|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: AVGUST 2005
29.11.2006 15:39:35   
Tiamo
punce imam bakterisko vnetje grla, komaj kaj spregovorim, jem, itd. Upam, da bo do sobote dobro, ker nevem kako bom zagovarjala seminarsko nalogo, če ne bom mogla govorit? Popoldne imamo pa pisni del, ok to mi ne bo delalo težav, ker bo pisanje,ampak če se bom vse naučila, je vprašanje. Imam vročino 37,4-37,6 lih tok, da sem vsa smotrana. Tole bakterisko vnetje se lahko razvije v tur in to v grlu, pol bom šla na rezanje, ma groza....ne smem pa lupčkat Demi in mojega, da se ne bosta okužila, drugače ni panike. Zdravnik mi je dal bolniško do nasljednje srede in antibiotike, grem počivat...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
30.11.2006 6:51:53   
zoya24
Pozdravljene še do mene po dolgem časi....

Tia čimprej se pozdravi. Tudi jaz sem ta teden kar naprej nekaj bolana. Najprej sem fasala eno trebušno viruzo, sem iz nedelje na ponedeljek bruhala ma sigurno ene 10x, sem bla čist fuč potem v ponedeljek, no v torek je bilo že boljše, danes se pa zbudim z totalno bolečim grlom, upam, da ne bo kaj hujšega, ma samo, da še jutri zdržim, pol grem pa v petek magari k zdravniku, čez vikend se bom pa cajtala....

Pri nas drugače nič posebnega, Žiga raste, se mi zdi, da je zdaj že fuul velik, sploh ne vem, kdaj je tako zrastel user posted image

Tudi jaz čakam novice Petri, upam, da bo čimprej, ker se ti verjetno že kar malo vleče, trebuh imaš pa res zeelloooo veeelik, pa sem jaz mislila, da sem imela velikega  user posted image .

Nič si grem en čajček skuhat, pol pa delat naprej.

Lepo se imejte!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
30.11.2006 15:25:40   
petri85
Punce, jaz še ne grem rodit - sem se za v soboto še k frizerju naročila!!! Boste mogle pa še mal potrpet!!!user posted image

Tia, ti se pa le pocajti!!!!

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
30.11.2006 20:49:06   
miševi
Kratek pozdravček še od mene!

Zadnjič nisem uspela čestitati bodočim mamicam - Kety in Teya - srečno nosečnost in zdrave otročičke vama želim, tebi, Petri pa čim krajšo pot v Rim, pa seveda zdravo in veselo deteuser posted image .

Drugače vas pa redno berem, le pišem bolj malo. Služba je naredila svoje, ker od tam delo nosim še domov. Tudi mene so (zopet) potunkali v inventuro. Na čase sem tako zelo utrujena, da skoraj zaspim med vožnjo nazaj domov. Danes sem se morala ustaviti in stopiti iz avta, da sem se "zbrihtala".

Vsem bolanim otročkom (ritke, bronhitisi, lišajčki,...) želim čimprejšnje okrevanje, bolanim mamicam pa tudi.

Naša dva sta velika lumpka, na čase se mi zdi, da imamo iz kuhinje v dnevno speljan vlak, ker švigata sem in tja, najprej Nika za Juretom, nato obratno. Je pa Jure velik avanturist in trma, za razliko od Nike, ko je bila toliko stara. Je pa začel pridno pospravljat, tako da zvečer nimamo problemov. Rad tudi briše mizo in zapira predale in omare. Še raje nosi smetke v smetnjak in tja pospravlja tudi Nikine igrače (svojih nikoliuser posted image ).

Toliko zaenkrat od mene. Grem še malo na grobo pospravit. Upam, da mi do praznikov uspe užgat kakšno generalko, ker "umazanega" stanovanja se mi kar ne ljubi krasiti.

Lahko noč in poljubčke otročkom ter trem malo večjim trebuščkom!!!!

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
30.11.2006 21:55:29   
sjug
Čer. Samo na kratko. Se mi Tia kar smiliš. Vneto grlo pa še učenje. Bolniško si dobila za počitek, ne pa za delo. Ampak, saj bo šlo. K sreči antibiotik hitro prime, če ga ješ enkrat na svete čase.

No zoya takšna kot si bila ti z nedelje na ponedeljek, sem bil jaz v petek. Groza, komaj sem preživela službo. Pa še nekaj dni mi je bilo po malem slabo, ampak kriza je bila samo en dan. Potem je pa še Katarina fasala, ampak je tudi bilo samo en dan. K sreči gre hitro mimo.

Ja petri lep trebušček, ni kaj. Je prav lepo pogledati, otročku mora biti prav udobno. A je kaj večji, kot prvič?

Violinski, res te nič kaj ni več. Priznam, da večkrat kot napišem, preberem utrinke. Tako za popestritev, ampak zvečer doma, ko otroka spita.

Nič, grem malo Bar pogledat in v mižule.

Never Ever Give Up!

