|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARKE 2006
28.7.2006 10:43:48   
AlenkaIST
Lahko da. Pri nas zaenkrat še ni bilo nič takega. Je kak teden skup jokala na ful ampak samo vsake tolk časa. Zadnjič sem zagledala belo pikico, zdaj pa se vidi 'črtica' zobka, sam ven še ni pokukal.

Pa je kako se obnaša drugače?

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 1601
28.7.2006 11:07:52   
AlenkaIST
Shoo, nekaj imaš na z.s. Drugače pa sem tudi že malo sadno skutko od LM dala npr. k banani da je blo mal drugače.

Sara zelo rada je te skutke in jogurte. Edino navadnega še nisem probala.

Mislim pa, da zaenkrat še ni treba gledat na manjši delež maščob. Vsaj glede na to da pravijo da začneš z polnomastnim mlekom. Otrok zdaj vse to rabi. Bodo pol hujšali user posted image

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 1602
28.7.2006 11:08:27   
renan
shoo jaz mu čisto navadno skuto zmešam s sladkim sadjem, npr.  z zrelo banano. mogoče bom kmalu še malo domače marmelade dodala. če mu boš najprej razne pripravljene skutke dajala, ti mogoče doma zmešane ne bo želel jest. jaz mu teh fruchtzwerge variant še ne dajem, ker jih bo pozneje skupaj z raznimi sladkarijami tako ali tako dovolj za nazaj pojedel.

zdaj ga pa voham. se gremo previjat...

lp, renan

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 1603
28.7.2006 11:08:35   
ajdaN
Ojla punce in user posted image !

Midva sva že nazaj s terena. Zunej je že za znoret vroče. Mali spi, jaz pa na compuuser posted image .

Shooo če bo hotela jest ji kar daj navadno pa zmešaj s sadjem. Jaz sem tudi tako hotela, pa se mi je mali skoraj zadavil zraven. Ni pa ni šlo dol. Tako da mu zdaj kupim tiste 100g od LJ mlekarn pa zmešam z navadnim jogurtom. Ker ena una mala skutka mu je premalo za en obrok. Tudi jogurta navadnega noče, tako da mu zmešam pol sadnega in pol navadnega. "fruhcvergov" in montejev ipd. mu pa ne dajem. Bo še dovolj tega pojedel.

Rija lahko da bojo zobki. Včasih mamice pred zobki isto pravijo kot ti. Vedela pa ne bi, ker pri nas nismo nič vedeli. Ni bilo vročine, ni bil sitn (nič bolj kot ponavadi)... Sem pogledala ta nove slikice - cuker mali!

U Lumpy uživaj v knjigi. Jaz sem jih po rojstvu kar malo zanemarila, prejšni teden sem pa kar 2 prebrala. S tem da sem eno "pogoltnila" v dveh rundah, ko je mali spal. Me je kar notri potegnila, čeprav je bilo bolj "mesarsko klanje"user posted image . Jaz uživam v knjigah. Berem že od 5. leta in ko sem bila v OŠ sem prebrala vsaj 1 knjigo na dan. Knjižničarka je imela že problem mi kaj novega datuser posted image .

No pri nas ni na vidiku nobenega ata, mama ipd. Samo dretje oz. vriskanje na vso moč! Mu včasih kar dudo v usta porinem, da se mi ušesa spočijejouser posted image . Zdaj je že dva dni fuuul hripav. Ampak vesel, zadovoljen, brez vročine, nič ne zgleda da bi ga kaj bolelo... Tako da ne vem kaj je to.

Kornelija čimprej se pozdravite! Pa vi tudi Meta22. Naslednjič ko spet pridemo pa prosim nobenega izgovora da se ne spoznamo a provuser posted image .

