|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Diabetes in nosečnost
19.2.2009 11:51:46   
digi
O punce, mater je res tema skoraj zamrla...

Prakso začnem 2.3., ker je sedaj prišla ena prej na vrsto, ker ima aprila rok in valda ji moram dat prednost.

Danes praznujem kao roj. dan in napisala sem diplomo skoraj do konca, tako da upam, da jo drugi teden oddam v prvi vpogled.... Potem praksa, potem pa še diplomska seminarska in sem v bistvu fertig s šolo for ever hehe... Čeprav imam občutek, da še bo nekaj vmes prišlo hehe....

Pa upam, da dobim kmalu šiht, nekaj se namreč dogaja na tem področju;)

hel superca... mater v nosečnosti sem mela jaz 4,6... zdaj pa 7... haha, pa kaj zato, smo bolj sladki hehe

Joj babe letim dalje..... Imejte se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pa pa

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 651
24.2.2009 21:49:40   
mancy137
ojli, a ste kej pustovale?

pri nas je smo rajš krofe jedluser posted image , jest sm nadoknadla še za lani, hehe..so pa kar zahrbtni, kar se zviševanja na cukr tičejo, ane? še dobr, da nimam kakšne kontrole kmaluuser posted image

zadnič sva mela z lukom tudi alergološko testiranje, pa je bilo vse negativnouser posted image  na srečo, tko da počasi spet uvajmo vso hrano....ugotavljam pa, da meni ni prav nič škodlo mal diete, ker kot že rečeno, sem k en termit ...

papa

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 652
16.3.2009 22:42:53   
mancy137
heellllouuuuuuuuuuu? ste še žive?

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 653
17.3.2009 7:02:24   
lumpa6
IZVIRNO SPOROČILO: mancy137

ojli, a ste kej pustovale?

pri nas je smo rajš krofe jedluser posted image , jest sm nadoknadla še za lani, hehe..so pa kar zahrbtni, kar se zviševanja na cukr tičejo, ane? še dobr, da nimam kakšne kontrole kmaluuser posted image

zadnič sva mela z lukom tudi alergološko testiranje, pa je bilo vse negativnouser posted image  na srečo, tko da počasi spet uvajmo vso hrano....ugotavljam pa, da meni ni prav nič škodlo mal diete, ker kot že rečeno, sem k en termit ...

papa

oj
jaz sem si pri taih prekrških dala več inzulina, pa je bilo ok

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 654
17.3.2009 16:21:23   
MissLady
Živjo punce!!!

Se me še spomnite? Digi se me bo mogoče spomnila..... včasih sem bila aktivna na tem forumu.

No, da se vam malo javim. Moj sonček bo kmalu dopolnil 19 mesecev.... jooooj kako čas leti, še vedno se živo spomnim kako sem vam tu objavila veselo novico, da sem končno noseča hihi.

No, meni se je v tem enem letu, ko nisem nič sem pisala, življenje dobesedno obrnilo na glavo in še enkrat nazaj. user posted image  Namreč, ločila sem se. Ja, kaj hočemo, ko je bil mali star 6 mesecev se je gospod ati odločil, da naju zapusti. In si lahko predstavljate kakšen šok in sprememba je bila to. No, sedaj so se stvari že pomirile in postavile spet nazaj na svoje mesto... in moram reči da res uživam življenje.

Cukerčki?? Ja, kaj naj rečem... tako tako. Moram na pregled k Tomažički, ki me bo verjetno kar za vrat zgrabila. Ampak kaj čmo... stres dela svoje.

In naj se še malo hvalim.... uspelo mi je shujšati. Ja, čist zares user posted image  Zdej sem prov postavna, kot se za novo pečeno gospodično spodobi hihihi user posted image user posted image user posted image user posted image

Papa srčike moje sladke..... grem v shoping za zavesami za otroško sobico. Lubčka vsem in vsaki posebej.

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 655
20.3.2009 21:51:10   
Kinokija
Ooooooo misslady, seveda se te spomnim, tudi problemov z možem. HB da si si uredila življenje. Pa čestitke za postavco. Koliko si pa shujšala in seveda KAKO?

Mi bomo kmal stari 3 mesece, spimo tko tko. Dojim še kar, drug teden imamo prvo cepljenje.

