|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
27.11.2006 12:17:53   
majita
Hojla nosečke!

Jaz bom pa zibko, posteljco in postelnino dobila od sestrične. Je rekla, da ne bo več mela otrok. Men je pa OK, bom pa dojenčku kaj druzga privoščila za ta denar.

Gre jutri mogoče kakšna "cukr" pit na polikliniko? Pa v PO porodnišnico sem klicala. Jutri se prične tečaj predporodne priprave, nasledni je šele februarja, kar mi je pa prepozno. Pa v PO v primerjavi z LJ je samo 8 predavanj, kar mi je še bolj ql. Pa še vreme je ok za 1x, mi ne bo treba plužit. Se mi katera kjerkoli pridruži?

Pazite nase in božajte bušije!

Majita

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2851
   RE: Marčevke
27.11.2006 13:30:09   
sezam
Encijan - jaz imam blazino veliko cca 74x84 in mislim, dasem jo kupila v Arielu (2 leti nazaj). Večje pa še nisem zasledila. Za železo je pa res najboljše rdeče meso skupaj s C vitaminom, ker se tako bolje absorbira.

urskas - sem vesela da se je tako izteklo. Res nikoli ne vemo kje in kdaj nas čaka nesreča user posted image

tinajaa - ful lepo si izbrala user posted image . Cene imajo pa res hude.user posted image

Naš user posted image  bo tudi prve 3 mesece spal v košku in ne v postelji. Dobim jo pa od mami (sem jaz prva spala v njem user posted image )

Danes sem imela 3-urni test za sladkor. Fuj kolk je blo ogabno pit in potem 3 ure tam sedet. Ful ubijajoče. Rezultate izvem pa jutri. Upam, da bodo OK.user posted image




_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu majita)
Neposredna povezava do sporočila: 2852
   RE: Marčevke
27.11.2006 13:55:18   
Encijan
TeDyBear, glede trtice samo počivanje ne bo zadosti. Bolečine v trtici, hrbtenici, nogah v nosečnosti se pojavijo, ker se sklepi "rahljajo", še posebej pa se na porod pripravlja medenica, ki se deloma celo razpre, zato je priporočljivo okrepiti mišice, kar naj bi seveda pripomoglo tudi k zmanjšanju bolečin. Te težave so značilne še posebej za 3. tromesečje, zato je priporočljivo z vajami začeti čim prej. Osnova vadbe v nosečnosti so vaje za krepitev medeničnega dna (nekaj o tem npr. tukaj: http://mojtrener.com/index.php?group=lmenu&menu=mamice&menuItem=article&subMenuItem=812&g_domain=mojtrener.com&g_lang=sl), ki pa jih moramo seveda še nadgraditi. Tu ti ne morem kaj pomagati, ker sem sama na tej točki, ko te vaje delam redno, nisem pa jih še vklopila v druge. Medtem sem se razgibavala s hojo, danes pa sem po več kot enem mesecu poskusila še s počasnejšo vadbo na orbitreku. Oktobra sem jo namreč prekinila, ker mi počasna vadba ni ustrezala, pri samo malo zmanjšani obremenitvi pa sem (sploh po mnenju mojega dragega) preveč poskakovala in sem jo zato raje opustila. No, danes se po počasnejši vadbi počutim kar dobro, poskakovala nisem in upam da se je tudi bebici dobro godilo. Delam pa na tem, da si ustvarim en programček vaj za vsak dan, samo sem šele na začetku. Malo razmišljam o CD-ju Vzajemne, ki so ga nosečke tukaj že pohvalile.

Tudi jaz imam posteljico na sprednji strani in tudi meni se zdi, da se brcike - razen občasno - nič kaj ne stopnjujejo, včasih imam občutek, kot da mi user posted image od znotraj prav nežno bobna po trebuhu, najbolj mi je hecno, ko to bobnanje občutim hkrati na levi in desni strani trebuha, pa ne vem, a so to nogice,  rokice, al kaj. Pojma nimam, kako je bebica obrnjena v tem trenutku. Občutim pa jih ponavadi zjutraj in zvečer, včasih pa tudi vmes, ko mirujem (ko berem ali pri kosilu npr.).

