popek
|
Tako, 2 uri sem peglala in spravila ogromen kup perila v omare, zraven pogledala Maria in še Foresta Gumpa. In seveda na brzino prebrala za nazaj. Srečanje: Žal, meni popoldanska ura nikakor ne odgovarja. Takrat že grem po Pio v vrtec, z obema pa ne bom hodila, ker bi šla potem še v šoping za božička. In potem bi ji bilo kar hitro jasno, kdo v resnici je Božiček. RD: Jaz sem razmišljala, da bi mu kupila tricikel ali pa kakšen poganjalec, recimo traktor. Tricikel sicer že imamo, vendar je nežno oranžne barve, bolj punčkast. Po drugi strani pa je brez veze imet pri hiši 2 tricikla samo zaradi barve. Praznovanje: Mi ga delamo 2X. 1X za babice, dedke, bratrančke,... Tam nas je vse skupaj okrog 12 oseb. Potem pa malo kasneje naredimo še za družinske prijatelje. Tam nas je pa kakšnih 5 familij. Ja kar precej otroškega živ-žava, ampak naši otroci so to navajeni. Sicer pa prihaja nori čas - Veseli december in januar: Joooooj, me kar glava boli. Najprej Miklavž, potem Božiček, 27.12. ima Pia rojstni dan, Potem je Dedek mraz, 9.1. ima Leo rojstni dan..... Skratka, otrokom se bo zmešalo od vseh teh daril, pa čeprav smo si mi praznike razdelili in vsak poskrbi samo za svojega in pri ostalih ne da nič. . Miklavža imajo "čez" moji, Božička midva in moj brat, Dedka mraza pa moževi in svak. Seveda pa so tu še tetke, strici in sosede, ki ob vsaki priložnosti naša otročiča zasipajo z darili. Pa Dedek mraz v moževi firmi, vrtcu, na društvu prijateljev mladine........ Skratka, tega je za moje pojme definitivno preveč in ne vem, kako to omejiti. Pišem seznam, kaj vse rabita, če me bo kdo vprašal za kakšno idejo (moja mama me je že), da ne bodo samo igrače igrače, igrače.... Puri: Tudi jaz moram biti izredno previdna, ker da Leo vsako stvar v usta, te majhne stvari so pa še posebno zanimive. Ravno danes sem mu dala, da se je malo zamotil, v roke kalkulatorček za preračunavanje v evre. In si lahko misliš, da je odgriznil eno gumiasto tipko (vsem v opozorilo). Opazila sem šele potem, ko je non stop nekaj prežvekoval. Hrana: Naš je tudi začel nekaj štrejkat, sploh pri večerjah. Včasih je jedel kot vlk, sedaj se pa mora obvezno z nečim igrat, da nekaj poje. Risanke: Leo jih gleda nepremično. ne me linčat, samo mi imamo malo večjo pupo doma in seveda vsak dan pade kakšna risanka, da si lahko takrat mati malo odpočijejo. Varstvo: /mmetka): Kar prav, da sta se odločila za obe babici, ker bi ena težko. Vsaj pri nas je bilo fino, ker sta Pio obe čuvali, vsaka en dan. Kupili smo 2 prenosni posteljuci, ki nam še vedno odlično služita, sedaj pa sploh, ker imamo 2 čmrlja. Saj gredo babice tudi kaj na dopust, pa mogoče katera zboli ali ima kakšne opravke in je fino, če imaš na razpolago obe. In povem ti, da je meni prav všeč, ker je vzgoja drugačna. Obe sta super, vendar se tašča (Bivša učiteljica) 100% posveti otroku (bere pravljice, se igra.....), med tem ko pri moja mama zraven tudi kaj naredi, otrok pa ji pa pomaga (npr. na vrtu, krmita zajčke, gresta po mleko.....). Tako otrok dobi vsakega malo in ni vselej v središču pozornosti. Na žalost je letos tašča hudo zbolela, tako da smo poleg moje mame poiskali še eno gospo za "uskočit", ker ima moja mami še kar precej obveznosti. Kg od poroda: Pridne ste, ni kaj. Jaz sem se pvič zredila le 12 kg in ko sem zanosila drugič, sem imela še 2 kg viška. Drugič sem se zredila za 13 kg in imam sedaj 4 kg viška (2 od prej in 2 od zdej). Trenutno imam 52 kg, kar res ni veliko, apak so mi ostali šlaufi okrog trebuha. Že 4 dni izvajam pilates 20 min/dan in upam, da se mi raven trebuh povrne. Rija - ti si taka faca, si te kar predstavljam takole zvezano na mašno. Tinkamiška - sem opazila nov avatar - cute! Imejte se lepo.
|