|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberke
5.9.2006 10:21:19   
muki1
Aha še to..... papirje za paket oz. denar sem že oddala prejšnji mesec. Imam že doma odločbo, da dobim denar 15. septembra user posted image .
Pa tudi ostale papirje imam izpolnjene, edino še k stečajnemu upravitelju moram, da mi podpiše 4 plače. Smo šli lani v stečaj, tudi ta stečaj je bil posledica, da sva se odločila za user posted image , saj nisem vedela če bom obdržala službo ali ne, pa sva rekla...klinc,bomo pa zdaj še enega otročka, pa potem se za službo sekiramo. Ampak na srečo se je vse izteklo dobro. Obdržali smo službo in naredili user posted image .

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 2251
5.9.2006 11:48:08   
Pikicapokica6
Jooooj jaz mam pa taaaaak apetit!!! Sem na začetku 37. tedna, moje kile pa +16!! No sicer sem bila prej res bolj med suhimi, toda to je pa za znoret. Komaj še diham, jaz bi pa še kar jedla. Mislim,da sem bla najbolj pridna od vseh vas user posted image . Mali (ali pa mala) pa me brca tako močno, da mi kar sapo jemlje. Jaooooouser posted image !!!Pa tako rad me praska po mehurju, da mi včasih kar mal ugreuser posted image . Res komaj čakam, da tega lumpka spravmo ven. Sem rekla mojmu dragemu, da od drugega tedna naprej pa začnemo z user posted image user posted image .

Vidim, da ste zelo pridne s pripravami in pranjem cunjic. Vsak dan si rečem, da zdej pa tud jaz moram kaj narest, pa mi vedno časa zmanjka. MŠ smo dali že čez in je bilo zelo zanimivo. Hodila sem pa v porodnišnico Kranj. Prov škoda je, da nimate vse take sreče. Ker ponekod menda res opravijo to predavanje kot vsakdanji šolski pouk. Rutina pač.

Me pa nekaj zanima. Ali vse še vozite, kljub visoki nosečnosti? Moja tašča je zadnjič tako barufo nardila, da sem se kar ustrašla. Je rekla, da to sploh ni dobro, ker mamo menda nosečnice v pozni nosečnosti zelo zmanjšanje reflekse. To sem prvič slišalauser posted image . Edino, kar mene moti v avtu, so pasovi, drugače pa se mi zdi, da čisto normalno lahko vozim.

Zdaj pa grem mal ven na sonček. Samauser posted image . Tukaj naokrog na žalost ni nobene nosečnice in se kar sama potikam po svetu. Ja žalostno. Upam, da bo potem, ko bom špancirala z vozičkom, kaj boljš.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 2252
5.9.2006 13:32:48   
Arabela
Hojla user posted image !

MAMICA81 nič se ne sekiraj... tudi jaz jih imam cca. +16... sploh ne stopim več na tehnico... apetit imam jaz čisto normalen, vendar sem čisto otekla... Vozim se z avtom tudi jaz še vedno... malce bolj počasi in previdno, ampak gre...

Ravno sem se vrnila od pedikerke... kako sem uživala.....masaža je prav dobro dela... zdaj pa nekaj popapcam, pa popoldanski počitek... upam da bo mojemu user posted image  danes uspelo priti domov... ni mi fajn biti sami.. nimam nikogar za gnjavit, hahahaha,...

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2253
5.9.2006 14:46:08   
Pikicapokica6
Hvala Arabela za tolažbo. Verjamem, da je zoprno, če si vsa zatečena, toda boš vidla, kot bi mignil, boš po porodu 10 kg lažja, brez truda. Voda bo kar splahnela. Drugače pa je, če nisi zatečen in si tak samo zaradi požrešnosti. Mi ni jasno, kako bomo to dol spravli, da ne bom zgledala kot kanta za smeti.

Pa saj vem, da se je zdaj brez veze sekirat. Me bo pa jutr G. okregala, to pa vem.

No, zdaj pa gremo nekaj za amat narest.....user posted image .

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 2254
5.9.2006 14:50:52   
mtina
Pozdravljene!

