|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberke
4.9.2006 15:05:47   
A_A
Pozdravljene!

Že dolgo se nisem oglasila. Internet imam samo v službi, v službi pa takšno gužvo, je prišla ena punca, ki me bo nadomeščala v času porodniške in jo uvajam. Tako da ni prav nobenega časa za forum. user posted image

V 33. tednu sem imela pregled pri G, delala mi je tudi UZ in rekla, da imam kar velikega user posted image  za toliko tednov kot sem noseča in da je težek 2 kg. Me je spraševala, če smo v familiji med ta velikimi. Pa sem rekla da ne, pa je potem spet komentirala, da je to kar velik otrok. Hm... sm se kr mal zasekirala. Sem med ta majhnimi, pa da bi mogla rodit velikega otroka, me kr mal strah rata. user posted image   Kje bi se lahko pozanimala, koliko tehta otrok v 33. tednu? A res toliko odstopa od povprečja? Čist sm prestrašena.

Sreča in zadovoljstvo sta v nas samih.

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 2226
4.9.2006 15:19:11   
katja_k
Sicer ne spadam med oktoberke, rada bi te samo malo pomirila.
http://www.bambino.si/?d=clanek&id=64

LP!

(odgovor članu A_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2227
4.9.2006 15:19:46   
mtina
Hojla!

Pa poglejmo glede teže ploda v

33. tednu:
Pušenjak: 2kg
Mama - nosečnost: 1,8 kg
Moj malček: nosečnost: 2kg

34. teden:
Pušenjak: 2250 g
Mama - nosečnost: 2 kg
Moj malček: nosečnost: 2.3 kg

Vidiš, da so kg različni: se pravi: tu nekje. Meni se zdi, da ne odstopa!

LP, Tina

Sonce!!!

(odgovor članu A_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2228
4.9.2006 15:36:17   
A_A
k_katja, mtina.... hvala za info

No, hvala bogu!
Mogoče pa se je G samo nerodno izrazila in mi je hotela povedat, da se otrok dobro razvija.
Ejej...

Sreča in zadovoljstvo sta v nas samih.

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 2229
4.9.2006 16:36:18   
mtina
Pa še tole. Ko sem kopirala poste, sem videla le-tega in mi je blo prav zanimivo pogledat trebuh  in primerjat med napisanim, glede na to, da veva spol. Če želite, sem ga kopirala. Potrudila se je pa @lina.

- poberi z mize ključ, če zagrabiš za okrogli del bo user posted image , če za podolgovati del, bo user posted image , če ga pobereš na sredini, prihajajo dvojčki!
- neko pleme ugotavlja spol iz starosti mame ob zanositvi in leta zanositve. Če sta obe števili lihi, potem je user posted image , če je eno sodo in eno liho potem je user posted image
- pojej strok česna. če ful smrdiš po česnu, potem bo user posted image , če se česen sploh ne voha, potem user posted image
- če tvoje noge postajajo okorne in težke, bo user posted image , če so poskočne in fit bo user posted image
- če hrepeniš po krajčkih kruha, bo user posted image , če imaš raje sredico, bo user posted image
- če so tvoje roke med nosečnostjo  suhe in hrapave, bo user posted image , če postajajo mehkejše bo user posted image
- če te od zadaj pogledajo in ne morejo reči da si noseča, potem bo user posted image , če se ti iz vsakega zornega kota vidi da si noseča, bo user posted image
- če se pojavi izbruh aken na licu in prsih, bo user posted image
- poročni prstan na verižici postavi nad trebuh. če se premakne naprej in nazaj, bo user posted image , če se vrti v krogih bo user posted image
- na kateri strani lažje počivaš? če na levem boku bo user posted image , na desnem pa user posted image
- ko te nekdo vpraša da mu pokažeš dlani, če jih obrneš navzgor, user posted image , če jih obrneš navzdol bo user posted image
- če hrepeniš po slani hrani, bo user posted image , po sladki hrani pa bo user posted image

Lp, Tina

Sonce!!!

(odgovor članu A_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2230
4.9.2006 16:53:32   
ta.nja
Mtina rada bi te vprašala, ker si iz Trbovelj ali si že dobila pošto za materinsko šolo? Meni se zdi, da dolgo traja.

