|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Montignac
20.2.2008 17:29:29   
maša*
Jaz sem pa že shujšala 10 kg user posted image user posted image .

Sem kupla aparat za peko kruha. Pa me zanima kakšno moko lahko uporabim (ržena, ovsena, pirina,... kaj pa tista z celimi pšeničnimi zrni?) a lahko dam kakšen mak, lanena semena ali sezam zraen ali na vrh?



(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 2651
   RE: Montignac
21.2.2008 8:22:40   
rainbow
Dulci, če samo probašuser posted image , se menda ja ne bo poznalo na kilah.

maša, bravo za 10user posted image

moj mož peče kruh v pekaču iz mešnice polnozrnate in pirine moke. Ne me spraševat za recept, ker to ima on v glavi. je pa zadjič tudi naredil s semeni, kar not jih je menda vrgel, so bili tudi v kruhu.



_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu maša*)
Neposredna povezava do sporočila: 2652
   RE: Montignac
21.2.2008 9:27:53   
Ropotuljica
Jaz si tudi sama pečem kruh. Delam ga iz navadne pšenične polnozrnate moke, ki jo kupiš v vsaki trgovini. Enkrat sem kupila tudi Lidlovo mešanico za polnozrnati kruh - kruh je bil boljši, ne vem pa, a je kruh 100% OK. Včeraj sem kupila pirino polnozrnato moko, nisem pa še pekla. Če ima katera dober recept za peko v avtomatu, se tudi jaz priporočam. V mojih navodili od avtomata je ta recept:

380 ml vode (jaz dam malo več)
3 žlice droži (tega ne dam, ker ne vem, kaj je to in kje se dobi user posted image )
1 žlička sladkorja
1,5 žličke soli
300 g polnozrnate ržene moke
300 g moke tip 1050              
        (jaz dam 600 g polnozrnate pšenične)
2 žlički suhega kvasa

Nazadnje sem vse sestavine premešala v posodi in potem vrgla v tisto posodo od kruhomata - ker sicer se ponavadi ni najbolj dobro premešalo in je bila skorja malo čudna - ne vem no, mogoče jaz ne znam najbolje ... Ampak tako je bilo pa ok.

(odgovor članu maša*)
Neposredna povezava do sporočila: 2653
   RE: Montignac
21.2.2008 11:28:24   
dulcinea
Maša* bravo. V kolikem času to?

Ropotuljica, droži so neke vrste kvas. je se kupi, ne vem, vem pa da so to včasih namesto kvasa uprabljali. Menda so moko tolko časa pustil zamešeno, da so se razvile not te glivice, ki so v kvasu. Če vtipkaš v google ti bo kar nekaj podatkov ven vrglo.

LP, D

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2654
   RE: Montignac
21.2.2008 11:33:27   
dulcinea
Evo, sem poiskala:
 
Droži
Droži napravimo iz neslanega testa prejšne peke, če je testo slano se postopek nekoliko podaljša. Testo pomokamo in posušimo na zraku. Za kg moke potrebujemo 4 dag droži za izdelavo domačega kruha. Droži razmočimo v vodi ki jo potrebujemo po recepturi za izdelavo kruha, dodamo ostale sestavine zamesimo srednje gosto testo, vzhajamo čez noč približno 10 –12 ur, testo pregnetemo, oblikujemo hlebce, vzhajamo, zarežemo in spečemo. Kruh iz droži ima svojevrsten nekoliko kiselkast okus in ostaja dalj časa svež.
VIR: Mercator.si

PRIPRAVA DROŽI
Lahko uporabimo del vzhajanega testa preostalega od prejšnje peke ali pa pripravimo droži po sledečem postopku.
Sestavine:polnovredna moka (lahko uporabite tudi drugo vrsto moke npr. proseno, rženo moko), voda, sol, lahko dodamo tudi 1 žličko medu

Iz sestavin naredimo testo, ga dobro zgnetemo in oblikujemo v hlebček. V pokriti posodi ga pustimo stati na hladnem ( približno 15°C) tri dni. Po treh dneh dobi rahlo kiselkast vonj. Potem dodamo malo moke, pregnetemo in pustimo še dva dni. Sedaj so droži pripravljene. V pokriti skodeli jih hranimo v hladnem prostoru (do 10 stopinj) do naslednje peke oz. do pet dni. Če ne želimo, da se pokvarijo, jih vsakih nekaj dni pregnetemo z malo vode in moke.
Druga možnost je, da naredimo droži z manj vode in jih nato posušimo na zraku. Take droži lahko shranjujemo tudi vse leto.

