|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberke
6.9.2006 16:49:56   
mis
Frrrr, ne sekikraj se zaradi izpita. Vse pride. jaz mam tud slabo vest, da moja magistrska kar stoji in se ne premakne. Ampak sama se ne bouser posted image . Je pa res, da cakam ene angleske prevode in sama prej nic ne morem. S tem se tolazim. Je pa res, da si potem recem da bo ze, sedaj sem v drugacnem obdobju in mam druge prioritete.
Jaz sem tista uciteljica za katero si sprasevala. V bistvu sem na soli kar prav prisla, ker je ena razrednicarka na bolniski in so mene dali v razred. Je kar fino. Sem pa iz Novega mesta.

Vse, ki ste bolne se cim prej pozdravite. Jaz sem cel julij in avgust mocno kasljala in ni prijetno to stalno napenjanje.

Vceraj sva se z dragim po dolgem casu odlocila za vozicek. V bistvu je on mal cincal, vceraj pa sva se spet nekaj pogovarjala, pa je vprasal ce mu na internetu barve pokazem in pol je kar reku naj ga narocimuser posted image . Sej ne da mora dat on zeleno luc, ampak rada mam, da se oba strinjava s takimi stvarmi. Torej, narocila sem Jane Slalom Pro sportni vozicek in globoko kosaro. Lupinico pa bom dobila od Peg Perego od prijateljice, tako da je ne bom kupovala. Mislim da ni tak problem, ce ne gre na ta vozicek. Jupi!!!!!

Tudi jaz nameravam it tam okoli 15.9. se na morje za cez vikend. Pa mislim, da nima bit kaj hudo narobe. To je en mesec prej, dve uri od doma.

Tako, uzivajte se naprej.

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 2276
6.9.2006 17:28:30   
naja78
zdravo user posted image moje!
mi smo bili dans na pregledu.delali so nama ctg,MOJ MIŠEK,je skos spal,tu pa tam je malo mignil.....in je babca rekla,da je sicer vse ok,samo da ni glih za v šolo.user posted image ni ga mogla zbudit.G je naredil tudi UZ,je še vedno v glavični vstavi,...in čaka.user posted image naslednji pregled imam čez 3 tedne.

tudi mene vedno vag.pregleda.dobila sem spet une glupe svečkeuser posted image
roka mi mravljinči,gin.pravi da to ni normalno,izgine pa s porodom,ker user posted image pritiska na živce...

punce,a se pri vas bebe tudi bolj kotalijo kot pa brcajo.pri meni tu pa tam še pobrca,ampak preteguje in kotali pa se na obdobja čez dan in ne skos??????kaj pravte!!!

se beremo.

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 2277
6.9.2006 19:40:59   
Maxica
Ojej, ste pridne, jaz vas sploh ne utegnem več brati in vam slediti. Sedaj sem doma, danes sem končno oddala vse obrazce na CSD, edino mož jih še mora, no, ampak tisto itak ni panike. Sem pa sedaj vse cunjice lepo oprala, danes se mi še plenice sušijo, jutri pa bom probala čim več zlikati in spraviti nazaj v vrečke. Za jutri imam namen pripraviti še torbo za v porodnišnico, pol sem pa že kar pripravljena.user posted image  Posteljice ne bom še pripravljala, bom samo oprala in zlikala posteljnino, potem pa pripravila, da jo bo mož postlal tisti čas, ko bom jaz v porodnišnici.
Še vedno ne vem, kaj naj si pripravim za oblečt za domov iz porodnišnice, pojma nimam, verjetno bo treba kaj raztegljivega, pa ne več nosečniškega.user posted image
Pregled imam šele naslednji teden, tako da potem bom šele malo bolj vedela, ali se mi je user posted image  kaj premaknil in bom lahko rodila z EA - potem bom šele šla v Postojno po obrazce - ali pa bomo morali nemara kar s CR roditi. Bomo videli.
Gibov ne štejem, se pa user posted image  kar skoz nekaj preteguje in brca v mehuruser posted image .
Sem videla, da vas ima veliko domače živalice. No, mi imamo tri zlate ribice, oče in mama, ki živita pod nami, pa dve muci, ki pa mi gresta precej na živce, ker en čas okoli hiše lovita miši, potem ju pa vidim laziti po kuhinji. Bljak, to mi pa ni všeč. Smo imeli tudi psičke, ampak so vsi nesrečno končali, tako da zaenkrat nimamo nobenega. Sem pa glede tega zelo tečna, ne bi nikoli pustila, da mi žival leži ali hodi po stvareh od user posted image . Ne vem no, glede tega sva pa z možem res sitna.
No, zdaj grem pa še malo likat, potem se pa posvetit našemu ta velikemu (user posted image kako smešno se sliši, ampak čez en mesec bo pa res), ki ga že nosi luna.user posted image  Spet bo pestro ponoči.user posted image
Se beremo še naprej.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 2278
6.9.2006 20:48:26   
mis
Kaj pa mora ocka oddat na CSD? A ni to potem ko rodis? Jaz sem samo zase, za njega pa pol ko se rodi otrok.user posted image

