|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
18.2.2007 14:25:34   
Gio
Hvala vsem za odgovore! Dobro je vedeti, da se tudi ostalim dogajajo podobne stvari. Moj user posted image  je res tak aktivnež in počne miljon stvari notri in si sploh ne znam predstavljat kako izvaja vse to user posted image . Je pa že obrnjen na glavico in mi z rito (verjetno) sili pod rebra, z rokicami pa škraba v medenici.
Sedaj sem se ravno vrnila s kratkega sprehoda, komaj sem še hodila...vse me zateguje. Tudi meni se zdi, da se mi trebuh ni nič spustil. Edino kar sem včeraj z grozo ugotovila je to, da sem čisto spodaj na trebuhu dobila strije, kljub vsemu mazanju user posted image . Ah bo že....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4326
18.2.2007 15:57:46   
Žabika
Moj trebuh se še ni nič spustil; joj danes sem srečala eno znanko in mi je rekla, če bom poleti rodila !? Res imam majhen buši, pa še tako smo oblečeni zdaj pozimi, da res malo zakrijemo vse skupaj.

Moram pa povedat, da sem spet naredila en fin sprehod po sončku - ja tukaj pri nas se je okoli poldneva zjasnilo in je bilo spet prijetno! In danes je bilo tudi z bolečinami med hojo bolje - samo enkrat sem se morala ustavit, pa še to me je bolela po moje prepona!

Ko sem prišla domov sem na hitro skuhala široke rezance z maskarpone omako in brokolijem, pa seveda pojedla še en krof - prvega danes!!!user posted image

tinaaja: sem imela ravno mojo čistačico na telefonu, in sem jo kar povprašala, pa žal ni pripravljena vzeti še enega stanovanje - drugače sem pa zelo zelo zadovoljna z njo. Tudi midva sva se odločila, da gremo raje na sprehod, kot pa da pucam po stanovanju. No se pa pri nas nabere res veliko svinjarije, kljub vsakodnevnemu sesanju, ker imamo pač psa!

Glede vrtca: meni so vsi rekli, da se mora otrok najprej roditi, šele potem ga lahko vpišeš v vrtec - zdaj pa ugotavljam, da to ni tako! Torej bo treba kar v akcijo. Sem pa zaenkrat za to, da gre otrok ko shodi v vrtec, prej bi imela pa raje organizirano kakšno domače varstvo ali pač nekje v majhni skupini nekaj privat. Sploh bo pa marca verjetno zelo težko dobiti mesto v vrtcu!

Glede pediatra: a si ga tudi lahko izbereš že pred rojstvom? Jaz sploh ne vem, kam naj grem. Eni pravijo, da ga je dobro imeti blizu doma, eni da pač to ni pomembno - mamice, kakšni so vaši nasveti glede tega? A če si sam nič ne zrihtaš že pred porodom, ti pa avtomatično dajo enega v pristojnem ZD???

Zdej grem pa en film pogledat, da se vsaj malo ustavim!

Me pa že zelo zanima kaj se kaj dogaja z našo NMJ in njenimi pikicami? A katera kaj ve???

Lp,
Ž.

(odgovor članu Gio)
Neposredna povezava do sporočila: 4327
18.2.2007 16:09:35   
magor
Hoj!

Glede vrtca: sama sem vzgojiteljica v vrtcu in vem, da otroka ne moreš prej vpisat v vrtec, če še ni rojen, saj moraš na vpisni list zapisat datum rojstva. Vsaj pri nas je tako. Tudi med letom ne sprejemamo, ker imamo polno, tako da se tamali pikiji uvajajo čez poletje in septembra, ko se najstarejši otroci izpišejo iz vrtca in se tako naredi prostor ter se skupine na novo formirajo. Sem tudi v komisiji za sprejem v vrtec in vem, da nerojen otrok nebi bil sprejet s strani komisije, saj je vedno dovolj že rojenih.

Glede izbire pediatra: Ko rodiš, pokličeš v ZD, kjer želiš imeti izbranega zdravnika in se naročiš. Ni težav, če imaš že otroke pri tistem zdravniku, saj potem te avtomatično sprejme pod svoje okrilje, saj tako že pozna družinsko anamnezo. Skratka, najprej otročke spravimo na svet, potem bomo pa urejali te formalnosti.

Pa-pa

Zdaj smo družinica 6M, čakamo novega M-čka

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 4328
18.2.2007 17:24:11   
sezam
IZVIRNO SPOROČILO: sezam

IZVIRNO SPOROČILO: A-N-J-A
Res si želim,želim,želim(Nodi),da bi čimprej prišel čas da se znebim trebuha in v roke dobim malo štručkouser posted image .Ampak do 37 t imam še dva tedna do 40 t pa 5user posted image .

Bomo zmogli? Bomo ja ! (Traktor Tom) user posted image user posted image

V album sem dala slikico nase muce.