VIR: Kulinarika.net


_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 2655
   RE: Montignac
21.2.2008 12:46:35   
Ropotuljica
Uh, sama tega že ne bom delala. Če se bo dalo kje kupit, bom kula, je pa tudi brez tega čisto OK. PREVERJENO!
Hvala, Dulči.

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 2656
   RE: Montignac
21.2.2008 16:11:28   
maša*
Hvala za recept za peko kruhauser posted image .

Shujšala sem pa od novega leta do zdaj, amapk sem že prej se koliko-toliko držala Montija. user posted image Zraven pa še telovadba (fitness, doma, orbitrek). Imam še nekaj kg za zgubit, upam da bo šlo dol.


(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2657
   RE: Montignac
21.2.2008 17:00:04   
mojsoncek
Pozdravljene!

Jaz bi se vam tudi pridruzila, pa ne vem kaksno imate politiko sprejemanja novih "clanov" na tej dabati. Jaz bom namrec kuharica, mozek bo pa hujsal user posted image . In kot kuharica, bi rade volje sodelovala na debati...

Za zacetek pa vprasanje:
Katere so tiste stvari, ki naj bi jih imeli vedno doma? Oziroma, ce postavim vprasanje malo drugace, kaj vse nabaviti na zacetku, pri prvem shoppingu?

Hvala!

lp


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu maša*)
Neposredna povezava do sporočila: 2658
   RE: Montignac
21.2.2008 20:10:28   
Ropotuljica
O, Mojsoncek, dobrodosla. Ti se kar pridruzi, nobene posebne politike ni, samo da si na hujsanju (tudi to, ad si kuharica po montiju, je dobrodoslo).

Tole vprasanje, ki si ga zastavila, je zakon! Ker jaz vedno šele takrat, ko postanem FUL lačna, začnem razmišljat, kaj bom kuhala. In potem seveda nimam sestavin doma ... TO sem delala že prej, sam prej so se vedno našli kakšni špageti pa tuna. Zdaj pa to odpade.



(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 2659
   RE: Montignac
21.2.2008 22:40:30   
rainbow
Čer!

Vidim, da smo aktualniuser posted image

Mojconcek, seveda si dobrodošlauser posted image

hmmm glede tvojega vprašanja, morda za začetek predebatirata, kaj imata rada oziroma on od dovoljenih živil; torej ko vržeš ven ves sladkor, izdelke iz bele moke, krompir, in še nekatere zadeve, ki so naštete tudi nekaj strani nazaj tu gor, ostanejo v bistvu:
- meso, klobase, hrenovke
- mlečni izdelki z manj maščobe (navadni jogurti, skuta, kisla smetana, mleko, sir)
- polnozrnati izdelki (kruh, testenine), naravni riž -- vendar seveda ne v kombinaciji z mesom
- zelenjava (razen kromirja, koruze, pa kaj še, ne vem, me bodo dopolnile ostale)
-jajca
-ribe (bi skoraj pozabila), vendar ne panirane
-gobe

In potem pač nekako sestavita jedilnik ali kombinacije meso+zelenjava ali polnozrnate zadeve+zelenjava, ali pa karkoli pač ima rad, vendar brez klasičnih prilog (riž, bele testenine)

za zajtrk torej polnozrnat kruh (alipirih, tudi ržen gre skozi), marmelada brez sladkorja, ali skuta/jogurt; lahko tudi klobase, jajca, vendar ta vrianta brez kruha.

za vmesne snacke (zelo pomembno) - sadje (vendar ne banane), najboljše jabolka, kivi... kakšni neoluščeni arašidi (pri nas nepogrešljivi), če ima rad čokolado, kupita s 70% kakava

za večerje, kakšen narezek, seveda brez kruha (kruh naj bo omejen na zajtrk), pri nas vedno aktualne olive, kumarice, lahki siri; tuna v lastnem soku

se ne spomnim več, vprašaj sprotiuser posted image
pri meni stanje zadovoljivo, sem že napisala, da sem našla najboljše arašide everuser posted image user posted image user posted image  in sicer v merkatorju one odprte, ki si jih nadevaš kot sadje/zel. Ker jaz sem ful izbirčna kar se arašidov tiče, samo od ene firme so mi dobri, teh pa  nimajo povsod. Ampak od zdaj dalje hodim tja po zalogo.