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 2279
6.9.2006 22:02:20   
beki24
Očka mora od tistega dne ko želi koristiti očetovski dopust oddati papirje- kakor sem jaz razumela je to tako, da tisti dan ko odda papirje mu začne teči tistih 15 dni oz. kolikor je napisal!
Drugače pa moramo neporočene urediti očetovstvo in preživnino- to lahko pa pred ali po porodu!

Jst sm se pa za večerjo tplk najedla, da se skor premikat ne morem- sem bila pravi požeruhuser posted image !

Danes nam je babica v MŠ rekla, da tiste ozke previjalne ful niso praktične, ker so preozke in nimaš stvari kam dat- ali ima katera že izkušnje s to previjalno, ker sem jaz mislila samo tako podlogo dati na predalnik!?user posted image

Jst mam tudi občutek, da bo naša mala na CTG-ju spala, ponavadi to počne na vsakem pregledu. Drugače je pa tudi mene samo 1. pregledala vaginalno in mi gre po pravici povedano to na živce- kako pa ve kako dolg/kratek maternični vrat imam, ali se kaj odpiram...user posted image  pa še to mi gre na živce da me vsakič naroči čez 5, 6 tednov- a ni to mal velik!? Še na začetku nosečnosti sm bila večkrat tam kot zdaj!!!! Pa reče sestra če bo kaj pa prej pridite- ja kaj npr. če se mi popadki začnejouser posted image user posted image . Ma še teh 7 tednov+/- 1 teden pa bo- potem se pa šele začne- ko misliš, da je že vse za tabouser posted image

Maxica meni je g. napisala pri posteljici- zadaj in nizko- kaj to pomeni??

lahko nočko in prijetne sanje, pa čim manj obiskov na wc-ju!!!!

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 2280
6.9.2006 22:36:30   
Anonimen
Beki, nasvet še ene nosečke, ki tudi še ni mamica...
Svetovali so ji, da naj ima ta ozko previjalno, če je res nujno zaradi prostorske stiske... ona je pa predalnik potegnila stran od stene in nanj dala narest široko polico in tako ima zdaj široko previjalno...

Če ti kaj koristi, super, sicer pa samo
LP vsem!

(odgovor članu beki24)
  Neposredna povezava do sporočila: 2281
6.9.2006 22:57:37   
lucika
evo mene, zacetek 34. tedna...sem pravkar spila prvo skodelico caja iz malinovih listov. mi je prav dobrega okusa, seveda sladkan:) biba brca na veliko, zdaj pa bne vem, al ji je cajcek dober, ali pa jo je strah, da bo prehitro ven prisla:)

drugace vse po starem...vrooooce se vedno ful.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2282
6.9.2006 23:44:01   
majas
Pozdravljene oktoberke. se opravičujem da skačem med vas ampak sem mslo pogledala kako se kaj počutite en mesec pred porodom ...
Zanima pa me lucika zakaj se mora piti čaj iz malinovh listov in kje jih dobiš...
Hvala in vsem še naprej polno brcik in lepo nosečnost do konca...user posted image

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 2283
7.9.2006 8:14:04   
gaya

Jutrček punce,

ne boste verjele, danes sem spala celo noč kot ubita, še lulat nisem šlauser posted image , zdaj zjutraj pa sem trebuh in mehur komaj do wc-ja prnesla user posted image .

