|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILKE 2006
15.10.2006 21:52:40   
eya
       user posted image

Tale kuža je pa za Blaža, ki je danes dopolnil pol leta....

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1101
16.10.2006 9:23:19   
mojčika
Čestitke tudi od najuuser posted image user posted image user posted image

APRILKE vikend je mimo, dajmooooo....user posted image

Mi smo se potepali cel vikend, včeraj smo bili v Senožečah, imeli smo se super, MM je zabavala vse na obisku, skratka sonček...Ker pa nimamo ležalnika s seboj, ni kakala cel dan, kaj tudi vaši kakajo samo na enem mestu, tudi zvečer nam ni ratalo in ko se to zgodi, zelo rada polije večerjo in tako je tudi bilo, ponoči pa naredila tak rafal v hlače, da ni bilo druge kot preobleči...No a je hvalabogu zaspala takoj nazaj...

Pri nas bo danes zelje, kuha stara mama, prav paše za spremembo...

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1102
16.10.2006 15:07:35   
eya
Ojla!

Kje ste, čvekice?

Mi2 sva malo prej notri prišla, Žiga pančka, jaz pa malicam. Prejle je bil lep sonček, no, pihalo je pa tudi kr fajn. Samo sva se fajn oblekla, pa upam, da ne bo kakih posledic (beri:prehlada). A ste že vse nabavile zimske pajace? Pri nas ga še nismo-sem jih zadnjič gledala v eni trgovini, pa so imeli samo roza, modre in bež, jaz bi mu pa rada kupla oranžnega ali zelenega...

mojčika-Žiga kaka kjerkoli, največkrat pa se mi zdi, da takrat, ko leži na tleh na trebušku...Ali pa je to zgolj slučajno, ker je pač velikokrat v tem položaju. Pa še vedno (trkam) kaka zelo lepo, 2x na dan sigurno...

Lp in se kaj tipkamo...

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1103
16.10.2006 22:53:42   
halena
Mi smo pa danes dali kri!Smo hotle dat še vodo pa se je polulala mimo tiste butaste polivinil-vrečke!!Madona sem bla jeznauser posted image Še z eno mamico sve bile same tam in čakale,da se bodo gospodične polulale-obema je šlo mimo..A ste ve že dale to skozi?Nisem zasledila,da bi katera pisala o tem..To je pa fajn narediti kak dan pred posvetovalnico,da ima pediater na dan pregleda izvide že v ordinaciji.Pa še zavleče se ne tako..kot se mi je danes..Eno uro smo hodile gor in dol po ZD,pa nogice močile v vodo,eksale čaj,kot da so poslednje kaplje v življenju..Na koncu smo popokale svoja šila in kopita in šle k noni na polento!user posted image

Nič,sem videla,da ste bolj švoh gor,pa sem malo napisala!!user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1104
17.10.2006 8:46:30   
Marelica
Ojla, da vas/nas malo razmigam !user posted image

Sem tudi jaz včeraj smo hodila kukat, če se kaj dogaja pri aprilkah, pa je bilo bolj slabo.
No, mi smo bili čez vikend tudi malo bolj leteči.

Eya, a misliš zimski kombenizon? Ja, mi smo imeli srečo, da ga je kupila babica na razprodaji. Je pa čisto punčkaste roza barve, ja. Saj izbire pa takrat res ni bilo. Jaz jih zato zdaj nič ne gledam, je pa res, da so bolj skopi s takimi nevtralnimi barvami. Mi imamo že tako skoraj same roza cotice (veliko smo dobili), da si drugega otroka zato že skoraj bolj želim spet punčko. Drugače bo pa fantek rozast okoli skakal user posted image .

Halena, si me spomnila na naše podvige z lulanjem. Res ne vem, kdo si je izmislil te trapaste vrečke. No, fantku ni problem polovit, naši pa je že 3x čez steklo. Tako da kri smo dali že davno, urin pa še kar ne. Bomo verjetno spet jutri šli, ko ima še terapije. Zadnjič smo tamalo že skoraj domov nesli, ko se je mož spomnilč, da ima še vrečko pod plenico (prazno, seveda) user posted image  .

Izgleda, da se obeta še en lep sončen danuser posted image

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 1105
17.10.2006 11:04:42   
mojčika
Tukaj pa vlada lenoritisuser posted image

Nekaj vprašanj, mi smo začeli uporabljati magični lonček, a nam ne gre najbolje, niti približno čez dan ne spijemo z njim dovolj,  a kaj veste, kako je s temi cuclji in zobki, kdaj bi bilo dobro nehat z njimi in ali ste že šli na št.2, naša MM sicer za pitje sprejme cucelj velikost 2, dudica pa ji ni všeč, tako imamo še vedno enko, pa ne vem, a je bolje to ali št.2, čeprav jo imamo samo za uspavanje...

Zdaj pa grem peči kruh, sem si kupila aparat, ga ima kolegica in se fantastično obnese, tudi sama sem kupila istega, bomo videli, sem že sita trgovinskega farbanega kruha, tistega rženega zbitega pa tudi ne maramo...

Jutri imamo pregled, po mojem bomo tudi mi tisto vrečko dobili, eh bomo že, sicer pa sem našo MM včeraj merila z metrom, ker mi ni dalo miru, da so ji hlače 80št. ravno prav in sva namerili 72 cm, boga mi kaj rastemo, jutri bomo dobili natančne mere, da vidim še, koliko smo težki, od olegice enoletnica ima iste mere in težo kot miuser posted image user posted image

No dajte kaj napisat...

