|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilke 2006
4.12.2006 11:08:20   
mojčika
Dobro jutro v grd dan....

LEPE fotke ni kaj Eya in Marelica...

Marelica smo imeli plane z novim naraščajem, ker sem mislila, da bom delala do konca šolskega leta, sva mislila, da bi v tem letu ponovno zanosila, no zdaj si ne upava, ker s 140.000,00sit mojega dragega ne bomo preživeli, ker imava oba kredit na bodoče stanovanje, avto in najemnino za to stanovanje...bomo že, sem se pomirila...

Mi pa raje papamo zelenjavo, naredim dušeno zelenjavo na sto in en način, kar je pač v hladilniku, dušim v malo vode in olivnem olju, lahko pa tudi nesladkan kompot...naprimer danes čebula, melancani, paradižnik zalit v jabolkovo-hruškovem-slivovem kompotuuser posted image , nesladkan, zraven pa kuhan krompir v oblicah...

Naša MM je bila spet pod škarjami, tako rastejo ti naši lasje, s fenom pa se je že sprijaznila...

Mi tudi že naskakujemo 10kg, po mojem občutku, moram reči, da sploh pred M, me zelo boli trebušna prepona, jo nosim na boku, sicer ne veliko, a kar jo, je dovolj... sicer pa znamo vstati, če jaz sedim na tleh, se me prime za roke, ali pa kar za rokave in se povleče v stoje...plazimo se bolj po njeno, čudno, sedimo pa zelo lepo kjerkoli...

Tako za zdaj, še kaj popoldan...

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 1601
4.12.2006 20:39:59   
mojčika
Danes niste kaj zgovorne, MM spi, jaz pa grem malo na kavč...

Danes sva kupili pametnega kužka, verjetno zadnjega v SLO, tudi jaz ga ne bi dobila, če mi ga ne bi kolegica nesla v rezervacijo, res je super, MM se je smejala na ves glas...

Jutri greva v LJ na srečanje mamic iz foruma MAMA, drug teden pa me, upam...po kavici čvekic grem pa malo k sestri...dan bo dolg in naporen, zato se tipkamo šele zvečer...

Lepe sanje vsem

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1602
4.12.2006 20:55:55   
eya
Dober večer!

miaxxx-ti si zadnjič spraševala, če upamo male pustit, da sami sedijo-jaz dam raje kak povšer ali karkoli mehkega na tla za Žiga, ker čisto sigurna pa še nisem, da se ne bo kar butnil nazaj. Čeprav res že lepo sedi in zadnje čase se vedno naprej vrže na trebuščka.

ČebelicaMaja-čestitke za izpit-kaj študiraš oz. katero šolo delaš(saj si mogoče že napisala, samo se res ne spomnimuser posted image )? Tale stolček iz Ikee pa vsi, ki ga imajo, zelo pohvalijo.

maychika-dobimo se v slaščičarni Pod vodo, v prvem nadstropju, med mehiško in igralnim kotičkom... Gor se lahko gre s tistim dvigalom pri H&M, potem pa do konca desno (ali s tistim dvigalom, ki je pri vhodu, kjer je tudi Mobitelov center, no tisto dvigalo pa direkt pred slaščičarno pripelje).

Katarina je pa res posrečena na tejle slikci user posted image user posted image user posted image , prav pozira mlada dama....

Krista28-na Miklavžu smo bili pa v Košeniških Poljanah, v bistvu smo šli na obisk k prijateljem in smo potem skupaj z njihovo tamalo šli pogledat Miklavža. Kristjan je pa že res težak-naš jih ima zdaj dobrih 7 kg (7340, sva ga v nedeljo tehtala), si ne predstavljam, da bi morala že dobrih 10 kil nosit. Ga pa imamo bolj malo po rokah, sam noče biti, tako da je veliko na tleh in tudi sam se zamoti. Ko smo bili zadnjič na obisku, je dobil okrog sebe kup "novih" igrač in je užival na tleh sigurno dobro uro (no, z vmesnim hranjenjem in previjanjem). Pa še 4 otročki (stari od 1 do 3 let) so bili okrog njega in mu nosili igračeuser posted image .

Pa še o zelenjavi-Žiga jo ima precej raje, če je malo izboljšana s kislo smetano ali Zdenka sirčkom. Danes sem naredila npr. cvetačno juho in jo je fajn jedel (no, dober deci, ampak glede na to, da je kot ptiček, je to zanj kar dosti).

U, sem bila dolga... Samo še lahko noč!

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 1603
4.12.2006 21:04:59   
Marelica
No, Mojčika, da se ne boš zdaj sama s sabo pogovarjala, še jaz en post pred spanjemuser posted image ...

Danes je bil res čuden dan. Naša tamala sploh ni imela apetita. Kadarkoli sem ji ponudila obrok, ga je samo zavračala, zraven pa se celo smejala. Pojedla je, samo malo, da pomislim: no, jutranjo flašo in mlečno kašico je normalno pojedla, za kosilo samo 3/4 jogurta (čebelica maja) potem pa vse do 20:15 čisto nič!!! Pa še večerno flašo mi je odklanjala, da sem že skoraj obupala. Sem ji kar malo na silo cucelj v ustih držala in ko je končno nehala z jezikom ven potiskat in je povlekla, je potem spila 190 ml. Uf, sem si kar oddahnila.
Sem ji pa danes spet dala piti kompotov sok iz kozarčka. Tako je smešna, ker se ful trudi, pa ima še vedno probleme. Zdaj je začela ven pihat, da dela mehurčke, namesto da bi srknilauser posted image . Pa ne vem ali je to zato ker ne zna, ali se igra. Ker se poleg tako resno drži in koncentrira na kozarec user posted image .

