Pikabu
|
Dobro jutro tudi od mene. Pri nas se spet kaže, da bo prav lep dan. Ema še spi in imam čas, da sem malo tukaj. Pa danes je tudi uradno moj prvi dan pordniške. Jaz že pridno odštevam, še 28 dni do PDP. Me pa prav zanima, kdaj se bo naš odločil priti na svet... Bo kaj prej? Bo zamujal, kot napoveduje ati? Bomo videli. Na trenutke si zaželim, da bi bilo prej, kakšen dan se tako dobro počutim, da si mislim, da bi tako lahko še nekaj časa zdržala. Dejstvo pa je, da bo kmalu in tega se veselim. Danes ponoči se mi je sanjalo, da mi je čepek šel, pa da je nekaj plodovnica kapljala in sem se kar šla pokazat v porodnišnico in sem bila že ful odprta, pa so rekli, da grem kar rodit. Do tukaj se spomnim, najboljše pa je bilo to, da me ni bilo čisto nič strah in da sem bila zelo dobre volje. Upam, da bo do konca tako in da me ne prime kakšna panika. Sicer je moje počutje na splošno kar v redu. Spet smo imeli naporen vikend in se potem bolj pozna, če ne počivam, včeraj se bila pa že dobra. Z Emo greva vsak dan na sprehod. Sicer me je v petek že tako vse špikalo tam spodaj, da sem mislila, da ne bom do doma prišla in sem že hotela moža poklicati, pa je nekako šlo. Tudi danes imam že v planu, kam vse greva. Nakupili bova še nekaj malenkosti, potem pa moram prekuhati dude, pa nastavke, šele nato se bom lotila priprave svoje torbe za porodnišnico. Pa z Emo bova poiskali njene prve igračke, ki jih bom tudi malo bolj temljito pomila in pripravila na novega člana. Uspelo pa mi je sestaviti sporočilo, ki ga bova pošiljala kot sms ob rojstvu, se mi tako fino zdi in res komaj čakam, da ga bom lahko poslala. Glede te teže, ki jo merijo G, se pa ne smete preveč sekirat. To je le en podatek, pa otroka ne stehtajo, ampak samo ocenijo, zmotijo se pa lahko za +/- 30%. Bolj pomembni so ostali podatki, mislim, da merijo obseg trebuščka, pa glave, pa ne vem kaj še vse. Meni teh ostalih podatkov nikoli ne pove, pa je tudi ne sprašujem. Če reče, da je v redu, ji verjamem, za težo pa vprašam bolj iz firbca, čeprav vem, da so lahko odstopanja. Meni so tudi pri Emi ene 4 tedne pred rokom povedali, da ima že nekje okoli 3500, potem se je pa rodila težka 3330 točno na rok. Zaradi teh mer se ne sekirajte, pa tudi otročki so si med seboj različni. Lucika, jaz sem Emo vedno tako oblačila, da je imela dva dolga rokava, pa žabice in nogavičke ali copatke. To je imela, če smo bilo v hiši, za ven sem ji pa dala čez jopico, pa hlače, pa pokrila z dekico. V zimskem času pa še kombinezon. Po MŠ jaz nisem imela pojma, kako jo bom oblačila, potem se pa hitro navadiš na sistem, ki ga vidiš v porodnišnici, pri nas so dajali dve majčki, ki se zadaj zavežeta, pa žabice in sem isto delala tudi doma. Imela sem kupljene bodije, pa na začetku sploh nisem vedela, kdaj jih bom uporabila, ker sem jo striktno tako oblačila, kot so jo v porodnišnici. Ko sem jo pa nehala široko povijat, so ji pa vse tiste majčke zlezle ven in sem začela uporabljati bodije. Zdaj bom pa verjetno kar takoj začela z bodiji, vsaj pripravljeno imam tako. Za ponoči sem jo pa jaz isto oblačila kot podnevi, tako so nam svetovali, potem sem jo pa nekje pri treh mesecih začela preoblačiti v drug pajacek za čez noč, da smo zvečer uvedli pred spanjem en stalen ritem. Zdaj si bom pa kar takoj določila dva pajcka, ki bosta kao pižami, da bomo takoj začeli s tem večernim ritualom. To si mi zdi ful pomembno, da otrok, čuti, da je drugače, ko gre zvečer spat. Mi smo tja do enega 9 meseca tudi pazili, da čez dan ni spala v isti postelji kot ponoči. Šele, ko je dojela ta ritem, ko je ponoči normalno spala, pa ko je čez dan ujela ritem najprej dvakrat čez dan spat, kasneje enkrat, smo jo začeli tudi podnevi dajati v isto posteljo spat. Zdaj smo že pripravili prostor v dnevni sobi, kjer bo prenosna postelja. Sicer je Ema večinoma spala čez dan v vozičku, ker je bila veliko zunaj, zdaj bomo pa videli, kako se bomo organizirali in kako se bo obneslo. Kar se pa trgovin tiče, pa je pri nas zelo različno. Mi v Avstrijo ne hodimo, čeprav smo blizu, samo ni mojemu možu do tega. Plenice bomo sigurno kupovali v Mullerju, tudi kasete za palčka zavijalčka. Za ostale stvari, robčke in druga drobnarija grem pa v DM, ker je blizu in grem lahko spotoma na sprehodu. Zdaj se je pa naša dama zbudila in že kliče, tako da hitim. Samo pojeva zajtrk, pa greva v akcijo, preden postane prevroče. Uživajte.
|