pot
|
Med najbolj zaželjenimi stranskimi učinki so seveda . Vendar v našem klubu žal še ni 50% ravnotežje med tistimi, ki so zanosile s K in tiste, ki še nismo. Vendar se stanje zelo dobro izboljšuje. Zavedati pa se moramo, da K niso nedolžni bonbončki, zato so spodnje izjave, po mojem mnenju več kot dobrodošle za vse tiste, ki se ali se še bodo z njim spopadale, da vedo kaj jih vse lahko čaka. Stranski učinki klomifena - naše izjave: ledenka: posebnih znakov pri jemanju nimam, no, vsaj nič posebnega. malce čutim spodnji del trebuha, ampak ni tako zelo neprijetno. malce sem dobila mozoljčke (sem ko pubertetnica ) pa prsi me danes malce bolijo ampak na dotik. pina-1: Danes vzamem še zadnji dve tableti K za ta krog. Včeraj so me zjutraj jajčniki kar fajn boleli in čez dan se mi je pojavil rjavkast izcedek- glih kot bi bila M pri kraju. hojliho: ker se s klomifenom bašem že kar nekaj časa, naj ti povem, da imam UV skoraj vedno 12. dan, to je 2 dni pred ovulacijo, če pride, pa se takrat že vidijo folikli. Če so nastali, jih bo zdravnik videl. To je lahko le dobrodošlo, da potem še poješ kako tableto, če mogoče še ne bodo dovolj veliki. Ker koliko jaz vem, morajo biti folikli veliki vsaj 22, da so primerni za oploditev, če seveda niso prazni. MissLady: Ena punca je spraševala za stranske učinke pri Aglurabu... tudi jaz sem zgubila apetit. Določena hrana se mi je full zagravžala in je tudi pogledat nisem mogla. Takrat sem full shujšala (to je dober stranski učinek ) lana38: Za 2 dni se mi je podaljšala 2. faza ciklusa, pa tudi O je bila 2 dni pozneje, tako da skupaj 4 dni daljši cilkus. natasa76: ob prvem jemanju sem imela pred in ob ovulacije v predelu jajčnikov hude bolečine. vendar ko sem bila na ultrazvoku, je dr. pohvalila učinek klomifena, tako da je bilo vse o.k. po prvem krogu klomifena... moja menstruacija je bila pa tako boleča da sem se sredi noči zbudila od bolečin in sem morala vzeti tablet proti bolečinam, da sem lahko zaspala nazaj. Tko da zgleda da čist individualno reagiramo na tale klomifen. lara light: Stranski učinki pri prvem krogu so bili minimalno špikanje. No, po neuspehu v aprilu je sledila menstruacija, ki pa je bila občutno manj boleča od običajnih. Jaz sem v 2. krogu in srčno upam na čimprejšnji uspeh. Ta mesec čutim občutno več špikanja in bolečin v trebuhu, pa pridelala sem kak kg se mi zdi. Večja prsa, pa še kje bi našla kak cm, če bi se merila . tosja: Stranski učinki: rahlo špikanje Bimba80: .....me pa špika v spodnjem delu trebuha, kar močno in ta mesec imam ful napate joške in boleče bradavice... ...pri meni ni nic kaj posebnega, samo malo vec kot brez klomifena me spika v spodnjem delu trebuha in prsi so ble nenavadno obcutljive, bradavice bolece......drugega pa nic ni bilo........vse normalno.......... roal: mene je zdaj malo začelo špikat (3. dan po koncu jemanja), pa glava me še vedno boli in jooooojjj ti vročinski valovi- ponoči- katastrofa, nič ne spim. hokejistka: jaz nisem imela nobenih stranskih učinkov (jih nimam tudi pri drugih tabletah). Je pa res, da sem jemala samo polovico tabletke. florita: 1. dan jemanja klomifena: po zaužiti tableti sem se pol ure počutila kot malo zadeta...je kar pasalo, čez dan sem opazila da sem malo bolj razdražljiva in hitro užaljena, proti popoldnevu pa je malo bolela glava a ne morem reči da od klomifena, ker sem plela na vrtu....sedaj sem vzela drugo tableto in upam da bo glavobol kaj popustil. Punce danes je moj četrti dan jemanja K. ZAenkrat neki stranskih učinkov nimam, razen da nimam apetita in da mi razpoloženje zelo močno niha. Hvala za vse informacije, upam da ne bo kaj hujšega pred O. sem pa opazila da me ne mika in sem učer kar zaspala. andreja2000: meni so se stranski učinki začeli pojavljati praktično kar hitro,ko sem začela jemati K,a najhuje mi je bilo v času O,saj so me jajčniki zelo zelo boleli.Zanimivo je pa to,ko sem po 4 mesecih jemanja 1 tabletke K na dan,prešaltala na dve,pa so bili stranski učinki dosti manjši-kaj vem,morda se je telo že nekako navadilo na K. jaz sem pa imela iz dneva v dan večji apetit in se seveda v 6 mesecih jemanja tudi nekoliko zredila . meni so se znaki stopnjevali in bile so bolečine v jajčnikih vse močnejše tja do O,nato pa so počasi pojenjale.Najhuje je bilo ob sami O.Drugače pa so me mučili tudi glavoboli,bila sem bolj ranljiva in občutljiva,imela sem apetit in takoj po O pa so me začele boleti tudi prsi. sonček33: jaz sem v nedeljo začela jesti K, torej je to moj tretji dan. Strasnkih učinkov ni, mislim negativnih. Pozitivni pa so - manj jem :), pa boljše volje sem. Sej to mogoče nima zveze s K, sam tko pač je in je ok. ____________ Več izjav je bilo predzadnje objavljenjih na 61., 68., 76., 79., 84. 87., 90. in 92. strani te teme, ter seveda že prej. Nekaj linkov je dodanih na 93. strani.
|