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
1.12.2006 18:30:55   
nanka
Pozdravček,

Miševi tudi mene so zopet potunkali v inventuro, tako da sem cel teden zaprta v kleti, kjer štejem rezervne dele in matice. Še dobro da sem bila lani na porodniški, vaj eno leto nisem bila v inventuri.

Tia, si se pozdravila?Drugače je pa v službi kar noro. sodelavki je pred 14 dnevi izginil mož brez sledi in še danes ne moremo verjeti, da se ji je to zgodilo. Samo poslušamo telefone in čakamo na novice.

Danes sem bila Miklavž in nakupila vse potrebno. No pa se začenja nori december.

Jessy se je Nejina ritka pozdravila?

Tudi jaz se moram spustiti v čiščenje našega domeka, ker je že obuno, časa pa nobenega.

Imejte se lepo

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
1.12.2006 20:16:53   
Tiamo
Čer, moje stanje je 80% bolje po antibiotikih user posted image , samo še zjutraj težko govorim.  Je pa moj zdaj fasal vneto grlo, pa jaz sem se od njega nalezla pred enim tednom. To je pa to k deci ne znajo od ležat in se jim ponavljajo bolezni.  Danes sem opravila en izpit pozitivno, bravo zame. Sem se kar prej javila, da ne bom jutri dveh trpela. Vidim, da ste zatopljene v delu, miševi si pa res boga in tudi ti nanka. Pa groza, kako je kar sodelavki mož izginil? Koliko je pa star? Upam, da ga čim prej najdejo in da je samo povezano z izgubo spomina in ne najde domov.  Demi sem že spravila spat, spet mi je nekam vroča zadnje dni zvečer in rdeča lička ima k kmečko dekle. Jessy prosim sporoči mi ime kreme za lička, ker naša pediatrinja nič ne ve o kaki kremi za rdeča lička. Upam, da so na pohodu še zadnji štirje zobki, potem smo pa rešeni teh zob. Računam zdajle malo vročine zvečer, rdeča lička, potem malo driske...pol čez pa čez kak mesec zobki. Kako gre pri Demi to hitro, tako kot vse stvari. Njen besedni zaklad je vsak dan večji, zdaj pojmuje že vse od pila, krokodila-kokodil, papa, piškot-škotek....sta pa v ospredju sedaj besedi DA in NE. grem se učit......

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
2.12.2006 1:17:40   
Jessy
Lepo pozdravljene!

Jaz sem pravkar prispela domov. Smo šle s sodelavkami v kitajsko, potem smo skočile še na eno pijačko, nato pa sva z mojo najboljšo prijateljico (ki je tudi moja sodelavka) šli na par pijačk v domačem kraju. user posted image
Sem pa pred spanjem pokukala še sem.

Nanka, to o sodelavkinem možu je res grozno. Žal do zdaj poznam take primere le z najslabšim izidom. Upam, da bo pri tvoji sodelavki kaj drugega!!! Držim pesti!
Nejina ritka je skoraj zdrava. Rdečice ni več, koža je spet lepo gladka, edino vidijo se še temnejše lise na večih mestih. Upam, da tudi to kmalu izgine, saj še vedno mažemo s tistim zdravilom.

Tia, čestitam ti za delno opravljeni izpit! Da bi ti še drugi del šel lepo od rok.
Krema, ki jo ima Neja nima nobenega imena. Je izdelana v lekarni in je na bazi olivnega olja.  Sestavine, ki so napisane na embalaži pa so: 5% olivno olje v ung. etolliensu  (upam, da sem prav prebrala, saj je napisano na roko). To je vse, kar piše gor! Upam, da sem kaj pomagala!

Ok....grem zdaj spat!
nočko

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
3.12.2006 12:59:27   
natasaxy
Dan. Danes pa nikjer nobene. A vse darile okol nosite. Tudi nam je že nekaj Miklavž prinesel, zdej popoldne gremo pa na Bled, kjer je tudi MIklavževanje za najmlajše.

Pri nas imamo pa zopet vneto ritko. Ni tako hudo, samo se mi zdi da zadnje čase smo pa tako občutljivi. Pa slinimo se na veliko, tako da bodo verjetno spodnje dvojke enkrat ven pokukale, čeprav jih še ni otipat.

Nanka tole s sodelvako more biti pa čudno. Upam da se vsaj srečno izteče. Tebi pa da inventura hitro mine.

Tia bravo za izpit, le tako dalje,...

Kaj pa ve uporabljate za suho kožo. Jaz mažem pa mažem z otroškimi mastnimi kremami, pa ni nekega prav dobrega učinka. Za par dni potem pa spet isto. Bo očitno treba nekja v lekarni kupit.

Nič grem malo še pospravit,...potem pa gremo ven. uživajte v lepem sončnem dnevu. Pa pa

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
4.12.2006 12:16:38   
Kety
Ojoj, kolk smo se zgubile Avgustovke, pa tako smo bile zgovorne user posted image user posted image

No, ko vidim, da ni nobena nič napisala, pol pa še sama nič ne dodam. Končno se je vsaj Nataša oglasila.

