|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  202 203 [204] 205 206   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Male majčice in majčki (2006)
27.8.2007 15:30:06   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Maya, a ti si tudi v naših vodah? (poklicnih)

user posted image tudi, le malo naprej po lestvici našega izobraževanjauser posted image (15-18 letnike)

lp

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 5076
27.8.2007 19:21:44   
TiaSara
Živjo prfokse in ostale!

MarijaPo - drži se! Jaz te čisto razumem, ko praviš, da ti je hudo zato, ker so se vama z Igorjem vsi plani podrli. Sem tudi sama tako čutila, pa so minili trije meseci in vsi plani so spet oživeli :-), pa še vas sem za povrh dobilauser posted image user posted image user posted image . Sploh danes, ko pogledam Andraža, ki ga sicer ne bi imela, vidim, da je bilo tako prav.

Mojsonček - a ima Anže tudi kaj driske, ali je samo bruhal? No ja, mislim, da je možno, da mali ne je pač zaradi viroze in je to čisto začasno. Če pa dalj časa ne bo jedel, bi ga pa jaz peljala k pediatru (pravzaprav bi želela napotnico za gastro).

Punčica - mi smo imeli drisko več kot štirinajst dni, predno smo pristali na infuziji, pa še potem ni bilo zelo hudo. Vas so pa res hitro poslali - morda Vid ni nič pil, ali pa je tako bruhal?

Lenika - ti naši otroci - mame so itak vedno na voljo, pa jih sploh ni treba klicati. Edina beseda našega zakladka je "še" (če ne štejem oponašanja živalc), pa se s tem čisto vse zmenimo - no pa glavica miga sem in tja in prstek kaže vse naokoli.

Varstvo - naš gre tudi v vrtec. Pa bi ga raje dala k kakšni preverjeno dobri varuški s par otroci. Trenutno se čuva pri eni gospe, skupaj z njenima vnukoma, ki sta stara 5 in 8 in uživa 100 na uro. Sem prepričana, da mu v vrtcu ne bo tako fajn. Samo kaj, ko so take varuške redke kot diamanti. user posted image No malo večjega otročka (kake 3) bi pa sigurno dala v vrtec.

Tea - želim vam, da čimprej odkrijete, kaj muči malega Jašeka. Res so zoprne tele alergije, ampak k sreči večinoma minejo.

No, pa da pohvalim našega mladička; vendarle je tudi on pogruntal, da je luštno hodit in se končno več premika po dveh kot po štirihuser posted image ! Pleza pa še vedno na vsako stvar, ki jo vidi, s to razliko, da bi sedaj po stopnicah on rad že kar hodil user posted image . Včasih je prav nevarno!

No pa lepo se imejte vse - mislim, da sedaj povečini mamice v službah. Ne pozabit si vzet kaj časa zase - saj zato pa so atiji/očiji tu, ne?!

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 5077
27.8.2007 21:08:17   
mojsoncek
IZVIRNO SPOROČILO: TiaSara

Mojsonček - a ima Anže tudi kaj driske, ali je samo bruhal? No ja, mislim, da je možno, da mali ne je pač zaradi viroze in je to čisto začasno. Če pa dalj časa ne bo jedel, bi ga pa jaz peljala k pediatru (pravzaprav bi želela napotnico za gastro).

Ne samo bruhal je (enkrat ponoci in potem se enkrat cez dan), brez driske. Drugace pa je bilo s hrano danes ze malo bolje, vsaj po besedah vzgojiteljice, popoldan in zvecer doma pa tako tako. Mogoce pa le pogresa hrano iz vrtca user posted image . No, kot kaze ne bo ne kaksne hude krize in bo pocasi prisel nazaj na njegov sistem hranjenja. Pa da se malo nazaj poredi, ker sploh ne morem verjeti, kako hitro lahko shujsajo ti nasi soncki.

Punce moje, lepo nocko vam zelim...

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 5078
27.8.2007 21:17:10   
lenika
Hojla.