Uuuu, Mojčika, spet take nenavadne recepture izpod tvoje kuhalnice. Bom morala malo našo Katarino k vam pripeljat na kosilo, mogoče ji bo pa to všečuser posted image .

Lahko nočko vsem!!! 

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1604
4.12.2006 21:20:55   
mojčika
Le smejte se mojim recepturam, moj mož se ponavadi za glavo drži, ko me gleda, kaj delam, no rezultat so vedno prazni lonci, ta s kompotom sploh ni slaba, zelenjavi da blago sladek okus, probajte, ne lažem, fino....sicer pa jaz v življenju še nisem kuhala po receptih, pri meni deluje: "Hladilnik kaj ponujaš danes?"user posted image user posted image  Meni je to čisto normalno, tudi je, čeprav se sliši tako čudno...polenta narejena v kompotu, hmmm se MM oblizuje, danes je tudi zmazala en krožnik krompirja z zelenjavo...

Pride pa dan, ko ne jemo nič, še manj kot ste danes jedli vi Marelica...pri nas se v takem dnevu obnese, da ji dovolim jesti celo banano, spasirane na žici ne bo pojedla niti malo, ali pa ko se igra, lupim grozdje in ji dajam polovičke...to obožuje...
Kompota pa poje cele sklede, ga skuham že zvečer, ker je pri vsakem obroku zraven, najraje ima hruške in slive (te imam zmrznjene domače)...

No lahko noč

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1605
4.12.2006 21:34:51   
Marelica
user posted image user posted image  Mojčika user posted image . Daj napiši kuharsko knjigo z naslovom, ki si ga zgoraj navedla: Hladilnik, kaj ponujaš danes? Eni pač rabimo malo spodbude, ker imamo premalo domišljije. Ja, sem kuhala že marsikaj po svoje, ampak takih kombinacij se pa še v sanjah ne bi spomnila. Mogoče pa jutri izprobam to s paradižnikom. A lahko malo bolj podrobno opišeš, še preden greš spat user posted image  Pliiiiz!

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1606
4.12.2006 21:53:57   
*zvezdica*
hej hej čvekice!

Mojčika, tudi jaz sem za, da ti napišeš eno novo Paparicouser posted image . Bom res enkrat še po kakem tvojem receptu skuhala.
Naš mali se sedaj med obrokom ves čas dere NJAM NJAM in jezička ven moli...res je smešen lumpek user posted image

Sedimo mi že čisto samostojno...mu tudi blazin ali kaj mehkega ne postavljam več okrog. Najraje bi že hodil. Ob opori se že kar dvigne. Ampak plazi se pa še ne. Mogoče se sploh ne bouser posted image

Kje boste kaj preživeli novoletne praznike? A boste bolj doma, al kam greste. Mi bomo kar doma. Komaj čakam, da bo imel možek dopust in da bomo končno lahko spet malo bolj "družinski". Fino bi bilo, če bi bil sneg...

lepo se imejte, pridno spite...se beremo jutri

Marcel in Zarja

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1607
4.12.2006 23:32:27   
mojčika
Sesekljaš čebulo, eno majhno, pol olupljenega melancana, narezanega na majhne kocke, isto bučko, dva olupljena paradižnika...na olivnem olju, ali drugem olju, malo popražiš in zaliješ s šeflo nesladkanega kompota, malo posoliš, tekočino dodajaš, ko povre, torej večkrat po malo...predlagam hruškov, slivov kompot, v omako paše malo sladke paprike, lahko pa iz kompota dodaš še kako hruško...za odrasle dodatno posoli in še malo koncetrat paradižnika za močnejši okus...zraven paše rumena polenta...ali pa skuhaj testenine, jaz navadno dam testenine iz črne moke, peresnike, jih zmešam v omako, dam v pekač, glinen, če ga imaš, na vrhu nasujem precej naribanega sira in pečem 30 min na 180 stopinj, fino...

Če boste delale s polento, na koncu naredite bolj omakasto, torej naj tekočina ne povre povsem, isto, če želite, da so testenine napite omake, sicer manj...

Za prvič predlagam pol vode in pol kompote...

Upam, da se boš znašla iz te kolobocije...

Za novo leto bomo doma, z nami bo moj oče, ker bo mama kot bančna uslužbenka morala delati tudi ponoči, saj prihaja evro...

No zdaj pa res postelja

< Sporočilo je popravil mojčika -- 4.12.2006 23:41:22 >

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1608
4.12.2006 23:35:51   
ksenija.
Z Blažem sem bila danes pri zdravniku, ker flekeci niso minili. Ni nič nalezljivega, verjetno je samo suha koža, je kot zgleda malo bolj občutljiv, sva dobila neki lotion za mazanje – ful lepo diši. Čez en teden morava na kontrolo, do takrat pa se morava izogibati vseh mil, mehčalcev, cotike moram 2x splahniti, da izključimo kakšno alergijo.

