sazi
|
Se oglašam po malo manjši časovni luknji v katero sem padla v četrtek. Vidim, da ima kar nekaj februarčkov dokaj hude zdravstvene težave - se jim pridružujemo tudi mi - vsem pa želim, da tegobe čim prej minejo. Skratka v četrtek zvečer, ko sva z možem Leva spravljala spat, se je začel nenormalno praskat , najprej po rokah, potem povsod. Sem ga pregledala in je imel nad komolci nekaj pikic (koprivnice-urtikarije). V pol ure se mu je nenormalno razpasla po celem telesu, da je imel prav take velike, zatečene fleke. Sem klicala dežurno ambulanto in je rekla, takoj tja. Dobil je antihistaminike po žlički in eno injekcijo, potem smo pa čakali na reakacijo. Ker se je stanje kljub vsemu slabšalo, nas je poslala na pediatrično, kjer sva z Levom tudi ostala in so naju okoli polnoči tudi sprejeli. Lev je zaspal, jaz pa ob razmerah, ki vladajo tam nisem zatisnila niti očesa. Zjutraj je bil Lev sicer utrujen, a brez izpuščajev in po dolgi celodopoldanski proceduri so naju spustili domov. Po dnevnem spancu se je zbudil spet ves v flekih in zopet vožnja do Metelkove... Skratka smo doma, flekci prihajajo in izginjajo, dobi dozo klaritina na dan in upam, da se mu stvar ne ponovi več. Sem pa sama že imela take težave, tako da je to še ena lepa stvar, ki jo je "podedoval" po svoji ultra alergični mamici. SIcer pa, tinkatonka, Anej je imel iste probleme, kajne? O pediatrični - vse lepo in prav, zdravniki in sestre večinoma prijazni. Imajo dovolj igrač, vzgojiteljico, da se je celo Lev imel kolikor toliko fajn, ampak za starše je pa "adijo pamet". Je Lev ob pol enih ponoči končno zaspal. Mene je lulat za znoret. Sem ga pustila v sobi in šla na hodnik vprašat, kam grem lahko na WC in me skoraj kap: tu je WC samo za paciente, vi greste pa lahko na tistega pri vratarju - torej 2 nadstropji nižje in po treh hodnikih do vratarja, kjer je bil 1 zamašen WC. Naslednji dan nisem šla va WC do odhoda domov. Če bi ostala dlje, bi verjetno vsakič Leva nesla s seboj - mimo vseh virusov, ki letijo po bolnici, napol slečenega v pižami po hodnikih kjer piha . Da o spanju ne govorim. Prinesli so mi en razklumpan fotelj, ki se kao položi v ležeči položaj. Na tistem se ni dalo niti sedeti, niti ležati. Bi bila veliko bolj vesela, če bi imela s seboj armafleks in bi spala na tleh (tega sem namreč vajena). Pa v sobi sta bili 2 postelji PROSTI pa itak sem dobila 2 rjuhi - 1 za na stol in eno za pokrit. Zakaj torej en bi smela spati v postelji, ki je bila tam zraven prosta? Res ne štekam. Zdaj še samo čakam, da mi pošljejo še kak račun, ker so me tako lepo pedenali. Res ne vem, kaj naj si mislim. Nisem pričakovala nobenega luksuza, ampak WC v istem nadstropju in pod "ležalnik", kar sem vedela, da dobiš, sem si predstavljala kakršnokoli stvar, ki se da spustiti v vodoraven položaj, pa četudi je lesena - res nisem zahtevna. O hrani pa raje ne bi - nisem jedla 24 ur nič, ker sem itak upala, da greva domov. Če bi ostala tam, bi pa najbrž šla odkrivat, kje lahko dobim kak sendvič. No, sem se malo izkašljala... Lani na infekcijski je bilo namreč veliko bolje - skromno, staro, ampak vsaj vredno človeka. Zdaj pa da še malo preberem, o čem pišete in mogoče še kaj pokomentiram.
< Sporočilo je popravil sazi -- 13.4.2008 17:37:35 >
|