Ups, mal sem zamesala - Mojster Miha in ne Traktor Tom user posted image

simonka - pri nas tudi zaenkrat ni hudega navala trme. Ima pa druge muhe. Je pa res vcasih obdrzati hladno kri - kar res najbolj pali pri njih. Upam, da res ne bom konec tedna v porodnianici. Bi raje ae to praznovanje dala skoz, potem pa lahko. Sem enkrat mislila pripraviti praznovanje za danes, pa je ravno pustovanje. Pustimo se presenetiti, pa bomo videla kaj bo.
Je pa res en poseben obcutek, ko vnaprej ves kdaj bo tvoja bebica prisla - v prvo je bilo tudi pri meni nekako tako, ko so mi rekli, jutri vam bomo sprozili user posted image . Sele takrat se zaves, da zdaj gre pa zares.

A-N-J-A - ja, res se zapomnia take fraze. Pa opazim, da kaj za tamalo ponavljam user posted image

Kr_enamami - user posted image  kontirala porod. Se spomnim, da sem jaz tudi enkrat nekaj v sanjah razvrscala po sifrah davka - smo imeli ravno v sluzbi noro na to temo user posted image .

Nocni obiski WC-ja - prej je bilo 1-krat, sedaj pa 2-3x. So pa kot pravi tinnaaja - moonwalker in tudi zaspim takoj nazaj. Samo ponavadi se zbudim zadnji trenutek in komaj prilezem do WC-ja, ker je ze toliko poln mehur in fino pritiska user posted image

Vrtec - verjetno enako kot ti - sep 2008, vmes bo pa babica popazila. Ano bomo dali letos, pa mi je kar malo zal, da je nisem ze lani. Bomo tamalega dali prej.

Je pa pri meni en tak zaspan dan, se mi splo nic ne da user posted image

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 4329
18.2.2007 18:09:25   
tinaaja
Ojla,
po obilnem kosilu in pocitku se spet javljam user posted image
Glede vrtca - ja, otrocek se mora najprej roditi. Jaz zdaj malo raziskujem, kaj in kako je s tem, sploh tudi v smeri omenjenega privat varstva za do sept 2008. Magor - daj ti men povej nekaj, ko delas v tem fohu, pa kako naj se stars znajde, ce ima otroka za dat v vrtec med letom? Kaksne so direktive glede tega - to mi je tok grozna in nedojemljiva procedura... Nimajo vsi babic ali kaksni tet, da bi cuvale otrocke user posted image  Moja mami se dela, od mojga pa je itak ze cist preobremenjena.

Za pediatra naceloma lahko prej poklices glede zasedenosti, ampak narocis se lahko sele po rojstvu otroka. Mislim, da si ga moras sam zrihtat, da ni avtomatizma tukaj. Osebno zelim bit dogovorjena pred rojstvom, ker ne bi pol iskala se pediatra in se sekirala, a bo OK al ne. Mi odgovarja, da je pa nekje blizu - ce pomislis, da moras na drug konec mesta peljat bolanega otroka,...

NMJ - mene tud zanima, upam, da lepo napredujejo user posted image

Zabika, ja tole s psom mi je znano, sploh pol bo kriza, ko bodo mali puzali po tleh, ko bo treba sesat in pomivat na veliko.. no, ceprav tudi kaksen bacil ne skodi a ne user posted image
No, zgleda da bo treba se na veceren sprehod z nasim otrokom na 4 tačijih user posted image  

Tiste, ki imate pse, ali imate obcutek, da cutijo, da se nekaj dogaja? Nasa me je kaksen teden nazaj ignorirala, zdaj pa me stalno zasleduje in se skoz hoce crkljat user posted image  Ful imam obcutek, da ve, da se nekaj dogaja.

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 4330
18.2.2007 19:35:34   
Boni3
Glede vrtca mora biti otrok rojen,da ga lahko vpišeš.Ker je med letom,so vrtci bolj polni,zato je priporočljivo dati vlogo v več vrtcev. Za pediatra pa je tudi fino,da se rezervira prej,potem pa samo pokličeš,kdaj je otrok rojen in te naročijo za prvo posvetovalnico. Meni je bolj pomembno,da je perdiater ok,kakor,da je čisto blizu,je pa to stvar posameznika,ker je po svoje tudi fino,da je blizu.... Poiskat ga je pa dobro prej,da ni potem frke 1 mesec,da povsod telefonariš in iščeš in povsod rečejo,ja ne jemljemo novih...potem pa pristaneš pri kakem levem...

Mene pa zanima nekaj drugega,a je katero že kaj strah iti rodit? Me zanima zlasti tiste,ki ste že kdaj rodile?
Mene zdele par dni ful mori,kako bo in kaj bo....ja,ja, sej vem ,da ni še noben notr ostal pa to,ampak mori me,ker ne vem a bom za sekcijo al ne,ker moj dr. nič pametnega ne pove,potem me skrbi,če bom slučajno rodila naravno,da se ne bom prav fejst strgala....
Danes sem sanjala,da sem šla 2x rodit in obakrat so me pustili samo toliko časa se matrat,da sem bila samo za na infuzijo....Sej nisem normalana. A ima še katera take izpade?

