|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke
5.8.2006 23:15:15   
Anonimen
Moja bo Zala user posted image . Sem se že prej hotela potožit pa sem nekako pozabila omenit, da sem spet staknila vnetje user posted image , po moje bo kar zarad stresa,...baje, da jogurt pomaga? Sem se namazala, pa upam, da bo delovalo,...Je imela kdaj že katera izkušnje z jogurtom? user posted image  Kolikokrat na dan se je treba mazat? Mora bit nujno LCA, ali je lahko navadni jogurt?

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 1651
   [Brisano sporočilo]
5.8.2006 23:30:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1652
5.8.2006 23:30:35   
Aja1
Jaz sem nekje brala, da mora bit LCA in da je najboljše, če namočiš v jogurt tampon in si ga vstaviš. Jaz zaenkrat teh problemov še nimam, zato ti kaj več ne bi mogla svetovati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1653
5.8.2006 23:37:10   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: matejka81

baje, da jogurt pomaga? Sem se namazala, pa upam, da bo delovalo,...Je imela kdaj že katera izkušnje z jogurtom? user posted image  Kolikokrat na dan se je treba mazat? Mora bit nujno LCA, ali je lahko navadni jogurt?

Pri meni je to "stalna praksa"(tudi v nosečnosti je bilo tako), kar pomeni, da sploh ne uporabljam več vaginalet, kadar imam kakšno vnetje. Kot je bilo rečeno, namočiš tampon in ga vstaviš ter ga menjuejš nekje na 3-4 ure oz. po občutku. Od "zunaj" mi ponavadi ne pomaga-uporabim Canesteen kremo.
Kar se pa jogurta tiče, ni potrebno, da je LCA, važno je, da ni sadniuser posted image . Ne resno, saj včasih sploh ni bilo LCA-jogurtov, pa smo z navadnimi prakticirali in se pozdravili.

p.s. Te pa lahko potolažim, da je vnetij z leti vedno manj.....user posted image user posted image ..le zakajuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1654
5.8.2006 23:38:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: BAGI

Matejka, baje da pomaga, če v jogurt (mislim, da res mora biti LCA) namočiš tampon in ga pustiš čez noč notri.
Za "zunanjo uporabo" pa še nisem slišala.

user posted image  saj je za notranjo. Uf tampon user posted image . kJe ga pa naj zdaj dobim? No bomo že nekak preživeli, ampak meni se zdi, da me moj gin. vedno ful grdo gleda, kadar pridem z belim tokom (vnetjem) user posted image . Ma saj si ga sama ne želim user posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1655
   [Brisano sporočilo]
5.8.2006 23:48:56   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1656
5.8.2006 23:51:01   
Anonimen
user posted image  drugega nisem mogla nardit-zaenkrat user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1657
   [Brisano sporočilo]
6.8.2006 0:00:31   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1658
6.8.2006 0:36:50   
Anonimen
Bom videla, če bo pomagalo, če ne mi preostane res samo še tampone kupit. Da bo jogurt ostal noter. Moja mama je bila hecna danes je mislila, da ga hočem pit in ji ni bilo nič jasno, ko sem ji povedala, kaj nameravan z njim user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1659
6.8.2006 10:30:23   
krfjolca
Hehe, jogurt je kar uporabna zadeva, ja! Jaz ga sicer ne maram, uporabim ga izključno za ta namen, ostalo ima kosmatinka za zajtrk user posted image  ... Bogve, kakšen učinek bi bil s kefirjem user posted image

Mimogrede, hvala za vse informacije glede Tosame, verjetno bom res nabavila v DMu, mi je najbližje, v Kranju Rutarja nimamo. Široko povijanje pa verjetno ne bo potrebno, ker bom rodila v Kranju. Nasploh je precej stvari za dojenčka veliko ceneje kupiti v DMu in Mullerju, kot pa v otroških trgovinah, kjer znajo kar precej zasoliti cene. Pa še zelo pogosto so kake akcije. Jaz te drobnarije nabavim kar sproti, kadar kaj vidim. Zadnjič sem v Mullerju dobila termometer za kad in in škarjice za nohtke, oboje po 300 sit!

