katjandraž
|
Živjo, marčice. Evo, počitnic je skoraj konec, pa sem se šele zdaj uspela oglasiti. Z Andražem sva bila v ponedeljek in torek sama, Ana je bila v vrtcu, oči v službi, midva pa sva uživala po svoje. V sredo sta bila oba na počtnicah pri babici in dedatu, v četrek smo bili pa mi doma, oči pa v službi. Po službi je šel direkt na bajto (sva ugotovila, da je najboljše, če gre kar direkt, drugače samo otroka zmeša), mi smo imeli obiske in ravno, ko smo ga hoteli iti vsi skupaj obiskat in prijeteljem pokazat, kaj je novega na hiški, kliče, da mora na urgenco, ker si je z bor mašino prst zvrtal . Mene je skor kap, še dobro, da je bil njegov brat z njim, da sta zrihtala rano in ga je takoj peljal. Hvala bogu je kost cel, ima pa zašito žilo, živec in kito. Edini profit je ta, da smo bili vsaj 2 dni zdaj vsi skupaj. Danes sem ga peljala na prevezo, v ponedeljek gre pa k svojemu zdravniku, da mu tudi bolniško odpre. Moj je namreč hotel v ponedeljek kar delat, ker je dežuren, pa še neko prezentacijo ima za naredit ... No, pa sem ga mal "v roke vzela", da je dojel, da naj ne pretirava. Danes smo bili samo na pokopališču v Moravčah, Žale pa smo mi letos spustili, sta šla moja starša sama včreaj, ker je bilo ful slabo vreme dopoldne. V Moravčah je pokopana tudi hčerka naših prijateljev, ki je umrla pred dobrim mesecem in moram reči, da je bilo zelo hudo tako zame, kot tudi za Simona danes. Ponavadi prižgemo svečko samo moji prababici, ki je tako nisem poznala in mi ni nič groznega, danes pa ... Z Andražem sva ravno pred nekaj dnevi gldala slike iz njegovih rojstnih dni in me je ravno za njo spraševal, kdo je, ker se je ne spomni več in sem mu povedala, da je ni več, da je umrla, ker je bila zelo bolna. Danes ji je potem on svečko prižgal in tudi rekel, da je za T., sva mu razložila, da je pri angelčkih ... Naša hiška že dobiva podobo, keramika je končana, zdaj je treba zmontirati obe kopalnici, pa kuhinjo, pa še par štekarjev je za zmontirat, pa nosilce za stopnice pobarvat ..., skratka zdaj je veliko dela, ki bi ga naj Simon naredil, pa ze eno roko zdaj ne more . Bo poskusil delo zorganizirati tako, da bodo prijatelji pomagali, on bo pa "nadzorni". Plinarja še zdaj ni, bi moral včeraj priti, pa je klical, da ne more, baje bo drug teden . Dokler ne dobimo plina, ne moremo zagnati talnega gretja, dokler ni tega, ne moremo parketa polagat ... Skratka, zdaj bolj ko ne vse stoji, ampak hkrati pa nismo več daleč do cilja. Srčno upam, da bomo letos noter. Kasso, ja v Koloseju smo se tudi me že dobivale, na enem izmed srečanj je naša Ana tam tudi shodila . Najprej je eno uro puzala za ostalimi mar(sov)čki, potem je pa kar naenkrat vsatla in šla. Beti1: čestitke malčkoma in seveda tudi njunemu očiju ! Srečanje: jaz sem v totalni krizi s časom, ve se zmenite, določite datum, če bom lahko se vam bom pridružila, drugače pa naslednjič. Imam tolko za službo ob večerih za delat, da ne res ne vem, če bom lahko. Ne zamerite! Nič, otroka sta pri mojih, da bom jaz za službo delala, jaz pa tukaj visim. Aj, aj, aj! Čav!
|