Encijan  

(odgovor članu majita)
Neposredna povezava do sporočila: 2853
   RE: Marčevke
27.11.2006 14:42:38   
sezam
Ena je zadnjič spraševala, če sem medtem ko čakaš na odvzem krvi pri glukoznem testu , lahko pije. danes je sestra tam povedala, da lahko piješ navadno vodo.

< Sporočilo je popravil sezam -- 27.11.2006 14:43:06 >


_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu Encijan)
Neposredna povezava do sporočila: 2854
   RE: Marčevke
27.11.2006 15:15:53   
Sibil_
JA to sem bila jaz-si me prav razveselila sezam.A je ful kriza tam bit tri ure?KAj si delala?Sklepam da kaj brala?user posted image

LP,
Sibiluser posted image

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 2855
   RE: Marčevke
27.11.2006 15:25:47   
tejčica
Hojla pupe!

Mi smo šele danes prišli nazaj z Gorenjske, kjer sem bila v soboto v šopingu na polno. Temu primerno sem tudi bila utrujena in včerajšnji dan sem izkoristila za poležavanje. Danes pa sem že imela pregled pri mojem G. Pregledal me je vaginalno in sem še lepo zaprta. Malo me je stisnilo ko sem se zvagala, saj sem se od zadnjega pregleda zredila za 2kg! Sicer mi nihče ni nič rekel, ampak se bom malo bolj morala pazit, da ne bo na koncu tako kot v prvi nosečnosti. Dobila sem tudi papirje za laboratorij in moram ta teden iti. Tudi mene čaka glukoza.user posted image  Naslednji pregled imam 22.12.,  v januarju (5.-10.) pa naslednji UZ.

Toliko za sedaj, ker me čas priganja. Spet! Upam da mi zvečer uspe prebrat kar ste napisale čez vikend.

Pa pa!

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2856
   RE: Marčevke
27.11.2006 16:44:10   
Tekica
Pozdravček vsem,

obalke, jaz sem za sredo zjutraj v Triglavu - kdaj?? Okoli 8h, malo prej, malo pozneje? Jaz bi šla prej še v službo, potem pa se dobimo lahko.

Za šopinge imate prav ... meni je v trgovini vedno preveč ljudi, danes sem bila pa sama, pa je še trajalo, ne zaradi mene user posted image

Sem pa pila danes glukozo (50 g), jutri moram poklicati, kakšni so razultati. Okus je bil tak kot kava od moje tašče - zelo sladko in malo/nič kave ...

Mi je pa sestra povedala, da če si na triurnem testu glukoze, lahko vmes piješ vodo (tukaj smo morale sedeti v čakalnici in nič jesti, piti), se malo uležeš itd - imajo stole in tudi posteljo ... vseeno upam, da mi bo to prihranjeno ...

Za posteljnino pa - bom jaz taščo prosila, da kaj sešije, saj jo kar razganja od odvečne energije ... bo verjetno čisto ok.

Lp

_____________________________

Naš angelček - lumpek Klemen se je rodil 28. 2. 2007.

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2857
   RE: Marčevke
27.11.2006 16:53:27   
Dajadada
Pa kaj je zdaj s tem cukrom. Meni je tudi danes G težila, da sem se preveč zredila in da sumi, da bom imela sladkorno. Ampak ni me pa poslala na pregled zaenkrat. Je rekla naj bolj pazim, kaj jem in naj začnem vsak dan telovadit. Zredila sem se že za 10kg in če bi se sedaj naprej redila tako kot naj bi se redile nosečke, potem bom pridelala +22 kg, kar je ful, ful.
Moja G pravi, da bi bilo najbolj idealno, da kar obdržim to težo. Ja, le kako!? A naj začnem hujšati, ali kaj? Že moje detece bo prispevalo kakšne 3 kg v naslednjih mesecih, tako da si res ne predstavljam, kako naj ostanem na tej kilaži.
In kaj me še najbolj čudi? To da se mi sploh ne zdi, da bi jedla kaj več kot prej. Razen obvezno vsak dan zajtrk - čokolino, ki ga prej nisem, pa mogoče eno črno žemljo več na dan. G mi je odsvetovala čokolino, ker naj sploh ne bi bil tako fajn, ima veliko sladkorja itd. Pa kaj, če zjutraj ne morem nič drugega spravit vase.
Če se bom do naslednjega pregleda spet ful zredila, me bo dala na test, ampak takrat bom že 31 tednov, a ni to že malo pozno??? 

