|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke
4.10.2006 13:40:16   
viv_
Ojoj, kok napišete vsakič sproti... Se komaj prebijam!

Jaz začnem jutri s pranjem! user posted image  Pa da potem pripravim... Komaj čakam! Danes se mi je ponoči sanjalo, da sem rodila. Ampak se mi ni sanjalo o samem porodu. Tamala je bila že kakšen dan stara, tko fletna, kar podobna Mirni.

Ja, unole decembrsko dete je veliko. Moja je imela prejšnji teden ocenjeno 2800 g. Bo spet kar velika. Čez 10 dni začnem gibat, hodit, skakat, vse živo... Da ne bo potem čez rok pa ene 4 kg.

Od petka naprej sem pa na porodniški user posted image . Upam, da jo bom dočakala... Kaže dobro!

(odgovor članu blecky)
Neposredna povezava do sporočila: 3101
4.10.2006 13:51:57   
blecky
auser posted image ? akupunkturo za nosečnice? prvič slišim.. za kaj pa je to dobro?

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 3102
4.10.2006 14:00:08   
Aja1
Najprej vsem srečno na pregledu....in seveda čakamo na poročilo.

Petra, EA je v Nm zastonj (zaenkrat še) in zdaj dosegljiva tudi 24 ur na dan. Pogoj je pa ta, da prideš na predavanja in se vpišeš na seznam za EA. Dajeta jo dva anestezista in letos  jima je ni uselo dati le eni nosečnici (od tistih ki so bile na seznamu), ker sta imela ravno takrat oba drugo delo.

Tudi jaz zdaj perem samo 56 in 62. Mislim, da bo za nekaj mesecev dovolj (vsaj za 3).

MucaMaca, čestitke za prvi dan porodniške....jaz jo nastopim pa jutri!user posted image  Danes uživam še zadnji dan dopusta.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 3103
4.10.2006 14:02:14   
Anonimen
Meni je vse skupaj priporočil moj ginekolog.

Baje akupunktura:
  • pospešuje zrelost materničnega ustja
  • izboljšuje koordinacijo popadkov in s tem vpliva na manjšo porabo sredstev za pospeševanje poroda
  • skrajša čas odpiranja mat. ustja
  • skrajša čas poroda
  • ne vpliva na trajanje iztisa ploda oz. na drugo porodno dobo.

Je uspešna, učinkovita in sprejemljiva dodatna metoda priprave na porod. Primerna je za vse nosečnice, ki niso imele zdr. problemov in komplikacij med nosečnostjo. Terapije se izvajajo od dopolnjenega 36. tedna nosečnosti naprej. Priporoča se 6 terapij, ki trajajo približno 30 minut.

(odgovor članu blecky)
  Neposredna povezava do sporočila: 3104
4.10.2006 15:50:58   
Anonimen
Takole, jaz sem s pregleda in sem zelo zadovoljna user posted image , gestacijskega diabetesa NIMAM, zgleda je res bilo krivo pretirano žrtje čokolade z lešniki in pitje gostega soka user posted image . Hvalabogu.
Pikici user posted image  srček bije kot zmešan user posted image . Še vedno je z glavico obrnjena navzdol, kljub njenim akrobacijam se še ni obrnila nazaj in upam, da tako ostaneuser posted image . Sem bila res vesela. Tudi po S/F se vidi, da smo spet zrasle user posted image . Zdaj imam sicer malo bolj slabo kri, pomanjkanje železa user posted image , dobila sem 6(!) flašk nekega napitka za železo, je dr. rekel, da sem bolj med bledimi user posted image  in mi je kar 6 flašk napisal.

Je bil pa gin. nekoliko zmeden, pa mi je pozabil izpolnit v materinski knjižici glede današnjega pregleda user posted image . Mu moram naslednjič rečt. Pa že 2. me je hotel poslat na pregled za hepatitis user posted image , se je sestra samo smejala, da je malo zmeden danes.
No, potem smo se še malo hecali zarad mojih strij na riti user posted image , me je pa sestra hitro potolažila, da bojo hitro izginile.
Zdaj imam še en pregled čez 14 dni, čez 1 teden imam pa CTGuser posted image , ne vem če sem ga prav razumela, je to mogoče, da imam pol do konca samo še CTG- je? user posted image brez pregledov?