Meni pa ravno ni najbolj prijetno več voziti, pa čeprav sem "šele" v 34. tednu. Me mali brca direkt v rebra, tako da bi mi najbolj pasalo ležat v avtu, to pa "baje" ne gre. user posted image

Tanja: jaz sem ravno danes dobila vabilo za materinsko šolo. Začne se v ponedeljek, 11. 9. 06 ob 12.30 v sejni sobi: porod in porodne dobe (Fakin). Če ti slučajno ne bi dobila, ti napišem še ostalo ...

Amazona: Pušenjakov naslov: www.med.over.net  Ginekologija in porodništvo. Iz seznama ali fantek ali punčka bi lahko tudi jaz rekla, da se prilično bolj nagibamo k fantku. To kar bi naj tudi bil. user posted image

Zdaj me pa že čakajo slivovi cmoki. user posted image   dober tek!

LP, Tina

Sonce!!!

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 2255
5.9.2006 15:51:44   
ta.nja
Hvala mtina za informacijo, še vedno nisem dobila pošte. A mi lahko napišeš še ostalo?  Hvala.

Lp Tanja

PDP:10.10.06

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 2256
5.9.2006 17:11:22   
mis
No moje kile so zaenkrat +10. Mislim, da je to kar OK.user posted image

Kje se kupijo hlacke za enkratno uporabo?

Hvala punce za sezname. Je fino slisat kaj od izkusenihuser posted image

Danes sem bila na predavanju za EA. Mi je vsec to, da se lahko potem odlocis ko prides, pa brezplacno je. Rekla sem si tako, da bom vidla kako bo, ko bom prisla v porodnisnico. Kolk bom odprta, kolk bo bolel... Pol se pa odlocis. Sta dva anestezista, ki vecinoma kar prideta in pokrijeta vecino zelja. Poleti je bolj tako tako, ampak mi smo izbrali pravi cas...

Vceraj sva sestavila posteljico, pa zlikala sem posteljnino. Res lepo! Dajte povedat, mate ve ze obleceno al je bols pocakat, da se ne bi prasilo?

Uzivajte!

(odgovor članu ta.nja)
Neposredna povezava do sporočila: 2257
5.9.2006 18:35:02   
Pikicapokica6
Zadeve od postelce sem kar lepo spakirala med ostale dojenčkove cunce in tam čakajo. Jaz nočem prehitr "oblačit" postlce, da se ne bo zaprašilo.

A drugače vse cunce likate? Menda da jih je potrebnouser posted image  Vročina v sušilnem stroju najbrž ni dovolj, ali pač?

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 2258
5.9.2006 22:30:23   
Evik
živijo, mene tudi zelo zanima EA. A mi lahko katera ki je bila v Postojni pove več o tem?
Pa še nekaj: ali ima še katera težave z začetkom kile, ki potem pritiska na žile?

Neposredna povezava do sporočila: 2259
5.9.2006 22:57:52   
frrrr
joj, ste bile pa pridne user posted image sm mogla zdaj celo uro prebirat poste, da sem se do konca prebila...

Amazona
, v Grazu imajo menda full luštno porodnišnico - ne skrbi user posted image

Evik, js sm ttu dans na MŠ vprašala babico glede dekompresije, pa je rekla, da je to bolj tk za sprostitev in nima glih kakega hudega občutka... mi je svetovala sprehod s partnerjem namesto dekompresije user posted image sicer bo pa vava povedala kako bo.
aja, Evik, zvezdice ob imenu ti naraščajo s številom postov.