Moj nahod se počasi umirja, tko da zdaj srčno upam, da je tole zadnje bolezensko stanje pred porodom. Naj pa povem, da sem včeraj mislila da grem pa že rodit. Začelo se je zvečer in sicer s topo bolečino v križu, ki se je širila na trebuh in to se mi je ponavljajlo nekje na pol ure, pa tko me je šraufalo, da sem mislila da bom najmanj user posted image  dobla. Nakar se je vse skupaj začel na 20 minuser posted image  in valda jst sama doma in panika. Pol sem šla v banjo ležat, ker mi je G rekel, da če so lažni popadki, v mlačni vodi izginejo, pravi se potem ponovno pojavijo. In k sem po 20 min ležanju spet zlezla vn, se je spet začel. Nakar pa je okol polnoči vsega konec in sem zaspala ko dojenček user posted image . In kaj danes ugotovim, da je baje polna luna, a je možno, da te tko udari user posted image ...

In danes mam v planu čist vse zrihtat, ker me resno skrbi da bo naše dete prehitevalo.

Pikabu zdaj tale pon k pride, je baje na MŠ babica ki bo predstavila jes bolnico in EA, sam nisem pa zihr če bo res vse o EA, ker tle so mi itak čudni user posted image

No zdaj grem pa hitr pozajtrkovat in v čistilno akcijo. Se še tipkamo.

Aja pa še nekaj, mogoče sem kaj falila, ampak že nekaj časa pogrešam našo skip, a mogoče katera ve, kam nam je ušla user posted image

30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 2284
7.9.2006 8:45:51   
tasha23
Jutro souser posted image , češrav sem spala skoraj celo noč sem se zbudila kot povožena...
Meni je spet vročeeee in ponovno zatekam, pa krči se mi pojavljajo tudi čez dan, trebuh mi otrdeva in sitna sem kot user posted image .
Naš user posted image  zelo malo brca se bolj kotali in preteguje, kar mamico občasno zeloo zaboli, še posebej, ko potiska nogice pod rebrauser posted image . Saj še malo, se pa občuti, da ima vedno manj placa saj je trebuh, ko se user posted image  preteguje vedno bolj nategnjen. Pregled imam šele 19.9 in se mi zdi kot, da je še tkooo daleč...

Gaya, kako pa se danes počutiš? Upam, da je vse ok in, da ne boš prehitevala že po desniuser posted image .
Jaz sem si tudi kupila malinov čaj in ga bom začela piti ta vikend, včeraj pa sem kupila sterilno tekočino za dude in cuclje od Chicco-ta, tako, da trenutno mi manjkajo samo še stvari iz lekarne, ki pa jih bo moj ljubi kupil ko bova z user posted image  še v bolnici.

Alo, se čujemo/beremo še kaj kasneje user posted image  

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2285
7.9.2006 9:32:23   
lucika
majas, malinov caj bi naj zmehceval porodne poti, oziroma maternicni vrat. nekje od 34. tedna naprej ga priporocajo, po eno skodelico na dan; proti koncu pa lahko tudi do 4. povsod malo drugace pise...
jaz imam domacega; sem nabrala in posusila liste malin. veretno bo isti ucinek kot pri kupljenemu:)
je pa tak, ene ga pijejo, druge ne. ampak ko rojevas, itak nimas s cim primerjat. da bi lahko rekel, jaaaa, to je pa oid malin, ker ce ne bi bilo, bi pa bil obcutek drugacen... razumes,. ne? tak da za vsak slucaj, ce vsaj pikico pomaga, je boljse kot nic...

drugace sem spala do zdajle. zjutraj je najslajse, spim ko top. ponoci pa imam zdaj ze nekajkrat take vrocinske napade. da mam mokro celo glavo, pol pojstra, pa vso telo, ki mi tisci na pojstlo. ma, ko pr kaki gripi. me pa ne zebe, al kaj takega, samo zbudim se cela mokra. kaj bi to bilo?

