|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilke 2006
16.5.2007 21:00:52   
barba
maychika - se bova zmenile za hlače, sej maš ene itak v dobrem user posted image user posted image , pol bom pa vidla kok hitra bom. Sej veš, da je še diploma vmes.user posted image  Super, bom mela vsaj dost dela.user posted image

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 4101
16.5.2007 21:14:37   
*zvezdica*
Hoj!

Super, da je z Neli vse vredu. Bolnice res niso najlepši kraj za naše škrate. Pogoji pa sploh bolj mizerni kot ne.
Pa še en aplavzuser posted image user posted image user posted image  da je bla tko pridnauser posted image user posted image user posted image .

Upam, da z Nikom ni kaj hujšega. Revček a kar tko ga je kuhalo.

Jaz sem prav vesela, da je konec mraza in da nismo ves čas prehlajeni. Zima je bila res prav pestra s smrkanjem in kašljanjem.

Midva imava jutri posvetovalnico in cepljenje. V ponedeljem sva imela slikanje ledvičk in sečil. Jooj se je mali drl....smo ga 3 mogli držat ker se je tako zvijal. Revčku je kar teklo od las tako se je napenjal...meni se ja pa srce zraven trgalo. No, na srečo je bilo vse OK in ima vse v najlepšem redu. Tako, da mu očitno res samo kožica na lulčku kvari urin.
Sem mal v dilemi kaj naj storim...jutri ima cepljenje pa še kožico naj bi mu na lulčku "natrgali". Ne vem ali naj mu kar oboje na isti dan delajo, al naj lulčka raje prestavim za naslednji teden (baje zna en čas kar fino pečt ob lulanju). Pa še v soboto imamo eno poroko in me kar skrbi, da ne bo kake reakcije od cepljena, pa še tale lulček zravenuser posted image . Kako bi se ve odločile?

Marelica res so super ovčke.user posted image

Majčika, super da imaš spet net in da boš lahko spet mal čvekalauser posted image

Marcel in Zarja

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 4102
16.5.2007 21:54:10   
maychika
UH BARBA...SEJ TOOOOLK SE MI PA SPET NE MUDI....TI KAR DIPLOMIRAJ....BO BOLJ...eh spet caps lock....ne bom popravljala....no....bo bolj dobrodošlo in pomembno...

zvezdica....kaj pa vem....po eni strani je pa bolje vse naenkrat skoz dat pa da ima pol malo miru...kakorkoli...dobro opravite

lahko noč

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 4103
16.5.2007 22:31:06   
livia
Nisem vedela, da vas je že toliko imelo izkušnje z bolnicami. Se vidi, da vas ne berem redno. user posted image

Pokora, upam, da je Nik boljše. Držim pesti.
Prvič slišim, da ne dobiš bolniške, če si z otrokom v bolnici. Me prav zanima kaj mi bodo rekli v petek, ko imava pregled pri pediatru. Jaz upam, da jo dobim, ker imam dopust do dneva naračunan kam gremo. Take starše nekje razumem. Vem pa, da obstajajo tudi taki, ki se jim gladko jebe in pridejo bolj poredko na obisk. Jaz vem, da bi bila v takem primeru pri Neli od konca šihta pa dokler me nebi ven vrgli, pa makar brez jest in lulat.
Enim so pač bolni otroci breme. Jaz imam pa sestro s cerebralno paralizo in vem kaj pomeni, če se starš žrtvuje za otroka tako kot se moja starša še danes, saj bosta imela otroka, kljub njenim 25 letom, do smrti. Ker je bil pa oči predsednik društva za cerebralno paralizo vem, da so tudi starši, ki se lastnega otroka sramujejo in jim je odveč. To me pa boli. Ampak ljudje smo pač različni.

Marelica, sej ne vem, če sem ti že odgovorila. Nič me nisi užalila s tvojim komentarjem glede spanja in urnika. Pri nas pač tako je.

Neli zaenkrat še nič ne govori. Reče pa-pa, pa ama-ama za jest, ampak če ji jaz prej rečem, da bova zdaj jedli. Potem reče ama-ama in šiba k stolčku. Če pa kaj vidi kar jo zanima pa kaže s prstom in dela to-to. Če ji dam mobitel in rečem Halo Neli, si ga da na uho in neki čeblja, ma pitaj boga kaj hoče povedat. Ko pride oči domov reče ata, čeprav je oči. To je po mojem vse kar govori. Se mi zdi, da pa razume že skoraj vse. Seveda če hoče razumet.

A vaši tud z mize, ko jejo, skoz kaj na tla mečejo. Ona prav nalašč meče na tla koščke kruha, pa žlico, itd. Ne vem, kako naj jo odvadim.

Naša plenica je tudi nabito polna ponoči, tako da odvajanje še ne pride v poštev.

Nočko. Že dvojno vidim, ker se mi ful spi.

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 4104
16.5.2007 22:47:08   
Marelica
KONČNO imam zdaj nekaj časa za pisanje. Katarina mi tako nagaja, da v miru še prebrat več ne morem, kaj šele, da bi pisala. Ja, saj vem, da ji je tečno, revici, ko mama na internet z mislimi pbegne.user posted image

No, punce, da vam povem, da je bila danes zjutraj plenička mokra, tako da se naša še nič ne odvaja lulat ponoči.user posted image  Pa saj se mi zdi pretirano zgodaj, itak jaz ne bi imela mirnega spanca, če bi jo rez plenic spat dala. Vse ob svojem času. Še kahlico sem zaenkrat čisto ukinila, mogoče bom kdaj v naslednjih dneh spet poskusila. Se mi enostavno ni zdel pravi čas, ker itak ni kapirala, kaj zdaj mora to na eni želvi gor čičat.user posted image  Pokaka pa se zadnje čase tako na ekspres, da ji še hlač ne bi uspela dol potegnit, kje je še bodi pa plenica. user posted image

Eya, tebi pa vala za inštrukcije za linke! user posted image

Mojčika, kakšen slog pa plavaš v bazenu? Ti si nek profi  tem, če se ne motim, saj učiš plavat.user posted image Le poskrbi za zdravje zdaj, da res ne boš kake angine spet staknila.