dovolj za danes, sem se razpisala, good nightuser posted image


_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2660
   RE: Montignac
21.2.2008 23:40:28   
snorlax
Samo javim se. Še sem tu, ampak pomanjkanje časa... Se bom čez vikend kaj razpisala.user posted image

_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 2661
   RE: Montignac
22.2.2008 8:02:26   
mojamura
super, da si(sta) se odločila, da se nam pridružita, jaz sem v prvem šopingu nakupila full preveč stvari, seveda sem prej prebrala montijevo knjigo: Jem, torej hujšam.

Zdaj že približno vem koliko rabim za en teden in si nabavljam stvari enkrat ttedensko, sadje in solate pa večkrat na teden.

Kako pa ste kaj ostale montijevke, kak so vaše kile--jaz sem bom vagala čez en teden pa vam takrat javim.

vsem dosti uspeha!!!user posted image user posted image

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 2662
   RE: Montignac
22.2.2008 9:18:25   
mojsoncek
rainbow, hvala za tvoj prispevek user posted image

Kako pa ste kaj s kavo? Pijete brezkofeinsko, kavne nadomestke ali se vedno kofeinsko?

No, sedaj pa pocakam, ce bo se katera kaj dodala user posted image , potem pa copy/paste seznama in jutri v nabavo. V ponedeljek gre pa zares.

Se mi pa zdi, da bom morala ze cez vikend narediti jedilik za cel teden, ce ne bo kriza. No, vsaj dokler malo not ne padem.

lp


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 2663
   RE: Montignac
22.2.2008 9:31:53   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: Ropotuljica

380 ml vode (jaz dam malo več)
3 žlice droži (tega ne dam, ker ne vem, kaj je to in kje se dobi user posted image )
1 žlička sladkorja
1,5 žličke soli
300 g polnozrnate ržene moke
300 g moke tip 1050              
      (jaz dam 600 g polnozrnate pšenične)
2 žlički suhega kvasa




Tale sladkor pa mene moti, veliko bolje se mi zdi tale recept za kruh , sicer je noter jogurt ampak sej kruh itak jeste zjutraj z mlekom al pa jogurtom al pa kej podobnega.

mojsonček če rabiš knjigo ti jo lahko popoldne prinesem, mam skopirano.


< Sporočilo je popravil puncica -- 22.2.2008 9:33:26 >


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2664
   RE: Montignac
22.2.2008 10:00:55   
dulcinea
Puncica tiso o drožeh sem skopirala  neta. Jaz delam kruh s suhim kvasom.

Mojsoncek, ce bi rada ažurne odgovore na tvoja vprašanja pridi še sem pogledat. Ko pa boš kupovala recimo kumarice, zenf in podobne reči, poglej na deklaracijo, če ni morda sladkor noter.

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 2665
   RE: Montignac
22.2.2008 10:34:02   
qwasy
O zivjo , mojsoncek! Pri nas tudi moj pujsi hujša, kuham pa jaz. Glede nabavljanja je po moje bolj vprašanje, česa ne kupit: pri nas smo prej pogosto jedli naprimer krompir ali pa štruklje. Pa banane recimo ...Že zaradi hčerke me veseli, da smo prešaltali na bolj zdravo prehrano.

Meni se pa tista žlička sladkorja v kruhu ni nikoli zdela toliko problematična user posted image : a ve vse delate kruh brez sladkorja?


(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 2666
   RE: Montignac
22.2.2008 12:02:07   
Ropotuljica
Jaz dam sladkor. Se mi zdi, da na kilo kruha 1 žlička sladkorja ni problematična. Če bi kruh kupovala v trgovini, grem stavit, da bi  poelg sladkorja v njem kupila še kaj drugega - kak dodatek, da je kruh lepši in mehkejši. Konec koncev bi pa tisti sladkor lahko tudi izpustila.

(odgovor članu qwasy)
Neposredna povezava do sporočila: 2667
   RE: Montignac
22.2.2008 12:13:25   
dulcinea
Dokler se hujša, naj bi se izogibali sladkorju. Tudi ene žlički. Potem pa ko vzdržuješ težo po drugi stopnji pa lahko tudi take prekrške delaš.

