|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
5.9.2006 9:16:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 2301
   RE: septembrke 2005
5.9.2006 9:54:23   
Pia67
Živjo!

Še vedno živim v šoku... user posted image  Včeraj je bila Nina od 9. do 14. v vrtcu. Danes pa sem jo pripeljala malo prej, ker bova po kosilu (če bo zdržala do takrat) šli na Gorjance. Spala bo najbrž v avtu. Senca je prav prijetna in bova nekako preživeli vroče popoldne.
Skratka nič joka, zaenkrat je nič ne matra in upam. da vsaj RD preživiva v taki nenadejani idili.

Hvala za opozorilo glede hrane, sem že prejšnji teden vprašala in ker smo na JUGU, se mal švinglamo skozi zakone. HASAP poznam (sem morala programe inštalirat po šolah). Vljudno sem vprašala in je zaenkrat OK.

Tetabeta, sedež je zadaj, ima nosilec, da se sedež z lahkoto odstrani. Ni kaj, Norvežani obvladajo. Je pa še ena + stran tega sedeža, da se mal podret, da glava ne opleta, ko otrok zaspi. Priznam, da nisem čakala Gagija, da sproba sedež, ampak sva z Nino prekrižarile NM. In je bila kar navdušena. Jaz malo manj, ker mi je iz torbice za okol pasu vzela tošl (odprla zadrgo, šala mala) in ga vrgla. Potem pa sva ga iskali in našli. Ninino dejanje je izdal bidon, ki ga je polivala po mojem hrbtu user posted image . Je pa zadeva zelo zoprna in sem se čisto posrano peljala, ker nimam prakse.

Bolnički, pozdravte se, mamice odpočijte si. Jaz grem delat naprej (programiram, da se kar prašiuser posted image ).  Glede službe, dobila sem 2 ponudbi. ampak obe sta samo popoldan, ena od 11. do 19. ure, druga pa je še bolj kruta. od 13. do 21. Javna dela. user posted image   Ne bi...

Damjana

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2302
5.9.2006 15:33:27   
benika
Čavčk!

Bogi, božčki vsi mali bolnički, no. Upam, da se čimprej porihtate.

Eviuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za prvi mali sprehod. Sej bo, vsak dan kakšen korak več, čez en teden ga boš pa lovila okol bajte.

Tery, a Nik bo pol tud kmal maratonec ratal? user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image A si predstavljate  naše oktobrsko srečanje? Trop mamic, ki po trgovskem centru ali Koloseju leta za malimi zverinicami? Ko v risanki. Se mi zdi, da je še tisto zadnje obdobje dokaj mirnega kofetkanja minilo.

Našega špehca je 3 dni nazaj nekaj pičilo v rokico in sedaj ima revež vso bulasto in zatečeno rokico. Hvala bogu, da ga vsaj nič ne boliuser posted image

Ko berem vaše poste, se mi kar toplo pri srcu naredi, da je mali v varstvu pri domačih in ne v vrtcu. Čeprav niso moji otroci, pa mi je kar hudo, ko pomislim nanje in kako je vam hudo, ko jih takole puščate v varstvu. 

lp K

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 2303
5.9.2006 21:22:55   
ninocka
Mi smo meli danes posvetovalnico za eno leto. Spet nobenga denverjevega testa user posted image , edino kar me je vprasala, ce ze hodi in ce ze kaj govori. Evan je velik 79 cm, tezek 9950g (z bodijem in plenico), obseg glave 47 cm. V 2 mesecih se je zredil 1 kg, od maja pa celo 1.5 kg user posted image user posted image
Pogledala mu je kozico na lulcku in mu jo je kar povlekla. Glede na to, da mu je jst ne morem vec lepo pucat in dol vlect (sej sem ze pisala), se mu je nabral nek loj al kaj in je treba to spucat (sem pol ful mojga zaslisevala kaj je to in ce gre to takoj dol user posted image ) , pa pogledala mu je jajcka, ce ma spuscena, pa eno ni blo cist OK, ampak je rekla, da ga je mogoce gor potegnu in naj mu doma sama pogledam, ko bo stal. Dat mormo se vodo (mi sploh ni jasno, kako mi bo to uspelo).  Evan je ful jokal, sploh ne vem, kaj mu je blo; no, tolk je jokal, da sploh nisem zdravnice slisala. Glede izpuscajev - spet je rekla, da je alergija, pa sem rekla, da se ne strinjam, ker tud takrat, ko je pil samo Hipp, je mel te izpuscaje. Dala mi je eno kremo, pa rekla je naj se se enkrat pri alergologu narocim in bojo oni pol povedali, ce je to naprej za dermatologa al ne.  AD3 kapljice mormo se naprej pit in sicer 7 na dan. Je pa res, da mu jih zdej sploh nisem dajala, sej sva bla skoz zuni. Zdej mu jih bom pa res dajal, ker se ni fontanela cist zarascena oz. je se mal mehka.
Sem mu hotla pol zvecer spucat lulcka in ko sem mu kozico dol potegnila, sem vidla, da mu jo je cist natrgala in to kr na parih delih. Revcek moj, ampak sploh ni nc jokal al pa kaj. Sam ko sem mu jst dol potegnila, je zajavkal. Men so kr solze v oci stopile user posted image
Ko sva sla, je Evan dobil svojo prvo stampiljko na rokico. Najprej je ful jokal, ko ga je sestra prjela in mu jo pristisila na roko, pol pa ko je opazu kaj ma, se je pa skoz dru BA BA (to pomen medvedek).
Pol sva sla pa se mal po BTCju, sem sla pogeldat za peskovnik v BC, pa mi noben ni bil vsec. Je pa evan dobil kuzata za RD (tasca je dala denar in sem mu zdej to izbrala + peskovnik) in enga avtocka (od moje mami), pa se kitaro sta mu z ocijem kupila na jarmaku. Mene ze glava boli od vseh teh piskajocih igrac, ki potem nabijajo v stanovanju user posted image Sem mu pa hotla kupit se set pripomockov za ciscenje (metla, smetisnica, moco...), pa je bla prevelika skatla za nosit, ker sem parkirala pred blokom. Mu bom pa v cetrtek za un BC bon.

