TVN
|
Najprej poročilo s SP: cepili se nismo, ker nimamo še dopolnjenih 12. mesecev, tako da bo pikico dobila 26.09. Mi kar ustreza, ker v soboto odhajamo za en teden v Terme Olimia, pa se ne bi rada ubadala s kakimi reakcijami. Imamo 11 kg (s Pampersko in body-jem + tetra pleničko na tehtnici) in 80,5 cm. Tile centimetri so bolj tako-tako, ker se moje meritve in tiste v RA razlikujejo, ampak tukaj nekje smo, +/- kak centrimeter. Glavica 47 cm, prsi 49. Skratka, je velika in močna punca. Denver testa pri nas ne delajo, ker ni ustrezno opremljena ordinacija, naredi pa nek približek. Nika izraža zahteve, da dojenčku jesti, ploska z rokami, da pa-pa (in zraven še reče pa-pa), trka s kockami, pobere rozino s palcem in kazalcem. Na noge je nismo postavljali, ker ni zaželjeno, se mora sama ob opori dvigati (taka so navodila iz RA). Sicer pa, Pia67, tudi naša Nika je še daleč od samostojne hoje. Včasih se ji uspe dvigniti na nogice ob kavču (ki pa ni najbolj primerna opora, ker je relativno visok) in potem kar solidno stoji (občasno se dviga na prstke). Mi je pa ravno danes P rekla, da glede hoje ni panike tja do 18. meseca. Do takrat naj bi vsi shodili. Torej, imamo še pol leta časa! Teta beta, oprosti, očitno sem površno prebrala tvoj post glede pleničk. Jaz sem Pampers Special Edition št. 4 kupila že pred časom in to 3 jumbo packe, tako da jih imam še vedno na zalogi. Posebne razlike v kvaliteti nisem opazila, pri nas se precej dobro obnesejo. Active Fit imamo prav tako št. 4 in po mojem mnenju in meritvah so le za malenkost večje kot Special Edition. Je pa res do so Fitke nekako, kako naj se izrazim, bolj ravne. Pampers Special Edition so bolj školjkaste, nabrane, mah, saj sploh ne znam opisati. Mogoče bo katera vseeno razbrala, kaj se hotela povedati. Mi drugih plenic ne uporabljamo; bom pa v kratkem (ko porabim tele Special Edition) prešla na Pampers Sensitive, ki jih imam na zalogi že lep čas. Takrat, ko so šle ven iz prodaje, sem jih nakupila kar nekaj paketkov, vendar so imeli samo še 4. Je pa ta št. 4 zelo velika, tako da jo bom začela uporabljati šele sedaj. Ja, očitno je fora tudi v konstrukciji, saj drugače res ne vidim logike, da bi Nika pri svojih 11 kg uporabljala manjše plenice kot tvoj drobižek. Tery, res smola, da ste tako hitro obležali. Upam, da bo Niku čimprej bolje. Kako pa so v službi odreagirali na tvojo bolniško tako zgodaj po vrnitvi na delo? Ninočka, tudi jaz se strinjam z oktrobrom in srečanjem v Celju oz. Ljubljani. Zaradi rezervacije termina pa bi res bilo najbolje, da čimprej dorečemo datum. Meni bi najbolj ustrezala zadnja dva vikenda v oktobru (21.-22. ali 28. - 29.10.). Vikend 14. - 15.10. imamo birmo (mož je boter), tako da ne bo šlo, prvi vikend v oktobru pa imamo prav tako že zaseden. Kaj pravite ostale? Glede majčk (saj so mišljene majčke za ta mičkene, a ne?) me zanima, kako mislimo to izvesti in kdo bo poskrbel za nabavo in tisk?! Za napis bo potreben razmislek... Sedaj pa še eno vprašanje za vas. Ali katera pozna kakšno luštkano gostilno oz. restavracijo, ki ima ločeno sobo za cca. 15 oseb (in je dovolj velika, da se po tleh lahko otročki plazijo), ki je odprta v nedeljo, ima širok izbor jedi, je v Ljubljani ali okolici (v poštev pridejo tudi ostale smeri, kamor pelje avtocesta - torej recimo Grosuplje, Ivančna gorica, smer proti Celju, pa na primorsko stran proti Postojni ali na gorenjski konec...). Iščem namreč gostilno za praznovanje Nikinega 1. rojstnega dne. Prvotna varianta je žal odpadla (smo mislili narediti fešto kar v Olimiah, vendar moževa sestra z družino ne more, ker bodo prav tako na dopustu na morju) in smo bili prisiljeni praznovanje prestavit. Nadalje pa še: ali katera pozna (in jih je že poskusila) torte slaščičarne Kraljevi mignon? Komentar? Hvala, se beremo!