dulcinea -> RE: Montignac (7.9.2006 22:23:58)
|
No, da ne boste rekle, da smo obljubljam... bom pa prepisala kak recept. Jst sem sicer sprobala sam enega, pa je bil bljak, ker je bla not sojina smetana. No takole: Prvi mesec, prvi teden: PONEDELJEK K: Motovilec v solati (tega zdaj ni) Piščančja prsa z limeto Stročji fižol Plošča s siri V: Kremna gobja juha s sojino smetano Z zdrobom nadevan paradižnik Jogurt No zdaj pa recepta za Piščančja prsa in gobovo juho pa paradižnik Piščančja prsa z limeto za 4 osebe potrebujemo: - 4 piščančja prsa - 5 strokov česna - 3 limete - 4 žlice oljčnega olja - sol, poper, kajenski poper V solatni skledi pripravimo marinado iz soka limet, strtega česna, oljčnega olja ter soli in popra. Dobro premešamo. Piščančja prsa potresemo s kajenskim poprom in položimo v marinado. Damo jih za nekaj ur v hladilnik in jih občasno obrnemo. Prsa odcedimo in jih položimo v pekač, ki ga damo za 30 minut v pečico, razgreto na 190 C. Medtem prelijemo marinado v kozico, zavremo in pokuhamo, da dobimo gosto omako. Piščanca prelijemo s to omako. Kremna gobja juha s sojino smetano za 4 osebe potrebujemo: - 500g gojenih šampinjonov - 2 nasekljani šalotki - 1 nasekljana manjša čebula - 2 dl sojine smetane - 1 kokošja jušna kocka - oljčno olje - sol, poper, curry - šopek peteršilja Šampinjone očistimo in jih prerežemo na pol. kuhamo jih 35 minut v litru osoljene juhe. Šampinjone prestavimo, v vodo od kuhanja pa damo jušno kocko in vkuhavamo še 10 minut. v kozico damo oljčno olje in na njem prav počasi pražimo šalotko in čebulo. Zalijemo z 2,5dl šampinjonove redukcije. kuhamo še 5 do največ 10 minut. v multipraktik damo odcejene šampinjone in sojino smetano ter zmiksamo. primešamo šalotki in čebulo. nad šibkim ognjem kuhamo 4 do 5 minut. Če je juha pregosta, jo razredčimo s kurjo juhico. Solimo, popramo in damo za noževo konico curryja. na krožnikih potresemo s peteršiljem in takoj postrežemo. Z zdrobom nadevan paradižnik za 4 osebe potrebujemo: - 8 lepih zrelih paradižnikov - 120g polnozrnatega zdroba - 10 strokov česna - 16 čnih izkoščičenih in sesekljanih oljk - 3 žlice sesekljanega peteršilja - oljčno olje - sol, poper, kajenskio poper Paradižnik podolžno prerežemo in z žličko narahlo izdolbemo meso. polovičke položimo na mrežico pekača in damo za 30 minut v pečico razgreto na 160 C. V skledo damo paradižnikovo meso, sesekljan česen, sesekljane oljke in zdrob. DObro premešamo. Začinimo s soljo, poprom in kajenskom poprom. Vse ponovno premešamo in pustimo, da vsaj eno uro stoji, da zdrob nabrekne. Paradižnikove polovice nadevamo z zdobovim nadevom in postavimo za 25 minut v pečico, razgreto na 180 C. Pa dober tek... LP, Dulcinea (ki jo vse boli od tipkanja)
|
|
|
|