|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
29.8.2006 20:15:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tažana)
  Neposredna povezava do sporočila: 2276
   RE: septembrke 2005
29.8.2006 20:21:55   
Pia67
Živjo!

Počutim se kot ena velika ovca. Ker nasedam sestram, ker nasedam psihologinjam itd.

Danes popoldan so Nino le cepili, ker je to nuja za vrtec. Vse ostalo lahko narediva šele po 7.9., zaželjeno pa je, da pokličem konec meseca, ker je vse v razsulu in nimajo placa za SP( prostor je velik cca . 10 m2)Spraševala sem, zakaj zaradi dobrega tedna do RD vseeno ne bi nardil, da ni treba 2x hodit (to mi je prodala sestra pri SP 9. meseca). Odgovor je, ne, ker računalniški sistem ne dovoli vpisa za SP, ker otrok ni star eno leto.Halo!! Jaz vehamentno rečem, da je razlika le v šifri pregleda, eno je vrtec, eno SP. Sestra zardi in reče, a ni fajn, bo Nina še mal trenirala hojo. Grrr..user posted image No, saj imam časa na kilometre. Kaj bi bilo, če bi bila v službi. Bi padel neplačan dopust?user posted image
Hvala Tery za info kaj naj bi trenirali. Glede zahteve pa se strinjam s tabo Tažana, v razvojni psihologiji tudi podobno piše. Naša itak tuli: Dej to! In kaže s prstom, če pa ne zadeneš v prvo, je najbolje, da jo daš poleg in si sama postreže, ker je zelo nestrpna.

Glede psihologinje: rekla je, da bo za Nino prav fajn, ker bo med samimi večjimi (je najmlajša v vrtcu, 2. najmlajši je star leto in pol. Danes smo imeli roditeljski, in ko sem omenila, da Nina še vedno (a ni to normalno?) spi 2x na dan, sta obe vzgojiteljica in varuška imeli velike očke, pa sem ju že pred začetkom začopatila in izrazila bojazen, da bo Nina mal bremzala vse ostale. Še vedno navijam, da bi šla k Bibam (sami majčkeni) čez cesto, pa je psihologinja rekla, da je Nina dovolj napredna (to je ugotovila, ko se je z Nino ukvarjala 5 minut user posted image in, da ni blema. tako je ostala pri Medvedih.

Skratka bomo videl. Grem šivat vrečo za umazane obleke, hotel so mi prodat vrtičkarske zobne ščetke, ki bi bile meni prav(pa sem prijazno odklonila, češ, da ima Nina že kupljeno, pol, manjšo). Zmislit si moram program, ker bo kmalu Ninin RD in je takrat s strani starša zaželjeno, da naredi šov in zabava celo skupino. Juhuhu! Najbrž bom nasrala očeta, da bo prišel s svojimi golobčki in ostalo perjadjo in naredil predavanje o kurji gripi za malčke. Škoda, ker ne zna čarat, da bi golobčki izginjali, morda pa se kako zmeniva in natrenirava.user posted image K sreči je le 10 otrok, en je alergičen na vse kar leze in gre, revež. Tako, da mu preostane 9 žrtvic z našo, ki jo golobi zanimajo le takrat, ko jih podiva z najinega vrta.user posted image

Nina je vpisana v Malčka bralčka, lutkovni abonma, revijo Zmajček, plavat pa smučat ji na srečo še ni treba. No, temo za diplomo sva tudi že prijavili. Hecam se, samo ne vem zakaj je treba že 1. dan vse pocahnat in si čuden, če imaš minus v kaki rubriki. Mame je kar razganjalo od ponosa, očetje so bili modro zadržani, jaz pa sem še vedno zmedena. Iz vrtcev delamo fakse, iz faksov pa vrtce.

Se bom kar zbrcala dol. Za danes je dovolj,

Damjana

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 2277
29.8.2006 21:39:08   
tažana
pia: ko našo princesko približam stvari, ki naj bi jo zanimala se pojavi problem user posted image .
ne vem ali tisti trenutek pozabi kaj je hotela ali pa se več ne more odločit, ker ima na izbiro več stvari user posted image  prav smešno je včasihuser posted image

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 2278
30.8.2006 19:05:48   
ninocka
Tery, nas bi pa denverjev test za spremembo naredil - izraza zahteve (to, to in kaze  prstom), posnema hisna opravila (sej ste vidle kako sesa user posted image , pa pometa, pa z mocotom tla pobrise al pa s krpo mizico), stoji tud, zoga se, edino tiste kocke ne vem - a loncki tud stejejo? Me prav zanima, jst mam 5.9. posvetovalnico, pa bom vidla, ce me bodo sploh kaj vprasali al ne.
Pikice oz. lisaje ima se vedno, moram vprasat P kako je s cepljenjem, ce ima te lisaje. Verjetno ne bodo hotli, a ne?