Nataša, tudi mi smo bili včeraj na Bledu, ker je bilo tako lepo sončno. V LJ pa oblačno. Smo se imeli super. Škoda, da se nismo srečali. Jaz bi vaju z Gašperjem ziher spoznala in sem ful gledala, če bom koga poznanega vidla, ker je bila kar gužva.

Drugače pa je meni še vedno slabo. Danes mi je bilo celo noč in skoraj nič nisem spala, zjutraj pa sem takoj ko sem napravila Timonu mleko, tekla na wc bruhat. No, potem mi ni bilo več slabo, ampak se pa počutim čisto zmozgano. Danes moramo še malo naokoli, pri tašči in tastu nosi Miklavž že danes, tako, da gremo popoldan tja. Mi kar paše malo naokoli hodit, ker mi ni tako slabo, sem pa potem fuuul utrujena in sem ob 21ih že za v posteljo. Komaj čakam, da to mine.

Jessy, ti pa si bolj žurerske sorte. Ga kar pogosto žingaš pozno v noč (glede na to da si ob 1ih zjutraj še na rr), dobra si, da toliko zdržiš. Jaz te kondicije že zdavnaj nimam več in sem po eni prekrokani noči zanič cel teden. V soboto je imel bivši sošolec od moža žurko, ker je dobil punčko in nisem bila sposobna it. Je šel dragi sam in prilezel domov ob 4ih zjutraj. Spali smo pa do 7ih. Je bil revež, ker smo potem še po Bledu hodili...user posted image user posted image

Kako ste kaj ostale? A vas že kaj daje predpraznična evforija? Jaz komaj čakam, da bo mimo...

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
4.12.2006 14:01:46   
natasaxy
No Kety vsaj ti si se malo oglasila. Ne vem ali so bile vse poredne pa so jih parklelni odnesliuser posted image user posted image user posted image

Kety a bila si na Miklavževanju v festivalni na Bledu? Ker potem pa res škoda da se nismo kaj srečali. Jaz sem bila na našega pobalina kar jezna, ati pa še bolj, ker vsi otroci so bili pridni, pa so čakali, naš pa je hotel skoz gor na oder po stopnicah, bi še kar na oder in imel svoj nastop, pa ga nismo pustili, pa se je tako trmaril in po tleh metal, da mi je bilo kar nerodno.
Tako da če si bila tam, si me morala skoraj sigurno videt, k sem mogla skoz pri odru stat pa ga dol s stopnic vlečt. No ko je prišel pa Miklavž, se pa je malo umiril, pa veselo ploskal, bil ponosen, ko pa sva dobila darilo, pa je kazal s prstom in rekel: "ata ata", ja ha ha, ne vem kaj je s tem mislil.

Zdej počasi odhajam delat, pridem zvečer, ostale pa še kaj napišite vmes, saj je veseli december a kako?user posted image

Petri mi je malo sumljiva, se še ni nič javila,..........čakamo na nove novičke,........mogoče pa so že štirje,.......:)

Nič moram it,....se še oglasim

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
4.12.2006 14:09:28   
Jessy
Pri nas imamo spet sranje na kvadrat.user posted image  Danes sem celo dopoldne preživela v zdravstvenem domu. Že lep čas me boli trtica (nisem nič padla) in zadnje tri mesece se mi je ta bolečina stopnjevala in včerej zvečer dosegla vrhunec. Sem imela vse tako razbolelo, da se v postelji niti pokriti nisem mogla sama. Takoj, ko sem kako mišico napela, me je bolečina vžgala v trtico. Tako sem posledično bedela celo noč, saj sem ob vsakem premiku štela zvezde in sem komej čakala, da bo jutro, da grem k zdravniku.
Še predno me je zbudila ura, slišim Nejo, kako čudno joka. Vstanem in grem pogledat. Je bila revca vsa pokakana in se je kar tresla. Sem takoj vedela, da je nekaj hudo narobe. Sem jo stisnila k sebi, ona pa je dvigovala nogice in jokala. Takoj sva šli po vodo, da sem jo odvila in umila rito. Jo je pa rita tako pekla, da je jokala od bolečin. Revca! user posted image  No, poštimam jaz Nejo in grem zbudit user posted image , da je potem bil z Nejo, saj sem jaz šla k zdravniku. Tja sem prišla ob 7.30, na vrsti sem bila pa ob 10.45.user posted image  Sem šla na RTG, pa ni nič pokazalo, zato sem dobila napotnico še za CT, pa recept za protibolečinjske tablete. Mal me skrbi, saj jih že kar lep kup poznam, ki se jim take zadevce niso prav dobro končale. Upam, da je pri meni kaj ozdravljivega.
No, pridem ob 12h domov, pa spet previjem Nejo in revca še kar joka, ko jo umivam, zato sem klicala njeno zdravnico in je rekla, da naj neham za nekej dni mazati s tisto kremo proti glivicam in da naj ji večkrat na dan dam hladne kamilične obkladke, zvečer pa naj jo fino namažem s kremo, da v primeru, da se pokaka, ne bo blato prišlo v stik s kožo.
Joj...sem prav nesrečna zaradi njene ritke. Kar nekam se nam vse skup vleče. Ko končno začne kazati na bolje, pa spet kakšno drugo sranje.