Lp user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4331
18.2.2007 20:04:04   
tejčica
Ojla čveke!user posted image

Midva sva nazaj doma, mala pa je ostala gor do naslednjega torka!!! Malo dlje kot je bilo na začetku planirano, ampak tako je s prevozom nazaj. Se je pa komaj imela čas poslovit od naju, tako je bila zaposlena. Jutri najbrž šibajo na Pokljuko, tako da bo še na snegu malo uživala. Včeraj sva s sestro spet malo zapravljale. Mene ni v trgovino za spustit!!! Ta teden pa ne grem ni-ka-mor! Bom mogla rečt mojemu, da naj mi kartico vzame in skrije.user posted image

Sem pa v petek za gor fuuul trpela v avtu. Me je tako matralo, da je moj že mislil da bomo šli rodit! Sem skoraj ležala v avtu, pa me je vse špikalo in tiščalo. No, ko sem pa na dvorišču iz avta stopila, sem pa 5 minut take vetrove spuščala, da nisem mogla verjet da je to sploh možno.user posted image Pa nič takega nisem jedla. Pol se bila pa kot nova.
Sva pa pripeljala še košek in sedaj imamo res vse.user posted image Jutri še prevleko operem in to je to. Dobila pa sva tudi zimsko vrečo. Sama je nisem nameravala kupit ker je vprašanje če jo bom sploh rabila. Če jo bomo rabli, jo imamo.

Tudi jaz se ne morem upret krofom.user posted image Včeraj je mami pekla vzhajane flancate in sem se jih najedla do amena, danes pa mi je tašča dala še sveže krofe. Jih bo pa pekla tudi v torek, tako da se jih jaz sploh ne bom lotla pečt.

Popoldansko spanje je pa tudi pri meni že kar obezno. Če je čas, se pa tudi dopoldanskega ne branim. Danes mi je po dooolgem času uspelo, da sem bila celo pot iz Gorenjske do Kopra budna. Res pa, da sem spala skoraj uro preden sva štartala.user posted image

Tudi naša pupa bo od dojenčka dobila darilo. Že od novega leta naprej si želi princa za svojo princesko (Barbie) in sem rekla da ji bom kupila Kena. No, pa imam spet dober razlog da grem v trgovino.user posted image

Kuhamo pa tudi pri nas bolj na izi. Se mi ne da ure in ure za štedilnikom stat, raje malo zadremam.user posted image  Me pa mami in tašča pridno zalagata s hrano in imam skrinjo polno do vrha z že pripravljeno hrano (ragu, jota, knedli, njoki, golaž, zrezki v omaki, že spanirani zrezki...).user posted image  

Previjalno mizo tudi midva nimava "original", ampak dvignjen predalnik. Ko previjalne ne bomo več rabili, se bo ta dvignjen del samo odstranil in bo spet predalnik (ki je komplet od otroške sobe). Sva že naročila les in čakava da nas pokličejo. Ko bo gotovo pripopam v album.

Tudi naš user posted image  je še vedno zelo visoko. Že Tajo sem nosila zelo visoko in se mi sploh ni spustila. Jo je pri porodu (8 dni čez rok, brez lastnih popadkov) morala babica dol tiščat in sem imela cel tebuh v črnicah.user posted image  Nisem vedla da je to sploh možno.

Za vrtec se bomo pa tudi mi prijavili kar kmalu po rojstvu. Taja je šla v vrtec s 13imi meseci in je uživala od prvega dne naprej. Vem pa da ni rečeno, da bo tudi pri drugem tako. Sicer sta tašča in tast že upokojena, ampak bomo šli vseeno v vrtec. Se je pa tašča že pri Taji ponudila da bi jo delno pazila ona (se pravi da bi bila Taja v vrtcu za polovični program), pa sva jo vseeno dala v vrtec za polno. Že tako jo zaradi najinih služb pazi velikokrat popoldan in je ne želiva preveč obremenjevat. Je pa tudi še zelo vitalna in ima en kup letanj, pa telovadbo... Raje vidim da je Taja tam popoldan, ko varstvo res rabimo in nimam občutka da bi izkoriščala varstvo. Je pa res da je med letom težko dobiti prostor v vrtcu in v tem primeru bomo za ta čas pač res potebovali privat ali pa babi varstvo.

Strah pred porodom...no, ja, ravno smejat se ne začnem ob pomisleku na porod, kakšne velike panike pa ni. Zaenkrat. Sem pa zadnjič rekla, da me je bolj kot poroda strah iti prvič po porodu na blato.user posted image

Kako pa so kaj naše mamice in user posted image ?