Lp  Tanja

PDP:10.10.06

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 2231
4.9.2006 19:34:42   
lucika
a_a, jaz sem bila na zadnjem pregledu 22.8.., ko sem bila konec 31!!!!!!! tedna, pa imam tezo po uz 2290! 31 teden! me res zanima, kaj bo naslednji teden, ko imam novi pregled. a se moram bat? g ni nic kaj posebej komentiral, samo da lepo raste...

(odgovor članu ta.nja)
Neposredna povezava do sporočila: 2232
4.9.2006 20:12:31   
štorkljica
Jaz sem zdaj v 37 tednu in mi ga še do zdaj niso tehtali mi ga pa bo GIN v sredo, če bo kot pravijo v NOSEČNOST bo user posted image  mel 2,95kg, če pa kot v MAMA pa 2,75kg. Upam na malo manjšegauser posted image
Ej a mi lahko kera prosim pove kje najdem ta Pušenjakov forum!! Vse se o njemu pogovarjate meni ga pa še ni uspelo odkriti.
Mtina sem šla malo skozi in je blo glih 50-50 user posted image  Kako se je pri tebi nagnilo? A se ujema?
Mis da bi se vsaj tole pri meni tudi uresničilo. No pa nebi glih mesec pred rokom rada rodila, sam 2 tedna prej pa se nebi nič pritoževala pa mislim da mala bubika tut neuser posted image
Nekaj sem še hotela pa nevem več kajuser posted image  Nosečniška pozabljivost...user posted image

Nič pa drugič.

Lahko noč punceuser posted image  pa globok spanec do jutrauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 2233
4.9.2006 20:23:56   
moci
oooo bejbe, pridne, pridne. lahko bi svojo revijo izdajale user posted image
midva sva se vrnila z užiiivanja včeraj zvečer. bilo je ful fino, sam prekratko. toplo priporočam. šla sva pa v olimlje. mal počila, mal sva bla skupaj. sama. mmmmm.
zdej pa spet delauser posted image
no, uživajte, pa se še kaj oglasim. odštevam dneve... še 4... pa sem doma. he he. in potem bom pripravila. user posted image

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2234
4.9.2006 22:58:34   
beki24
user posted image oj user posted image !

Mene je g. na zadnjem UZ tolk zasekirala kar se kil user posted image  tiče, da je sploh vse brezveze! Sej po revijah in ostalo se vse ujema, samo po tistih standardih,ki jih imajo na Uz ne- je bila prelahka za kakšen tedenuser posted image !!!! Eni septemberki so že v 35. tednu napovedal, da ima mali 3500g, v 38. tednu 3750g- jo je bilo že kar malo strah in je rodila fantka, ki je imel na koncu 3100g približno- no komu naj potem verjamemouser posted image
Jst sm mnenja, da bi bilo boljše, če bi g. te podatke zase zadržali, če ni glih nekega ogromnega odstopanja, ali pa bi vsaj manj komentirali!!!!!!

No jst sm danes začela MŠ v Lj porodnišnici- nas je bilo kot Rusov- mogoče bo šla pa nataliteta kej gor!user posted image
Men se zdi tisto dihanje pri unih popadkih k ne smeš še pritiskat ful zakomplicirano, zdej morm pa to mal zvadit, da bo šla naša user posted image  lažje ven!! Me pa zaenkrat poroda ni še čisto nič strah- sam da me potem na koncu ne bo preveč panika zagrabilauser posted image

Mtina, pri meni po testu  je 9 zauser posted image  in 3user posted image user posted image ! Če sem prav štela, no tudi napovedujejo user posted image , tako da nekaj bo že na temuser posted image !

No zdej počasi moram pa šeuser posted image  na železniško postajo peljat- gre do nedelje na en kongres v Berlin- tako da bom samauser posted image ! No sej imam toliko enega dela in opravkov, da bo teden hitro okoli!- upam!!

Lahko nočko

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 2235
4.9.2006 23:40:01   
@lina
kar se user posted image  kil tiče naj vas pomirim, da so to res provizorične ocene. Meni so dva dni pred porodom na UZ rekli, da ima otrok čez 4 kg, ful sem se zasekirala, kako neki bom rodila, no na koncu je imel 3730 g - niti ne tako malo, ampak čez 4 kg pa vseeno ni bilo.

Danes imam žilico za pripravljat sezname. Pravkar sva z možem pripravila seznam, koga vse obvestiti ob rojstvu. Sama pa sem si sestavila seznam za v porodnišnico.

