|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILKE 2006
11.10.2006 22:35:41   
eya
Ojla!

Mi smo se pa danes mal razvajali v Atlantisu-na bazenih in v savni...je prav pasalo. No, malega nisva nič dala v vodo (razen nogic), ker mi je pediatrinja odsvetovala. Je pa vseeno užival, ko je opazoval umetne valove in z nogicami brcal po vodi.

Maychika-to je pa res dober nasvet, ne vem, zakaj se ga nisem sama spomnila...

mojčika-lepo, da že celo noč spite...mi bi tudi...

Pa, pa...

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 1076
11.10.2006 22:52:21   
halena
Še preden grem ovčke štet...

Mojčika hvala za knjižni nasvet,napiši kaj je to za en pisec...

Ajda potem ni več bruhala.Sem si pa tut jaz rekla,da če mi bruhne še 1x-grem takoj k pediatru.Mislim pa,da ni straha o dehidraciji,ker sem ji takoj po bruhcu dala pit čajčka,da ji je tut malo želodček pomiril..

Ja,mislim da je bil Gaberček danes operiran.Upam,da je bilo vse uredu in da je bil poseg kratek in neboleč za našega korenjaka!!Gaberček,držimo pesti zate!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Punce,lepe sanje in lahkonočko!user posted image

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
12.10.2006 8:02:26   
Marelica
Halena, me veseli, da je Ajdi odleglo! Tudi na Gabrčka sem se v tem tednu že dostikrat spomnila in komaj čakam, da se Maja oglasi z veselo novico.

Punce, meni je še vedno slabo. Ja, pazimo se res ne, samo da bi pa bli ekstra aktivni, pa tud ne. Poleg tega se mi zdi čudno, da bi zanosla že 5 dni po user posted image . Mislim, da bo kar nekaj drugega... Samo k doktorju se mi pa spet ne zdi za it, ker bruham pa ne. Eh, bo že minlo. Če bo pa novi user posted image  pa bomo tako veseli, ker se nam mudiiiiiiiii user posted image .

Danes me je user posted image  že spravila v slabo voljo, čeprav revica nima pojma zakaj. Nočni obrok še vedno imamo (nič ne pomaga), zbudi se pa vsak dan zgodaj ob 5:30 in potem noče in noče zaspat. Včeraj je podlegla finti, da sem ji zatemnila sobo in ni videla svitanja, danes pa še to ni več pomagalo. Punca je enostavno zgodnja ptička in se bo očitno treba sprijaznit. Poleg vsega pa se mi je začela ful upirat pri obračanju na bok in popravljanju rokic, tak da sem že čisto na tleh. Dela pa vse kontra, kot bi morala, še bolj, ali pa jaz zdaj bolj opazim. user posted image  Bom danes verjetno kar malo terapevtko poklicala in jo vprašala, kaj naredit. Seveda za piko na i se nisem nič prav naučila in v svoji nesigurnosti ne upam kaj preveč forsirat.  user posted image

Želim vam lep dan in brez tegob!!!

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 1078
12.10.2006 8:44:37   
eya
Marelica, saj bo, no. Saj ne more mala po eni telovadbi vse prav delat. Zdaj se ji zdi vse čudno, če je prej pol leta migala po svoje, zdaj mora pa drugače. Kar lepo počasi delajta. Saj ne bo nič narobe, če bo še malo delala po svoje...čez kak teden, dva ali tri jo boš že hvalila, kako pridno telovadi, tako kot je prav.

Če ti bo še hudo, pomisli na to, da ona se ne steguje zato, da bi tebi nagajala, amak ker ne ve, das je tako narobe...

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1079
12.10.2006 9:04:40   
Marelica
Eya, hvala za tolažbo!

Saj najbolj me jezi to, ker ona sama ni kriva. Se pa zato jaz ful sekiram, ker sem jo jaz napačno "naučila" in ji zdaj še pomagat ne znam. Še veliko solzic bo priteklo, iz njenih očk in iz mojih. Se mi ful smili, moja sončica...

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1080
12.10.2006 9:54:25   
mojčika
Halena sem napisala, Sergio Bambaren

Sergio Bambaren se je rodil v Peruju in diplomiral iz kemije na univerzi v Združenih državah Amerike. Predvsem pa je deskar po srcu. Prav iskanje popolnega vala ga je pripeljalo v Avstralijo, kjer se je pred nekaj leti naselil.

Ostali deli Delfin in Belo jadro...o ljudeh, ki so si od življenja želeli kaj več...

Sergio Bambaren je še en pisatelj, ki bi ga morda najlaže uvrstili nekam med new age pisce tipa Paul Coelho, ki v svojih delih propagirajo iskanje samega sebe in ponujajo take ali drugačne poti do tam. Bambaren, Perujčan, ki je po diplomi iz kemije v ZDA kot deskar v iskanju popolnega vala, pristal v Avstraliji in se nam je najprej predstavil s knjigo Delfin (meditativno zgodbo o delfinu, ki se je odločil slediti svojim sanjam, poiskati popolni val), njegova naslednja izpoved je bilo Belo jadro, kjer skušata svoj odnos razčistiti odtujena mož in žena. Tokrat pa na morski obali srečamo surferja, ki med svojo meditacijo in duhovno preobrazbo bere zgodbe, ki jih je zapisal njegov prijatelj. Simpatično.

