RE: Montignac (Polna verzija)

Forum >> [Fit nosečnica/mamica] >> Hujšanje



Sporočilo


Špelca21 -> RE: Montignac (3.6.2008 9:55:17)

biba77 ne se sekirat, jaz tudi spijem kakšno tako kavo, pa za vikend sem jedla udi sladoled. Saj če se drugače držiš mislim, da ni neke krize- drugače bi bilo če bi se pregrešila vsak dan pa pri večih stvareh. Ne vem tako jaz mislim. Samo vztrajaj pa bo- pa veliko pozitivnih misli, ker če se preveč obremenjuješ s tem grejo kile počasnej dol (vsaj jaz imam takšno izkušnjo).

Saj bo! Če ne to poletje pa naslednje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Špelca21 -> RE: Montignac (3.6.2008 10:03:48)

še eno vprašanje a Riomare Insalatisime se lahko je? Ker bom šla v trgovino po malico pa sem se ravno na to spomnila.




biba77 -> RE: Montignac (3.6.2008 10:22:28)

IZVIRNO SPOROČILO: Špelca21

še eno vprašanje a Riomare Insalatisime se lahko je? Ker bom šla v trgovino po malico pa sem se ravno na to spomnila.


ni tam koruza noter?




Špelca21 -> RE: Montignac (3.6.2008 10:29:25)

Uh saj res. Šment. Ah bom pa navadno tuno vzela. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




dulcinea -> RE: Montignac (3.6.2008 14:09:38)

Snorklja in ostale [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Meni pa kile stojijo. No, boljše, kot da bi šlo gor. 




rainbow -> RE: Montignac (3.6.2008 19:34:51)

O, nekaj novih, super[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

dulci, jaz se pridružujem tebi. Stojim na magični številki, čez katero ne smem, in čakam, da mi v  glavi spet naredi klik in da neham jest sladko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

ostale, da se ne bi po meni zgledovale, pridne bodite[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Špelca21 -> RE: Montignac (4.6.2008 8:35:57)

Jutro.

Kako smo? Jaz sem prov fajn.

Imam pa eno vprašanje. Kakšne kosmiče še kaj jeste, razen otrobov oz. ovsenih kosmičev, ker teh jaz ne morem?

Hvala in pozdravček





snorlax -> RE: Montignac (4.6.2008 8:59:12)

Jutro!

Špelca, jaz kosmičev ne maram, tako da ostajam kar pri moje p.z. kruhu.

Lep dan![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Špelca21 -> RE: Montignac (4.6.2008 9:05:22)

Aha, ker jst mam pa kar malo slabo vest, ker vsako jutro jem pz kruh.




snorlax -> RE: Montignac (4.6.2008 9:07:19)

Zakaj pa slabo? Jaz se ga najem, toliko da ne poknem. Včasih po 5 kosov, pa fuuuul marmelade gor. Zdajle sem pravkar pospravila 3 kose sveže pečenega in jogurt. Zdaj še pa grem dol po ena dva kosa.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Špelca21 -> RE: Montignac (4.6.2008 9:10:24)

Ma ne vem se mi zdi, da je ful narobe to če vsako jutro jem kruh. Pa jaz pojem samo en košček (bolj majhen al pa srednje velik) pa kakšen namaz gor. Jem pa jaz un kruh s semeni (sosedov oz. stoletni).




biba77 -> RE: Montignac (4.6.2008 10:58:24)

Jaz kosmicev prakticno ne jem.

Dan zacnem z 1 dcl donata, ki ga spijem se napol mize, potem se zrihtam in se malega, pa v sluzbo.
Tam spijem se 2 dcl navadne vode in potem eno kavo.
Potem pa spet vodo in potem pojem svoj zajtrk, ki je en ali dva sadeza. Cez dobro uro spijem se drugo (in obicajno zadnjo) kavo in potem do konca delovnika pijem vodo in pojem se kak sadez, vcasih pa se kos polnozrnatega kruha ali rizev oblat.
Ko pridem domov je kosilo, kjer je povdarek na zelenjavi (na 101 nacin) in zitaricah in kasah. Dostikrat naredim pisc. meso ali pa mesa sploh ne jem. Ga ne pogresam, odkar smo izlocili krompir, bele testenine in sploh "bela zivila".
Po kosilu smo obicajno do vecera zunaj in jemo sadje. Zdaj je super, ko so cesnje in jagode na dosegu roke in sveze. Pozimi je bilo bolj tak...
Zvecer pa skoraj obvezno SKLEDO solate (najraje mehka zelena z vrta+paradiznik+paprika+malo cebule). Zraven pa spet polnozrnat kruh ali pa meso ali sir...

Tik pred spanjem pa se kozarec vode ali malo donata.

Sva z mojim ravno ugotovila, da pojema pol stoletnega kruha v 4-5 dneh...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



Je pa moj ze splaniral naslednjih nevemkoliko vikendov, da bomo sli na piknik ali pa bo sam pekel. Meni pase... ... imam se manj dela s kuhanjem...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




sonjah -> RE: Montignac (4.6.2008 11:28:09)

IZVIRNO SPOROČILO: Špelca21

Ma ne vem se mi zdi, da je ful narobe to če vsako jutro jem kruh. Pa jaz pojem samo en košček (bolj majhen al pa srednje velik) pa kakšen namaz gor. Jem pa jaz un kruh s semeni (sosedov oz. stoletni).


