tinkamiška
|
mal sem v rožicah, no naj vam razložim najprej da ne boste šokirane, ker me take ne poznate smo šli na sprehod, pred izinim spanjem, sva rekla z možem, da jo greva malo prezračit, da bo fino spala. in sva ppokala izo in "šajtrgo" polno plastičnih steklenic, starega papirja in nekaj steklenic, ker ločujemo odpadke in se odpravili do treh kant na ovinku, blizu naše hiše. vmes se ustavimo, ker smo seveda morali pozdravit piške in petelina in začnemo dajat smeti v kante, pa pride sosed. sej pozdravljali smo se že, ampak govorili pa še ne. no in malo čvekamo, pa pride še njegova žena, pa vprašava, če majo domača jajca in mleko, da bi midva od njih kupila in čvekamo, pa pravi gospa, da majo zajčke, da jih naj greva z izo pogledat, pa potem še bikce,...na koncu pa začne nagovarjat, da naj prideva na kozarček, pa jst bi se še izognila, mož pa težko reče ne(pa ne kozarčku, ampak takole sosedom za karkoli) no in gremo na kozarček, kr obuti, z vozičkom v njihovo staro kmečko hišo in nama gospa natoči borovničke, domače, dobre za prtste obliznit. Meni takoj stopijo v glavo in potem gospa carta Izo in čvekamo, pa pride gospod, da naj poskusiva malo vina, joj, jst sme že vedla kolk je ura in seveda spijem še kozarček vinčka, tudi dobrega in postajam vedno bolj fajhtna. Moža brcam pod mizo, da je treba it in pride njun sin, gasilec. pa začneta z mojim možem čvekat o naših kupih pred hišo, ki bi jih bilo treba sežgat al pa na smetišče peljat in pride njegova hči joj jst se zdejle do solz režim, ne vem če je vam tudi smešno, ali pa samo meni ker sem malo v rožicah no in ona je čisto navdušena nad izo in jo nosi okoli in ji kaže muco in ne vem kaj še vse imajo pri hiši...potem pa jst vstanem, dokler še lahko in resno začnem možu govorit, da je treba it in se končno odpaviva ven iz hiše, pa pride sin za nama, če greva še "gor" na en kozarček, primem moža pod roko(sej me bomo mel verjetno v zobehzaradi tega ) in se zahvaliva in gremo proti domu. iza je dobila bonbone in napolitanke in je bila seveda vsa vesela in spet pozdravimo piške in petelina in smo že doma. v glavnem smo šli od doma 500m na sprehod in sva prišla domov v rožicah jst ne vem kako se bom navadla na take vaške običaje in kako bom jst potem takole vračala gostoljubje sosedom, pa jst jim lahko ponudim domače kese in kakšno marmelado, pa kakšno piksno piva tak zdej grem kosilo kuhat in potem gremo na rojstni dan, komentirala bom zvečer, zdej ne utegnem ah jej se opravičujem za tale izliv tinka