ja, pa vceraj sem dobila napad srbecice po nogah. kar rdeci fleki so se mi delali, pa srbelo ko hudic. pa sem si spirala z mrzlo vodo in mazala, pa nic. preiskala, ce je kje kak komar, pa ni bil. al bi to lahko bilo od zatekanja? bolijo me kosti spodaj, v stopalu mi nekaj poka, pa ce se na goleni naslonim me fuuul boli. noge pa ko slon; pa ce pojem kaj slanega, al pa samo sadje tricetrt dneva. tak da mislim, da mi sol ne vpliva tak ful; bolj vrocina. zdaj me se moji slavni natikaci tiscijo. da o tem, kak smrdijo ne govorim:) saj jih perem, sam velikrat ne, ker jih rabim:)

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 2286
7.9.2006 9:36:44   
naja78
haj.
gaya:nikar tako hitrouser posted image user posted image user posted image malo še počakaj......
beki24:glede ozkih previjalnih miz.....zrihtaj si tako kot bo tebi najlažje in boš zadovoljna,vendar pa iskreno rečeno,moje mnenje je,da niso varne in komotuser posted image sicer kakor za kero,pa ne da bi jaz mogla imet vse najboljš in da bi komplicirala,...veš kaj sva midva nardila..........na predalnik,ki ima 3 police v omarici seveda,sva dala delat nastavek 80x85cm,ki ima 10cm stranice ob straneh in če razmišljam bom tam lahk previjala dete ,ki bo imelo 2 leti in več,....stalo naju je samo 10.000 sit....in vse je še v barvi sobice,......to je moj nasvet

meni te previjalne,ki so zraven banjce in sploh nad pojstlo niso praktične,.....vsaka mama pa itak ve,kaj je najbolj za svojega user posted image ,tako da se ne sekiraj...lahk da  bo čist funkcioniralo

malinov čaj,...jaz ga pila ne bom,ker se mi zdi to prehitro in.......če je res kaj na tem........tudi masaža presredka,......gre samo za elastičnost kože,ki jo mogoče malo pridobiš ko si ga ,mažeš.....mogoče me še prime......user posted image

tudi jaz pogrešam našo skip....kakor vem je pisala da se nekaj dogaja......

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 2287
7.9.2006 9:43:56   
beki24
Jutro!

Tudi jst sem danes spala kot ubita- zjutraj sem pa komaj s postelje zlezla! Že cel teden hodim na fax, da bi knijge v knjižnico vrnila, pa mi tudi danes ni uspelouser posted image !

Sm bila že v avtu in ne boste verjele, dobro, da smo stali na semaforju, ko se je meni obrnilo in sem pobruhala sebe in avtouser posted image user posted image ! No pa smo šli nazaj domov!! Celo nosečnost do zdaj nisem še bruhala, bilo mi je slabo 2 meseca/24h/dan, ampak bruhala pa nisem! Očitno sem za zajtrk preveč popila, ker pojedla sem samo pol kajzarce , aja pa Mg in par požirkov kave sm zmešala in je bila reakcija. Sm že opazila da želodcu prostora zmanjkuje ampak tole je bilo pa že prevečuser posted image !
Zdej pa kr z vrečko po stanovanju hodim- za vsak slučaj! Je pa že kriza ker sem že lačna pa ne vem če lahko jemuser posted image

Drugače pa nekih popadkov še nimam, trebuh mi sicer otrdeva pa ne vem al se touser posted image  točno tja raztegne ali mi res otrdeva trebuhuser posted image  Premika se lepo, čez cel dan, enkrat bol drugič manj- brcala pa nikoli ni pretirano- razen takrat ko je imela še toliko prostora, da se je kar vrtela notriuser posted image ! Se pa preteguje, razteguje... Kako veste kdaj se user posted image kolca??