Odlocba o porodniski
- sem danes klicala na CSD in mi una najprej rece, da so ble ze poslane, pol pa se mal bolj pogleda in ugotovi, da moja pa se ni bla izdana, ker manjkajo papirji. Sem ji povedala, da sem jih prnesla in jih vrocila gospe H. osebno (pol pove da je to ona) in isce in isce te papirje, vmes me se ene 2x vprasa, ce sem jih res prnesla in pol jih koncno najde. Gospa jih je zalozila, ce ne bi poklicala, bi blo z odlocbo kaj ze? Pol sem pa se v sluzbo klicala in jim sporocila, da so zgubili papirje in da bo odlocba prisla v dnevu ali dveh. Men se je porodniska koncla ze prejsnji ponedeljek, sploh ne vem pod kaj so me vodili v sluzbi - dopust al sem tolkla ta plavga? No, vazno, da smo zrihtali, vsakmu se lahko zgodi, da kaj zalozi.

Jst se grem zdej mal k mojmu stiskat, je mel dons nocno, bozcek.

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 2279
30.8.2006 20:28:16   
TVN
Helou! Evo, čisto na kratko, da se pofočkam - smo nazaj z dopusta. Vse o.k., vsi zdravi, poročilo sledi. Ste pa toliko napisale, da ne vem, če se bom prebila čez vse.

Zdaj pa moram na banko - položnice niso imele nič dopustauser posted image

Pa, pa!

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2280
30.8.2006 23:38:39   
pety78
Drage moje!

Jutri, torej čez dobrih 20 minut uživam zadnji dan moje porodniške. To moram pa zapit. user posted image  No, potem pa še nekaj dni dopusta in v službo. user posted image
Moram kaj posebnega početi z mojo štruco. Imate kakšne ideje? user posted image

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 2281
31.8.2006 13:00:08   
tažana
čao. evo mene.
prvi delovni dan je za mano. sem imela včeraj celo paniko. Katarina je dobila pikice povsod. (brez predhodne vročineuser posted image )
peljala sem jo k zdravnici pa je rekla jutri in v petek ne v vrtecuser posted image .
sem imela poj akcijo iskanja varuške ker vsaj prve dva dni moram pa res delat (drugač se bo šefica premislila user posted image ).
no tako je bila katarina danes doma v domačem varstvu jest pa v vrtcu. jutri pa ravno tako samo da bom jest umes ven skočila da greva na kontrolouser posted image .
drugače pa sploh ni tako grozno. edino kar je sem ves dan mislila kaj dela Katarinauser posted image .
pa včeri zvečer sem bila ful živčna.
sem vsa navodila na listke pisala pa Aljažu razlagala kaj mora varuški naročit. preden pa sva zaspala mi pa prijavi, da me itak ni poslušal, ker bo pač posvoje povedal in bo ravno tako dobro meni se je pa še bolj odpeljalouser posted image . upam da bo Katarina kmalu dobro pa bom tut jest mal manj živčna.

lepo se imejte

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2282
31.8.2006 21:04:15   
Pia67
Živjo!

Jutri je 1. uvajalni dan tudi za našo. Pa bova samo šli za kaki 2 uri raziskovat okoli in notri, ker se mi zdi neumno v petek, pa potem 2 dneva nič, Nino puščat v popolno neznanem okolju. če se že lahko, se bom pa mal preseravala. Enostavno izkušnje vzgojiteljice gor ali dol (otroka moram že 1 dan pusti za najmanj uro v vrtcu). No, bom mal po ovinkih in orokavičeno razložila, da kašljamo (kar je res). Kašlej pripisujem Ninini finti, da želi vzbuditi pozornost. Ker potem nagne glavo, utripa z očkami in se nasmehne. Po dobrih 3 mesecih je bila tudi nekaj ur v varstvu pri babici in ni nič jokala. Kar pa ni porok, da bo nekje drugje enako. Moja mama se je čisto topila in ji je ful nerodno, da je ne pazi. Flomastre sem kupila nove in sta danes risali čičke čačke. Meni se zdi, da odgovornost za mojega otroka ne morem nalagat moji mami na ramena. Če mami slučajno zboli, kaj bova potem?

Skratka, Tažana, verjamem, da si napeta in da ne gre vse tako, kakor si želiš. Bogica. Spomnim se, da je malčica moje kolegice maja meseca, ko jo je začela uvajati v vrtec tudi imela po celem telesu rdeče, drobčkane izpuščaje. Jo bom vprašala kaj je bilo takrat. vem le, da jo je želela razgvantat, ko je videla, da je Nina brez žab in je bila čisto šokirana. Ne vem pa če je imel vrtec kaj veze. Saj ne, da krivim vrtec. Niti najmanj. Morda pa je Katarina kaj pojedla, ker ji ni pasal. Upam, da izpuščaji kmalu minejo. Držim pesti, da se vse uredi, še dobro, da je pred vama vikend. Glede približevanju predmetu poželenja, včasih res ne vekaj bi hotela. Sem že razmišljala, če slabo vidiuser posted image Ata ima dioptrijo -7. Kriza, pa njegove očke ima.