No, v glavnem dobila sem napotnico za v porodnišnico, tabelco za beleženje gibov in navodila ob koncu nosečnosti, piše kaj vse rabim za v porodnišnico in kdaj moram it v porodnišnico,... Za rešilca napotnice nisem dobila, mislim pa, da je niti ne bom potrebovala, če bo karkoli itak morjo prit po mene user posted image .

Muca Maca ti si spraševala za poporodne spodnje hlačke, jaz sem si jih zadnjič kupila v lekarni, vzela sem 3 komade, eden je menda 100 sit, imajo pa samo eno št. vsaj v naši lekarni in sicer XL. so pa raztegljive, tako, da so v bistvu manjše, lahko se pa raztegnejo na XL.

Glede cunjic, jaz sem zaenkrat oprala vključno s številko 62. Večjih nisem.

Imam pa tud jaz eno vprašanje glede CTG? Tiste, ki ste že bile, kako to zgleda? user posted image  Vem, da te priklopijo na neke naprave in kako dolgo potem to traja?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3105
4.10.2006 16:24:03   
Nogavica
Bom še 1x poskusila z vprašanjem, ker mi je zadnjič odgovorila samo urška76:
Ali je potrebno likat vse cunjice za user posted image , ali zlikate samo tiste, ki so zmečkane. Ene pravijo, da jih moraš vse zlikat, meni pa se ne da, ker jih je tooooliko.

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3106
4.10.2006 16:43:03   
krfjolca
Nam je v materinski rekla, da je treba vse zlikat. Zaradi bakterij, da se uničijo še dodatno z vročino. Vsaj prvi mesec naj bi vse likale. Mi je bila kar malo tečna, pa da sušilec ni dovolj ... Meni se tudi ne ljubi, sploh plišastih kompletkov nočem likat, ker so potem čisto trdi. Tako da likam samo bodije, majčke, žabice, se pravi tisto, kar gre direkt na kožo. Pa plenice sem tudi vse zlikala. Jaooo se mi je vleklo!!! user posted image

Danes sem totalno tečna.
Tak smotan dan!!!  user posted image

Matejka, čestitke za uspešen pregled! Zdaj se pa spet lahko bašeš s čokolado, hihi! user posted image  Mimogrede, kako ste kaj s kilami, punce? Meni se počasi preveša v drugo desetko ... Zdaj sem na 10,5. Obseg trebuha imam pa častitljivih 99. user posted image

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3107
4.10.2006 16:44:31   
**Petra**
IZVIRNO SPOROČILO: Nogavica

Ali je potrebno likat vse cunjice za user posted image , ali zlikate samo tiste, ki so zmečkane. Ene pravijo, da jih moraš vse zlikat, meni pa se ne da, ker jih je tooooliko.

Jst sem do zdej še vsako mal prelikala, pr men ni bla nobena čist, da ne bi bla za zlikat.  Naj se pa pohvalim, da so mi cunjce stale kak teden, mogoče tudi dva, ker se mi ni dalo likat. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Jah, tudi take tapridne za likanje smo na svet. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 3108
4.10.2006 16:51:13   
**Petra**
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Mimogrede, kako ste kaj s kilami, punce? Meni se počasi preveša v drugo desetko ... Zdaj sem na 10,5. Obseg trebuha imam pa častitljivih 99. user posted image

Jst jih mam 16 več. Ta podatek velja na dan 27.9.2006, kako pa je danes ne vem, sigurno pa ni enako ali manj. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 3109
4.10.2006 16:56:48   
Anonimen
Jaz sem zlikala vse cotike, tudi plišaste pajacke, samo tiste bolj *nežno*.

Glede kil... jaz sem bila na zadnjem pregledu na +16kg.