< Sporočilo je popravil mojčika -- 12.10.2006 10:08:19 >

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1081
12.10.2006 10:10:13   
mojčika
So stvari, ki bodo vselej močnejše od časa in daljave. Globlje od jezikov in navad. Kot je slediti svojim sanjam in se spoznavati. In deliti z drugimi čarobnost, ko jo odkrijemo…
(Sergio Bambaren)

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1082
12.10.2006 16:21:59   
mojčika
Tako lep dan, nama pa je ati odpeljal voziček v službo in 8kg pa ni tako lahko okrog nosit, zdaj sem jo dala spančkat, pa boga mi, ravno zdaj se je lotile eden vrtatuser posted image user posted image user posted image , ne prej ne kasneje ne bo, zdaj, ko bi mi morala spančkat...

Kaj sem jaz tako tečnauser posted image , a bi ve, če bi imele dojenčka pri sosedu, šle vprašat, če slučajno spi, madonca, kaj ni to malo olike, saj gre itak samo za eno urco, dve luknji pa že lahko počakata, a ne...no se vem, da se je sitno prilagajat sosedom, ma vseeno....

kako lep jesen imamo, ko bi le trajala...

Dodala vam bom mail moje kolegice z nemčije, ma ne da bi vas hotela strašit, ma a ni vse skupaj prav malo grozljivo, po eni strani, če bi vse bilo tako hudo, ja po pa nas ne bi bilo toliko na tem božjem planetu, v kaki Afriki, polni umazanije...????

Hej, evo, sem se malo pomirila, sem imela par dni kurjo kozo in izbruhe panike...Mislim da sem ti ze pravila za tisto skupino, kamor hodiva z Jano, kjer je 8 otrok v enem zelo toplem prostoru in so cisto nagi in se malo igramo? No, en mali iz te skupine je imel 4 dni drisko in vrocino, zato ga je mama peljala k zdravniku. Ta je preiskal blato in ugotovil da so prisotne neke bakterije. Poslal je naprej testirat v München in mami (baje!) rekel, da se mali lahko cisto normalno obnasa, da ga ni treba izolirat. Ker je moral blato poslati v München 3 trikrat se je kar malo zavleklo preden je dobil izvid, vmes pa je cisto normalno hodil k nasi skupini, kjer je seveda bil brez plenice. V torek pa koncno pride izvid in nastane cela panika. Nasli so bakterije ki se jim rece EHEC. Prej nisem nikoli slisala za njih. Vceraj je bil pri nas en virolog ki nas je probal malo pomirit in razlozit za kaj gre. Par let nazaj so te bakterije ugotovili le pri prezvekovalcih, nekje od konca 80-ih pa so se zacele pojavljati tudi pri ljudeh. Dobi se jih z uzivanjem surovega mesa in mleka (direktno od krave). Prenasajo se pa samo prek blata. Mama prizadetega otroka pravi da so bili en teden na dopustu na neki kmetiji v Avstriji in zdravnik pravi da so verjetno stopili v kravji drek okuzene krave in so imeli bakterije na cevljih, mali pa se trenutno na veliko plazi po tleh in vse da v usta in jih je tudi staknil. Kriza pri teh bakterijah je, da so za otroke do 5. leta in za stare ljudi zelo nevarne. Te skupine imajo malo manj odporen imunski sistem, zato so ogrozene. Vcasih se bolezen razvije brez simptomov. Ce je imunski sistem odlicen, se ponavadi nic ne zgodi. Ce pa ne, pa lahko razvijejo HUS ali TTP; prvo je nek sindrom, pri katerem gre za odpoved ledvic in unicenje eritrocitov, drugo pa je poskodba zivcnega sistema. Pojavijo se lahko tudi druge poskodbe, recimo okvara mozganov, srca... Teh sindromov ne morejo zdraviti z antibiotiki in lahko baje probajo telo sensibilizirat; ce telo zelo hitro odreagira, se se da kaj naredit, ce ne pa ne.