Nika35, WB. lepo, da ste preživeli dopust brez zapletov. user posted image

Moja starša sta bila včeraj v IKEI in ker sta Nini vzneseno kupila lesenega jelenčka za gugat, sem se odpovedala kolesarskemu sedežu za Nino. Bomo počakali do spomladi. Raje prej sprobam na bratovem kolesu, ker zadeva ni tako enostavna, kot se zdi. Najbrž bo bolje za obe, če jaz naredim kako pošteno turo po gozdnih cestah, z Nino jo seveda niti najmanj ne bi želela. Nino pa kako drugače zabavam.

Se grem zabavat s sestavljanjem jelenčka in upam, da si Nina jutri ne zbije kak zob.

Damjana

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2283
31.8.2006 21:21:49   
ninocka
Ej, zenske, jst mam svoj racunalnik user posted image user posted image - moj igra igrce, jst pa tuki v dnevni pred TVjem mal RR cekiram, pa eno spansko limonado gledam.user posted image
Dons je bil tak lep dan, smo ga preziveli pri brunarci. Evan je najprej skoz okrog avtocke porival in zraven hodil (ne plaziluser posted image ), po spancu se je pa 1/2 ure sam igral v peskovniku. Doma je pa cel dan  svojga starga poganjalcka okrog gonu. Je pogruntal, kako ga mora obrnt, ce se kam zaleti in je potem okrog kavca nabijal kroge in hodil in krical in se tolk smejal user posted image user posted image user posted image Res je bil cuker, ampak se je men ze mal vrtel od unih krogov. Na sreco je pol spremenu smer in 1 uro pesacil po drugi poti.
Mislim, da bo dobil se kaksen zobek, ker se je zacel spet slinit, pa se z zobmi je zacel ful skripat. In to tolk mocno, da se bojim, da si bo kaksnega odlomil.  Poleg tega pa mislim, da ima nek preskok v rasti (al kaj), ker ful je. Danes ponoci se je zbudil ob 2h in mu je v zelodcku prav krulilouser posted image

Sparky plenicke - smo jih stestirali in moram rect, da so zelo dobre. Tud nocno izmeno so prenesle, pa Evan je takrat se eno extra rundo zraven popil. No, jst nimam pripomb, so mi enako dobre , kot mullerjeve, samo da so tanjse.

Pety, kako sta prezivela zadnji dan porodniske?
NIka, WB user posted image

Tazana, sam da si se dobr mela prvi dan. kako je kaj Katarina, ze boljs?

Pia - vedno pozabim. Hvala za ponudbo za plenice. sem jih dobila, ce jih ne dobim, pol kupim Huggiske z medvedkom Pujem (tud ful dobre, sam mal predrage - v primerjavi z Mullerjem). Ne vem, kaksno sreco mam jst, da vedno zmanjka lih tiste velikosti, ki jo mamo mi. Ko je mel mini, nikol ni blo teh, ostalih pa polno, zdej je pa vseh ostalih polno, maxi pa ne. Takrat ko so, pa kupim vec paketov. Se enkrat HVALA!

Lepo se mejte,

Nina

PS: kje sta pa Saba in Konokija?

PPS: dons me je ze cakala odlocbauser posted image user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 2284
31.8.2006 21:25:57   
ninocka
Pia - te sedeze za kolesa majo v akciji v BC na spletni trgovini. Tina je kupila 2 (za Dodija in za starejso Laro) in je zadovoljna. Mislim, da je okrog 6 jurjev, ne bom pa trdila. Preveri na njihovi strani, verjetno so znizani, ker je konec sezoneuser posted image

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2285
1.9.2006 9:18:37   
2ursae
evo še mene, se javljam ... ne morem verjet, da od ponedeljka še nisem ničesar napisala user posted image  - to je zihr moj rekord.
Jutri zjutraj gremo pa-pa na user posted image , zdaj pa željno čakam poštarja (user posted image  ne, ni to, kot je slišat na prvi pogled user posted image ), če mi bo danes prinesel tiste user posted image  kartice za zavarovanje v tujini, ker sem se namreč nanje spomnila šele v sredo, pošljejo jih pa v 3 delovnih dneh ... tko da dons glih al bodo, al bodo pa jutr user posted image .

Skratka, v torek smo bili na NFTh, je vse OK, vadit morava pa hojo ob kavču in moram rečt, da mali kar prehodka (s takimi drobčkenimi korakeci) eno dolžino, če se seveda splača - na drugi strani kavča ga mora čakat nekaj zanimivega user posted image .