MAMICA81, kolikor sem brala v knjigi Nega matere in otroka, ni ginekološkega pregleda v nosečnosti... razen ob prvem obisku... je pa danes na MŠ rekla, da se v primeru kakšnih vnetij le zmenimo z G, da nam predpiše ampule in ne bomo okužile otročkov ob porodu.
in ja, js še vozim in mislim do konca, v kolikor ne bo kakšnih zapletov in bi mi bila vožnja z avtom onemogočena... ne vem zakaj nas imajo nekateri kar za invalide... a ti še v službo hodiš? a ti še voziš avto? pa kr sama greš v trgovino? user posted image

muki1 in naja78, sem vesela, da sm lahk pomagala in še vaše ljubljenčke in otročke spoznala... vas pa na srečanju - kdaj in kje že?

lucika
, js še čakam da mi sploh povedo kaj vse rabim... potem se bom pa odločala med trgovino... bova pa verjetno v Tosamo skočila in bom nekaj stvari tam nabavila... kar se pa kozmetike tiče pa verjetno mau v DM, mau v Mullerju... nemško ne znam dost, da bi jo v Avstriji nabavljala user posted image

gaya, @lina in vse nahodne - čimprej se pozdravite!

kar se kilaže user posted image tiče, bomo verjetno videli v petek pri G... moja teža je pa tut že kr solidno porastla in je nekje na +13, čeprav stopam šele v 34. teden z današnjim dnem user posted image eh, bomo pa potem bolj pridni... bom mogla poleg pridobljene teže še unih 10 odvečnih kil od prej izgubit user posted image glavno, da bo dete zdravo!!!

včeraj začeli z MŠ... je blo kr luštno... samo stoli so ubitačni, klime ni, polna predavalnica in premau zraka. danes pa ni bilo glih prijetno s polnim želodcem gledati slike dobro prekrvljaljene placente in poslušat kako si nekateri to domov odnesejo in spohajo user posted image komi že čakam predavanje o negi otroka...

aja, izpit danes sm pogrnila... sm imela 57% in sm bla orng besna, ko se je na monitorju prikazal rezultat 44/77 točk, nezadostno 5 user posted image no, zdej sm že boljše volje... bomo pač morali še enkrat na ta izpit...

nad izbranimi imeni za user posted image sva pa tolk navdušena, da bi imela kr dvojčke, da bi jima lahk obe imeni podarila user posted image se s trebuškom kr po imenu pogovarjava... ko pa začne s otroček s pritožbami, pa zamenjava spol in ga nagovarjava z drugim imenom.

kaj še? nekaj sem še hotela vprašat... ampak pozabila... tipično zame v tem času user posted image
no, glede sanj še mogoče tole... imam kr malce problemov, ker se mi dogaja, da sanjam nadaljevanje dneva in potem se zjutraj zbudim in nisem zihr kaj je bilo res in kaj sanje user posted image in mož se mi iz srca smeje, ko ga sprašujem in sestavljam film user posted image

mah, dost sm vam zamorila... grem še pod tuš in v posteljo... pridne bodite!

aja, ena izmed vas je učiteljica in bo samo nekaj dni v tem šolskem letu poučevala, potem pa gre na porodniško... je ta user posted image mogoče iz gorenjskega konca? nimam moči brskat po preteklih postih, zato sprašujem... sem pa zmedena in si ne zapomnem... sej veste no user posted image

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2260
6.9.2006 7:31:07   
muki1
Dobro jutro.
Naj bo vsaj vam,ker meni se je bolj blesavo začel dan. Sem se zbudila ob 4.30 za WC, mala je vso noč pokašljevala...ja, seveda,spet se je začel vrtec user posted image . Potem nisem mogla zaspati, sem hotela vstati in si nekaj za pod zob narediti, pa sem bila preutrujena,da bi vstala, pa sem potem ob 6.00 zaspala nazaj, seveda bi takrat morala vstati za službo.
Potem pa akcija,mala ni in ni mogla vstat, jaz kot megla...pa dirka v vrtec z zavestjo, da bom v službo zamudila,potem pa sem v vrtcu ugotovila,da sta doma ostala opica in medo, ki ju Neža že dva tedna zvesto nosi v vrtec. Šit.
Še dva dni dela mi je ostalo, pa še toliko nenarejenega. Res sem zabušant user posted image . Danes pa sploh nimam volje za nič.
Včeraj smo imeli roditeljski sestanek v vrtcu,pa sem lepo dve uri sedela na majhnih stolčkih user posted image , na srečo se me je vzgojiteljica proti koncu usmilila in mi dala velikega, ampak sem se bala, da mi bojo malega morali iz riti potegnit, tak sem se že zaskočila na njem user posted image .
Ah, grem delat. Bodite pridne, da naj pišete vas pa ni treba posebej prosit, ker zadnje čase komaj utegnem prebrati sproti, koliko pišete user posted image  user posted image .
Jaz še vozim in sem tudi prvič, ko sem bila user posted image  vozila ves čas. Še 10 dni po roku, ko sem morala vsak drugi dan na pregled, sem se vozila sama, mož je bil v službi, mi drugega ni preostalo .
Frrr, za ispit pa se ne sekiraj, bo že enkrat.......

