|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
16.2.2007 12:17:03   
Ela80
Ojla,
se še jaz malo oglasim po dolgem času. Tudi jaz sem vprašala mojo g kok je moja pikica velika in mi je rekla, da mi lahko kr takoj pove, še predno me je pogledala; prebrala je iz ene knjige, ja mislm no, kot da jaz sama tega ne morem. Mene ne zanima povprečje velikosti otroka v tem času, ampak kok je moja pikica velika. Totalno razočaranje mi je povedala, da je že na dol obrnjena in sem jo vprašala kaj ima pri rebrih ker me skoz ful brca v točno določeno mesto, ali je to noga ali koleno. Odgovorila mi je kaj take neumnosti sprašujem, da je to pa čisto vseeno in da sploh ni življenjskega pomena. Ko sem to malo v babiški šoli pojambrala, kamor hodim na dekompresijo se je ena od sester čist zgrozila, kako se lahko tako ena g obnaša do pacientk. In da mi mora na vsako zanjo še tako neumno vprašanje odgovoriti in da je ena v podrejenem položaju, ker sem jaz njen pacient. Ona se pa obnaša kot, da je, pa saj nimam besed.
Na zadnjem pregledu se tut na stol ni usedla sem bila v 2 minutah zunaj. Pa saj to ne moreš verjeti kako se to eni obnašajo. Sedaj sem dopolnila že 37 tedno in o ctgju sploh ni govora, tud za sladkor me ni dala pregledat, kaj šele, da bi celo krvno sliko naredila. Pregleda mi vodo z enim lističem, parkrat mi je špiknila za
pregled železa in to je to. Kaj pa če bi bilo kaj narobe, bi bila pa sama kiva ker jo nisem vprašala oziroma jo prosila za kakšen dodaten pregled, al kaj? Punce katastrofa.
No sedaj sem se pa malo spucala, hvala bogu, da se drugače dobro počutim in da nisem zato panična.
Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4276
16.2.2007 12:21:07   
Tekica
user posted image Hm, danes sem kar mao preveč na RR - zunaj sonce - jaz še vedno noter - dobri sklepi o pospravljanu omar se pa nočejo sami izvajat.

Sezam - ja, oprosti, saj si rekla, da imaš damico doma - sem pa spet naročena za tabo, tako da se bova enako videli - ti na stolu, jaz pa na CTG ... razen, če pride kaj vmes user posted image . Se bomo že kaj zmenile.

Kr_enamami dobra ideja tole z zamrzovanjem - ja, bomo, če ne bo drugače. Začetek junija se mi obeta ena pot v Nemččijo in še študiram, ali naj grem sama ali z otrokom in možem - bomo videli ...

Lepo se imejte, zdaj grem pa res še kaj narest! Pa user posted image  vas pozdravlja, vedno brca ob zadnjih stavkih user posted image

Naš angelček - lumpek Klemen se je rodil 28. 2. 2007.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4277
16.2.2007 13:02:08   
Dajadada
Ela80, mene tudi moja G včasih tako razkuri, ker se ji zdi vsako vprašanje tako brez veze. Kao pa kaj kompliciram, saj je vse v redu. Pregledov sploh nimam na dva tedna - baje naj bi bili sedaj, ko smo na koncu še bolj pogosti. No ja, itak mi ne preostane drugega kot da čakam četrtek, ko bom imela celo UZ - tretjega. Pa še tega mi bo naredila samo zato, ker sem jamrala zaradi svojih oči in visoke dioptrije in morebitnih težav zaradi napenjanja pri porodu.
Tako sem dosegla, da mi naredi UZ in če bo otroček zelo velik, bo mogoče predlagala carski rez.
Ko berem izmerjene velikosti vaših user posted image , mi je kar hudo, ker sama nimam pojma, kako napreduje moj sinek (zadnji UZ v 20 tednu - pred 17 tedni - a si sploh predstavljajo koliko časa se to nam zdi). Še dobro, da sem pozitivka in verjamem, da je velik in težak ravno toliko kot mora biti. Živahen je pa itak, danes sem se prvič v nosečnosti zbudila, ker me je prav bolelo njegovo raztegovanje. Ampak naj kar miga, saj je revček že tako čisto stisnjen v mojem ne prav velikem trebuščku.