Še to vam povem, da se mi je lajf mal na glavo obrnil - dobila sem namreč vabilo sodišča, da lahko pridem oktobra tja delat pripravništvo in pol pravosodni izpit. Saj ne, da ne čakam na to že ene 5 let, sam pol človek to kar odmisli ... in zdaj sem se zmenila, da začnem januarja, pol bom morala pa tam delat eno leto, pol me pa čaka en gigantski izpit, za katerega se tko povpračno učiš pol leta ful intenzivno user posted image . Jaz sem bila čist šokirana, glede na to, da nameravava kmalu povečat družino. Sploh ne vem, kaj bom. Po moje bom, ko bom spet user posted image , kar prekinila s tem pripravništvom, ker ne morem bit med nosečnostjo ful živčna zaradi izpita, načrtovanja družine pa tud ne mislim preložit zaradi tega ... skratka, čist bad user posted image .

Kja še ... ja nič.. a je še kaj vprašanj ... aja za poganjalca me zanima: kako se otrok odriva? Al sonožno, ali to zgleda tko, kot da teče?

No, to je najbrž moje zadnje javljanje pred morjem, ker nimam še NIČ spokano (sem popolnoma neresna).
Vse, ki se uvajate v vrtec pa srečno in čim manj bolečin user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2286
1.9.2006 10:28:38   
ameli
Midva sva prispela domov z vrtca. Prvi dan je bil user posted image user posted image user posted image user posted image . Ko sem po pol ure prišla po Marka, je bil že ves otečen od joka. Ko me je zagleda, se je revček ful stisnil k meni in me ni hotel več spustitiuser posted image user posted image user posted image user posted image . Najraje bi dala odpoved in ostala domauser posted image .

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2287
1.9.2006 11:33:16   
kati*
no , se bom še jaz na kratko javila ... mi sicer nismo imeli večjih težav z uvajanjem v vrtec; še najhuje je bilo 2. dan, ko je bil tam 3 ure, 3. dan pa je menda zaspal kar sredi igralnice na blazini user posted image (pa saj veste, kako se mi matramo da zaspi zunaj) - no 4. dan pa je ostal doma, ker je že bolan (nahod) in zdaj sem še jaz in mož tudi - skratka, smo kar cela familija lepo doma. Ni kaj, dobro smo začeli user posted image .

drugič bom pa mal več tud odgovorila na vprašanja, trenutno sem preveč zmatrana user posted image , da bi vse brala user posted image

lp, K

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 2288
1.9.2006 20:18:19   
pety78
Da vam še jaz javim, kako je bilo v vrtcu. Ma, prav fino se je zabaval in niti ni opazil, da me ni bilo. Sem tu pa tam pokukala v igralnico in ga videla vsega nasmejanega. Dvomim pa, da bodo ostali dnevi tako uspešni.
Jah, popoldan po vrtcu pa...nahod in nekaj malo vročine. Že ponoči je začel smrkat, sedaj mu pa kar iz noska teče, revčku. user posted image  Upam, da se bo med vikendom pozdravil, da gremo v ponedeljek zopet k metuljčkom. user posted image

Lepo se imejte!

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 2289
1.9.2006 20:30:15   
tažana
čao, čao
evo jest sem že mal boljš volje.
glede na to da je bil včeraj prvi delavni dan, da je Katarina morala ostat doma in jo je merkala ena kolegica, poj popoldan sem pa imela še sestanek kolektiva, ki je trajal debeli 2 uri, sem imela prav krizo, ker je bila Katarina ves dan v varstvu nekoga drugega in sem jo blazno pogrešala.
sicer je bilo danes zelo podobno (ker sem popolne imela zobarja) vendar se počasi navajava da nisva več 24 ur na dan skupaj.user posted image
moja mami itak pravi, da je meni očitno težje kot Katariniuser posted image .

no tudi v vrtcu smo uspešno štartali. samo mal reda bom mogla naredituser posted image . očitno bom veliko sama ker ima vzgojiteljica "veliko " dela (je namreč vodja vrtca). zato si bom morala kar trdno avtoriteto postavit. trenutno so otroci malo na hojladriuser posted image . ampak bo že -sploh ne dvomim v moje sposobnostiuser posted image .

glede Katarininih pikic- sedaj so izginile. vzroka nismo ugotovili ampak hujšega ni bilo. in navodilo je da gre v ponedeljek lahko v vrtec.

evo zdej grem pa večerjo narest. (če bom lahko jedla ker me še vedno zob boliuser posted image user posted image )

lep pozdravček

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2290
2.9.2006 9:36:01   
benika
Oi

Pozdravček še z našega konca. Spet je delovni teden naokoli in moram priznat, da že v ponedeljek komaj čakam vikend, ko bova z malim spet zjutraj afne guncala po spalnici. To pogrešam najbolj od vsega. Drugače pa se je ta teden naučil oponašati raco in zopet je na sporedu beseda mamauser posted image .