Mi gremo pa jutri na zdravniški pregled za v vrtec. A je katera že bila? Kaj jim pa delajo?

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 5079
27.8.2007 21:31:35   
mojsoncek
lenika - mi smo morali samo odnesti obrazec, ki so nam ga dali v vrtcu, potem je pa P sama izpolnila. V ZD sem pa dobila "navodila", da naj pridem brez tamalega. Drugace pa ni nic posebnega, samo malo opise zdravstveno stanje otrocka, morebitne alergije in ostale "tezavice", na katere naj bi bili v vrtcu pozorni. Za nasega je npr. napisala: droben sicer zdrav, fizicni razvoj voden v razvojni ambulanti... in to je bilo to... Lahko pa da je odvisno od vrtca do vrtca kaj zahteva.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 5080
27.8.2007 21:32:21   
žmož
Lenika nam so samo dali potrdilo, da je zdrava in da je cepljena po programu. In nič drugega, to pa baje zato, ker ima redne sistematske preglede in je tistega ob 1 letu dala skozi (in cepljenje) in več kot to ni potrebno. Za ta večjega pa se spomnem, da smo mogli it kri vzet, pa blato dat ( je pa res, da sem mogla potrdilo dostavit 14 dni prej ko je šel v vrtec, takrat pa še ni imel enega leta).

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 5081
28.8.2007 7:42:38   
lenika
Ojla!

Mi smo že nazaj. Naredili smo splošen pregled in nič drugega. Ugotovila je, da ima 12 zob, jaz sem mislila, da jih ima 8, ker mi ne da ust odpret. Ima enke, dvojke in štirke. Rekla je tudi, naj počasi omejimo dudo, ker se mu čeljust že počasi pomika naprej.

LP, šibam v službo.

(odgovor članu žmož)
Neposredna povezava do sporočila: 5082
28.8.2007 8:05:12   
MarijaPo
Zivjo punce,

kako vam kaj gre?
Pri nas se situacija pocasi umirja. Imamo dobre adaptivne lastnosti in se hitro prilagodimo novim razmeram.
Eva po novem hodi v varstvo (smo jo nameravali dati naslednji teden, pa smo se potem premislili, ko so nam v bolnici rekli, da vsaj en teden ne smem dvignit vec kot 2 kg in mimogrede, hvala FSM, da si to ze prej omenila - da naj mi kdo cuva Evo). Zjutraj vstanemo ob sedmih (Igor tako ropota z vrati in vsem, da se od tega zbudi in nama je ni treba na silo budit), potem popije svoje 3 dcl mleka in potem jo Igor odpelje v sosednji blok, kjer jo cuvajo do dveh.
Jaz intenzivno iscem novo sluzbo (stara je postala po tavzent peripetijah zal neprimerna).

lenika - ukinjanje dude je kar stresna stvar. Ker ste glih zaceli z varstvom, bi bilo mogoce smiselno, ce bi jo zaceli ukinjat drug teden. Po moje postopno ni glih pametno, ker mu skos tezis z dudo in ni isto, kot ce je preprosto enkrat vec ni. Ali se igra z njo v ustih? Ali jo ima samo za zaspat? Ce uno slednje, je malo lazje.
Mi smo to izvedli tako, da smo jo pred njo prerezali - tako da je videla, da ni vec uporabna - in jo potem dali na dopoldansko spanje brez dude. 2 uri se je drla kot jeshar in potem na koncu pokozlala posteljico. Sva jo vzela ven, umila in potem dala nazaj spat in je v 10 min od utrujenosti od dretja zaspala. Pred spanji se je drla potem se kak mesec, ampak nikoli vec kot 5 min. Zdaj se ne dere vec, celo pomaha in rece PAPA, ko gre spat.
Upam, da boste zmagali to dudo. Drzim pesti!

< Sporočilo je popravil MarijaPo -- 28.8.2007 8:08:17 >

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 5083
28.8.2007 8:32:24   
mojca75
Ojla Punce!