Bila pri Tomažički, bila kregana zaradi cukrov in kg. moram še 10 dol spravit, pa hudiča, so kr nalimane.

Kako ste druge, je kaka nova nosečka??

Mancy, kmalu bo treba v službo, mar ne? kmalu bo leto, kar sva se srečali ojojoj kako gre čas.

papa

(odgovor članu MissLady)
Neposredna povezava do sporočila: 656
25.3.2009 20:44:56   
aodry
pozdravček vsem skupaj,
sem nova na forumu in bi vas vse skupaj lepo prosila za vaše izkušnje glede nosečnosti. imam diabetes tip 1, sem na inz.črpalki, noseča pa sem 8 tednovuser posted image .
zanima me kako ste ve preživljale čas, kakšne so bile kaj težave, na kaj moram najbolj paziti,.........
hvala vse že vnaprej pa se slišimo

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 657
26.3.2009 9:52:44   
mancy137
aodry, čestitke!user posted image user posted image user posted image  
prevsem pazi nase in na cukre, hehe, pa uživaj prosti čas, ki ga boš mela sedaj na pretek... si že na bolniški?
kaj smo vse dale skoz, pa mal preberi zgodovino telih postov.

kinokija, je čas res leti...me že stistka zaradi službe, ker so medtem moj oddelek ukiniliuser posted image  glede kil - sej zdej bo lepš vreme, pa boš se več sprehajala, pa bodo šle dol...a dojiš?

misslady, good for you, da si se pobrala!

pa tak sneg so napovedoval za danes - mi mamo pa sonce. moj mali pa danes še kar spi, sem šle že parkrat gledat, če je vse ok, če diha...in glasno vleče dreto, skrčen v položaju na trebuščku...jest pa jupej na internet! tolk o tem, aha, zdej pa se je zbudu...

mejte se, pište!
papa

(odgovor članu aodry)
Neposredna povezava do sporočila: 658
27.3.2009 16:11:16   
digi
Pozdravljene po dolgem času.....

Misslady ma lepo,da si se pobrala, shujšala in spet oglasila... sem nekajkrat pomislila nate..... predvsem pa na tvojega exmoža potem, ko se je tu tako "hrabro" oglasil..... samo, da si ok in da je dete vredu....

aodry čestitke.... ti samo sproti povprašaj kaj te zanima... bomo kar pritopile na pomoč s kakšnim nasvetom;)

Kinokija kako čas leti.....

Jaz sem dobila končno diplomo nazaj..... moram se zdaj zraven spravit in uredit.... pa še dipl. seminarsko napisat. Danes sem bila zadnji dan na praksi v vrtcu in mi je fulll hudo, ker mi je bilo super.... res si želim to delati.....

No zdaj pa grem se malo porihtat, ker greva zvečer z mojim malo ven.....

ajde babe

se kmalu beremo

pa pa

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 659
29.3.2009 10:29:13   
aodry
živjo vsem skupaj, a ste se naspale k so nam "ukradli" eno uro spanja?
no zdaj bom pa začela s svojimi vprašanji:
-v sredini aprila imam pri dr.Tomažičevi prvi pregled pa me zanima kako je kaj s tem, kako poteka
-moja g. me je dala že na bolniško, a ste bile tudi ve doma, v službi je pa itak cela "štala"
-če je vam kaj znano koliko se dobi bolniške, dopust ti verjetno ves propade
-kako ste kaj reševale jutranje slabosti, pri meni so se začele pojavljati zdaj
-cukri mi kar malo skačejo gor pa dol, kam se sedaj, ko se trebuh začne večati, priklopi inzulinski set?
no zaenkrat toliko in z veseljem čakam vaše odgovore, hvalauser posted image

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 660
29.3.2009 17:02:53   
Medvedka
Lepo pozdravljene vse skupaj!

Kinokija, upam, da se me še spomniš - kakor sem na hitro razbrala, si čisto na frišno spet mamica - čestitam! No, odkar sem jaz (pred dvemi leti) postala mamica v drugo, se praktično nisem več oglašala tu gor, saj nimam prav nič časa... Danes je šel mož z obema puncama k njegovi mami, jaz pa sem ostala doma, ker me matra ena trebušna viroza. Pa sem si rekla, da na hitro pogledam, kaj se pri vas kaj dogaja... Vidim, da ta debata o nosečnosti in diabetesu še vedno obstaja in zelo sem vesela, da je tako.