Pohana planceta....... user posted image  user posted image  user posted image

< Sporočilo je popravil muki1 -- 6.9.2006 7:36:08 >

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2261
6.9.2006 8:56:14   
Pikicapokica6
Frrrr hvala za informacijo o vaginalnem pregledu. Hvala bogu z vnetji nimam težav. Me je pa enkrat vmes G. s tistim "paličnim UZjem", s katerim gre tam spodaj notr, pogledala, če sem slučajno že kaj odprta. Se pravi, kar se pregledov tam notr tiče, je to najbrž vse, kar nardijo?

Aja, Frrrr, vem kako je, če pogrneš izpit ravn takrat, ko to najmanj hočeš, toda moram ti vseeno povedat, da vsaka ti čast, da zdaj v tem času sploh lahko razmišljaš še o čem drugem, kot o dojenčku. Tko da, glavo goruser posted image .

Danes bi mogla na kontrolo, pa sem zbolela. Tako da se pridružujem tistim, ki ste to dale pred nedavnim čez. Tud moj dragi je bolan, tko da se zdej skupaj cerkljava v postli in pijeva čajčke. Me pa zanima, če mogoče katera od vas hodi v ZD Vič? Menda je drugi teden Štrumbljeva na dopustu in bom imela dr. Kluna. A mogoče katera hodi k njemu? Jaz še nikoli nisem bila. Mi je mogoče mejčkn nerodno k decu hodituser posted image . Ampak očitno mora vse bit enkrat prvičuser posted image .

Kar si tiče pohane placente, nimam komentarjauser posted image user posted image .

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 2262
6.9.2006 9:18:27   
muki1
Jaz pa imam pri moji g. vedno vaginalni pregled. Že od vsega začetka.
Tehtanje, pritisk, poslušanje srčka,potem pa še vaginalni pregled.
Tak je bilo tudi v prvi user posted image , le da sem takrat imela več UZ pregledov, v tej user posted image  pa samo dva, na tretjega, ki bo 18. septembra pa že tak čakam, da vse trepečem.

Mamica81 pozdravi se čimprej.
Jaz upam,da ne bom fasala od male.

Neposredna povezava do sporočila: 2263
6.9.2006 10:11:53   
lucika
tudi jaz imam za vsako vaginalni pregled. pa za vsako tudi uz; pa je glih prav. verjetno nimajo vse; mene pogleda zaradi tega, ker mi je trebuh ful otrdeval pri hoji, saj vec ne vem kdaj, ampak kar hitro se je zacelo. in me je s stola skor vrglo, ko mi rece, ja, bomo pogledali, ce se slucajno ne odpirate. aaaaa. pa se nisem, ampak ocitno to tipa s pregledom, al kako. ja, pa po vecini mesecov mira, sem spet fasala vnetje. bolj ko se mazem s canestenom, bolj se mi zdi, da je slabse. sem ga pa dobila zdaj samo za zunaj. mogoce malo prepozno in je vnetje ze globje not, al kako... kaj te vem, upam, da bomo to do poroda poslihtali, da ne bo kaj narobe...

meni se zadnje dni tud malo spanje vraca. seveda grem po 5x na noc na vc, samo pol kar nekak nazaj zaspim, kar prej nisem mogla. pa pol zjutraj/dopoldan, mi tud kar gre... me pa isto danes nekaj v grlu pika, ej, a virusi se prek neta tud sirijo.