Kr-enamami, tudi v materinski šoli so nam predlagale naj zmrzujemo na ta način - je preprosto in brez dodatnih posodic in ne vem česa vse. Saj se nam bo že tako nabralo en kup zadev, ki jih mogoče niti ne bomo uporabljale.  

(odgovor članu Tekica)
Neposredna povezava do sporočila: 4278
   [Brisano sporočilo]
16.2.2007 13:06:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Dajadada)
  Neposredna povezava do sporočila: 4279
16.2.2007 13:07:06   
Dajadada
Khm, glede user posted image  - midva bi še, pa si ne upava, ker sem noseča že 37 tednov. Menda se sex ne priporoča 6 tednov pred in 6 tednov po porodu. Tega prvega se midva nisva ravno držala, sva rekla, da bo 4 tedne pred PDP čisto dovolj - zdaj smo pa na suhem...škoda.

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 4280
16.2.2007 13:16:27   
*sonchek*
Ela80 ne morem verjet, da imaš tako g!Tam je zato, da te pregleda kot se spodobi, vpiše vse podatke in ti odgovori na kakršnokoli vprašanje! Kar penasta postanem, ko slišim kako so nekatere g. grozne in bi bilo bolje, da sploh ne bi opravljale svojega poklica!  user posted image
Saj tudi moja g. ni nevemkaj, ampak vedno, ko je pa vsako mojo paniko vzela resno in odgovorila na še tako neumno vprašanje!

dajadada čestitke za dopolnjenih 37 tednov! user posted image Zdaj pa res lahko že počasi odštevaš, a ne? Pa očitno se bomo na tortici dobile že z vozički user posted image

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 4281
16.2.2007 13:25:06   
m a j c i k a
Živjo!
Povejte mi a si lahko masiram presredek, glde na to da sem odprta en cm??? Sem bla včeraj tolk šokirana ko mi je to povedla da sem jo pozabla vprašat!user posted image

Drugače je vse ok, samo trebušček me takooooooooooooooo srbi da bom znorela, že cel dan se kraspam! Ja pa celo počivala sem dopoldan, neverjetno a resnično!

Kaj pa čaj iz malinovih listov, ste slišale kaj za to, da se baje lažje in bolj odpiraš!

Lp iz turobnega in nič kaj sončnega Celja!

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 4282
16.2.2007 13:29:24   
Žabika
Čisto na hitro da se oglasim!

trma: ja je več različnih načinov kako jo umiriti, pa tudi vsak otrok po svoje odreagira na "kazen". Jaz sem že kar nekaj slišala od tega polivanja, pa moram rečt, da so bili na koncu vsi zadovoljni - vsaj tako pravijo. Ne vem pa, če bi lahko sama to naredila!

Urla: lepo da ste doma, da pridno jeste in da imaš dovolj mleka!!!! Pa ne polente jest!user posted image Čestitke user posted image še enkrat, pa tudi jaz si želim porodne zgodbe.

Glede G: jaz sem z mojo zdaj pa res zadovoljna. Danes sem imela UZ, pa si je res vzela čas in sva vse lepo pregledali in izmerili. Ocenjena teža je sedaj pri 36t4d: 2700g. Kri in voda sta ok, CTG nisem imela. Na tvojem mesto Ela80 bi tudi jaz zamenjala G - še vedno imaš čas. Kam pa hodiš?

Tudi izjavo glede očetovstva sva danes uredila, tako da je vse pripravljeno. Zdele spakiramo kufre in šibamo na Gorenjsko za nekaj dni. Pa baje da bi bilo dobro tudi kar torbo za v P sabo vzet! V avto jo bom dala, rabila jo pa itak da ne bom!user posted image

Preživite lepo popoldne,
Ž.

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 4283
   [Brisano sporočilo]
16.2.2007 13:53:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Žabika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4284
16.2.2007 14:08:02   
Pikca
Oj,
sem morala prit še malo pokukatuser posted image .

Sezam, mi smo tudi kupili tisto ograjico z medvedkom Pujem. Ne vem točno zakaj ne gre na zakonsko, moj se je nekaj matral, pa na koncu nazaj zapakiral.
Pregled imam pa tudi jaz v četrtek 22. - možno, da se vidimo! Samo ne vem še kdaj bom šla, mi sploh ni napisala ure, je rekla, naj pridem kadarkoli popoldneuser posted image . Ne bom pa še imela CTG-ja.

