|
RE: Julij je out, gremo avgustovke! 13.8.2006 13:39:41
|
|
|
|
Splet.Ka
|
Avgustovke, pozdravljene! Če se me še spomnite, sem ena izmed vas, ampak je naša sončica pohitela in se rodila julija. Ker nam je sprehod zaradi mraza in vetra odpadel, sem se odločila, da vam napišem par spodbudnih besed, preden se odpravite v Rim. Mogoče bolj za tiste, ki se tja odpravljate prvič. Moj porod je trajal od 17.00 (odtekla voda), ob 18.00 sem bila v porodnišnici, ob 21.33 se je mala rodila. Po urah se mi to zdi res neskončno. Ampak ure v porodni minejo res hitro. Vsakič, ko pogledaš na uro, je kakšna mimo! Popadke sem jaz dobila na poti v porodnišnico in so se po dveh urah res začeli stopnjevati in me boleti. Če zdaj pomislim nazaj, bolečina ni bila tako grozna. Meni je bila morda le malo odveč, ker sem čakala na epiduralno (niso mi je takoj dali, ker sem pred porodom precej krvavela in smo čakali porodničarja, da je dal "žegen"). Ko sem dobila epiduralno, mi je prijela samo na pol trebuha, pa je tisti stric, ki mi jo je dal, takoj uredil zadevo. Potem pa prisežem, da nisem čutila čisto nič med popadki. Celo nisem vedela, kdaj je popadek, so me morali opozoriti, da sem začela potiskati. Kmalu po porodu so me začeli bolet šivi, da sem komaj hodila (ne pozabite na napihljive obroče). Na srečo smo dobivale 2x na dan tablete. Zdaj, 2 tedna po porodu, pa komaj vem, da imam celo rit pošito . Bolečina je minila. V porodnišnicah so pa na splošno ful prijazni in pomagajo pri vsaki najmanjši malenkosti. Tako da če kaj rabite ali vas kaj zanima, kar pogumno! Želim vam, da bi kmalu rodile. Vmes pa vas pridem še kaj pogledat. Srečno
|
|
|