Jessy
|
En lep dober večer! Namesto, da bi bila pri polnočnici, sem pa tu! Mi smo šele pred tremi urami postavili smrekco, ker prej enostavno ni zneslo. Nekaj časa je pomagala tudi Neja, pol je pa postala utrujena in sva jo spravila spat. Danes smo bili na večerji pri mojih starših in so skuhali praženo zelje in pečenice. Sem že včeraj rekla mami, da Neja tega najbrž ne bo jedla, zato je zanjo pripravila juho. Ko smo prišli dol in je slišala, da bodo klobase, je samo še BA BA klicala, dokler ji je nismo dali. Bila je vsa navdušena nad pečenico in tudi nad zeljem. Tako je juhca ostala nedotaknjena. Smo se ji vsi čudili, kako je jedla klobaso in zelje. Včasih nas res preseneti. Tia, Neja ima včasih zavozlane laske zadaj, ampak ni sile. Jih lepo razčešem z gostim glavnikom, pol je pa spet za kak teden mir. Prav tako, kot ti, ji sušim lase s fenom, ampak z navadnim. Hitrost dam do konca, pol ji pa mršim laske z roko in tako dobro vem, če je slučajno prevroče in čutim tudi, kdaj so lasje suhi. Zaenkrat ne komplicira zaradi sušenja las. Kar si napisala glede darila v vrtcu, sem samo debelo pogledala in se čudila, da obstajajo starši, ki namenijo tako darilo tako majhnemu otroku. Le kje imajo pamet!?!? Pri nas smo Nejo obdarovali za Miklavža, tako da za Božička nismo zanjo ničesar kupovali. Dobila bo samo eno hišo iz kartona, v kateri so razni smokiji in podobne zadevce (to so prodajali v Leclercu). To je pa tudi vse. Za vse ostale pa zgolj simbolična darilca, kot so kava, piškoti, čokolatini, čokolada. Govor je pri nas še vedno na posameznih besedah. Nič ne veže po 2 skupaj. Zaenkrat zelo lepo izgovori svoje ime (NEJA), DUDA, GOR (gor), DOL (dol), TAM (tam), TIM (njen bratranec Tim), NONA, NONO, MAMA, MAMI, TETA, DEDA (dedek mraz)EDO (medo), , TUT (tako izgovarjamo v našem narečju besedo "tudi"), PAPA (kapa), KUM (kumarica), LULA (lulati in isto besedo tudi za njeno luliko), EMA (krema), AJK (čaj), EDA (zvezda), WO (ogenj), MEE (smreka), LA (solata), AJCK (jajčk - jajce), PI (odpri), KAKA (kakati, ali pa "produktu" kakanja ), KOM (krompir), SU (meso - v narečju rečemo "mesu")... V glavnem, kar veliko pove. Skoraj je ni besede, ki je ne bi delno začela. Ogromno jih je na prvi zlog, vendar se jo razume, kaj hoče povedat. Skoraj vse se trudi ponavljati, tako da ji gre vse skup kar dobro od rok. V februarju imava posvetovalnico in moram obvezno vprašati pediatrinjo, kaj naj naredimo, ker stopalca obrača navznoter. Zdaj sem se pa razpisala za naslednji teden, saj jutri najbrž ne bom uspela nič priti sem, ker imam kar 3 obiske napovedane, pa še mi bi mogli it na enega, za povrhu se bom pa še pakirala za v Moravce, ker v torek dopoldne že odjadramo na lepše. Komej čakam! Lepo se imejte, še lepše praznujte, pa vesel božič vsem skupaj, Petri pa želim čimlažji porod! lp, Jessy
|