Glede user posted image pa je meni v prejšnji nosečnosti gin. rekla, da sploh ni problema in sva do konca. Menda da, če je vse OK, to ne more škodovat niti sprožit poroda, razen, če je že vse zrelo, da se porod začne (no, pri nama niti to ni delovalo, sem rodila 1 teden čez rok). Pač pa mi potem po porodu dolgo ni pasalo. Sicer sva zdaj malo manj aktivna na tem področju.. pa ne, da ne bi želela, le težje je najti čas in energijo ob že enem otroku (in nosečniški utrujenosti).

Lp, Pikca

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 4285
16.2.2007 14:15:42   
skačica
uuuuuuuuu,punce,ste pridne user posted image . Se še jaz malo oglasim.

Ela80, tudi jaz ne morm verjet kako gin. imaš. Jaz sem tudi z mojim zelo zadovoljna. Ko ga kaj vprašam vse do potankosti razloži(verjemi,da kdaj vprašam tudi kako bedarijo) zraven pa pove še vse težave,ki jih imajo zdravniki v Sloveniji,ker država raje kupuje tankeuser posted image . Včasih komaj čakam,da neha. Je res super ginekolog in baje dober porodničar v celjski porodnišnici. Mogoče celo na njega naletim.

Sem pa jaz do sedaj imela preglede na 4-5 tednov,me zanima kako jih bom imela sedaj,ko bom že v 37.tednu?

Gledeuser posted image -pri nama je bolj suša. Meni glih ne paše,moj pa tudi ni ravno zagnan trenutno. Bova potem vse nadoknadilauser posted image .

Punce,mene pa zanima če so se kateri že pojavile strije po trebuhu? Jaz imam še čisto gladek trebuh-zdaj pa ne vem ali zato,ker mi ga mož vsak dan namaže z ognjičevo kremo ali zato,ker še ni čas za strije? Upam,da jih ne bo. Nekaterim baje izbruhnejo zadnjih 14 dni. Upam,da ne bom ravno jaz tista srečnica user posted image .

Zdaj grem pa v vodoravni položaj,ker me vse tako boli. Včeraj sem pospravljala in pol še šopingirala in sem danes taka,da se komaj premikam. Medenične kosti me tako bolijo,da hodim ko raca.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4286
16.2.2007 14:35:58   
skačica
aja,še to: glede čaja iz malinovih listov.
Moja sestra ga je pred porodom pila(ne vem koliko časa prej ga moraš) in ji ni prav nič pomagal. MV je bil na dan poroda trd kot kamen(besede porodničarja) in ni se odpirala tako kot bi se morala. Ginekolog jo je na koncu odprl z roko!!!!! Kakšne bolečine je doživljala in koliko notranjih in zunanjih šivov je dobila,je pa že druga zgodba. Je pa veliko tudi na strani ginekologa,ki je tisti vikend dežural v porodnišnici in ni naredil CR za katerega je babica rekla,da bi bil nujno potreben.
Tako,da o učinkih malinovih listov jaz ne vem kaj vzpodbudnega. Morda imajo druge že mamice boljše izkušnje.

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 4287
16.2.2007 15:09:25   
m a j c i k a
Skačica, hvala za odgovor, čeprav mi nisi nič kaj olajšala stvar!user posted image

Glede strij pa naj se pohvalim, jih tudi jaz še nisem dobila, skoraj celo nosečnost se mažemo z navadnim mandljevim oljem, čeprav mi je moj ravno včeraj kupil karitejevo maslo, ker je slišal da je nekaj najboljšega in naravnega, pa tudi zelo dragega!! Bomo videli kako bo čez dva tedna ( če jih bomo dočakali) user posted image

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 4288
16.2.2007 15:09:50   
amy26
amy26 - a si ti zmrzovanje mleka prakticirala že prvič? Kako si ga pa potem odmrznila? Meni se je zdel potem tako čuden , da sem ga stran vlila

Sezam, zamrzovanje mleka osebno nisem prakticirala, ker nisem nikoli imela toliko mleka da bi bilo potrebno kaj zamrzniti. So pa ostale novemberke05 na forumu to počele in se je obneslo, okus mleka je bil res mal drugačen vendar njihove pikiceuser posted image  so ga še vedno rade pile. Ene so imele posodice, ena pa je shranjevala v majhne plastične posodice ki so za živila, notri so pa različno zmrzovale 100ml, 150,200ml,...