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1106
17.10.2006 13:49:14   
Anonimen
Pozdravljene!

Pismo, ste se razpisale, sem rabila skoraj eno uro, da sem prišla skozi user posted image user posted image user posted image user posted image . No, pri nas smo postali bolj previdni glede uporabe kletvic. Je bolje, da se že sedaj odvadiva preklinjat (sicer ne preklinjava veliko), ko user posted image  še ne razume. Kletvice so dobile nove nadomestke: pismo, dopisnica, pisemska pošiljka user posted image user posted image user posted image .

Smo že 14 dni na vikednu, še kakšnih 14 dni bomo, vmes pridemo malo pogledat v meglo, kaj je novega (beri: izpraznit nabiralnik). Delajo nam cesto, da bo lahko do parcele pripeljal kamion. Spomladi pa v akcijo, bomo tudi pri nas zidali (če bo vse po sreči). Je pa lepo, zjutraj je že ob sedmih sonce, prijetno toplo, notri nas greje krušna peč. Mala uživa.

Prejšni teden sva bili na pregledu in user posted image  je v enem mesecu pridobila samo 300g user posted image user posted image user posted image . Jo še vedno polno dojim, mleka mislim, da mi tudi ne zmanjkuje. S pediatrinjo sva se dogovorili, da sprobam, če je po obroku še lačna. Namreč, izčrpavam si mleko, ker greva na eno poroko in ji potem po dojenju ponudim še to izčrpano mleko. A ga noče. Očitno je sita. Eh, nekaj bomo že pogruntali.

Lulanje nas čaka naslednji mesec, sva pa zadnjič dali kri. user posted image  se je zdravnici zdela nekam bleda (kaj hočemo, je po mami user posted image user posted image user posted image ), bolj zaradi preventive. Moja kri je pa itak odlična, čeprav ima skuta več barve od mene user posted image .

Tudi naša pupa je zelo rada na trebuščku, premika se kot rakovica, levo, desno, rikverc, obrača se na hrbet in spet na trebuh, pa nazaj.

Lepo se imejte, gremo nazaj v naravo uživat.

LP

(odgovor članu mojčika)
  Neposredna povezava do sporočila: 1107
17.10.2006 19:17:20   
*zvezdica*
Heloooouuu!!!
user posted image user posted image user posted image

kooončno sem dočakala...po 8 mesečnem mrku sem dočakala internet! Ne morem verjet!

Samo tolk se javim, da vam sporočim veselo novicouser posted image ....prebrat vas moram še za več kot 1 teden nazaj....zato se vam javim še kasneje! Ta teden smo se selili, tako da imamo še vedno totalno norišnico...jaz sploh ne vem kje se me drži glava...ampak smo pa končno na svojem...in neeznaansko srečni! Kogar zanese v naš konec je lepo vabljen na kavico ali čajčekuser posted image

se beremo kasneje!!!

Marcel in Zarja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1108
17.10.2006 21:22:49   
Marelica
user posted image supeeeer,  ZVEZDICA!!!!!

Upam, da bo od sedaj naprej več napisanega pod temo Aprilke!

Komaj čakam, da se javi Maja z novicami o Gabru. Ju že pogrešam.....

Prispevam samo še en recept za ljubitelje bučnih jedi. Mogoče kaka ideja za jutrijšnje kosilo:

MALAJNER / BUČNI NARASTEK (je zelo priljubljena jed babičine kuhinje iz časov mojega otroštva. Zanimivo pa jo le malo ven iz teh koncev redkokdo pozna)
Bučo za pripravo jedi mi imenujemo prav tako malajner, ne vem pa, kako se ji drugače reče. Je velika okrogla ali ovalna, kot svinjska buča, odtenki lupine pa od blede rumenkaste, rožnate do oranžne. Meso je od zelenkaste do rumene barve (bolj ko je rumeno, bolj je dobra). Semena so taka kot pri svinjski buči.
Poleg te buče potrebuješ za pripravo še riž, mleko, sladkor, sol, jajce, margarino.
Priprava je enostavna. Bučno meso naribaš in daš v pomaščen pekač eno plast, recimo za prst debelo. Sledi plast riža (po občutku oz. okusu. Jaz ga dam samo kaki dve pešici, ker imam raje bolj bučni, sočni okus), potem spet naribana buča in spet riž... Poljubno veliko plasti. Mleko, jajce, ščep soli in sladkor po okusu razžvrkljaš in poliješ po buči in rižu, do koder sega zadnja plast. Po okusu se lahko na vrh prilije še sladka smetana ali pa nadevajo koščki masla. V pečici se peče nekje 1 uro na 200-220 stopinj, dokler riž ni mehek in ni več toliko vode na dnu (če je dosti riža, je jed bolj suha, pri meni pa je na koncu še kar nekaj vode, ker pač dam več buče). DOBER TEK! 

< Sporočilo je popravil Marelica -- 17.10.2006 21:25:16 >

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1109
17.10.2006 21:32:10   
eya
Ojla!

Fino zvezdica, da ste se preselili, in da imaš zdaj internet tudi doma...da bomo lahko večkrat čvekale.

Ankica-tudi Žiga je iz 3. v 4. mesec pridobil samo 300 g, pa sem tudi imela občutek, da imam dovolj mleka. No, naslednji mesec je bilo spet vse ok... Upam, da bo pri vama tudi...

mojčika-kako ti je uspel kruh? Moja tašča ima tudi aparat za peko kruha, samo polnozrnat pride preveč zbituser posted image  Bel je pa ok. Imamo pa tudi mi jutri pregled in 3. cepljenje.