KAVA V LJ:
Sonchek, jaz v četrtek ne morem, ker imam zobarja. Sem ravno včeraj pogledala v svoj koledarček in opazila, da ga imam 30.11. ob 16ih. Glede na to, da bi Slumpo tudi prišla, pa v četrtek ne more, bo najbolje, da prestavimo. Kako se vam zdi v ponedeljek, 4.12. ali v torek, 5.12.???    

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2858
   RE: Marčevke
27.11.2006 17:07:18   
*sonchek*
Ojoj, pa kaj je res s tem cukrom??? user posted image Jaz samo upam, da mi drug teden, ko imam pregled, ne bo kaj komplicirala zarad kg - sem se tudi od zadnjega pregleda poredila za 3kg user posted image Pa sploh nimam občutka, da bi kaj pretiravala s hrano - celo malo in majhne obroke pojem, ker me drugače vse tišči user posted image

KAVA V LJ
4.12. jaz ne morem, ker imam pregled pri g., lahko pa v torek 5.12. user posted image

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 2859
   RE: Marčevke
27.11.2006 17:47:02   
sezam
sibil - mi je bila na koncu že muka. K sreči je bila še ena  user posted image  na istem testu, tako da sva malo klepatali, malo pa brali. Samo se pa naveličaš skoz sedet user posted image

_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 2860
   RE: Marčevke
27.11.2006 18:17:28   
TeDyBear
Encijan, hvala za odgovor! Maš prav resno se bom morala lotit kakšne primerne telovadbe, ampak kaj, ko ne vem, kaj lahko in kaj ne - sem na bolniški zaradi rizične nosečnosti (en predčasen porod v 33/4), kratkega MV in otrdevanja maternice... Tako da si niti ne upam ne vem kaj... Me pa tudi ful tišči navzdol in mi spodaj dol kar kljuje, ko nekaj časa stojim - prav čutim kot pritisk... Upam, da bo vse OK, zato pa tudi veliiiiko počivam in sem fizično bolj malo aktivna...
Ja, je pa tudi mene kar malo groza te glukoze, me čaka v kratkemuser posted image ...
Lp vsem...

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 2861
   RE: Marčevke
27.11.2006 21:29:19   
magor
Halo, vse marčevske nosečke!

Kar nekaj časa že nisem bila na forumu,ker sem kar utrujena in se težko spravim k računalniku. Od danes naprej sem sigurna, da je z našo princesko vse ok, saj sem imela še eno morfologijo v porodnišnici. Končno se je izkazalo, da je bila povišana nuhalna le majhna ovira do srečnega konca. Sicer sem kar trpela, sedaj po vseh preiskavah in rezultatih lahko le še v miru čakam, da jo končno stisnem k sebi. To jo bodo moji fantje oboževali, že zdaj božajo trebuh.
Iskrene čestitke vsem za poroko, za dopolnjene tedne, za uspešne preglede, za vse, kar vas osrečuje,...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Zdaj smo družinica 6M, čakamo novega M-čka

(odgovor članu TeDyBear)
Neposredna povezava do sporočila: 2862
   RE: Marčevke
27.11.2006 22:25:33   
sezam
magor - super da je vse OK. Sedaj pa uživaj do konca nosečnosti. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu magor)
Neposredna povezava do sporočila: 2863
   RE: Marčevke
28.11.2006 8:14:12   
Sibil_
Pozdravček!