frr, kako imas on trakec narejen, malo ti zamuja. tudi jaz danes stopam v 34. teden.
a one, ki ste pol meseca pred mano, a se zavedate, da lahko greste vsak dan rodit? no, saj jaz tudi, ampak tak ,ko mas enklrat se nekih 25 dni, pa mal prehitis, in je to to. kera bo prva, kera bo prva??!!????? uvav! je pa hec, ne, saa sem pa par dni za vami, pa se mi zdi se uuuu casa. nic, cez vikend se operem kaj se imamo. ce me kaj prehiti, naj mi drugi speglajo:) vsaj da bo oprano in pripravljeno.
vceraj sem v dm kupla dva bodija brez rokavov. 50-56. da bom vsaj nekaj mickenega imela. pa se mi moj smeji, da ni sans,da bomo meli tak malega otroka. :) eh, kak teden bo ze prav, si pa nisem mogla pomagat. komaj cakam da greva v soping; saj veste v civilizacijo, vsaj do kakega h&m...pri nas imamo pikapolonico, pa se mi zdi da ni neke izbire cotk, pa se eno privat, kjer so tud cene privat...

lepo se imejte.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 2264
6.9.2006 10:52:02   
vava

dan......
Najprej poročilo iz dekompresije. To je tako malo za razvajat, ne vem pa če je imelo kakšen poseben učinek. Zavijejo te v eno vrečo iz blaga (od prsi navzdol), zaščitijo trebuh in posedejo na kar udoben - sicer lesen, nizek stol - ležalnik. Potem na vrečo pritaknejo neko sesalno cev, ki vleče zrak iz vreče. S tem pospešijo prekrvavitev in baje s ponovitvami pomaga, če zatekaš. Meni je bilo všeč predvsem to, da pol ure lepo udobno sediš, imaš mir, bereš revije in lepo te shladi - predvsem paše v teh dneh, ko je spet vroče. Pripada pa vsaki nosečki 10 takih obiskov - brezplačno.
Muki1 medve sva pa danes ponoči ob istem času wc obiskali user posted image
Mamica81 - moški ginekolog ni nič hudega, jaz imam že ta drugega pa mi je bilo vmes, ko sem bila nekaj časa pri ženski, ker je šel prvi v penzijo, kar malo zoprno.
A bo katera predlagala kakšen datum in lokacijo za srečanje?
danes mi dostavijo voziček, pravzaprav ga ima moj user posted image  že v avto. Sva se odločila za I COO Platon 3 z zimsko vrečo, ki so ga imeli v Arielu v akciji po promocijski ceni - 70.000 SIT. Komaj čakam, da ga vidim in malo preizkusim...
uživajte
v

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 2265
6.9.2006 10:56:01   
vava

joj še tole sem hotela vprašati. Jaz tudi nisem imela nobenega vaginalnega pregleda od 1. UZ naprej (od 13. tedna). kako potem lahko vidijo maternični vrat, kdaj se krajša in kakšen je (mislim, da mi tudi UZ ne bo več delal, do konca)???

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 2266
6.9.2006 11:09:11   
tasha23
drdan souser posted image ,

kot berem nisem jaz edina, kateri se je dan začel zajuser posted image  in user posted image . Že včeraj sem bila vsa user posted image  in sva se z user posted image  spičla in vse se je nadaljevalo še zjutraj. Na koncu pa je izpadlo da sem samo jaz tista zelooooo občutljiva in cmeravauser posted image . Naš mali user posted image  uživa brcat v rebra in če ne brca pa mu je kar v zabavo tlačit nogico pod rebra - kot, da bi rad mi povečal prsni obseg user posted image  (push up od znotrajuser posted image )
Drugače imam tudi jaz od samega začetka vaginalne preglede in UZ na vsakem pregledu - g je rekel, da mora preverit dolžino MV in če se slučajno ne bi začela odpirati...
Sem pa danes morala na pošto po priporočeno pismo in ker nisem bila takoj ob 8.00 ampak sem se pojavila pred vrati malo po 9.30 sem naletela na zaklenjena vrata s sporočilom: ''Cenjene stranke obveščamo da s 1.8.2006 smo spremenili urnik in sicer: od 8.00 - 9.30 pa od 10.00 - 17.00'' user posted image user posted image  A je katera že naletela na kaj podobnega????? Uff so me še tile user posted image , in zaradi njih pa sem še zamujalauser posted image .