Drugač imamo pa pri nas manjše probleme s spanjem, ampak po mojem zaradi vročine. 2 dni nazaj je bil problem za popoldansko spanje. Se mi je v naročju 15 minuz drl kar se je mogel (lahko da je hripav tudi od tega), pa se me držal kot klop. Pa že 3x zaspal, pa se zbudil, ko sem ga hotla dat v posteljo. Vroče kot user posted image  in sm totalno zašvicala zraven. Včerej pa zvečer veselica. Ne pa ne pa ne zaspat. Pol se mi je še posračkal za povrh, pa spet sem ga mogla po naročju valjat. Drži se me pa dobesedno z vsemi 4! No na srečo je trajalo "samo" kakšnih 15 minutk. Bomo videli kako bo čez vikend.

No tako zdaj grem pa pripravit mal za kosilo pa uživat dokler imam še miruser posted image .

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 1604
28.7.2006 11:43:46   
XXYY
Sam toliko:

DAVID vse najboljše za pol leta user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  

Bom kasneje kaj napisala. Zdaj se mi mudi, Lara je malo sitkana danes.

Se slišimo kasneje.

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 1605
28.7.2006 12:12:37   
Anonimen
DAVID VSE NAJ NAJ user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu XXYY)
  Neposredna povezava do sporočila: 1606
28.7.2006 12:34:26   
lumpy
Rija,
možno da so zobki, vidva nimata še nobenega ne ? Lahko pa da jo daje vročina, le javi če bo kaj pokukalo ven.

Shooo,
mi jemo kar pripravljene skute s sadjem, Lumpijevo ali od Ljubljanskih mlekarn, poskusili pa smo že tudi Danone, pa Lumpijev otroški jogurt. Lahko daš tudi običajno skuto, ter dodaš sadje.

Ajda n,
preveč je šrajal je pa hripav postal. user posted image

user posted image user posted image DAVID vse naj, naj. user posted image user posted image

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 1607
28.7.2006 12:43:24   
ajdaN
user posted image   user posted image   Vse najboljše DAVID!   user posted image   user posted image  

Lumpy kaj pa pomeni šrajatuser posted image ?

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 1608
28.7.2006 12:48:00   
Nannn
Rija kot prvo ti moram povedati da je tvoj tamali pravi cukercekuser posted image user posted image ...sem sla gledat slike...po vseh znakih ki si jih napisala bi mogoce res bili zobki ce je tako sitkan....

glih danes sem gledala pri moji pupi se ni nobenih sledi o zobkih...danes je spala do 7 in nato do 9 in seveda mami z njo....upam punce da cimprej resite problem z spanjem saj sem sama do Elinega cca.4 meseca dezurala in jo hranila na vsake dve uri user posted image user posted image  bila sem totalno nerazpolozena in prav zoprna mama....se z mojim sva se kar dosti kregala ker sem bila taka tecka...pa se do 18 je delal...se dobro da je mami stopila kaj v akcijo...tako da Tasi te zelo razumem in vem kaj prezivljas...upam in res ti zelim  da se stvari uredijo user posted image user posted image  ampak veliko bos morala naresti tudi sama...pojdi ven sprosti se...uzivaj v vsakem trenutku zivljenja...bodi vesela da zivis in da imas tako lepo puncko ki je sad tvoje in mozeve ljubezni in zavedaj se tega da si MAMA....pojdi na fitnes ali na kaksno organizirano telovadbo ali mogoce v Spas Teater pogledat kaksno odstekano predstavo..primer 5 zensk.com kaksen vcecer se odpravi tudi z tvojim kam mogoce na kaksno vecerjo in se sprostita za konec pa si privoscita kaksen jacuzi v Sensu-Domnia Grand Media ima enkratne aranzmaje....upam da ti uspe...

Mene zanima kdaj jim dajete te skutke in jogurte?Popoldan ali dopoldan?Vidim da kar dajete vasim user posted image  jaz do sedaj se nisem probala bi pa pocasi uvajala tudi to....do sedaj imava en sadni obrok in en zelenjavni....zvecer pa ji v flasko zmesam se kaksno zlicko mlecne kasice....

Grem se kaj pospravit...