Spet sem se razpisala. No, sem morala malo vikend pavzo notri prinest.
Pa pa!

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 4332
18.2.2007 20:36:57   
magor
Hoj!

tinaaja - ja, vem, da je problem najti varstvo do vključitve otroka v vrtec, a če je polno zaseden, se moraš znajti. Tudi naša bebika bo morala počakati vsaj do poletja 2008. Našo user posted image  bosta čuvala moja starša, ki sta oba v pokoju in bosta rada to naredila, tako kot pri Mikeu. Verjamem pa, da ni za vse enostavno. Če si iz Ljubljane, daš lahko prijavo v več vrtcev, naša občina ima le enega.

Boni3 - tudi jaz že razmišljam o porodu, pa čeprav bo moj četrti, se po pravici povedano, nič ne bojim, morda le tega, da se ne bi kaj zapletlo. Drugače pa komaj čakam, da rodim, da vidim našo pupiko. Kar korajžno!!!!!!!!!!user posted image user posted image

Lepo nočko vsem user posted image

Zdaj smo družinica 6M, čakamo novega M-čka

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4333
18.2.2007 20:56:26   
Žabika
Moj štirinožec me kar pošteno čuva - skoz gleda kje sem in se ne oddalji veliko od mene. Drugih sprememb pa ne opažam! Me pa zelo zelo zanima kako bo po porodu, ko bo dobil družbo! Upam, da bo vse ok! Glede pospravljanja za njim - ko se bo otrok začel plaziti, mu ne bom smela obleči belih hlač user posted image !

Hvala za odgovore glede vrtca in pediatra. Torej malo se bom pozanimala kako je s pediatri že pred porodom, dokončna odločitev pa po porodu. Vrtec pa tudi upam, da bomo dobili, vmes bomo pa koga najeli.

Porod: sicer še nimam porodne izkušnje, ampak zaenkrat se ga nič ne bojim, ampak kar komaj čakam, da vidim kako bo šlo! Želim si in upam, da se bom lahko maksimalno potrudila in dobro opravila delo!

Lahko nočko, z veliko spanca!
Ž.

(odgovor članu magor)
Neposredna povezava do sporočila: 4334
18.2.2007 20:59:47   
tinaaja
Vrtci - ma saj stekam, da ce ni placa, pac ni, ampak groza me je pomislit na tiste, ki nimajo ne oseb ne financ, da bi nekaj nasli. Za 300 €, kolikor naju bi stal vrtec, bomo pa ze kaj zrihtal,ce ne bo placa. Ja prijave pa bomo dali v vec vrtcev, ce ne bomo nasli kaksne dobre prehodne variante do septembra.
Porod - jaz nekako raje ne razmisljam prevec o tem. Nimam pojma, kako bo, kako bom prenasala vse, vem samo to, da na koncu caka velika nagrada. user posted image  Malo si ne predstvaljam iztisa user posted image , ampak ce jih je ze tok ven prislo, bo pa nasa tud. Predvsem upam, da ne bo kaksnih komplikacij in da bo slo OK. To je edino, kar si res zelim, vse ostalo (bolecine,..) bomo ze zdilal. Me pa stisne vsake tok, ampak naceloma sem kar pozitivno nastrijena do poroda, brez nekih strahov. Ma na momente mi je prav lustno se bit noseca, pa busa, pa miganje pune, po drugi strani pa postaja zmeraj vecji napor in pol me popade obcutek, da komaj cakam, da pride na svet ta nasa pupa, da jo koncno vidim user posted image
Magor, in kako shendlate s 3 (+1) user posted image  Midva bi 3 imela, ce nama bo dano. Tko da bi bilo treba pospeseno naprej delat, ce se tko odlociva, ker ne bi 3. pri 40 imela. No bomo najprej prvega na svet spravil, pa pol plane za naprej delal user posted image

Tejcica, ti se pa le zrelaxiraj, pa naspi, pa za duso tud kaksen shoping udari user posted image  Si mi spet luste za krofe naredila... Se dobro, da jih nimam doma user posted image

Boni, ja definitivno, da mora biti pediater na mestu, ne pa za ovinkom :)) V ZD vic jih je zgleda kar ene par, tko da bo treba mal v akcijo user posted image

Grem nazaj gledat film Daj naprej, mi je mali ful dobr igralec. user posted image

Nocko

< Sporočilo je popravil tinaaja -- 18.2.2007 21:01:29 >

(odgovor članu magor)
Neposredna povezava do sporočila: 4335
18.2.2007 21:33:43   
TeDyBear
Pozdravček še od mene!
Pediater - bo kar isti, kot pri prvih dveh
porod - če verjamete ali ne, me je grozno strah tretjega poroda... Ja vem, trapasto, čeprav vsi komaj čakamo user posted image , pa po dveh porodih, ampak...je le že 6,5 let od zadnjega... Pa o EA tudi razmišljam...Sem koza, vemuser posted image . Ampak prva porodna izkušnja je bila katastrofalna, pa ne bom zdaj o tem, lahko pa potem, aprila enkrat user posted image