Za okuzbo pa zadostuje samo 10 bakterij, medtem ko je recimo za okuzbo s salmonelami potrebno najmanj 100.000. Fora je v tem, da so pri tej nasi skupini mali nagi in se ves cas plazijo okrog in posedajo po tleh, kjer lezijo tudi vse igrace. Pol si dajo te igrace v usta in ...Mocno upam da bomo imeli sreco in da jih ni mogel vec okuzit (baje imajo sposobnost 5-20 dni okuzit druge, ampak v redkih primerih tudi vec mesecev). Odrasli z normalnim imunskim sistemom se ubranijo, ampak lahko vseeno prenasajo naprej (recimo ce si ne umijejo rok po veliki potrebi). Evo, sem ti zelo podrobno napisala kaj je na stvari. Moja prva misel je bila da ne grem nikamor vec z Jano, ampak v bistvu je toliko bakterij in prezijo povsod. Pa kolikokrat imajo otroci drisko, pa sploh ne grejo k zdravniku, pa grejo v vrtec, kjer se tudi igrajo s skupnimi stvarmi in hodijo na stranisce pa si mogoce ne umijejo vedno rok in vzgojiteljice tudi ne morejo 100% vseh kontrolirat. Ne vem, nekak sem brez besed in moram se uspet pomirit, ker bomo se ful dolgo cakali na izvid. Moramo namrec tudi poslati 3 probe Janinega blata, med katerimi mora biti najmanj en dan razmika; preden to pride v München, preden testirajo in posljejo test na nas zavod za zdravje, pol nas morajo oni obvestit. Upam da se mi ne bo zmesalo. Sprasujem se tudi,kako otroci s kmetij sploh prezivijo. Aja, beje so lahko te bakterije tudi v domacem jabolcnem soku, ce se recimo okuzena krava pokaka pod jablano in potem padejo jabolka na tla in bla bla... Joj, v bistvu nic vec ne bi smel uzivat preden ga ne pasteriziras in razkuzis in bi morali hodit v rokavicah po svetu. Na zivce mi gre vse to, pa vedno nove stvari najdejo in je vse smrtno nevarno. Naj se grejo solit! Upam da te nisem prevec prestrasila. Mogoce bi pa res morali pri vsaki driski k zdravniku. Al pa trdno verjet da se ne bo nic zgodilo. Kaj pa vem.

Dobro, lepo se mej, pisi kaj.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1083
12.10.2006 17:41:18   
halena
Mojčika,hvala za podrobnosti o piscu!!Boma šla hitro v nabavo in se vrgla v branjeuser posted image .Kar se pa z malo Jano in njeno mamico dogaja je pa grozno!!!Saj tako,če gledaš,prmejduš da tako stvar lahko stakneš tik-tak in to povsod!Ne rabiš hodit na kmetije..Najbolš da mamo otroke zavite v celufan,madona!user posted image

Marelica,kaj ga pa 'sračkate'???user posted image user posted image Mi tut nismo zaščiteni,pač 'pazimo' pa tut ne bi imeli ravno zdaj takoj še enega--obnašamo pa se kot,da ne vemo za zaščito..Mater,če pomislim-kako sem neodgovorna..Imela sem CR in baje,da je po CR fajn počakat vsaj leto in pol..In če sem iskrena,si ga trenutno še ne želim.Mene še danes bolijo šivi in noter v trbuhu kdaj pa kdaj začutim bolečino,kot da bi me kdo z nožem špikal..V bistvu se bojim imet še 1x CR,ker je bolečina res sviuser posted image ..

moram hitet k Ajdi..

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1084
12.10.2006 19:54:04   
Marelica
Uaaaa, res grozljiva zgodba to s kravjimi kakci itd.. Ja, človek ne ve, kaj bi rekel. Mojčika, saj nam boš posredovala konec "zgodbe", mislim, ko bod izvidi od Jane prišli in ti bo kolegica spet pisala. Upam, da res noben otrok iz skupine ni fasal te bakterije...user posted image

Halena, mislim, da ni panike, ker bi res bilo ful čudno zanosit v času neplodnih dni (imam dokaj točno user posted image  in si kar preračunavam). Saj, drugače pa sem vam tako že pisala, da bomo po pol leta šli v akcijo za novega user posted image  , torej bi zdaj bil že čas. Ja, se prav nič ne zezam, sva se tak odločila in pika. Drugače pol nimam kaj več o kaki službi razmišljat - to je namreč edini razlog za hitenje.
Sicer pa slabost počasi pojenja. Danes sem že dokaj normalno pojedla kosilo in še malo prej sem pomljaskala skuto z medom.

Moram pa pohvalit našo user posted image , da je po dopoldanskem spancu postala bolj pripravljena za vaje. Sva vključili veliko igre in bili zunaj na klopici, na sončku, da se je revica čisto izmučila. Ko sem ji "mehčala" rokice in ji zraven pela, se mi je naenkrat zdela nekam preveč mirna, pa kar nekam v prazno je gledala. Skoraj nisem mogla verjet, da mi je sede in z odprtimi očmi zadremala.user posted image  Potem je spala pa kar 2 uri skupaj. Zbudila pa se je spet čisto spočita in ful dobre volje, tako da sem jo ob vsaki priliki z igro malo kotalila na bok ter jo z igračkami spodbujala k stegovanju rokic. Njena najljubša igrača je sedaj postala tipkovnica! Ja, pa en dolg sprehod sva si privoščili (pazi Mojčika, 800 metrov strmega terena, skoraj 8,5 kg na rokah !) No, saj ne rečem, ko sva prišli nazaj sem bila crknjena in s ful bolečim križem, tako da se o podvigu vseeno ne bi preveč hvalila.user posted image  Zdaj se mi je zdela zvečer spet fajn natrenirana, jaz pa sem zaradi tega zelo dobre volje.