Magični lonček-sem kar malo pozabila, da ga imamo. Pred kakim mesecem smo ga preizkušali, pa mu ni šlo pitje iz njega... Bomo jutri spet poskusili.

Ja, spraševala sem za zimski kombinezon... Al je bolje imeti zimsko vrečo? Mi zaenkrat še nič od tega nimamo, pa saj verjetno pride to v poštev, ko je res že fajn mrzlo...

Žiga pa že prav lepo sedi...sploh če se zamoti s kako igračko v rokah, al pa se igra s copatki na nogicah...tud več minut zdrži tako, nepodprt z blazinami (ga pa seveda jaz pazim, ker če ga zamika kaj, kar je levo ali desno od njega, se prekucne...)

Lepo pančkajte!

Neposredna povezava do sporočila: 1110
17.10.2006 21:40:41   
Marelica
IZVIRNO SPOROČILO: mojčika

Nekaj vprašanj, mi smo začeli uporabljati magični lonček, a nam ne gre najbolje, niti približno čez dan ne spijemo z njim dovolj,  a kaj veste, kako je s temi cuclji in zobki, kdaj bi bilo dobro nehat z njimi in ali ste že šli na št.2, naša MM sicer za pitje sprejme cucelj velikost 2, dudica pa ji ni všeč, tako imamo še vedno enko, pa ne vem, a je bolje to ali št.2, čeprav jo imamo samo za uspavanje...

Zdaj pa grem peči kruh, sem si kupila aparat, ga ima kolegica in se fantastično obnese, tudi sama sem kupila istega, bomo videli, sem že sita trgovinskega farbanega kruha, tistega rženega zbitega pa tudi ne maramo...

Eh, naši je magični lonček samo prpomoček za igranje. Sicer jo je pa itak treba lepo prosit, da sploh kaj druga razen mleka popije user posted image . Mojčika, to s cuclji in dudicami te nisem ravno dobro razumela... A mleko pijete na 2 ali čaje? Mi smo pri mleku na 2 luknjah in ne kaže, da bo sploh kdaj treba 3, ker iz teh ne zna pit. Čajek pa pijemo z 1. Dudico imamo pa 2 (3-6 m) od 3. meseca dalje in jo je brez problema sprejela. Naslednjič bom kupila pa tisto od 6m dalje. Ima pa raje kavčukovo kot silikonsko!

Mojčika, za kruhomat pa ti priporočam moko iz Hoferja, ki ima že vse notri in ti ni treba dodajat kvasa. Imajo zelo različne okuse in kruh je odličen! Cena pa res ugodna: 200sit za kg (= za dva 700g kruhka). No, pa saj verjetno poznaš... Iz navadne moke se namreč drugi dan rad drobi. Pa dober tek! 

< Sporočilo je popravil Marelica -- 17.10.2006 21:44:19 >

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1111
17.10.2006 22:20:16   
halena
No,pa ste se le razpisale...Je poznat,da so vikendi lepi in da vse lovimo zadnje žarke!!

Zvezdica,lepo da si spet na liniji in čestitke za nov 'brlogec'!!user posted image

Mi magični lonček 'ne razumemo' in ji ga dajem samo kot igračo,kot je to povedala tut Marelica.

Ju3 imamo pregled in bomo tam probali lulat..user posted image

Ankica,to ni po moje nič groznega,saj si jo 6 mesecev polno dojila brez dodajanja GH in vsi pravijo,da dojenček na začetku najbolj pridobiva,potem proti 1 letu pa gre vse bolj počasi..Saj zdaj boš začela z GH in bo hitro poskočila teža!Tako da jaz se glede tega ne obremenjujem..Jutri bomo videli koliko je šla gor,pa tut če ni šla ne vem koliko,vem da ni podhranjena..Mleka pa še imam in to je važno!Saj pravijo,da naj bi otrok pri 1 leto imel 10 kg?In pri 6m podvojil rojstno težo,a ni nekej takega?

Mi še kar težko kakamo..bom ju3 naložila pediatrinji vse skrbi glede tega..Danes sem ji dala ful grozdja,pa ni bilo nič..user posted image Tako,da jo bom prosila z atisti sirup,ki mehča drekec..Me pa prav mori,ker moram zjutraj ob 6h vstat,ker imamo pregled ob 8h in moramo še do PO pridet..Ajda pa normalno spi do 9h..-kr neki..Bom rekla za drugič naj me da kasneje.Tokrat nisem imela za mar ure,sem šele potem videla..user posted image

Mi tudi že malo prakticiramo sedenje,ma to res zelo malo.Vsake toliko jo postavim na kavč ( v kot) ji dam igračko in se kar zabava..Ni pa tako zelo rada na trebuščku,tako da bi se iz trebuščka obrnila nazaj na hrbet-kaj sploh to je???user posted image

Danes sem ji ponudila dudo,ker ima prste non-stop v ustih-je mislila da je kaj za jest in sploh ni vedela kaj naj z njo počne.Pljuvala jo je ven,kot da je iz dreka(drugače ne znam opisat situacije)..

Ima pa neko novo foro..zelo rada se čoha po prsih.Je kot kaki stari penzionist v toplicah..user posted image

Nič,grem počasi v posteljo,ker bo treba zgodaj vstat..Nočko!