Aodry, čestitam za user posted image ! Zdaj pa veselo na bolniško, pa pridno cukre štimat!

Glede bolniške je tako, da naj bi šla na bolniško čim prej, najbolj ziher pa je s potrditvijo ginekologa o nosečnosti. Tvoj zdravnik te na podlagi ginekološkega izvida da na bolniško in to je to. Jaz sem obakrat šla takoj na bolniško. Res je fajn, da imaš na voljo ves čas, da lahko meriš KS in ustrezno odreagiraš nanj, ne glede na čas dneva. Jaz sem si med nosečnostjo merila KS v povprečju na 2 uri, tudi ponoči. In, če je bilo treba, sem šla tudi ob 22.uri na sprehod in zbijala povišan KS.
Je pa ponavadi tako, da se potreba po insulinu v prvem delu nosečnosti navadno niža (hipe! - potrebno nižanje odmerkov insulina), čez nekaj časa pa se potreba po insulinu začne večati in se nato veča do konca nosečnosti (višanje odmerkov!).
K dr. Tomažičevi hodiš na preglede približno na 3 tedne, ko pri njej končaš, pa greš še k dr. Sketljevi (ginekologinja za patološke nosečnosti), razen, če se ni slučajno v tem času že upokojila... user posted image

Kakor koli že, želim ti lepe cukre in lepo nosečnost!

(odgovor članu aodry)
Neposredna povezava do sporočila: 661
29.3.2009 17:17:33   
Medvedka
Aja, aodry, sploh ti nisem odgovorila na vprašanja. Torej:

- pri Tomažičevi ti izmerijo pritisk, kilažo, pa kri vzamejo, da določijo KS in GHbA1c, ko prideš na pregled, s sabo prineseš jutranji urin, da izmerijo (potencialno) prisotnost beljakovin; POtem greš k Tomažičevi, ki pregleda izvide in tvoje zabeležene vrednosti KS v zvezku; po mojem bo zahtevala od tebe, da si pišeš notri vse živo - od tega, kaj si jedla, koliko ogljikovih hidratov, koliko si bila aktivna in podobne stvari. POtem se pogovorita o vodenju, težavah itd. Jaz imam z njo ful dobre izkušnje, sem ostala pri njej tudi po koncu nosečnosti. No, nekatere pa se z njo ne ujamejo - upam, da boš med tistimi, ki se.
- naj te ne skrbi glede službe - tvoja pravica in dolžnost je, da si zaradi diabetesa na bolniški!
- na bolniški boš od prvega dne, ko te osebni zdravnik da na bolniško pa do nastopa porodniškega dopusta, to je mesec dni pred rokom poroda
- glede slabosti, ti ne znam svetovati, ker jih nisem imela
- ko sem bila prvič noseča, sem si set priključevala le v ta zadnjo in občasno v stegno, ko pa sem bila noseča v drugo, sem si ga priključevala tudi v trebuh - zarodek je predaleč v trebuhu, da bi mu kanila lahko kakorkoli škodovala, poznam pa tisti občutek in te razumem, če imaš dvome...

Upam, da ti bodo moji odgovori pomagali.

Srečno!

(odgovor članu aodry)
Neposredna povezava do sporočila: 662
30.3.2009 8:52:14   
lumpa6
IZVIRNO SPOROČILO: MissLady

Živjo punce!!!

Se me še spomnite? Digi se me bo mogoče spomnila..... včasih sem bila aktivna na tem forumu.

No, da se vam malo javim. Moj sonček bo kmalu dopolnil 19 mesecev.... jooooj kako čas leti, še vedno se živo spomnim kako sem vam tu objavila veselo novico, da sem končno noseča hihi.

No, meni se je v tem enem letu, ko nisem nič sem pisala, življenje dobesedno obrnilo na glavo in še enkrat nazaj. user posted image  Namreč, ločila sem se. Ja, kaj hočemo, ko je bil mali star 6 mesecev se je gospod ati odločil, da naju zapusti. In si lahko predstavljate kakšen šok in sprememba je bila to. No, sedaj so se stvari že pomirile in postavile spet nazaj na svoje mesto... in moram reči da res uživam življenje.