Da malo izmenjamo še info o prtljagi za v porodnišnico, ne spomnim se, da bi o tem že pisale. No, moj seznam je tak, vesela bi bila, če bi ga dopolnile s svojimi idejami:

- Spodnje hlačke (bombažne in enkratne)
- Vložki
- 2x modrc za dojenje
- prsne blazinice
- lanolin multimum za bradavice
- mobitel + polnilec
- zobna krtačka, gel za tuširanje, glavnik
- škarjice za nohte
- zdravstvena kartica
- materinska knjižica
- kopija poročnega lista
- nogavice
- natikači oz. copati
- svinčnik, blok
- seznam, koga vse obvestiti o rojstvu
- dudika (prvorojencu so dajali v usta tako nagravžno dudo (medtem ko sem bila na intenzivni po CR, on pa v   štaciji, da sem se zaklela, da bom naslednjič imela svojo dudiko - ni čudno, da je pol ni maral nikakor)

Ker sem bila notri 6 dni, se spomnim, da mi je mož prinesel tudi fen, da sem si lahko lase umila, pa dokupoval mi je vložke.  Ne spomnim pa se, a dobimo od ginekologa napotnico za porod? V tem primeru dopišem tudi to.

Kaj še dodati na seznam?

Pripraviti moram še seznam, kaj mi bo mož prinesel za preoblečt ko bom šla iz porodnišnice in prtljago za user posted image . O svoji obleki bom razmišljala tiste dni, ko bom videla, kako bodo zginevale kile v porodnišniciuser posted image

lepo se imejte... jaz grem samo še 4x v službo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 2236
4.9.2006 23:50:38   
Evik
Jaz sem glih danes brala, kaj še - napotnico za porodnišnico in za rešilca dobiš pri ginekologu, pa original papir za krvno skupino, a copate si si napisala... to se zdajle spomnim,
lahko noč
Eva

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 2237
4.9.2006 23:52:46   
muki1
user posted image

user posted image

user posted image

Evo, to pa so moje domače živalice user posted image .
Frrr, hvala za link.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 2238
5.9.2006 7:48:29   
lucika
helou od mene. pravzaprav, dooooobrooooo jutroooo!
so me sosedje zbudli. ne razumem, kako lahko tako na trdo hodijo, da meni trese pojstlo. ok, jaz ko se vstanem, moram prvih nekaj korakov ciiiisto narahlo, da sploh "prohodam". ampak tud drugace imam copate, pa vem, da je pod mano enih 50 ljudi., zato zavestno hodim lepo potiho. saj madona ni tak tezko!!!  samo ce bo slo tak naprej, si bom direkt cokle nabavila, pa naj se mene vsi poslusajo. grdi.

ooo, seznamcki. a ima katera onega skupnega, kaj vse se rabi. sem se lotila ze stokrat. pa se mi eni zdijo prekratki, drugi pa fuuul preobsezni. in pol ko gledam ene 4 skup, me mine, pa na koncu nimam nic. no, ce ima katera kaj preizkusenega in uporabnega, bi bila vesela malo prekopirati.
no, pa se vedno mi niste povedali, kaj je najboljs, dm, muller ali avstrija:)

vceraj sem spet skoraj znorela. od vrocine. ko sred julija mi je bilo vroce. danes imam pa nos zadelan. radosti nosecnosti:)

se vedno mi tudi ni jasna teorija oblacenja. imam kup cotkic, ki sem jih dobila, in te tamale so vecinoma plisaste. saj tudi ko gledam kataloge, so vecinoma plisaste. kolegica pravi, da plis ni ok. pa ce pustimo njeno mnenje, mi tud ni jasno..cez dan bodiji ali majcke, plus plis pajacek; a ponoci bombazna pizamica, ki je trikrat tanjsa? kak gre to skup? kaJ pa za ven, bombazne hlacke, majcke, plus pajacek, plus se komplet za navrh? meni tole res ni jasno. in me mal skrbi kako tele bom spadla v bolnici. saj smo oblacli dojencka v mš, samo tam je na lutki vse fino zgledlo. meni pa vseeno ni jasno kam se da tolko cot, ce je pa meni celo zivljenje takkk vroce, da sem celo leto v kratkih rokavih, sploh kaj se puloverjev tice, ne vem, zakaj jih ljudje imajo:) kaksno jopco cez kratke rokave, in sem dobra celo zimo. in mi kar kuha, ko vidim koga v kakem strikanem puliju. saj vem da je bedarija, samo reees nimam pojma, kako in kaj. univerzalen recept?

ok, zdaj pa zajtrk.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 2239
5.9.2006 8:37:09   
Pikabu
Dobro jutro tudi od mene.