Pregled - nam so samo obrazec izpolnili, v vrtec ga pa še nisem odnesla user posted image
Duda - mi jo bomo skinli potem ko bomo dobro uvedeni v vrtec. naša jo ima sicer samo za zaspat, in prov zato je zdej pred vrtcem ne bi ukinjala. Tam enkrat decembra bi pa se lotila tud tega podviga. Jaz sem sicer pristaš da je pač ne bo, oz da jo bom skrila, oz bo šla pa-pa!
Puncica - nas so dali na infuzijo ob vročinskem krču ker je bila dehidrirana - en dan prej ni skoraj nič jedla ne pila. Pa ker zelo slabo tudi sicer pije so nas kar priklopili! pri rota virusu pa ni bilo potrebe!

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 5084
28.8.2007 8:42:25   
mojsoncek
jutro!

Mi smo spali kratko ampak sladko user posted image . Joj, kako je meni tezko vstajati zjutraj ob petih, res mi je premalo samo 4-5 ur na noc. Se dobro, da tamalega ponoci cufa samo vsake toliko casa, ker drugace res ne vem kako bi prezivela teden. Res, res, res  si zelim, da bi delala od doma. Anze bi bil v nasem kraju v vrtcu in mu ne bi bilo treba tako zgodaj vstajati, pa se s fjakanjem z avtom ga ne bi matrali vsak dan. Ah, spet sem nekje nad oblaki....

lenika - kar se ukinjanja dude tice, se popolnoma strinjam z Marijo. Pocakajte vsaj toliko, da se malo navadi na vrtec, ker ga ze tako ali tako caka eno malo bolj "stresno" obdobje. Ko se bo pa navadil na vrtec, pa zacnite z ukinjanjem. Vsaka vzgojiteljica bo rekla: ne spreminjajte nicesar in ne ukinjajte nicesar, kar je otrok navajen pred vstopom vrtcem. Naj obdrzi svojo rutino in "razvado". No v glavnem, kar pocakajte se malo z dudo!

marija - upam, da najdes kaksno fajn sluzbo!

Grem raje analizirat, kot pa da takole fantaziram user posted image ... bodite lepo

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 5085
   [Brisano sporočilo]
28.8.2007 8:46:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 5086
28.8.2007 10:33:47   
maya2
Karin je danes prvič v varstvu pri 'naši' gospe, upam da bo vse ok, zjutraj je spala do tik pred zdajci sem jo samo naložila in odpeljala, še zajtrka ni bilo časa dati... kako imate ve to urejeno... a še pojejo preden gredo v varstvo?

duda: sem danes opazila proti jutru da niti ni nujno da jo ima v ustih, da jo le drži v rokiciuser posted image user posted image , odvajali pa se še ne bomo, trudim pa se da ji jo dam samo za spat, razen če jo sama kje najdeuser posted image  - ponavadi v postelji čez rešetke....

lp

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5087
28.8.2007 11:16:49   
mojsoncek
IZVIRNO SPOROČILO: maya2

kako imate ve to urejeno... a še pojejo preden gredo v varstvo?

Pri nas je v bistvu kar malo "kriza".. .Zjutraj vstajamo ob petih (no Anze kaksnih 15 minut kasneje kot midva), potem nas caka kar lep kos poti v avtu, v vrtcu imajo pa zajtrk sele okrog 8.15 ali 8.30. Na zacetku sva mu dala zjutraj flaso mleka (2 dcl), ampak nama je enkrat bruhal po vseh teh ovinkih, pa sva zadevo malo omejila. Zjutraj dobil 1 dcl mleka, pa kaksen kreker pogrize v avtu (ja tudi v avtu imamo hrckov koticek user posted image ), potem pa v vrtcu normalno je zajtrk. V bistvu je ful tezko, ker imajo tako pozno zajtrk mi pa tako zgodaj vstajamo in ga ne morava peljat na tesce v vrtec. Prevec pa spet ne sme, ker mu "skodi" pri vseh teh ovinkih... zaenkrat furamo takole.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 5088
28.8.2007 11:34:47   
mojca75
Naša bo pred vrtcem dobila flašo mleka (cca7h) potempa zajtrk v vrtcu ob 8.15!

danes sem lena za umret tko da bolje da se spravim nazaj delat!