Cukerčki?? Ja, kaj naj rečem... tako tako. Moram na pregled k Tomažički, ki me bo verjetno kar za vrat zgrabila. Ampak kaj čmo... stres dela svoje.

In naj se še malo hvalim.... uspelo mi je shujšati. Ja, čist zares user posted image  Zdej sem prov postavna, kot se za novo pečeno gospodično spodobi hihihi user posted image user posted image user posted image user posted image

Papa srčike moje sladke..... grem v shoping za zavesami za otroško sobico. Lubčka vsem in vsaki posebej.

joj me je kar zmrazilo, kako so moški lahko takšni, jao, samo da je z vama vse ok

(odgovor članu MissLady)
Neposredna povezava do sporočila: 663
30.3.2009 22:25:28   
mancy137
aodry, pa še kej o sebi povej..sej veš, od kje si, kolk časa si sladka, starost, kaj delaš ipd.

glede bolniške: na zzzs ti je ne bodo odobrili že prvič za celo nosečnost, ampak po mesec ali dva...dopust pa le pokoristi, ker je bolje plačan kot bolniška, škoda da bi propadel. jaz sem ga na koncu, pred nastopom porodniške - pač ti tvoj zdravnik napiše bolniški list za malo manj časa kot na je odločbi - mal preračunej. bolniške pa tud nima smisla prekinjat, ker je pod 30 dni slabše plačana kot nad 30 dni....ja tkole je ;))

slabost...enim paše prepečenec na tešče, meni je pa bilo slabo zaradi zgage, tko da sem ful rupuruta jedla (tomažička odobrila)

drži se in kaj še javi!

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 664
31.3.2009 23:58:56   
Kinokija
Oooooooooo stara garda, Medvedka!! Seveda se te spomnim, saj sm se 1x dobile celo na kavi, pomniš?

A čem sploh kej pisat, ker če bo trajal 2 leti, da boš prebrala user posted image ......

Da, zopet sem mamica, tako kot ti,imam 2 punci. Boste pri vas naročili še tretjega? Kaj pravi Tomažička?

Aodry, čestitke, odgovore si pa že dobila.

Mancy, Digi, bosta vidve kwj začele delat na drugem al kako? user posted image

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 665
1.4.2009 9:19:15   
mancy137
oooooo kinokija, a ti me že k drugmu priganjaš... sej tud sama razmišljam, kwa bi blo najboljš...a čim prej, al mal še počakat... mam pa totalno štalo v službi, so ukinili naš (pa še dva) oddelka, čistijo povsod po firmi, tko da ne vem kaj bom, ko se mi izteče porodniškauser posted image   gledam oglase in začenjam pošiljati prošnje...

pa še takle bedn vreme imamo. hočm sonce!!!!!!!!!!!!!!

a je tvoja ta velika kej ljubosumna na ta malo? moj ta velik nečak (3 leta) je kar, tko na svojga bratca (1 leto) in luka. takoj jima spuli vse, kar imata v rokah (tud če je navadna vrečka al pa prtiček), pa uščipne pa kej podobnega... ne morš verjet.

pa pa

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 666
1.4.2009 18:34:57   
aodry
čau,
ja sej sem res čudna-namesto da bi kaj napisala še o sebi vas zasipam samo z vprašanji!

no pa bom začela: stara sem 30.let, doma sem malo izven Ljubljane, sladkorno pa sem dobila na koncu srednje šole, se pravi pri 18-ih.........baje zaradi stresa????????????
drugače pa delam v spec.prod. z zdravili, na faksu mi pa še manjka diploma-upam da jo bom sedaj ko bom doma uspela narediti! z današnjim dnem sem začela z bolniško, imam pa konec aprila pri dr.Sketljevi pregled NS-ali je bilo pri kateri od vas kaj narobe pri tem pregledu? mene je kar malo strahuser posted image , ker nikoli ne veš kaj je lahko? upam pa da bo vse v redu!
koliko ste se ve kaj zredile med samo nosečnostjo?
lepo se imejte

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 667
1.4.2009 21:44:44   
Kinokija
Aodry, držim pesti za dobro nuhalno! Si mogoče bčlizu Domžal? V keri trgovin ipa delaš, bomo mel zdej vezeeeeee user posted image

Mancy, potem je pa zdej idealen čas za novo bolniško porodniško !!

