|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Diabetes in nosečnost
13.12.2008 8:53:26   
digi
Jah zakaj... ker je bilo vsega too much, ker si nisem uspela merit, ne jest, ne nič.... v tistem trenutku pa tak ne..... kdor je že imel tako hipo, razume.... groza.... upam, da je sdedaj s tem konec, kos o se zadeve malo umirile.....

Kinokija brez skrbi, najbolje proti bolečinam pomaga smeh.... če je šlo not, še bo šlo ven.... je bil moj moto... pa smeh..... in glej ga, najlepša izkušnja v mojem življenju..... in niti približno ne ekstra nezdržljiva...... user posted image user posted image user posted image

Ultiva pa je baje fajn ja.... jaz vem v glavnem,d a če še bom kdaj rodila, za zdaj verjamem, da bom to opravila čisto po naravni poti, brez dodatkov, če bo le šlo..... MOj še zdaj pravi, kaka tipica sem bila b porodni.... utrujena, ampak še vedno sem neumnosti klastila.....user posted image

No go punce......

Grem delat

pa pa

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 626
14.12.2008 19:50:28   
Mašika26
Hello punce!
Hvala za odgovore! Zdej moram sam še cukre porihtat pa bo. Zadnje čase so se mi dvignili, pa jih sploh ne morem več tako hitro znižat kot včasih (mogoče so mi pa zdaj po enem letu čist nehale celice delat?!)
In kako je potem s cukri v nosečnosti? A res nekontrolirano lahko nihajo al se dajo z insulinom lepo uravnavat? Aja, pa še tole? A je katera od vas hodila v službo med nosečnostjo? Meni je moj diabetolog rekel, da je ponavadi bolje biti kar doma, na bolniški. Pa morm rečt da bi mi kar pasalo to :-)
Digi in Mancy, tud men so hipe poznane in nič kaj lušne, mam pa res srečo da je v avtu še nisem imela, imam pa za to vedno bonbončke nekje v predalu.
Lepe praznike želim vsem!
Maša

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 627
16.12.2008 9:53:57   
digi
Mašika te pa akcija...

Ja hipe.... meni pred porodom niso bile znane, razen tistih, ko jih čutiš in pač lahko ukrepaš... te pa so obupne.... in najbolj groza me je, ko si pol mislim,d a ljudje me vidijo in mislijo, d asem pijanka in psihopatka.... pa še to,d a me otrok vidi.....

(odgovor članu Mašika26)
Neposredna povezava do sporočila: 628
22.12.2008 21:53:41   
digi
Punce a ste že popolnoma v prazničnem vzdušju ali kaj? Ali kera že kaj ziba?

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 629
23.12.2008 6:25:37   
Kinokija
Evo Digica, jaz še spijem kofe, potem pa via LJ na sprožitev poroda. Yaaaay. Mešanica strahu in veselja. Upam, da bo kmal prijel in da zazibam božično dete še pred četrtkom. pa da ne bo preveč bolel ofc.

Vsem sladkim želim vesel Božič in Srečno Novo leto, pa uresničitev vseh želja, tudi najbolj skritih.

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 630
23.12.2008 10:11:48   
Nončika
Alo!!

eno vprašanje. v katerem tednu, kdaj so vam ugotovili diabetes? jaz se pripravljam na ponovno nosečnost in imam iz prve nosečnosti določene težave. rodila sem punčko, ki je mela 50cm in 4200g. 99%, da je to bil neodkriti gestacijski diabetes. bar po naknadnih preiskavah. proti svoji teži in partnerjevi teži je to grozno dosti. mam namreč 50-55kg. kakor kdaj. moj pa cca 65kg. skratka....+ težave, ki so nastopile pri porodu.

zdaj,ko se pripravljam na ponovno nosečnost, pa bi rada bila malce pripravila. sicer ne vem, če bom menjala ginekologa ali pa ostala pri tem in zahtevala več preiskav, glede na probleme v 1.nosečnosti.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 631
26.12.2008 22:16:46   
TEJKA1980
Želim vam vsem skupaj srečno novo leto 2009 in čim lepše cukre pa čim več zdravih otročičkov!

Tejka

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 632
29.12.2008 16:51:01   
digi
Hoj,
komaj sedaj sem videla.... Kinokija torej že carta svoje dete, upam da se nam čimprej oglsai...user posted image

csaje jaz ti ne znam povedat.... Večina nas je tu takšnih, ki smo kar obsojene na doživljenjski diabetes.... Vsekakor pa se le pozanimaj o vsem pred novo nosečnosto. Idi k dohtaru, da ti zmerijo cuker prej in takoj, ko izveš za nosečnost.... kaj druga pa ti ne bi znala trenutno svetovati.....