Spodnje stanovanje je spucano, oglas smo ze dali, na zalost pa je najino zdej v totalnem razsulu in neredu. Sem hotla jutr Evana dat v varstvo k mamici, pa gre k zdravniku, tko da ji ga bom dala v cetrtek, da bom lahko se pr nama pospravla. Drugac ne morem, ker se Evan grozno trudi pomagat in mi sproti razmetavat user posted image user posted image

Druzga pa ni kaj vec novga, razen to, da Evan skoz piha, tud hrano, ko je "vroca" in da v banjici zna  pokazat, kako se Evi umiva - z rokico se zacne s kroznimi gibi drgnt po trebuscku. Je pa se dalec od tega, da bi sestavu kaksen stolp (bravo NIK user posted image user posted image user posted image ), jih pa zelo rad podira user posted image

Zdej se bom pa posvetila filmu bratovo srce,
vsi bolani pikci se cimprej pozdravite in lep dan v vrtcu!

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2304
5.9.2006 21:41:35   
kati*
živjo punce

se prav pozna, da smo po službah user posted image , od včeraj nimam skroaj nič za brat.  Moram pa danes kar pohvalit Lukata - je bil v vrtcu od 8.30 do 14ih in je dvakrat zaspal in menda NIČ JOKAL user posted image . Če pomislim, kako sem se obremenjevala z vrtcem, pa gre zdaj razmeroma dobro.  Tery glede tega, da je Nik najmlajši pa se jaz na tvojem mestu ne bi obremenjevala (no, po pravici povedano sem se na začetku, ko sem ga zagledala za mizo z drugimi otroci in je izgledal tako majcen in droben in tud malo izgubljen med ostalimi otroci), saj na ta način otrok hitreje napreduje, ker posnema druge starejše otroke in tud vzgojiteljica je kar malo prisiljena se več ukvarjat z njim, pa še na sprehod lahko grejo, ker imajo le en voziček za porivat; no vsaj pri nas je tako!

Sicer pa me zanima, kdaj naj bi bilo praznovanje rojstnih dni naših sončkov? Rada bi izvedela katero soboto ali nedeljo v septembru, ker moramo doma kar mal splanirat. Ne bi pa rada zamudila našega srečanja.

lp, K

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2305
6.9.2006 8:04:48   
maya_slo1
Spet lep pozdrav po dolgem času! Nas je svizec šele zdaj na prostost spustil.

Ninocka, imam predlog kako Evana pripravit, da bo lulal v tisto otroško vrečko za zbiranje urina. Jaz sem mojega tamalega, po trebuščku božala tako, kot se boža da človek kurjo polt dobi. Dve boža-bože pa smo imeli kar zajeten vzorček urina. Pa sporoči rezultate!user posted image

Drugače pa emocionalno spremljam vaše uvajanje v vrtec in varstvo. Kris gre v vrtec oktobra tako, da sem z vsem srcem pri tem.
Pa vse najboljše vašim malčkom, ki so že imeli rojstni dan!user posted image

Sledenje evro bankovcem
http://www.eurobilltracker.eu/?referer=98711

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 2306
6.9.2006 10:36:07   
teta beta
Lep pozdrav!

