Encijan
|
Ojla , pa se po dolgem času spet malo oglašam, sem vas komaj prebrala. Da ne pozabim vprašat, tudi sama sem namreč gledala tole http://www.izi-mobili.si/previjalke.html, pa me zanima, ali se potem da dobiti tako veliko previjalno blazino? Sem našla povsod samo male. Moj dragi bo najbrž previjalno omarico sam naredil, tako za čez pralni stroj, z nekaj predali ob strani, pa bi tudi rada imela večjo previjalno površino. Ker drugje nimava ravno prostora, se mi zdi, da bo kopalnica kar prava stvar, pa tudi prijateljica je pred leti imela nekaj podobnega in se je lepo obneslo. Za vsako informacijo glede večjih previjalnih blazin bom res hvaležna. Sicer pa sem imela prejšnji teden pregled in je v glavnem vse v mejah normale, malce nizek imam le hemoglobin in moram zato povečat uživanje železa, zaenkrat bom poskusila s prehrano, če pa bo v 2 mesecih še padel, bom morala jemati tablete. Rdečega mesa ravno ne maram, zato moram še naštudirat, kaj jesti. Rdečo peso imam rada, pa tudi kake suhe slive in marelice bom bolj redno jedla. A ima še katera podoben problem in kako ga rešuje? Mi je pa v sredo, ko sva se z avtom peljala v Lj dvakrat postalo tako slabo, da me je skoraj zmanjkalo (kar tema se mi je delala pred očmi), zbruhala sem tudi čaj, ki sem ga splia pred odhodom, potem pa mi je sestra namerila pritisk 95/65, ponavadi ga pa imam okoli 110/70 in sem menda odreagirala na vreme. Občutek je bil res smotan, tako da me je bilo kar malce strah potem, ko sem sama sedla za volan... No, pa je potem minilo, sem nekaj pojedla in spila vodo. Pa morda nisem več navajena zgodaj vstajat, prej sem redno vstajala ob 4:30, sedaj pa spim do 8-ih, s prekinitvami se razume (WC tudi po 4-krat na noč). Nabiranje kg se je malce umirilo in se zato tudi bolje počutim, v mesecu pred prejšnjim pregledom sem se namreč zredila 4 kg, v zadnjem pa le 1 in sem si malce oddahnila, ker če bi šlo tako naprej, bi zlahka prišla tudi na 30+. No, zdaj imam tako okoli 8+, če upoštevam težo pred nosečnostjo (v 1. mesecu je šlo nekaj dol), če štejem pa maksimalno razliko je pa že preveč, čez 10. V kratkem me čaka, da pregledam cotice, ki jih bom dobila za od prijateljic, potem pa bo treba naredit seznam manjkajočih stvari in v shoping! Morda decembra ali pa najkasneje januarja. Aja, še to, z dragim sva že skoraj zaključila obiskovanje šole za starše, pa nama je bilo večinoma kar všeč in tudi koristno. Zanimivo, mene pa je prav sestra pri G vprašala (1 mesec nazaj), če že hodim v šolo. Pa sem rekla da ne in sva se potem kar odločila. Z znanjem je pa tako, pozabimo tako veliko, ne glede na to, ali stvari slišimo 1 mesec prej ali 3, določene stvari pa je pametno slišati prej, saj je tema celotno zadnje 3-mesečje (no, vsaj v Lj, kjer je šola sestavljena iz 10+2 predavanj, je eno celo predavanje posvečemo nosečnosti v zadnjem tromesečju, eno pa telovadbi in vajam, ki jih je dobro delati že prej - vaje za učvrstitev medeničnega dna oz. po starem keglove vaje.) Meni vsekakor ni žal, da sem se šole udeležila že sedaj, za to sva se odločila tudi iz praktičnega vzroka (zima in nepredvideno stanje na cestah). Saj res, a delate keglove vaje redno? Jaz jih delam dokaj redno, moram pa začeti še z drugimi vajami, saj že čutim malo bolečine tam okoli trtice in občasno v križu, tako da se moram kar organizirat. Se bom pozanimala za tisti CD od vzajemne, upam da se dobi tudi pri nas. Lep sončen pozdrav od Encijan
|