Naša tavelka je bila ljubosumna v tej smeri, da ni mogla razumeti, da jaz nimam več časa za njo. sj veš, prej skoz doma z njo, potem pa kr neki jokajoči vsiljivec user posted image Tamalo je kr nekak sprejela, samo da jo jz nimam več časa tko crkljat, to še zdej ne šteka. Sj se trudim, ampak saj veš, prve mesece si skoz zadet od nespanja...

(odgovor članu aodry)
Neposredna povezava do sporočila: 668
2.4.2009 10:01:07   
mancy137
aodry, ti maš pa podobno 'sladko' zgodovino k jest user posted image user posted image
a veš kaj je blo men najbol grozn na NS, pa še moj dedc je bil zravn. Sketeljca itak ful mal govori. MOj otrok je bil pa itak ueber živahen že od začetka. In pol je nekej časa trajal, da ga je v ta pravo pozo dobila, ampak ona ni to nč komentirala, samo tiho je bla in obračala UZ naokoli. Nama so se pa minute vlekle pa vlekle, moj si je vse nohte pogrizu user posted image user posted image  tko da sm jest prčakvala že najhujš...pol pa le izjavi, da je vse ok in da je le iskala pravo pozo. pol je pa še komentirala, da SB itak ne prinaša dodatnega tveganja npr. za Downa, kar v bistvu iščejo z NS...

kinokija, ja kwa nej pa pol...dva mulca, pa še zmeri brez službe al kwa...ne, sej priznam, sem tud o tem razmišljala, pa trenutno fiziološko še ni možno ;)))

lj pa domžale niso tolk daleč... če sta za, se lohka kdaj na kašni kavi dobimo? pa da vidmo še mal otročke, kaj je pri nama s kinokijo zraslo...ko bo kašn sonček...a?

pa pa

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 669
2.4.2009 11:05:12   
digi
Hjo, prej je bilo vse tiho... zdaj pa bom rabla pol dneva, da vse za nazaj preberem.....user posted image

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 670
12.4.2009 8:20:21   
digi
Lepe praznike punce.... jaz bom pop**** sem takšna, kot da sem v enem petem mesecu, zdaj pa še praznikiuser posted image

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 671
20.4.2009 20:20:20   
mancy137
no, pa spet vse tiho je bilo...

sem danes ugotovila, da so že naseldnji teden prvomajske počitnice...in en dva tri bo junij..in konc porodniške...pa glih zdej, k je skoz boljš vsak dan...smrk smrk

luka dobiva tudi dvojkice zgoraj, na srečo ni nč hujšga. odkar ima enkice tudi zgoraj, pa ful grize če mu prideš  blizu... v nos, v prste, če ga objamem, me zagrabi tudi za ramo...sicer je pa pravi buda, pridelov že 10kg pa 74 cm ;)

kuko vam gre nosečke, še kej slabo? pa ostale?

papa

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 672
21.4.2009 10:21:21   
aodry
pozdravček vsem skupaj,
spet vam bom natrosla nekaj vprašanj in vas prosim če mi jih pojasnite!