Mi je prav grozno brat, kako so vrtičkarji zboleli user posted image . Ampak zanimivo, da se to že tako kmalu pokaže. Najbrž po to trajalo smo kratek čas na začetku, potem, ko si otroci pa izmenjajo vse svoje bakterije, bo pa mir. Držim pesti, da se čimprej pozdravite.

Ninočka, a da se je Evan zredil za 1 kg v 2 mesecih? Uau, a pol lahko tudi jaz pričakujem kak bum? Naša se je od začetka maja do konca junija zredila za 170 g, od takrat pa do konca junija pa za nekaj manj kot 400g. V 4 mesecih torej dobre pol kg. Zrastla pa v prvem obdobju ni nič, v drugem pa 4 cm.
Daša se tudi umiva včasih, predvsem pa se briše. Če ji daš brisačo ali kak servet v roke, se briše po obrazu, z glavnikom se češe, zna kihniti za hec, pihati tudi in piskati na piščalko. Zdaj že tudi včasih sama je z žličko. Začela sem z vilicami (ta majhnimi za pecivo) tako, da sem ji gor nabodla košče hrenovke, potem pa sem ji dala vilčko v roke. Z žličko pa je gosto kašico ali gres, pač stvari, ki ne padejo kar tako dol. Ji pa moram jaz zajeti s krožnika in nato dati v roko. Gre pa to zelooo počasi, ampak ji je všeč in se zamoti. Končno je začela tudi hrano nositi z roko v usta, prej jo je samo valjala po roki (kaka svinjarija ali drugi predmeti pa so šli takoj v usta). Ampak kar naprej pa z roko sega v šalčko ali kozarček (pije več ali manj direkt iz kozarčka, včasih še tudi po slamici) in prste not namaka.

Pa zadnjič je tako maznala ješprenj/ričet, da sem kar gledala. Sem ga pa včeraj malo posrala, ko sem odprla Milkno bonboniero, ono s srčki, in sem mislila, da je tista, kjer so celi lešniki obliti z mlečno čokolado. Pa ji dam od prvega malo, pa od drugega nekaj, nato pa mi kapne, da sploh ni celega lešnika notri, ampak so iz nugat kreme. Božica, tako je mljaskala, ampak ni smela več dobit.

A že ima kateri septembrček pleničke št. 5? Mi imamo Active fitke št. 4 +, ko nam jih je zadnjič zmanjkalo, sem kupila Pampers special edition 4 +, ki smo jihh že nekaj krat imeli in so bile tudi še kar, ampak zadnjič so se mi pa že na prvi pogled zdele drugačne. In res, Daši se je koža takooooo vnela, in to ne pri ritki, ampak spredaj. Po štirih dneh sem šla kupit Huggieske zeleno-modre, ki imajo tudi raztegljive stranice in zdaj gre počasi na bolje. Velikost 4+ pa tu ne obstaja, te ima pa čisto na koncu riti. Bom poskusila naslednjič 5 kupit, če ne bojo pa počakale.

Kako je kaj v službah? Jaz sem na bolniški še vsaj do 12. user posted image  Grem malo delat, ko se zbudi mala žabica, spet ne bo nič.

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu maya_slo1)
Neposredna povezava do sporočila: 2307
6.9.2006 11:19:46   
TVN
Hojla!

Sem sicer v časovni stiski, vendar me je tole vprašanje od Tete bete glede velikosti pleničk povsem vrglo! Mi namreč še veselo nosimo normalno štirico (4) Pampers Special Edition + Pampers Active Fit, pa so naši Niki povsem prav. Pa vse veste, kakšna je Dašika in kakšna je moja Nika. Jutri imamo SP pri 1. letu in vam bom lahko poročala o konkretnih številkah. Vsekakor pa imamo krepko čez 10 kg in krepko čez 80 cm.
Res mi je čudno, da Daša nosi 4+, pa so ji komaj prav?! Saj so vendar do 18 kg!!
No, res me zanima, kakšne velikosti nosijo ostali septembrčki.

Več pa drugič. Letim v Kranj! Pa, pa!

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 2308
6.9.2006 15:20:17   
teta beta
Nika35, narobe si me razumela. 4+ so Daši čisto prav, čeprav so Active fit večje od Special Edition (a si tudi ti pri teh opazila, da so malo slabše ali sem samo jaz naletela na zanič paket?). Štirica od pampersk ji je skoraj premajhna, jo sicer dobimo gor oz. okoli, ampak ob straneh potem pušča in jo reže nad bedrcami. Huggieske pa ne obstajajo v velikosti 4+, samo 4, te pa so od 8-14 kg (Daša jih ima 8). Pa tudi Moltexovih ni 4+, zato jih tudi trenutno ne uporabljam več, sicer so ji še za silo prav, ampak majhne. Ja, hecno je tole, ampak očitno je naša punca take hecne konstrukcije.