Magor-super, da je vse ok.Zdaj pa veselo čakat....user posted image

Obalke-jutri v triglavski okrog 8-ih, ok?Jaz bom standard malo kasneje s sendvičem...user posted image

Prej sem šla gledat ene linke o razvoju ploda in me je nekaj malo presenetilo.Baje da je 25 teden vstop v tretje trimesečje nosečnosti-ma kaj že?Joj tega si kar ne morem predstavljat, ampak dejansko pa je tako....kako že gre uno po tednih in mesecih?JAz sem zdaj v 25/26 teden, kateri mesec je to že?Tiste ki znate to štet, ker jaz nimam pojma?user posted image

Dejansko smo že čez 2/3 nosečnosti-uhhh.To bo kmalu....user posted image

Tejčica javi kaj in kje si šopingirala, pa če si dobila kaj res lepega....

LP,
Sibiluser posted image



_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 2864
   RE: Marčevke
28.11.2006 8:59:24   
tinaaja
Sibil, jaz se s temi internetnimi stetji ne ubadam vec. Grem po principu Tjecice in sicer, da od pdp odstevas mesece.. Torej sem (pdp: 17.3.) -> 17.11. sla v 6 mesec. Ne stejem po tednih, kolikor pa gledam tromesecja drugje po netu, pa gres v 3/3 z 28/29 tednom.
Glede narocila iz US pa hvala za ponubo, sem zdaj narocila Sterntaler in ne bom te iz US. Imam tudi sama tam znance, ce bi fuul hotla, ampak se pri posiljkah iz US zna zataknit na carini, tko da same komplikacije.. Pa sem pol se razmisljala, da je pa vseeno bolje mal bolj nevtralne barve narocat kot roza user posted image  se je od mami znancem ravno zgodilo, da so jima 2x zatrdili, da je puncka, pa je prisel fantek user posted image  Vseeno pa lepa hvala za ponujeno pomoc user posted image user posted image user posted image

Magor user posted image user posted image user posted image

mene je danes na sprehodu s kuzo tko zgrabilo levo spodaj, da sem kar doma ostala - delam od doma.. sploh ne vem, kaj je bilo. Sem sla pol na wc, pa je bilo malo bolje user posted image

Lep dan vsem user posted image

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2865
   RE: Marčevke
28.11.2006 10:32:57   
urla
Evo mene, počivam in se kar sama sebi smilim. Trebuh še kar trd in ko hodim imam občutek, da bo bebica padla ven.

Kar se tiče kave Ljubljančanke bi tudi jaz prišla. 5.12 mi odgovoarja. Javite uro in kraj.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2866
   RE: Marčevke
28.11.2006 10:46:26   
*sonchek*
Hej nosečke!
 
No, da še jaz malo pojamram. Včeraj me je malo zagrabilo in 3 cm desno od popka  me je bolela ko sto user posted image  Predvidevala sem, da je pač user posted image  malo čudno nameščen in sem počivala. Zvečer se je začel kobacat tako čudno, da sem mislila, da bo pogledal skozi popek user posted image  Celo noč sem iskala pravi položaj, a ga nisem našla. Pa saj niti ni dosti izbire - če ležim na boku (levem ali desnem), me začne brcat spodaj, če ležim na hrbtu pa mu odgovarja, težava pa je, ker začne mene vse bolet - vglavnem začaran krog user posted image  
Še dobro, da imamo RR in lahko malo pojamramo user posted image
 
urla si na bolniški? Pridno počivaj!
Kar se pa tiče kavice v LJ - velja torej za 5. 12.? Lahko se dobimo v kakšni slaščičarni (npr. Zvezda, Maximarket itd.). Vsak predlog bo dobrodošel! Glede ure, pa bi meni najbolj odgovarjalo po 16. uri (po službi) - glede na to, da delam v centru lahko nekje med 16. in 16.15 uro...user posted image

(odgovor članu urla)
Neposredna povezava do sporočila: 2867
   RE: Marčevke
28.11.2006 11:29:32   
Dajadada
kava LJ:
Jaz sem za 5. 12., ob 16:15. Drugače sicer delam do petih, ampak grem lahko tudi prej iz službe.

