|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  217 218 [219] 220 221   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARKE 2006
31.1.2007 13:42:34   
nemsis
Ojla

Mi smo danes bili pri zdravniku, ker je imela vročino in pa še vedno smo flekasti. Nam je pregledala kri in vodo, pa so izvidi pokazali, da ni nič posebnega. Zdravnica je rekla, da je vročina očitno v okviru infekta, ki ga imamo - 5. otr. bolezen.
Naša tamala pa je rdeča ko rak v obraz in pa kar gori, hkrati pa je zelo živahna. Le spati ne more, pa tudi jesti ji ravno ne paše.

Tako, da smo tudi mi sedaj uradno prvič bolani. Upam le, da bomo čimprej zdravi. Enako pa želim tudi ostalim bolančkom.

Aja, za pusta bomo pa mi rožica.

(odgovor članu lifcsi)
Neposredna povezava do sporočila: 5451
31.1.2007 14:38:44   
tinkamiška
Eros, a 5. bolezen imate, upam, da boste hitro zdraviuser posted image Si napisala, da ima rdeč obrazek, a ima tako bolj suho kožo na ličkih in bradici? Al so to flekci? Iza ima tudi rdeč obrazek, ampak je taka bolj suha koža, sem najprej mislila, da je od mraza, ker sva bili kar veliko na svežem zraku zadnje dni, pa lahko bi bilo od zobkov, ampak ta vročina mi pa ne da miru, čeprav je zdejle nima, oziroma je ravno na meji...

Še naši podatki, sem jo sama izmerila, pa zadnjič pri Taši stehtala: 9000g in 75cm

se še kaj oglasim,
lep dan

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu nemsis)
Neposredna povezava do sporočila: 5452
31.1.2007 15:53:41   
renan
ste mi naredile luste, pa sva se se midva odpravila po nakupih. sva kar dosti reci domov prinesla..spomladansko jakno bo pa potrebno se malo pogledat, ker mi ni nic vsec..

rahelca:
glede razprodaj sem podobnega mnenja. tu imajo se posebne akcije, ki jih vnaprej ne najavijo in je na znizano robo pol ure se dodaten popust. zenske se kar pretepajo za stvari...sem pa zadnjic v praznem butiku street one nenacrtovano kupila krasno jakno brez rokavov znizano s 50 evrov na 15. to pa je  moj stil nakupovanja.user posted image

lifsci: tudi pri nas se dogaja, da nam podarijo oblacila, ki jih ne nosimo. imam eno ogromno vreco stvari iz sintetike, ki jih ne bi nase dala, kaj sele na otroka...ostalo se nekako uporabim, edino zgleda vladimir kot mali cigancek, toliko razlicnih barv ima na sebi.. pasaj doma ga noben ne vidi..

ce je pust sele cez dva tedna, bom tudi jaz do takrat dobila kaksno idejo..

lp vsem,

renan

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 5453
31.1.2007 16:10:20   
nemsis
tinkamiška naša koža na obrazu ni nič suha, samo rdeča oz. flekasta. takšni smo pa tudi po ostalem trupu. Upam, da se kmalu pozdravite. Tudi mi smo trenutno brez vročine, bomo videli kaj bo zvečer.

Sem pa kar malce jezna na to, da smo bolani, saj nam je čisto porušilo ritem spanja.

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 5454
31.1.2007 19:23:40   
Kornelija
Da se vam mičkeno javim, čeprav se me Alex drži, kot mali bolančkan klop.
Še vedno ima vročino in to vedno višjo, danes je  že narasla na 40 stopinj. Ker mi je ni uspelo zbiti, sva bila danes pri P., ker pa Alex ne kašlja, ne smrka, nima driske, ni našla vzroka za vročino, da pa bi bila to reakcijo na cepivo, P pravi da to ni mogoče, ker že nekaj let ni bilo nobene reakcije na tole cepivo ( pa veš, da ji verjamem, ja....) Kaj pa potem pomeni ta vročina? Po njenem nek virususer posted image

Zanima me ali ga lahko ohlajam s kopanjem, ko mu vročina ful narašča?

Ostanite user posted image user posted image  zdravi....