Se opravičujem, ker sem tako dolga.

user posted image

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 1085
12.10.2006 20:42:32   
mojčika
Tudi meni so danes skorajda odpadle roke, ma sva šli vseeno na sprehod, s postanki seveda, je bil preveč lep dan, da bi bile notri, no sem pa resno razmišljevala o nabavi nahrbtnika za zimo, ko bo sneg, ne bomo mogli z vozičkom ven, no ali pa sanke s sedalcem...bom že kaj natuhtala...

Sem pa danes rekla možeku, drugi otrok šele čez leto in pol, ko se bomo preselili, ker si enostavno ne znam zamišljati, kako bi noseča nosila MM v 5. nadstropje, do enega in pol leta pa tudi od nje ne morem zahtevati, da naj hodi tako visoko...in ker sem bila v prvi nosečnosti rizična, se bojim, da bo tudi v drugo, pa bi preveč pomoči potrebovala, tako pa bo MM že ene tri leta stara in bom lahko pa tudi že kaj ukazala, a ne...

Konec zgodbe bom posredovala sigurno, me je pa kar groza česa takega...po drugi strani, pa je danes že toliko stvari nevarnih, da tako temu ne moremo ubežati...

Danes sva pa tako lepo jedli, sem bila tako vesela, za zajtrk je pojedla skoraj pol banane, samo pretlačene, ne maramo kašice, in malo jogurta, za kosilo je pojedla korenčkovo kašico in mineštrco iz brokolija in kalčkov, brokoli je spet jedla samo v majhnih koščkih, popoldan pa skutica in 1/3 banane, malo grozdja in en krhlček mandarine, agrumov ji še nisem dajala, ma se je tako jezila, ko ji nisem dala več, da je bilo prav hecno...

Kaj ve ste že dale kakšno pomarančo ali mandarino, menda s tem ni za hitet, a ima zelooo rada...

Od kupljenih kašic pa imamo najraje Hippovo sljivo in Frutkovo jabolko, hvala bogu sta obe nesladkani, sploh ni za sladko, bolj ji gre kislouser posted image , no se to je super, pije pa najraje moj kompot...

Danes sva začeli tudi s fluorovimi tabletkami, sicer mi piše na škatli eno na dan, a bom začela z eno na dva dni, čez kaki mesec pa vsak dan, ko bo še kak zobek...

Tokrat pa me je moja tetka s k... pozitivno presenetila, teče kot je treba, ne kot prejšnji mesec, ko je bilo 10 dni samo po kapljicah in je user posted image bolelo, pa glavo mi je hotelo raznesti, no tokrat čisto brez problemov in bolečin...user posted image naj tako tudi ostane...

Zdaj pa še malo pred TV, se beremo jutri ob kavici, ko zgledam nekako tako

user posted image

< Sporočilo je popravil mojčika -- 12.10.2006 20:44:31 >

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1086
12.10.2006 21:15:45   
livia
Punce, jaz vam res ne morem več sledit.
Naša čez dan spi samo v vozičku ali avtu in nimam cajta za internet. user posted image
Vam sledim bolj slabo. Če se boste menile za kak meeting, mi pošljite na ZS, ali pa naj me Ankica pokliče. Please, bi vas rada spoznala.

Statistika: 6420g, 67 cm - 6 mesecev
Moja izobrazba: dipl. ekonomist
Pravo ime: Maja
Stan: Koruznica z Urošem že 9 let.
Hobiji: šport (smučanje, tek, hoja v hribe,..), rada potujem, sedaj je moj edini hobi Neli, časa za knjige ni več.
Dobili smo prvi zobek. Dva dni smo bolj slabo spali, pa je bil zunaj. user posted image

Eno vprašanje (spet) glede GH:
Na dan imamo 4 obroke, od tega zjutraj samo dojenje + sok, za kosilo dojenje + GH (zelenjava ali sadje cca. 200 ml), popoldan dojenje + flaša (Aptamil cca.150 ml), zvečer dojenje + flaša (Aptamil z malo riževe kašice cca. 150-200 ml).
Če takole pogledam mislim, da naša na dan spije cca. 400-500 ml mleka. Sedaj sem pa mislila ukinit dojenje pred kosilom in začeti z drugim gostim obrokom, samo to pomeni, da bo spila samo še cca. 200-300 ml mleka na dan. Meni se pa to zdi malo? Pa nisem zaskrbljena zaradi popite tekočine, ampak sestavin, ki jih ima mleko.
Kaj naj naredim? Ful rada je GH in bi res rada začela z drugim obrokom, a odlašam ravno zaradi tega.
Sem hotela to vprašat danes pediatrinjo, pa sva malo zamudili in se ji je ful mudilo (konec izmene), pa mi je samo na hitro rekla, da more spit pol litra mleka na dan.
A kdo kaj več ve o tem?
Kolko pa naj spije potem 7-mesečnik, pa 8 in 9 itd...?
S kakimi skuticami in jogurti bom še počakala.