Čez dobre pol urce ga peljem k babici v dopoldansko varstvo, da bom lahko vsaj mal pospravila po stanovanju, pa cunje so za obesit, pa cunje za prat, pa za likat....Popoldne bomo naredili druž+inski izlet do skakalnice na Gorenji savi in si bomo ogledali etekmo celinskega pokala v sm. skokih. Grem za Jando navijatuser posted image .

Lih včeraj sem premišljevala, da se je začel september, naš mesec. Spomini so mi ušli leto nazaj, ko smo komaj čakale, da gremo rodit, se veselile ena z drugo ob srečnem dogodku, se spraševale, kdaj bomo na vrsti....A ni bilo lepo? Sedaj pa bodo naši mulčki upihnili prvo svečko. Evi je bil že na vrsti, sedaj pa prihaja Ninča. Pia, si že naročila user posted image  pa user posted image ?

2ursae, lepo in mirno potovanje ter krasen dopust vam želimuser posted image

Nika WB. Ste se imeli lepo?

Pety, si ornk zapila zadnji dan porodniškeuser posted image ?

Matr sm firbčna dones. V glavnem, danes sem glavna kuharica na vasi, kuham za familjo in babi pride na obisk. Še v trgovino zletim, oddam dete, spucam stanovanje in začnem kuhat.

Tery, obljubim, da drug teden napišem kakšen pameten recept. Si bom resno vzela čas.

lp

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 2291
2.9.2006 11:20:29   
doroteja23
oj! Da se še jaz javim po dolgem času. Mi smo tud bolani. user posted image user posted image  Alina je imela dva dni vročine čez 39. Zdaj smo jo sicer zbili, ampak smo še pa vedno na antibiotiku. Ima začetek vnetja uhic, pa grla, z noska ji teča,pa še očko ima vneto. V glavnem vse.

V četrtek smo bli v Ljubljani. Naredili so ji eeg glavice. V petek pa smo šli na izlet v LJ. Nam niso mogli delat magnetne resonance, ker je mela v četrtek vročino. In ne smejo delat, ker lahko pride do zapleta.
Tak da imamo zdaj magnetno nekje maja. Hitro, ne! No vsaj nekaj dobrega je da bo imela magnetno na novem aparatu.

No zdaj nam je s tem ko je bolama podrla malo načrte, ker smo imeli nsmrn it na morje naslednji teden, ker imauser posted image  dopust in smo misli malo izkoristit malo lepega vremena.

No to bi blo zaenkrat vse. Aja punce ki že delate, mi je prav tesno pri srcuuser posted image , ko tak tožite da morete pustit otročke v vrtcu ali v varstvu.

Baj, baj

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2292
2.9.2006 15:01:50   
Pia67
Sem čisto pretresena. user posted image Še vedno. Včeraj sva imeli 1. uvajalni dan v vrtcu. Nino sem pustila pri kupu igrač in otročkih. Skupaj sva bili 15 min, potem pa gas. Tamala niti pisnila ni. Pojedla je ogromno (mleto meso čuft je spljuvala), zaspala kot ubita v špapmku (res je, da je zmetala vse zadeve ven). In ko sem prišla, je densala po posteljici in zabavala ostale. Ko kaka barska plesalkica. Aja, vmes (ker je Nina še spala) sem zabavala enega malčka, ki je zelo jokal za starši in sva šla malo okoli hiše, da so ostali še nekaj časa mirno spali.

Torte še nisem naročila, ker sploh ne vem kako bomo praznovali oziroma kdo bo prišel. Za hribovce je preprosteje, gremo na Čemšeniško planino in zapijemo 1. rojstni dan. Otročki bodo popadal v spanje v nahrbtnikih, starci pa bomo kako rcnjijo na zob dali.
Tako, da bom torto najbrž spackala sama, povabila le otročke, s katerimi se "igra" Nina iz naselja+mojega nečaka, no pa starše. Za vrtec bom spekla mafine v papirnatih kornetkih, vsak bo imel zapičeno svečko in bodo tamali upihnili namesto Nine. Otrokom bom prebrala eno zgodbico (baje dobro oponašam zverinice) in to bo to. Upam, da bosta vzgojiteljici zadovoljni z mano.

Sedež za kolo in čelado že imava. Vikend ata jo je dostavil, jaz pa sem sešraufala zadevo. Testne vožnje še ni bilo. Bom počakala Gagija (tako mu reče Niča), da bo on naredil 1. paradno vožnjo. Ninocka, bom pogledala na web strani BC. mislim, da se je ata pošteno sprašil z denarjem. user posted image Hvala, za opozorilo.

To je zaenkrat vse. Le še Nina se mora zbudit, neki bo pomalcala, pa greva na Gorjance. Upam, da bo ob koncu leta dobila naziv Gorjanske škratkice, ker je to njen 14. vzpon.

