violinski
|
Evo mene, danes je v službi bolj na izi. Jessy, sem prepričana, da pri Neji ni uroinfekt, bi se dosti bolj drla - ne samo ob previjanju, ampak tudi preko dneva od bolečine. Jaz ti bom še vedno priporočila Deo intim od Justa za umivanje vsaj enkrat na dan, za vsakokratno previjanje pa hladilno mazilo Bebival, ki ga za Mariborske lekarne izdelujejo Galenski laboratoriji. Poišči v vaših lokalnih lekarnah, če ga ne dobiš, mi piši ZS, ga bom kupila v naši lekarni v WTC ga imajo, pa tudi v TPC Murgle, če boš kaj letala po LJ - da veš vnaprej. Je pa boljše, kot običajna hladilna mazila, vsebuje veliko olivnega olja. Aljoša je en petek prišel iz vrtca s tako razbolelo ritko (to je bilo glih prvi teden moje službe), da vsaj tri dni ni hotel sedeti, v avtosedežu je vreščal od hudega in s kombinacijo te kreme in navadnega Canestena smo vse rešili v redu. Kremo pa uporabljamo po priporočilih pediatrinje že od Lane dalje (prej se je imenovala Lampretovo mazilo, zdaj se v original obliki in imenu dobi le v MB), za Lano, ki je bila dosti bolj občutljiva smo jo tudi nesli v vrtec in so jo tam vedno s to kremo mazali. Za trtico ne vem, kaj ti svetovati, glede na to, da si na RTG že šla - še najbolje bi bilo, da bi se spomnila, kje si padla , potem bi vedeli, da je normalno, da te boli. Na koncu koncev si ga dosti žurala in žingala , če imaš kakšno spominsko luknjo se ne čudit. Včasih boli tudi, če dolgo sediš na lesenih klopeh/stolih. Mi Miklavža ne praznujemo, imata pa otroka nov praznični koledar (ker tudi Božiča ne praznujemo, razen z dobro hrano, imata koledar za ves december, ne samo do 25.) Slike: http://tamala0801.moj-album.com/album/5958506/ Za obdarobvanja si tudi ne belim preveč glave, letošnja praznovanja bodo bolj klavrna - malo zato, ker bom delala preko celih praznikov, malo pa tudi zato, da ne bi obremenili mame z ramišljanjem še o tem. Naj se lepo pozdravi, potem bomo praznovali, pa čeprav spomladi. Moji otroci zaenkrat še ne gledajo veliko TV, čeprav je pri nas durh prižgana in čeprav sva oba z možem televizijomana, otroci se ustavijo glih toliko, da pogledajo risanko Krtka in Lana ob vikendih Art Attack. Vse ostalo je že preveč. Aljoša bo verjetno malo bolj pozoren, ampak spet ne veliko. Je pa Lana postala manijak na pravljice (zdaj zahteva vsak večer eno) in na družabne igrice - je dobila dve za RD. Nanka, upam, da bo inventure kmalu konc, ampak poglej s pozitivne strani - glede na to, da jo delaš ti, vsaj veš, da bo prav narejena in ti ni treba biti odgovorna za podatke od nekoga drugega (ti samo poskušam uliti dobro voljo, no!). V mislih pa držim pesti za moža tvoje sodelavke. Pa čisto sem pozabila. Mi smo bili včeraj vsi štirje pri pedontologu (zobozdravniku za otroke). Lana je uživala, ker je lahko pokazala svoje lepe zobke, ki si jih že sama čisti, Aljoša pa je bil najprej skeptičen do sicer prekrasne zobozdravnice, potem ko mu je malo pošarila po zobeh je hotel majčkeno zajokati, ampak je šla dol ena sama solza, pa je že bilo v redu. Zdej dela spodnje trojke, potem so pa samo še zgornje na vrsti. Pedontologinja je rekla, da glede na to, da Lana ne požira več zobne paste ampak jo lepo izpljune, lahko zvečer pred spanjem spet dobi tabletko Fluonatrila, ker se bodo začele formirati šestice in da bodo ja čimbolj strukturirane. Verjetno se bomo tega kar držali, saj pravi, da tabletka, ki jo bo polizala zvečer bo delovala kot ustna vodica. Tia, upam, da si že zdrava, pa mož in Demi tudi, čeprav tebi ne uspe pisati na RR samo, ko je tvoj na bolniški, ker visi on za računalnikom. No, upam, da tokrat ni to vzrok Joj, zdej že pretiravam, ampak mi je malo dolgčas, ve pa glih nič ne pišete. No, se beremo spet zvečer?
|