Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 24.5.2007 13:50:43
|
|
|
|
sonček33
|
Hokejistka - hvala, sicer si odgovarjala floriti, a sem našla odgovre tudi jaz :) jaz grem jutri dati kri - tretji dan menstruacije, a katera ve, če je treba dolgo čakati, a si kmalu na vrsti? (v leonišču) Pa fant mora na FSH - sem si prav zapomnila?
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 24.5.2007 19:52:22
|
|
|
|
aurora28
|
Roal tudi sama se sprašujem kaj smo naredile narobe, da nas življenje tako kaznuje in nam nagaja, da ne moremo zanositi in postati mamice. Tudi sama sem na trenutke zelo žalostna, ampak se hitro potolažim, ko se spomnem v kakšnih hujših razmerah so nekateri ljudje in so kljub temu še vedno srečni. Moramo ostati pozitivne in saj nam bo slej ko prej vsem uspelo postati mamice. za vse, ki ste žalostne.
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 24.5.2007 21:31:01
|
|
|
|
hojliho
|
Pozdravljene punce, še od mene. Nekaj časa vas nisem spremljala, pač pomladanski prehladi so naredili svoje. Sporočam, da sem s prejšnjim mesecem zaključila s klomifenom, sedaj čakava na rezultate spermograma, potem pa bo ginekolog povedalm kako naprej. Še vedno pa mi ni jasno, kako to, da imam strašno točne menstruacije (na 28 dni), pa nama še ni uspelo. No vseeno držim pesti za vse vas, enkrat nam bo že uspelo.
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 25.5.2007 7:19:46
|
|
|
|
aurora28
|
Hojliho mi je zelo žal, da ti ni uspelo zanositi. Držim ti pesti in upam, da čimprej zagledaš . Drži se. Me pa nekaj zanima, a ko začneš jemati klomifen imaš cikel daljši? Jaz imam ta rdečo na 28 dni in 4. 6. začnem jemati klomifen in me zanima, ali se mi bo cikel podaljšal, glede na to, da je hojliho napisala, kot da je to čudno, da ima na 28 dni cikel?
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 25.5.2007 7:53:55
|
|
|
|
pina-1
|
roali ne obupat, jaz 14. dan cikla pri klomifenu nisem imela niti začrtanih foliklov- nič od nič. zato sem imela tkao hitro laparo in danes vzamem prvi dve tableti , da vidim kako bom sedaj reagirala na klomifen. Punce ne se predati črnim mislim, zakaj nam ni dano biti mamice. VSE BOMO MAMICE, samo ni še pravi trenutek. Se pač moramo malce bolj potrudit, tako bojo nači najlepši in najboljpridni na svetu. In ko zagleda malo štručko v tvojem naročju pozabiš na vse skrbi in težke trenutke.
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 25.5.2007 8:41:29
|
|
|
|
hokejistka
|
hojliho a te je G že poslala na HSG. To je pomembna inf, če imaš prehodne jajcevode. Ti drugače pet K na dan ne bo pomagalo, če se jajčece ne more usidrat tam kjer je treba. Pravijo, da naj bi HSG delali še predno ti predpišejo K. Meni je HSG prepucala jajcevode in zanosila sem takoj. Drugače pa se meni ciklus ni nič podaljšal med jemanjem K. Ga imam pa drugače na 33-34 dni, tako da ne vem, kaj se zgodi pri 28 dnevnem ciklusu. srečno!
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 25.5.2007 14:15:36
|
|
|
|
ledenka
|
hokejistka, meni so predpisali K brez HSG. Odvisno od zdravnika očitno. Sicer pa mi je Reš rekel, da me bo dal na laparo, ne na HSG, če do jeseni ne bo nič, ker se menda tam vse boljše vidi. Rekel je, da je treba K pustit čas, imam tabletk še za tokrat in naslednjič, potem pa pavza. Imam svoje O, ampak ne čisto vsakič (vsaj po znakih sodeč). On bo najbrž vedel... Upam vsaj danes sem vzela mojo polovičko K, zdaj bi bil pa res že čas depro sem pregnala, v službi imam tolk dela, da ni res, ampak to je samo fajn
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 25.5.2007 15:29:21
|
|
|
|
Bimba80
|
Florita, pri meni ni noc kaj posebnega, samo malo vec kot brez klomifena me spika v spodnjem delu trebuha in prsi so ble nenavadno obcutljive, bradavice bolece......drugega pa nic ni bilo........vse normalno..........