Babe upam, da ste se imele za božič lepo..... In veselo silvestrovanje pa se beremo najverjetneje v novem letuuser posted image

(odgovor članu TEJKA1980)
Neposredna povezava do sporočila: 633
29.12.2008 21:12:56   
Nončika
Digi, meni so preverjali cuker takoj po porodu in tudi kasneje po 6tednih po porodu. in glej ga zlomka vse je bilo ok. tudi sedaj občasno zmerim cuker pri babici, a je ok, vse v mejah normale.

bom pa res pazila in če treba na vse to opozarjala ginekologa.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 634
30.12.2008 12:05:49   
mancy137
babnice, lepo praznujte pa vse dobro ter lepo v 2009!!!

csaje, menda se nosečniški diabetes najpogosteje pojavi okoli 15, 20 tedna, po porodu pa v večini primerov izgine. tko da najbrž bo treba mal kontrolirat ko boš user posted image , ponavadi delajo test z glukozo, OGTT. spiješ, pol pa merijo porast cukrov po določenem času.  

mi bomo silvestrovali doma, verjetno bo divja zabava, hehe;)))) upam, da bo luka globoko drnjohal, mi2 pa bova v miru ležala na kavču in se basala s hrano in šla zgodaj spat ;)))

kinokija, ti si pa verjetno dobila letos najlepše božično darilo, ane? upam da je šlo čimbolj gladko, da ste že doma. komaj čakam da se oglasiš!

uživejte!

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 635
31.12.2008 6:04:24   
Kinokija
OJ!

Res, dobila sem čudovito božično darilo. Na božični večer sem rodila punčko, težko 4570 g (!) in dolgo 54 cm.  Porod je bil sprožen v 39.t., sicer ne z svečko, ker sem bila že nekaj odprta, ampak kar z popadki v porodni. Vse skup je trajalo 5 ur, bolečine so bile pa intenzivnejše kot prvič. user posted image

Sedaj se cartamo, nekaj mi ga sračka in ponoči neče spat, ampak ok, to najbrž spada zraven v kompletu.user posted image

Vsem želim čudovite praznike in vse naj naj v letu 2009. Aja, pa čimveč  user posted image po možnosti. user posted image

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 636
31.12.2008 10:15:48   
mancy137
kinokija, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !
mala je pa korenjakinja!! kako ji je pa ime?
no, dobro se rihtajte, velik cartajte, pa da se nočne epizode kej kmalu normalizirajo!
aja so ti dali ultivo?

zdej tud jest razumem vse tiste, ko pravijo kolk hitr otroci rastejo. se komej spomnim luka, ko je bil še štručka, in evo par mescov kasneje pa je že k en mali dedec...user posted image

pa pa

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 637
31.12.2008 13:27:44   
Kinokija
mancy, hvala za čestitke.

Kaka ultiva, halo?? Še uno injekcijo sem komaj dobila in še to polovičko, ker so rekl, da morjo it po liniji najmanjšega sredstva, ki še prime.

Sem rekla za Ultivo in epiduralno, ampak saj veš, v LJ misija nemogoče.

Naši velikanki je pa ime Tina. user posted image

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 638
2.1.2009 12:17:57   
digi
Kinokija ćestitke za malo velikanko... sicer ni čudno, da so bile bolečine intenzivne po teh merahuser posted image  Vsekakor vse lepo vsem v tem letu in vsaki vse kar si želi.... Naš otrok si želi sestrcouser posted image  Sem rekla, da se bo pol cartala sestrca pri mamici pa je rekel prvo ne, potem pa ko sem rekla, da pa potem sestrce ne bo pa je rekel, da se bo ona cartala pri mamici, Timon pa jo bo božaluser posted image user posted image  Jojjjj kak sladko.... Pa  mogoče drugo leto kakšna misija v tej smeriuser posted image

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 639
2.1.2009 20:31:56   
mancy137
upam, da se mate lepo čez praznike, pr nas je šele zdej skoz ena gužva z obiski... no pa sej po svoje je prov fletno....

pa ena malo manj novoletna tema. zadnjič me je moj mali ful gledov, ko sem si dajala insulin. pol sem mal premišljevala, da mu bo treba počasi, počsai razložit, kaj mamica dela vsak dan...ve, ki imate že mal 'starejše' otroke, kako in kaj ste jim razložile glede sladkorne, špikanja ipd?

papa

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 640
5.1.2009 6:47:37   
digi
hoj hoj...
otrok je šel v vrtec, jaz pa na pc iskat šihtuser posted image .... Mater bi že bil cajt, da se mi stanj eumiri, ker bom počasi psihična razvalina....