Najprej da vam povem, včeraj sem bila pri Sketljevi na NS,pa je rekla da je plod še premajhen da bi lahko videla,.....zdaj me je naročila 5.maja in rekla da upa da takrat ne bo plod prevelik-ker potem zopet niso prave meritve. Bomo videli!
Prejšnji teden sem hodila v Lj. na FIT terapijo, da sem obnovila znanje ogljikovih hidratov,OH faktor,...........tako da imam zdaj kar veliko dela preden vso hrana preštejem, preračunam OH in si nato dam inzulin. moram pa rečt da je kar težko ulovit cukre znotraj mej, ki mi jih je določila Tomažičeva (od 3,5 do 7)user posted image  včasih je kar težko! Kako je šlo pa vam? a vam je tud narastu po jedi na 10 ali več?
slabosti so se mi umirile, tako da niso več vsakodnevne-hvalabogu!
Bi pa vas vprašala kako je z višino bolniške oz,kasneje porodniške, če katera ve koliko znese-ali je 80% od osnove plače brez malice in vožnje, ali se gleda bruto ali neto plača?
Zanima me tudi kako je glede dopusta, imam namreč letošnjega še vsega, ker pa sem na bolniški ne vem ali lahko en mesec pred porodniško zaključim bolniško in imam en mesec dopusta? ali naj kaj vprašam genikologinjo o tej zadevi? kako je bilo pri vas?
ena nosečnica mi je tudi povedala, da so jo prišli večrat kontrolirat med bolniško, kaj počne!?
sem v dilemi ker sploh ne vem, kaj lahko in kaj ne? ali grem lahko za kak dan v toplice ali pa na morje, grem lahko med npr.prvomajskimi v arboretum gledat rožice? Prosim povejte mi kako je bilo pri vas?
drugač sem pa jaz doma 15 minut iz Lj. proti Dolenjski, tako da mi ni problem pridit v Lj. oziroma kam drugam, in se lahko kdaj zmenimo na kakšni pijači in čveku.
A gre katera v četrtek na predavanje o inz.črpalki, ki bo v Kliničnem centru?

čakam vaše odgovore in vas pozdravljam!

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 673
21.4.2009 12:52:18   
digi
Mancy čas leti kaj?! Hjo, naš bo star že tri leta svašta....

Aodry žal ti ne znam kaj dalje pomagat, ker nisem bila zaposlena in še vedno nisem, vlečem še kar status študenta....

Sicer pa ne grem na predavanje, ker mi je predaleč preprosto pa časa tudi nekaj nimam.... te zadeve bom hodla poslušat ali ko bom spet noseča ali pa ko bom v penziji...

Mi smo ta vikend zabetonirali ploščo in otroka vozili na kirurgijo, ker si je presekal čelo.... Je padel s stopnice na predpražnik.... HB ni nič kaj hujšega, so mu namreč zalepli in je zdaj največji as v vrtcu, ker ima sred čela flajšter.... ampak.... hjo nesreča ne počila.... to je bilo nameč v nedeljo, včeraj pa si je skoraj spet glavo presekal z motkouser posted image user posted image ... ampak saj bo.....

Tak, zdaj pa spet na šihtu (drage moje trenutno v pekarni- tak da grejo kile samo gor) malo diplomo popravljat, ob dveh po mišeka, potem pa končno malo počitka (upam)....

imejte se

pa pa

(odgovor članu aodry)
Neposredna povezava do sporočila: 674
22.4.2009 16:55:53   
mancy137
oo digi, merkej no na malega!!!!
sej vem, nardi se mimogrede. tud pri nas je vsak dan kakšan buška na glavi..zadnjič smo bli na enem vikendu, pa j bajta mal bolj že za poštimat, in je bil en štekar zarsut, tko da so žičke ven gledale..noben tega sploh ni porajtov, razen našega lumpa, je ta prvih 5 minut najdu te žičke, in evo ga stresla elektrika...na veliko srečo je samo mal jokal...

aodry, veselo računanje! kaj pa če bi si dala bolus pred obroki ene 15 minut pred jedjo (jest sem si pred zajtrkom celo 30-40 min pred hrano dajala insulin)? meni je to ful pomagal. pa ful zelenjave, npr. skleda solata za začetek pol pa ostalo. 
ko si več kot 30 delovnih dni na bolniški, ti pripada nadomestilo v znesku 90% povprečeen plače v lanskem celem letu (brez malce, prevoza - šteje pa kakšna stimulacija al pa božičnica). bolniško lahko zaključiš prej, gin to itak ne briga, važno da si doma in merkaš nase. glede kontrol pa nism zihr, da velja to tud za nas ta sladke, ker ti gin napiše na bolniški 'brez omejitve gibanja' - ker seveda se morš zarad cukrov gibat. (no, razen če maš še kašken dodtanem problem, da moraš res bolj počivat) tko da nadzor ti nima kle kej srat. če je pa kakšen drug vzrok za rizično bolniško in moraš ležat, pol pa ja, te lahko pridejo kontrolirat domov. če boš mogla res počivat, te bo gin itak opozorila.

jest tud ne pridem na predavanje. kdo bo pa mel?

drži se! upam da sem ti kaj pomagala.

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?