Obseg trebuha imam pa trenutno 95 cm- počasi bomo pa do 100 prilezliuser posted image !

lp

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 2288
7.9.2006 9:51:53   
lucika
ojla beki! jaz vem, kdaj se mojmu kolca. glavico ma ze lep cas dol, pa ocitno obrnjeno noter. in ko ga kolca, jaz cutim, kot bi mi utripalo v riti. ne morem zgresit tega:)

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 2289
7.9.2006 10:16:42   
frrrr
MAMICA81, js sm na Viču pri Klunu... js nimam kaj čez njega za rečt... drugače je pa to tut moj drugi ginekolog moškega spola, ženske nisem imela nikoli... le enkrat mi je Štrumbljeva izmerila maternični vrat, ker je bil moj G na dopustu... no, pa ob zadnjih problemčkih s čepom (bomo jutr videli kako stvar stoji) mi je ona telefonsko svetovala.

lucika, trakec morem še enkrat naredit, ker sem ga delala enkrat okrog polnoči in potem je vse zmedeno user posted image  sem pa delala na dveh različnih spletnih straneh in mi zdaj različno kažeta user posted image  ne da se mi... js tk vem, da dete prihaja in ga vsak dan bolj težko pričakujem...

srečanje? ok, enkrat v LJ... to mi čist ustreza... me pa zanima ali je med oktoberkami tudi kakšna mariborčanka, saj se jutri med 16. in 19. uro nahajam na unih koncih in bi se lahk dogovorile za kakšen čvek user posted image

mis, hvala za spodbudo in za odgovor...

js tut nameravam okrog 15. it še na morje za čez vikend... pa kak teden kasneje bom tut šla zraven, ko gredo prikolico pospravljat, ker me rabijo za organizacijo... tašča in tast pravita, da ne gre pospravljanje brez mene, ker ne znajo tolk dobr zorganizirat user posted image

beki24, upam, da nisi fasala viroze, ki trenutno razsaja... bruhanje menda zraven spada... držim pesti, da je res samo slaba reakcija zaužite tekočine!
glede kolcanja tut mene zanima, ker še nisem opazila kdaj ritmične gibe... vedno se razteguje in obrača... včasih prav orng ušpona v eno stran, da cela ritka al pa rama vn pogleda user posted image

včer tudi midva mal nabavljala... pred šolo starševstva se nama ne splača domov hodit in pol se po službi še mau potepava, greva na izi sprehod ali v trgovino... včer sva šla v BC in kupila pleničke za novorojenčke, blazinice za dojenje, zaščite za vtičnico in lučko za v vtičnico s podobo levčka iz Medvedka Pooja.
sva si ogledovala tudi Baby Phone... ima katerega kupljenega in mnenje?

drugače pa včeraj v MŠ veliko novega izvedela.... imeli smo predavanje o poporodnem obdobju in sm kr 2 strani zapiskov naredila, da ne bo potem panike, ko dete vn prileze ali pa se bo z mano kaj dogajalo...

nč, zdej pa treba začet delat... sm si pomoje prvič privoščila med službo in vas prečekirala user posted image  
doma mi je crknu PC in se je mož pozno v noč ukvarjal z njim... na srečo sem naredila varnostno kopijo čez vikend, ker se je zgleda disk sesul... sem mu rekla, da lahko kar formatira in na novo naloži sistem... no, do takrat bom pa druge opcije za dostop na RR iskala user posted image

mejte se!

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2290
7.9.2006 10:23:52   
frrrr
a se samo meni zdi, al se naš seznam bodočih mamic razlikuje od tega, ki je v v tej temi: http://ringaraja.net/forum/tm.asp?m=719483 nekaj vas pogrešam na njem...