Sem pa slišala za varianto od Kr_enamami, da zamrzneš v kockice od ledu in je baje super, tako bom tudi jaz počela seveda če bo mleka kaj preveč.

Ko sem imela kaj viška mleka sem ga jaz dajala v hladilnik kjer je lahko stal cca 2 dni, Aleks ga je z užitkom spiluser posted image .

Ena je spraševale glede malinovega čaja
V prvi nosečnosti sem ga začela piti pri 36 tednih, pila sem ga 3x na dan, meni osebno ni nič pomagal, rodila 9 dni čez rok s tem da so porod morali sprožiti ker se ni nič dogajalo, presredek so pa prerezali in imela ful enih šifov notranjih, zunanjih, vse skupaj me je ful bolelo ene 14 dni. Tako da tokrat čaja ne bom pila, nima pa kaj škoditi če ga katera bo, saj po okusu je kar dober.

Gledeuser posted image , men preveč ne paše, 1x tedensko z mojim, po 37 tednu nima kaj škoditi, če jeuser posted image  zdrava tako da lahko do konca seveda če vam paše.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4289
16.2.2007 15:12:00   
amy26
Ali ima katera G. v Lj-Šiška!

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 4290
16.2.2007 15:48:34   
force
Ojla!
A mi lahko katera prosim pove kako  navezati stik z dr. Pušnjekom. Če ima kšna link do njega bi blo zelo fajn, ker nujno potrebujem nasvet. Hvala

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 4291
16.2.2007 16:11:15   
Anonimen
Pušenjak; "Sicer pa sem v LJ porodnišnici redno in 100%-no zaposlen, zato me tu uradno lahko najdete takorekoč vsak delavnik v dopoldanskem času, z izjemo prostih dni in dopustov. Drugje delam le priložnostno, dopolnilno, oziroma izven rednega delovnega časa, v Draljah ob torkih popoldan, za ostalo pa še nimam trajnega in rednega urnika ter je oziroma bo na voljo ob osebnem klicu v ordinacijo, npr. v Centru za ginekologijo in pernatalno diagnostiko na Celovški 93 v Lj., na www.center-gin-pd.si

http://med.over.net/phorum/list.php?f=19

Lp, jjasna

< Sporočilo je popravil jjasna -- 16.2.2007 16:12:43 >

(odgovor članu force)
  Neposredna povezava do sporočila: 4292
16.2.2007 16:22:08   
Dajadada
Meni se tudi strije zaenkrat še niso pokazale in upam, da se tudi ne bodo. Me pa možek vsak dan namaže z oljem in se včasih kar cedi od mene. Tudi če nič ne pomaga je pa prav lep obred, saj se obenem še z malčkom pogovarja. Luštn!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4293
16.2.2007 16:24:01   
tejčica
Ekola, vse pospravljeno in spokano, da šibamo na Gorenjsko.user posted image  Nisem bila gor že cel mesec (običajno gremo vsak drug vikend) in že komaj čakam. Mala je pa itak čist navdušena, saj ostane cel teden gor na počitnicah. Sploh ne govori drugega kot kaj vse bodo počeli. Ima gor družbe da ji res ne bo dolgčas.

Sem pa za vsak slučaj vzela sabo tudi torbo za v porodnišnico, če me kaj preseneti. Tako imam  sedaj vsaj vse pripravljeno. Jutri zaključim že 37. teden in mi sploh ni jasno, kdaj so vsi ti meseci in tedni minili.

Uživajte čez vikend.

Pa pa!

< Sporočilo je popravil tejčica -- 16.2.2007 16:25:56 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4294
16.2.2007 17:33:14   
Pikca
Joj, jaz ne smem več v otroške trgovineuser posted image , sem šla samo po glavniček za temenčka in privlekla domov še 4 bodije (za vsakega 2), majčko, 2 nogavičke in jaknico za taveliko, ki je bila ful znižana.