LP Nannn

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 1609
28.7.2006 12:56:05   
ajdaN
Nannn pri nas mlečni obrok (skuta, jogurti, mlečne kašice) dobi okrog 17h. Gledam da ima 3 mlečne obroke (od tega 2x samo mleko), pa 1x sadje in 1x zelenjava, makaroni, polenta, meso...

Nekako sem se navadila tega, pa mali tudi.

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 1610
28.7.2006 13:06:43   
lumpy
Sory, Ajda n, jaz velikokrat kaj po Koroško napišem - šrajat pomeni kričat.

Nannn,
Tudi pri nas ne duha in ne sluha o zobkih. Skute midva jeva za popoldansko malico - zelo paše v tej vročini ker je hladno. Drugače je pa čisto vseeno kdaj jih jesta, mogoče samo ko bosta poskusila prvič daj najprej dopoldne da če bo kaj težav te ne nastopijo ponoči.

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 1611
28.7.2006 13:23:20   
Nannn
Mi imamo sedaj dopoldan en sadni obrok potem kosilo-zelenjavni obrok bom pa tako kot sta mi svetovali lumpy in ajdaN uvajala tudi mlecni obrok popoldan...hvala punci user posted image  jutri zacnemo...se mi zdi da je sedaj ze tako dalec da imamo eno samo hranjenje cel dan...ampak se bom ze navadila...

Nannn

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 1612
28.7.2006 14:12:58   
AlenkaIST
user posted image Smo probali navadni jogurt user posted image  bravo, je šel kar lepo po grlu. Najprej sem zmešala pol jogurta e eno malo skutko LM pa mal kosmičev, ostanek jogurta pa sva pojedli kar samega. Jo moram pohvalit user posted image

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 1613
28.7.2006 14:17:28   
XXYY
Evo mene, sem že tukaj!

Zdaj mam končno malo miru. Lara je končno zaspala.

RIJA: verjetno, da bodo kmalu zobki user posted image  . Pri nas je bilo že 2x prej bela pikica, potem čez par dni (približno 2 dni) se je pa pokazala črta od zobka, ki počasi rine ven. Naša ni imela vročine, je pa bila prava tečka.

SHOOO: mi tudi dajemo že skutice s sadjem (najbolj od LM), včasih pa dobi tudi Frucwerge (ki imajo not D vitamin).

Pri nas so tudi že 3 obroki mlečnih izdelkov: zjutraj, če spije malo mlekca (je vredu), če ne ji pa naredim nekaj od mlečnih kašic, pol mave za dopoldansko malico skutico s sadjem, pol mave kosilo, popoldanska malica je jogurt s sadjem, pa pol še eno mlečno kašico za večerjo.
Tudi naša sploh ne mara preveč kaj mleka. Tako, da bomo videli kako naprej.

TAŠI: tebi pa res priporočam, da se pejt malo razvedrit sama ali bolje skupaj s svojim user posted image  , da malo odklopiš vse skupaj.  Pa poroči kako in kaj! Samo zate pa user posted image  user posted image  user posted image  .

Nč, grem kosilo delat za Laro.

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 1614
28.7.2006 14:20:40   
tinkamiška
Hoj!

Včeraj mi ni uspelo nič napisat tukaj, bom špa danes toliko bolj fajnuser posted image

Skutke: jst ji tudi šr nr dajem, v bistvu sploh ne vem kdaj naj ji damuser posted image Pri nas gre takole: Zjutraj se dojiva med 4-5 uro, spimo do 7-7.30, potem med 8 in 9 sadni obrok. Ob 12ih imamo kosilo-zelenjavni obrok. Med 15-16 uro se dojiva, večerja ob 18.30 in se še podojiva okoli 19ih...spanje. Kdaj naj bi ji dala skuto?