Tiste, ki ste že konkretno na GH, prosim napišite koliko mleka spijejo, koliko GH in koliko tekočine (sok, voda, čaj) ter koliko obrokov na dan imate?
Bom probala sledit vašim odgovorom ene par dni, ker me to res zanima. Ali pa če mi pošljete na ZS. Thanks.
Nočko vsem.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1087
12.10.2006 21:40:20   
mojčika
glede na to, da je tvoja deklica malo bolj drobcena, 6. mesec 6420g, bi jaz dala malo več mleka, mi kašic sicer pojemo količinsko manj kot 100ml na obrok, še nismo nadomestili nobenega mlečnega obroka v celoti, popijemo pa še vedno od 600-700ml mleka, v mililitrih vsega skupaj na dan s kašicami vred nekje 800ml...kaj vem, če meniš, da se lepo redite je tako že prav, mogoče pa re szačneš še z jogurti in skutkami, da bo dobila dovolj kalcija...paziti pa moraš tudi na železo, ki pa ga težko dobi, če še ne je mesa...več ti ne znam svetovati, točne količine imaš na zs...

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 1088
12.10.2006 21:44:16   
mojčika
Nace rojen 29. 03. 2006 (kajča,Klavdija, roj. 13.02.1978, specilaistka za mednarodno poslovanje, bodoča magistra znanosti  )user posted image

rojstvo: 52cm, 3260 g
1. mesec: 54 cm, 3980 g
2. mesec: 59 cm, 5070 g
3. mesec: 62 cm, 5800 g
4. mesec: 64 cm, 6400 g
5. mesec: 65 cm, 7060 g 
6. mesecev: 7500g in 67 cm

Mina 29. 3. 2006 (Nenya, Neva, 2. 11. 1979, prof. ang. bodoči magister) user posted image

1. rojstvo: 3200g
2. 2,5 mesec: 3730g
3. 4. mesec: 5340g
4. 5. mesec: 6000g

Tia  31. 3. 2006 (maychika, Maja, 21. 3. 1979, diplomirani upravni organizator)  user posted image

ob rojstvu: 3500 g, 50 cm
1,5 meseca: 4980 g, 57 cm
3. mesece: 6880 g, 64 cm

4,5 meseca: 7810 g, 67 cm 
6. mesec: 9000g, 69 cm

Žiga 1. 4. 2006 (Eya, Vesna, 14. 11. 1979, dipl. biolog)  user posted image

ob rojstvu: 3400g, 52cm
1. mesec: 4390g, 54 cm
3. mesec: 5800g, 61,5 cm

5. mesec: 6650g, 65 cm

Maya Marina 4. 4. 2006 (Mojčika, Mojca, 22. 3. 1976, prof. slov. jezika, vaditelj plavanja)   

1. 3890g, 52cm (rojstna teža in višina) user posted image
2. 4600g, 56cm
3. 5650g, 59cm
4. 6750g, 65cm

5. 7400g, 70cm

Katarina 7. 4. 2006 (Marelica, Barbara, 29.8.1979, univ.dipl.ing.agr. )    user posted image

roj.: 3260g, 48cm
1m: 4280g, 53cm
2m: 5450g, 56,5cm
3m: 6430g, 61cm
4,5m: 7430, 64 cm
6. m: 8300g, 68.5cm

Melissa  7. 4. 2006  (flecker1,Valerija, 20.5.1977, slaščičarka) user posted image

1. 3100g, 49 cm - rojstna teža in višina
2. 4090g, 53 cm - 1. mesec
3. 4780g, 56 cm - 2. mesec
4. 5780g, 61 cm - 3. mesec

5. 6500g, 64 cm - 4. mesec
6. 7845g, 68cm - 6. mesec

Neli 9. 4. 2006 (livia, Maja, dipl. ekonomist)
user posted image

1. 2780g, 49cm - ob rojstvu
2. 3330g, 53cm - 1 mesec
3. 4110g, 56cm - 2 mesec
4. 4990g, 60cm - 3 mesec

5. 5900g, 63,5cm - 4.5 mesec
6. 6420g, 67cm - 6. mesec  

Meta 9. 4. 2006 (barba, Barbara, 25. 1. 1981, bodoči prof. fizike)  user posted image

rojstvo: 3690g, 54cm
2. mesec: 4920g, 59cm
3. mesec: 5690g, 62cm
4. mesec: 6600g, 65cm  
5. mesec: 7215g, 67cm  

Rene  10.4. 2006 (DrejcDrejc) user posted image

rojstvo: 2950g, 48cm
1. mesec: 3900g, 53cm
2. mesec:4950g, 56cm
3. mesec: 5600g, 60cm

5. mesec: 6900g, 68cm

Marcel 10. 4. 2006 (*zvezdica*, Urša, 12. 9. 1977, sociologija- kadrovsko menedžerska smer) user posted image

rojstvo:  2950g / 49 cm
1.5 meseca:   4190g / 55 cm
2.5 meseca:   5770g / 62 cm

5. mesec: 7340g / 66(68) cm

Ajda  11. 4. 2006 (halena, Helena, 15. 12. 1977, zobotehnik)
user posted image

rojstvo: 3040g, 52cm
1. mesec:4325g, 55cm
3. mesec:5620g, 60cm

5. mesec: 6510, 63 cm  

Blaž 15. 4. 2006 (ksenija., Ksenija, 24. 8. 1975, gradbeni tehnik in vaditelj plavanja) user posted image  