Pri nas se spet kaže, da bo prav lep dan. Ema še spi in imam čas, da sem malo tukaj. Pa danes je tudi uradno moj prvi dan pordniške. Jaz že pridno odštevam, še 28 dni do PDP. Me pa prav zanima, kdaj se bo naš user posted image odločil priti na svet... Bo kaj prej? Bo zamujal, kot napoveduje ati? Bomo videli. Na trenutke si zaželim, da bi bilo prej, kakšen dan se tako dobro počutim, da si mislim, da bi tako lahko še nekaj časa zdržala. Dejstvo pa je, da bo kmalu in tega se veselim. Danes ponoči se mi je sanjalo, da mi je čepek šel, pa da je nekaj plodovnica kapljala in sem se kar šla pokazat v porodnišnico in sem bila že ful odprta, pa so rekli, da grem kar rodit. Do tukaj se spomnim, najboljše pa je bilo to, da me ni bilo čisto nič strah in da sem bila zelo dobre volje. Upam, da bo do konca tako in da me ne prime kakšna panika.

Sicer je moje počutje na splošno kar v redu. Spet smo imeli naporen vikend in se potem bolj pozna, če ne počivam, včeraj se bila pa že dobra. Z Emo greva vsak dan na sprehod. Sicer me je v petek že tako vse špikalo tam spodaj, da sem mislila, da ne bom do doma prišla in sem že hotela moža poklicati, pa je nekako šlo. Tudi danes imam že v planu, kam vse greva. Nakupili bova še nekaj malenkosti, potem pa moram prekuhati dude, pa nastavke, šele nato se bom lotila priprave svoje torbe za porodnišnico. Pa z Emo bova poiskali njene prve igračke, ki jih bom tudi malo bolj temljito pomila in pripravila na novega člana. Uspelo pa mi je sestaviti sporočilo, ki ga bova pošiljala kot sms ob rojstvu, se mi tako fino zdi in res komaj čakam, da ga bom lahko poslala.

Glede te teže, ki jo merijo G, se pa ne smete preveč sekirat. To je le en podatek, pa otroka ne stehtajo, ampak samo ocenijo, zmotijo se pa lahko za +/- 30%. Bolj pomembni so ostali podatki, mislim, da merijo obseg trebuščka, pa glave, pa ne vem kaj še vse. Meni teh ostalih podatkov nikoli ne pove, pa je tudi ne sprašujem. Če reče, da je v redu, ji verjamem, za težo pa vprašam bolj iz firbca, čeprav vem, da so lahko odstopanja. Meni so tudi pri Emi ene 4 tedne pred rokom povedali, da ima že nekje okoli 3500, potem se je pa rodila težka 3330 točno na rok. Zaradi teh mer se ne sekirajte, pa tudi otročki so si med seboj različni.

Lucika, jaz sem Emo vedno tako oblačila, da je imela dva dolga rokava, pa žabice in nogavičke ali copatke. To je imela, če smo bilo v hiši, za ven sem ji pa dala čez jopico, pa hlače, pa pokrila z dekico. V zimskem času pa še kombinezon. Po MŠ jaz nisem imela pojma, kako jo bom oblačila, potem se pa hitro navadiš na sistem, ki ga vidiš v porodnišnici, pri nas so dajali dve majčki, ki se zadaj zavežeta, pa žabice in sem isto delala tudi doma. Imela sem kupljene bodije, pa na začetku sploh nisem vedela, kdaj jih bom uporabila, ker sem jo striktno tako oblačila, kot so jo v porodnišnici. Ko sem jo pa nehala široko povijat, so ji pa vse tiste majčke zlezle ven in sem začela uporabljati bodije. Zdaj bom pa verjetno kar takoj začela z bodiji, vsaj pripravljeno imam tako. Za ponoči sem jo pa jaz isto oblačila kot podnevi, tako so nam svetovali, potem sem jo pa nekje pri treh mesecih začela preoblačiti v drug pajacek za čez noč, da smo zvečer uvedli pred spanjem en stalen ritem. Zdaj si bom pa kar takoj določila dva pajcka, ki bosta kao pižami, da bomo takoj začeli s tem večernim ritualom. To si mi zdi ful pomembno, da otrok, čuti, da je drugače, ko gre zvečer spat. Mi smo tja do enega 9 meseca tudi pazili, da čez dan ni spala v isti postelji kot ponoči. Šele, ko je dojela ta ritem, ko je ponoči normalno spala, pa ko je čez dan ujela ritem najprej dvakrat čez dan spat, kasneje enkrat, smo jo začeli tudi podnevi dajati v isto posteljo spat. Zdaj smo že pripravili prostor v dnevni sobi, kjer bo prenosna postelja. Sicer je Ema večinoma spala čez dan v vozičku, ker je bila veliko zunaj, zdaj bomo pa videli, kako se bomo organizirali in kako se bo obneslo.