Barba, si pa res pridna... toliko stvari naenkrat. Vau! No, ti najbolj želim, da se ti mentor iz Mehike primuva, da ti gre diploma dalje. Verjemi, da je meni tudi moja ogromno živcev pobrala, ravno zaradi brezveznih čakanj. Tako da te es razumem...

Pokora, javi se, in poročaj, kako je z Nikom. Kaj ste opravili pri zdravnici? Držim pesti, da je kaj nedolžnega.user posted image
Da boste lahko na morje šli uživat. Si pa res faca... a ti bi kar ovčko na posojo sosedom dala, da jim pokosi user posted image  Ti garantiram, da bodo od vsega najlepše pokošene rože in sadike dreves ter grmov. user posted image  Jaz se včasih prav jezim, kako lepo travo zadaj puščajo in jo mora možek itak s silkerco za njimi pokosit, ok. za koprive in kak čuden plevel ne rečem....user posted image
Kar se pa govorjenja tiče, naša je prav hecna s svojim ŠE. Kar vse je še, pa tudi če ne paše v kontekst.user posted image  Drugače pa lepo reče ata oz. tata, mama je zdaj pomešana z amamam, zna pa oponašat ovce, odkar imajo madiče in nadpovprečno veliko blejajo. Eh, nič kaj preveč zgovona ni drugače...

No, super, Maychika, da si končno na vezi.user posted image  Sem mislila, da bo ta mrk dlje trajal po tvojih napovedih. Ali se je pa tako hitro čas okoli obrnil.user posted image  Kako je zdaj v novem stanovanju? Ste se že navadili? Joooooj, ti pa meni lušte s češnjami!!!user posted image  Jaz vsak dan naše drevo gledam, če se že kaj na rdečo barva, pa zgleda, da še dolgo ne bo... Me veseli, da je Tia uživala pri terapijah in da je bila pohvaljena. Ko sem jo jaz zadnjič videla, se mi je zdela že blazno blizu kakemu kobacanju ali vstajanju. Ha, boš presenečena, ko ti bo lepga dne kar naenkrat odracala iz igralnega kotička. Potem se boste pa lovili, še na WC bo šla za tabo.user posted image  Midve sva tudi danes imeli terapije in je bila srednje razpoložena. Ko ji je pustila malo po svoje delat, je kar lepo pokazala, kaj že zna, drugače pa je padlo tudi nekaj debelih solz. Jaz že komaj čakam, da nama ne bo treba več hodit, po drugi strani mi je pa to edina prava obveznost, zaradi katere grem malo od doma. Danes sva šli malo po trgovinah. Seveda sem z jezikom do tal gledala taaaaake lepe poletne majčke zame (številka xxl, se razume), pa sem se morala premagat, ker smo itak že suhi z denarjem zdaj, ko obnavljamo sobo. Vseeno sva pa še zavili v Deichmannovo trgovino z obutvijo... na otroški oddelek, se razume. Bila sem tik na tem, da kupim Katarini super lepe in kvalitetne odprte sandalčke, pa mi nekaj ni "štimalo". Oba sandalčka št. 20, pri desni so prsti že skoraj čez rob, leva nogica prstke komaj vidiš.user posted image user posted image  Sem poklicala prodajalko, če mi lako pomaga in ji je zmerila nogici. Ja seveda, naša frajlica ima desno za celo številko večjo od leve.user posted image  Tako da spredaj odprti sandalčki pri nas absolutno odpadejo, ker se res grdo vidi taka razlika.user posted image  Pa taaaaaak so bli lepi, res.

Zvezdica, a tako hudo je bilo pri Marcelu slikanje? No, ja, saj si ga predstavljam, on je skoz rad v gibanju in ni čudno, da mi je bilo muka pri miru zdržat. No, fajn pa, da je vse vredu.user posted image Oh, to je pa še ena nadloga, ta kožica pri lulčku. Meni je sploh hudo, da imajo lahko fantki take probleme. Ti ne znam svetovat, kaj naj se odločiš... jaz sama, ne vem kaj bi, sploh če res še dolgo peče. Mogoče res prosi, naj ne da vsega naenkrat skoz...user posted image

Joj, jaz pa že celo večnost tu gor visim in pišem romane... komu se bo pa ljubilo bratuser posted image . Moram nujno še posodo pomit (tako pozno, ja), potem pa spat. Možek zgoraj prav konkretno ruži, ko polaga laminat, Katarina pa spi kot polhek.

Lahko noč, punce in malčki aprilčki!

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4105
16.5.2007 22:49:20   
eya
Oj!

Maychika-welcome backuser posted image

Naš mulček tudi že dosti razume in tudi precej besed že pove in jim pozna pomen-mama, dada, teta, kluhka (da bi jedel kruh), nana (to je banana), ga-ga reče, ko vidi račko v knjigici, baba je babica, tik-tak je ura, pa-pa, ko kam gremo, vou-vou je kuža, miiiii je muca, ama-ama za jest, pa letalo je la-la ali le-le, v glavnem nekaj na L, ko ga zasliši/zagleda (nas ful pogosto preletavajo in ga res fascinirajo, zgleda-tudi če smo notri, gre proti oknu, da bi ga videl). Pa še kaka beseda je, ki jo uporablja, samo se zdajle ne spomnim več...