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 25.5.2007 15:29:22
|
|
|
|
Bimba80
|
Meni je tudi G predpisal klomifen kar tako, brez me poslat kamorkoli prej........upam, da bo vse v redu 4.6. ko imam UZ in da bo kaj pozitivnega............to bo moj prvi UZ odkar jih jemljem.......v bistvu bo to zdaj 2 cikel sele................
< Sporočilo je popravil Bimba80 -- 25.5.2007 15:31:11 >
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 25.5.2007 15:29:22
|
|
|
|
Bimba80
|
Dajmo punce, vesele in dobre volje moramo bit, da bomo tudi mi cimprej zagledale in ble srecke :)))))
< Sporočilo je popravil Bimba80 -- 25.5.2007 15:32:04 >
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 26.5.2007 10:19:25
|
|
|
|
florita
|
Torej puce, ko ima mlade jih ima povsod. Meni je že dva dni nazaj scvrlo modem in sedaj sem morala počakat, da je prišel mož domov in da sem se priklopila na leptop. Torej danes je moj tretji dan cilusa in sem zjutraj vzela 1 tableto klomifena (beri porv), eno pa še zvečer. Zaenkrat Ok, je pa moja M (2. po odstranitvi pregrade) in me boli, tako da pravljice, da ko enkrat odstraniš pregrado boli manj - ne verjamem. Hvala punce za spodbudo..sem res vrgla stran vse liste tudi tiste od pun, ko so pisale o stranskih učinkih, pa se bom prepostila toku. Se še oglasim. Za statistiko: 1. krog klomifena: 3-7 dan po 2 tableti, eno zjutraj eno zvečer prvam M po operaciji pregrade prišla prej na 27. dan, običajno sem imela M na 31 dni. je pa bolj boleča, ne velik.....se da preživet brez tablet.
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 26.5.2007 19:24:07
|
|
|
|
florita
|
Sem se odločila da vam pišem kar po dnevih. 1. dan jemanja klomifena: po zaužiti tableti sem se pol ure počutila kot malo zadeta...je kar pasalo, čez dan sem opazila da sem malo bolj razdražljiva in hitro užaljena, proti popoldnevu pa je malo bolela glava a ne morem reči da od klomifena, ker sem plela na vrtu....sedaj sem vzela drugo tableto in upam da bo glavobol kaj popustil. Skratka 1 dan , ok, upam da bodo naslednji 4 tudi tako.
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 27.5.2007 19:51:55
|
|
|
|
aurora28
|
Pozdravljene1 Jaz sem pa danes dobila in to na 24. dan ciklusa, kar 4 dni prehitro. Mi sploh ni nič jasno zakaj tako hitro. No, skratka dobra stran tega pa je, da lahko začnem 31.5. že jemati klomifen. Mi je pa dr. Pušenjak svetoval, da je bolje vzeti obe tabletki skupaj, saj je učinek boljši in ni povprečje, kot on to navaja. In še to, da če vzameš tableti zvečer, je manj možnosti, da bi občutil stranske učinke, kot če jih vzameš zjutraj. Zato sem se odločila, da jih bom jaz jedla zvečer, obe tableti hkrati.
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 27.5.2007 20:47:12
|
|
|
|
hokejistka
|
aurora jaz sem tudi jedla K zvečer. No, pravzaprav zelo pozno popoldan in to vedno potem, ko sem nekaj pojedla. Stranskih učinkov pa nisem imela (če ne štejem občutljivih prsi).
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 28.5.2007 9:00:57
|
|
|
|
violeta79
|
Pozdravljene! Evo, se zopet oglašam... 1. krog K je končan. V četrtek - na 11. dan ciklusa sem bila pri G. Bilo je nekaj manjših foliklov in eden 12. Tako, da sem bila včeraj zopet naročena- O še ni... in v sredo ponovno... bomo vidli kako bo Upam, da bo vse OK. Sem kar pozitivna glede vsega. Drugega ne preostane LP
|
|
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 28.5.2007 14:59:36
|
|
|
|
florita
|
Punce danes je moj tretji dan jemanja K. Zaenkrat stranskih učinkov nimam, jem eno tableto zjutri in eno zvečer. Ali je možno da se zaradi jemanja K, podaljša kaj . Danes je 5. dan in jo še kar imam. K pa jem od 3-7 dne ? Zaenkar vse OK! Napišite kaj tsite ki ste imela stranske učinke, kdaj so se pojavili po prenehanju K ali med jemanjam?