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 2291
7.9.2006 12:15:52   
altati
ojla vsem skupaj!
prispeli iz morja, imeli smo se fantastično.
prejšnji četrtek-dan preden smo šli na morje, sem imela ginekologa.
Ko sem mu razložila, da nameravam na morje, se je odločil za pregled.
Menda še na mizo nisem zlezla, ko mi je že razlagal, da to pa ne gre.
Pri meni je vse zmehčano, maternični vrat izginja, v glavnem vse pripravljeno (v torek pa sem dopolnila 33 T). Potem sem ful težila, pa CTG sva delala, dal mi je napotnico za porodnišnico, napotke kaj če se na Hrvaškem kaj zgodi...in smo šli, kljub vsemu!
In danes sem še vedno v enem kosu.
Je pa res, da se mi je kar zdelo da se nekaj dogaja, ker na momente imam občutek, da me bo raztgalo in da bo detece ven pogledalo.
Moja mala se je rodila s 37 T in očitno ima tudi tole user posted image  namen prehiteti.
Zdaj imam gin. zopet v sredo, pa da vidimo.....
Ste pa postale aktivne, sploh ne uspem vsega prebrati....
Aja, kar se tiče teže user posted image , jaz sem ne obremenjujem. Moja mala se je rodila s 37 T in kilažo 2580g, pa je danes popolnoma ok. Prvi mesec je samo ob dojenju pridobila 1kg. Res je, do enega leta je bila malo manjša in lažja, zdaj pri 5-ih letih pa je večja od vrstnikov.
Veste kaj me zanima, a je kateri kdaj gin. rekel da ne sme imeti spolnih odnosov?

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2292
7.9.2006 12:43:30   
mtina
Hej!

Altati: meni G ni rekla, da ne smem imeti spolnih odnosov.

Tanja: Sorry, ker sem mal pozna, sam jaz te pisarije ne dohajam več -

ŠOLA ZA BODOČE STARŠE

Potekalo bo v sejni sobi Zdravstvenega doma Trbovlje (info.: 041 991 404)

Pon., 11. 9. ob 12.30 Porod in porodne dobe (Fakin)
Tor., 12. 9. ob 12.30 Dihalne vaje za lajšanje porodnih popadkov; relaksacija in pritiskanje, ogled porodnišnice (babica)
Sre., 13. 9. ob 16.00 Dojenje
Čet., 14. 9. ob 16.00 Poporodno obdobje; nega in oprema novorojenčka (Hostnik)

Hlačke za 1X uporabo sem kupila v Tosami.

Plišastih kompletkov ne bom likala, ravno tako ne brisače.

Imela sem le en vaginalni pregled, in to prvi. Včeraj sem bila na pregledu (sem v 34. tednu) vse OK; sam naročila me je pa zdaj šele čez 4 tedne. Se pravi, ko bom v 38. tednu. Meni se zdi, da je mal dolga. Kaj pa vam?

Meni pa sonček prav paše, čeprav sem potem bolj otečena. Zredila sem se že za 13 kg. Pa kaj čem, pač tako telo želi.

Lepo se imejte, smejte se in uživajte v sončku. Razmislite, koliko vremensko dolgočasnih  in depresivnih dni bo novembra.

Lp, Tina

< Sporočilo je popravil mtina -- 7.9.2006 12:48:28 >

Sonce!!!

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 2293
7.9.2006 12:53:45   
Maxica
Ojla, joj, kva je danes soparno, no, saj jutri bo že bolje, ampak zdaj sva bila z Maxom v peskovniku in sem čisto prešvicana.user posted image  Sem bila pa danes že pridna, saj sem eno rundo cunjic že zlikala, preostale so mi le še plenice. Juhuhu.
Beki24, če imaš posteljico zadaj in nizko, potem ni tolk panike. Najbolj panika je, če je posteljica predležeča, ker ti prekriva maternični vrat in ne moreš naravno roditi in lahko huje zakrvaviš. Bom probala najti en link na netu, kjer je fino razloženo, kakšne so vse oblike teh pozicij placent. Če te pa ginekologinja ni nič opozorila na to, pa mislim, da sploh ni panike, ker se očitno niti MV ne dotika.
Joj, že prejšnji dan sem pozabila izkazati dobrodošlico novim članicam, se opravičujem.user posted image  Dobrodošle torej med nami.user posted image
Tudi jaz kolcanje tudi ločim, se pojavlja kot en utrip v določenem predelu trebuha, pa kar en čas.
Altati, glede spolnih odnosov, meni jih je ginekolog na 3D UZ odsvetoval (prepovedal neuser posted image ) zaradi nizko ležeče posteljice.
Na CSD mora očka tudi oddati en pok papirjev, ampak nam je ta gospa na CSD rekla, naj kar prej vse odda, da ostalo itak ona dobi iz porodnišnice papirje, da smo rodili in ona vse ostalo izpolni, ali pa mi naknadno vse prinesemo.
Baby phone jaz tudi prvič nisem imela, tako da ga tudi tokrat nismo nabavljali. Itak je naše stanovanje dovolj majhno, da ga ne rabimo, če bomo pa že skočili pred hišo za par minutk, bomo pa tudi slišali oglašanje user posted image .
Meni ginekolog do sedaj še ni nič vagal user posted image , enkrat sem ga že v prvi nosečnosti vprašala, koliko tehta, pa je rekel, da je še premajhen za tehtanje, pol enkrat mi naredi, da ne bo ravno velik, no, pol pa rodim štiri dni pred rokom 3780g težkega in 53 cm dolgega fantiča, tako da jaz kaj veliko ne dam na te ocenitve. Bo, kar bo.
Lepo se imejte, pa čim več počivajte. Zaslužite si.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 2294
7.9.2006 13:49:48   
Pikabu
Oj.