Jaz pa za flekce od sadja uporabljam eno razpršilo, ki  ga tašča kupuje v Evrospinu. Je rumene parve, pa na pumpico je, gor pa piše Dexal pa še nekaj, pa srajca je med drugim narisana gor. Flekce samo pošpricam, malo pustim, potem pa normalno operem v pralnem stroju.

Res hvala vsem še enkrat za izrečeno sožalje. PA za pohvale naših božičkov tudi hvala. Bomo letos to slikico pošiljali v naših voščilnicah. Imam voščilnice že v izdelavi.

Krista28, sprašuješ kako mi znese. Sedaj je že vedno boljše, od začetka pa je bila kriza. Sedaj se Zala in Blaž že kar zaigrata, skupaj sicer bolj redko, ker Zala Blažu jemlje igrače in se pol dereta. Se pa zaigrata vsak zase. Blaž sedaj ful uživa, ko plazi po štirih in lahko pride v vsak kotiček stanovanja. Najbolj ga zanimajo kabli. Je pa res ful priden in stabilen in ga skoraj ne rabim paziti, ker se sam iz sedečega položaja spravi plazit in potem se sam vsede nazaj. Skoraj nikoli ne pade. Se pa sedaj že par dni postavlja na nage. Najrajši ob mizici v dnevni sobi, ker ima tam Zala njene igrače in kot zgleda ful uživa ko se ona začne dret, da je to njeno. Včasih stoji zraven mize tudi po minuto ali dve in se potem spet spusti v sedeč položaj.

Evo tako mi stojimo:
user posted image
Tako pa lulamo (pa glih ja, takoj s kahle dol pobegne):
user posted image

Mojčika, tudi jaz upam in ti želim, da se vse obrne tebi v prid. Drugače pa se ne sekiraj preveč. Tudi jaz sem se ful sekirala, ko sem ostale brez službe, ko sem zanosila z Zalo, pa čeprav sem imela obljubljeno, da mi podaljšajo za nedoločen čas. Sedaj sem že dve leti in pol doma in si včasih že kar želim, da bi šla kam v službo. Upam, da mi uspe kaj najt, ko zaključim s porodniško. Včasih kar ne morem verjeti, da bo že skoraj konec.

Tudi MM je lep božiček.

Maychika, nič hudega, da si mi paketek poslal zdaj, saj sem ga že komaj čakala. Je res verižica in uhani so v resnici še veliko lepši. Saj je tudi moja babica že dve leti bolehala, odkar pa jo je pred mesecem in pol še kap, pa je imela takšne bolečine, da je bilo joj. Saj smo čakali, da umre in bolje je tako, da ne trpi več. Se je pa težko sprijazniti, da je ni več.

Torej se dobite v torek 12.12., škoda, jaz pa pridem šele zvečer v Lj. In ostanem tam do sobote. Mogoče pa vas bom uspela spoznati aprila, če bomo takrat naredile skupni piknik, kot smo se že nekaj dogovarjale.

Mi pa gremo jutri na Miklavža, bom poročala kako bo kaj. Zala se že cel teden uči molit Sveti Angel. Je prav zanimiva, me zanima kako bo jutri tam kaj reagirala.

Sem pisala bolj tako raztreseno, ker sem pisala kar tako kot sem vas brala.

LAHKO NOČ!!

Aja, Marelica, če sta z Katarino v sredo doma, bi prišli na obisk.

Zala 2.10.2004
Blaž 15.4.2006
Iztok 5.10.2007
Uroš 7.3.2009

Slikice mojih sončkov: http://mojitrijesoncki.moj-album.com/
Moje ustvarjanje: http://ksenija.moj-album.com/

Neposredna povezava do sporočila: 1609
5.12.2006 9:40:12   
Marelica
Dobro jutro!

Mojčika, hvala za recept. user posted image Ga grem prepisat. No, danes ga ne bom delala, ker nimam melancana pa še ful mesa mi je od včeraj ostalo. Sem upala, da si ga bo možek za malico v službo nesel. Poročam, ko mi bo uspelo naredit in kako bo šlo v slast.

Ksenija, FENOMENALNO, kako vaš Blaž stoji!!!!user posted image  Saj boš v sredo videla, da naša nima niti kančka veselja vstajat ali se kakorkoli premikat. No, ko sedi, se suka okoli sebe in si vleče igrače k sebi. To je pa tudi vse user posted image . Zadnje čase pa se tako dere, da gre skozi ušesa. A se vaši tudi tako glasno igrajo z glasovi? Si ne znam predstavljat kako bi bilo, če bi stanovali v bloku. Bi verjetno sosedje mislili, da imamo razbojnike v hiši user posted image .

Ja, za sredo sva torej zmenjeni, Ksenija. Se bom potrudila in ti bom kak zemljevid oz. dober opis poti napisala. Se že veselim!!! No, pa bomo imeli štajerčki še eno srečanje. user posted image Ob kateri uri bi se zmenili? Lahko mi pišeš na ZS.

Lep dan vsem!