Upam, da bo ponedeljek enak petku in bo v vrtcu vse OK. Lep vikend.

Damjana

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 2293
2.9.2006 20:39:12   
tažana
živjo bom karatka, ker imam generalno čiščenje user posted image .

pia: me je zbodlo v oči, da boš nesla v vrtec spečene mafine.
ti svetujem da prej vprašaš, ker pri nas v vrtcu lahko otroci nosijo v vrtec samo kupljene in zapakirane dobrote. vse to zaradi visokih zahtev programa HAACAP. user posted image

tako lepo se imejte grem za delomuser posted image

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 2294
3.9.2006 21:13:08   
ninocka
user posted image user posted image user posted image user posted image Evi je dons prehodu ene 2 metra, SAM, ampak s smetisnico v roki user posted image Verjetno zarad boljsega obcutka. Sem ugotovila, da  se ni siguren vase, da bi se cist spustil in odracal (novim dogodivscinam naproti user posted image ). ce misli, da ga kdo drzi al pa ce se drzi necesa pol kr gre, drugac pa skoz roko isce. Proti men pa sploh ne sme "hodit", ker od navdusenja zacne tect in se kr vrze. Jst nisem primeren trener user posted image Sej bo, se ne mudi, pol bom mogla pa skoz za njim laufat user posted image user posted image

Drugac sem pa cist crknjena, Evi je bil spet cez vikend v varstvu pri tasci in tastu, jst sem pa drgnla, brisala, ribala, cistla, pucala.... Je pa kuhna koncno spucana, prav tako koplanica. Dons sem na kolenih ribala fuge in preklinjala, da je tolk fug in ploscic. Na sreco je Cilit Bang vse spucal user posted image user posted image
Uceri sva z mojim od utrujenosti zaspala pred TVjem, ko sva gledala Poiroja. On v prvi polovici ure, jst sem si sla pol se kruh z nutelo namazat in pojest, v upanju, da me bo cuker kaj dvignu, pa sem po dobrih 20 minutah zaspala in zamudila morilca user posted image

Zdej pa komi cakam, da grem pod en dolg, vroc tus in spat. Uceri sem spala skor 10 ur, no vmes sem se zbudila tolk, da sem se iz kavca preselila v pojstlo. Skoda sam, ker se teh 10 ur ni potegnilo do 10 zjutraj user posted image

Dons  mi je postekal, da ce mi ne bi podaljsal  porodniske, bi jutr sla v sluzbo in me je kr zvil. No pol sem ugotovila, da ne bi sla v sluzbo, ampak bi Evi mel 1. dan v vrtcu. To me je pa se bolj zvil.
Jutrisnjim vrtickarjem zelim en lep, nasmejan dan.  Baje bo jutri ful vroce, do 29 stopinj user posted image

Nocko user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 2295
3.9.2006 21:14:56   
ninocka
Aja, se to - Pia, v LJ vrtcih tud ni dovoljeno doma pecene hrane v vrtce nosit. Samo iz trgovine, original zapakirano. 

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2296
3.9.2006 22:26:08   
TVN
Hja, dokončno sem obupala in se odločila, da do nadaljnjega ne berem za nazaj, ker je too much. Sem pa prebrala tole stran in me je kar zvilo od hudega. Pa saj so skoraj vsi vrtičkarji zboleli, jokali, skratka sploh si ne predstavljam, kako bi mi tole preživljali, če bi morali v vrtec. O, naša zlata babi, ki bo čuvala našo sončico! Ful sem srečna, da jo imam(o)!!

Iskreno upam, da bodo te prve uvajalne težave hitro minile in da se vaši sončki čimprej navadijo na vrtec in novo okolje.

Naj na kratko poročam, kako smo se imeli. Dopust smo kombinirali - 5 dni v Strunjanu (hotel Oleander) in 5 dni v Žusterni (hotel Žusterna). Obema hotela je skupno to, da je bila odlična hrana in da smo imeli velike, prostorne sobe. V Oleandru celo v dveh štukih, ker smo bili povsem na vrhu, kjer so mansardne sobe in imajo galerijo. Superca. Velika soba je za nas pomembna, ker Nika strašno rada puza in za to seveda potrebuje primeren prostor. Morje je bilo super, ker je veliko, ker šumi in ker so valovčki. Neprijetno presenečenje za Niko pa je bila temperatura. Strašno jo je zeblo. Prvi dan je od silnega navdušenja celo preživela nekaj časa v morju, poskusi čofotanja v preostalih dneh pa so se končali z jokom in šklepetanjem z zobmi. Morje je imelo sicer 24 stopinj (tako je pisalo na tabli), vendar je to očitno za našo princesko premalo. Najbrž bo po mamici; tudi jaz sem bolj za tropske temperature (26, 27 stopinj). Bazenček se tudi ni obnesel, ker se v njem dolgočasi, tako da ji je bila glavna zabava na plaži peskovnik in gugalnice. Sploh v peskovniku je lahko bila ure in ure.
Drugi del dopusta v Aquaparku Žusterna pa je bil zadetek v polno. Topli bazeni z morsko vodo - raj za Niko. Neizmerno je uživala in na veliko čofotala. Očke je imela povsem rdeče od slane vode, vendar je vse potrpela, samo da je lahko na veliko škropila okrog sebe. Ko sta na obisk prišla še babi in dedi, veselju ni bilo ne konca ne kraja.

