Anonimen
|
Čestitke, srečica!!! Renan, mi smo že doma, tako da nas jutri ne bo. Bom kasneje napisala, kako katastrofo od dopusta smo imeli, da smo hotli že včeraj pobegnit domov, pa smo vseeno šli šele danes. Bobika, sicer sem prepozna za pestke, me pa ful firbec matra, za kaj se gre! A&T, škoda, da nisem prej vedela... Tinka, za Izo! Sem malo računala, da bi se mogoče danes domov grede ustavili pri vas. Se bomo pa dobili, ko se Iza pozdravi. Iiiiiiiiiiiiiiiii, Bobika, ČESTITKE!!!!! Sproti berem in odgovarjam in sem šele zdaj prišla do novičke! Veš, mene je tudi skrbelo, če bom imela Jureta sploh rada, kaj šele tako rada kot Špelo, pa ni bojazni, veš. Njega imam glih tako rada kot Špelo, oba mi pomenita vse na svetu. Upam, da ti začetnonosečniške težave čimprej minejo in bo vse ok! tudi za vse ostale bolančke! Tako, zdaj pa da opišem našo dopustniško žalost. Če se kateri ne da brat klobase ali je ne zanima, lahko tukaj neha. Začelo se je že s tem, da je Maksi fasal bolhe in avtomatično je treba poleg psov razkužit tudi stanovanje. Tako nas je v sredo zjutraj pred odhodom poleg vsega ostalega čakalo še glancanje in razkuževanje stanovanja. Ko smo končno to uredili, smo par ur kasneje kot smo sicer nameravali, šli na pot. Na kosilu smo se ustavili kar v Mb pri Marogici in uživali sto na uro, v Moravske smo prišli pa šele okrog 20h (vse se nam je zavleklo zaradi razkuževanja stanovanja). Potem se je pa začelo z iskanjem ključev. TIC, kjer naj bi jih prevzeli, je bil zaprt, nihče ni ključev odnesel v lokal, kamor se jih odnese, če gostje ne pridejo pred zaprtjem TIC-a, ker sploh niso bili obveščeni, da pridemo (Petrol sucks!) , šetali so nas od enega hotela do drugega po ključe, ki jih nikjer ni bilo in po infomacije, ki jih noben ni imel. Končno smo izbezali, kdo nam mora prinest ključe (hvala za prijaznost in trud receptorki hotela Ajda!), in ko smo jih končno dobili, nismo vedeli, kam iti, ker nam niso povedali, ženska, ki je prinesla ključe, je pa zgasnila s svetlobno hitrostjo domov, ne da bi nas usmerila. Tu se je meni že strgalo in sem jokala kot zmešana, ker sta mi oba otroka histerirala že skoraj eno uro, Špela polulana in premočena od kolen do podpazduhe, Jure znerviran od lupinice in lakote, mleka nisem imela dovolj za najest se, flaške nisem imela kje pripravit... Tukaj nas je rešila rija, ki je urgirala in klicarila naokrog, da smo izvedeli, kam moramo iti in poslala svojega, da nam je pomagal vse znosit gor in se za silo ustalit. No, potem je sledil naslednji šok - apartma sam po sebi sicer res lep, ampak kako zelo umazan, nagravžno umazan, da se ti želodec obrne, da smo ob 22h morali najprej za silo spucati, da smo se sploh imeli kam dat, vse prašno, kavč popackan z belimi fleki , za katere ne verjamem, da so bili od jogurta, čeprav sem se skušala tolažit s tem, v kopalnici polno las , posoda v omaricah vsa poflekana z ostanki hrane , ker ni bila dobro umita, nikjer navodil za upravljanje z bojlerjem, tako da nismo imeli tole vode za umivanje... Če ne bi bilo tako pozno, bi tisti moment popokala in šla domov. Naslednji dan smo se pritožili na Petrolu (njihov apartma), vendar nam niso mogli nič pomagat, bojo pa vrnili denar za neizkoriščene dni, hoteli smo že včeraj domov, pa nas je rija prepričala, da smo ostali še tisto noč, da smo zvečer lahko šli skupaj uživat na pico. Ona in njena družinica so bili tudi edina svetla točka našega dopusta. No, danes ponoči pa smo morali ob 4h zjutraj bežati iz stanovanja na stopnišče, ker je možek dal greti flaško vode za mleko v vodno kopel in zaspal, da se je pokuhala voda in se stopila flaška v posodi in smo imeli zadimljeno stanovanje in smo vseh 6 čepeli nekaj časa na stopnišču, da se je malo zluftalo. Skratka, resnično katastrofa od dopusta, tako da smo zjutraj samo na hitro spakirali, šibnili brez zajtrka ven, še na kavo z rijo in potem samo zgasnili domov. Tukaj ti še javno izrekam zahvalo za vso pomoč, rija! Brez tebe bi verjetno morali že v sredo ponoči kar v Ljubljano, ker ne bi imeli kam! Nas pa Petrolovi apartmaji nikjer v Sloveniji ne vidijo več, ker smo podobno sranje imeli že v Kranjski Gori (kar se čistoče tiče)! Raje gremo za manj dni, plačamo več in imamo vsaj teh par dni kaj od dopusta.
|