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1112
17.10.2006 23:09:36   
eya
Sem dodala par slikic v album...evo ena za pokušino user posted image

user posted image

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 1113
18.10.2006 0:38:10   
ksenija.
Hvala za pohvale. Zalina torta mi je res super uspela, pa ful dobra je bla – sem vam naredila kaj luštov? Je pa bila sadna (borovnice in jagode), vedno delam sadne torte, ker čokoladnih pri nas nihče preveč nima rad.

Drugače  se mi vsak dan bolj plazimo, sedaj je že začel se na vse štiri postavljat in je včasih prav smešen. Aja, pa sedimo že tudi, včasih mu uspe tudi po par minut se obdržat v sedečem položaju. Potem pa pade kot žakl.

Ko Blaž vidi, da kdo kaj je ali pije, se začne dret kot zmešan, da mu moraš pod nujno dat kaj v usta. Smo mu kar začeli dajat skorju kruha ali pa rezino jabolka in potem uživa in gricka jabolko ali kruh in se mu vse smeji. Se tudi vaši tako razburijo, ko vidijo koga ki je?
Sedaj imamo že par dni probleme. Je kar ful začel jesti gosto hrano, sva na treh obrokih in čez dan ful odklanja dojenje, se mi zdi da samo čaka, da mu daš kaj drugega za jest. Ponoči bi pa kar na vsaki dve uri jedel. Včeraj se je zbudil ob 7, ko sva se podojila, potem je imel zajtrk – mlečno kašico ob 9, potem pa do 12.30 ni hotel nič, pa še potem sem mu zizo vsilila, ko je skoraj že zaspal, da je med spanjem jedel. Ponoči pa kot sem rekla, kot da hoče nadoknadit, kar je podnevi manj pojedel in se zbuja na dve uri in hoče jest. Sem ga včeraj ponoči enkrat hotela prelisičiti z dudo, pa se je začel dreti kot zmešan.

Iz magičnega lončka mi kar pijemo, mogoče zato, ker nima flaše, drugače pa rajši pije kar iz kozarca.

Mi imamo posvetovalnico pri šestih mesecih šele 7. novembra, takrat bo skoraj že sedem mesecev star, sem kar huda zaradi tega, pa imajo vmes dopust. Halena tudi nam se je pri Zali zgodilo, da je teklo mimo vrečke, je to res groza, ko čakaš da se polulajo, potem pa gre mimo. Upam da bo pri Blažu boljše, vsaj teklo verjetno ne bo mimo, ker je lulčija malo lažje za ulovit. Aja, še nekaj bi vprašala tiste, ki imate fantke. Kako je z vašo kožico vam gre čez? Nam ne gre nikakor.

Včeraj sem prvič jedla in pripravljala malancane, pa so bili kar dobri. Naredila pa sem jih na ta način:
Jajčevce olupiš, narežeš na rezine, posoliš, pustiš 30 min pokrite, nato stisneš vodo, jih popečeš na malo olja, nato pa v pekač nadevaš plast jajčevcev, plast svežega, na rezine narezanega paradižnika in plast sira, nato spet plast jajčevcev, paradižnika in sira. Spečeš v pečici pri 180* pribl 20 min, lahko pa pred pečenjem preliješ še s kislo smetano.

Kako pa kaj pripravljate bučke za vaše malčke?

Mi smo se čez vikend malo sprehajali po našem novem nakupovalem centru, pa malo smo spet praznovali. Hvala za čestitke (Eya hvala za prelepega kužka), sem spet spekla torto, ko jo je Blaž videl je bil prav posrečen, ko da bi vedel da je njegova in potem but z roko po njej. In še slikice:
user posted image user posted image

Moram še to slikico pripopat, kako je danes zaspal (aja včeraj je že bilo to):
user posted image

Zala 2.10.2004
Blaž 15.4.2006
Iztok 5.10.2007
Uroš 7.3.2009

Slikice mojih sončkov: http://mojitrijesoncki.moj-album.com/
Moje ustvarjanje: http://ksenija.moj-album.com/

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1114
18.10.2006 10:11:08   
*zvezdica*
Grrrrrrrrrrrrr, največ sem napisala, pa mi je vse šlo v maloro!!!!!!

No, vseeno dobro jutro!

Kakšen lep dan je spet danes! Mislim, da je eden zadnjih, zato ga je treba kar izkoristit!

Ksenija, ti bi šla pa lahko za slaščičarkouser posted image . Bomo pa pri tebi torte naročaliuser posted image .
Glede hranjenja in spanja sta pa Blaž in Marcel ista...kot bi Marcela opisovala. Ponoči bi jedel na 2 uri..groza! Čez dan pa se sicer doji..ampak če je še kdo v istem prostoru bo ves čas afne guncal in gledal če je opazovan...jedel pa skoraj nič...samo igral. Ponoči pa prav slišim kako golta..prav sliši se kako mu mleko šprica v usta! Golta kot bi mu šlo za življenjeuser posted image . In to vsaki 2 uri! Ma ne mi rečt, da je po 2 urah spanja spet tako lačen! Mislim, da je to samo crkljanje. Jaz sem ga 2 dni nazaj pustila mal jokcat. Jedel je ob 3h, pa je ob 5h spet hotel. Vzela sem ga k sebi v posteljo in ga tolažila, dojit pa ga nisem hotela. Jooj sama sebi sem se tko kruta zdela..ampak ker vem, da res ni bil lačen...jooj je tulil...jaz sem ga pa božala in mu pela...nisem vedla kaj naj storim...možek se mi je smejal ko sem mu govorila le kaj si mora Marcel mislit o meni, kakšna mama da semuser posted image . No, potem je zaspal in spal do 9:15, tako da res ni bil lačen.
Ja, je pa isti kot Blaž tudi ko nekdo je v njegovi bližini. Se mu kar mešat začne. Obvezno mora dobit nekaj za grickat!
Uf, se je že zbudil, očitno ve, da ga opravljamuser posted image

Dons smo se zbudili malo sitni...zgleda da ga res zobki dajejo...he he..vsako stvar in sitnobo zobem pripisujem...če bi blo to res bi mu že modrostni mogli rastuser posted image

Ksenija, tudi pri nas še ne gre kožica pri lulčku dol...tko čist mal gre. Eya, kaj pa pri Žigu?