Kar se pa trgovin tiče, pa je pri nas zelo različno. Mi v Avstrijo ne hodimo, čeprav smo blizu, samo ni mojemu možu do tega. Plenice bomo sigurno kupovali v Mullerju, tudi kasete za palčka zavijalčka. Za ostale stvari, robčke in druga drobnarija grem pa v DM, ker je blizu in grem lahko spotoma na sprehodu.

Zdaj se je pa naša dama zbudila in že kliče, tako da hitim. Samo pojeva zajtrk, pa greva v akcijo, preden postane prevroče.

Uživajte.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 2240
5.9.2006 8:48:52   
naja78
hojla.
no mi smo pa končno ,da lahko rečem.,..zdravi!!prehlad je čudežno minil že včeri popoldne!!!!
in spali smo celo noč,no...če smo pošteni 2x smo šli lulat!!

muki1:lušne slikceuser posted image ,mačkon je pa podoben naši bivši....

glede teže:ne se zanašat na govorice od G kolk so user posted image  težki,...punce,...preko UZ se nikoli ne oceni realno stanje( v našem primeru teža.....in velikost),odstopanja so za 50g-250g....gor-dol....dohtarji imajo namreč narjene samo razpredelnice,ki premerijo kolk bi bil lahko otrok težek.....res pa je da lahko rečejo,....je večji,je malo manjši,...skratka brez veze se s tem obremnenjevat,........vzemite partnerjevo težo+svojo težo ob porodu=povprečno vzami eno sredino in teža user posted image je tu...user posted image

glede seznamčka:

• toaletno torbico zase(itak vsaka ve kaj rabi....)
  • ene fajn natikače s trdim podplatom-copati
  • nič spodnjega perila(ker dobiš gatke une mrežaste za 1x up.),ostalo svoje perilo lahko imaš vendar odsvetujejo,ker zelo krvaviš in potem to nekatere spravljajo v omarico,to pa ni higienično-smrdi in je kužno......tak so rekli in imajo čist prav....
  • nič moderca za dojenje:nam je bilo odsvetovano,ker je  realna velikost dojke po navalu mleka
  • bepanten ali lanolin krema za bradavičke(nujno)
  • mogoče blazinice za dojenje,....
  • brez toalete za user posted image (vse dobiš v porodnišnici)
  • vložke dobiš v porodnišnici,razen ko greš dam jih naj mož prnese,....
  • nogavičke
  • zd kartica
  • poročnilist ali zapisnik o priznanju očetovstva
  • mobitel in polnilec...
  • mat.knjižica
  • čim manj denarja,ker kradejo
  • fen,...bi blo ok.....,
  • brez kakršnih koli knjig,ker itak imaš delo z user posted image  in se navajaš na novo življenje
  • ko pa greš domov,pa naj čaka prpravljena torba za nas in user posted image doma,v omari,ki jo bo prinesel očka!!!!!

naj me kera še dopolni....

jutri imamo G!user posted image
dobila sem pa tudi košek od kikiwelta,,....kar na jok mi je šlo tok je corti......ob priliki dam slikico gor....

kar se pranja tiče:jaz spirala ne bom 2x,sem vse oprala brez mehčalca,še malenkosti,......

se beremo

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 2241
5.9.2006 8:53:42   
lucika
o, pikabu, hvala za odgovor.
torej je moja teorija ok. dve majcki in pajacek in je to to. pa ponoci isto debelo? temu se pa ze kompliciranje rece, ne? no, bo ze...
no, evo, to je tisto o cemer sem zadnjic razmisljala. da bi kopirala tele poste, potem pa bi brala cez kako leto, kake bedarije so mi po glavi hodle...
pa saj smo vsi isti. kolegi dobijo psa. in imajo priprave, ko jaz na dojencka. pa jim poskusam razlozit, da mali pes rabi hrano, vodo in veliiiko ljubezni. pa tud ne zastopijo tega, da je pri tem boljse diplomirat iz ljubezni, kot iz hrane! za drugim devat nasvete sem ok; za sprejemat pa bolj takuser posted image .

lep dan... pa soncka kar obdrzite, men ne pase...