Sedaj smo do petka doma, v soboto pa odhajamo v Terme Olimia. Očitno bo to zadnji dopust pred službo.

Imam pa glede službe in izteka porodniške celo štalo. Porodniška se mi je iztekla 21.08., od takrat sem uradno na dopustu, hkrati pa čakam končno odločbo glede podaljšanja porodniške. Pritožbo sem na Ministrstvo za delo, družino in soc. zadeve poslala že 25.07. in do sedaj še nisem prejela nobenega odgovora. Pa sem v petek klicala, da preverim status, pa mi ena ženščina tam mirno reče, da gre moja pritožba ravno v ponedeljek (t.j. jutri) naprej v mnenje na Pediatrično kliniko. Po več kot mesecu dni!! In kaj so z njo delali do sedaj?! Potem pa mi še pove, da ponavadi traja kakih 15 dni, da dobijo odgovor s Pediatrične, no, potem pa je treba še spisati odločbo, itd. Skratka, v najboljšem primeru bom dobila odgovor še v septembru! Meni je čisto prebilo plafon, pa sem spisala pismo vodji direktorata za družino, pa državni sekretarki na ministrstvu in samemu ministru Drobniču. Pa kaj si oni mislijo, da zadeve rešujejo cele mesece!! Ej, jezna sem kot 100 user posted image . Sploh mi ni jasno, kako bom to speljala v službi. Tudi če koristim ves dopust, mi ga še vedno zmanjka. In če potem dobim celo pozitivno rešeno in odločbo za nazaj, bo res prava štala. Dopust bo že obračunan in plačan, jaz pa recimo dobim naknadno podaljšanje porodniške. In tako bom hkrati na porodniški in na dopustu. Fino, a ne?! Fuj in fej, tale naša birokracija.

Sorči, če vas utrujam s tem mojim sranjem, ampak nekam sem morala skidati ves gnev, ki se nabira v meni.

Želim vam vsem lepe dneve in čim manj stresa - takega ali drugačnega. Zdaj grem pa hladit glavo na net in iskat kako dobro slaščičarno v okolici Podčetrtka.

Ajd, čau!

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2297
4.9.2006 21:43:20   
teta beta
hej!

Zopet se javljam po dolgem času. Končno sva zrihtala najin domek, prebarvala stene in obudila računalnik nazaj k življenju. Oba sva že komaj čakala, da bo konec in da vrnemo stanovanje v prejšnje stanje, sicer je še ful pospravljanja, ampak to delam prav  z veseljem. Tudi Daša se je v tem času najedla kar nekaj prahu, gipsa, peska ipd. Usrana je bila kr naprej, ampak kaj češ.

Kaj je novega pri nas:
- prejšnji teden sva imeli RA, Daša je velika 72 cm in težka 7.950 g, glavica 45 cm, test je bil opravljen z odliko user posted image . No, resno, šlo je za prijemanje kock, dati eno kocko v škatlo, drugo v drugi roki, nato ji je ponudila še tretjo kocko in glej ga zlomka, Daša je dala kocko iz leve roke v škatlo v desni roki in nato z levo vzela še tretjo kocko. Ok, tu vmes je prvo kocko vrgla sproti iz škatlice, ampak that's not the point. To je bila ena bolj zanimivih stvari, ostalo pa standard - vstajanje, plazenje, stanje, refleksi. Ful jo je pohvalila (priznam, da sem bila nemalo ponosna na svojo princesko), je rekla, da ne ve, če bi jo sploh še naročila enkrat, ker bo prej kot v enem mesecu shodila, ampak pol nas je vseeno. Aja, saj vem, da smo debato o čeveljcih že zaključili, ampak naj povem, da mi je svetovala ortopedske čevlje - visoke, s trdim opetnikom. Očitno ima pač res vsak svoje mnenje.

- Daša ful hodi ob Tomyju ali ob vozičku in to tudi zelo lepo, ampak danes pa se mi je zdelo, da je desno nogico oz. stopalo obračala na ven in da dostikrat sploh ni pokrčila noge, kot da se ji ne bi dalo. A je še katera opazila kaj takega pri svojem otroku? Je bila pa danes cel dan v copatkih, ji bom dala jutri gor čevlje, če bo boljše.