Krofi - njamsi, sem jih tudi že precej zmazala letos, moja stara mama cvre najboljše krofe pod soncem!!! v ustih se kar topijo!!! Sicer sem pa za večerjo pojedla 4 (štiri!!!) palačinke z domačo slivovo marmelado in me sedaj VSE tišči in napenja, da je groza!

vrtec - tudi sama delam v vrtcu in moji otroci so in bodo takoj po porodniški pristali v jaslih, ker pač nimam nobene druge možnosti! Mamice že dolgo nimam več, oče je ustvaril drugo družino (tako da je moja polsestra eno leto in pol mlajša od mojega sinauser posted image user posted image user posted image ) in je s.p., tako da absolutno nima časa, tast in tašča pa sta prav tako zaposlena do onemoglosti - saj veste, penzionisti imajo zmeraj premalo časauser posted image . Moji stari starši so še živi, po mami in po očetu, a kaj, ko se približujejo častitljivim 80im letomuser posted image . Tako kakršenkoli babi servis tudi pri nas odpade!

Sicer pa imam jaz že dva tedna take glupe sanje, da ne moreš verjet! Sanjam vsako noč, vmes grem parkrat na wc, ampak sanje se potem kar nadaljujejo, kot nadaljevankeuser posted image , pa ni važno, ali so prijetne, ali pa grozne! Danes ponoči, na primer, sem rojevala na vlaku! Prej me je še pregledala moja prejšnja G in me prestrašila, kako grozno velikega otroka da imam, potem pa je bil že kar zunaj, črnolasi fantič, pa prav VSE cunjice so mu bile premajhne!!! Tako da sem mu žabice kar z naramnicami morala orog pasu zavezat, sicer bi bil sredi vlaka nagec user posted image ! Da dol padeš!

trma - moj prvorojenec je s trmo poskušal, pa smo ga večinoma ignorirali ali pa ročno prestavili v drug prostor, ker ga pač ne mislimo poslušat, ko pa se bo umiril, lahko pride nazaj. To obdobje je trajalo okrog drugega do tretjega in pol leta. Enkrat samkrat se mi je v trgovini vrgel po tleh in začel kričat brcat in zganjat histerijo za eno sladkarijo - ne vem več za katero. sama sem natančno ponovila za njim, začela sem kričat, cepetat in ga oponašat. Tamali je "zmrznil", prijela sem ga za roko, nakupovalni voziček pustila kar tam, se pri blagajni opravičila in šla ven. Sicer sem izpadla ko ena trapa za v Polje, morali bi videti face ljudi , ampak od takrat dalje se tamali NITI ENKRAT več ni vrgel po tleh zaradi take ali drugačne stvari. Mene pa v tisti trgovini tudi niso videli skoraj dve letiuser posted image !

Aja, pa bušija si zdejle dajem v album... Sicer te ne prekašam, sezam, ampak občutek pa imam, da me bo ravnokar razpočilo!!!

Lp, TeDyBear

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4336
18.2.2007 21:56:52   
draja
Amy26 jutri se potem zagotovo srečava, saj imam jaz pregled ob 7-ih, torej pred tabo. Se vidi, da sva obe še v službi in sva tako nori, da se tako zgodaj naročavauser posted image . Jaz upam, da jutri dobim napotnice za rešilca in P, ker mi jih še ni dala, pa vprašala jo bom, če mi naredi samoplačniški bris, ker me noče vaginalno pregledati, čeprav imam nonstop težave z vnetji. Bomo videli, kako bo jutri. Drugače pa sem zadovoljna z njo. No, kakorkoli, midve se vidiva jutri!

(odgovor članu TeDyBear)
Neposredna povezava do sporočila: 4337
18.2.2007 22:36:53   
sezam
boni3 - Jaz se ne obremenjujem s tem, kako bom rodila. Bolj se obremenjujem kako bom brez tavelike in obratno user posted image . Edino, kar pomislim je, da ne bi bila predolgo v P -  da bi prisla cimprej domov user posted image .

TeDyBear - lusten trebuh. Saj me bos ujela user posted image , pocakaj se 2 tedna user posted image

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 4338
18.2.2007 22:44:41   
K_a_t_i
Živjo nosečke!
Tolk ste napisale o hrani, da sem postala lačna kljub temu, da se že ves dan bašem s krofi user posted image . Sem dala v album fotke bušija (izpred 14h dni) - sem kar dobra konkurenca, ne? Se mi potem sploh ne zdi čudno, da so me že decembra spraševali, če bo kmalu, zdaj pa le še, če bodo dvojčki user posted image .
Moja g. tudi samo zmajuje z glavo, da to pa bi znalo met že preko 3h kil... (pa še skoraj 3je tedni do pdp-ja). Ampak jst ne morem pomagat, če pa tko rastemo user posted image . Bi pa bilo letos sila enostavno se oblečt v klovna, pa reklamo za trojanske krofe bi tudi lahko delala! user posted image

Čistilka - se tudi jaz priporočam za kakšno, če katera ve zanjo (v Lj).
Pa vrtec nekje blizu Ježice bomo tudi potrebovali. Se mi je pa zdelo, da je tukaj v Lj itak na vsakem koraku kak vrtec in nisem mislila, da je tak problem user posted image Pa bo zgleda kar treba v akcijo! Tko je to, če se Gorenjc in Zasavka preselita v Lj - babice avtomatsko odpadejo user posted image .