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 1610
5.12.2006 10:49:43   
*zvezdica*
Ksenija hudoooo...kako Blaž že stoji! Nori fotkici sta! Pa ta s kahlicouser posted image res je noro posrečen cukrček. Ful je luštkan! A pa v kahlico tudi že kaj "pridela"? Marcelu jo bo danes prinesel Miklavž...pa bomo vidli kaj bo iz tega. Vsako jutro kaka, pa ga bom kar odvila in na kahlo posadila...pol bomo pa vidli, če bo kaj ratalouser posted image

Še nekaj me zanima Ksenija. Si rekla, da si zgubila službo med Zalino porodniško....no, jaz sem na istem. Pogodba mi je potekla na isti dan kot se je rodil Marceluser posted image . Kako si pa imela urejeno vmes...med obema porodniškima? Kakšna se ti pa potem sploh šteje osnova za novo porodniško? A si sploh upravičen do porodniške, al samo do pomoči? Sorry, mal sem zamorila..ampak jaz še vedno premišljujem, da bi mi še enega imeli...možek pa pravi, da še tega včasih ne moreva krotit...no, ja bomo videli kako bo.

Punce, lepo se imejte...pa lupčka vašim sončkom

Marcel in Zarja

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1611
5.12.2006 11:35:57   
Anonimen
Dobro jutro/dan!

Ste že vsi v božičnem vzdušju, vidim. Jaz sem si ravno včeraj naredila seznam, kaj vse bom spekla in napisala nakupovalni seznam za možeka. Me je debelo gledal, kaj bom rabila 1 kg margarine. Pekla pa bom naslednje: pehtranovo in orehovo potico, medenjake, orehove piškote, bogataševe cekine (ti so iz lise). Pa mogoče še kaj. Mmmmm, bo dišalo.

Mojčika, držim pesti, da se ti vseeno stvari uredijo. Kriza je s tem šolstvom, res.

Glede sedenja: Kristini ne podstavljam več blazin pod hrbet.  Naša je kot vrtavka: se usede, malo pogleda okoli sebe, potem se spusti na rokice, obrne za 180° in se spet usede. To ponavlja tudi eno uro. Tako da bi morala blazino neprestano premikat sem in tja user posted image user posted image user posted image . Na začetku je dvakrat padla in se udarila v glavo, a je potem takoj pogruntala, da se ne sme preveč nazaj nagibat. Tudi plaziti se je začela, a jo to ne zanima preveč, razen če ji nastavim kakšno zanimivo stvar na drugi konec sobe (očkova ura, moj mobiteluser posted image ). Potem je en dva tri na drugem koncu. Drugače pa je zakon sedenje. Kaj bi se premikali, če se ni treba user posted image user posted image user posted image .

Zvezdica, tudi mi bomo za novo leto kar doma. Sva bila že lani in po pravici povedano, mi je bilo zelo lepo, umirjeno, nobenega prenajedanja in nalivanja z alkoholom. Snega pa mislim, da ne bo. Ga je bilo lansko leto za 5 let vnaprej user posted image .

V nedeljo smo obiskali kolege, ki imajo 10 mesecev starega fantka. Samo tri mesece razlike s Kristino, pa je ogromna razlika v razvoju. Kristina je sedela in grickala igračko, fantek pa je plezal sem in tja po sobi, lovil žogo,... Heh, malo smo se nasmejali, ko smo prišli, se je fantek začel jokat, očitno, ker ni bil v središču pozornosti, Kristina ga gleda in se začne še ona jokati. Iz solidarnosti user posted image user posted image user posted image .

Popoldne greva gledat Miklavžev sprevod in lučke po Ljubljani. Očka pa je v službi do pol osmih zvečer (tako je večina dni, res pa, da gre delat šele ob dvanajstih).

Lepo bodite.

LP

(odgovor članu Marelica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1612
5.12.2006 15:58:00   
barba
Bom bolj na kratko napisal ker sem user posted image  slabe volje. Zgodil se je prvi zakonski prepir.user posted image  Groza, sicer sem sama kriva, ampak je potem mož pristavil oz. olje na ogen prilil.user posted image  Sej gre na boljš, smo bolj malo govorim.user posted image

Ksenija.- Blaž ful dobr stoji.user posted image  Kdaj si ga začela dajat na kahlo? Po pravici povedano, se jaz še nisem spomnila na kahlico.user posted image  Sploh je še nimamo.

Ankica - pri vas bo ful dišalo. Jaz bom spekla samo potico, orehovo al pa makovo. Piškotov se mi pa ne da delat. Se mi zdi kar škoda cajta še za piškote, pa že tako morem gledat, da vse naredim.

Zvezdica - mi bomo za novo leto kar doma. Nrdila bom eno mal posebno/svečano večerjo in to bo to. Smo malo mislili, da bi šli kam na kakšen kmečki turizem, sam smo bli prepozni.user posted image  Bomo šli pa enkrat med prazniki žive jaslice gledat v Lubgojno pri Horjulu.

Sedenje - to je itak zakon.user posted image  Jo posedeš in tam ostane. Kaj je že to plazenje? Pa obračanje s trebuha na hrbet in obratno?