Aja, pa Telebajskom reče pa-pa (ko se oni poslavljajo)user posted image  Pa danes jim je rekel še BUUU, še preden so oni rekli Buu (Ko se poslavljajo, rečejo pa-pa in potem skočijo v neko luknjo, potem pa kar naenkrat spet skočijo ven iz luknje, da te kao prestrašijo in rečejo Buu). Sem bila prav presenečena, ko sem ga slišala, sem mislila, da je bilo slučajno, pa sem potem še parkrat dala nazaj in je vsakič rekel Buuuser posted image . Mah, sem se razpisala user posted image user posted image

Livia, naš tudi rad meče hrano po tleh iz mize, sploh ko se naje. Mu ne puščam, da to dela, samo imamo vseeno vse nastlano okoli mize, preden se najeuser posted image  To z bolnišnico pa res drži-ti ne pripada bolniškauser posted image

Zvezdica, vprašaj še P, kaj bi bilo bolje. Žigu tudi še ne gre kožica čisto čez, samo mu je niso na silo dol potegnili. Joj, samo upam, da bo šlo kmalu kaj bolje čez, ker to menda res par dni boli, še posebej takrat ko lulajouser posted image user posted image  Pa super, da je vse ok z ledvičkamiuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: maychika

nič....grem zaenkrat. itak je vmes preteklo že pet ur....se je tia zbudila, mož prišel domov, smo šli v trgovino, sem skuhala, smo se nažrli in zdaj počivamo...grem kavico pit.

user posted image user posted image user posted image  
Pa pridna Tia, ki je tako lepo sodelovala na fizioterapijiuser posted image

Lepo spite!

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 4106
16.5.2007 22:55:11   
eya
user posted image ace, 29. 03. 2006 (kajča, Klavdija, roj. 13.02.1978, specilaistka za mednarodno poslovanje, bodoča magistra znanosti  )

ob rojstvu: 3260g, 52cm 
12. mesec: 9300g, 75cm 

user posted image ina, 29. 3. 2006 (Nenya, Neva, 2. 11. 1979, prof. ang. bodoči magister)   

ob rojstvu: 3200g 

user posted image ia ,  31. 3. 2006 (maychika, Maja, 21. 3. 1979, diplomirani upravni organizator)   

ob rojstvu: 3500g, 50cm
12. mesec: 11510g, 82cm

user posted image iga, 1. 4. 2006 (Eya, Vesna, 14. 11. 1979, dipl. biolog)  

ob rojstvu: 3400g, 52cm
12. mesec: 8700g, 77cm  

user posted image ok, 2. 4. 2006 (popmilka)  

ob rojstvu: 3250g, 51cm
12. mesec: 10320g, 82cm 

user posted image aya Marina, 4. 4. 2006 (Mojčika, Mojca, 22. 3. 1976, prof. slov. jezika, vaditelj plavanja)     

ob rojstvu: 3890g, 52cm  
12. mesec: 10700g, 77 cm

user posted image ara, 5. 4. 2006 (Marjana77)

ob rojstvu: 3220g, 50cm

12. mesec: 10000g, 77cm 

user posted image atarina, 7. 4. 2006 (Marelica, Barbara, 29.8.1979, univ.dipl.ing.agr. )    

ob rojstvu: 3260g, 48cm
12. mesec: 10180, 78cm 

user posted image elissa, 7. 4. 2006  (flecker1, Valerija, 20.5.1977, slaščičarka)   

ob rojstvu: 3100g, 49cm 
12. mesec: 9945g, 75cm

user posted image nže, 8. 4. 2006 (Cebelica2, Mateja, 30. avgust, dipl. ing. kem. tehn.-bodoči)

ob rojstvu: 3090g, 50cm

12. mesec: 10750g, 76cm

user posted image iva, 9. 4. 2006, (alička)

ob rojstvu: 3210g, 51cm
12. mesec: 10300g, 83cm

user posted image eli, 9. 4. 2006 (livia, Maja, 5.7.1976, dipl. ekonomist) 

ob rojstvu: 2780g, 49cm
9. mesec: 7790g, 70,5cm

user posted image eta ,  9. 4. 2006 (barba, Barbara, 25. 1. 1981, bodoči prof. fizike)    

ob rojstvu: 3690g, 54cm 
13. mesec: 10200g, 77cm

user posted image ene, 10.4. 2006 (DrejcDrejc, Andreja, arhitektka)   

ob rojstvu: 2950g, 48cm
9. mesec: 8050g, 71cm 

user posted image arcel , 10. 4. 2006 (*zvezdica*, Urša, 12. 9. 1977, sociologija-kadrovsko menedžerska smer)  

ob rojstvu: 2950g, 49cm
10. mesec: 9000g, 75cm 

user posted image jda , 11. 4. 2006 (halena, Helena, 15. 12. 1977, zobotehnik)   

ob rojstvu: 3040g, 52cm 

user posted image ana Ela , 13. 4. 2006 (ČebelicaMaja)

ob rojstvu: 3590g, 53cm
9. mesec: 10050g, 75cm 

user posted image laž, 15. 4. 2006 (ksenija., Ksenija, 24. 8. 1975, gradbeni tehnik in vaditelj plavanja)    

ob rojstvu: 3480g, 49cm 
12. mesec: 8770g, 74,5cm

user posted image anca, 20. 4. 2006 (2mak)    

ob rojstvu: 3910g, 52cm

user posted image aj, 21. 4. 2006 (Majčika, 16.06.1973, arheologinja) 

ob rojstvu: 4160g, 55cm
9. mesec: 9700g, 73,5cm 

user posted image nže, 25. 4. 2006 (miaxxx)

ob rojstvu: 3600g, 53cm 

12. mesec: 9900g, 77cm

user posted image ana, 26. 4. 2006 (rozica11, Špela, 11. 1. 1979, univ. dipl. ekonomist)  

ob rojstvu: 2680g, 48cm 

user posted image ucija Maja, 26. 4. 2006 v Lj (DeVilla)

ob rojstvu: 3480g, 49cm
12,5 mesecov: 8230g, 72cm

user posted image aber, 27. 4. 2006 (maja979, Maja, 11. 6. 1979, zdravstveni tehnik)   

ob rojstvu: 3450g, 53cm  

user posted image ik, 27. 4. 2006 (Pokora)

ob rojstvu: 3750g, 54cm

12. mesec: 8340g, 76cm 

user posted image ristjan , 28.4.2006, (Krista28, Tatjana, 8.10.1974, ek. tehnik)  

ob rojstvu: 3900g, 53cm
11. mesec: 11500g, 79cm  

user posted image ristina, 3. 5. 2006 (Ankica, Andreja, 11. 6. 1979, prof.  geo. in zg.)    

