maychika
|
Mojčika...tudi mi bomo jutri jedli rižev narastek. :) Kdaj ima mali Gaberček že operacijo? Jo je imel danes, ali jo ima jutri? Kadarkoli že...VSE NAJ NAJ... Čim lažjo operacijo in čim hitrejše okrevanje mu želimo. Mi smo tudi danes imeli živahno. Ojej ojej. Včasih bi kar zavpila-... Tamala ima ob sedmih uro za zaspat. Pa jo je danes vrglo šele ob pol šestih za zadnji spanec pred nočko. Pol bi pa ona spala in spala, tko da sem jo nežno zbudila. Vse lepo in prav, dokler ni bil čas za v posteljico. Ojej, tak vik in krik, da so nas vsi slišali. Pa bog ne daj, da bi jo kaj pomirilo ali potočažilo. Katastrofa. Grozna sem, ampak na koncu mi je šlo kričanje že tako na živce, da sem skoraj eksplodirala. Mož pa dela, tko da nisva mogla malo zamenjat. Uf...sem pol kar z veseljem malo cunje pobesila in pospravila posodo itd. Saj imam živce, ampak za pol ure dretja, ne pa za celo uro kričanja na ves glas. Tako je vpila, da sem jo mogla preoblečt, ker je bila čisto mokra. Zdaj si natakam vodo v banjo...malo relaksacije. Mogoče se mi pa dragi pridruži ko pride ;) Ohoho, Marelica. A se nič ne pazite? No saj, če se načrtno ne, potem nikoli ne veš kdaj vas preseneti. V vsakem primeru je novica lepa, če je + Halena, res...uboga Ajda, ne glede na to, da se njej ne zdi, da bi trpela. Mislim pa tudi jaz, da je dobro vsaj poklicati zdravnika, saj jo lahko tako bruhanje hudo zdehidrira. Sicer pa ji želimo čim prejšnje poboljšanje... Mojčika. Mi smo dobili tabletke za zobke na zadnji posvetovalnici (27.9.)in je rekla naj ji dajemo po 1 na dan. Pa je rekla...saj še nima zobkov ane? Hja, odvisno kako dobro ji v zobe pogledaš...JA, dva smo pa že imeli. Taka velika, da bi lahko štrik med njiju napeljal in cunje gor obesil...Halooo (no...pa to ne pomeni, da imamo spodnji šestici, da sta tako narazen :) ) Tko da se jih daje tudi, če nima zobkov. Preprečuje nastanek kariesa ali česa že. Ne vem. Jaz ji včasih pozabim dati. Danes je tako jedla juhico, ki sem ji jo naredila. Je delala glasno mmmmmm pri vsaki žlički in pol še cmokala da je bilo veselje. Mater moram dobro kuhat :))))) Sem ji nardila juhico tko, da sem na olivnem olju popražila por, korenček in cvetačo, dodala piščančja prsa na kocke narezana (cca 1/4) in malo zalila z vodo malo pa z govejo juhico. In kuhala in kuhala kake pol ure, mogoče malo manj. In zmlela in je jedla in predla in celo je snedla... (ah, kakšna poezija) Marelica...ne se sekirat. V nekaj dneh se bo privadila na nove prijeme in jih sprejela kot del vsakdana... Naša ga pa ponoči ful biksa spet in ne spi tko kot je treba. Groza... Res ne vem kaj jo daje. Zobkov novih ni videti na pogled. Eh, bomo že. No grem čofotat, pol pa možeku večerjo pogret (je ostalo od kosila...pečeni puranovi zrezki z malo omakice in zeleni riž (dolgozrnati: s peteršiljem, curryjem in grahom). Mnjam. Pol bom pa napisala pismo enemu znancu, ki mi je po šestih letih spet pisal in to iz nizozemske (prej je živel v Maroku). In sva se nekaj časa dopisovala, potem pa sva nekako nehala. In sploh ne vem kako se je spomnil name, ampak sem rekla...faca...moram mu odpisat. Še možek ni mogel verjeti kako se je spomnil name po toliko letih... No, saj ga bo itak kap, ko mu povem, da sem vmes diplomirala, dobila službo, se poročila, rodila...ojej ojej... še sama komaj verjamem... Lahko noč mamice...pridne bodite, pa saj mi tega ni potrebno posebej pisati ane... Maja Aja, navadite se za vsak slučaj tekst ki ga napišete najprej skopirati in potem objaviti. Če se slučajno zgodi, da ne objavi. Potem lahko samo pastirate / prilepite vse isto nazaj...je lažje kot ponovno pisati...običajno zbriše, kadar imamo cel roman napisan...:)