No Mancy naš še je sicer KAO mali, nisem mu pa nič kaj ekstra razlagala.... samo sem mur ekla,d a je mami bilana in da rabi črpalko..... ko si nastavlam mi včasih reče, da bi Timon tudi mel, potem pa rečem, da ga bom potem piknila, pa si premisli.... vsekakor ve, da to rabim ind a se tega ne sme dotikat in to je za zdaj to..... Ni problema.... mislim,d a predvsem zato, ker je tega že od vsega začetka vajen, huje bi bilo, če bi to se sedaj začelo.....

Tak grem spucat itd.

pa pa

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 641
7.1.2009 14:20:33   
HEL36
Živjooooo punce user posted image  user posted image ,

najprej srečnega pa zdravga user posted image

ja, ja vem, da sem vas zanemarjala zadnji cajt, sam nisem mela kaj novega napisat. Zdaj  mam pa eno novičko za vas user posted image  za Miklavža sem zagledala user posted image user posted image , včeraj sem mela ponovni uz, ker se prej ni nič vidlo in sem vidla user posted image . Zdaj sem itak na insulinu in še zmerom urejamo cukre, upam, da bo kmalu porihtan, ker vsak teden 2× čakat po nekaj ur na pregled je preveč user posted image  user posted image  pridem čist zmatrana domov.

Kinokija, čestitke za velikanko Tino user posted image user posted image user posted image

Digi, bo treba kar letos enga  user posted image  naštimat, da bo naslednje leto tuki user posted image

Uživajteeeee!!!!!!!!! user posted image user posted image user posted image

USPELO je!!! 10.08.2009 bi naj bil tvoj datum prihoda

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 642
8.1.2009 12:03:15   
mancy137
ooooooo, hel, user posted image user posted image user posted image user posted image ! miklavž je bil pa radodaren letos, hehe....

a ti sicer nisi na insulinu? želim ti, naj se ti cukri čimprej poštimajo. a si že na bolniški?

papa

(odgovor članu HEL36)
Neposredna povezava do sporočila: 643
8.1.2009 18:14:54   
digi
HEL čestitkeuser posted image user posted image user posted image !!!! Lepo da je miklvaž vsaj ene lepo obdaril, če je nam že odnesel našega muca.... user posted image sorry mi je prišla naprej izguba našega mucota za miklavža.... Vendar Hel fullllllll sem vesela, še enkrat čestitkeuser posted image user posted image user posted image ....

Letos še ne bo nič.... vsekakor ne namenoma, ker ni pogojev.... in če naredimo drugo leto kaj, še je vedno lahko drugo letouser posted image  hehehe........ Zdaj rabim prvo redni šiht pa če se moram čez celo Slovenijo furat.....

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 644
21.1.2009 8:25:12   
digi
Punce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kaj zdaj babe?
Nič ne boste tipkale.....

Hel?????

No jaz sem naredila zadnji izpit oz. zadnji del zadnjega izpita, kar pomeni da se pa sedaj res posvečam diplomi oziroma diplomam oziroma vsemu temu s******* hehe.... sem na strani17 moje diplomske naloge.... še vsaj 43 strani, pa potem še vsaj 30 strani dipl. na drugi smeri grrrrr..... No, ampak saj bo....

V petek začnem z prakso v vrtcu, ki jo moram opraviti na prekvalifikaciji....

Kaj še? Ma še vedno sem brez šihta in če ga kmalu ne dobim se mi bo sfuzlalo. Pa saj ne da mi ne paše, da lahko delam za diplomo, samo jest je tudi treba pa položnice plačat in ta negotovost mi vzame ogromno živcev... mah to bolj škodi meni kak ta sladkornauser posted image user posted image

Saj bo....