ob rojstvu: 3090g, 50cm

12 mesecev: 8800g, 75cm  

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   user posted image

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 4107
16.5.2007 23:02:20   
Marelica
IZVIRNO SPOROČILO: livia

Vem pa, da obstajajo tudi taki, ki se jim gladko jebe in pridejo bolj poredko na obisk. Jaz vem, da bi bila v takem primeru pri Neli od konca šihta pa dokler me nebi ven vrgli, pa makar brez jest in lulat.
Enim so pač bolni otroci breme. Jaz imam pa sestro s cerebralno paralizo in vem kaj pomeni, če se starš žrtvuje za otroka tako kot se moja starša še danes, saj bosta imela otroka, kljub njenim 25 letom, do smrti. Ker je bil pa oči predsednik društva za cerebralno paralizo vem, da so tudi starši, ki se lastnega otroka sramujejo in jim je odveč. To me pa boli. Ampak ljudje smo pač različni.

A vaši tud z mize, ko jejo, skoz kaj na tla mečejo. Ona prav nalašč meče na tla koščke kruha, pa žlico, itd. Ne vem, kako naj jo odvadim.

Ko sem že gor, še odgovor za Livio:

Ja, o teh "odgovornih" starših smo že razpravljale, ko smo imeli Katarino v bolnici. Mi je padlo isto v oči kot tebi... res nisem mogla razumet, kako lahko nekateri samo za urco ali dve pridejo k bolnemu otroku, pol pa grejo. Na srečo sem videla več takih, ki so ostajali vsako minuto in so se s partnerji menjavali. A ti imaš pa sestrco tako bolno? user posted image

Glede metanja hrane na tla: ja, pri nas obvezno pri vsakem obroku. user posted image  Aja, sem pa ćisto pozabila pohvalit Katarino, da se je včeraj iz lepega naučila sama pit na slamico (pej sem ji stiskala, zdaj pa sama vleče)user posted image  Ima še eno prednost, ker ful več spije na tak način.

Ja, saj že grem dol...user posted image

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 4108
17.5.2007 8:14:58   
mojčika
Dobro jutro ob prvi kavici in tremi urami šihta že za sebojuser posted image

O starših in bolnici, nimam besed za starše, ki niso tam, ampak še manj pa imam besed za našo državo, ki ne da mamam možnost biti tam, vsaj za otroke do enih 5-ih let, kasneje že dopoveš, da mama pride, se znajo že malo zamotiti z drugimi otroki, a pred 5. letomuser posted image , čeprav mi marsikatera mama genaracija naših mam reče, da je danes itak luksuz proti včasih...

Tudi mi uspešno mečemo stvari iz mize, da res lepo je, brez kaj, je samo ob risanki, sicer pa zgledajo naši obroki vsak dan bolj tako, kot ste napisale ve...

Govorimo mi tudi ne veliko, kaj vem, še mamo smo začeli mešati z am am, no oboje je nekaj vmes, popačeno, res lepo in z razumevanjem reče samo papa in mama, ko je kaj hudega, seveda naše mačke oponaša v nulo in kuža je tudi vedno prav, avto je brrrrr, pravih besed pa še nimamo.... Tudi kazati noska in očke.... se ji ne da več, tak brglez postaja, samo plazimo plazimo.... bo tekla tako kot ata, mama pa zadaj z avtomuser posted image

Marelica, jaz nisem neki profi  plavanju, sem pač včasih trenirala, kravl, potem na faksu naredila še izpit, sedaj pa učim osnovnošolce, v klubu popoldan pa ne več, mi je preveč iz ritma, pa še zaslužim ne nič kaj dosti...mogoče, če bo MM tudi kdaj plavalka... Kupujem pa neoprensko zato, ker voda pri nas ni termalna, sem pa tudi bolj zmrznjene sorte... Pa ti, na Ptuju imate toplo vodo, če se prav spomnim, sem bila samo enkrat tam...

Mram pa pohvalit MM, jutranje vstajanje dobro prestaja, pri tašči je pridna, skratka pravi cukr, tudi spanje se umirja, ne treskamo več, spi mirno v svoji postelji lahko do jutra, a za dudo je še vedno treba vstat, to je pa meni lažje, če je pri meni, jo samo malo po riti pobožam, pa spiva naprej, nisem ravno vzor, a mene res ne moti, če spi pri meni, pa tudi prepričanja sem, da taka razvada otroku ne škodi, ker starši delajo in delamo še veliko večje napake kje na bolj pomembnih področjih vzgoje... 

Maychika dobrodošla nazaj, Tia pa, ja pridna deklicauser posted image

*Zvezdica* ne znam ti svetovat, jaz bi verjetno prosila, da bi naredili v nekem razmaku, če gledam, kaj bi jaz kot odrasla lažje prestajala, so mi pa povedali, da lulček res peče še kar nekaj časa, tako da si malih ne predstavljam, da bi jih kaj kuhalo in še ta nadlega z lulčkom, sicer pa vprašaj...

Pokora, kako je pa z vami????