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2242
5.9.2006 8:56:28   
naja78
aja še to:tudi meni drevenijo roke:predvsem D ponoči je huje in zatekajo prsti na rokah in nogah,samo ni sile,...vso stvar skušam kar najbolj ignorirat !!!

teža:še vedno smo na +11kg!

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 2243
5.9.2006 8:58:48   
lucika
kar se tice teze...moj g ima uz, pa ocitno se tak program, da mu mere potem v podatke spreminja. za vsako mi naredi en brzinski uz, pa dobim slikco; gor pa so vsi podatki, tudi teza... pri vsakem pa potem tudi avtomatsko izracuna pdp, seveda +-, ampak gleda na eno mero (ne vem, al glavico al trebuscek), imam pdp naracunan 6.10; moj uradni pa je 24.10....no, bomo videli, kaj to pomeni:)

me sprasujejo, kolk se imam do konca. ko recem dva meseca, pravijo vsi, uuuu, tolko se? ko pa recem, drug mesec bo, pa vsi uvaaaaaau, cist mal se:)

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 2244
5.9.2006 9:11:37   
gaya

Jutro,

najprej da vam povem, da sem očitno zdaj jst na vrsti za prehlad. Začelo se je včeraj s pekočim nosom in bolečim grlom, grlo sem uspešno zatrla v kali z vršičkovim sirupom, nos me je okol prnesel user posted image , celo noč nisem spala, dihala sem pojma nimam kako, verjketno na škrge, skratka za ****. Zdaj sam upam, da vsi teli čajčki in limonce kaj hitr zagrabjo. Celo noč sem se dajala tudi z glavobolom, verjetno od zabasanega nosa, pa obkladke na čelo,.... zjutraj pa sem se vdala in vzela en lekadol, čeprav sem proti tabletom, sem bila že na robu živčnega zloma. No pa dost jamranja, bo že.

Včeraj sem bila v MŠ, samo sem ful razočarana, nič kaj dost uporabnega nam ni povedala, to kako nastane otrok pa verjetno vem, pa vseh 20 ostalih tud user posted image , zdaj sam upam, da bo naslednjič boljše, ker upam, da mi kaj uporabnega povejo tudi o dojenju. Ker bi zelo rada polno dojila, pa čeprav bodo na začetku ne vem kakšne težave, ker mam prijateljico, ki tamalo pri 8 mesecih skoraj polno doji, razen 1 obrok sta zamenjali za gostega, pa je mela na začetku tud blazne težave.

Jst pa čakam še mal dinarčkov, pol pa grem še v zadnje nabave, pol pa je res že skrajni čas da pride naš user posted image , ker meni je tale trebuh že res v napoto, ampak ga prenašam, ker vem da se v njem skriva moj največji zakladek user posted image

Zdaj grem pa mal pospravljat, če mi bo uspel, ker počutim se ne ravno brilijantno.

30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 2245
5.9.2006 9:20:09   
tasha23
Jutro punce,

oh te SEZNAMI, saj bom počasi še diplomirala samo od seznamov...user posted image
Včeraj sem pripravila skoraj vse kar rabim za v porodnišnico, zdaj pa spez nisem več sigurna, če imam že vse... Drugače pa ne pomnem kdaj sem nazadnje tako lepo spala kot danes ponoči - sploh se nisem zbudila do 5.30... celo naš mali junak je pridno pančkal vse do 6-ih zjutraj.
Ogalsim se vam malo kasneje ker laufam po nekaterih nakupih preden bo prevroče.

želim vam lep in ne prevroč dan user posted image

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 2246
5.9.2006 9:29:27   
Pikabu
Midve sva trenutno ostali doma. Prihajajo obiski, pa jih čakava, bova pa kasneje šli na sprehod. Upam, da bo še čas, kar danes tudi pridejo montirati Emino sobo. Komaj že čakam, upam, da bom jutri že lahko selila Emine stvari in pripravljala predalnik.