- govori vse sorte, ata, ati, ato, mama, amam... ata in mama mislim da še ni specifično, čeprav že bolj razločuje, am am je jesti, papa je pa pa, brrrrr je avto oz. se peljemo, avto je tudi ato, aka se mi zdi da je ura (tika taka)... skratka, ni nam dolgčas

- midva sva se nekam navdušila za ribičijo, zdajle smo šli že ene trikrat lovit ribe. No, zaenkrat smo ujeli eno samo zelenko, ampak je ful zanimivo.

- iščemo prostor, kjer bi praznovali rojstni dan. Jaz sem se zaenkrat najbolj zagrela za hotel štorman, ampak so meniji od 1.950 do 2.800 SIT user posted image . Pa 17 odraslih ljudi + pijača... Ajme.... Moram še malo okrog poklicat. Sem se pa že odločila, kaj bom kupila nečakinji, in sicer Chiccov kasetofon z mikrofonom, zraven pa še eno prazno kaseto in eno s pravljico. Upam, da ji bo všeč.

- imamo že pet zob, pregled pri zobozdravniku pa konec meseca

To je menda vse. Še nekaj odgovorov, kar se spomnim:
Ameli, mislim, da je še prekmalu za psička, sploh če ne bo imel nihče veliko časa zanj. Naša sicer še vedno ful obrajta pse, pa ga imamo na obeh koncih, ampak to še ni razlog. Nečakinja bo zdaj za 2. RD dobila muco, ampak z mačkami je drugače, praktično skrbijo same zase.

Nika, za Podčetrtek niti ne poznam najboljše, imaš pa v Šmarju pri Jelšah slaščičarno pri Štormanu, če ti ni predaleč. Imajo zelo dobre torte.

Pia, moj vrat je v redu, hvala. Dobim pa zdaj Daihatsu Applause user posted image . Za nekaj časa bo že, potem bomo pa videli. A imaš sedež za spredaj ali zadaj za kolo? Mi ga bomo tudi nabavili, pa me zanima.

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 2298
4.9.2006 22:44:52   
kati*
ninocka bravo za EVIJA user posted image , sem se pa nasmejala na tisto s smetišnico - menda sem jaz tako hodila s kuhalnico user posted image . Tudi pri Lukatu sem opazila, da včasih kar sam stoji,a le če kaj drži v roki. Verjeno ima lažen občutek varnosti, ker se nečesa drži. Sicer pa prav obučudejm tvojo delovno vnemo, meni nakamor ne gre . Imam občutek da skoz čistim, pa je še zmeraj vse umazano user posted image .

teta beta naš korenjak tako šlampasto (kot pijanček) hodi - včasih pa presenetljivo lepo. Tako da sploh ne vem, kaj naj si mislim.

Nika naj te vseeno malo potolažim glede vrtca. Pri nas je mnogo bolje kot sem se bala. Imela sem že kake 2m prej nočne more, zdaj ko smo pa na tem, pa se niti ne obremenjujem. Danes je celo jokal, ko sem ga dala v naročje varuški, a sem se hitro obrnila in šla. pa sem potem izvedela, da je hitro po mojem odhodu nehal jokati. Nekak verjamem, da če bo meni ful hudo in bom ves čas mislila nanj, bo to on čutil in bo tudi njemu hudo. Dejansko je bilo izmed vseh 5 dni, ko je bil v vtrcu tako: en edini dan, mi je bilo ful hudo in sem skoz mislila nanj, in tisti dan je bilo dejasnko najhuje.

sicer pa je Luka uspešno prebrodil nahod/prehlad. Zboleli smo vsi v hiši (vseh 5), a sva se midva z Lukatom najbolje odrezala in najhitreje pocajtala. Tako da je bil danes že v vrtcu! Neverjetna sprememba; še včeraj smo šli na Ribn'ški sejem suhe robe in je tako pokašljeval in smrkal - zvečer pa sem ga fajn pregrela pod toplim tupem in s paro v kopalnici in že ponoči kot da bi odrezal je nehal kihati, kašljati in smrkati. Mi je tako odleglo. No, danes smo nadaljevali z uvajanjem v vrtec, ker nismo prejšnji teden končali. Ponj pa hodi moja mami. Moram prav pohvalit mojo mami - tako super babi je! Ja bil je moj prvi delovni dan in res nisem mogla it kar ob 12ih domov. In ko sem prišla sva bila skupaj le eno dobro uro, ker mi je že ob 18.40 zaspal popolnoma omagan user posted image .

lp, K

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2299
4.9.2006 23:14:08   
pety78
No, danes nismo bili pri metuljčkih, ampak smo lepo ostali doma. Naš pikec ima vnetje ušes. Dokler ne spije celega antibiotika, bova doma. Verjetno cel teden. Sem pa sedaj na bolniški, tako da ne bom koristila dopusta. Eh, očitno otročki čutijo, da morajo v vrtec, pa so kar zboleli. user posted image

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 2300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.