Kety, ja lahko rečem, da sem res bolj žurerske sorte. To mi ne vedno nekako šlo fajn od rok. user posted image  Kljub temu ,da te žuri utrudijo, se splača na vsake toliko časa malce prekrokati. user posted image  Saj bom kmalu spet šla. Če prej ne pa za novoletni žur, ki ga prireja ravnatelj. user posted image

Mi smo pa včerej cel dan prebili notri. Je padal dež, tako da s sprehajanjem ne bi bilo nič. Smo pa k sreči dobili obiske. Je prišla ena družinica, ki imajo punčko Tinkaro, ki bo naslednji misec vpihnila prvo svečko. Sta bili z Nejo kar na bojni nogi, saj sta se grebli za iste igračke. Hecno je bilo pa to, da je Tinkara odločno nastopila proti Neji in jo tudi polegla. Je bila Neja čist šokirana. user posted image  Ampak je bilo prav luštno, res!

Zdaj pa grem malo zadremat na kavč, ker tudi Neja spi.

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
4.12.2006 19:51:59   
Tiamo
Zdaj sem pa še jaz čist zaposlena in ne utegnem nič pisati. Sem še kar na bolniški in se "pridno" učim in pripravljam na seminarsko. Pri nas nič posebnega....  Jessy upam, da ni s tvojo trtico nič narobe in poročaj, ker mene kdaj tudi fajn boli, samo po kaki uri ali dveh se zadeva umiri. Neja in njena ritka, ja hudo...škoda k je zima, če bi bilo poletje bi jo lahko imela nago. Dej malo po formu vprašaj za tole ritko, mogoče katera ve za kako fino domače zdravilo. grem počas v mižulo oz. čakat na Razočarane gospodinje

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
4.12.2006 19:53:14   
nanka
Dober večer punce,

ja vedno manj je časa za javljanje, pri nas je ta teden nori teden, komaj čakam petek.

Od sodelavke mož (sediva v isti pisarni) se še ni oglasil, tako da je še vedno pogrešan. Star je 51 let. Tole iskanje in čakanje je prav mučno. Zdaj je pogrešan že 14 dni, tisti dan pa se je odpravil v službo, kamor pa ni prispel.

Tale inventura me bo spravila ob živce. Še cel teden bom zaprta v kleti, pod neonskimi lučmi ( kot piščanci) v polmraku ( ker ni dovolj luči) in stoletnem prahu. Zmeda pa takšna, da iščeš rezervne dele kot butelj. No ja pa saj bo, enkrat že.

Tia, čestitke za izpit.

Jessy, vi imate pa tudi eno s....user posted image . Upam, da sta z Nejo kaj bolje.

Jutri je miklavžev večer, jaz pa moram na 2x govorilne ure. Letos še nisem bila, pa nebi rada da učiteljice dobijo občutek, da se niti za lastne otroke ne zanimam. Čeprav vem za vse ocene, mi jih zaenkrat še oba zaupata, pa tudi za Maticeve vragolije, čeprav je letos priden. Tako da me domov ne bo do 20.
V sredo pa me čaka badminton, že ob 17, potem pa hitro domov, ker ima dragi sestanek, Tjaša pevske, Matica pa je potrebno iti iskati na nogomet. Bom zvečer kar v komo padla, se že vidim. Upam, da bo Zoja zaspala. ker imamo zadnje dni kar borbe preden zaspi.

Zoji zobki kar poganjajo. Zdaj ji izraščata zgornji dvojki, tako, da jih bo kmalu imela 8. Sem kar vesela, ker smo res dolgo čakali na njih.

Toliko od mene, se vam zopet javim proti koncu tedna, če bom še po tej noriji pri sebi.
Nočko

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
4.12.2006 19:55:29   
nanka
O, Tia  si me za malo prehitela. Jaz sem že stuširana in čakam na Csi ( HTV 2). To najrajši gledam in komaj uskaldim programe, da ujamem vse dele na različnih kanalih.

Ti se kar pridno uči, da boš čimprej opravila vse izpite.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
4.12.2006 21:43:31   
sjug
Dober večer vsem.

Najprej novica, da sem do četrtka slamnata vdova, ker je moj na neki konferenci v osrednji Nemčiji. Katarina je kar vročino dobila, tako se je ustrašila revica. Me je varuška poklicala po telefonu. Bomo videli kaj bo jutri. Mislim, vsaj upam no, da je to samo čustvene narave. Ker je temperatura samo malo povišana.

Berem in sem šokirana. To mora biti res izčrpujoče in stresno, če  ne veš, kje so tvoji bližnji in kaj se znjimi dogaja. Držim pesti, da se vse OK izteče in se bo mož tvoje sodelavke Nanka le našel živ in zdrav.