Rojstvo: 3480g, 49 cm
1. mesec: 4300g, 54 cm
2. mesec: 5180g, 57 cm
4. mesec: 5940g, 61 cm
5. mesec: 6520g, 62,5 cm 

Manca   20. 4. 2006 (2mak)  
  user posted image
ob rojstvu: 3910g, 52 cm
1. mesec: 4710g, 55,7 cm
2. mesec: 5300g, 57,1 cm
3,5. mesec: 6170g, 61,6 cm

Lana  26. 4. 2006 (rozica11, Špela, 11. 1. 1979, univ. dipl. ekonomist) user posted image

rojstvo: 2680g, 48 cm
1. mesec: 4100 g, 54 cm
2. mesec: 4700 g, 58 cm
3. mesec: 5975 g, 61 cm

4,5. mesec: 6700g, 64 cm

Gaber 27. 4. 2006 (maja979, Maja, 11. 6. 1979, zdravstveni tehnik)  user posted image

1. rojstvo: 3450g, 53cm
3. mesec: 5980g, 64cm

4. mesec: 6700g, 69cm
5. mesec: 7680g, 72cm

Kristina 3. 5. 2006 (Ankica, Andreja, 11. 6. 1979, prof.  geo. in zg.)   user posted image

Rojstvo: 3090g, 50 cm
1. 4400g, 53 cm
2. 5570g, 58 cm
3. 6150g, 61cm
4. 6690g, 65cm 

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
12.10.2006 22:25:37   
halena
Livia,saj tut mene vse to bega,ko berem vse te količine..Pa še dojim,da ja ne vem koliko mlekca popije na dan...Ker smo imeli res hude probleme s prebavo pri uvajanju GH,smo mi šele zdaj prišli na žličko.Potem sem GH čisto opustila in samo dojila,da je Ajda začela kakati normalno.Zdaj smo pa spet tam!!Spet kaka bobke..Danes se je 4x pokakala,od tega 3x trde bobke in potem zvečer malo bolj na mehko..Upam, da bo ju3 bolje..

Bruhanje je pa po moje posledica food-overdose..Ker je naša Ajda požrešna že od nekdaj in ker je mamica mislila,da je njena princeska še lačna in ker in ker...-pa je blo!!Zdaj ji ne dajem več kašic po flaški ampak na žličko in to tut zelo zmanjšano količino.Mleko sem videla,da imam.Ona pa je zavračala dojko in jamrala,ker je res imela dovolj,jaz sem pa mislila,da je ta moj otrok še LAČEEEN...-tako,kljub vsej pameti,ki sem jo dobila ob moji mali čebeli-se še vedno učim in učim in jutri bo spet kaj novega...user posted image

Marelica-vsa čast!!!user posted image user posted image Vidiš,take kot si ti jaz pozdravljam in občudujem!!user posted image Sem se pa nasmejala,ko sem kar videla tvojo user posted image  kako je pala dol od telovadnega napora..user posted image

grem spat..leponočko!

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1090
12.10.2006 23:15:26   
eya
Ojla!

Nenya-zadnjič na srečanju sva se mal pogovarjali o senčnikih za voziček...tole sem našla tukaj na RR: "Ampak preveri, če se ti splača original, ker pri ta novih slalomih je tako, da senčnik pride v nastavke za strehico, tako da obojega hkrati ne moreš imeti. Imaš lahko samo strehico + kakšen neoriginal senčnik."
A si to vedela...ker jaz nisem...

Mojčika...poročaj, kako bo z malo Jano...držimo pesti, da nima bakterije...

Agrumov Žiga še ne je in jih še nekaj časa ne bo...

Livia-do 6 mesecev naj bi dojenček dobil vsaj 600 ml mleka, od 6-12 mesecev 500-600 ml in po 12 mesecu vsaj 350 ml dnevno. Pri nas se Žiga večinoma še doji, ima 1 obrok GH, žez dan pa spije 200 ml soka z vodo...

Joj, Halena, upam, da tokrat ne bo tako kot v prvo... Žiga zaenkrat še ni bil zaprt (močno trkam na les)...Če pa je že bolj gosto kakal, sem mu naslednji dan dala olupljeno nektarino, pa je spet kašasto kakal. Pa še obožuje nektarine.

Lahko noč, lepe sanje!

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1091
13.10.2006 1:00:51   
ksenija.
Hvala, ja moj dragi je res pravi romantik, nikoli ne pozabi na rožice in podobne malenkosti. Saj drugače pa ima tudi svoje muhe.

