violinski
|
O, dan, kako ste pridne danes in kako ste bile pridne med vikendom! Mi smo po dolgem času, kljub drugačnim planom spet imeli en popolnoma družinski vikend, ko smo bili sami, doma (zunaj je bil dež). In smo videli, da znamo držati sami s sabo, le otroka imata na trenutke izpade nagajivosti in trme. O, ja, oba, seveda. Doma se nič ne gremo Dedka Mraza - razen adventnega koledarčka, seveda, v katerem otroka vsak dan dobita eno čokoladico in en košček sestavljanke, ki sva jima jo kupila. Ne hodimo ven na DM, pa tudi v mestu še nismo bili, da bi pogledali lučke, ker je bil Aljoša bolan, potem vreme ni bilo, potem pa jaz še vsako popoldne zviznem za kako uro v KC, da obiščem mamo, no mogoče bo kmalu že odpuščena iz bolnišnice, potem še rezultate...no, upam, da se bo potem za nas začel veseli december. Držim pesti tudi za Petri, da bi le šlo vse skupaj hitreje kot prvič. Pa brez težav, seveda. Tia, za Geox čevlje si dala le malo več kot jaz, ki sem Lani kupila Cicbanove, zdaj jih pa moramo še Aljoši, ker smo ugotovili, da mu bodo Lanine zimske Goretex verjetno majhne. No, moramo najprej poskusit, zaenkrat je še v jesenskih. Igrača kuhinja je tudi pri nas totalen zakon, Aljoša kuha kavo že kar nekaj mesecev, Lana pa jo je dobila za rojstni dan lani, leseno, naredila jo je moja sestra. Pod kuhalno ploščo je predal, v katerega se vsak večer pospravijo (same od sebe, ha-ha! ) kozičke, skodelice, krožnički, kozarčki in pribor. In odcejalo za posodo. Pa še čestitam ti za izpit!! Kar tako naprej! Da le imaš voljo in moč! Kar se tiče Mirene - jaz nisem imela drugih težav kot uravnavanje ritma M, ma moraš vedet, da pri meni se kako povečanje prsi ne pozna veliko, ker se skrije v vsem špehu, ki je okrog njih. Mirena je pa hormonska, mogoče je v tem razlika. Tina, tudi tebe smo kar pogrešile, ma vidim, da ti ni dolgčas. Ej, samo da prideš u 'lauf', potem ti bo vse lažje. Zdej je pač tako, da moraš prvič delat vse priprave, pa še Aljaža čez pa vse.... Jaz itak vas učiteljice (Jessy, tle pišem tudi tebi ) občudujem, da sploh zdržite in tempo in 'hvaležnost' otrok.... Saj si mislim, da to pride kasneje, pa vendar. Jaz sem namreč popolnoma nepedagoški tip človeka. Seven za korake in službo, sem prebrala že na blogu in se veselim skupaj z vami! Pošiljam dobre misli in želje za celonočno spanje! Miševi, več kot to, da bom delala vse dni okoli novega leta ti ne morem povedat, ker nič ne planiramo. Že nekaj let smo praznovali pri moji sestri, letos bom pa za kaj takga preprosto preveč crknjena in ker bom morala prvega že zjutraj tu sedeti, bom raje šla spat. Žal je letos tako, morda nadoknadimo drugo leto. Za družabne igre pa tako: pri nas vedno palijo 'Lotti karotti' (Lana se igra že par let), po novem, od njenega RD pa se vsak drugi večer igramo Medvedke sladkosnedke in eno igrico z miškami in mačkom Maksom. To so igrice od Laser plus za otroke starosti 4 leta in več in so enostavne za si zapomnit pravila, važno pa je itak, da se šteje in meče kocko . Nanka, jaz si samo želim, da bi imela potrpljenje in znanje, da bom znala otroke voditi skozi predpuberteto in puberteto. Ko bi vsaj imela eno garancijo, da bosta ves čas mislila s svojo glavo bi bila še najbolj mirna. Kety, medve sva o umivanju zobk že veliko govorili, mi je žal, da moji sistemi ne delujejo. Pri nas niso delovali samo v času izraščanja novih zob, drugače si jih Lana in Aljoša vsak dan zjutraj in zvečer veselo drgneta. Lana že kar sama, Aljoša bi tudi, pa mu ne pustimo. Tea, škoda za izpit, ampak ta je pač trd oreh, ni kej. Javi se prihodnji teden, prav gotovo najdem kako urico popoldne, da poklepetam s tabo! Verjamem, da si izčrpana, poleg vsakodnevnega celodnevnega dela še izpiti in ta potovanja gor in dol in tja in sem.... Sigurno, da se počutiš postarano. Ma ti samo to misli, DA BO BOLJE! Joj, če sem vse obdelala, je bolje, da neham, če ne boste spet preskočile moj post
|