Pediatrinja - midva sva šla ene 3 mesece pred PDPjem se "prijavit" - je ena baje dobra skoraj v sosednji hiši, pa se je sestra sicer malo nasmejala, češ da običajno pridejo po tistem, ko se otroček že rodi, ampak je bla ful prijazna in si naju je zapisala - tako da samo še pokličeva, ko bo user posted image rojen in se dogovorimo za 1. pregled. Vsaj to smo že rešili!

Glede gibov sem tudi jaz spraševala g., če je vse OK, če se otroček trese pa je rekla, da ne ve točno kaj mislim s tem, ampak da verjetno ni nič narobe. Nimamo pojma kaj počne, samo da  miga user posted image . Vidim, da sanjate vse sorte - jst sem se pa danes ukvarjala z vprašanjem, kaj bi počela, če bi me za 9 mesecev zaprli v en mali prostor, kjer se niti premikatt ne bi mogla, bi imela zelo omejeno sliko, hkrati pa bi se zavedala stvari okrog sebe. Po mojem bi se mi zmešalo od dolgega časa. Upam, da se naši otročki ne počutijo tako user posted image

Še žlico železa in spanje... Čim manj obiskov wcja in mirno noč vam želim!
K_a_t_i

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 4339
19.2.2007 7:12:19   
tinaaja
Jutro,
sploh ne vem, a sem spala danes ali ne. Obcutek imam, da nasi mali ni bil vsec cist noben polozaj v katerega sm se spravila user posted image  in je skoz mi dajala to vedt. Pa ponavadi skoz spi ponoci. Bo ze. Sem pa vsaj z mojim kavo spila pred sluzbo user posted image
Sanje - user posted image  sem imela par takih za v anale, zadnje case pa nic v zvezi z rojstvom, ampak sanjam vsak noc in to najbolj neverjetne akcije user posted image  sem vse v enem Macgyver, Steven Segal, Catwoman, Jackie Chain user posted image user posted image user posted image  

Kati - user posted image  za trebuh hehehe Pri tebi tud najprej trebuh pride izza ovinka, cez par minuta pa sele ti user posted image  Joj, meni je na momente tezko z mojim, pa si ne predstvaljam, kako bi s se vecjim.. Se navadis a ne user posted image

Draja, Amy, sta uspesno opravili s pregledi?

Tedybear - lepi busi user posted image  Ful je dobr, kok imamo razlicne buse user posted image

No tko, pocasi bo treba pod tus, pa na sprehod, pol pa niti ne vem, kaj bom delala. Za kosilo: cel pecen piscanec, zelenjava, mal krompircka user posted image

Se ena debata : a vasi ze kaj planirajo zurke s prijatli ob rojstvu?
user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4340
19.2.2007 8:08:57   
draja
Tinaaja sem se prav nasmejala ob tvojih sanjah - sama akcijauser posted image . Jaz sem že s pregleda in v službi, z Amy pa sva se tudi srečali in malo poklepetali, preden sem šla jaz noter. Hvala za vprašanje - mislim da sem uspešno opravila pregled, glede na to, da je voda, pritisk, višina trebuha, bitje srčka OK. Sem pa tudi izsilila nov recept proti izcedku in sicer Vagisan. Pa poskusimo še to... Aja pa končno sem dobila napotnice user posted image .

Punce ne tolk pisat o hrani, ker bom jaz tukaj v službi celo tipkovnico poslinila, k se mi tolk sline cedijo.