Pri nas bo Miklavž prinesel lončke in punčko. Atiju in mami pa ... kakšno vrečo dobre volje ... upam.user posted image

mojčika - za dežjem zmeraj posije sonce, ane. Men je dons tud vse črno, sam se že mal jasni.user posted image  

Ej, ČebelicaMaja midve sva pa ful dobre.user posted image  Kaj študiraš?
Mah, še zdej nisem seminarske napisala.user posted image  Grem delat! Bi rabila kakšno brco v rit.user posted image user posted image user posted image

LP, barba

Pa se je vseen velik napisal.user posted image

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1613
   RE: APRILKE 2006
5.12.2006 21:58:59   
Marelica

Nace, rojen 29. 03. 2006 (kajča,Klavdija, roj. 13.02.1978, specilaistka za mednarodno poslovanje, bodoča magistra znanosti  )user posted image

rojstvo: 52cm, 3260 g
1. mesec: 54 cm, 3980 g
2. mesec: 59 cm, 5070 g
3. mesec: 62 cm, 5800 g
4. mesec: 64 cm, 6400 g
5. mesec: 65 cm, 7060 g 
6. mesecev: 7500g in 67 cm

Mina, 29. 3. 2006 (Nenya, Neva, 2. 11. 1979, prof. ang. bodoči magister)  user posted image

1. rojstvo: 3200g
2. 2,5 mesec: 3730g
3. 4. mesec: 5340g
4. 5. mesec: 6000g
5. 6,5 mesec: 6400g, 67,5 cm

Tia,  31. 3. 2006 (maychika, Maja, 21. 3. 1979, diplomirani upravni organizator)  
user posted image
ob rojstvu: 3500 g, 50 cm
1,5 meseca: 4980 g, 57 cm
3. mesece: 6880 g, 64 cm

4,5 meseca: 7810 g, 67 cm 
6. mesec: 9000g, 69 cm

Žiga, 1. 4. 2006 (Eya, Vesna, 14. 11. 1979, dipl. biolog)  user posted image

ob rojstvu: 3400g, 52cm
1. mesec: 4390g, 54cm
3. mesec: 5800g, 61,5cm
5. mesec: 6650g, 65cm

6,5 meseca: 7090g, 66,5cm

Maya Marina, 4. 4. 2006 (Mojčika, Mojca, 22. 3. 1976, prof. slov. jezika, vaditelj plavanja)    user posted image

1. 3890g, 52cm (rojstna teža in višina) 
2. 1. mesec: 4600g, 56cm
3. 2. mesec: 5650g, 59cm
4. 4. mesec: 6750g, 65cm

5. 5. mesec: 7400g, 70cm
6. 6,5 mesec: 8660g, 71cm 

Katarina, 7. 4. 2006 (Marelica, Barbara, 29.8.1979, univ.dipl.ing.agr. )    user posted image

roj.: 3260g, 48cm
1m: 4280g, 53cm
2m: 5450g, 56,5cm
3m: 6430g, 61cm
4,5m: 7430, 64 cm
6. m: 8300g, 68.5cm
7,5m: 9100g, 70cm

Melissa,  7. 4. 2006  (flecker1,Valerija, 20.5.1977, slaščičarka) user posted image

1. 3100g, 49 cm - rojstna teža in višina
2. 4090g, 53 cm - 1. mesec
3. 4780g, 56 cm - 2. mesec
4. 5780g, 61 cm - 3. mesec

5. 6500g, 64 cm - 4. mesec
6. 7845g, 68cm - 6. mesec

Neli, 9. 4. 2006 (livia, Maja, dipl. ekonomist)
user posted image

1. 2780g, 49cm - ob rojstvu
2. 3330g, 53cm - 1 mesec
3. 4110g, 56cm - 2 mesec
4. 4990g, 60cm - 3 mesec

5. 5900g, 63,5cm - 4.5 mesec
6. 6420g, 67cm - 6. mesec  

Meta, 9. 4. 2006 (barba, Barbara, 25. 1. 1981, bodoči prof. fizike)   user posted image

rojstvo: 3690g, 54cm
2. mesec: 4920g, 59cm
3. mesec: 5690g, 62cm
4. mesec: 6600g, 65cm  
5. mesec: 7215g, 67cm

6,5.mesec: 8500g, 71cm

Rene, 10.4. 2006 (DrejcDrejc, Andreja, arhitektka)  user posted image

rojstvo: 2950g, 48cm
1. mesec: 3900g, 53cm
2. mesec:4950g, 56cm
3. mesec: 5600g, 60cm

5. mesec: 6900g, 68cm
6. mesec: 7300g, 70 cm

Marcel, 10. 4. 2006 (*zvezdica*, Urša, 12. 9. 1977, sociologija- kadrovsko menedžerska smer) user posted image
 rojstvo:  2950g / 49 cm
1.5 meseca:   4190g / 55 cm
2.5 meseca:   5770g / 62 cm

5. mesec: 7340g / 66(68) cm
7. mesec: 8060g, 69cm

Ajda,  11. 4. 2006 (halena, Helena, 15. 12. 1977, zobotehnik)
  user posted image

rojstvo: 3040g, 52cm
1. mesec:4325g, 55cm
3. mesec:5620g, 60cm

5. mesec: 6510g, 63cm  
6. mesec: 7225g, 65cm

Hana Ela, 13. 4. 2006 (ČebelicaMaja)user posted image
7. mesecev: 8770g, 69cm

Blaž, 15. 4. 2006 (ksenija., Ksenija, 24. 8. 1975, gradbeni tehnik in vaditelj plavanja)    user posted image

Rojstvo: 3480g, 49 cm
1. mesec: 4300g, 54 cm
2. mesec: 5180g, 57 cm
4. mesec: 5940g, 61 cm
5. mesec: 6520g, 62,5 cm 
6,5 mesecih: 7410g, 67,5cm