(odgovor članu nemsis)
Neposredna povezava do sporočila: 5455
31.1.2007 20:22:29   
renan
Kornelija: moras ga hladit s kopanjem. daj na zacetku nekje na 37 stopinj vodo, potem pa pocasi dolivaj hladno, dokler mu temperatura ne zacne padat. ce ne pomagajo calpol svecke, bi bilo fajn, ce lahko kje dobis voltaren, ker bolj pomagajo...skoda, da nisi vztrajala, da mu pregledajo vsaj kri in vodo..
pa srecno...

lp, renan

< Sporočilo je popravil renan -- 31.1.2007 20:24:03 >

(odgovor članu Kornelija)
Neposredna povezava do sporočila: 5456
31.1.2007 20:32:54   
rija
Kornelija: opazuj mu stopala in nogice, če so zelo hladne in marogaste, potem gre vročina gor. Ko postajajo toplejše in marogice izginjajo, vročina pada. Stopi do dežurnega zdravnika pa naj ti napiše voltaren 12,5 mg. Daj mu ga na 12 ur, vmes pa na 6 ur lahko daš sirup ali svečke paracetamola, calpola.....če ti začne vročina naraščat pred 6 urami, potem ga ohlajaš v vodi, kot ti je napisala renan, vmes pa ga imej cel čas na hladilnih želejih, dobiš jih v lekarni, največji stane 1700 starih sitov. Če se hoče cartat, daj en žele med tebe in njega, da ga ne boš dodatno ogrevala. Čim manj ga imej oblečenega. Če imaš v sobi ca. 24 stopinje, ga imaš lahko komot samo v bodiju z kratkimi rokavi brez hlačk. Tudi spi naj tak, pa totalno nepokrit.

Lahko mu daješ tudi mrzle obkladke v predel dimelj, vendar je to pri teh živahnih malčkih težko. Nikar pa mu ne dajaj mrzlih obkladkov na čelo, glavico, ker potem dobi telo napačne informacije iz možganov in nisi naredila čisto nič.

Pije naj po majhnih požirkih, da ne bo bruhal.

Pa takoj jutri idi na odvzem krvi in vode. Obvezno! Zahtevaj, ubijaj če je treba. Ker taka vročina ni kar tak in ni brez razloga.

Upam, da se boš jutri oglasila z boljšimi novičkami. Ozdravita!

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 5457
31.1.2007 23:58:57   
shooo
ojla lubice, se na hitro oglasam ob tej pozni uri da vam posredujem nase zadnje podatke :11600gr in 76cm.
drugic kaj vec ko b situacija boljsa.
lepo se imejte pa cestitke za nazaj in lubcek bolanckom za cimprejsnje okrevanje.

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 5458
1.2.2007 2:06:52   
Anonimen
Še jaz sporočim naše podatke. Včeraj smo imeli posvetovalnico, vse je uredu, težka je pa 9.350 g in velika 75,5 cm.

IN ŠE MATICU VSE NAJBOLJŠE ZA 1. ROJSTNI DAN!!!user posted image

Vsem bolančkom pa čimprejšnje okrevanje!!!

(odgovor članu shooo)
  Neposredna povezava do sporočila: 5459
1.2.2007 9:34:46   
renan
Dobro jutro!

no tasonka si me malo prehitela, da nisem najbolj zgodnja danes.user posted image

bolancki kako ste preziveli noc, se posebno kornelija in aleks?

mi ze spimo dopoldansko spanje. grem izkoristit cas, da nekaj zlikam in se ene cunje obesim..

lep dan vsem,
renan

(odgovor članu nemsis)
Neposredna povezava do sporočila: 5460
1.2.2007 10:57:22   
Rahelca
Kornelija: držim pesti zate, da sta z aleksom že OK.
Midve sva bili danes že ob sedmih pri zdravnici, je ponoči bruhala, imela vročino 38,5 ter nemogoče kašljala. Groza.
Zdaj je malo bolje. P. ji ni nič dala, edino kri je dala na pregled. Bova ob enih videli kako in kaj.
Rija: hvala za izčrpno poročilo, kaj narediti ob vročini. vsak nasvet prav pride.
Ostale pa...čimmanj virusov. To je tu mač.
pa-pa

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 5461
1.2.2007 12:42:35   
tinkamiška
Hoj!

Ja zgleda, da je spet en virus napadel januarčke, upam, da jih bo čimmanj zbolelo!

Kornelija, Rahelca, Shooo in vse ostale z bolančki držite se in pikepoke pošiljam da bojo vaši malčki čimprej zdravi!