(odgovor članu **Petra**)
  Neposredna povezava do sporočila: 3110
4.10.2006 17:01:19   
marella1
Vreme je danes res smotano. Jaz sem zaenkrat na +9 kg, user posted image  pa danes že cel dan tako brca in se obrača, da se moram kar za trebuh držat user posted image

matejka81: jaz sem bila na CTG-ju že v 26. tednu. Ležiš na boku in čakaš tako priklopljena. Mene so pustili samo in so me na vsake toliko časa prišli pogledat. Merijo pa popadke ter bitje srčka. Jaz osebno sem ležala kakšnih 10 min.

pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 3111
4.10.2006 17:11:40   
Anonimen
Jaz bom likala samo cunjice, ki pridejo direkt na kožo, se pravi: bodije, benkice, žabice, vse kar je pač iz gladkega bombaža,...vse kar je plišasto pa kosmateno pa ne bom likala.

Danes me je tehtala ena druga sestra in sem na +11kg user posted image , kr vredu, no.

(odgovor članu marella1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3112
4.10.2006 17:18:44   
marella1
jaz pa še čakam na "pošiljko" cunjic, ki jih dobim od 11 mesečne nečakinje in mi bojda ne bo treba kaj dosti likati. Sem pa zato lansko leto, ko je bila sestra noseča zlikala skoraj vse kar se je dalo likati user posted image   (beri: čisto vse).
V Ljubljani je tako že temno kot bi bilo konec sveta. Bo vsak čas dež user posted image

pa pa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3113
4.10.2006 17:26:30   
taya76
Oj..Pa je spet za mano en pregled...Moj-a je tud se vedn obrjen-a z glavo navzdol,srcek tudi bije...pa z popkovino se je igral,jo je meu v ustih..Je reku ginekolog zgleda ,da mu je dolgcas in jo mau zveci...pa tko z odprtimi usti se je nastaviv kod,da bi vedu,da ga gledamo..Drgac je vse ok,se ne grem rodit,se je cas..Nasledni pregled mam pa 24.10.Upam,da mi bo uspel..Mau dolg je tri tedne...Matr tale dez pa ubija..Grem kr mau pocivat.Lep dan.

(odgovor članu marella1)
Neposredna povezava do sporočila: 3114
4.10.2006 18:07:59   
Aja1
Jaz bom tudi likala samo bodije, majčke in žabice. Ostalega pa ne, ker se mi ne da user posted image , pa tudi zmečkamo ni. No, plenice so pa že zlikane in sem se tudi jaz z njimi prav zafrkavala....full so bile zmečkane.

Moji kg so pa na +11...ja, pridno se redimo. Še dobro, da se bo to nehalo v roku enega meseca (upam). Obseg je pa 90 cm.

(odgovor članu taya76)
Neposredna povezava do sporočila: 3115
4.10.2006 18:15:27   
**Petra**
Joj, jst sm pa danes tak tečna. Non stop neki na tamalo zjam, vse mi gre na živce, danes se me loteva še nekakšna driska.... oh in oh.... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Že včeri se je vse skupi začelo, ne vem kaj bo to. Upam, da hitr mine ta situacija, ker si grem že pošteno na živceuser posted image user posted image user posted image user posted image !!!!!

Mogoče je krivo vreme..... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Upam, da ste ve kaj boljš....

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 3116
4.10.2006 18:17:35   
**Petra**
Aja, kdaj pa si šla ti na pogovor za EA oz. kdaj naj bi šel, v katerem tednu? Mogoč izberem še Nm za rodit, kaj pa vem, če ne bo šlo vse skupi prehitr.... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3117
4.10.2006 18:20:24   
Aja1
Jaz sem bila na tem predavanju včeraj. Imajo ga pa vsak prvi torek v mesecu. Če ne boš kaj preveč prehitevala, ga lahko ujameš naslednji mesec.

Neposredna povezava do sporočila: 3118
4.10.2006 19:22:12   
majas
Alo... me ni bilo nekaj dni, ker so mi glupi lastniki iklopili inetrnet, češ da nejmu prepočasi dela če sva midva gor. Sem čisto znorela! Pa naj ga vklopi takrat ko on ni gor...sem bila jezana ko user posted image in še čist odrezana od sveta in vasuser posted image
Zdaj spolh nisem uspela vsega prebrati...da se na hitro javim da ne bo spet kaj prekinilo...