Mi smo pa prehlajeni. Mala dva šmrkata, jaz pa imam vneto oko. Včeraj ponoči sem verjetno spala samo dve uri, sta se non stop zbujala. Bomo videli kako po danes. Do sedaj je bilo kar mirno.

Aja, da ne pozabim, naš Blaž je začel plazit, osvojil je že vse kotičke v sobi, pride do vsake igrače, nič mu ne ostane skritega. Včeraj skoraj nisem mogla verjeti. Zala ima na hodniku šotor z žogicami in ga ful rada dam tja, ker rad gleda žogice in se igra z njimi in imam en čas mir. Jaz sem v miru spravljala cote, ko pridem čez nekaj časa na hodnik, je bil kakšne 2,5 m vstran od šotora. Danes pa je tako celo sobo preplazil, no pa saj ne plazi prav – poriva se po trebuhu – je prav smešen. Če pa kaj ne uspe doseči pa se tako razjezi. So tudi vaši otroci tako radi na trebuhu? Blaž uživa – non stop je na trebuhu. Zato pa je tudi tako veliko bruhal, ko sva se še samo dojila, sedaj ko smo začeli z GH je boljše.

Pri nas na Ptuju pa nikjer ne dobim tega naprstnika za zobke čistit, bom mogla it nekam drugam v nabavo.

Halena, te je morala biti res groza, ko si videla Ajdo celo pobruhano. Blaž sicer v spanju nikoli ni bruhal, drugače pa ogromno. Tepih v dnevni sobi je grozen. Sedaj še bom malo počakala, ker se to bruhanje umirja, potem pa ga moram generalno spucat. Se kateri sanja s čim bi bilo najboljše?

Marelica, tudi jaz se prijavljam na srečanje, pa čimprej, sedaj ko še imamo takega lepega sončeka. Meni je časovno tudi vseeno, ker sem skoz doma, lahko pa se dobimo tudi v Mb.

Tudi pri nas ni pločnikov. Imamo pa na srečo tako veliko dvorišče in vso tlakovano, da se lahko s tamalima kar okoli hiše sprehajam, pa je problem rešen. Pa še naZalo mi ni treba non stop gledat, se kar sama za nama pelja z svojim poganjalcem.

Fluorove tabletke? Jaz jih pri Zali nisem dobila, pa tudi sedaj mi nihče ni rekel za njih. Mojčika to si dobila pri pediatrinji?

Marelica držim pesti za še eno bebico, saj je včasih naporno imeti majhno razliko, ampak pri nas je sedaj že OK. Sma midva tudi kar pohitela en za drugim, da bova potem ko zraseta lahko malo uživala. Aja, moj me že par dni nagovarja, da bi imela še enega. Jaz pa se nekako ne morem odločiti, se mi zdi, da mi je sedaj kar OK. Še sedaj si Zala včasih zmisli, da jo moram nesti, potem pa gremo, nahrbtnik na rame, Blaž v eni roki, Zala v drugi, pa še kakšna vrečka poleg, pa smo kompletni.

Aja, Marelica, glede telovadbe pa se ne sekiraj, saj bo. Boš videla še prehitro bo to osvojila.

Vsem, ki ste že praznovali pol leta (in vsem ki še ga boste) pa pošiljam torto, ki sem jo spekla za Zalin drugi rojstni dan.
user posted image

LAhko noč!

Zala 2.10.2004
Blaž 15.4.2006
Iztok 5.10.2007
Uroš 7.3.2009

Slikice mojih sončkov: http://mojitrijesoncki.moj-album.com/
Moje ustvarjanje: http://ksenija.moj-album.com/

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1092
13.10.2006 10:55:57   
eya
Uuuuuuuuuu, kako tale torta izgleda dobro, sem mislila, da ste jo dali delat, pol pa preberem, da si jo sama naredila. Bravo! Moja torta zgleda čist klasično...home made...in niti približno ni nikoli tako lepo okrašena...

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 1093
13.10.2006 11:28:26   
mojčika
Tudi z naše strani uauuuuuu, lepa torticauser posted image pohvale slaščičarki...

Halena hudo da se tako zaprti, pri nas je to trajalo le en teden, potem pa se je samo po sebi uredilo, ne maramo pa banan, ki zapirajo, imamo pa radi, saj veste pesmica Jabolke, hruške, slive mene voli....user posted image

Danes je za zajtrk dobila eno malo skutko, malo smo se stresli, dvakat user posted image napeli in glej ga, bila je polna plenica, tudi včeraj je po skutki naredila v nekaj minutah...Jaz sem ji prve dni pomagal s kroženjem po anusu, seveda samo zunaj, mislim pa, da je bilo vse skupaj le nekaj novega in ji trši kakec ni bil všeč, zdaj pač rata malo bolj rdeča, ko kaka, pa mama hitro ve, da bo treba previt user posted image

Danes pa je petek 13., a vas je kaj strah... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1094
13.10.2006 13:08:47   
halena
Ma jaz upam,da bomo to rito poštimali.Alergijo je enkrat dolgo nazaj fasala po breskvah(je mama pila kompot..)in si naktarin ne upam dati.Ti,mojčika,kaj pa imaš to za ene skutke.Sej ne vem,če bi ji jih dala že zdaj,ma za pol enkrat..Se mi zdi frajersko,ker jo lahko mirno kje zunaj nahraniš s skutko.