Bodite lepo, DVD-ji se pečejo, je pa čez 20 pravljic in tudi enih 20 risank, po mojem izboru (Franček, Nodi in Medvedek Uhec)

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 4109
17.5.2007 11:18:05   
barba
Ojla, jst sem končno prišla do kave. Zadnje dni tok slabo spim, pa nevem zakaj. user posted image  

Marelica - jst morem skoz neki delat.user posted image  Tko, da komaj čakam na "polno zaposlitev", čeprav mi jo Meta daje kar precej. user posted image

Ja, a pol sam moja Meta lepo poje in nič na tla hrane ne meče? Tkole ji prpravim in ona vse pomalica.user posted image
user posted image

Mojčika - sem ti poslala vrečo in hvala za dvduser posted image

Zvezdica - jst ti nebi vedla svetovat. Verjetno bi rekla, da naj ne delajo vsega na en dan. Meta je tisti dan po zadnjem cepljenju ful spala, kakšne reakcije pa tud ni blo.

LP, barba

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 4110
17.5.2007 12:07:28   
Pokora
Ojla čvekle!user posted image

Sva bila včeraj z Nikom pri dohtarci, pa ni bilo nič videti. Grlo, ušeska in pljučka so ok, krvi mu pa ni dala pregledatiuser posted image  Je rekla da ga naj opazujem in po potrebi zbijam vročino. No pa se je temperatura kar sama znormalizirala, tako da ga danes ne kuha več. Verjetno je imel neko manjšo virozico, ali kajuser posted image  Če bo zvečer tudi brez vročine, potem jutri šibamo na morčija. Komaj čakam - sem včeraj po radiju slišala eno pesmico ki so jo lani ful vrteli na radiu Istra in se mi je kar milo storilouser posted image user posted image
Mojčika očitno nas čez vikend ne bo, vendar vabilo vseeno ostaja!!!!

Maychika super da si zopet prilezla iz pamtiveka. Meni se zdi da če mi internet ne dela, da sem kot bi bila čisto odrezana od sveta.

Nenya in Maychika, a sta že sprobali s tistimi inhalatorčki, ki jih nastaviš na nosnico in fino vdihneš. Je take oblike kot vazelin, notr ima pa neki iz evkaliptusa in ti fino spuca kanale. Prav pride tudi ko si prehlajen.

Mojčika dones je prišla reklama od Hoferja in imajo drug teden neopren v akciji. Malo povprašaj tam kjer sem ti včeraj svetovala, pa primerjaj cene.

Zvezdica jaz bi z lulčkom počakala, ker ko mu ga bojo natrgali, ga bo peklo pri lulanju in bo v soboto znal bit siten. Na poroki si pa res verjetno ne želiš tega. Zadnjič je namreč naša P Niku potegnila kožico malo gor in ker sem ji povedala da gremo v Toskano je rekla da ne bo toliko da bi zakrvavel, ker ga bo potem peklo in da raje to naredi ko se vrnemo domov. Tako da jaz bi raje prestavila.

Livia za bolniško ti bojo verjetno komplicirali, ampak jim zateži da si bila sprejeta kot doječa mati, potem ti pa bolniška pripada. Če ne, pa pojdi do svoje zdravnice, pa naj ti za ta teden ko si doma kar zate bolniško da.

Livia tudi mi imamo probleme z metanjem vsega na tla. Jaz se potem kregam na njega, pa mu razlagam da tega ne sme. Ko vidim da namerava nekaj vržti na tla, ali pa ko si začne vleči iz ust kaj, kar mu ne paše, mu rečem naj da meni v roko. Smo šele na začetku, ampak včasih že pali.

Sem včeraj pozabila povedat, ko sem spraševala koliko vaši že govorijo, da je pa ena beseda ki jo Nik obvlada. In sicer je to beseda NE. Ko je sit (no ko se mu ne da več jest), enostavno reče NE in obrne glavo. Pa če mu kaj ne paše tudi jasno pove da NE user posted image

Grem pakirat za morčijauser posted image

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 4111
17.5.2007 12:11:04   
Pokora
Aja še to. Barba, da bi Nik tako lepo jedel jaz lahko samo sanjam. Pri nas je po obroku kot v svinjaku. Če bi on sam jedel, bi bil po mojem skoz lačen, ker njemu se pač ne je.

Sam še to vam povem, pol pa grem:
Včeraj pri P mi reče da če sva ga s sestro kaj stehtali. Pa rečem da ne, pa mi ona pravi da ga bova drugič, ker ta vaga ki jo ima v ordinaciji potegne samo do 10 kg. Pa ji rečem da sej jih še nima in smo tehtal. Pa smo natehtali samo 8.450g in potem mi je valda celo pridigo naredila da kako je prelahek,... Men se pa zdi kot da ga cel dan samo futram...

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 4112
17.5.2007 13:38:11   
maychika
hi hi gate na glavo pa dva inhalatorčka v nos....pokora, veš da se še spomnila nisem na to zadevo, pa poznam že od nekdaj. meni to tako diši, da bi si res lahko kar dva omislila in ju v nos vtaknila in lepo dihala....mmmmm....hvala za predlog.

ja žiga je pa prava klepetulja. naša sicer reče kaj je to in čeblja, reče mama in tata in kadar je lačna ali vidi da ji nesem za jest dela papapa oz. kot da samo usta odpira za papapa in malo poka zraven....je prav smešna. tudi ko ima dosti reče, ne ne in se začne obračat stran. oponaša sovo (no ja...bolj tako tako) in včasih kuža in kokoš...to je pa po moje tudi vse....a je še kaj....hmmmm...aja....ko se žoga pa reče bam...ma ne vem....mogoče še kaj pa se zdaj ne spomnim.

