Encijan
|
Včeraj sem bila na pregledu, kjer G na žalost ni naredil UZ, a sva se lepo pogovorila in sem prav zato zadovoljna s pregledom. Vzel si je namreč čas in nisem imela občutka da sem le številka - ena izmed mnogih. AC-ja ne grem delat, s čimer se je glede na mnenje genetikov strinjal tudi moj G, saj je tveganje za napako le malo večje od tveganja pri posegu. Čutim, da je z najino bebiko vse v redu in da se bomo marca skupaj veselili rojstva naših sončkov. Trebušček raste, danes zjutraj se mi je zdelo, da je že prav okrogel in da je do spremembe prišlo čez noč - prav hecen občutek, čeprav vem, da ni možno. No, nase spravim še stare hlače (iz obdobja preden sem nekoliko shujšala), a mi malo dol lezejo. Bo že. Včeraj sem potem še cel dan lutala po Ljubljani in šla tudi v Kepico pogledat, če imajo kaj zame, probala sem nekaj hlač, a se še nisem odločila za nakup, po moje je še prehitro, trebuha le ni toliko, da bi morala imeti že tisti mehki pas, ja, pa tudi barv in krojev ni bilo po mojem okusu, čeprav imajo drugače lepe stvari. Menda pa zelo pogosto menjajo kolekcijo, zato bo treba kar večkrat malo pogledat. Tejčica, hvala za št. strani v Neckermannu, res sem jih spregledala, tako da sem potem naročila eno majčko, ostalo bom pa mogoče kaj uporabila za idejo pri šivilji, samo nisem ravno standarnih mer in se bojim, da bom morala vse vračat. Popoldne sem se udeležila še predavanja za zgodnjo nosečnost v Šoli za starše (Je bila morda še katera od tu tam, nisem zasledila, da bi kaj omenjale?), kjer smo v drugem delu imele tudi nekaj nosečniške telovadbe oz. bolj osnov le-te. Je čisto drugačna od aerobike ali česarkoli, saj temelji na stabilizaciji, ki jo dosežemo s Keglovimi vajami in hkratnim gibanjem in pravilnim dihanjem. Upam, da v kratkem uspem o tem izvedeti še kaj več oz. najti kakšno tovrstno vadbo v okolici ali pa vsaj več informacij o tem. Izvedela sem tudi glede ležanja na hrbtu, po 16-em tednu res ni več priporočljivo, ampak menda večina nosečnic to spontano začuti in se obrne na bok (vsaj jaz se to začutila, saj mi spanje na hrbtu ne ustreza več, morda za pol ure, potem pa se obrnem na bok), pomembno je tudi pravilno vstajanje in leganje - vedno preko boka. Glede plavanja nam je babica povedala, da v Sloveniji ni tako čistega bazena, ki bi ga nosečnicam lahko priporočala in naj si vedno pred plavanjem - previdno - vstavimo tampon. Opozorila je še na to, da naj se v nosečnosti ne namakamo, torej odplavajmo in nato ven iz bazena. MoonEve, glede utelešanja duš, menda obstaja neka uradno določena številka tednov, ki pa po mnenju Michael Newton-a (Potovanje duš, Usoda duš) ne drži, saj se duša po njegovih izkušnjah s pacienti utelesi zelo različno, običajno - če sem si prav zapomnila - nekje med 3. in 7. mesecem nosečnosti, v zelo izjemnih primerih pa šele malo pred rojstvom. Je pa stvar precej delikatna, pa če vanjo verjamemo ali ne. Jaz sem knjigi prebrala pred časom, ko sem iskala uteho po več SS in moram reči, da sta mi knjigi odprli oči za določene stvari, čeprav še zdaleč ne morem kar tako sprejeti in razumeti vsega, kar tam piše. Ko smo ravno pri knjigah. Ali kaj berete? Jaz sem zaradi SS v preteklosti in še drugih okoliščin (služba, stres, dolga vožnja) tudi na bolniški, s tem da imam priporočilo G za lažjo telesno vadbo in si čas krajšam tudi z branjem knjig. Ta teden sem prebrala Alkimista Pabla Coelhe-ja in me je knjiga navdala z zelo pozitivnimi mislimi. Nisem vedala, da je misel "Če se nekaj resnično/močno? želiš, potem vse stvarstvo stremi k temu, da se ta želja uresniči" iz te knjige. Če je tudi vas kaka knjiga navdala s pozitivnimi občutji (ki jih v tem času še posebej potrebujemo), jo prosim tukaj napišite, ali pa film (včeraj sem na DVD-ju gledala Zeleno miljo (podnaslov "V čudež ne verjamamemo, dokler se ne zgodi") in se še danes čutim polna energije in volje in bla bla bla. Ali pa se je tudi zame začelo tisto najlepše obdobje v nosečnosti, ko naj bi kar pokale od energije. Saj ne vem, če boste tole prebrale, ko sem cel roman napisala. V kratkem se mi doma obeta hitri internet in takrat upam, da se oglasim večkrat s krajšimi prispevki. od Encijan
|