Gaya, kam se pa tebi tako mudi? user posted image user posted image user posted image Ti še kar malo počakaj. A je tukaj MŠ samo ob ponedeljkih? Mi smo jo na Bledu imeli dvakrat na teden, smo bili hitreje čez. Je pa res, da ni nič posegbnega. Glede na to, kaj pišejo punce, kako je v LJ, je tukaj res beda. A ste punce v LJ tudi same poskusila na lutki dojenčku, kako se ravna z njim? Ker pri nas je tako, da smo ona pokaže. Bo pa na JEsenicah isto kot na Bledu, ker mislim, da iste izvajajo. Gaya, a mi boš poročala, kaj imate naprej, da bom prišla, če bo zneslo? Tole v zvezi s porodnišnico me ne zanima, izkušnje imam, za EA moraš pa tako iti še tja na razgovor. JAz grem v torek, čeprav je ne bom vzela.

Kar se vaginalnih pregledov tiče, je očitno povsod drugače. Meni je na prvem pregledu še bris jemala, ker sem imela prej slabega, potem me pa celo nosečnost ni nič pregledovala, na prejšnjem pregledu je pa preverila, kakšno je stanje spodaj. Zdaj pa do konca pričakujem, da bo vedno tudi pogledala, če se kaj dogaja. Saj pri Emi so mi potem vsakič na koncu tudi to gledali.

Kolca se pa tudi našemu otročku veliko. Res pa ne moreš faliti, je precej izrazito, enakomerno.

Jaz sem si tudi skopirala vsa svoja sporočila, le urediti še moram. A veste, koliko tega pride? Jaz imam trenutno 35 strani. Sem pa tudi opazila, da se je takrat nekaj deklet več javljalo, pa so zdaj kar poniknile. Skip je ena od njih, pa Sanika, pa mislim, da je bila Katrina (za njo mislim, da se je dala brisati, ker piše anonimen, ampak jaz jo imam v svojih sporočilih napisano s tem imenom, pa digi, adeja, katka, hope79, emmaemma, nanica,... Pa verjetno še kakšna, toliko sem jih na hitro našla.