Vidim, da ste vse v akciji. Študijsko, inventurno (moja mami se tudi stalno pritožuje zaradi inventure, pa vedno jo potunkajo), pospravljalno ... Pridne!

Jessy ne bi rada modrovala, ampak zdi se, da ima Neja porušen prebavni trakt. Še enkrat predlagam Linex (prašek, ki ga streseš na mlačno hrano, da ne pobiješ mikroorganizmov). Učinek je tak, kot bi otrok pojedel pol litra jogurta. Druga stvar, ki zna pomagati je prehrana, ki deluje bazično. Da ne bi imela tako agresivnega kakca, ki ji dobesedno razjeda nežno kožico. Revčka, se mi smili, kako jo mora peči. Živil, ki se jih je treba izogibati so siri, meso (ki močno zakisa telo), sladkarije. Bazično delujejo pa zelenjave, krompir, brokoli, zelena in celo limona (zanimivo, ker je kisla, ampak uravnava pH v telesu).  Fini so tudi makaroni.  Pri mojih otrocih to pomaga, ker samo z žavbcami nisem uspela urediti stanja.  Pa imata oba občutljivi ritki. Držim pesti, da se bosta spravili k sebi, obe.

Drugače pa se tudi pri nas pozna, da se bližajo prazniki. Kot vsi "trapasti" starši, sem seveda takoj letela po punčko, ki si jo je izbrala moja hčera. Nekajkrat na dan mi reče:"Mami, jaz jo še kar gledam. Kako je lepa. Pa oblečeš jo lahko v prava otroška oblačila". Potem mi pa reklamira reklame. Zanje ima SUPER spomin. Sem prav jezna na oglase. Samo zavajajo.

Aja, ali ima katera izkušnje z omarami z drsnimi vrati. Nekaj takega mislim imeti v spalnici, ki je trenutno čista katastrofa. Pa rabim kako neodvisno mnenje ali predlog.

Lepo se imejte.

Never Ever Give Up!

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
5.12.2006 14:46:00   
Jessy
Sjug, se ta prašek Linex kupi v lekarni? Bom probala tudi s tem. Sicer vsak dan poje cca 1 dcl navadnega jogurta, pa verjetno ni zadosti.
Drugače pa je tekom včerajšnjega dneva stnje ritke spet napredovalo na dobro in je rdečica zbledela, tako da je ne peče več in spet pusti umivati in mazati. Morda bo le šlo na dobro.
Sama sicer sumim uroinfekt....bomo vidli...dolgo ne bom več čakala, ker se vleče že 3 tedne.

Sama sem že mnogo mnogo boljša. Hvala za lepe želje!

Sjug, mi imamo v Nejini sobici omaro z drsnimi vrati od Malega Princa. Jaz te omare ne morem prehvaliti in če bi le imela zadosti prostora, bi zagotovo postavila kar 2 omari z drsnimi vrati. Meni je res vredu, vrata pa se čisto na rahlo odpirajo in zapirajo, brez kakega hrupa. Men je nenadomestljiva.

Jaz pa peljem Nejo ob 17h na Miklavža! user posted image user posted image user posted image  Drugače mi nismo kakšni strastni nakupovalci ob praznikih. Za vse kupimo bolj simbolična darila. Edino otroci pa morejo dobiti bolj vredu Miklavža! Letos bo Neja dobila bolj malo, ker ima vsega preveč, tako da smo ji bolj cunje kupili, edine igrače zanjo pa so lesene puzzle (ko celotno obliko postaviš v drugo), pa lesen vlakec. Drugo leto, ko bo večja, pa bo "morda" imela manj igrač, bo dobila kako stvar več. user posted image

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 1067
5.12.2006 21:54:47   
sjug
Halo punce, ja kje pa ste? Pa ne da ste zasedene zaradi Miklavža?

Ja Jessy, Linex se kupi v lekarni, ampak če ti res poje 1 dcl jogurta na dan, mislim, da je to povsem dovolj za vzdrževanje mikroflore. Potem pa moja pamet odpove. Mogoče se res osredotoči na prehrano in poskusi z bolj bazno delujočimi živili. Če bi bilo kaj takega pri odraslih, nehaš pit kavo in je velik sovražnik zakisanja že odpravljen.
O, hvala za navdušeno mnenje o drsnih vratih na omari. Zdaj sem pa še bolj odločena, ad čem jo imet. Tako lepo izgleda in praktično je videti.

Da se še malo potožim. Zdaj je pa Katarina zbolela. Ravno danes sva bili pri pediatrinji, ima škrlatinko, ki je zelo nalezljiva (mislim, da je streptokok???). Tako da lahko v roku 1 tedna pričakujem nov val pri Ažbetku ali sebi. Sem pa prebrala v homeopatski knjigi, da lahko preprečiš obolenje, tako da bom poskusila. Revček Katarinček pa je na Ospenu. Tukaj tudi homeopatija ne pomaga. Dobra stran je, da sem doma do ponedeljka, ko bo že toliko zdrava, da jo bo tašča lahko peljala ven vsaj za kako uro. Mimogrede, moja tašča je čisto nesrečna in TEEEEČNA, če ne more ven.Huje, kot pa, če so otroci bolni.