A se dobimo v Maxi slaščičarni, je manj gužve kot v Zvezdi?


(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 2868
   RE: Marčevke
28.11.2006 11:31:00   
bibi
Punce poglejte tale link! Joj meni so te dude ful všeč! Moram naročit!

http://www.mojaduda.si/site/

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 2869
   RE: Marčevke
28.11.2006 11:49:07   
tinaaja
sam nekaj glede maxija .. saj vem, da je brez veze generalizirat, ampak, moja babi in druzinska prijateljica sta se pred kratkim tam zastrupili s krostato user posted image  Jaz sem prej sla tja na kaksen priboljsek, ker tud delam v blizini, zdaj pa med nosecnostjo ne grem vec, ker nocem tvegat. Vem, da je long shot, da se ti kaj takega zgodi, ampak zdaj ne zelim tvegat.. Samo v razmislek, ce boste kaksne tortice jedle tam.. grem si zdaj link pogledat user posted image

(odgovor članu bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 2870
   RE: Marčevke
28.11.2006 11:52:11   
*sonchek*


KAVICA V LJ., 5. 12. 2006 ob 16.15 v ??????  user posted image

< Sporočilo je popravil *sonchek* -- 28.11.2006 11:53:23 >

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 2871
   RE: Marčevke
28.11.2006 11:56:54   
leya
helooooooooo...
še jst po zelo dolgem času. No ma ponovni morfologiji so ugotovili da je vse ok, tko da se je videl tud mehurček, meli bomo pa user posted image .
Pa rok mam prestavljen na 26.3. tko da če mi lahko še to popravte.
Sicer sem pa sama v nedeljo začela s šopingom...kok je pa to dober občutek.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2872
   RE: Marčevke
28.11.2006 12:01:27   
urla
Kavica - jest pridem sam da bo še kakšna tortica zraven. Sam povejte lokacijo, če Maxi odpade.

Sem na bolniški uradno, se pa vsak dan za ene dve urci švercam v službi.

(odgovor članu leya)
Neposredna povezava do sporočila: 2873
   RE: Marčevke
28.11.2006 12:09:26   
malička
ojla marčevke, že tako dolgo se nisem javila da kar hudo-ampak me sploh niste pogrešaleuser posted image user posted image user posted image . Tudi mi smo zakorakali v 25 teden, še samo 15 do konca jupiiiiiiiiiiii, v petek sem imela pregled pri ginekologu, od zadnjega pregleda smo pridelali 4 kg pa mi ni nič rekel ginekolog da je to kaj slabega, vse skupaj pa smo pridelali 7,5 kg, naslednjič pa že dobim rhogan-ker sem rh negativna, malo se bojim injekcij ampak bouser posted image . Počutje je vredu, če odštejem bolečine v križu, in v levi nogi me včasih kar krč grabi katastrofa, glede brcik je pri nas včasih kar zanimivo, ko ležim na hrbtu in mi trebuh kar valovi-lep občutek, lnič punce lepo se imejte pa se bom še javila kaj da ne boste čisto pozabile name heheheh- pa pa!

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 2874
   RE: Marčevke
28.11.2006 12:23:11   
Dajadada
KAVA LJ: A rečemo potem 5.12. ob 16:15 v Zvezdi?

Malička, jaz se tudi ne javljam pogosto, berem pa kar redno. Vsake toliko časa je pa tudi lepo, da povemo kaj je novega, a ne? Ene pišejo več, ene malo manj, važno da si izmenjamo info, malo pojamramo in vse skupaj uspešno prilezemo do marca in pričakamo naše user posted image .


(odgovor članu malička)
Neposredna povezava do sporočila: 2875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?