Manca, 20. 4. 2006 (2mak)   user posted image

ob rojstvu: 3910g, 52 cm
1. mesec: 4710g, 55,7 cm
2. mesec: 5300g, 57,1 cm
3,5. mesec: 6170g, 61,6 cm

Anže, 25. 4. 2006 (miaxxx)user posted image

ob rojstvu 3600 g, 53 cm
1.mesec - 4260 g, 56,5 cm
2.mesec - 5410 g, 60,5 cm
4.mesec - 6540 g, 64,5 cm
5. mesec - 7040 g, 67 cm
6. mesec - 7360 g, 69 cm

Lana,  26. 4. 2006 (rozica11, Špela, 11. 1. 1979, univ. dipl. ekonomist) 
user posted image
rojstvo: 2680g, 48 cm
1. mesec: 4100 g, 54 cm
2. mesec: 4700 g, 58 cm
3. mesec: 5975 g, 61 cm

4,5. mesec: 6700g, 64 cm
6. mesec: 7580g, 68 cm

Gaber, 27. 4. 2006 (maja979, Maja, 11. 6. 1979, zdravstveni tehnik)  
user posted image
1. rojstvo: 3450g, 53cm
3. mesec: 5980g, 64cm

4. mesec: 6700g, 69cm
5. mesec: 7680g, 72cm 

Kristjan, 28.4.2006, (Krista28, Tatjana, 8.10.1974, ek. tehnik) user posted image

rojstvo: 3900g, 53 cm
1,5 m: 5800g, 59cm
2,5 m: 7080g, 63cm
3m 1t:    8050g , 66cm
4,5 mesec: 9100g, 70cm
6. mesec: 9900g, 72 cm

Kristina, 3. 5. 2006 (Ankica, Andreja, 11. 6. 1979, prof.  geo. in zg.)   
user posted image
Rojstvo: 3090g, 50 cm
1. 4400g, 53 cm
2. 5570g, 58 cm
3. 6150g, 61cm
4. 6690g, 65cm
5. 6950g, 66cm
6. 7430g, 69cm  

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1614
5.12.2006 23:03:37   
ksenija.
Blaž res že ful samostojno stoji in tako rad nagaja Zali, ki se rada igra na mizi. Se mi zdi, da že sedaj uživata, če lahko en drugega jezita in se potem dereta. Pa vedno hočeta glih isto igračo imet. Ne vprašajta kako je bilo danes, ko sta dobila nove igrače, Blaž se je vtaknil v Zaline in potem je bilo tako drenje, najprej se je drla Zala, ker ji je Blaž vzel, potem pa se je drl Blaž, ko sem jaz njemu vzela. Res dobro, da nimamo čisto blizu sosedov.

Ja, to s kahlico, pa sem ga probala čisto tako dat, ker smo Zalo tudi že pri šestih mesecih začeli dajati na kahlo, ker je imela ful probleme z zaprtjem in je pediatrinja rekla, da naj probamo tako. Ji je res ful pomagalo in je od šestega do štirinajstega meseca kakala samo na kahlo, pa tudi lulala včasih. Potem pa je dobila drisko, pa par dni bolnice in je bila kahla adijo. Potem se je malo poznalo, ko se je rodil Blaž in spet ni hotela na kahlo, pa niti časa nisem imela, da bi jo odvajala, sedaj pa je naša pupa že skoraj tri tedne brez pleničke (razen ko gre spat, ali pa če res gremo na kakšno daljšo pot, pa še takrat pove, da bi šla lulat).
Sem malo zašla, Blaža smo pač malo za hec probali gor dat, tista slikica je nastala, ko je prvič sedel na njej in je zdržal na njej, ker je bilo pač nekaj novega, sedaj pa ne ostane niti pod razno na kahli, kar na štiri pa skobaca dol.

Smo bili danes na Miklavžu, pa sta bila oba tako pridna, da kar nisem mogla verjeti. So imeli pred prihodom Miklavža lutkovno predstavo, pa sta oba nepremično gledala. Zal se je že ves teden učila Sveti Angel in ga zna skoraj celega zdeklamirat, tam pa ni spravila ven niti besede. Doma pa je bil pravi direndaj, ko smo odpirali darila, je bilo danes en kup novih igrač. Najprej smo imeli dopoldan obisk (od marčice Neje na RR) pa smo dobili en taki fini ksilofon ki bi ga oba imela. Miklavž babi je prinesla telabajska za Zalo in telebajskovo žogo za Blaža (tisto, ki se oglaša o pade dol). Telebajsek pa se sveti in igra, pa bi ga pset oba imela….. V glavnem bilo je pestro.

Zvezdica, žal ti ne vem odgovoriti na tvoja vprašanja. Mi smo se malo znašli. Ko sem ostala brez službe in na porodniški, me je zaposlil moj tast, ki ima s.p., stroškov ni imel nobenih, meni pa je tekla delovna doba. Ker sem že pred potekom prve porodniške zanosila in imela z Blažem kao rizično nosečnost in kar predpisano bolniško, sem ostala kar prijavljena pri njem in sva mu midva vračala stroške, ki jih je imel s tem, da sem bila pri njem prijavljena. Potem sem šla kar v drugo porodniško. Sedaj me bo imel prijavljeno še do konca te porodniške, potem pa me bo odjavil in bo potrebno iskati novo službo.
So pa res ti zakoni pri nas grozni, da lahko ena nosečnica ostane brez službe, pa se non stop govori kako nas je premalo.
Ti se kar odloči še za enega otroka, sedaj je pravi čas. Od začetka je res malo krize, sedaj pa sta Zala in Blaž že kar super, se jima ful nasmejimo.

