fiona apple
|
Pa je spet ponedeljek in spet služba... Pikica: sožalje ob izgubi tašče. Grozno tudi, da je Zoja izgubila babico- babici sta (vsaj pri nas )vredni zlata. Čestitke pa tvojemu možu za uspešno zagovarjan magisterij. Naju z tudi še to čaka pa se kar ne morava spravit (še 1 izpit in zagovor). Je pa tudi mene presenetilo, da so na poti že novi dojenčki, ker se tudi meni zdi, da smo bile ravnokar noseče- ampak, ko pogledam naše bučkote, pa vidim da bo res kmalu čas za novo dete. Mi je resnično hitro minilo to leto. Rahelca: Sara je ful luštna punčka . Dejte januarke še kaj fotk prilepit, jst ful rada gledam te male piščančke. Mi smo tudi kupili špangice, ko sem bila še noseča ( za spol smo vedeli ) in ko sem zagledala 1 cm velike špangice sem jih enostavno mogla met. Ko sem si pripravljala torbo za v porodnišnico, sem dodala tudi špangice . No znam bit še bolj usekana, saj sem pa babico, ko je rekla, da je glavica zunaj, spraševala ali ima lase. Nisem je dobro razumela, tako sem jo (ne bodi ga len ) vprašala še enkrat. Še danes vidim njen zgrožen pogled, ko mi je rekla: " Glih to je zdaj najbl važn". Ja če sem mela pa špangice. No tko, da če si ti Sarici kupila špangice čeprav še nima dovolj las zanje, res ni čist nč čudnega. Mi tudi še pijemo adaptirano mleko (imamo od alete 3), ampak ne da alpskega ne bi marala, pač pa se mi zdi bolj zdravo- saj s tem mlekom dobi celo paleto vitaminov in Fe... Pije pa mleko zjutraj pred varstvom in zvečer preden gre spat. Je pa res, da ji pripravim max 1,5 dcl, drugače tudi bruhamo. Sem pa iz Nove3ga mesta oz malo ven (blizu Otočca). Rodila sem pa vLj. Taši: meni so tudi všeč "normalna" slovenska imena, tako da bravo za Špelo, (ki je prava šarmerka s svojimi kodrčki) in Jureta. Ti kar malo zavidam, ker boš kmalu spet v porodni in spet tisto malo bitje, ko kar ne moreš verjet, da je tvoje. Verjamem, da je bil to za nas vse najlepši dan, (če seveda odmislim bolečino, ki je res -eva). Sem prebrala tudi tvoj članek , mislim da v Mami- o epiduralni. Lep in koristen prispevek, verjetno se bom navodil v prihodnje kar držala. Sej upam, da ne misliš, da ti sledi, ampak si res tako pohvalno aktivna, poleg tega pa veš, da mi pade v oči prispevek mamice, ki je bila noseča, takrat kot jaz. Bila sem prvič pametna kot ti in sem govorila, da bolečina je še najmanj kar je tu pomembno, važno je da bo otrok zdrav in bla, bla, bla. Imela sem induciran porod (2 tedna pred pdp zaradi premalo plodovnice) - punce jaz sploh ne vem, kaj so popadki. Meni ko so vbrizgali oxitocin v žilo me je po 10 min. zagrabil krč in to je tolk bolel, da nisem mogla ne dihat ne govort, resnično sem mislila, da to je pa konec. In bog ve, da takrat nisem mogla mislit na to: "Sam da bo otroček zdrav"... Poleg vsega te pa še babica , ki sem ji le s težavo rekla: " boli in ne morem", nadere: " hja kaj pa še bo ,če že zdaj ne moreš zdržat, proti bolečinam boš dobila, ko boš odprta 4 cm, to bo čez kake 3 ure." Čez pol ure sem pa čutila, da moram potiskat (čista milina sploh ni več tako bolelo). Na koncu za tolažbo mi babica reče:" To pa res ni blo nič, ste prešpricala kar nekaj ur pravega poroda". (Ja šur de). No, nisem mislila glih jambrat in dogodkov za nazaj pogrevat, ampak hočem samo povedat, da epiduralna je zakon, čeprav je nisem sprobala. Renan: Potem pa dober, da se ne poznamo. Bi nas še kdo obtožil, da imata Vladimir in Ela istega očeta . (čeprav Ela ima oči moje)... Bom še slikice prilepla in bom po moje prispevala kar celo stran, ker tolk čvekam. Pa dajte še ve kakšno slikico od teh malih piškotkov (al pa svoje) gor. Ve se kar srečujete in se poznate, jaz pa si vas sploh ne predstavljam.
|