Glede strij; jaz sem se prvič ful mazala, na trebuhu nobene strije, pač pa nekaj na riti. Zdaj se mažem sem pa tja, v glavnem, kadar se tamala spomni in me hoče mazat in to kar z njenim hladilnim mazilom, zaenkrat še nobene strije nikjer.

lp, Pikca

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4295
16.2.2007 18:33:41   
sezam
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja
Polivanje z vodo je vcasih nujno - necak je tok izsiljeval, da se je prijel za ograjo stajice, se napel, nehal dihat, da je ratal cist moder... Moj ga je ene parkrat edino tko ven iz ihte dobil, ker ga je bilo strah, da bi skupaj padu. Je bilo na sreco kratkotrajno obdobje, ampak kar strasljivo.
Jaz ful ne palim na izsiljevanje z jokom, tuljenjem in mislim, da bom jaz poskusala to uredit tko, da bom sla ven iz sobe. In pol pogovor.. JAh, sm mal pametna, ker se nisem v tej situaciji. user posted image  Bomo vidl, ko pridemo do tja, bo se kar nekaj vode preteklo do takrat.

Če je tako huda situacija, verjetno ni druge rešitve. Drugače pa kot si napisala. Je pa res, da dokler nimaš s tem izkušnje, govoriš drugače, kot pa potem res storiš user posted image .

Tekica - no se bomo že še bolj spoznale.

user posted image  - pred porodom baje res pomaga, saj sperma lahko vpliva na mehčanje MV - samo mislim, da se mora samo začeti, potem pa le to lahko pomaga, da gre hitreje. Midva sva tudi prvič ves čas, pa tud ni nič pospešilo - so mi itak 1 dan pred PDP-jem sprožili porod. Tako, da proti koncu kar pogumno.

Pikca - ja sigurno ta s Pujem ne gre, ker ima spodaj stojalo narejeno, da "objame" cel jogi in še ful so močni ti nosilci. Kot sva gledala potem po sliki, je to mišljeno da se da na posteljo, ki sploh nima stranic user posted image . Pa tok je cortik zgledala ograjca user posted image . Ta, ki sva jo pa sedaj kupila, pa ima tanjše in krajše (pa se mi zdi, da zato ni nič manj varna)
No pa se mogoče vidimo v četrtek (kot si že vidla imam jaz CTG ob 17.30, Tekica pa za mano)

skačica - glede strij smo že kar veliko govorile. Na koncu smo prišle do spoznanja, da je največ odvisno kako kožo imaš - ne glede s čim jo mažeš. Če je neeleastično jo lahko mažeš kolikor hočeš, pa se bodo pojavile (izkušnja iz prve user posted image  - je kar letelo, pa sem zamenjala kar nekaj krem). Sedaj pa mažem s čisto navadnimi kremami in ni pe nič novih. Zgleda je prvič vse šlo narazen. Sem pa v prvi user posted image  videla eno nosečko - z dvojčki, ki je imela šeenkrat večji trebuh kot jaz (pa moj ni bil mali - isto velik kot sedaj) in ni imela nobene strije. Je pa tudi rekla, da si maže z navadno kremo.
Ročno mehčanje MV s strani G na porodu, je pa res baje user posted image  boleče. 

Lp

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4296
16.2.2007 20:46:13   
Sibil_
Čer!

Ste bile pa res pridne s čvekanjem-se vidi kako potekajo zadeve.NA začetku smo ful klepetale, potem je bilo vmes bolj zatišje, zdaj proti koncu pa spet gasa...hehe.Pa večino nas pestijo podobne težave-pritiskanje dol, pa utrujenost itd.user posted image

Jaz sem začela vsak popoldan spat, ko gre mali grem še jaz ponavadi, pa itak sem zmatrana in tečna-posledično smo tečni vsi, pa še mali je bolan in je še huje.MAh, upam da bo hitro mimo.Saj 26. ni več daleč, pa seveda upam, da do takrat zdržim.user posted image

No, me pa res zanima katera bo naslednja.ZA darilo malemu ne vem kaj kupit-groza.PA seveda mora it majhno da gre v torbo, pa da bo vesel itd.MA kaj pa vem.Kakšna ideja od vas?