Tudi mi bomo za Silvestrovo doma, tako kot že dve leti prej. Malo bomo od doma ognjemet pogledali, silvesterska večerja bo, pa dediji in babice bodo z nami, minilo pa bo tako ali tako ful hitro.

Barba, upam, da se je prepir že pomiril. Midva sedaj šest let nisva imela časa za prepire, ker sva bila tako malo skupaj. Bomo videli kako bo od januarja naprej, ko bomo skupaj vsak dan. Mislim, da bo včasih kar pestro.

Komaj čakam jutri, da grem obiskat Marelico in Katarino.

Lahko noč, sem se spet kar razpisala, pa sem mislila it hitro spat.

Zala 2.10.2004
Blaž 15.4.2006
Iztok 5.10.2007
Uroš 7.3.2009

Slikice mojih sončkov: http://mojitrijesoncki.moj-album.com/
Moje ustvarjanje: http://ksenija.moj-album.com/

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1615
6.12.2006 8:53:57   
mojčika
Dobro jutro...

Včeraj sva se z MM potepali, bili sva v LJ na srečanju mamic s Čvekalnice, bilo je kratko in sladko...se vidimo drug teden, a neuser posted image , takrat bom malo dlje, mislim, da ne bo drugih obveznosti...

Ksenija. daj povej čist konkretno, lahko tudi na ZS, kaj pomeni biti tako doma iz finančnega stališča...no jaz sem upala, da ostanem v službi še nekaj časa in grem po tem na novo porodniško, če bi škripalo, da bi bila odveč, bi zaprosila za bolniško in tako ne bi imeli do mene nobene obveznosti, a plača pa ostane ista...prosim prosim razloži mi malo to...

Včeraj me je obšlo, da jaz tudi znam nekaj ročnih stvari, pa vam še nisem o tem pravila...ve šivate, oblikujete nakit....to pa verjetno ne zna nobena druga....jaz pa KLEKLJAM, idrijske čipke...bom dala kako fotko gor...no naredila sem nekaj stvari, a masovno tega ne delam, ker je preveč zamudno...tako da malo prenašamo naše spretnosti v nove generacije...

Maychika Miklavž je delil tvoj nakit, da pa ne bi prišlo do žalosti, sem ponudila vse na izbiro, no zase sem želela črno-belo, no le-ta paše itak samo meni, no in kaj se je zgodilo...izbrale so tisto, kar si jim namenila, res si dobrauser posted image user posted image , drugič ti tudi pošljem fotkouser posted image user posted image

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 1616
6.12.2006 10:06:29   
eya
Dobro jutro!

Tudi jaz sem bila včeraj na srečanju mamic in aprilčkov iz mama.si, je bilo fajn jih spoznat! Sem dala par slikic v falotov album (link je spodaj), če želi katera videt, se nas je kar precej zbralo (11), samo ko sem jaz prijela v roko fotkič, so tud vse ostale slikale, tako da jih je bilo kar težko poslikatuser posted image  Vsaka (skoraj) s svojim fotoaparatom, si predstavljate to bliskanjeuser posted image  Naslednji torek pa RR aprilke, juhej!

klekljanje je pa meni totalno španska vas, mojčika, kar prilepi kako slikco, da malo občudujemo še tvoje mojstrovine.

Za silvestrovo bomo mi doma, ali pa pri starih starših, bomo še videli. Še najraje bi bila na Dolenjskem, ker vem, da bo tam manj pokanja petard. Kdaj boste okrasili smrečico? Mene mika, da bi vsaj luke privlekla iz omare in jih malo razpostavila po dnevni, da vidim, če bo mali pokazal kaj navdušenjauser posted image

Kahlice pa tudi mi še nimamo... Mislim, da jo bomo uvedli šele spomladi oz. zdodaj poleti 2007, če bo Žiga pokazal kak interes za njo. Žiga itak nima neke določene ure, kdaj kaka, tako da ne vem, kdaj ga naj postavim gor. Ko se pa začne napenjat, je pa itak že prepozno. Sicer pa kaka 2-3x na dan...

Ankica-a si tamali potem naredila tiste  ABS nogavičke, kako je šlo pa s hlačami? Mi imamo po tleh parket in Žigu tudi precej drsi, prav po celem stanovanju pa tudi ne moremo imeti puzel, oz. nima smisla, ker potem mi nimamo kje hodit. Pa bravouser posted image  za novo slikcouser posted image

Zdaj grem pa res malo pospravit...

Lp!

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1617
6.12.2006 15:28:42   
*zvezdica*
Tudi pri nas smo uspešno preživeli Miklavža user posted image . Marcel ga je gledlal kot deveto čudouser posted image .

Kahlico smo zjutraj sprobali in utopično mislili, da mogoče bo pa le kaj vanjo priteklo...pa ničuser posted image
Trenutno mu je to najlubša igračka in jo ves čas vleče za kljun, ki piska...no, bo že ugotovil, da je namenjena še za kaj drugegauser posted image

ena fotkica na kahlici
user posted image  
Mojčika, bravo za kleklanje...je baje ful težko. Le pokaži nam kakšne svoje izdelke!
Ankica, ful luštna Kristinina fotkicauser posted image .