Zobki:
pri nas jih tudi še ni, tako, da ne vem kakšni bi naj bili znaki, razen tega kar sem prebrala in Rija, takšni znaki so res že bili opisani, tako, da mogoče res dobiva zobkeuser posted image

DAVID VSE NAJ NAJuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tudi pri nas je na sporedu ATA ali TATATATATAuser posted image

Lumpy, jst se mi na morju privoščila branje knjige, res paše in kako sem padla noter, da sploh nisem mogla nehat brat, kljub temu, da smo se takrat zbujali na 2-3 ureuser posted image

Tašonka se ti že v naprej zahvaljujem za horoskopeuser posted image Veš, res lepo, da si se potrudlauser posted image In vem, kako je, ko se svojimuser posted image prepiraš za vsak drek, ki sploh ni pomemben, še hujše, je, če se nimaš kej pogovarjat, ker obema leži nekaj na duši...in veš, da bi morala nekaj nardit, pa enostavno ni energije in čakaš, da bo tisti drugi naredil nekaj, on pa isto razmišlja kot ti in, ja si  v začaranem krogu. Zato, stisni in stopi ven, veš, da lahko, ker, če ne se bo to vleklo preveč dolgo in škoda je časa, res, ko mine, nam je potem vedno žal, da nisemo prej česa naredili, ker bi prej lahko uživali v lepih trenutkih. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Mi te imamo radi.

Eh, zdej pa moram nehat, ker me Iza hoče zaseuser posted image Je vklopla sireno in grdo gleda...

Lepo bodite!!!

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 1615
28.7.2006 14:24:52   
shooo
hvala punce za nasvete!
sem ji kar dala žlico navadne skude in banano.zadovoljno je popapcala vse tako da sem ji dodala še banane.s skuto bomo nadeljevali jutri.tudi jaz se mislim izogibati teh skutnih pripravkov čim dlje. moti me predvsem to da so zacukrani.za enkrat se ni probala nic zacukranega s sladkorjem ali nadomestki--lažem!!! prvič ko je jedla riževo kašico je bila docukrana, samo je letela v koš ko sem to ugotovila
nasljedni teden bom pa probala jogurt.
tako, za enkrat gre kar hitro s tem uvajanjem.preskok je bila tista zelenjavno piščančja juha. od takrat ji vse steče po grlu kaj ji ponudim.sedaj se samo še jaz moram disciplinirati in se začet drzati kakšnega urnika.
s disciplino imam totalne teževe.dokler sva se samo dojile to sploh ni bila teževa .itak smo se dojile na zahtevo- kadarkoli.
se mi zdi da je pa pri " resni" hrani potrebno imeti en red.
grem se  malo pospraviti tale nas brlog. ce pride socialna mi se bejbo vzamejo..no ja, ce bi dali mačka ven bi bilo stanovanje zelo child frendly: igračke, blazine, raztrgan casopis vseposod...
lp

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 1616
28.7.2006 14:58:46   
lumpy
Tinkamiška,

kaj pa ji daš za večerjo ?
Mi imamo podoben ritem kot vidve samo da smo na flaški:
user posted image  mleko
user posted image  sadni obrok
user posted image  kosilo
user posted image  mleko

do tu imamo isto

user posted image  tu pa midva jeva skuto
user posted image   mleko ( z žitno kašico)

Tako da če sem te prav razumela, jaz bi večerjo prestavila, vmes vama manjka ena malica, po podoju med 15 - 16 uro, ji daj potem skuto in normalno potem pred spanjem še podoj. Če pa vama to ne odgovarja, da vama bolj ustreza večerja ( ne vem kaj ji daješ za večerjo), pa ji daj en dan sadni obrok, nasledni dan pa namesto tega skuto in naslednji dan zopet sadni obrok... Ne vem to je moj predlog.

Uh je spet vroče, no pa saj je prav je pa ja poletje, naš malček še vedno spančka.

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 1617
28.7.2006 15:12:54   
tinkamiška
Lumpy, jst ji dam za večerjo mlečno kašico, sem zdej odkrila v DM-u njihove kašice(kosmički) in semi mi zdi fina, ni sladka in je iz breskve in marakuje. A misliš, da bi ji dala za večerjo lahko skuto z sadnjem naprimer? Pa potem enkrat kašico, druhič skuto?