Magičnega lončka mi (še)ne uporabljamo. Marcel ful malo pije...bolj valja cucelj po ustih. Saj dokler je dojen to mislim da ni panike.

jooj,zdaj pa jokcamo..moram it

Marcel in Zarja

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 1115
18.10.2006 10:27:40   
mojčika
 user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

APRILKE OŽIVELE....

No mi smo z naše tretje pikice, preživeli, zdaj smo v nina nana...Lulali smo zakon, vrečka gor, 1 min, polno, vrečka dol, ma je bilo to fajn, sestra pa se je res zelooo potrudila z dajanjem gor, bravo sestra....

Naša statistika je 8660g in 71cm (en cm manj, kot po mojih merah, vendar naredijo to s tako brzino, da je po mojem mojih 72cm bolj pravuser posted image )...veliko babuško imamo, a ne...

Kruhomat se super obnese, polnozrnat kruh rahel kot bel, naš aparat ima dve mesilki in je menda zato tako, sem prav namenoma nabavla tega, ker mi je kolegica dala za poskušino ržen kruh, rahel kot beluser posted image , fino, samo še luknjo od mesilk moram zmanjšat, da bo bolj estetski, če se katera spozna na to, hitro ideje...

Mi imamo nukove cuclje, luknjica je pri večjih (od 6. meseca naprej) cucljih ista, samo cucelj je večji, ma ne vidim potrebe po večjem, bolj me zanima, a je kaka finta okrog zobkov, da bi moral bit večji in tudi dudica, ne vem, da ne pride do kake zaokroženosti čeljusti, ali kaj podobnega...no to sem pa pozabila vprašat zdravnico, ementaler sindrom me še ni zapustiluser posted image user posted image

Ta recept z jajčevci, zakon, jutri bom kar sprobala, joj bo možek vesel, obožuje sir in zelenjavo, pri nas gre pol kilograma sira na dva dni, mož sirojedec, jaz pa samo luknje nabiram za spominuser posted image

P mi je rekla, da adaptirano mleko do najmanj enega leta (naš proračun adijo, a tudi ve date toliko denarja za mleko, mi okrog 20.000-25.000sit na mesec, se ne da želim šparat, ma to je res veliko), meso naj začnemo (zajček, piščanček), ta vikend dobim domačega zajčka in bomo probali, glede na to da je kar težka pa naj piškotke raje omejim količino, ma smo že do sedaj ene 4 piškotke na teden pojedli, tako da ne bo sile...redilnih banan pa ne mara...Meni se itak zdi lepa in nič kaj debela...

Mi imamo probleme z vozli v laskih, se ji zdaj, ko kurimo zelo sušilo med spanjem, tudi namazano z oljem ne pomaga, a ima katera kako idejo...Za obrazek pa sem kupila kar staro varjanto Becutan, meni tako lepo diši, v dveh dnevih lička ko šus, bomo kar to imeli...

No se kasneje še kaj oglasim, zdaj se pa res ničesar več ne spomnim...

LEPE FOTKE NI KAJ...

< Sporočilo je popravil mojčika -- 18.10.2006 10:37:15 >

Neposredna povezava do sporočila: 1116
18.10.2006 13:27:44   
Nenya
Pozdravljene!
Tudi mi smo preživeli 3. pikico, na petek 13. Me je bilo kar mal strah, ker je mela prejšnjič kar reakcijo. Pa je bilo vse ok.
Halena, hvala za tole z urinsko vrečko, pri nama je bilo isto, sm se počutila kot idiot. Sestra mi jo je dala prejšnjič in zelo skopo razložila kako se jo naštima. Sem prosila mami naj jo da Mini gor, pa je šlo vse mimo. Pol ji jo je v zdravstvenem dala sestra, pa si jo je prvič nekako dol spravla, a na srečo ni lulala. Ko jo je dala gor drugič smo pa čakali dobro uro, da se je gdč Mina blagovolila polulati. Tko da vsem, ki boste same gor dajale, vrečko je treba tudi odpret, da lažje not steče, pa koža naj bo karseda suha. Pa mejte sabo kaj za pit. Jaz sem po pol ure čakanja, spuščanja vode ipd; šla iskat vodo po zdravstvenem pa ni bilo nobenih kozarčkov. Pol sem pa kar eno flaško kupila, pa ji nalila vode pol je šlo pa hitro.

Kri bova dali pa šele pri 9 mesecih, so jo itak vsakič vzeli ko sva hodili na kontrole v pediatrično. Sva pa tudi obe precej bledi.

Končno Mina mal rajši je kašice, prej je bila vsaka žlička muka. Zdaj pa kar zeva, kot en ptiček, je ful smešna

Magični lonček je pri nas le igrača, vodo ji dajem kar na flaško.