Grem kuhat...se javim kaj kasneje

Marcel in Zarja

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1618
6.12.2006 17:22:46   
Marelica
No, končno mi je uspelo prit na net. Je spet nekaj ven padel user posted image . Jaz pa sem hotela Ksenijo presenetit s slikicami našega srečanja, še preden bi utegnila priti domov. No, evo, zdaj jih pošiljam.

Ksenija mi je s svojima sončkoma spet polepšala dan. Še pred kratkim sem možu navdušena pripovedovala, kako je Zala srčkana punčka, kako lepo govori, je pridna, prikupna - vse lepo v presežnikihuser posted image . Blaž pa pravo čudo zame - se je začel kar ob postelji na noge postavljat in je kar stal in stal in stal... sem ga občudovala in pohvalila, pa mi je take lepe nasmeške delil. Cartkano!!!! Saj verjamem, da z dvema živahnima malčkoma ni lahko, ampak takih angelcev bi pa jaz lahko tudi 10 imela. user posted image   No, saj nič ne rečem, tudi naša pupa je pravi angelc in upam, da se v kratkem najavi še kaka sestrica ali bratec.

Ja, Eya in Mnuska user posted image , slikice vašega srečanja sem pa že včeraj pofirbcala na Mami. Luštni ste!

Bravo za vse kahličarje! Bomo morali tudi mi našo iz podstrešja privlečt, da izprobamo...

Neposredna povezava do sporočila: 1619
6.12.2006 17:24:47   
Marelica
Evo, ena slikica za pokušino, ostali 2 sta pa v albumu.

Naši štajerčki: Katarina, Blaž in Zala

user posted image

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1620
6.12.2006 20:25:01   
mojčika
Uf ste vsi simpatični, KAHLJIČARJi za vas trikrat hura, super ste, nam ste dali odlično idejo za božička, hihi Božiček, ki nosi kahljica, svašta...

*zvezdica* kje ste jo kupili, tudi mi bi imeli kaj takega, da se lahko drži, sicer ne bo še najbolj varna...babica bi pa rada kupila tako, ki poje, ko se noter polulaš, jej kaj vse danes prodajajo...

No naša MM pa se je naučila pritiskati na pametnega kužka

user posted image

Zdaj pa malo pred TV, jutri pa grem malo do ravnatelja, dobesedno prosit za karkoli delat...

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1621
6.12.2006 20:57:57   
Krista28
Živjo,

Ja pravi "kerlci" ni kaj.

Mojčika, user posted image  bravo za recept z ajdovo kašo. Dons jo je polizal...Prosim za še kakšnega. Tudi midva sva jo jedla in je super, sem pa dala za naju še šampinjone pa papriko.  Bom poskusla slikico pripet, sam moram še poštudirat kako. Pomagajte mi prosim. Tega nism še nikol poskusla!

O kahlici pri nas sploh še ne razmišljamo. To pride drugo leto poleti.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1622
6.12.2006 21:02:16   
mojčika
Samo da vam tekne, ravno sedaj razmišljam, kaj bom za jutri naumila...čeprav se ne spomnim, kaj sem pisala o ajdovi kaši...mogoče je bila Eya...no se ni važno...

Fotke...a imaš kak album na netu, najprej rabiš tega...potem pa naprej...

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 1623
6.12.2006 21:16:14   
*zvezdica*
Mojčika kahlico je Miklavž kupil v Toysu v Avstriji...je pa res super..pa še pokrov ima za zapret.

Joj srečkica, da ste dobili pametnega psa. Povsod sem ga iskala, pa je razprodanuser posted image . Baje so jim pošle čisto vse zaloge...so dobili samo omejeno serijo. Pa tako je super!!!! Sem ga videla tudi v Toysu...ampak nemško govorečega mu pa res ne bom kupilauser posted image ...he he..bi pol mele mali nemško inštruiraluser posted image

Tud mi smo sedaj že 3x jedli ajdovo kašo...pečeno in jo je Mrcel naravnost oboževal!

Štajerčki, enkratni ste!
Krista, ti pa le prilepi kako slikco, da vidimo tvojega korenjaka!

lp

Marcel in Zarja

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1624
6.12.2006 21:21:36   
mojčika
Tako mi bomo jutri jedli....

Na olivnem olju bom prepražila čebulo, bučko, narezano na tanke rezine, zraven bom naribala še korenček...malo bom zalila, ravno toliko, da se korenček in bučke zmehčajo, ene 20 min...

Skuhala bom krompir, neolupljen, ko bo kuhan, ga bom olupila in narezala na oblice, kot za krompir v solati... položila ga bom po dnu pekača, nanj naložila zelenjavo, čez pa bom prelila ene 4 rumenjake, v katere bom umešala par žlic kisle smetane...

Pekla v pečici na 180 stopinj ene 30min, da se rumenjaki čisto strdijo, vse skupaj mora postati zapečeno...

*zvezdica* sem našla kahlico, v Sončku jih imajo... http://www.soncek.si/shop/page/detail/gitm/2475/Kahlica_z_rocaji_QUACK/-/

Lahko noč

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je zdrava navezanost otroka in star...
Z dr. Gordonom Neufeldom, svetovno priznanim strokovnjakom na področju zgodnjega razvoja in otroške psihologije smo govo...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?