Anonimen -> RE: Montignac (8.9.2006 19:13:27)
|
IZVIRNO SPOROČILO: dulcinea SEdaj me pa zanima naslednje.. ali lahko jem za kosilo špagete (graham, seveda) s tuno in kislo smetano??? ali lahko npr. zamenjam kosilo in večerjo (večerje nikoli ne jem)?? npr, tisto kar napišete kot recept za večerjo, bi jaz jedla za kosilo.. zanima me še to: kakšen kruh jeste (jaz jem rženi kruh, ki ga kupim v šparu, ki je zapakiran in narezan čist na tanko).. ali je ok?? če ni, prosim povejte TOČNO kateri kruh, kje se ga kupi... isto velja za mleko, jogurte.. sedaj pijem 1,5% mleko, jogurte pa ponavadi jogobela light.. pa katere muslije zraven?? rada bi točno ime, ker se na tele stvari res ne spoznam... Men se zdi(mal sem že pozabila), da se tko k pr 90 dnevni ne sme mešat OH in B. Po moje lahko ješ tisto kar je za večerjo tud za kosilo. Monti priporoča sicer tri obroke dnevno, vendar je boljš za večerjo jest bolj malo. Jaz kupim kar sosedov kruh (al kaj je že, tistega polnozrnatega) v šparu, tud un k ga ti kupiš bo OK. Jaz sem se enkrat z jogurti zaj....a, ker sem si kupila takega z 0.1% maščobe in ga veselo pila, potem je pa sodelavka rekla, da vsebuje sladkor (nisem niti pomislila). Tako da, sadnega ne dobiš brez sladkorja, navaden pa ej pomoej dober vsak, saj če en mešaš z OH, se maščoba ne veže na inzulin al kako že gre... V glavnem, ne vem, če kaj preveč škodi pri tej dieti. Na kratko odgovorim: Beljakovin in OH-jev ni priporočljivo jesti skupaj (je pa ta kombinacija odlična za tiste, ki trenirajo in delajo na mišični masi - od tega se delajo mišice! Seveda ob primerni aktivnosti!). NE SME pa se mešat OH-jev in maščob, ter beljakovin in maščob. Torej če zjutraj pojeste jogurt (navaden) in kosmiče ni še nobene panike, ampak, da bi pa jedli npr. testenine (OH) + puranji zrezek (beljakovine) to je pa že malo preveč (razen seveda, če trenirate in pridobivate mišično maso). Primer OH + maščobe je pa panirana hrana, krofi,...Beljakovine+maščobe+OH: skutni zavitek z drobtinami in sladkorjem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] (njami, pa takoooo je dober). Jogurti naj bodo navadni, sadje lahko zmiksaš in dodaš jogurt. Njami! Pa veliko bolj zdravi so jogurti brez "light" spredaj....Pa sej to veste ne....(E-ji pa to..) Vse vrste kruha, ki so iz "polnovredne" moke so ok. Torej tudi rženi kruh. Aha...Mueslije...Ja, najbolje, da tiste, ki nimajo dodanega sladkorja, medu, kakava, čokolade. Če imaš rada bolj sladkega izberi muslije s suhim sadjem (pri katerem pazi da ni kandirano-sladkano), meni so bili super tisti z oreščki. Jz sem se navadila kar na ovsene kosmiče (od Nature), stanejo okoli 200 sit in jim včasih dodam kar doma sušeno sadje (hruške, oreščke, marelice, slive....). Ker pa ima suho sadje visok GI (glikemični indeks) pa ga spet ni priporočljivo preveč jesti (če želite hitro hujšat). Iz tega vidika torej kar navadni ovseni kosmiči+jogurt ali mleko (sej prvič ni preveč dobro za jesti, ampak se človek kar navadi). A sem rekla, da bom na kratko odgovorila?! ...včasih me zanese [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|