tintara -> RE: Decembrčice (14.11.2006 21:28:56)
|
Punce pozdravljene! Najprej skocim na vaso temo, torej pakiranje za porodnisnico. Jaz jo imam tud ze spakirano, sam ne vem cist tocn al mam vse not al ne. Jaz imam en kufercek, kupljen na dan, ko sem sla notri s ta prvim. Je tko, no, mal vecji in ne vem ce gre v tisti ozko omaro, ampak sem ga imela kar pod posteljo porinjenega, pa je blo. Je sicer not se dost placa, pa bi loh se kaj vzela s seboj. Glede vlozkov: v Lj jih res dobis in jih je dosti, ampak veste, so dokaj zanic, vsaj takrat so bili. Kot tisti wc papir, bolj malo pijejo. Tako da pomoje kaka vrecka Tosaminih ne skodi, so vsaj mehki, ce ne drugace. Baje imajo pa ene prav ogromne od Tosame, za prva dva dni, ko boljh tece. Ne vem, morda bom jutri preverila kar direkt v Tosami, ko imam itak pregled v Domzalah. Sicer se je pa pri meni v kufru znasel fen (tudi od prvic iz porodnisnice - tak majhen, prirocen). No, saj ce boste notri sam tri dni, pol ni panike, ce si pa not 14 dni, je pa ze kriza, ane. Pa ene krizanke sem vceraj kupila in so tudi ze notri, hm, za kuli pa nisem prepricana. Potem glede halj in brisac, meni so se zdeli precej stiskaski takrat. Ena pizama na dan in cao, enkrat samkrat so mi milostno dali se eno, ker je bil flek res ogromen. Tudi brisac ni bilo ravno kot v hotelu - res pa je da sem jaz rodila tik pred prazniki (28.10) in je bila potem v kompletu se nedelja in pralnica ni delala ene tri dni pomoje. Torej pazite tiste, ki greste notri okoi bozica ali novega leta. Se neki sem mislila, aja, stumfi. Ne vem, jaz sem jih spokala kar ene trojne, ker se spomnim, da sem po porodu precej svicala in temu primeren vonj so imele tudi noge. Pa mi jih je bilo prav fajn preobuvat. Zebe te pa itak v pizami do kolen. No, to so moji predlogi. Aja, pa videla sem da naj bi s seboj vzel bepanthen za mazat bradavice? Zdaj pa naprej oz nazaj. Pomoje sem tretja na vrsti za rodit. Danes sem imela pregled za pritisk in je bil en tak cuden dan, da so bile pred mano same take s codnimi zgodbami (strasljivimi bi se dalo rect, ki te tudi slucajno ne pustijo hladnega) in potem je zraven mene se ena skup padla. Takrat je bilo po meni in moji skuliranosti pred pregledom in caka pritisk 170/100. Panika od dohtarce in mi zagrozi, da me bo poslala not do poroda... No, pa mi je pol k srec merla se enkrat cez 10 minut in je bil pritisk v redu in sem sla lahko domov. Zdravil mi ni predpisala, ker se 14 dni do roka ne splaca, super! Zdaj si moram mert 2x dnevno in ob skoku nad 140/90 hopa v porodnisnico - upam, da rodit in ne cakat na to. Tako da, mislim, da se mi bodo napovedi uresnicile in bom rodila v drugem tednu, morda pa ze tudi v tem. Bomo videli kaj jutri porece G. s CTGjem. Pred tremi leti sem romala notri tocno tolko dni pred porodom kot jih bom dopolnila jutri. Bomo videli! Seveda sem danes primerno podarjenemu dnevo hitro razlozila dragemu kje je posteljnina, kje so stvari za otrocka, kaj naj prinese... Imam vse v enem predalu, mislim, da bo tezko zgresil, ampak nikol se ne ve. Predvsem ga imam na sumu, da bo vse skupaj stlacil v eno umazano vreco ali kja takega. Sem zraven pripravila eno cist novo, sam ne verjamem da bo uspelo. Drugace pa Ema, jaz sem pripravila dve varianti, eno v stevilki 56 in eno v 62, ce slucajno res docakamo tako debelinko, kot je bila nazadnje videti. Sam mislim, da ne bo, ker ne bo docakala roka. Pa saj tudi 3,5 kile bo dosti, ane. Ziher sem ze ful napisala, pol mi bo pa spet skenslalo. Aja se opravicujem za zadnji dvojni post. Ma me neki zeza tale net, pol pa nisem vedela, da je ze poslal in sem se enkrat poslala. Ma ja, bo ze. Evo, zdaj grem pa mal novembrke pocekirat, ce so ze kaj rodile. Ne bi glih vseh prehtela. Sicer je pa pri nas doma dilema - al bo tale tudi skorpijon ali bo ze strelcek. Pravi mouj dragi, da ima dosti skorpijonov, da je en trmac dosti. Bomo videli. LP, Tina
|
|
|
|