Lucika, ponoči sem jo jaz isto oblačila. Kasneje, pa ne vem kdaj, smo ji ji začeli še vrečo gor dajati, ampak predvsem zato, ker se je zbrcala in ni nobena stvar bila dovolj težka, da bi ostala na njej. Tako je spala v vreči, pa nič ni bila pokrita. Nič se ne sekiraj, da preveč kompliciraš. Sama sem se v prvi nosečnosti isto spraševala, pa prej res čudno zgleda, ko pa imaš enkrat otročka pred seboj, pa vse steče, pa kar veš, kako narediti.

Gaya, a so vam dali kakšen razpored predavanj za naprej? Če ti ni odveč, bi te prosila, če ga napišeš. Jaz bi mogoče samo na kakšnega prišla, če bo čas ustrezen. Se ne spomnim, če si kaj pisala, a greš ti rodit z EA? Greš na predavanje? Drugače pa upam, da se bomo kaj dobile, še posebno, če bo takole lepo vreme. Sicer ti pa želim, da prehlad čim prej gre preč. Jaz moram prav potrkati, da sem zaenrkat še v redu.

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 2247
5.9.2006 9:35:09   
Maxica
Dobro jutro tudi od mene. Jaz sem danes prvi dan na dopustu, 14.9. pa začnem s porodniško, tako da od danes naprej samo še uživam.user posted image
No ja, danes se lotim pranja cunjic, ker se obeta tako lepo vreme, da se bo fajn sušilo, samo potem je tu še likanje, ki pa ni lih fajn v tej vročini.user posted image  Bomo že.
Joj, ste pa pridne, si že vse pripravljate. Jaz se bom šele zdaj lotila. Upam, da me ne bo prehitelo, no ja, pa saj v parih dneh vse to lahko opraviš. V soboto nameravam narediti še bolj generalno po stanovanju, če bom le lahko, pol pa samo še čakamo.user posted image
Jutri moram še na CSD, še zdaj nisem ničesar oddala. Jutri torej še to.
Amazona - Pušenjakov forum je na www.med.over.net, Ginekologija in porodništvo.
@lina, čist cool seznam, napotnico za porodnišnico ti bo kmalu dal ginekolog, za rešilca pa jo pri nas ne daje.user posted image  Knjigo sem si jaz v prvo tudi nesla, pa mož mi je kakšno revijo prinesel. Sicer imaš res skoz delo, pa skoz je nekaj v porodnišnici, sploh dopoldne, ampak po obiskih in po večerji je pa kr mal tuga, tako da se je fajn malo zamotiti, no. Jaz sem bila dva dni sama v sobi, user posted image  je bil pa pod lučko zaradi zlatenice, tako da mi je bilo orng dolgčas.
Sicer pa kar ne morem verjeti, še en mesec in že smo na cilju. Povejte mi, kje so preostali meseci??? Joj, je šlo hitro.
Kako ste pa zdaj s kilami? Jaz sem sedaj na nekje +12, očitno se bom malo več zredila kot v prvo, ampak upam, da bo šlo tako fajn dol tudi tokrat. Pa upam, da se po 38.tednu teža res ustavi.user posted image  Jem pa res ne veliko, čisto normalno, kot prej. Očitno je telo res tako narejeno, da hrani vso maščobo za po porodu, za dojenje.user posted image
Izkoristite ta lep dan, pa še pišite. user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 2248
5.9.2006 10:05:52   
@lina
Gaya, tudi mene se je nekaj lotilo - ni še hujšega, samo malo hrapavo grlo imam. Porkaš, spet sem pokasirala od malega, ki šmrka že petka. Doma sem pa pozabila vzet septolete, tako da sem zdaj v službi brez...

Enako kot ti, Pikabu, sem tudi jaz oblačila - dokler sem široko povijala, so še bile aktualne benkice, pol je pa vse ven gledalo in sem kupovala bodije ki se enako zavežejo samo ob strani, da nič ne vlečeš čez glavo. Sicer smo kmalu prešaltali na kratke rokavčke, ker je bilo vroče poletje, saj mi je pediatrinja rekla, naj v taki vročini oblačim otroka kot sebe. Ker pa bodo to jesenski otročki, bo treba kar ostati na dolgih rokavih. Meni so bile ful všeč tiste hlačke, kot so bili oblečeni v porodnišnici, samo do pasu, sem si jih tudi nabavila ene par (takrat jih je imel Mercator pod svojo blagovno znamko, take luštne). Tako da za doma bo res samo v dveh majčkah in hlačkah oz. pajacku, saj je v sobah toplo, 21-23 stopinj.
Tudi pri nas smo imeli dnevno in nočno posteljico in se je obrestovalo, nočni ritem smo kmalu dojeli.