No, zdaj grem pa pod tuš in gledat Bar. Počasi se izteka.

Never Ever Give Up!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
6.12.2006 8:48:17   
violinski
Dan!

Zdej pa končno malo več napišem, ko uspevam malo zadihat.

Vaše domneve so bile točne, pri nas je zmanjkovalo časa zaradi različnih zdravstvenih stanj - od Aljoše, mojega moža do moje mame - če vam povem, da je Aljoša imel eno črevesno virozo in da so se resnosti bolezni stopnjevale tako kot sem zgoraj naštela: po starosti, je že kar jasno.

No, mama je bila včeraj operirana, ker so ji pred dvema tednoma diagnosticirali tumor na možganih. Zaenkrat kaže dobro, seveda bo pa čas pokazal vse posledice operacije in nenazadnje tudi bolezni.

Mož pa ima vnet obrazni živec in posledično parezo obraza, se pravi, da ima eno polovico obraza precej negibno. Za izključitev borelije (za katero sva vedela, da je nima in ne more imeti, ker ni imel klopa), so ga prejšnji torek punktirali in je zapovrh, ker so mu vzeli kak dcl možganske tekočine imel še hude glavobole.

Tako sem bila nekaj dni sama za oba otroka - bolnega in zdravega, k sreči pa je moja zlata tašča že v penziji in je vsak dan popolnoma prevzela skrb za Aljošo in za naše prehranjevanje.

Bom enkrat tekom dneva pripravila še mal komentarjev na vaše bolezni in težave - sjug, tebi pa samo nasvet, da Ažbeta takoj, ko/če dobi prvi znak bolezni (vročino ali kaj, podobnega angini), pelješ k zdravniku in poveš, da ima sestrca škrlatinko, ker se ji boste /žal samo z antibiotikom/ lahko znebili še preden se razvije v škrlatinko. To sem izvedela, ko je pri nas v vrtcu bila 'epidemija' (pretiravam) škrlatinke in sem za Lano dobila antibiotik takoj, ko je zakuhala. Streptokok lahko namreč povzroči najprej angino, ki se ali pa se ne razvije v škrlatinko, z antibiotikom pa lahko škrlatinko preprečiš.

Grem zdej veselo na delo, pol se pa vrnem. Obljubim, da bom v kratkem spet povečala promet na naši temi user posted image

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
6.12.2006 14:47:35   
violinski
Evo mene, danes je v službi bolj na izi.

Jessy, sem prepričana, da pri Neji ni uroinfekt, bi se dosti bolj drla - ne samo ob previjanju, ampak tudi preko dneva od bolečine. Jaz ti bom še vedno priporočila Deo intim od Justa za umivanje vsaj enkrat na dan, za vsakokratno previjanje pa hladilno mazilo Bebival, ki ga za Mariborske lekarne izdelujejo Galenski laboratoriji. Poišči v vaših lokalnih lekarnah, če ga ne dobiš, mi piši ZS, ga bom kupila v naši lekarni v WTC ga imajo, pa tudi v TPC Murgle, če boš kaj letala po LJ - da veš vnaprej. Je pa boljše, kot običajna hladilna mazila, vsebuje veliko olivnega olja. Aljoša je en petek prišel iz vrtca s tako razbolelo ritko (to je bilo glih prvi teden moje službe), da vsaj tri dni ni hotel sedeti, v avtosedežu je vreščal od hudega in s kombinacijo te kreme in navadnega Canestena smo vse rešili v redu. Kremo pa uporabljamo po priporočilih pediatrinje že od Lane dalje (prej se je imenovala Lampretovo mazilo, zdaj se v original obliki in imenu dobi le v MB), za Lano, ki je bila dosti bolj občutljiva smo jo tudi nesli v vrtec in so jo tam vedno s to kremo mazali.

Za trtico ne vem, kaj ti svetovati, glede na to, da si na RTG že šla - še najbolje bi bilo, da bi se spomnila, kje si padla user posted image , potem bi vedeli, da je normalno, da te boli. Na koncu koncev si ga dosti žurala in žingala user posted image , če imaš kakšno spominsko luknjo se ne čudit. Včasih boli tudi, če dolgo sediš na lesenih klopeh/stolih.

Mi Miklavža ne praznujemo, imata pa otroka nov praznični koledar (ker tudi Božiča ne praznujemo, razen z dobro hrano, imata koledar za ves december, ne samo do 25.) Slike: http://tamala0801.moj-album.com/album/5958506/

Za obdarobvanja si tudi ne belim preveč glave, letošnja praznovanja bodo bolj klavrna - malo zato, ker bom delala preko celih praznikov, malo pa tudi zato, da ne bi obremenili mame z ramišljanjem še o tem. Naj se lepo pozdravi, potem bomo praznovali, pa čeprav spomladi.