Neposredna povezava do sporočila: 5089
   [Brisano sporočilo]
28.8.2007 11:44:11   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mojca75)
  Neposredna povezava do sporočila: 5090
28.8.2007 20:18:23   
zungi
Čer, na hitro.

Sem prebrala da debatirate o dudah. No tudi naš Gal jo še ima in jo tudi še nimam namena ukiniti, ker sem opazila, da jo zelo rad grizlja iz vseh možnih kotov - verjetno zaradi zob.
Sicer jo čez dan kolikor je pač možno omejim in mu je ne dam, razen ko greva kam ven.
Tam nekje jeseni ga pa nameravam kar odvaditi od dude.

Gal je trenutno v toplicah, baje prav uživa, se pridno uči hodit, skratka nič mu ne manjka.
Še vedno so najbolj popularna igrača ključi, pa kljuke od vrat, no pa kakšna knjigica je dobrodošla in par njegovih najljubših igračk, ki pa so že stalnica.

Jutri se tudi midva z Boštjanom vračava k njim, kjer imamo namen ostati do sobote. Upam, da nam bo le vreme vsaj malo še naklonjeno in ne bo deževalo.

Lep večer, user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5091
28.8.2007 21:43:45   
TiaSara
Bravo Gal za počitnice v toplicah.

No, ko pa ravno o dudah komentirate:

user posted image

Mi še ne bomo odvajali user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zungi)
Neposredna povezava do sporočila: 5092
28.8.2007 21:45:01   
lenika
Hoj!

Glede dude, smo se odločili, da jo bomo čez dan zreducirali na minimum, ponoči pa jo bo zaenkrat še imel.
Pa še mere našega korenjaka: 11200g in 84cm.

(odgovor članu zungi)
Neposredna povezava do sporočila: 5093
28.8.2007 21:45:38   
lenika
user posted image user posted image user posted image  pravi dudalec.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 5094
   [Brisano sporočilo]
29.8.2007 7:00:33   
Brisani uporabnik

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 5095
29.8.2007 7:23:22   
mojsoncek
jutro...

TiaSara
- super fotka in super lustkan mali moz!

Pri nas nic novega, razen to, da spet veselo papamo user posted image user posted image user posted image . Anze spet veselo govori njami njami, ati in mami sta pa tudi ful vesela. In to je to user posted image ...

No, pa se tole vam napisem. Mali ima eno knjigico v kateri so slikice "tezke mehanizacije". In seveda, kadar jo skupaj gledamo, mu pac prebereva katera masina je na sliki. Med njimi je tudi tovornjak hruska... in kaj je mali naredil vceraj?! Lista knjigico in ko je prisel do  tovornjaka hruska, je zacel delati njami njami njami user posted image . Joj, kolk so brihtni in zanimivi teli nasi malcki.

Si grem skuhat eno user posted image , potem pa veselo na delo, ker imam v planu danes pobegnit ob 15.00... Lep dan vam zelim!

Neposredna povezava do sporočila: 5096
29.8.2007 7:38:52   
mojca75
dobro jutro!

Tiasara - kakšen simpatičen fantič, pravi dudalec na kvadrat!

Povezovanje - to je pa nekaj kar mi je najbolj v veselje ko vidim kako se ji razvijajo možgani, kot pri vas mojsonček je tud pri nas - en primer - mamo eno knjigico Gasilec Miha - not so gasilski avti, pa ... in glede na to da živimo tik ob gasilski brigadi Ljubljana letajo gasilci vsakodnevno večkrat ven s sireno in včeraj naša sliši sireno in leti pokazat v uni knjigici kje je sirena (narisana) in dela aa-aa-aa (oponaša gasilce)user posted image

pa še polno takih. Še najboljša in najbolj grozna pa je tale - sosedovi punčki je ime Luna in na morju rečem lej Mojči luna (na nebu) ona pa išče sosedovo tamalo po cestiuser posted image , in od takat je luna pri nas mesec!user posted image

nič grem delat! Danes bo pestro!