Kar se tiče cotk za user posted image  sem že vse oprala in zlikala, sedaj pa samo počasi pripravljam in se odločam kaj vzeti s sabo v bolnico in kaj pripraviti za user posted image , da bo lahko user posted image  samo prinesel s seboj ko naju bo prišel iskat.
Posteljnino se oprala in pospravila, saj je še čas a in ni nujno, da se praši do otrokovega prihoda.

Dekleta, ki ste prehlajene pocartajte se in želim vam čimhitrejše okrevanje.

No, zdaj pa vas pozdravim, ker letim kuhat.

LEpo se imejte in pobožajte trebuščkeuser posted image

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 2267
6.9.2006 12:11:57   
beki24
Lp souser posted image

Muki1 in vava- se vama pridružujem glede ure na wc-ju- le kaj je bilo takratuser posted image

No jst sm imela pa včeraj okulista- pregled za nova očala, pa eno lečko- ki sem jo izgubilauser posted image , pa da mi je dala potrdilo za zdravnika, ker sem morala it na zdr. pregled, za podaljšanje vozniškega dovoljenjauser posted image  in končno po 5 letih sem ga dobila do konc življenja- no skorajuser posted image !! Pa so me ob 10.000 sit spravili včeraj, danes sem šla podaljšat dovoljenje, pa mi kura reče, da rabi novo sliko, ker so nova "evropska" vozniška dovoljenja- in so me še ob 5.000 sit spravili za slike in vozniškouser posted image ! No in noge mi bodo odpadle, ker sem morala celo Lj 2x prehodit!

Včeraj sm šla gledat film- Bela Masaika- je kr dober in vreden ogleda- predvsem za ženske- gre se pa o eni švicarki, ki je bila s fantom v Keniji, pol je pa tam enga Masaia - iz enga plemena- spoznala in tm ostala- resničen film, pa še danes ne morem verjeti kaj ji je bilo- baba zmešanauser posted image

Kile so cca.+6,5, pa še mal od prejuser posted image !

Zdej grem pa jest- pire pa omako iz kumaric- pa se še beremo!

lp

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 2268
6.9.2006 12:23:57   
psaša
Dober dan punce
Da se malo javim, sem rabila časa, da sem vse prebrala, ja ste bile full pridne. Sem na dopustu, pa nimam glih kaj hitrega interneta in rajši ne berem in tipkam, ker mi vzame preveč časa.
V petek sem imela pregled in je otroček za en teden manjši in me je G kar prestrašila, me je naročila cez 14 dni na UZ. Drugače pa vse drugo OK.
No, potem sem pa prebrala vašo debato okoli težeuser posted image  in sem kar pomirjena.
Kg je +10, me je G kar pohvalila. user posted image  ima gibalne vaje vsak dan in mi trebuh premetava sem in tja. Vsaj vem, da je vse OK.  
Čez vikend mi je začel trebuh otrdevat, čuden občutek. V ponedeljek sem oddala papirje na CSD. Porodniško nastopim šele 4.10. Nekatere boste takrat že rodile. Cunjice in ostala drobnarije imam že pripravljene. Posteljico imam že postavljeno, samo še obleči jo moram. Torbo za v porodnišnico moram tudi še pripravit, vendar upam, da imam še čas.
S user posted image  se tudi skregava, vendar pa nič hujšega. Hormoni...
Urejanje stanovanja še kar traja, sem že prov panična. Nikamor nimam za odložit otročkove stvari in se mi kar kopičijo, jaz bi pa rada imela že vse pripravljeno tipi top.
Vročina je pa spet huda in komaj že diham. En dan se moram zapeljati še v PO porodnišnico, da se zmenim za EA. Pa še moderček za dojenje nabavim, pa mislim, da bo to vse.
Upam, da bom lahko kamlu spet kaj napisala in prebrala. Se nekaj menimo doma, da bomo zrihtali hitrejši internet, pa preko siola ne gre, ker je prestara linija, sedaj pa gruntamo drugo varianto.
Imejte se in uživajte.