Moji otroci zaenkrat še ne gledajo veliko TV, čeprav je pri nas durh prižgana in čeprav sva oba z možem televizijomana, otroci se ustavijo glih toliko, da pogledajo risanko Krtka in Lana ob vikendih Art Attack. Vse ostalo je že preveč. Aljoša bo verjetno malo bolj pozoren, ampak spet ne veliko. Je pa Lana postala manijak na pravljice (zdaj zahteva vsak večer eno) in na družabne igrice - je dobila dve za RD.

Nanka, upam, da bo inventure kmalu konc, ampak poglej s pozitivne strani - glede na to, da jo delaš ti, vsaj veš, da bo prav narejena in ti ni treba biti odgovorna za podatke od nekoga drugega user posted image  (ti samo poskušam uliti dobro voljo, no!). V mislih pa držim pesti za moža tvoje sodelavke.

Pa čisto sem pozabila. Mi smo bili včeraj vsi štirje pri pedontologu (zobozdravniku za otroke). Lana je uživala, ker je lahko pokazala svoje lepe zobke, ki si jih že sama čisti, Aljoša pa je bil najprej skeptičen do sicer prekrasne zobozdravnice, potem ko mu je malo pošarila po zobeh je hotel majčkeno zajokati, ampak je šla dol ena sama solza, pa je že bilo v redu. Zdej dela spodnje trojke, potem so pa samo še zgornje na vrsti.

Pedontologinja je rekla, da glede na to, da Lana ne požira več zobne paste ampak jo lepo izpljune, lahko zvečer pred spanjem spet dobi tabletko Fluonatrila, ker se bodo začele formirati šestice in da bodo ja čimbolj strukturirane. Verjetno se bomo tega kar držali, saj pravi, da tabletka, ki jo bo polizala zvečer bo delovala kot ustna vodica.

Tia, upam, da si že zdrava, pa mož in Demi tudi, čeprav tebi ne uspe pisati na RR samo, ko je tvoj na bolniški, ker visi on za računalnikom. No, upam, da tokrat ni to vzrok user posted image

Joj, zdej že pretiravam, ampak mi je malo dolgčas, ve pa glih nič ne pišete. No, se beremo spet zvečer?

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
6.12.2006 23:17:21   
miševi
Pozdravljene!

Tudi pri nas smo spet bolani. Jure je tri dni kuril nad 38, sedaj pa dva dni od 39-40. Včeraj smo šli k zdravnici. Spodnja dihala naj bi bila v redu, čeprav je prve dva dni zelo kašljal (da je zraven kar bruhal). Zgornja ima zamašena. Glede na krvno sliko naj bi bilo nekaj bakterijskega in smo zopet na Hikoncilu. Pa še ni prijel (ponavadi prime po drugem doziranju).
Tako je tudi zgrešil Miklavževanje, Niko sem pa peljala. Se je pa revica zelo ustrašila parkeljnov. Se mi je kar smilila.

Jessy, Tia, pozdravita se! Violinski, tvoji mami pa želim uspešno in čimprejšnje okrevanje!!!!

Tako, sedaj pa še malo za službo delat. Jaz imam inventuro samo na 12.12., samo moram še vse papirje pripravit. Jutri sem si sicer vzela dopust, da bom z Juretom, vem pa, da bom vsako sekundo, ko bo spal, čepela za računalnikom in delala. Fuj.

Do nadaljnega se imejte lepo, pa čimbolj zdrave bodite, pa seveda otročki tudi!

Neposredna povezava do sporočila: 1071
7.12.2006 9:50:29   
ery
Ojla punce..Jaz ne vem ali res nimam časa za kaj napisat, ali si sama sebi toliko dela delam. user posted image

Najprej moram povedat, da ima moja Nika totalno rdečo "luliko". Ne vem kaj je zdaj to. Jessy, hvala bogu, da je Nejina ritka boljša, se mi kar smili. Ampak da ugotoviš, kaj je sploh narobe, in da najdeš pravo mazilo, je že lahko kaplja čez rob. namreč Nika je njprej imela 3 rdeče pike, ki sploh niso izginile. Canesten ni pomagal. Potem je zdravnica predpisala eno kremo(trenutno ne vem imena), po kateri sta 2 pike izginile, iz največje so po ratali fleki po celi luliki. Obup! Ima popolnoma rdečo kar zabuhlo. S čim namazat?

grozno je videti vam rečem. Še prejle me je ati klical in rekel, da je obupno. user posted image

Sedaj sem v službi, novega ni nič,razen da je Nika prebolela eno virozo. Hm, kaj pa če so ti fleki nastali od enega sirupa, ki ga vzema na 8 ur. pa ni amoksiklav (tega sploh še ni imela nikoli) ampak je ena raztopina- prašek, ki ga v lekarni potem zmešajo z vodo ali ne vem s čim po naročilu zdravnice. je pa zeleno-bela škatla.

drugače smp pa v šoli imeli v ponedeljek proslavo veseli decmber, sem prišla domov ob 21h, danes je svet šole, naslednji teden imamo žurko, čez 14 dni pa gremo gledat 5moških.com.

