snorlax -> RE: Montignac (4.6.2008 11:42:22)
|
Noben kruh, ki je kupljen, ni 100% polnozrnat, naj vas barva ne zavede. Ni šans, da imaš iz polnozrnate moke, brez raznih E-jev in drugih dodatkov 20 cm visok kruh in mehek kot puter. Kemija, punce, kemija. Vsaka, ki je kdaj sama spekla doma kruh iz čiste p.z. moke, ve, kakšna je barva, okus, vonj in mehkoba tega kruha. Potem ni več primerjave. Punce, pejte si po p.z. moko, pa si specite same kruh. Potem pa se ga najejte, kolikor vam ga srce poželi. Brez slabe vesti. Jaz si tako poenostavim, da bolj že ne gre. V skledo vsujem cca 500 g moke, solim, zdrobim kocko kvasa, zalijem s toplo vodo in zmešam kar z žlico v en tak "zelo gost čokolino". V ozek pekač dam peki papir, vržem maso noter, v pečico, ki sem jo že prej ogrela na 200 in pustim cca 30 minut, oz. po občutku. Če ste dale preveč vode, bo malo bolj moker kruh, če premalo, bo malo bolj suh. Bo pa užiten vseeno in predvsem zdrav. Pa 10x cenejši kot v trgovini.
|
|
|
|