< Sporočilo je popravil psaša -- 6.9.2006 12:30:54 >

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 2269
6.9.2006 13:20:43   
lucika
meni pa hormoncki nagajajo! vroce mi je fuuuul, pa sosedi tak letajo in ruzijo po stanovanju, da bi sla najraje kerega zadavit. meni pa raste pritisk... ej, ce si ne grem jutri po cokle, pa naj se mene poslusajo. non stop. ker ce jaz letam in hodim tak ko oni, me po treh korakih bolijo noge... jao, vedno bolj mi gre ta blok na zivce.

(odgovor članu psaša)
Neposredna povezava do sporočila: 2270
6.9.2006 13:22:59   
Evik
Čao, oktoberke, samo da vas pozdravim, delovni dan pač,  ja kdaj pa ni... je pa lepo zunaj, se mi zdi, kot da se mi prebuja neka nova energija. no jaz mislim delovno malce zabremzati po 12.9. če mi bo uspelo.
Kaj pravite rok imam 14.10. pa bi šla še za štiri dni na morje tam od 15.9. - to je kak mesec pred rokom, saj ni panike ne? Ne daleč - do Opatije... Dragi sicer pravi, da bi za vsak slučaj se še zavarovala...
Sem malo gledala, ne vem a je ena od vas napisala, in izdračunala, da načeloma naj bi rodila nekje od 23.9. naprej.
No uživajte pa držte se!user posted image

(odgovor članu psaša)
Neposredna povezava do sporočila: 2271
6.9.2006 13:54:49   
gaya

Dannn

še jst user posted image , nahod počasi odhaja, ampak res počasi. Grlo je že v redu, nosek pa še mal štrajka, pa ušesa mam zabasane, hvala bogu, se vsaj delam da nič ne slišim, tist kr bi blo treba slišat user posted image .
Sem mela pa delovno dopoldne in sem ravn domov prilezla. Sem pri naših doma prala svoj zapacani in zasvinjani avto user posted image  in zdaj je res lep in dišeč. Sicer kolk časa bo nimam pojma, ampak občutek je pa dober.

Dohodnine še kr ni in sem klicala na davčno in mi prijazna gospa pove, ja gospa nič posebnega ni, zdaj lahko samo počakate do konca oktobra enkrat sigurno bo user posted image user posted image user posted image , jst pa hočem svoj denar zdajjjjjjj!!!!

Ja jst imam namen proti lj šibat enkrat po 15, k bodo dinarčki od paketa, pa plača,.... da nabavim kar je še treba nabavit, pol pa samo še čakam, kdaj pride naš fuzbaler/ka.

O kilah rajš ne bi, mpak se tolažim, da je 90% tega sama voda ker ful otekam in da bo večina kg ostala lepo v porodnišnici user posted image , no razen tistih 3-4 kg k jih bom odnesla v lupinci domovuser posted image ....

Zdaj grem pa še nekaj pojest, pol pa počivat, ker sem se čist pretegnila ob pranju avta

30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.

(odgovor članu Evik)
Neposredna povezava do sporočila: 2272
6.9.2006 14:21:58   
Pikabu
Oj.

Jaz sem tudi še tukaj. Danes imava z Emo spet kar pester dan za seboj. Najprej sva zjutraj imeli obiske, potem sva pa šli v DM kupiti nekaj drobnarij. Me je za nazaj tako lulat tiščalo, da sem komaj do doma prišla.