Je pa tudi tako, da zdaj moramo uporabljati plenice z raztegljivimi stranicami, ker jo previjam, ko je na kolenih, ko stoji, od strani in bogve kako še.

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 2309
   [Brisano sporočilo]
6.9.2006 16:01:15   
Brisani uporabnik

(odgovor članu teta beta)
  Neposredna povezava do sporočila: 2310
6.9.2006 20:32:08   
tažana
evo jest tudi po dolgem času spet tu.
danes je bila Katarina prvič cel dan v vrtcu torej od 7:30 do 14:30.
je imala ful rizo je veliko jokala pa dobila je prvi "ljubezenski" ugriz. njen prijateljček jo je prav kvalitetno ugriznil v lička. tako da imamo nov modni dodatek na ličkuuser posted image .
se ji kar lepo pozna in mi je vzgojiteljica kar s strahom povedala ampak vem kako je pri teh malih. si lahko čist zraven pa ne boš mogel tega preprečit.user posted image

tery: če bi prej prebrala bi te lahko že prej opozorila na virozo. jest pa moj možek sva bila ene 14 dni nazaj ful boga (katarina na srečo ni bila).
v vrtcu pa tudi veliko bruhajo. upam da bo čimprej dobro ker je res hudouser posted image .

jest sem že čist noter v delu. z otroci počasi prihajamo na isto valovno dolžino. z nekaterimi mal težje z drugimi malo lažje. v petek gre vzgojiteljica že na dopust tako da bom ostala sama z 18 otrokiuser posted image . upam da mi zneseuser posted image

lepo se imejte pa upam da se sedaj kaj prej oglasim

čao

Neposredna povezava do sporočila: 2311
6.9.2006 22:57:31   
ninocka
Fak, tolk sem napisala, pol mi je pa kr eno stran cez moj post butnlo in sem vse zgubila.

Se mi ne da se enkrat tipkat, zato samo najpomembnejse:
SKUPNO PRAZNOVANJE RD:
1. naj bi bilo eno soboto/nedeljo v oktobru
2. dobili naj bi se v Celju, da lahko prideta se doroteja in amelie (ce ju ne bo, potem bomo meli v LJ) - zenski, prosim za potrditev user posted image
3. meli naj bi torto, pizzo za nas in nardil naj bi majcke (za majcke rabmo se en kulski napis, zato na dan s predlogi)
4. teta beta mora precekirat Tus oz. najt kaksen drug primeren plac za nas (sej bo slo teta beta, a ne user posted image user posted image )
5. uskladit mormo termin oz. datum praznovanja
6. ocki vabljeni

ostalo pa jutri, ce ne bom prevec crknjena od pospravljanja.
nocko

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 2312
7.9.2006 8:01:30   
Pia67
Živjo!

Vrtec še vedno BP. Včeraj je Nina pokazala, da obvlada 1. lekcijo: v peskovniku (v vrtcu so po 2 uri zunaj) ni hotela dati igračk iz rok in je brcala proti "napadalcem" in se obrnila proč). Drugače pa ima okoli 11. ure krizo in kdaj zaspi v naročju vzgojiteljice kar zunaj. Papa vse, pomaga si z žličkoali ali pa z rokami. Baje je manj problematična kakor dvoletniki, ki jasno imajo krizo, ko ugotove, da je mami šla in da bodo nekaj časa pri tujih tetah. Mislim pa, da bo kmalu kaka bolezen na sporedu, saj nekateri malčki čedno kašljajo.

Danes okoli 9. ure praznujemo, v vrtec bom prinesla punkeljčke v katerih bodo bonbončki, vzgojiteljice(vse) dobijo mafineuser posted image , Ninini pa vsaka po eno bonbonjero. kaj bolj pametnega mi ne kapne. Oni mali z dermatitisom je alergičen na moko, tako, da bi ne bilo prav, če bi gledal ostale, da se bašejo. Upam, da po bonbončkih ne bo krize. Bodo pa paketek dobili za domov in naj se potem starši ubadajo kaj bodo in česa ne smejo.

Omenjeno službo preko javnih del naj bi dobila preko veze, ker moraš zanjo čakati 2 leti. Za prvo silo bo, plača je okoli 100 jurjev, kar je manj od podpore, ampak jaz se bom vsaj mal bolj koristno počutila. Delovni čas pa je od 8. do 16., tisti uri , ki sem ju napisala zgoraj, sta le 2x tedensko. Bom nekak poflikala, seveda, če bom službo sploh dobila. Morda pa je kvota služb preko javnih del že prekoračena.user posted image

Pleničke: 4 ali pa 4+. Mislim pa, da ima Nina še precej rezerve (77 cm in 9550 g). Sicer pa baje ni vse v velikosti.user posted image

Skupno praznovanje RD: ninocka sem za, dobre idejeuser posted image , Celje mi je sicer mal daleč, zato bi res prosila, da vidveDoroteja in Ameli, potrdita udeležbo. Nina še vedno ni najbolj navdušena nad vožnjami, ki trajajo več kot kako uro. Sva pač sami in kaka zabava in motivacija med vožnjo zaenkrat odpade.