Sicer je pa moje počutje stabilno. Ponoči me je nekaj bolelo spodaj, sem prav čutila, kako se user posted image premika in me je v kosteh kar zbadalo. komaj čakam na pregled naslednji teden, da vidim, če se je začelo kaj dogajati. Na trenutke čutim tako topo bolečino v križu, malo podobno bolečini med porodom, samo to vem, da še niso popadki. Pripravljeno imam v glavnem vse. Nekaj stvari bo pa počakalo (košek, voziček, banjica,...) da Emi in atiju ne bo dolgčas doma, ko bom jaz v porodnišnici, da bosta to onadva takrat pripravila. Zdaj je tudi lepo pospravljeno po omarah in predalnikih. Še vedno odlašam s torbo za v porodnišnico zase, moram prekuhati dudice in nastavke za dojenje. danes sva z Emo še malo zapravljali, za dojenčka sva sicer kupili le dude in termometer za vodo, ker smo Eminega uničili, drugače sva pa več nakupili za Emo, nekaj majčk z dolgimi rokavi, pa eno oblekco je še dobila, da bo lepa za roj. dan. Me je tako mikalo še za user posted image kupit kakšno cunjco, ampak bom res počakala, da se rodi, pa potem veselo v dopolnjevanje oblačilc. Popoldne gremo še v Mullerja, bom kupila pleničke kar na zalogo, ker nismo ravno tako blizu, da bi na hitro skočili. Šli bomo pa tudi naročit torto za Emo. Me je čisto zagrabilo tole zapravljanje. Saj, še danes, potem pa upam, da se malo umirim. Vem, da bo potrebno poskrbeti še za Emino jesensko in zimsko garderobo, pa se moram toliko zadržat, da bo roj. dan mimo, ker vem, da bo kar nekaj stvari dobila, potem se pa lotimo še tega.

Zdaj grem pa malo počivat, pa naše dete se začelo pretegovati, ga grem malo opazovati.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 2295
7.9.2006 14:35:01   
beki24
Hvala za vse odgovore!

Očitno se našiuser posted image  tudi kolca in to kar velikokrat- res je kot en enakomeren utrip- samo če ne veš da je to touser posted image !

V MŠ v LJ porodnišnici tudi samo babica previje otroka in pokaže kako se ga drži, mi samo gledali- tako da se mi zdi, da tudi, če tega ne bi kazali bi bil efekt isti- sej ti tako potem v porodnišnici še pokažejo! Dokler pa sam ne probaš pa tako ne veš!?! Drugače pa se mi zdi da imamo kar obširna predavanja- 2x nega otroka, 1.,2.,3. porodna doba in poporodno obdobje(3x), zobar, psiholog, pediater, dojenje in prehrana dojenčka in še anatomija ženskih spolnih organov! Pa posebej je še anestezija-čeprav se mi zdi brez veze, ker kolikokrat pa dajo EA v LJuser posted image  in ogled porodnišnice!
Meni se zdi kar naporno- je pa 2-3x na teden!

lp

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2296
7.9.2006 15:57:01   
mis
Midva sva ravnokar prisla iz MŠ. Pa nas je bilo tako veliko, da nas je babica razdelila v 2 skupini in zacnemao v ponedeljek, pa cetrtek, potem pa se pon. in torek. To je 4x po 1 uro in pol. Prvic je na splosno in ogled sobe, potem prva porodna faza, pa potem rojstvo, pa zadnjic se poporodno obdobje. Se mi zdi cisto dost.

V ponedeljek pride nas vozicekuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 2297
7.9.2006 17:36:46   
vava
dan...
noge imam danes kot slon, okoli trebuha 107 cm, verjetno še nisem napisala, da živiva v 4. nadstropju - brez dvigala, no ampak kosti tam spodaj me pa bistveno manj bolijo in sem vesela.
user posted image

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 2298
7.9.2006 17:38:49   
vava
o uspelo mi je fotko prilimat user posted image
no to sem jaz, pravzaprav en velik del mene user posted image
frrr tole si pa res en fajn link objavila ... hvala
lp vsem v.

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 2299
7.9.2006 21:23:02   
muki1
Vava, kak maš lahko obseg 107 cm. Sploh ne zgleda velik. Jaz imam večjega, ko pa merim obseg, pa je par cm manj od tebe user posted image .

Punce, moje počutje je za EN DREK user posted image . Energije nimam nič, boli me vse, pa še user posted image  se mi je v tak položaj dal, da mi je nonstop na wc. Pridem iz stranišča, pa me že spet tišči...za ****.
Danes sem prebirala cunjice in sem jih odnesla v pralnico. Ta vikend bom oprala . Jutri bom doma, moram še čaj iz malinovih listov nabaviti, pa pri frizerju že nisem bila celo večnost, upam, da mi bo uspelo to urediti. Ker sem res zanič.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 2300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?