Tinka

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 1618
28.7.2006 15:14:34   
tinkamiška
Aja, sem pozabila napisat, da gre Iza spat že ob 19ih, maksimalno zdrži do 19.15 in mi nekako ne znese še en obrok vstavit v najin ritemuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1619
28.7.2006 15:37:52   
lumpy
Saj tudi midva nimava več kot 6 obrokov.

Seveda lahko tudi daš en dan kašico, drugi dan skuto, samo za večerjo je fajn če otrok dobi nekaj toplega ( vsaj po moje) tako da je zvečer bolj primerna kašica, skuta pa za kakšno malico. No sicer vidve se še dojita potem na vrh včerje.

Neposredna povezava do sporočila: 1620
28.7.2006 19:19:22   
tinkamiška
Evo, zdejle se še javim, potem greva pa z možekom oponašat Rijo in njenegauser posted image , sva si naročila pizzo in pila bova pivooouser posted image user posted image user posted image user posted image in se mela fino fajnuser posted image

Lumpy, hvala za nasvet, ji bom dala kdaj skutico namesto sadne kašice dopoldan, pa bom še malo sadja zraven vmešala. A ji dam tisto gladko skuto ali grobo?

Rija, škoda tole z tvojim miškom, da ga takole sračka s spanjem pri vas doma... a ti bi pa kr novo hiško melauser posted image , pa maš tako že dveuser posted image sej se hecamuser posted image

Srečicauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za tvojega lumpa, da takole raste in se razvijauser posted image

Zdej grem pa še pogledat Rijin album in album mamic, da vidim še Shooouser posted image

Vsi mali bolnački, hitro se pozdravite!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lahko noč!

Tinka

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 1621
28.7.2006 19:56:16   
rija
Evo punce...pri nas je vse na kupuuser posted image user posted image : zobek, ven gleda mala žagica, prej pa nobenega znaka, še pediatrinja je rekla, da tako hitro ne bo nič....user posted image

Pa še virozo smo fasaliuser posted image user posted image user posted image  sva bila danes pri zdravniku....pa vročino ima...in je cel bog.....user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1622
28.7.2006 20:42:13   
AlenkaIST
RIJA glavo gor user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 1623
28.7.2006 20:43:19   
lumpy
Tinkamiška,
poročaj kako gre s poskušanjem skute, mislim pa da je vseeno katero jidaš, mogoče bo lažje jedla gladko za začetek, potem pa poskusi še z grobo pa boš videla katera vama bo bolj odgovarjala. Eni namreč prisegajo na gladko, drugi na grobo.
Tole pa dobro oponašata z možekom.

Rija ,
zdaj pa še vidva bolančka. user posted image  Pozdravita se čimprej, vseeno pa čestitamo za žagico user posted image .

Kje pa ste vse ? Zadnje čase ste ob večerih lene, a se samo cartate ?

Neposredna povezava do sporočila: 1624
28.7.2006 21:28:47   
renan
zgleda, da se ta viroza na našem koncu širi. upam, da je še mi ne dobimo...

rija čestitke za zobekuser posted image

tašonka sem ti želela povedati, da misli na pozitivne strani življenja. imaš zdravega otroka in  to je neizmerna sreča. pogovori se o tem s tvojim možem, saj tudi za dete ni dobro, če je negativno vzdušje v hiši. pomisli na vse tiste negativne stvari, ki te lahko doletijo in so neizogibne in ceni to, kar imaš. meni se je naenkrat zgodilo vse slabo, kar je možno. pozitivna plat tega je, da sem sklenila, da si več nikoli v življenju ne bom brezveze težila, ker je naenkrat lahko vsega konec in svojega življenja ne moreš dvakrat živeti, da bi lahko kaj spremenil.  življenje nikoli ni idealno, tudi spreminja se ne na veliko, vse je samo stvar tvoje perspektive. z možem se pogovorita in uživajta trenutke z malim bitjem, saj bodo naši user posted image še prehitro odrasli.

dosti modrovanja za danesuser posted image ,

lp, renan

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 1625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj nisi narisal mame?
Otroška logika - psihologija!
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.