Sicer imamo pa končno urejeno Emino sobo in za nami je tudi že prva prespana noč v tej sobi. Najprej je bila vsa korajžna, da bo ona spala zdaj v svoji sobici, potem je bil pa jok. Ima tudi že veliko posteljo, ampak je brez jogija, ker jo imava namen nekaj časa imeti še v postelji z ograjico, ona je pa jokala, da hoče v veliki spati, čeprav mislim, da je bil bolj izgovor. Drugače si je pa v spalnici zdaj že nekaj časa vsak večer prižigala veliko luč in ob njej zaspala, potem sem jo vprašala, če ji prižgem veliko luč in se je strinjala, pa tudi nehala jokat. Je potem normalno zaspala in tudi lepo celo noč spala. Danes je pa šla na popoldansko spanje povsem brez problema v svojo sobo. Je pa čisto navdušena nad njo. Kar naprej odpira vse omare, predale, sleče se čisto do nagega in pospravi v omare ta oblačila. Hodi ležat v veliko posteljo, očitno si bomo morali res kmalu omisliti še jogi in posksuiti, če bo res spala tam. Pred njenim spanjem sem preselila vsa njana oblačila, zdaj pa čakajo dojenčkova, da jih prestavim v predalnik. Potem morava pa igrače prenesti gor, pa jaz moram najina oblačila, ki bodo zaenrkat še v teh omarah, ker je dovolj prostora, pa še nekaj drobranij, raznih "pisarniških" stvari moram nazaj prinesti, da bo pri roki, če bomo kaj potrebovali. Res uživam v tem urejanju, pa vse boljši je občutek, da bom imela pred porodm vse urejeno in bom bolj mirne vesti šla rodit. Edino Emin roj. dan naj bo še mimo, potem pa kar upam, da pride naš dan.

Grem še malo urejati stvari, dokler Ema še spi. Ko je budna, hoče vse ona pomagati.

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2273
6.9.2006 16:08:58   
@lina
Ojla!

Jaz pa pravzaprav nisem imela vaginalnih pregledov, tudi prvič ne. Vpraša me samo, če imam kakšne težave. Koliko sem odprta (v prvi nosečnosti) pa so začeli ugotavljati šele čisto na koncu, ne vem točno, ampak če rečem 38. teden mislim da se nisem zlagala.

Nahod se me ni do konca lotil, sem kar v redu. Ampak ni pa v redu moj mali smrkolin. Še kar smrka, pa danes je v vrtcu spal samo slabo uro, pa še vzgojiteljica mi je rekla, da so mu našli na boku pod pleničko klopa. Le kje user posted image  ga je staknil?

Evik, nobeno dodatno zavarovanje v tujini ti ne krije poroda v tujini (vsaj ta, ki so običajna, Coris, Vzajemna Tujina) - ti dve sem preverjala, ko sem šla avgusta na morje v 32. tednu. Na Corisu mi je celo tako razložil da krijejo samo, če gre za reševanje življenja matere ali otroka pa še to v primeru, če mati še ni nastopila 31. teden. Po moje se jim potovanje v višji nosečnosti zdi že izzivanje in morebitnega poroda ne krijejo.

malo sem utrujena, pa se mi trenutno ne da več pisati, vas preberem še kaj zvečer!

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2274
6.9.2006 16:21:03   
Arabela
Hojla user posted image !

Za mano je naporno nakupovalno dopoldne.... Ampak to je bilo zadnje... ZDAJ PA IMAM RES ČISTO VSE PRIPRAVLJENO!!!! JUHUHU... občutek je fenomenalen.. zdaj si moram samo še torbo za porodnišnico pripravit in to je to.... sem prav olajšana....komaj čakam da mala beba ven prileze.... Seveda je najbolj srečen  moj user posted image , ker sem mu ves čas gnjavila pa to še rabimo pa še to... je zgledalo da ne bo nikoli konca... no saj to je šele začetek, a ne.. .ampak za prvo silo imamo vse .....

Kar se tiče pregledov, sem tudi jaz imela VEDNO vaginalni pregled, tako da si ne morem predstavljati kako je to brez njega... no sedaj ga ne bom več imela, v petek imam že drugi CTG... ja. pri meni je že počasi čas, saj sem že v 37. tednu... ampak se res nikamor ne mudi...

Zdaj moram pa skuhat mojemu dragemu, ki pride končno domov zvečer.. danes je na sporedu lasagna...

Pupe držte se...

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prerez presredka: Kako ga lahko preprečimo?
Babica Marjeta Žlebnik svetuje, kako lahko preprečimo prerez presredka pri porodu.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?