Drugega se ne spomnim. Mislim, da Nina normalno napreduje (čeprav me je zadnjič v vrtcu neka vzgojiteljica tolažila, da eni shodijo pozno, omenjala je 13. mesecev. Pa sem ji rekla, da to zame pač ni pozno in da bo Nina med hodače prišteta še kak mesec pozneje). Poganjalec potiska že nekaj časa sama, amoak, da bi naredila kak korak več samostojno, to pa ne. en še znese, toliko, da pretaklja do kakega drugega predmeta poželenja, ampak to ni to.

Se beremo,

Damjana

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2313
7.9.2006 12:49:53   
TVN
Najprej poročilo s SP: cepili se nismo, ker nimamo še dopolnjenih 12. mesecev, tako da bo pikico dobila 26.09. Mi kar ustreza, ker v soboto odhajamo za en teden v Terme Olimia, pa se ne bi rada ubadala s kakimi reakcijami. Imamo 11 kg (s Pampersko in body-jem + tetra pleničko na tehtnici) in 80,5 cm. Tile centimetri so bolj tako-tako, ker se moje meritve in tiste v RA razlikujejo, ampak tukaj nekje smo, +/- kak centrimeter. Glavica 47 cm, prsi 49. Skratka, je velika in močna punca.
Denver testa pri nas ne delajo, ker ni ustrezno opremljena ordinacija, naredi pa nek približek. Nika izraža zahteve, da dojenčku jesti, ploska z rokami, da pa-pa (in zraven še reče pa-pa), trka s kockami, pobere rozino s palcem in kazalcem. Na noge je nismo postavljali, ker ni zaželjeno, se mora sama ob opori dvigati (taka so navodila iz RA).

Sicer pa, Pia67, tudi naša Nika je še daleč od samostojne hoje. Včasih se ji uspe dvigniti na nogice ob kavču (ki pa ni najbolj primerna opora, ker je relativno visok) in potem kar solidno stoji (občasno se dviga na prstke). Mi je pa ravno danes P rekla, da glede hoje ni panike tja do 18. meseca. Do takrat naj bi vsi shodili. Torej, imamo še pol leta časa!user posted image

Teta beta, oprosti, očitno sem površno prebrala tvoj post glede pleničk. Jaz sem Pampers Special Edition št. 4 kupila že pred časom in to 3 jumbo packe, tako da jih imam še vedno na zalogi. Posebne razlike v kvaliteti nisem opazila, pri nas se precej dobro obnesejo. Active Fit imamo prav tako št. 4 in po mojem mnenju in meritvah so le za malenkost večje kot Special Edition. Je pa res do so Fitke nekako, kako naj se izrazim, bolj ravne. Pampers Special Edition so bolj školjkaste, nabrane, mah, saj sploh ne znam opisati. Mogoče bo katera vseeno razbrala, kaj se hotela povedati. Mi drugih plenic ne uporabljamo; bom pa v kratkem (ko porabim tele Special Edition) prešla na Pampers Sensitive, ki jih imam na zalogi že lep čas. Takrat, ko so šle ven iz prodaje, sem jih nakupila kar nekaj paketkov, vendar so imeli samo še 4. Je pa ta št. 4 zelo velika, tako da jo bom začela uporabljati šele sedaj.
Ja, očitno je fora tudi v konstrukciji, saj drugače res ne vidim logike, da bi Nika pri svojih 11 kg uporabljala manjše plenice kot tvoj drobižek.

Tery, res smola, da ste tako hitro obležali. Upam, da bo Niku čimprej bolje. Kako pa so v službi odreagirali na tvojo bolniško tako zgodaj po vrnitvi na delo?

Ninočka, tudi jaz se strinjam z oktrobrom in srečanjem v Celju oz. Ljubljani. Zaradi rezervacije termina pa bi res bilo najbolje, da čimprej dorečemo datum. Meni bi najbolj ustrezala zadnja dva vikenda v oktobru (21.-22. ali 28. - 29.10.). Vikend 14. - 15.10. imamo birmo (mož je boter), tako da ne bo šlo, prvi vikend v oktobru pa imamo prav tako že zaseden. Kaj pravite ostale?
Glede majčk (saj so mišljene majčke za ta mičkene, a ne?) me zanima, kako mislimo to izvesti in kdo bo poskrbel za nabavo in tisk?! Za napis bo potreben razmislek...