No, pridne bodite.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4341
19.2.2007 8:33:01   
LP
Pozdravljene user posted image !
Res ste preve čvekice, sploh ne zmorem vsega prebrat, če me kak dan ni gor...
Danes vam moram spet malo pisat. Namreč zdaj tudi mi imamo že skoraj vse za malega user posted image , le še nekaj malenkosti nam manjka. Občutek je super, ko zlagam male cotke v vse njegove nove omare... Čeprav je sobica naemkrat zelo majhna, je vsak dan prijetnejšauser posted image . Danes se z user posted image odpravima še po malenkosti, potem pa tudi zame konec velikih šopingov, ki me res pošteno utrudijo. Popoldne imam še telovadbo oz. fizioterapijo v ZD, tako da dan bo res kratek...
Trebuh se mi ni še nič spustil, sicer je verjetno razumljivo, ker je pred mano še 38 dni. Mali user posted image me veselo brca najraje v rebra, sploh ko sedim. Je pa zelo smešno odkar od zadjega UZ vem, kaj približno kje ima, in me vedno nasmeji, ko mi najraje od vsega tišči pod rebra svojo malo rito. Ima pa ponavadi 2 dneva, ko je noro aktiven, in potem kak dan zatišje, toliko da vem, da je tu, ko se malo sem in tja poriva. Včasih tako, da mi kr sapo vzame, ampak je vseeno fajn, samo da vem, da je tu in da se kmalu spoznamo user posted image !!!
Kar se pa tiče spanja - zadnje noči so obup, sploh ne spim, samo sanjarim, kako bo, ko ga bom zagledala, objemala, oblačla, previjala - skratka - KOMAJ ŽE ČAKAM!!!!!!!! Tako kot verjetno vse ve!!!!!!!!!! Ampak sej še nam manjka res malo, pa bo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!!!
Vsem vam na tole sončno jutro pošiljama z mojim malim user posted image lepe pozdravčke, pobožajte trebuščke in se imejte kar se da LEPO!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 4342
19.2.2007 8:50:21   
slumpo
ojla

se oglašam na hitro po dolgem času....malček sem pozabila na vse ker5 sem v četrtek zvedela da nase bitjece še ni obrnjeno na glavo in kaj lahko vse temu sledi...nič kaj vzpodbudnega. sedaj čakam do 37 tedna če se bo obrnu sicer grem na zunajni obrat če bo uspel....skratka žalostna...čeprav mislim in upam da se bo obrnu ker mislim da ima v busiju se prostor ker ga z brcanjem (beri wu du tehnike) čutim po celotnem busiju ali pa vsakokrat drugje....odvisno kako ležim...če ležim na levem boku mi kar pade na levo stran in obratno.....
od tistih ki ste rodile že ali je katera rodila z nogicami ali z ritko naprej?

zdej me pa še nekaj zanima!
ali ima katera slučajno knjigo...RAZLAGA OSEBNIH IMEN...in če je katera tok dobra da mi najde če ima ta podatek razlago ANEJ - a.

bodte pridne in grem naprej likat...sem že pri koncu.

(odgovor članu LP)
Neposredna povezava do sporočila: 4343
19.2.2007 9:12:22   
vms
user posted image  Naprej vas lepo pozdravljam, drage Marčevke!! Naj se vam najprej predstavim:
PDP 14.03.2007 ( čakamo tretjega piškotka user posted image ) Prejšnji teden sem pričela z porodniškim dopustom in sedaj imam več časa tudi jaz kaj napisti. Redno vas prebiram že zelo dolgo a poleg dvehuser posted image  ( ŽAN 11,5 )user posted imageRebeka 6,5) in moje šole ter dokaj zahtevne službe sem se veliko sproščala z branjem  nikakor pa nisem mogla sama sebe prepričati, da bi še jaz kaj počvekala. Prihajam iz Ljubljane občina Vič.
Tako upam da me boste dale na seznam pričakujočih in po resnici povedano želim kmalu tudi z njega dol!!user posted image user posted image Saj sem kot sod- moje mere( 157cm, 74kg)!!!
Naša piška je še kar z ritko dol, ginekologinja mi odsvetuje zunanji obrat ker sem imela nizko ležečo posteljico. Sedaj je posteljica ok pa se vseeeno boji, da ne bi zakrvavela med obratom, ker bi morala potem roditi... a  jaz pa se bojim ko user posted image  medeničnega poroda. Pa ne zaradi mene temveč zaradi komplikacij pri porodu. Nikakor si ne bi želela da se otročku kaj izpahne ob samem porodu ali pa da pride v stisko... Pa saj veste, kaj čem nakladat.
Skratka led sem prebila in upam, da se še pišemo.

Pobožajte svoje bušije 
lp
vms
36t 5/7  

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 4344
19.2.2007 9:15:17   
dskubin
Slumpo, evo, iz leksikona imen:

Anej izhaja iz lat. imena Annaeus - to skušajo razlagati iz gr. besede aneo v pomenu "molče, mirno, tiho", torej je bil prvotni pomen "molčečnež, kdor molči". Koledarsko bi lahko to ime uvrstili k imenu Ana.

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 4345
19.2.2007 9:24:15   
draja
vms, dobrodošla med namiuser posted image user posted image  Super, da si se javila. Marčevke res podiramo vse rekorde!

Slumpo, vms, želim vama, da se vajini pikici obrneta tako kot je treba in da bosta vajina poroda potekala kar se da brez zapletov. Držim pesti, da bo vse OK in se bodo zdravniki pravilno odločili.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 4346
19.2.2007 9:38:25   
amy26
Vms, dobrodošla med marčevkami

Kot je že Draja rekla sva se danes srečali in malo poklepetali, no upam da bomo v kratkem še kakšno rekle.