Sem imela v torek pregled... meni nenormalno otrdeva trebuh in dolgo ne popusti...prav grozen občutek tako da še hoditi ne morem. In ginek.povem on pa takoj ogotovi da je mala že čisto spodaj in zato pritiska in vpliva še na otrdevanje. Je takoj preveril,če sem odprta pa hvalabogu še nisem!!! Zdaj moram samo počivati! naj še počaka en mesec no... še nimam vsega pripravljeno ...
Me pa tudi vrtoglavice dajejo...tako da tudi jaz komaj čakam da bo to za mano. Sem danes sanjala kako jo stiskam k sebi in danes sem še bolj razježena user posted image

Joj kaj ima katera od vas tudi tako močen bel tok...pri meni je kar groza hlačke imam skos mokre. Sem se že ustrašila kaj pa če odteka voda... pa se prav vidi da je tista bela tekočina. je g.rekel da je to zato ker že dol pritiska user posted image

Tako zdaj pa še grem malo prebirat pa upam da se spet kaki kabel ven ne potegne!!!!
papa

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 3119
4.10.2006 20:45:33   
Monika79
ojla souser posted image

vedno ste zelo pridne pri čvekanju user posted image user posted image

Sem bila nad novičko zelo presenečena, da so začele že decemberke rojevati, saj pomembno je, da je z fantkom vse OK, pa glede na to, da se je rodil skoraj 2 meseca prehitro ima res kar vredu kilažo in velikost user posted image user posted image user posted image

Nogavica - glede likanja bom jaz samo likala tiste cotike, katere bodo zmečkane, medtem pa mislim, da plišaste stvari ne bodo tako močno zmečkane, upam vsaj user posted image user posted image  oprala pa bom za začetek številke cotik do vključno 62.

Matejka - moram pohvaliti tvojo zibko je zelooooooooooo lepa, lepo si jo pripravila za pridhod tvoje princeske user posted image  user posted image user posted image user posted image

No da se pe jaz malo potožim, jaz pa takooooooooooooooooooooo slabo spim zadnja 2 dni da je groza, vsako noč grem minimalno 6 x na stranišče, tako, da sem taka da nisem za gledat, vsa sem zmečkana in zaspana user posted image  še katera od vas tudi hodi tolikokrat na WC?

No, da še kaj bolj veslega napišem user posted image  danes kupila za našo bebo pižamico, zeloooooooooo vesela, ker je take lepe nežno zelene barve, da paše tako za user posted image  kot za user posted image  user posted image user posted image  pa kupila še ene hlačke, pa toplomer za vodo v obliki podvodnega konja user posted image user posted image  in še kupila verižico za dudo, tako zelo lepo v nežno modri barvi od NUK user posted image user posted image  katere znamke dudic boste kupovale?

tako malo sem napisala, sedaj pa pod tuš user posted image user posted image

lp Moni user posted image

16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji.

Preden je bila spočeta - sva si jo želela,
še preden je bila rojena - sva jo ljubila,
in komaj se je rodila - bi zanjo umrla.
TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 3120
4.10.2006 21:47:00   
kaja11
Jaz spet ne vem katera je kaj spraševalauser posted image

Likala bom vse cotke, ko mi jih bo končno ratalo oprati.
Matejka.... res lepa zibkauser posted image

Mene je tudi kar malo zvilo, ko sem prebrala, da je decembrka rodila... pa kašne mere ima deteuser posted image . V bistvu komaj čakam, da se znebim tega bušla, ker sedaj pa že komaj hodim, vozim, spim,.... kot en nilski konj se počutim.... po drugi strani pa me je malo strah poroda, reakcije Urbana na malo dete,... Ah, bo že.

Urška...kaj pa če bi meni posodila svojo taščouser posted image Kaj pa če ji poveš, da bi ti bilo nerodno pred njo rojevati in jo prosiš, da ti zrihta eno drugo anastezistko. V LJ moraš imeti zelo dobre veze, da si lahko siguren, da dobiš EA.

Mucamaca.... tale akupuntura za nosečke se dobro sliši. Kam pa greš??

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 3121
4.10.2006 22:53:40   
Nogavica
Danes sem pa tudi jaz bolj pozna, ker user posted image  dela ponoči in mi je dolgčas.

Sem se tehtala in zmerila trebušček (ne vem, če ga še lahko imenujem v pomanjševalnici user posted image ), rezultat je sledeč: +19 kg, 106 cm.