Sedaj pa še eno vprašanje za vas.
Ali katera pozna kakšno luštkano gostilno oz. restavracijo, ki ima ločeno sobo za cca. 15 oseb (in je dovolj velika, da se po tleh lahko otročki plazijo), ki je odprta v nedeljo, ima širok izbor jedi, je v Ljubljani ali okolici (v poštev pridejo tudi ostale smeri, kamor pelje avtocesta - torej recimo Grosuplje, Ivančna gorica, smer proti Celju, pa na primorsko stran proti Postojni ali na gorenjski konec...). Iščem namreč gostilno za praznovanje Nikinega 1. rojstnega dne.
Prvotna varianta je žal odpadla (smo mislili narediti fešto kar v Olimiah, vendar moževa sestra z družino ne more, ker bodo prav tako na dopustu na morju) in smo bili prisiljeni praznovanje prestavit.

Nadalje pa še: ali katera pozna (in jih je že poskusila) torte slaščičarne Kraljevi mignon? Komentar?

Hvala, se beremo!

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 2314
7.9.2006 15:41:40   
ameli
Pozdravljene

Jaz že ta teden pridno zahajam v službo (delam pa samo po 4 ure) in uvajam Marka v vrtec. Moram ga pohvalit, ker je vsak dan bolj "priden" in tako ni več nekih groznih težav. Razen zjutraj, ko se poslovimuser posted image . Tam pridno spi 2×, pa seveda je (poje več kot domauser posted image ), potem pa ga grem jaz ob 13-ih iskat. Tako bo še drugi teden tam cca 5 ur, potem pa gre zares. Mislim, da je najhuje za namiuser posted image .

Praznovanje RD: Ja Celje bi bilo superuser posted image . Bi pa prosila, če se čimprej zmenite za datum, da lahko uskladimo. Morda bi lahko prišli celo v LJuser posted image . Se moram z user posted image  malo pomenit. Kaj praviš Doroteja??

Tetabeta mi imamo še vedno pleničke 4, pa jih bomo še imeli nekaj časa, ker ima Mark cca 8,6 kg. Je pravo malo pišče. V službi pa je super, vsi so me zeloooo pogrešali. V ponedeljek sem  prišla cela poslinjenauser posted image domov, ker so se eni kar lepili na mene.

Napredek pri nas: hodimo še niti približno ne, tudi ob opori ne. Mark pa zelo napreduje v "govoru" in oponašanju. Sicer se mi zdi, da je vse še bolj nespecifično, ampak začetek pa je.

Imejte se lepo
vesna in mark

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 2315
   [Brisano sporočilo]
7.9.2006 19:50:54   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ameli)
  Neposredna povezava do sporočila: 2316
7.9.2006 21:23:52   
teta beta
NINA, VSE NAJBOLJŠE ZA PRVO SVEČKO!!! IN ČESTITKE MAMICI TUDI!

Upam, da ste lepo praznovali, mene že kar malo daje ta prvi rojstni dan.

Ninočka, v Tušu je igralnica samo za otroke in jih čuva vzgojiteljica ali nekaj takega, v Šparu oz. City centru isto. Možno je edino Lumpijev kotiček v Mercatorju, tja pa še moram it pogledat. Bom pa še malo premislila še za kako drugo varianto. Za termin mi je v bistvu vseeno, za kraj mi pa Celje najbolj paše user posted image . Napis na majčkah - pojma nimam.

Pia, Daša tudi sama potiska voziček ali kaj takega, samostojno pa nič, niti stoji še ne, kljub temu pa mi je v razvojni prejšnji teden rekla, da bo v enem mesecu shodila. Najbrž gre pol hitreje kot si mislimo.

Nika, ti kar zavidam sensitivke, jaz jih žal nisem skoz uporabljala, ker sem jih bolj pozno odkrila, so bile pa to najboljše plenice. Ko so šle iz prodaje, so pa pri nas na policah ostale samo še 2 in 3.
Glede praznovanja se jaz trenutno ukvarjam z istim problemom kot ti - izbor gostilne, torto pa že vem, kje bom vzela. Jaz sem si pomagala s seznamom tule www.slovenia.info , seveda naša regija, potem sem si izpisala gostilne, ki jih že poznam oz. vem zanje in pridejo v poštev, zdaj pa kličem okoli in sprašujem, če imajo posebej sobo, koliko stane nedeljski menu ipd.

Lep večer vsem!

Neposredna povezava do sporočila: 2317
7.9.2006 21:25:18   
ninocka
OK, ze pol ure se matram slikico prlept, pa ne gre user posted image .