Grem dalje o terorizmu brat.....

pa pa

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 645
25.1.2009 9:41:53   
mancy137
ojli, zgleda da mamo zimsko spanje kar vse povrstiuser posted image user posted image user posted image  vsaj kar se tiče pisanja...

ker mi smo mel en zelo pester teden. za začetek je luka čez noč dobil rdeče fleke po celem telesu, diagnoza atopijski dermatitis. no, smo dobili napotnico na pediatrično, a do naslednjega dne je praktično vse izginilo - razen rdečih ličk in mal flekcov. kakorkoli, neko alergijo ima, jest sem na dieti brez mleka in jajc, pa citrusov, kivijev, banan, brokolija...in se navajam na sojine proizvode user posted image  ...no, potem je v naslednih dveh dneh zvečer med spanjem vse izbruhal, kar je pojedel mleka. res, tko na ful, nisem še vidla. še dons ne vem zakaj. ampak je bil ful dobre volje skoz, nč jokal, na srečo....evo dons, dobu ta drug spodnji zobek, pa veselo se že puza po vseh štirih naprej, nazaj in v vse smeri, da ga je ves čas treba lovit. ima celo dnevno prirejeno v otroško igrišče, pa je mimgrede v outuuser posted image user posted image user posted image
pol pa uvajamo gosto hrano, pa mu nakako ne diši najboljš. pri jabuku se tako spakuje, da ga kar trese. no, banane ne sme, hruška pa mu tudi na diši preveč. rad ima korenje in bučke, do sedaj tudi krompir, včerej pa tudi tega ni več hotel. riž in riževi kosmiči pa se mu tudi upirajo?????

punce a ste mele ve tud take probleme z gosto hrano?

mejte lepo nedeljo!

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 646
3.2.2009 9:58:43   
mancy137
kdaj bo že konc tega snega????user posted image  hočm soooooonce!!!!!

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 647
4.2.2009 18:01:35   
HEL36
Čeeer,

vidim, da tale tema čist zamira user posted image

Ok, saj sem jaz tut kriva, priznam user posted image  mi skoz časa zmanjkuje, ker sem skoz okrog dohtarjev. Komaj smo zrihtali cukre, zdaj so ok. Me je dr spraševala, če bi šla kaj Tomažičko pogledat, bom vidla kaj bo naredila, pa še če bi se odločila za črpalko, če mi jo ponudi. Zanima me kako to pol deluje in če se fajn navadiš nanjo. Jaz se zdaj 5ךpikam z insulinom in 8×v prst za vrednosti KS. En teden so mi dal, da sem si vse vagala, kar sem pojedla, ker sem hujšala in baje to ni ok. V pon mi je tut dala kontrolirat HbA1C in je 5.5, kar je super. user posted image

Danes sem dobila izvide z NS, so ok, tko da na amnio ne grem.

mancy, jaz nisem na insulina ampak na tabletah, sam jih v nosečnosti nesmem. Sem tip 2, mi je ostal od 1. nosečnosti. Na bolniški pa sem od 6. t. Ne vem kako bi bilo, če bi mogla bit na šihtu in delati s cukri user posted image
vidim, da maš pravega korenjaka že doma, jaz pri našem nisem mela lih nekih problemov z uvajanjem GH, se vidi še zdaj, ker je v vrtcu najbolj priden za jest user posted image  Je pa bil fulll zaprt in smo tist komaj rešili.

Digi, kako praksa?

Uživajte in bolj pogosto se javljajte user posted image
papa

USPELO je!!! 10.08.2009 bi naj bil tvoj datum prihoda

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 648
4.2.2009 21:19:14   
mancy137
oooo hel, super  hemoglobin...kar tko naprej! ja kolk si pa shujšala?
kdaj pa maš rok?

no, nam je GH zdej kar zalaufala, sama sreča, ker mali je skoz lačen, nč čudnga, k je non stop v akciji. tud minute ni več pr mir, skoz ga je treba met na očeh in lovit...kva šele k bo začel hodit...ufff...včasih komej kosilo skuham. mi je pa ena prjatlca posodla parni kuhalnik za otročke. kokl je hrana bolj okusna, ko jo skuhana na pari...še meni tekne kuhan korenček, čeprov ga že 20 let vidit nisem mogla....razmišlam, da bi tud kej podobnega za večje količine nabavla..ok, zaenkrat šele razmišljam.

dobr spite!

(odgovor članu HEL36)
Neposredna povezava do sporočila: 649
15.2.2009 20:44:09   
mancy137
kaj kej dogaja, babnice?

kolk je pasalo teh par dni sonca...jest sm spet polna energije user posted image , čeprov bolj slabo spimo zadnje čase ;(((
v sredo mava pa z lukcem testiranje za alergije, menda da bo kej pokazalo..upam, da bomo mleko izključili in bom spet lahko jedla jogurte pa sir...no, mogočel pa še ne, sej tolk hudi spet ni, priznam pa, da se včasih kar težko premagam...

pište kej!

kinokija, kako tina?

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?