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2668
   RE: Montignac
22.2.2008 13:20:31   
puncica
Veš qwasy men se zdi bol problematična in nezdrava tale žlička sladkorja (prazne kalorije) kot pa ena banana, ki vsebuje ful veliko zdravih snovi (številne rudnine kot so fosfor, železo, kalij, magnezij, mangan, baker, številne vitamine in prehranske vlaknine), in ne moreš rečt da je nezdrava, ampak to sem jaz, ki se ne držim več strogo montignaca, ker mi hujšat ni treba. Živim pa zdravo, kako pa ne bom opisovala ker verjetno vas Montignacke to ne zanima. user posted image

Je pa res da se kdaj pa kdaj tud prekršim ker je tako res slajše in z užitkom nekaj takega poješ.  Tud čokolada 70% a ste sploh kdaj pogledale na katerem mestu je napisan sladkor. Čeprav je men una gorenka 70% z brinom in pehtranom user posted image zakon ampak ne vsak dan

Sploh se mi pa zdi čudno kolk folka (ne leti na nikogar konkretno) kupuje pripravljene mešanice za kruh in pol misli kako zdrav kruh je naredil doma user posted image user posted image user posted image .


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 2669
   RE: Montignac
22.2.2008 13:39:42   
mojsoncek
Dulcinea, sem se ze malo sprehajala po tvojem forumu, samo se prijaviti se moram user posted image

puncica literaturo imam, hvala vseeno! Ze vidim o cem bova debatirali danes popoldan user posted image .




_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 2670
   RE: Montignac
22.2.2008 19:46:12   
snorlax
Jaz se od 1.1. letos držim strogo Montija. Le v kruh dam tudi jaz pol žličke sladkorja oz. na kvas, da kipne. Glede na to, da sem sklatila dol 14 kg, zgleda da tisti sladkor ni tako problematičen. Drugače je pa tudi v zenfu, ajvarju....

Glede kruha sem že rekla, da imam doma zmleto moko iz domače pšenice. Tudi meni so sumljive tiste mešanice mok.

V glavnem, gremo dalje, a ne? user posted image

_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 2671
   RE: Montignac
22.2.2008 20:29:39   
rainbow
Ja, moj tudi da v kruh malo rjvega sladkorja, da kipne. In zdaj sva tudi našla eno kmetijo, kjer izdelujejo moko oziroma mlin ali kakorkoli pač.

Kava: mislim, da Montignac svetuje čimmanj kofeinske kave, tako da sva midva nekaj časa pila zjutraj brezkofeinsko. Ampak jaz sem kofetar in vseeno pijem kavo, pač grenko in z malo mleka. Zjutraj pa zdaj večkrat pijeva čaj (zeleni, earl grey..)

Mojsoncek, a si našla še one izpiske? te imam jaz na hladilniku, čeprav jih več ne rabim gledat. Ali pa za motivacijouser posted image

lep večer še želim

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 2672
   RE: Montignac
22.2.2008 21:37:52   
mojsoncek
No, listek za trgovino je pripravljen, jutri pa akcija. Se mi zdi, kot bi se pripravljala za en konkreten projekt user posted image .

Ja, kar se kave tice, sva pa midva ful kafetarja, pa me zato zanimajo izkusnje kaferatic, kako jim kaj znese brez kave.


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 2673
   RE: Montignac
23.2.2008 8:54:24   
dulcinea
Jaz zjutraj kavo vseeno pijem. Malo kave, veliko mleka, nič sladkorja. Drugače pa pijem zeleni čaj zjutraj, da nisem zaspana.

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 2674
   RE: Montignac
23.2.2008 9:41:59   
al1*
Jaz tudi pijem kavo. Tako kot Dulcinea - z mlekom in brez sladkorja.

Naše počitnice se zaključujejo, Dulcinea, vi jih pa začenjate, a ne?

Mi smo bili med počitnicami kar pridni in smo veliko kolesarili.

Rainbow, a mi zaupaš, kje kupuješ moko? Jaz jo ponavadi v Framu, če pa gremo v Prekmurje, jo pa kupim v Veržeju.


_____________________________

lp


(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 2675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Tudi kot s.p. lahko prejemate denarno soci...
Pri izračunu dohodka iz dejavnosti za določanje upravičenosti do denarne socialne pomoči je pomembno, ali v času vložitv...




Prezgodaj za otroka?
пеперутка16

Ali je pri 18 letih prezgodaj imeti željo po otroku in poroki?