Poslikala sem novi pridobitvi za bebiko (komoda, zibka) in ju dodala v album pa, seveda, bušija.
Komoda je na enem posnetku taka, kot sva jo kupila, na enem pa s previjalno površino, ki jo je dragi sam zraven napravil. Sva ugotovila, da naju ta varianta stane manj, kot če kupiva previjalno komodo. Pa še dodano previjalno površino lahko odstraniva, ko je več ne bova potrebovala in komodo uporabljava naprej (sva pazila, da nama paše v dnevno sobo) user posted image .

Danes se je zunaj kar ohladilo, meni pa prav paše ta svežina. Se mi že vsi smejijo, da sem čudna. Mama je tudi spodaj že zakurila in jo ful skrbi, da naju zgoraj zebe (centralno bodo zgoraj prišli naredit te dni), jaz pa sedim v majici s kratkimi rokavi in bosa in mi je prav prijetno toplo user posted image user posted image user posted image .

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 3122
4.10.2006 23:10:33   
Aja1
Matejka in Nogavica, lepo pripravljeni zibki. Punce a boste vse imele na začetku zibko? Midva bova imela kar na začetku že posteljico....jo je pa potrebno še sestaviti...upam, da nama to uspe v roku 10-ih dni.
Jutri me čaka pa likanje za user posted image . Še fajn, da tega ni tako zelo veliko in da ne bom vsega likala. Potem moram pripraviti pa že ruzak zame in za user posted image  in lahko gremo v Rim...no, najraje bi odšla kar na rok ali pa kakšen dan prej...tud 1.11.bi bilo ok, čeprav vsi pravijo, da "samo takrat ne".

Nogavica, tudi buši je lep...se vidi, da počasi vse rastemo. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 3123
4.10.2006 23:10:44   
Anonimen
Nogavica, tvoj trebuh je res pravi trebuh user posted image ,...Imaš pa enako zibko kot jaz user posted image ,...mislim ogrodje ne opremljeno user posted image .

Zdaj sem odposlala še nekaj mailov, jutri začnemo šteti gibe,...zdaj pa grem še malo pred TV, potem pa upam, da bom lahko malo boljše spala, ker tak fino dežuje zunaj.

Ena je prej spraševala, če je edina taka, ki hodi po 6x na noč na wc, naj povem, da jaz sploh ne štejem več kolikokrat grem na wc ponoči  user posted image ,...
Pa ful slabo spim, zgleda da se telo res pripravlja na bedenje ponoči, da ne bo potem prevelik šok user posted image .

Tamala je precej živahna in vedno bolj močna user posted image ,...ji bo treba čimmanj špinače dajat za jest he he drugače me bo začela še tepst user posted image user posted image .

No, probajte čimveč počivat, jaz bom tudi probala čimmirneje preživeti noč user posted image

(odgovor članu Nogavica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3124
4.10.2006 23:46:23   
Nogavica
Še zadnjič danes, potem pa malo pred TV pa spat...user posted image

Jaz ponoči vstanem max. 2x za obisk wc-ja. Drugače tudi dobro spim - trkam. Edino zjutraj me nenormalno bolijo sklepi v prstih na rokah, zapestja, še vedno desna noga "v koraku". Ko zadeve razmigam, je malo boljše user posted image .

Aja1, jaz bom zibko imela samo kaka 2 meseca, ker mi jo je posodila prijateljica, ki bo konec januarja postala teta, tako da je zibka že rezervirana za naprej. V tem času bova pa kupila posteljico. Če ne bi dobila zibke od nje, je ne bi kupovala, bi šla kar na posteljico, ker zibko itak hitro prerastejo. Zdaj nama je pa prav pasalo, da lahko malo finance razporediva in ne nabaviva vse naenkrat user posted image .

matejka81, tudi moja mala dela prave akrobacije in je že močna, tako da včasih kak gib že zaboli user posted image . Ti boš pa že začela šteti gibe... So ti povedali, kako to gre? Meni namreč ni čisto jasno, kaj se šteje za en gib - koliko mora biti med gibi presledka, da se štejejo vsak zase user posted image
Zibka je pa menda res popolnoma enaka user posted image .

Lahko noč vam želim user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Nogavica -- 4.10.2006 23:51:08 >

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?