Ksenijauser posted image ,madona kako lepo si to prištimala!!!!Bravo!In to pri dveh malčkih!!!Kaj je bila čokoladna?Me firbec matra...ker res fenomenalno zgleda.Jaz tut nisem nek slaščičar in take mojstrovine ne bi znala narediti..user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1095
13.10.2006 13:39:41   
mojčika
Jaz ji dam kar tiste naše, ne Fruhtzwerge, no nisva še probali, a imam občutek, da so naše malo boljše, jogutre ima pa vse rada, jagodo ji sicer ne dam, marelico od lupija je že jedla, slivo od jogobela...to dvoje ji najbolj diši... tudi jaz jo že kar zunaj nahranim, ali pa če sva na obisku, je res za premostit do mlekca, pa tudi grozdje rada je iz rok, ga ji kar stiskam v usta...vse to odvaja in imamo srečo, da imamo radi...zdaj sva zmazali kar nekaj brokolijeve župce s kalči od včeraj in nezmiksane, tako da je pupa morala kar malo gristi, tako ima raje, od kje ji pa instinkt za grizenje pa ne vem...
tista trojkica zobek je tam kjer je bila, bela pikica, vse ostalo pa je samo fajn zateklo, kaki dan zelo belo, ma že drugi dan rožnato, kdo bi vedel, meni se ne mudi, zaradi mene lahko šele pri enem letu...ji bom že lahko malo dopovedala, da ne sme biti sitkanauser posted image

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 1096
13.10.2006 13:46:40   
eya
mojčika-mi imamo tudi kake tri bele pike na vrhu dlesni, pa sem najprej mislila, da bo zobek, no ko je pa dolgo trajalo, sem vprašala pediatrinjo, pa je rekla, da gre za žlezo slinavko, ki je pritisnjena nekamuser posted image  Mogoče tudi pri Mayi Marini tista pika ne pomeni zobka...

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1097
13.10.2006 17:18:15   
flecker1
Da še sama malo prilimam sliko gori, poglejte kako naša mala pozira user posted image user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1098
13.10.2006 21:49:12   
mojčika
Danes samo toliko, če katera ne bere pediatrije na medovernetu, kuham za prastarše, malo še pred TV in spat....

Pozdravljeni,
fluorove tabletke dajemo od 6. meseca dalje, ne glede na to, dali ima otrok že kakšen zobek ali ne.

lp
Tanč

Dober večer,
žal je uporaba ali neuporaba fluorovih tabletk pri preprečevanju zobne gnilobe še vedno nedorečena tema. Zato nekateri dobijo in so jim tabletke priporočili, drugi pa ne. Ravno tako so nekateri otrocik pregledani v prvem letu pri pedontologu, drugi spet ne. Skratka, tukaj še ni povsem enotnega pristopa.
Moje mnenje temelji na izkušnji, da imajo tisti, ki so pred 19 leti (še) sodelovali v projektu proti zobni gnilobi in prejemali fluorove tabletke in si kontrolirali umitost zob, torej ti imajo zdrave zobe, sedajšnji dijaki do 3. letnika pa skorajda katastrofa. Res je, da imajo popravljene zobe, vendar ste prej srečali cele razrede dijakov s popolnoma zdravimi zobmi. Sedaj žal tega ni več.

lp
Tanč

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 1099
13.10.2006 21:57:33   
Marelica
IIIiiiiiiiiiiiiii, flecker, ful cartkana slikica! user posted image  Melissa!

Ksenija, mljask , mljask! Izgled:odlično5 user posted image , okus:user posted image se drugič priporočamo za degustacijo!!!!! Flecker, pazi, imaš veliko konkurenco na svojem področju.user posted image

Punce, kar nekaj statistike nam fali. A vam user posted image  nič ne rastejo?user posted image

2. srečanje - štajerska: Marelica+user posted image , Ksenija+user posted image   Dajte se še prijavit punce, da ne bo prej zima!

Fluorove tabletke? Pri nas očitno tega ne predpisujejo. Ja, vedno manj mi je jasno, zakaj take razlike...

Mi smo zdaj tudi rdečo rito fasali. Še razmišljam ali so krive plenice (DM) ali pa kremica od Nivee (zmanjkalo nam je Buebchenove kr.). Smo ravno ob istem času oboje menjali.user posted image  Mažem z Bebivalom, pa nič ni videt boljše.

Kaj mogoče bučke zapirajo? Naši sem zdaj 2 dni dajala bučke za jest, pa jo je total zaprlo. Danes sem jo odprla s slivovo kašico.

Ah ja, mene je slabost minila in ponoči je bil WC čisto zabasan zaradi driske user posted image . Očitno sem fasala kak virus, al bakterijo...

Še 2 uri, pa bo konec petka13. Eh, saj ni bil nič posebnega...

Lep vikend vsem!

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?