Počutje drugače ok samo utrujeno, pa trebuh me malo ovira pri vožnji in težko vozim, ampak se trudim.
Pa zatekat sem malo začela, upam da ne bo hujšega.user posted image

Sem pa bila danes na tržnici in nisem mogla mimo motovilca-se mi je takoooo zaluštal, pa sem ga kar kupila.Sva ga z možem zmazala skoraj pol kile, njamsi.Pa ribice zraven-tudi njamsi.Kaj pa ve kaj kuhate?Meni je težko stat pri štedilniku pa delam bolj kaj na hitro, kakšne ideje?user posted image

LP,
Sibiluser posted image

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 4297
17.2.2007 11:06:12   
blanči
Lep pozdravček vsem!

Kaj pa se danes dogaja, da se še ni nobena javila?

Strije - pri meni so en velik problem. Že celo nosečnost se mažem ali s kremo proti strijami, mlekom za telo s Q10, z mandeljevim oljem in to zjutraj in zvečer in kaj se je zgodilo. V zadnjih 14 dneh imam trbuh oz. levo in desno od popka ogromno strij. Ne vem, a mislim, da so strije odvisne od elastičnosti kože vsake posameznice. Mi je sodelavka rekla, da ona jih sploh ni imela po trebuhu ampak po zadnjici in da so ji ostale še danes po osmih letih. No jaz jih drugje nimam, kot po trebuhu.

V četrtek ko sem bila pri G in ni bili mojega G, ga je ena nadomeščala in mi meri trebušček od vrha maternice do sramne kosti in se je ful začudila in rekla da imam za 35 4/7 velik trebušček. Namerila je razdaljo 37cm. Kaj menite?
V sredo grem na prvi CTG in UZ.

Zanima me kako veš kdaj imaš popadke? Kako ti izgleda oz. kako to občutiš?

Lep pozdrav iz turobnega Celja.

Blanči

14.03.2007 se je zgodila najina sreča - Anja
29.08.2010 se nam je pridružila še Eva

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 4298
17.2.2007 12:33:16   
amy26
Zanima me kako veš kdaj imaš popadke? Kako ti izgleda oz. kako to občutiš?

Blanči, ko se bo začelo boš že vedela ali so popadki ali ne, jaz svojih nisem imela no sem šele takrat ko so mi dali klistir v porodnišnici vendar so bili zelo šibki, kot otrdevanje trebuha oz. kot nek krč mal prime pol pa po recimo 10-20 sekundah izgine in se spet ponovi v nekem intervalu, v vsakem primeru če imaš tudi take popadke in da so vedno bolj pogosti lahko pomeni da se je že začelo.

Ko so se pa tapravi pri meni začeli jih pa ne moreš faliti, ker takrat te pa ornk prime in ga moraš predihati pa hrbtenica boli no kokr kero in takrat je fajn imeti nekoga ob sebi da ga lahko močno primeš za roko ker pomaga. 

(odgovor članu blanči)
Neposredna povezava do sporočila: 4299
17.2.2007 12:57:28   
Žabika
Ja danes pa res nismo preveč zgovorne! Se vidi, da je vikend in da imamo malo drugačne zadolžitve.

Jaz sem pravkar z enega ornk sprehoda po sončku - joj kako je lepo, ko smo spet malo na snegiju! Hodila sem pa pot, ki jo ponavadi prehodim v eni urici, kar pol ure več - res mi gre počasi, ker me kar tako peče v medenici. Ampak mi je včeraj moja G rekla, da je to zelo zelo normalen pojav, ker se pač glavica počasi pomika navzdol in to privede do takšnih občutkov.

Glede popadkov Blanči, pa so mene tudi že potolažili, da ko pridejo, točno veš, da je to to.

Sibil: tudi meni se ne da pretirano za štedilnikom stati, tako da tudi kaj bolj na hitro skuham - kakšne testenine, rižota, naraven zrezek, ... skleda solate, pa seveda vsak dan kakšna sladica. Zdej sem tako kot vsako leto nora na krofe, tako da je treba vsaj enega vsak dan pojest. Pri temu, da ga ne bi pojedla ne pomaga niti zgaga, ki jo potem pogasim z kozarcem Donata!!!! user posted image
No pa le zdrži do 26tega - upam, da boš vseeno ti naslednja! No jaz imam pa ravno ta dan naslednji pregled, na katerem naj bi se zmenili, je rekla G, kdaj bomo rodili! Ona se baje kar odloči, pa potem tako je! No bomo videli!

Lp,
Ž.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 4300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?