Cuclje na flaškah za mleko mam še 1 nukove, pa jih ne mislim menjat. Dudo pa sem ji dala že 2.

Postala je še bojl družabna in razigrana, včasih tako kriči, da me ušesa bolijo.
Kar se tiče pa gh, sem jaz še vedno na sadju (jabolko+hruška) + žlica rižolina in pa milupa mlečna kašica oboje na žlico. Kruha in mesa ji kar ne morem dati, al pa navadnega  mleka tudi ne, ne vem kar čudno se mi zdi, pa bi ji včasih rada dala vsaj kako skutko al pa jogurt. Tudi Mina včasih protestira če kdo pred njo je, takrat ji dam krhelj jabolka za grickat.

Pediatrinja naju zdaj ni preveč kregala zaradi teže: 6,5 meseca 6400g in 67,5 cm. Je res pravi drobižek v primerjavi z večino ostalih aprilčkov. Ampak je tko aktivna, da ni čudn, da nič ne ostane, pa še ati je bolj suh. No vsaj pikic ne bo več do 1 leta.

Kolk jim kej dajete AD3? men je zdaj ped rekla naj ji jih dajem kar 10, to se mi zdi pa ful velik.

A se vaši že kaj bojijo tujcev? Mina je zdaj začela mal čudno gledat, a če je kakšen znani zraven nje se vsem veselo smejčka.

Napišite prosim a ste že šle pozno popoldne al pa zvečer ven in user posted image pustile v varstvu. Midva sva bila včeraj na zgodnjem koncertu Šifrerja pa sem kar solzna ratala med uspavanko za evo, ki je btw ena bejba zapela v angleščini in je bila fantastična, tamalo sem kar pogrešala. Ker mi relativno fajn spi in je pred spanjem navajena na dojenje in flaško, si po 7 uri skor ne upava nikamo it. Mojčika vem, da si ti šla na koncert, pa mislim, da je MM kar dobro prenesla, a ne? Kaj pa ostale. Ne me narobe razumet, jo rada pustiva za uro, dve, tri pri mojih ali njegovih pa ni problema, le zvečer še mal cvikam.

Ma sem se razpisala, pismo (dober nasvet Ankica user posted image ), na bajti pa je skor fertik ogrevanje, zdej bo pa podne treba izolirat in zalit.

Mejte se

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1117
18.10.2006 15:15:59   
mojčika
Kolk jim kej dajete AD3? men je zdaj ped rekla naj ji jih dajem kar 10, to se mi zdi pa ful velik.

A se vaši že kaj bojijo tujcev? Mina je zdaj začela mal čudno gledat, a če je kakšen znani zraven nje se vsem veselo smejčka.

Enako Nenya...

Moj recept moji mami, ki je bila varuška, imej jo budno tako dolgo, da bo že sitna za spanje, potem ji daj flaško in bo med pitje zaspala...recept je bil uspešen, brez ujčkanja je padla v posteljo...nič bat Nenya, mi od te noči spimo od 20.00-8.00, brez heca, to noč je prespala prvič in vse naslednje...user posted image

Zadnjič sem prav pametno govorila o ninici (plenički), naša pupa je rekla, da pleničke noče čez nekaj dni, ko sem vam pisala, zdaj pa ima ene tri medvedke, ko se ponoči zbudi, enega ali več pograbi in spi naprejuser posted image

To z vrečko je pa nam fajn ratalo očitno, sestra je to naredila sama in res z občutkom, takoj ko smo jo dali na mrzlo vago, je lulala...pridna pupa...

Jaz tudi ne bi menjala cuclja, a sem začela razmišljati, premajhen cucel, narobe oblikovana čeljust, mogoče katera kaj ve o tem...

Kri bomo mi tudi dali šele pri 9. mesecu, da pa pikic ne bo več do enega leta, pa nisem vedela, hvalabogu za to..

Danes je res lepo, a mi zopet spančkamo, smo malo sitkani, a zaenkrat še brez vročine...

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 1118
18.10.2006 16:10:31   
eya
Prišla sva od pediatrinje in tule je par stvari, o katerih smo se pogovarjali: AD3 naj dajemo po 10 kapljic, fluorove tablete ona predpiše pri 9 mesecih (2 tableti na teden), skuta in jogurti po 8. mesecu, ravno tako gluten. Meso naj kar uvedeva, olivno olje tudi. Nima nič proti malo kisle smetane v špinački ali krompirju, naj pa ne bi bila recimo skuta samostojen obrok. Jaz ji ful zaupam, je taka že malo starejša gospa, ki pa vseeno sledi novostim in dela nek kompromis...jaz jo res spoštujem in se bom tudi držala njenih navodil. Vode in krvi nisva dala, to pride na vrsto čez tri mesece. Aja velik je pa 66,5 cm in težak 7090g.

Dude-mi bomo nabavili tisto od 6. mesecev naprej...če ne zaradi drugega zato, da te manše ne bo slučajno v usta spravil.

Glede puščanja malega v varstvu-jaz ga pustim samo mojemu partnerju, ostalim pa zaenkrat še nisva puščala...kaj pa vem...zaenkrat še ni take potrebe, lahko gremo skupaj povsod (no, na koncerte pa itak ne hodiva).

Tujcev se pa Žiga ne boji, zgleda, da še ni v tej fazi... Jih ful gleda, zajoka pa ne...če ga lepo ogovorijo, se jim pa itak smeji.