Eros, ja pri nas verjetno ne gre za 5. bolezen, sploh se mi je zdelo čuno, ker smo jo baje že preboleliuser posted image

Iza ima še vedno 37 +-2 sopinji in res nevem kaj se dogaja, upam, da je P ne bo hotela jutri cepiti, ker jst je ne bi rada dala.

Tko kr na brzino, Iza je spala samo 30 minutuser posted image user posted image

Tinka

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 5462
1.2.2007 13:16:57   
nemsis
Tinkamiška in kako je zgledala pri vas ta 5. bolezen? Mi smo sedaj že več kot en teden flekasti, danes pa je tretji dan ko imamo vročino.

Najbolj čudno mi je to, da na momente v dnevu sploh nima vročine, potem pa kar naenkrat jo dobi. Včeraj zvečer je imela 38,9. Prej čez dan pa je bila hladna. Itak gremo jutri spet k zdravnici. Izvidi pa baje niso pokazali nič čudnega. Res ne vem več kaj ji je.

Neposredna povezava do sporočila: 5463
1.2.2007 13:55:52   
tinkamiška
Eros, pri nas je trajalo vse skupaj 4 dni, najprej vročina in potem fleki, pa niti ne tako izraziti. Ko so prišli fleki, je bilo vročine že konec. Nič ji ni skakala. Meni se zdi, da že sploh ne vejo več kateri virus fašejo tile naši božčki, na krvi se pokaže, da je viroza in potem kar nekaj rečejouser posted image user posted image

Na zadnje, ko je imela Iza ne vem katero virozo, je trajalo vse skupaj dober teden, je bilo vmes že boljše potem pa spet visoka vročina. Razlaga P: verjetno je šlo za dvofazno virozo, ali pa se je v tistem časi nalezla še kakšne druge viroze...

Upam, da bo hitro za vami, nami vsemi...

POLETJE KJE SI????!

Tinka

(odgovor članu nemsis)
Neposredna povezava do sporočila: 5464
1.2.2007 15:42:28   
mmetka
Halo!

...odkar sem v službi, sploh ne uspem več nič napisat! Vas pa redno berem, vsaj to!

Midva sva imela posvetovalnico že pred dvema tednoma in naše mere so 8980g in 72,5cm! Mislim pa, da je naš miš najmanjši med januarčki, če sem prav sledila vašim podatkom!

Zaenkrat je to vse!
Pozdravite se vsi bolančki! Čimprej!!!!!!!!!!!!!

Lep pozdrav!

Metka

Neposredna povezava do sporočila: 5465
1.2.2007 18:24:29   
Kornelija
Hvala vam punce za dobre želje, še posebaj pa tebi RIJA za podroben opis glede vročine in RENAN tebi, ker si že zjutraj pomislila na našega bolančka.

Danes sva dala kri, izvide je iz laboratorija vzela medicinska sestra, tako da jih nisem videla, P pa je samo rekla, da so zelo povišani levkociti in da je to znak, da so v krvi virusi. Zbijati morava vročino in piti veliko tekočine, če pa ne bo čez kakšne tri dni boljše, pa naj prideva nazaj. Alex pa ima še vedno okrog 40 stopinj vročine in sedaj še povrhu vsega izbruha vse kar poje in popije. Ves čas samo joka, še najbolj p med ohlajanjem.
Tako me je strah, da ne bi dobil vročinskega krča ali pa se med spanjem zadušil z bruhanjem, zato spi pri meni v postelji.
Sem hotela zamenjati P pa je še baje nemorem, ker mora preteči eno leto, od prijave, midva pa sva se prijavila k njej pri 3M.

Vem, da pišem zmedeno, ker sem čisto na dnu, sedaj me je še klicala mama, da ima babica virusno pljučnicouser posted image

RAHELCA uboga tvoja Sara, želim ji da čim prej ozdravi, pa seveda vsi ostali bolančki tudi.

(odgovor članu mmetka)
Neposredna povezava do sporočila: 5466
1.2.2007 18:37:25   
Rahelca
Kornelija, izgleda, da imava enak virus. tudi nama so v krvi našli povišane levkocite, baje je virus, ki se mu reče aden. naša poleg vsega še kašlja. Tudi bruha, čeprav je zvečer huje. Tudi naša spi pri meni.
Sem tudi jaz hotela zamenjati p., pa kar nekak ne more. Je zelo dobra, samo do nje težko pridem. V čakalnici pa čakam tudi do 3 ure!!! Kolegica ima takšno p., da jo lahko pokliče kadarkoli in nič ne čaka. Vsekakor bom počakala, da ta bolezen mine.
Mejte se, grem jo tolažit. Je jokava. Telebajski pomagajo le za hip.