Katero velikost pleničk je treba kupit za novorojenčka? Jaz sem dobila en jumbo paket pampersk od prijateljice, ker jih je mali prerasel, so pa številka 2 - ali moram kupit za začetek številko 1?

Jao kolk smo zmedene ene ... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1660
6.8.2006 10:35:49   
Anonimen
Joj krfjolca, do pleničk pa še nisem prišla,...user posted image mislim, da bo najboljše kupit najmanjše za začetek, ker ga boš po moje lahko kar oblekla celega v tisto plenico user posted image . Ne vem no,...jaz bom najmanjše vzela , ampak šele čez kaka 2 meseca user posted image

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 1661
6.8.2006 10:36:06   
***pika***
Živijo vsem!

Pa je dež res povečal število obiskov na forumu user posted image Vidim, da ste imele debato o trebuščkih na prejšnji strani. Jaz imam zelo očitnega že od junija (rok 2.11.), konec maja se je pa že tudi poznal. baje imam za novemberko kar velikega - jaz nič kriva user posted image Popek že dolgo vem gleda - še dobeo, da je bil prej ful vbočen, da zdaj zgleda znosno in ni kot kaka frnikola.

Od opreme imam le voziček - sva kupila kar rabljenega, pa bo tudi OK. Prihodnji teden začnem počasi pri kolegicah nabirat stvari, potem bova pa videla, kaj sploh še kupiti. Vsekakor bo treba eno lupinico in posteljico.

Ene tudi pišete o otrdevanju trebuha. Jaz sem imela malo problemov s tem in sem se zdaj naučila par stvari:
- G pravi, da če ni več kot 10x na dan, je OK in normalno, če bi se začelo ritmično ponavljati na pol ure, moram v porodnišnico
- otrdevanje trebuha se lahko pojavi po tem, ko greš lulat
- treba je dovolj piti
- v materinski šoli je rekla, da utrjevanje bradavic ali moreditno iztiskanje 'mleka lahko da lažni signal maternici (torej bi te krče lahko sprožilo tudi kajn takega)
- treba je primerno počivat

Pa še kaj bi se našlo. Skratka, Pušenjak na forumu pravi, da ti krči niso nevarni, če niso povezani z odpiranjem materničnega vratu, če ni kakega krvavega izcedka... Torej, naj nas stiska, ampak v primernih količinah in na pravi način user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1662
6.8.2006 10:54:25   
Aja1
Jaz bom kupila za začetek tiste najmanjše plenice za novorojenčka in samo en paket, ker bodo mogoče kmalu premajhne ali pa ne bodo ustrezale.
Meni trebuh otrdi cca 5x na dan, še posebno to občutim zvečer ko ležim na hrbtu...naredi se trebuh tako čudne oblike da me je kar strah...kot pol trde žoge in to samo na sredini trebuha, tako, da se te kost od medenice še vidijo....
Sicer pa imam v četrtek G in bom povedala za to otrdevanje...enkart pa tudi moram malo pojamrati, ker do sedaj sem vedno rekla, da je počutje super, nobenih problemov.

(odgovor članu ***pika***)
Neposredna povezava do sporočila: 1663
6.8.2006 14:04:38   
krfjolca
Še dve alineji glede otrdevanja:
- opazila sem, da se mi dostikrat zgodi med vožnjo - zaradi tresenja
- brez izjeme se pojavi po orgazmu ...user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1664
6.8.2006 14:27:30   
Anonimen
user posted image , meni hvalabogu zaenkrat nič ne otrdeva,...me pa mala včasih tak butne, da vse zvezde vidim user posted image

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 1665
6.8.2006 16:26:34   
krfjolca
No, sem zdajle tudi jaz tole terapijo z jogurtom opravila ... Zvečer vedno pozabim.
Samo sem pomoje še večjo štalo naredila - ne vem, če je pametno uporabit jogurt direkt iz hladilnika, kaj menite? user posted image
Mi bo še češplja zmrznila ... jao jao user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1666
6.8.2006 16:45:59   
Anonimen
joj ja jogurt, moja terapija danes šele sledi user posted image . Moram obvezno ponovit,...ima,d a se mi pozdravi user posted image . Jaz sem ga včeraj malo pretresla pa pustila par minut zunaj iz hladilnika,...