ko jemo je pa itak vse svinjsko. ampak je mula pogruntala, da je bolj fino če sama z žlico taca po krožniku in kadar sem jaz zraven samo nekaj paca, kadar pa je ati zraven pa pridno papa sama. smo se ji včeraj nasmejali. sem naredila špinačo in pire ter polpete in je sama papala in po vsaki žlički naredila mmmnam mmmnam. smo se ji smejali. prav luštna je za pogledat bla. tko da sem možu rekla, da bi blo dobro kar nadaljevat tko, da se počasi navadi sama jesti. najprej bolj goste zadeve, ker žlica itak ni naravnost. kadar pa so koščki pa leti vse okrog in je več po tleh kot v ustih. je kar za posesat pol. včasih sem pa faca pa ji pustim pacat da je kaj in res uživa in se smejiva...ampak to je enkrat mesečno. da se ne navadi. če v usta dobi prevelik košček ali pa ima dosti ga pa vzame z roko ven in ga da meni v roko ali pa na mizo. isto z dudo ko je ne rabi in flaško lepo položi na mizo, če ji ne zdrsne prej iz rok. če pa kaj dela narobe (torej kar ne bi smela) ji pa glasno rečem, da to pa ne sme. ker včasih me v igri fajn udari, pa ji rečem to se pa ne sme, požugam s prstom in grdo pogledam in rečem to mamo boli ipd. pa se zresni in malo premisle in pol se zasmeje na ves glas da ne moreš bit resen. hi hi prava mala lumpa.

barba...meta je pa res vzorna za mizo. prav pridna je bidet in če je na koncu isto tako čisto kot na začetku, je res zlata.

bolnice....upam, da nam ne bo treba nikoli iti....

marelica saj naš mrk je trajal več kot en mesec, samo sem se vmes kaj javila z bratovega računalnika, pa se ti verjetno zato zdi manj časa. meni se je kar vleklo.

nič....grem delat ikosilo....pečen krompir in pol na koncu prelit z omako iz faširanega mesa in še malo popečen. kar nekaj ampak kar dobro no....malo za spremembo.

lepo bodite....

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 4113
17.5.2007 14:06:10   
Anonimen
Ojla!

Maychika, welcom back user posted image user posted image user posted image .

Hrana... ja, v svinjaku je bolj čisto, kot pri nas po kosilu. Dokler je lačna, lepo je, tudi žličko se trudi uporabljat, beza po krožnilku in skuša naložit hrano, ko ji uspe, si jo celo ponese proti ustom, ampak ji običajno že po poti vse dol pade user posted image user posted image user posted image . Ko je že skoraj sita, se začne igrat s hrano. Najbolj fajn je špinača, da celo roko vanjo in potem jo stiska, stresa z rokic, maže po mizi, meče po tleh... Velika packa user posted image user posted image user posted image . Jaz ji potem običajno hrano kar vzamem, jo grdo pogledam in rečem, da se hrane ne meče. Včasih deluje, večinoma ne.

Barba, a Meta toliko poje naenkrat? Če Kristina poje tretjino tistega za kosilo, je že veliko. Res ful malo je ta naša frajla, kakšen dan samo jogurt in kakšen košček sadja user posted image . Pa ji ponujam to, ono, tretje, ampak očitno ni lačna. Saj ima kar veliko kil, glede na to, kako malo je.  

Ve pa točno, da ko rečem pusti (ko se npr. loti odpirat omarice ali vlečt knjige s polic), da tega ne sme. Se ustavi, me pogleda, malo razmisli, potem pa odvisno, kakšne je volje, ali odneha, ali pa se s še večjim veseljem zakadi v polico. Razume kar večino stvari, ve, kaj pomeni, ko jo vprašam ali je lačna, žejna, kje so igračke, greva čofa-čofa, kje je očka,... Oz. razume, kar hoče razumet user posted image user posted image user posted image . Včasih mi gre grozno na smeh, ko spet kakšno špiči in se z veliko težavo zadržujem, da obdržim resen obraz. Aja, pa če ji rečem, naj neko stvar nese na polico, jo bo nesla na polico nad posteljo.
Od besed reče mama in bravo (bla-vo, v dveh kosih, kot kakšni Švedi user posted image ), včasih še banana in bm-bm (brm-brm, kot avto). To pa je to. No, saj mogoče še kaj drugega, ampak jo ne razumem user posted image .

A ste vsi na kosilu? Pri nas je že mimo, zdaj obešamo perilo user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu maychika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4114
17.5.2007 14:40:25   
Marelica
Pozdravljene!

Ne, Ankica, niti kosilo, niti perilo ni na vrsti.user posted image Jaz sedaj uživam v branju prigod va/naših aprilčkov, Katarina pa še drnjoha zunaj v vozičku. Dolgo tako ne bo več, ker kaže, da se bliža nevihta.

Danes sva imeli s Katarino lušten obisk naše Ksenije in njenih dveh navihančkov, Blaža in Zale. user posted image  Otroci so se super razumeli, med Katarino in Blažem se je vnela celo neka simpatija, po moje. No, sicer si pa lahko slikice pogledate, pa same presodite... Ksenija, kot sem predvidevala, je bilo treba Katarini ob vašem odhodu samo en jogurt za malico in gor in dol po našem makadamu, pa je že spala. Upam, da ste srečno prispeli in da sta tudi tebi Zala in Blaž pustila malo zadihat, preden se lotiš kuhanja. Ja, punce, sva si user posted image user posted image  kar malo pojamrali ena drugi, kako sva si bogi, če so otroci sitni...user posted image  No, saj gre, včasi že dobra družba lepši dan naredi.user posted image  

No, Barba, očitno si edina srečnica kar se tiče kosila. Vaša Meta se lepo pridno nasiti, za našimi lumpi je pa treba še mizo in pode temeljito umit pri napol praznem želodčku.user posted image  Luštna slikica!

Pokora, me veseli, da bolje kaže in da spakirate na morje. Želim vam obilo uživanja!user posted image

Zdaj bo pa treba počasi kuhat...user posted image  Zadnje čase bi kar najraje za cel ladilnik Pogrej in pojej hrane nabavila, da se samo v mikrovalovko flikne in voila... eh, bo že...