Neposredna povezava do sporočila: 5467
1.2.2007 19:19:14   
alenkica
Jaqnuarčki, dajte se čimprej pozdravit!! Me je kar gorza, ko vidim, da vas je toliko bubanih.

Mi smo hvalabogu (trkam, trkam), zaenkrat zdravi, upam da bo tako ostalo.

Edino apetita še ni dobil ta pravega in imamo rdeče pikice ob lulčku. S čim naj ga mažem? Bepanthen ne pomaga. Kaj pa puder?

Drugače je pa v redu. rad se carta zelo lepo pa se sam zamoti. Zdaj že zna dat lubčka - samo tlesken z ustnicami. Pa zna dat ustka pred ustka, češ PSTTT.
Pa zna tudi pokazat, kako on nina.

Čestitke vsem, ki ste praznovali prvi rojstni dan ta teden!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

bolančki, vam pa želim da se hitro pozdravite!!!

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 5468
1.2.2007 20:08:09   
renan
alenkica: puder ne mazi, ker se baje potem se poslabsa vse skupaj. probaj mazat s kaksnim canestenom in bepanthenom skupaj, ce so mogoce glivice..

kornelija: si prosila, da ti napise voltaren svecke? te bi morale hitro znizat vrocino...upam, da bosta kmalu boljse, ker vem, kako je hudo, ko ima otrok tako visoko vrocino..katero pediatrinjo imata?

hitro se pozdravite se ostali bolani...

lp, renan

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 5469
1.2.2007 20:27:27   
XXYY
Dober večer!

Kako ste?
Vidim, da jih je zopet nekaj zelo bolanih. Baje razhaja VIROZA BRONHITISA oz. PLJUČNICE v Ljubljani. Saj zasledila sem, da jih ima veliko vročine in full kašljajo, pa da jih v pljučih boli.

Tudi nas je prejšnji teden nekaj prijelo - vse tri: Laro, mene in atija. Hvala bogu, da Lara ni nič kašljala, samo imela je vročino in full zabasan nosek. Zdaj je še malo doma, da se pocajta do konca s tem noskom. V vrtcu so samo 3-je od 12 oz. 13 otrok. Vsi so zbolel in še teli trije k so v vrtcu full kašljajo.

Seznam sledi kmalu (upam, da jutri). Če ima še katera sveže podatke, naj jih napiše. Bom kar napisala, katere sem zasledila, če jih morda ni med njimi, naj napiše prosim še enkrat. Hvala.

IZA (Tinkamiška), AJDA (Lonja), TIL (Rija), VLADIMIR (Renan), TIN (Ovnica78), LOVRO (AjdaN), NINO (Liju), TIJAN (Mmetka), PATRICK (MatMaj), ANŽE (Srečica), TIJANA (Dali28), MANCA (Bobika), ŠPELA (Tašonka), NEŽA (Shooo), ALEX (Kornelija), LARA (Ovčka)

ALENKICA: probaj kupit v lekarni CANESTEN ali DAKTARIN KREMA (ne gel user posted image ) in ga s tem maži in skupaj z Bepantenom. To zelo dobro deluje.

PUST: je v soboto 17.2., pustni torek je pa 20.2.

Nč, lepo se imejte in se kmalu zopet slišimo.

SLAVLJENČKI vse naj naj za 1 leto user posted image  .

BOLANČKI hitro se pozdravite.

Čao.

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 5470
1.2.2007 23:34:39   
tan1
Lep pozdrav vsem skupaj
Da se še sama malo oglasim. Moram priznat da vas še vedno redno berem za kaj več pa zmanka časa ker je na vrsti diplomska pa naš mali je tak aktiven da moram biti kr za njim.  ko pa gre spat se pa tut men ponavadi ne da več pisat saj večinoma pred pol enajsto ne zaspi.Berem da vas je veliko boanih in moram povedat da tut jaz nism ok tut mene se neki loteva že par dni pijem lekadole kr se bojim da še malega ne okužim.
Naj še jaz javim podatke za seznam Žak ma 12 kg in  velik je 82cm.
lahk povem da tudi naš že sam stoji naredi kakšen korak hodi pa še ne. Rojstni dan je mimo  mel smo se fajn. Me pa zanima če bi mi mal povedale kaj vaši jedo za zajtrk in večerjo sm namreč že cist brez idej.Nč naj bo to vse za zdaj vsi bolančki se čimprej pozdravite in vse m vse naj naj za minule rojstne dneve. Ne vem a sem še kej pozabla če ktero kaj še zanima pa naj kr vpraša.
Pa še to zelo bom vesela če mi pošlete gesla tiste ki imate albume da si jih bom lahko ogledala.Že vnaprej hvala.
Lp Tanja