Neposredna povezava do sporočila: 5097
29.8.2007 8:39:50   
MarijaPo
Hojla punce,

kako vam kaj gre, upam, da ste pridne v sluzbi.

Tale TiaSara fantic je res za pozret srckan, ceprav ima dve dudi v ustih.
Ce se barbs ne bo kmalu oglasila, se bom zacela udinjat pri TiaSari.
Gal - cestitke za toplice. Eva ti je zihr fovs. :)

Mi smo kar v redu, zacuda je Eva cist ok v varstvu in nic ne tezi, torej se ne jezi, ko mora tja. Vceraj je bil Igor precej slabe volje, ker je cisto vse nanj padlo (Eva, sluzba, kosila, gospodinjstvo, nabava hrane, sprehodi Eve,...) in je bil kr zelo zelo zalosten. No, jaz sem ga tolazila kolikor to najbolje znam, Eva pa sploh ni sljivila scene. To naju je kar malo presenetilo. Kako je lahko nekdo tako dobre volje, ob tem ko so vsi ostali v prostoru tako zelo slabe volje. Eva ima pac zgleda res rada svoje zivljenje in ji dol visi za nas. :) Po svoje je to pozitivno.

Pridne bodite. :)

Marija

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 5098
29.8.2007 8:45:24   
maya2
TiaSara: user posted image user posted image user posted image za fotko...

MarijaPo: brvo za Evo, ki 'živi svoje življenje'... menda res starši preveč kompliciramouser posted image

Karin je tudi včeraj uspešno prestala prvi dan varstva res je bila tam le 3 urce, in je šla spat potem doma, ampak začetek je pa le.....Zadnje dni spet slabo spi, se zbuja ponoči, od 4. naprej pa kar naprej pa vzdihuje pa stoka, da ne morem nič spati, potem še malo pojokca in zaspi nazaj šele ob 6:30, in spi še kako urco, ne vem kako bo to zgledalo naslednji teden, ko bo treba ob 6. vstajat (upšam da ne vsak dan)
Grem še malo pospravit, sta tast in tašča na sprehodu s Karinuser posted image

lp

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 5099
29.8.2007 8:59:10   
marsovka
dobro jutro, pri nas še vedrouser posted image

TiaSara, pa imate res lepotcauser posted image  in ko smo že pri dudah, pri nas še niti slučajno ne premišljujemo o kakšnem odvajanju, ker jo nujno rabi kot narkozo za zaspat. čez dan je pa praktično nima, razen če pade ali se mu pač godi kakšna krivica (po njegovem mnenju)

Marija, a veš, je kar prav, da tudi možeki vidijo, kako zgleda dan z otrokom (plus seveda gospodinjstvo, nakupovanje, itd), da ni vse samo eno posedanje na kavici in sproščeno vozičkanje. Moj je  imel en teden več dopusta kot jaz in je pač imel malega, od takrat ne slišim več, da bi bil 100x raje na porodniški kot v službi. ga je kar streznilouser posted image  Eno uro na dan je zelo lahko špilati zadovoljnega starša!

Drgač pa upam, da se dobro celiš!

Mojsonček, čestitam, da gre tamaučku na bolje! res je užitek videti, ko pridno papa.

Imejte se!

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 5100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  202 203 [204] 205 206   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  202 203 [204] 205 206   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Novoletni prazniki – za skrb in za veselje
Nekoč so bila darilca predvsem praktična in smo jih hitro ter preprosto pripravili: za otroke, domače in prijatelje neka...
Družinski sestanek - Družinske novoletne z...
S pomočjo družinskih sestankov se bo otrok naučil dveh pomembnih življenjskih lekcij - kako predstaviti svoje ideje in ž...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?