Lep pozdrav!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4115
17.5.2007 15:24:37   
*zvezdica*
Hej!

Pokora, super, da je z Nikom bolje. Baje da zadnje čase spet razsaja neka viroza, čeprav jaz nisem opazila, da bi bil okrog nas kaj bolni.

Tud jaz zlo zlo težko razumem oz. sploh ne razumem staršev, ki otroka kar samega pustijo v bolnici. Takrat te ja najbolj rabi! Žalostnouser posted image

Mi smo imeli danes posvetovalnico. Čista katastrofa!! Prav mal sem jezna sama nase...Še predno sva sploh prišla v ordinacijo je Marcel začel najbl histerično jokat..samo, da je sestro v tisti modri halji zagledal...lahko si predstavljate kako "kričeče in otepajoče" je zgledalo merjenje in tehtanjeuser posted image . Še dobro da je zdravnica imela praktikanta (predvidevam), da smo ga približno lahko skupaj držali, da so ga pregledali...pa še to površno, ker drugače ni šlo. Vsemu temu pa je krivo tisto "mesarjenje" zadnjič na ultrazvoku. Očitno si je tisto izkušnjo tako zapomnil, da ima sedaj tak panični strah.Prav groza me je! Upam, da bo to minilo, drugače ne vem kako bodo zgledali naši nadaljni obiski zdravnika. Glede kožice na lulčku mi je pediatrinja svetovala, da bi vseeno kar en čas še počakali. Mali nekih hudih težav nima, takšen poseg na lulčku pa naj se  pred 5. letom starosti sploh ne bi izvajal (razen če je nujno). Sedaj sva dogovorjeni, da bova vsak mesec hodila kontrolirat urin, pa se bomo sproti odločali kako in kaj. Aja, pa sama tega posega sploh še nikol ni izvajala, ampak to počnejo kirurgi...ne vem kako je potem specialist lahko mislil, da mu bo to ona naredilauser posted image
Naša statistike je 80 cm in 9900g.

Glede govorjenja..pri nas obvladamo tati (moj oče), dadi (moj mož), mam (jaz), nana (banana), dada (račka), mau (mucek), amam  (lačen), če kaj hoče je TO, teš (moj brat Tevž), potem pa še oponaša konjička (tleska z jezikom),  avto(brmbrm)...to je pa več ali man vse. Razume pa čisto vse (če hoče). Če mu rečem naj prinese čevlje, da greva ven, že prileti s čevlji...ubistvu vse kar mu rečem naj prinese mi res prinese. Pregnani so teli naši vrabčki...samo tisto delajo kar  njim pašeuser posted image

Hrano tud mi mečemo po tleh. Ko je konec kosila je cel svinjak pod mizo. Zato mi je sedaj super, da jemo zunaj in da mi je vseeno kolk nasvinja. Tia je pa super, če že samo tako pridno je. Pri nas samo paca, tako, da mu dam žlico v roko šele ko je krožnik že skoraj prazen..potem pa futra mal mene, mal sebe.
Meta je pa vsem lahko samo vzoruser posted image . Predlagam, da barba organizira en tečaj lepega hranjenja za aprilčkeuser posted image

Marcel in Zarja

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 4116
17.5.2007 19:03:33   
eya
Vauuu, Meta, ti si pa res pridnauser posted image . Da jaz tako naštimam Žigu, mi vse na tla pomeče, spladnjem vred. Ponavadi mu moram dajat vsak košček kruha posebej, ker če jih ima več, se začne igrat. Ja, Barba, jaz bi tudi na kak tečaj pri tebi vpisalauser posted image  kaj si bila kaj bolj stroga ali je Meta že sama od sebe tako pridna. pa da ne govorim, o količini, ki jo poje... Toliko Žiga poje pri dveh zajtrkih...

Pokora, lepo, da ke mali že skoraj zdrav in uživajte na morju... Meni pa P nikoli ni težila glede Žigove teže, pa sta čist podobne teže. Vedno mi je rekla, da je pač bolj po mamici in to je to. Sem sama hotela, da ga malo bolj podrobno pregledajo. Čeprav na pediatrični so pa kar težili, da je prelahek in da naj ga bolje hranimouser posted image

Pa eni aprilčki že kar z žlico jejo? Mi smo po moje še svetlobna leta od tega... Bomo malo vadili, samo najbolje, da tla in stene oblepim s polivinilomuser posted image

Ankica, kam je pa tvoj avatar izginil? Vam moram napisat, kako je bila zadnjič Kristina posrečena, ko sta se z Ankico odpravljali domov iz Tivolija... Jo je Ankica dala v voziček sedet, pa je tamala hotela še ostat. Pa sploh ni jokala ali kaj tečnarila, ampak samo užaljeno gledala, nisem mogla verjet, mi je bila reeees smešna...Prav postrani je gledalauser posted image , bi morale to videtuser posted image

Zvezdica, se čisto nič ne čudim, da Marcel ne mara več belih in modrih halj, po tisti izkušnji... Pa še vsak mesec jih bo revček moral gledatuser posted image  No, saj če bosta samo urin oddala, se jih bo pa v bistvu mogoče še privadil, ko ga ne bodo preveč mučili. Kako pa je kaj z njegovim spanjem zdaj?

Lp!

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4117
17.5.2007 20:36:39   
mojčika
Eya vprašanje zate in za tiste, ki ste hodile s tamalčki na plavanje, a mi malo opišete, kaj ste tam delali, čist konkreto, me tukaj mame nagovarjajo, da bi s takimi malimi nekaj naštimala, ma me malo zanimajo vaše izkušnje, preden se vržem v kaj takega... Prosim

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 4118
17.5.2007 20:46:19   
barba
Naša Meta SAMA HODI! user posted image  Mi mož razlaga, da pri enih 14ih mesecih bo pa hodila. Pol se pa mala spusti in gre sama do njega.user posted image Ji ji blo tok fajn, da je več kot 10 min čisto lepo hodila od enega do drugega.