Bo pestro....user posted image

lep dan, moram it...

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
7.12.2006 11:03:00   
natasaxy
Dan. Tudi mi smo bolj bolani kot zdravi. Včeraj je Gašper driskal, pa bil ves dan bogi in tečko, ponoči pa se je mene nekaj lotilo. Sem včeraj zvečer jedla en sendvič, pa ne vem ali je bila salama pokvarjena ali kaj, želodec me tako boli, pa še mrazi me. Gašper je danes že bolje, bolj gosto kaka, pa tudi živahen je bolj, rita pa je katastrofalno rdečauser posted image Mažemo z praško pasto, pa upam da bo bolje. Po nogici imamo spet ene suhe flekce, tako da greva jutri verjetno kar h pediatrinji, ki dela zjutraj, pa učke imamo malo vnete, pa nos še malo zabasan, tako da očitno tale veseli december ni zdravstveno najbolj ugoden.

Tako da lahko samo rečem, da upam, da se vsi skupaj kmalu pozdavimouser posted image user posted image

Miklavža sva midva šla v Kranj pogledat, pa se mi ni zdelo nič posebnega, so imeli tako slabo ozvočenje, da se ni nič slišalo, tako da sva kar hitro šla domov.

Ery jaz bi jo pa raje še enkrat peljala pokazat k zdravniku, ker ne veš res točno kaj je, pa da ne bo še slabše.

Grem zdej malo kosilo kuhat,...potem pa delat, če bom sploh zmožna.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
7.12.2006 11:12:56   
violinski
Dober dan.

Res smo se karseda razpustile, jaz vas pa precej pogrešam.

Miševi, hitro se pozdravite! Joj, kako je meni hudo, ko imajo otroci vročino. Tudi Aljoša je precej poln sluzi, vendar nima vročine in vse kar lahko naredimo je, da piha v robček (kar pa noče in piha samo, če nima robca, pacek mali) in kašlja. 

ery, upam, da bo Nika kmalu bolje - verjetno je res reakcija na zdravilo? Ti kar maži, umivaj, ... vse kar so te učili zate, če imaš vnetje, je dobro tudi zanjo. Ponavadi se tudi zgodi, da je najprej slabše, preden gre na bolje.

Natasaxy - tako kot berem, se mi to od Gašperja zdi črevesna viroza (zaprt nos in vnete učke pašejo zraven pri npr. adenovirusu), ti si pa verjetno fasala isto, skorajda ne verjamem, da je od salame. No, je pa zelo možno. Vidva kar oba lepo kak linux ali pa kak LCA jogurt, pa ful vode pijta. Ali pa šipkov čaj, če ga marata. Je poln C vitamina in dober za regeneracijo, če manjka imunskega sistema.

Pri nas gremo na bolje, mož gre danes še k enemu nevrologu na 'drugo mnenje', da vidimo, če mu bo tale svetoval kakšno terapijo, ker mu prejšnji ni svetoval nič. Včeraj sva se prvič in verjetno tudi zadnjič razveselila gubic na obrazu - sicer na njegovem, ki so se pokazale prvič odkar ima to parezo. Do sedaj namreč leve polovice obraza ni mogel nič premikat, včeraj pa je že dvignil tudi levo obrv. Bravo mi!

Mama je zelo utrujena, ampak mislim, da bo vsak dan boljša. Zdaj si trenira spomin in si poskuša zapomnit en kup nepomembnih podatkov, ki jih izve od med.bratov in sester v bolnišnici user posted image .

No, grem naprej na delo. Imejte se! PA PIŠITE KAJ!

< Sporočilo je popravil violinski -- 7.12.2006 11:16:10 >

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
7.12.2006 12:43:30   
miševi
Zdravo!

Kosilo se kuha, Jure se je zbudil, pa se nekaj čudno napenja, tako, da čakam, da se mi do konca pokaka (sliši se nekam čudno, upam da se ni pojavila driska zaradi antibiotika), za službo bom pa očitno delala zvečer...

Joj, uboge rdeče ritke. Nika s tem ni imela težav, Jure pa 1x (nekaj pikic), pa mu je pomagal Canesten.

Kaj naj še napišem? Aja, violinski, vidim, da si bila spet pridna s koledarjem. Nika je manijak na pravljice že eno leto in pol in vsak večer zaspi ob (po) poslušanju druge zgodbice. Sedaj nosi knjigice še iz vrtca, ker hodijo v knjižnico in je sploh veselo. Kateri družabni igrici pa je dobila? No, tole stanje s tvojim možem in mamo naj se pa čimprej pozdravi. Bravo za napredek pri obeh!!!

Hja, zdaj pa je že nekaj prismrdelo in bolje, da pogledam in saniram stanje. Lepo se imejte!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?