Nina, vse najboljse za tvoj 1. rojstni dan!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Evi ti posilja kos poljubckov!
Damjana, cestitke tudi tebi!user posted image user posted image

Nina in Evan

Neposredna povezava do sporočila: 2318
7.9.2006 21:47:34   
benika
user posted image DRAGA NINA, VSE NAJBOLJŠEuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Beni pa te bo zljubčkal, ko se vidimouser posted image . Čestitke tudi mamici!

Pri nas obdobje trme še kar traja in vedno huje je. Beniju se ne da dopovedat čisto NIČ, tako, da so moji živci že krepko nacufani.

2 dni nazaj ponoči se me je nekaj lotilo. Boli ne trebuh, prsni koš, ledvica, težko diham, vročine imam od 38-40 (včeraj popoldne) in komaj živim. Beni že dva dni gostuje pri naših dveh, da lahko počivam. Sej imam prov slabo vest, ampak sem tako švoh, da malega tud dvignit ne moremuser posted image . Na bolniško skoraj nočem it, saj sem tam šele slabe 3 tedne. Ampak če se bo tako nadeljevalo, mi drugega verjetn ne bo preostalo.

Glede Celja se vsekakor strinjam.

Pleničke imamo Muellerjeve št. 4.

Samo toliko, da sem se javila, grem nazaj počivat.

pa pa

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2319
   [Brisano sporočilo]
8.9.2006 9:55:31   
Brisani uporabnik

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2320
8.9.2006 11:35:19   
TVN
Mene vedno spravite v zadrego, ko tako lepo čestitate za rojstni dan, meni pa se niti ne sanja, kdaj imajo naši septembrčki rojstne dneve. Ali kje obstaja spisek? Če ne, predlagam, da ga naredimo.

Seveda pa VSE NAJBOLJŠE za NINČO!

Kdo je naslednji?

Teta beta, saj jaz sem tudi uporabila vse mogoče spiske gostiln in veliko jih poznam, pa se še vedno ne morem odločiti. Pravzaprav se mi zgodba ponavlja, saj sem bila pred podobno dilemo že ob praznovanju krsta. Sedaj sta v ožjem izboru Hiša kulinarike Jezeršek ter prenovljena restavracija Medno. Bom videla, če bo kje še kakšna ideja padla.

Ameli in Doroteja, dajta se pomenit s svojimi user posted image , da vsaj kraj dogajanja čimprej definiramo. Čas tako hitro teče in urniki se polnijo, zato bi res bilo dobro določiti termin čimprej.
Za začetek se mogoče izjasnimo, ali bo to sobota ali nedelja? Meni je načeloma vseeno, malce bolj mi je všeč sobota, ampak ni panike. Ima katera probleme s soboto (nekateri mogoče delajo?)?

Katja, čimprej se pozdravi! Saj vem, da je zoprno kar takoj na bolniško, ampak če se bo vleklo, ni druge. Pa do zdravnika stopi, tole težko dihanje, ki ga omenjaš, mi ni všeč!! Tudi z ledvicami se ni za igrat. Ne želim te strašit, ampak od moževega sodelavca hčerka je fasala eno bakterijo v ledvicah in so jo komaj rešili. V bolnici je bila več mesecev, pa še sedaj okreva in bo še nekaj časa trajalo, da se vsaj približno povrne na stare tirnice. Ima pa 26 let!!! Saj pravim, lahko da je samo kaka bolj trdovratna viroza ali prehlad, ampak ne igraj se s svojim zdravjem. Sedaj imaš eno malo pišče, ki te potrebuje!!!

Tery, simpatična ideja za napis. Jaz se prav nič izvirnega ne spomnim. Mogoče dodamo še september 2005, ker smo pač septembrčki. Kaj pa vem.....
Fino, da je Nik o.k.

Ja, pri polulanih in pokakanih plenicah pa sem res kar jaz tista, ki to največkrat (in najbolje user posted image ) opravi. Občasno jo previje tudi očka, še večkrat kot očka pa babi (moja mama). Oči je v službi, tako da večino previjanj preko dneva tako ali tako zamudi po službeni dolžnosti, kadar pa mene ni doma, previjanje opravi babi, ki Niko tudi čuva (in jo bo še naprej, ko bom jaz šla delat). Je pa pri nas tako, da zadnje večerno previjanje vedno opraviva skupaj z očkom. On jo umiva, pa oblači pižamico, itd., jaz pa namontiram pleničko. Tudi preko vikenda je praviloma vedno zraven pri previjanju. Pri nas je to od nekdaj kar nekako skupno opravilo. Tudi Nika se je navadila, da je nekdo zraven in da jo med previjanje zabava.

Takole. Sedaj grem pa pakirat. Zvečer mogoče še pogledam semle gor, potem pa se spet za 1 teden poslovim. Vsem, ki boste medtem praznovali RD, že sedaj VSE NAJ NAJ! Midve z Niko bova mislili na vas v Termah Olimia.

Mejte se!