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 5471
2.2.2007 9:32:50   
renan
dobro jutro!

mi se pa danes pakiramo za slo in hr...razmisljam, kako bi zivela to nomadsko zivljenje z dvema otrokoma. nikakor..ze zdaj sem komaj spakirala, ker mi je mali vragec ves cas nagajal..
bolancki, kako ste kaj preziveli noc?

tan1: jaz nimam ne vem kaksnih idej za zajtrk in vecerjo. za zajtrk ponavadi dobi banano z muslijem ali ovsenimi kosmici in jogurtom, ker je to najhitreje. za vikende jemo skupaj in takrat so to kaksne salame, sircki, pastete na kruh s papriko ali drugo zelenjavo in kuhano jajce. za vecerjo pa, kakor uspem kaj skuhat. ce ni casa, dobi mlecno kasico, vcasih pa palacinke, makarone s skuto, smarn, kruh v jajcih, vse s flasko mleka.

lep dan vsem,
renan

(odgovor članu tan1)
Neposredna povezava do sporočila: 5472
2.2.2007 10:27:31   
tinkamiška
Hoj

bili smo pri P, pa nas je kr malo prestrašila. Iza ni bila cepljena, smo naročeni čez 3 tedne. Naj bi imela prevelik trebušček in naj bi se premalo zredila, oziroma je shujšala, kar naj bi se videlo po ohlapni koži na notranji strani bedrc. Njena teža je 9800 in velika je 72,5, Ovčka prosim če popraviš naše mere. Če čez 3 tedne ne bo boljše, bo morala na preiskave za trebušček in ene bolezni na C, ki pa sem jo pozabila. Sem jezna na sebe, ampak mi je ušlo iz glaveuser posted image No upam, da bo vse vredu, in da se bo Iza zredila in da bo njen trebušček tako kot mora bit.

Lepo se imejte in vsi bolančki, naj vam bo čimprej boljše!!!

Tinka

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 5473
2.2.2007 11:06:00   
MatMaj
dobro jutro oz. dober dan!

kako kaj danes? tinkamiška, upam, da ni kaj resnega in da bo vaš mali zaklad hitro zdrav.
mi pa dobivamo po obrazu nekakšne mozoljčke. pa ne vem al je to samo od vremena ali pa kaj drugega.
se je namreč v zadnjih dveh dneh malo razširlo po obrazku. zaenkrat še nisem zasledila nikjer drugje teh mozoljčkov tako, da sem zdaj še kolktolk mirna.
kaj bi pa lahko vse bilo?
joj, je tolk teh bolezni da sem čist nora. že samo če berem kaj vse obstaja...
trkam po lesu in glaviuser posted image , da ja nebi kaj dobil.

lp

Najin zakladek Patrick, rojen 16.01.2006
Zdaj pa je že mali šerif.

Neposredna povezava do sporočila: 5474
2.2.2007 13:45:03   
nemsis
Ojla

Mi smo danes tudi bili pri P na kontroli. Smo pa bili včeraj zvečer brez vročine. Končno. Sedaj moramo biti še ene dva dni doma, v nedeljo pa gremo lahko malce na zrak. Seveda, če bo vreme v redu. Moramo pa v torek ali sredo nazaj na kontrolo. Sicer smo še flekasti, vendar flekci počasi izginjajo.

Sistematskega še nismo imele, ker je bila bolana. Smo jo pa zadnjič zvagali. Tako, da Ovčka naše mere so 11400 in okrog 78 cm (to je pa na oko). Kdaj bomo imeli sistematskega in cepljenje pa ne vem.

(odgovor članu MatMaj)
Neposredna povezava do sporočila: 5475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  217 218 [219] 220 221   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  217 218 [219] 220 221   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Starši, ali poznate pravilo 3-6-9-12?
V dobi sodobne tehnologije je zasvojenost z internetom žal vedno bolj prisotna, predvsem med mladimi. Kot vsaka druga bo...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?