Tadva sta oba mešana z belo moko, tako da nista OK za montija. jaz si kruh spečem sama in ravno tako kot snorlax se ga napokam, da komaj diham[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]Vsako jutro, pa se ga še nisem naveličala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




snorlax -> RE: Montignac (4.6.2008 11:42:22)

Noben kruh, ki je kupljen, ni 100% polnozrnat, naj vas barva ne zavede. Ni šans, da imaš iz polnozrnate moke, brez raznih E-jev in drugih dodatkov 20 cm visok kruh in mehek kot puter. Kemija, punce, kemija.

Vsaka, ki je kdaj sama spekla doma kruh iz čiste p.z. moke, ve, kakšna je barva, okus, vonj in mehkoba tega kruha. Potem ni več primerjave.

Punce, pejte si po p.z. moko, pa si specite same kruh. Potem pa se ga najejte, kolikor vam ga srce poželi. Brez slabe vesti.

Jaz si tako poenostavim, da bolj že ne gre. V skledo vsujem cca 500 g moke, solim, zdrobim kocko kvasa, zalijem s toplo vodo in zmešam kar z žlico v en tak "zelo gost čokolino". V ozek pekač dam peki papir, vržem maso noter, v pečico, ki sem jo že prej ogrela na 200 in pustim cca 30 minut, oz. po občutku. Če ste dale preveč vode, bo malo bolj moker kruh, če premalo, bo malo bolj suh. Bo pa užiten vseeno in predvsem zdrav. Pa 10x cenejši kot v trgovini.




Špelca21 -> RE: Montignac (4.6.2008 11:48:16)

Kje pa kupujete moko za kruh? Pa kok časa tak kruh "zdrži"? Ker pri nas jem tak kruh samo jaz pa mami pa ne vem kok se splača pečt kruh za dve (ker imava drugače 1/4 sosedovega za 2-3 dni).




snorlax -> RE: Montignac (4.6.2008 12:55:04)

Jaz imam moko doma, ker imamo doma pšenico, letos bomo imeli pa ječmen, mož pa mi to zamelje. Tako, da je čisto BIO. Drugače se moka kupi v vseh večjih ali kakšnih BIO trgovinah.

Jaz včasih pojem celo štruco v dveh dneh, včasih ga imam za cel teden. Lahko si ga narežeš na kose in zamrzneš, če misliš, da ga ne boš toliko pojedla. Ali pa si speci žemljice, na isti način kot kruh, samo da z žlico narediš kupčke na peki papir ali pa v modelih za mufine.




biba77 -> RE: Montignac (4.6.2008 12:56:28)

Spelca, saj ga lahko speces in das polovico v skrinjo.

No, jaz doma pecenemu (vcasih ga kupim, vcasih pecem) obvezno dodam se mesanico semen in mi je bolj okusen... Drzi pa kar nekaj dni.

Mogoce je edino za razmislit:
ko je doma specen kruh malo bolj "moker", ga je mogoce boljse imet hranjenega v hladilniku. Ravno zato, ker se je vec dni. Je drugace le toplo in so idealne razmere za plesni...

Uh, danes mi prsti letijo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Špelca21 -> RE: Montignac (4.6.2008 13:56:55)

Hm, hvala za nasvete. Mogoče pa res probam.




dulcinea -> RE: Montignac (4.6.2008 17:11:39)

Jaz tudi naredim kruh tako, kot opisuje Snorlax. Tudi malo semen dodam tako kot biba77. No, pa jaz dam kar suh kvas namesto kocke. Eno vrečko. Pa čimdlje stoji, boljši je. Mislim vzhaja. Lahko tudi čez noč jaz ga pečem 40 min pokritega s tadrugim pekačem al pa kar s kovinsko folijo. Potem pa do konca odkrijem. Potem pa hladnega narežem na malo večje kose in ga dam v skrinjo, ker ga pri nas samo jaz jem.

Iz PZ moke so pa tudi dobre palačinke. časih si zvečer spečem, ker zjutraj ni časa. Dam pa radensko, PZ moko, sol in malo sode. Če pustim stati dlje časa, so potem tudi palačinke bolj rahle. Nato pečem na teflonu z min. olja. Namažem z marmelado BS. Njami... Zdele bi jih jedla.




rainbow -> RE: Montignac (4.6.2008 17:33:41)

Super ste[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mi tudi konzumiramo domač kruh, peče mož[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] in se ga ne naveličam. Moko pa kupujemo na enem mlinu. Je kar ugodna cena. In imaš ful izbire. Mož kupi pirino, polnozrnato in rženo.

Palačinke tudi delamo iz te moke. In tudi punci jesta, seveda z nutelo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] aja, pa testo za pico tudi naredi v pekaču.

uspešno še dalje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




snorlax -> RE: Montignac (5.6.2008 9:11:38)

Palačink se še pa zdaj nisem lotila pečt. 




snorlax -> RE: Montignac (6.6.2008 5:43:31)

Sonjah, dohitela sem te! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




snorlax -> RE: Montignac (6.6.2008 14:09:23)

Gips sem dala dol, juhu! Ko sem prišla domov, sem najprej letela na vago. Zgleda, da je imel 1 kilo, tako da skupaj - 27 kg.




Skabi -> RE: Montignac (6.6.2008 15:11:46)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




rainbow -> RE: Montignac (6.6.2008 16:24:55)

snorlax, kapo dol [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

lep vikend vsem, pa obilo volje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ps moja prihaja nazaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>