Naja78, ne predstavljam si biti brez modrca za dojenje - sama sem dojila že takoj drugi dan, obvezno s prsnimi blazinicami saj je mleko vedno curelo na drugi dojki, medtem ko je vlekel iz prve. Prav tako se je znalo zgoditi, da je zmanjkalo vložkov (LJ porodnišnica), konec koncev smo kopalnico uporabljale štiri mamice in lahko se je zgodilo, da jih je zmanjkalo ravno tisti trenutek ko sem rabila, saj ne za dolgo, ampak vendarle. Glede  hlačk imaš prav, potem mi je kapnilo, da smo vsako jutro dobile brisačo, spalno srajco in hlačke.

Pa prvič sem imela vse v potovalki in mi je bila kar malo odveč, ker so omarice tako ozke. Zdaj v drugo bom imela nahrbtnik (s pol manj krame kot prvič - ja, tudi jaz sem imela knjige, ker sem bila sprejeta v porodnišnico dva dni prej, ampak tudi brez user posted image  se mi ni dalo brat, sem raje čvekala s cimrami).

Maxica, moje kile so +15, prvič sem se zredila +18 tako da predvidevam, da bo nekje enako. Kam so pa zginili meseci, pa tudi jaz ne vem. Ko pomislim, da sem v 35. tednu in da so nekatere tudi že tako zgodaj rodile, uhhhh! Še kakšne tri tedne naj zdrži, pol pa že lahko pokuka ven! Samo zamujanja si več ne želim (prvič rodila 10 dni čez rok).

Lep dan vsem!

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 2249
5.9.2006 10:11:54   
muki1
Zdravo

Naja78, hvala za kompliment user posted image . Tudi tvoji dve psički sta prava medvedka. Kar imela bi ju user posted image . Muceka se pa spomnim, ko si pisala, kak ga je avto podvozil user posted image .
Jaz sem mislila, da delam še tri tedne,zdaj pa bom samo še ta teden tukaj.Se mi kar čudno dela v želodcu. Pa panika me lovi, ker še vedno nimam nared sobic in tu je še ogrooomno dela.
Jaz spim še kar vredu, res.... zatekam ne, kile so 12 +. Zdaj več niti jem ne kaj dosti naenkrat, saj nimam več prostora. Sem pa včeraj zvečer med gledanjem Ražočaranih gospodinj kar celo vrečko čipsa maznila. Me pa prav zanima koliko + bo še do konca in kak mi bodo izginjale po porodu. Imam vedno par kil preveč, pa sem kar malo obremenjena s tem, da mi po porodu veliko ostane.
Počutje je tak tak... nekaj me špika tam doli.
Seznama za porodnišnico si jaz ne bom delala,bom kar vse stvari, ki jih ponavadi na dopust vlečem vzela v kozmetični torbici, no..kremo za sončenje bom doma pustila user posted image . Pa vložki in bombažne hlačke, za brat mi bodo kakšne revije nosili, če bi slučajno imela kaj časa, pri Neži sem spala vsak prosti trenutek user posted image .
Tudi pri oblačenju sem se ravnala najbolj po občutku. Veliko mamic oblači svoje dojenčke, kot da so z marsa padle. Zadjič sem ravno govorila s sosedo, ki je imela šestmesečno pupo v nogavicah in podloženi trenirki...češ, da je prehlajena. Okej, nisem komentirala, ker ni moja stvar,ampak se mi je zdelo malo preveč za ta letni čas in temperature okrog 25 stopinj.
Mako majčk jaz ne bom devala, ker so mi nekak nepraktične. Imam bodije, se mi zdi, da bolj vse skupaj držijo, ker jih med nogicami zapneš.
Bomo videle kakšno bo vreme,potem se bomo pa prilagodile.
Jaz nam vsem skupaj želim sončen oktober in november. Brez dežja in s temperaturami nad 20 stopinj. Kaj pravite ?

< Sporočilo je popravil muki1 -- 5.9.2006 10:19:25 >

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 2250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Težave s spanjem v nosečnosti: kako si pom...
Se tudi vam vse pogosteje dogaja, da se zbujate vso noč in ne veste več, kaj je narobe? Ne najdete pravega položaja za s...
Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?