Moj bebi je še vedno obrnjen v pravilnem položaju za izhoduser posted image , poslušali smo srček, dobila prav tako napotnice. Sem pa morala spet dati kri in vodo zaradi kašlja ki traja že cel mesec in pa zaradi prehlada ledvic, tako da bodo izvidi jutri če bo slabo bom morala jemati antibiotike, no pa na bolniško me je hotela dati vendar sem rekla da bom delala še ta teden pol bo pa itak porodniška.
Pa malo me je G. ustrašila ko je rekla da zaradi kašljanja se lahko začnem odpirati, no sej če me ne pregleda itak ne more vedeti a sem že kaj ali ne. No vsekakor upam da bebi počaka vsaj še dva tedna v bušiji. 

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 4347
19.2.2007 9:42:50   
A-N-J-A
Čao!
Danes je bila malo boljša noč.Ela se je sicer dvakrat zbudila,ampak je moj ustal,tko da men ni blo trebauser posted image .
Zdele delam lazanjo in komi čakam da pride moj domov,ampak to bo šele okol 17huser posted image .
Buši se men še ni spustu,vsaj mislim tako,ker v želodec spravim zelo majhne količine hrane,pa še to me tišči.
poroda me ni strah,vsaj zaenkrat.Mislim pa da ko se bodo začel popadki bom zihr kakšnouser posted image spustila,ko se bom spomnila na vse kaj me čaka.Tko kot Sezam tud mene bolj skrbi kako bo z Elo.
Pri prvem porodu me tud ni blo strah,ker nisem vedla kaj me čaka in zakaj bi se sekirala za nekaj kar je neizbežno.Ko mi je odtekla voda sva se odpravla v P in na poti v avto potrkam na okno pri mojih in pravim da greva,pa prav mami vsa živčna"sej bo".Takrat se mi je pa kar cmok naredu in ful mi je šlo na jok.
Kati  luštn buši,ko da maš žogo zatlačeno pod majčkouser posted image .
Tedybear za tretjo nosečnost bi pričakovala da maš večjegauser posted image ,pa je prav lušten.Jaz sem pa kot nasedu kit.Ma pa tvoj fantek že zdaj zelo rad bratca,al ma maicouser posted image ???
Sanjam pa jaz nič kaj dost,tko da tle ne morem delit izkušenj.
slumpo jaz upam da se ti bo obrnu.Mene je bilo tud mal strah da se ni,pa je rekel Puši,da danes pa to res ni noben problem pri vsem tem znanju.
Na tem linku si preberi kakšne vaje lahko izvajaš,glede obrata otročka(pod Mother)http://pregnancy.about.com/cs/pregnancycalendar/l/blweek36.htm

ANEJ izhaja z latinskega imena Anaeus.To poskušajo razlagati z grško besedo"aneo"v pomenu "molče,tiho,mirno".Prvotno so s tem imenom verjetno poimenovali molčečega človeka.

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 4348
19.2.2007 9:50:27   
A-N-J-A
Aja  hotla sem še povedat,da je moja cimra v P imela porod v medenični vstavi in je blo vse ok.Bila je avtomatično prerezana in to mal več,pa ta malo je mogla široko previjat z dvema plenicama-preventivno.

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 4349
19.2.2007 9:52:50   
K_a_t_i
Jutro!
Marca bo pa res naval v porodnišnicah user posted image . Mislite, da sprejemajo kakšne rezervacije? user posted image Pozdravljena vms.
Drugače pa je današnja noč minila zeloooo počasi - na vsake 7 minut mi je trebuh otrdeval in nisem imela pojma al je to že to, ali so lažni popadki user posted image ? Do 5h zjutraj sem po netu brskala in pila donat (baje magnezij pomaga proti krčem?), ob 5h sem končno zadremala za 2 urci, zdej mam pa mal posledic donata - male seanse na wcju user posted image .
Men so že pri 31t zagotavljali, da je dete na glavi, potem pa ni več delala UZja in me zanima, kako je lahko tok 100%, da je bil to zadnji obrat user posted image ? Slumpo, vms - veliko sreče!!!
Žurke - moj že od kar je zvedel  za user posted image razmišlja koga, kdaj in kam naj povabi user posted image . Je revež ves bogi, ker ne ve kako naj uskladi kolege iz Lj in Železnikov z mojo željo, da rodim v Trbovljah in svojo službo v Lj. Moje mnenje je, da naj se poveselijo par tednov PO dogodku, ampak  baje da to "pol ni več tisto tapravo" user posted image . Kaj pa vaši user posted image ?

Izven teme - ma katera kak recept (podroben - beri NIMAM POJMA!!! user posted image ) za pripravo testa za pito? Mi neka jabolka ostajajo. Hvala!

user posted image

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 4350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?