Aja, še kožica-mu tudi še ne gre čez glavico, pediatrinja mi je rekla, da naj jo vsakič po kopanju povlečemo dol toliko, da čutimo odpor. Meni je to res zoprno delat, tako da to prepuščam partnerju...to so itak moške zadeveuser posted image user posted image user posted image

Toliko zaenkrat, lp!

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1119
18.10.2006 16:11:09   
barba
Ojla!

Končno lahko spet kaj napišem. Smo šli na T2 in je vse bistveno hitreje. Sem vam hotla prejšni teden že kaj napisat, pa mi je zmeri ta user posted image  škatla zablokirala.user posted image
No, ful ste ble pridne s pisanjem. Imate v planu ponovno srečanje? Jaz bi bla za.user posted image

Mojčika - pri nas smo user posted image že dali magični lonček in je kar lepo pila. Ga pa bolj malo uporabljamo. Aja, pa avtomat za kruh je res ful ful dober. Jaz sem ga že oreng sprobala.user posted image

Pisale ste o zimskih pajacih... jst ga bom verjetno sama zašila. Mam ful lepo modro prešito blago, pa mal bom podložila. Sam upam, da bom mela kaj časa za šivanje.

Halena - si že probala namočit suhe slive in fige? Jst sem pol iz teh namočenih sliv nardila kašico, sok pa user posted image  dala po flaši. To je našo rito pošteno odprlo. Od takrat spet kaka najman 2x na dan.

Mi smo bili včeraj pri P zaradi vnetega levega učka. Sem ji spirala s kamelicami in ni blo nič boljš. Zdej ji dajem ene kaplice. Naša user posted image  se še nič ne plazi. Tud na trebuh se ne obrača. Obrnila se je ene 5x. user posted image  Zgleda, da ji ni zanimiv. Se pa ful postavlja na noge. Sedi skor čist sama - mal jo včasih na stran potegne. Da o tem kakšen jedec je, sploh za krompir, ne govorim. Tud meso že jemo, včasih kakšen piškot in napol suh kruh. Svež kruh ji ni bil všeč, ker se je kar pacalo. More glodat, čeprav še nima zob.user posted image  

Meta se vam zahvaljuje za čestitke in torto!user posted image

Luštne slikce!

Sem hotla še neki napisat .... sam sem pozabila kajuser posted image user posted image

LP, barba

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1120
18.10.2006 17:34:10   
*zvezdica*
Maaa mene ste pa zdejle spomnile na D3...sm čist pozabila nanje. Sigurno mu jih že 1 mesec nisem dalauser posted image . Ojoj, a je to fejst kriza? Upam, da ga nisem kej ustralauser posted image . Mah v tej selitveni mrzlici mi je res ušlo totalno iz glave. Samo da se zbudi, bo revček takoj kasiral svojo dozo!

Mi smo nekaj bolani...božček je totalno hripav pa iz noska mu teče. A kaj predlagate za takšno stanje? Vročine nima,pa tudi kašla ne...mal čiha, ampak to itak skoraj vsak dan.

Glede varstva...midva ga pustiva za največ urco pri naših ali pa pri moji stari mami..če greva v trgovino. Čez noč ga še nisva pustila, pa če sem poštena si rajš ne predstavljam kako bi to zgledal. Če bi se zbudil sred noči pa me ne bi blo zraven bi pomoje kar živčnega fasal! Že tako čez dan me kar išče z očmi pa če me ne zagleda je kriza.

Eya, kako je huda fotkica....user posted image

Tud mi mamo kruhomat...pa še hoferjevo moko....v 1 minutki vse skup vržeš...rezultat je pa odličen.Skoraj ne kupujemo več kruha.

Marcel in Zarja

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 1121
18.10.2006 18:30:47   
eya
Sem bila prav presenečena, da je adaptirano mleko tako drago...saj sem vedela, da je drago, ampak da porabiš 25 tisoč na mesec samo za mleko? Too much! Pa res služijo nekateri fajn na otrocih! Sem pa mojemu povedala, da koliko prišparamo, ker lahko dojim, pa mi je rekel, da toliko pa spet ne, ker baje jaz tolk več pojem user posted image Ha, ha... No, saj je rekel, da se samo heca user posted image

Pa hvala za pohvale zaradi slikce...

Neposredna povezava do sporočila: 1122
18.10.2006 21:28:04   
Marelica
zdravo!

Mi smo bli pa danes ekstra sitkani in sem pravzaprav komaj zdaj prav sedla za raćunalnik. Uf, res naporno, če ti dojenček nonstop nekaj jokca in stokca in sitka. So mi že kar lasje šli pokonci. Ob takih dnevih se komaj zavedam, kakšen blažen mir običajno vlada pri nas. Upam, da je zobek, drugače nimam razlage... Pa jedla je danes izredno malo. Od jutranje doze ob 5h zjutraj je vzdržala brez vsega (še sladkanega čaja ni hotla, kašice pa ji nisem imela časa dat, ker sva bili leteči) do 13h !!!!!!!!!user posted image . Ja seveda sva dve flaši vmes stran vlili, ker se je lumpa samo cucelj premetavala po ustih. Pa ful si je rokice papala, kot da je živčna. Ampak se ne vidi kaka oteklina ali karkoli podobnega zobu.

Smo pa imeli danes 2. fizioterapevta in spet je cel čas neutolažljivo joooookala. Terapevtka mi je zagotavljala, da je zagotovo nič ne boli, meni pa se zdi, da pa jo le mora vsaj malo. Že meni je težko iste vaje izvest, kaj šele tamalo, ki jo pravzaprav prisiljuješ v za njo nevajen položaj. Na koncu je tako zmatrana, da jo kar spanec vzame. Mogoče tudi mleka zaradi preutrujenosti ni hotela.