Vanja & Nika

*** Imejte se lepo! ***

Neposredna povezava do sporočila: 2321
8.9.2006 11:44:44   
Pia67
Živjo!

Hvala za čestitke, mi je kar nerodno. Nisem vajena kakega "pompa".user posted image

Včeraj je bil čisto običajen dan. Ko sem prišla v vrtec po Nino, je bilo s strani varuhinj kar evforično. Pa ne toliko zaradi RD, baje je Nina naredila dva samostojna koraka, ker je hotela k drugi mizi. Po moje se je kar vdala v usodo in vrgla proti predmetu poželenja. Skratka, potem, ko sta si šli sposodit digitalec, se vaja ni ponovila. tako, da dokaznega gradiva ni. Bo žeuser posted image . Včeraj si je prigarala buško, ker ne dela drugega kakor prestopa iz peskovnika in obratno. Tako, da bomo imeli čedno arkado na vseh fotkah praznovanja 1. RD.

Trenutno se ukvarjam z modeliranjem medvedka, ki bo s čokoladno filo in oblivom ter kranclarijo postal žrtev lačnih želodčkov praznovalcev. Nina zna reči medo, pa sem potem kar medveda "spekla". To bo jutri, v nedeljo pa na Čemšeniško.

Katja, pozdravi se čez vikend. No, Benija pa držim za besedo glede cmokcev. Pazi, Niča grize.user posted image

tery, naj bo ponedeljek lep in brez joka.

Nika35, o teh torticah žal nimam pojma. Sem si pa zapomnila. vedno se najdejo zadeve za kopiranje.

Glede Celja, prosim v drugi polovici oktobra. Trgatev user posted image

Damjan

Neposredna povezava do sporočila: 2322
8.9.2006 11:59:51   
pety78
Ninica, vse najboljše!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nika, Kraljevi mignon torte so iz Kranj, a ne? Mi smo jo naročili maja, ko je imel naš tamli krst. FENOMENALNA!!!! V življenju še nisem jedla tako dobre torte. Res!!! Vsi so jo pohvalili. Tudi za rojstni dan jo bomo nadi njim delat. Njaaaaaaaaaaaaami. user posted image

Tery, tudi midva sva bila cel teden na bolniški. Vrtec je videl samo v petek. Komaj čakam, da greva zopet v ponedeljek. Čimprej se pozdravita.

Punce, a veste, kje bi si (poleg Ariela) lahko izposodila kaj igral? Praznovanje RD bomo imeli v Celju pri babici in dedku, pa imata zelo veliko prostora in sem razmišljala, da bi si kaka igrala spodsodila. Sem enkrat ujela, da ima ena izmed vas tisto zadevo za napihnit, ko otroci gor skačejo. Kje se to dobi in koliko stane? Hvaaaaaaaaaaaaaaaaaalaaaaaaaaaaaaaa! user posted image

Lepo se imejte!
Petra

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 2323
8.9.2006 14:42:18   
benika
Evo, danes sem si našla čas za obisk zdravnika. 2 uri sem visela tam zato, da so mi povedali, da mi po njihovo nič ni, da kri in voda ne pokažeta ničesaruser posted image . Ja ne vem, verjetno pol po njihovo simuliram, al kako? Bolniško imam do torka, pol pa kontrola in nazaj na šiht. 

Nika, Kraljevi mignon je iz Kranja. Kot je že Pety rekla, njihove torte so pregrešno dobre in temu primerna je seveda tud cena. Moja kolegica dela tam in če želiš, ti lahko povem cene. Se morm pozanimat tud za našega špehca.
Pri nas Benija previja že cela družina (midva, moja starša, moja sestra, njegova mami, moja stara mama...). Midva sva pri previjanju kr enakovredna, včasih se mi zdi, da ga on še celo večkrat zrihta.

Pety, jaz sem ponujala napihljiv gradič. Je za cca 4 otroke (za cca. 80kg). Če ga rabiš, ga zrentam, ni panike. Je še frišno nov in zapakiran.

lp

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2324
8.9.2006 15:07:01   
benika
Evo, tule je še seznam naših septembrčkov za Niko:

18.08. EVAN MAX (Ninočka)
07.09. NINA (Pia)
15.09. ANŽE (2ursae)
16.09. EVA (kinokija)
18.09. LUKA (KMA)
21.09. KATARINA (tažana)
21.09. BENJAMIN (katja)
23.09. DAŠA (teta beta)
26.09. VID (pety78)
29.09. ALINA (doroteja)
30.09. LUKA (kati*)
04.10 MARK (ameli)

Nika, nikjer nisem zasledila, kdaj si rodila. Pofočkaj se prosim. Na seznamu so samo aktivne septembrke, za ostale se mi zaenkrat ne da brskat.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.