Maychika – res ne paca veliko. Če ji slučajno pade iz rok, je to itak na namazano stran.user posted image Po tleh ni nič nasvinjano, samo po mizi malo.

Ankica – to je Metina popoldanska malica (pol kosa kruha z namazom in pol hrenovke) okoli 6h, kosilo je ob 3h. user posted image  Za kosilo ponavadi poje veliko juhe z zakuho in kar še midva jeva. Res je mali požeruh.user posted image

Kar se tiče govora smo tud kar zgovorni: mama, ata, mu - krava, von – avion, ato – avto, tato – traktor, koko – petelin, ga – račka, amam – lačna, aš – flaša, di – duda, be - ovčka … pa še polno nerazumljivega čvekanja, oponašanja in kazanja. user posted image

Eya – men ne pusti več dajat po koščkih v usta, tud pit more sam. user posted image  Velika punca, ni kaj! user posted image  Začeli sva tko, da je med hranjenjem sama koščke »kradla« iz pladnja, pol sem ji pa kar pustila. Kakšnega kreganja in pretirane strogosti ni blo treba. Z žlico pa nam tud še ne gre. user posted image
 Pokora – lepo je prebrat, da je tvoj sinko boljše.user posted image  Za starše pa nimam besed.user posted image

LP, barba

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 4119
17.5.2007 20:47:31   
eya
Mi nismo hodili, smo se pa res zanimali za ta tečaj. Mislim, da je Livia hodila na tečaj z Neliuser posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 4120
17.5.2007 21:22:35   
livia
Meta, ti si pa res pravi vzor kar se hrane tiče. Ko bi te Neli vsaj malo oponašala. Neli sicer tudi kar dosti poje in ni zbirčna, ampak tako pripravljeno bi pa samo na tla pometala in se igrala. Ji morem dat predse košček po košček.

Mojčika, kar se plavanja tiče, sva midve z Neli hodili in so bile vaje vseh 10 obiskov skoz iste. Težko ti zdaj napišem kakšne, ma nič posebnega. Pokliči me (031-688-135), pa ti razložim, ali pa se kaj oglasi, ko boš v Lj, kar bo še najbolje.

Pokora, uživajte na dopustu.
Danes sem kupila karte za trajekt, ampak sem jih šla takoj zavarovat za rizik odpovedi, ker z Neli res nikoli ne veš. A misliš, da na Korziki je kaka bolnica, če bi bilo slučajno treba? A ti imaš ponavadi samo to euro-zavarovanje ali kak Coris?

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 4121
17.5.2007 21:47:06   
livia
Če sličajno koga zanima. Dobila sem spodnji mail.

"Tole  imam že dolgo namen povedati vsem, ki imate majhne otroke ali vnuke ali prijatelje z majhnimi otroki... 
 Toplo priporočam leseno kolo Like-a- bike, za otroke od 2. do 6. leta starosti. Hčerka Luna ga ima leto dni in do njega smo prišli preko spletne strani:

http://www.likeabike.ch/ ,

zdaj pa ga je, končno, mogoče kupiti tudi pri nas (trgovina Kokoška v Ljubljani)!

Kolo je "lahko" 3,7 kg in odli
čno za pridobivanje ravnotežja, nima pedal in zavor (otrok lažje  uravnava hitrost). Kolo ni poceni, ampak zakaj - na primer -  ne bi otrok za rojstni dan dobil eno in to dobro darilo od sorodnikov ali prijateljev skupaj. Dobro darilo, ki ga bo pognalo v gibanje čez drn in strn, darilo, ki je dobro za njegovo zdravje in telo!

Na kolo za zdravo telo!:) Barbara

p.s. Fotografija kolesa tudi na www.fitmami.com, rubrika "NOVICE": kolo  je model "mountain", obstajata še: "race" in "spoky" !"

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 4122
17.5.2007 21:48:05   
Krista28
Evo, mal se vam javim. Lepo ve čvekate, čvekice. Jst sm pa tolk utrujena, da bom sam še omedlela (poškilt sem pa vseen morala k vam).

Je kar tempo tole: vstat, služba, vertec, še kake dodatne obveznosti, pozno spanje.......

Hvala Bogu, da je Kristjan kar OK v vrtcu in da mu ni preveč težko do 16h počakat. Ga ima vzgojiteljica ful rada (prav da se prav fajn stiska...user posted image ). Da bi bla pa tuki kriza, bi me pa kar pobral.

Imejte se....

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 4123
17.5.2007 21:48:23   
Krista28
Mojčika, sem ravno danes gledala akcijo za neoprenske obleke, pa pride  30 EUR od pon. naprej (je pa kot pajac)

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 4124
17.5.2007 21:55:57   
*zvezdica*
Mojčika, midva sva hodila na plavanje. Men se je zdel ful vredu, če ne zaradi druzga zato, ker se je lepo navadil vode, super družba je bila..kaj drugega pa že ne. Plavat se ni naučil user posted image . Mah se mi zdi, da gre bolj za to, da je v vodi kot pa da bi RES kaj od tega odnesel. To je zdaj moderno pa na veliko vsi hodijo(mo) na to.

Eya, trkam trkam...spanje je trenutno ODLIČNO!

Marcel in Zarja

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 4125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepša praznična hiša, ki osvetljuje spo...
Hiša Weingartnerjevih v Zagorcih je letos znova zasijala v več kot 100.000 lučkah. Družina je obudila tradicijo dedka Fr...
Čudovit način, da otroku poveste resnico o...
Otrok je star sedem let in postaja vedno bolj sumničav glede Miklavža, Dedka Mraza, Božička. Zastavlja veliko vprašanj, ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?