Ja, mleko je pa res precej draga mesečna investicija. Prav zaradi tega je meni škoda vseh nepopitih in stran izlitih flašk. Tako da, tiste, ki dojite : SREČNICE!!!user posted image  Kje pa kupujete mlečne formule? Mi aptamil kupujemo izključno v DM-u in zadnje čase obvezno po plači za cel mesec vnaprej - z 10% popustom, z zbiranjem kupončkov. Se res splača! Sicer ima pa DM tako najnižjo ceno tega mleka, kolikor vem.

Barba, v planu JE ponovno srečanje. Samo na štajerskem. In očitno sva zainteresirani samo jaz in Ksenija, ostale pa nič ne rečejo...user posted image  Vabljena!!!

Tujcev se naša ravno ne boji preveč. Je pa res, da bi bla verjetno druga zgodba, če atija in mame ne bi bilo zraven.

Ksenija, super slikice, slastna torta! Jaz sem jih tudi predlanjskim pekla za vsak roj. dan za celo žlahto pa še sosede. Zdaj pa imam tak lenoritis pred delanjem tort, da se mi že pajčevina na tortnem modelu dela. Ampak mislim, da bo za Katarinine roj. dneve še vedno pravo veselje.  Sem se spravila slikice gledat in bom enih par mojih tortic gor pripopala, hehe, za še več luštov.

user posted image

user posted image

user posted image

< Sporočilo je popravil Marelica -- 18.10.2006 21:37:43 >

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1123
19.10.2006 9:08:24   
mojčika
MMMMMM kako fino, kaj bi zdaj jaz en košček zraven kave... user posted image

Halena počakamo še na tvojo statistiko, potem pa hopa nov seznam...

Sem se že včeraj malo sekirala, da je naša MM malo debelušček, ko mi je rekla, da naj piškotke opustim, potem pa sem pogledala v tabela, je pa čisto na sredini, samo malo večji da smo...pa tudi če primerjam Eya tvojega fantka, ima sicer kilo in pol manj, a je tudi 5cm manjši, bom jaz kar lepo dajala jesti tako kot do sedaj pa bo, piškotki so pa itak bili le eni 4 na teden...

Mleko je drago, sploh kje ga kupuješ, mi smo zadovoljni samo z enim in pika in tudi v kašice ji dajam to mleko, je bila po aptamilovih kašicah kar zaprta...ma sej ni važno, itak da ji ga bom dajala tudi čez eno leto, samo ne štekam, da se na user posted image toliko služi...na primer Mariborska občina pa mamicam časti to mleko, dobijo na recept, ko sem šla jaz vprašat na občino, so me samo debelo gledali, pa saj ni važno če bi mi dali za eno škatlo na mesec, ne da rabim, samo tako bi videl, da jim je kaj do tega, da kraj živi naprej, dobila sem enkratno nagrado 30.000 sit, v Gorici menda dobiš 100.000 sit...no nekje pa nič...

Eh se bom samo razburjala,čebom to mlela, se še beremo...

< Sporočilo je popravil mojčika -- 19.10.2006 9:10:49 >

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1124
19.10.2006 11:14:07   
flecker1
Ja, glede adaptiranega mleka, kupujem v intersparu Bebo2, ki je v dvojnem pakiranju, plačam za eno, tako da mesečno prišparam polovico. Prej ko smo živeli v mb, sem tam rodila starejšo in tam smo dobivali recepte za ad.mleko do 4.meseca, ko mi dojenje ni steklo. Sicer sedaj malo porabimo, samo 2x na dan3x na dan pa kašice (mlečne,sadne in zelenjavne)
Vrečke za urin, heh. Smo na pregledu in cepljenju čakali pol ure, in ker ni šlo dol, sem pa kar šla domov in nasl. dan sama dala vrečko pred spanjem gor, in ko se je mala zbudila, vrečka je potem bila polna.Ponavadi ko vstane, takrat polula.user posted image
Ped. mi je tud rekla da skutko in jogurte dajem šele po 9.mesecu, meso po 8.mesecu, kruha naj ne bi do 1 leta zaradi glutena, jaz pa samo user posted image user posted image Delala bom po svojem občutku, kruha dajem že 1 mesec, ful rada je. Meseka je že popapcala, pišč. in teletino. Včeraj sem ji ponudila korenčkovo juho z zdrobom in rumenjakom. Komaj je jedla, pa ko sem zraven ponudila kruha, pa je pridno papcala kosilo.user posted image
Samostojno že sedi, rada stoji a ne preveč dam na nogah. Ko nosimo je malo sitkana, potem dam na tla z odejo, lepo sedi in igra.Sicer podnevi mi malo spi, vsaj eno uro ali manj, prej pa je spala 2 uri user posted image . Če malo spi, je potem čez malo časa že sitna... Je pa nahodna, še vedno ji špricam z fiziološko in spumpam, jok je da je joj. Komaj čakam da dobim tisti aspirator, kjer se priključi na sesalec, samo čakam da mi rija obvesti..
Sedaj mi mala spi, potem pa moram v šolo na govorilne ure za starejšo hčerko in grem sedaj pripravit.
Slike s tortice so user posted image user posted image user posted image Pohvale vredno za oblikovanjeuser posted image

< Sporočilo je popravil flecker1 -- 19.10.2006 11:16:06 >

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?