< Sporočilo je popravil matejka81 -- 6.8.2006 16:46:28 >

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 1667
6.8.2006 17:31:22   
Aja1
Sigurno ni najboljše, da je jogurt iz hladilnika....da ne boste še kakšen prehlad staknile.

Sicer pa nedelja že počasi mineva in jutri bo treba spet v službo....pa se mi prav ni ne da. V četrtek imam pa spet G in upam, da bo vse ok. Baje bom zdaj kar na vsakem pregledu dajala vodo....bo treba en dan prej še posebno veliko piti, da ne bo spet kakšnih bakterij.

Punce, a ste si že kaj izračunale, ddo kdaj še delate? Jaz delam še do 11.9., potem pa preostanek dopusta in nato od 5.10. pordniška....torej še 5 tednov in 1 dan. No, če bom pa vmes kakšen dan vzela dopusta, se bo pa malo podaljšalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1668
6.8.2006 17:38:44   
Anonimen
Jaz sem kar doma,...morala bi se lotit diplome, pa mi nič kaj ne diši user posted image

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 1669
6.8.2006 18:01:51   
krfjolca
Jaz sem itak študent. No, vpisujem absolventa letos, tako da ni nobenih predavanj. Drugače pa delam honorarno na radiu, to pa ene 3-4x na teden po 4 ure. Bom kar do konca, dokler bo šlo. Pa tudi potem bom kmalu lahko šla spet delat. Ene pol leta ne, potem se bo pa že dalo zmenit, da bo mož kako popoldne sam z otrokom, ali pa ob vikendih ... Moderiranje imamo namreč razdeljeno na pasove, tako si jutranji spiker od 5.30 do 8ih, dopoldanski od 8ih do 12.30, popoldan pa od 12.30 do 16.00 ali od 16.00 do 20.00.
Potem so še nočni pasovi, ampak se jih bom jasno izogibala (čeprav so najbolje plačani ...)

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1670
6.8.2006 18:04:35   
Anonimen
punce, dajte kaj slikice svojih bušijev v albume, da si jih ogledam,...jaz sem mojega ravnokar dala user posted image

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 1671
6.8.2006 19:01:57   
danaja1
Pozdravljene!

Punce zanima me ali se hecate za namakanje tampona v jogurt in potem takega vstavit v nožnico. A to je dobro za vnetje oz. če imate povečan beli tok in vas srbi. To prvič slišim. A je to sigurn dobro?
Lp,

PDP 24.11.2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1672
6.8.2006 19:06:49   
krfjolca
Jah glede na to, da to priporočajo tudi ginekologi, je že v redu.
Sicer pa v lekarni lahko kupiš tudi vaginalete brez recepta - mlečno kislinske bakterije ali nekaj takega - pa je isto kot jogurt. Samo tiste vaginalete so za en k*. Meni je nikakor ne rata vstavit, ker takoj ven uide. Če ti pa že uspe, imaš pa po nekaj minutah ogabno lepljive hlačke.

Mimogrede - tudi jaz sem dala slikco bušija v album, skupaj s še nekaj poročnimi slikcami, pa si jih lahko ogledate. BTW, na slikah lahko vidite tudi najino lubico - psičko, ki nama je prinesla prstana v košarici. (jih je ženin kao pozabil ...)

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu danaja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1673
6.8.2006 19:10:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: danaja1

Pozdravljene!

Punce zanima me ali se hecate za namakanje tampona v jogurt in potem takega vstavit v nožnico. A to je dobro za vnetje oz. če imate povečan beli tok in vas srbi. To prvič slišim. A je to sigurn dobro?
Lp,

PDP 24.11.2006

Tudi Pušenjak to priporoča, tako, da,...bo že držalo,...saj slabše kot je ne more bit :)

(odgovor članu danaja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 1674
6.8.2006 19:42:22   
danaja1
Krfjolca, kva si luštkana nevesta. Nekam znana se mi zdiš. Je tvoja mama učiteljica ane. Jaz sem tud iz Kranja. Trebušček maš pa mali, jaz ga mam tud ampak je pa malo večji od tvojega. No hvala bogu, se mi ni treba več sekirat. Kaj pa dojenček a kaj brca. Katerega ginekologa pa imaš, jaz imam Handžarja v kranjski porodnišnici in sem resnično zadovoljna, kljub mojim problemom.
Lp,

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?