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 29.5.2007 10:07:49
|
|
|
|
ledenka
|
florita, mene je malce špikalo v prvem krogu, zdaj v tretjem pa sploh ne vem, da ga jemljem je pa res, da sem tako zaposlena, da nimam časa mislit. danes sem vzela tazadno tabletko K, tako da lahko počasi začnemo hopacupat. bomo vidli kako bo v tem krogu
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 29.5.2007 10:52:13
|
|
|
|
andreja2000
|
florita meni so se stranski učinki začeli pojavljati praktično kar hitro,ko sem začela jemati K,a najhuje mi je bilo v času O,saj so me jajčniki zelo zelo boleli.Zanjimivo je pa to,ko sem po 4 mesecih jemanja 1 tabletke K na dan,prešaltala na dve,pa so bili stranski učinki dosti manjši-kaj vem,morda se je telo že nekako navadilo na K. vsem držim pesti in vam želim,da čim prej zagledate .Jaz sem K jemala 6 mesecev in prvi cikelj po klomifenu mi je uspelo zagledati . Želim vam veliko moči in bodite optimistične ter vrjemite v svoj uspeh,ki vam bo nekega dne tudi dan.
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 29.5.2007 14:07:57
|
|
|
|
florita
|
Punce danes je moj četrti dan jemanja K. ZAenkrat neki stranskih učinkov nimam, razen da nimam apetita in da mi razpoloženje zelo močno niha. Hvala za vse informacije, upam da ne bo kaj hujšega pred O. sem pa opazila da me ne mika in sem učer kar zaspala. Upam da bo jutri po zadnji K kaj bolje.
|
|
RE: klub pozitivnih klomifenk 29.5.2007 16:40:30
|
|
|
|
andreja2000
|
,florita jaz sem pa imela iz dneva v dan večji apetit in se seveda v 6 mesecih jemanja tudi nekoliko zredila .
|
|
RE: klub klomifenk 29.5.2007 21:52:24
|
|
|
|
sonček33
|
Tudi jaz sem v nedeljo začela jesti K, torej je to moj tretji dan. Strasnkih učinkov ni, mislim negativnih. Pozitivni pa so - manj jem :), pa boljše volje sem. Sej to mogoče nima zveze s K, sam tko pač je in je ok. Torej še dva dni. pol pa kako že reče ledenka hopacupa :) pa bo kar bo...
|
|
|
|
RE: klub klomifenk 30.5.2007 12:29:40
|
|
|
|
florita
|
Punce živjo, danes je moj 5 dan jemanja K. Stranskih učinkov neki posebi nima, je pa res da sam poslušam svoje telo in sem zato bolj napeta, nimam apetita in ko vidim hrano mi je mal slabo. Vglavnem nič hudega. Danes zvečer popapa še zadnjo tableto pol pa . P.S. Kakšen položaj je pa pol najboljši, če te bolijo jačniki pred O?
|
|
RE: klub klomifenk 30.5.2007 14:20:49
|
|
|
|
andreja2000
|
florita mene so jajčniki boleli prav v vsakem položaju,ampak sva zelo,zelo nežno in zame je to bila bolj muka kot užitek,ampak večina žensk nima tako močnih bolečin,saj jaz sem jih že brez klomifena imela dokaj močne. Vidva kar veselo jaz pa bom držala pesti za uspeh
|
|
RE: klub klomifenk 30.5.2007 15:31:53
|
|
|
|
florita
|
A mi zna katera povedat, tiste ki ste imele stranske učinke kaj se je dogajalo ko ste pojedle zadnjo K in potem do O? So se znaki umirili, stopnjevali do O? Mal me zanima kaj me čaka!
|
|
RE: klub klomifenk 30.5.2007 17:12:38
|
|
|
|
andreja2000
|
florita meni so se znaki stopnjevali in bile so bolečine v jajčnikih vse močnejše tja do O,nato pa so počasi pojenjale.Najhuje je bilo ob sami O.Drugače pa so me mučili tudi glavoboli,bila sem bolj ranljiva in občutljiva,imela sem apetit in takoj po O pa so me začele boleti tudi prsi.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?