|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke
2.10.2006 21:30:48   
krfjolca
Pomoje sploh še ni panike. Tole otrdevanje tudi jaz čutim, včasih tudi ponoči. Samo ne delam nobene panike, ker je G rekel, da je normalno. Maternica se pač pripravlja. Saj zdaj se pa že lahko.

Joj, moj mali se tako razkomoti tam notri, preteguje se, kot bi hotel ven prilest! Še malo, pa mi bo rebra polomil na desni, tam kjer ima nogice! A so vaši user posted image tudi bolj diagonalno usmerjeni, a so čisto naravnost? Jaz imam občutek, da ima glavico nekjena 45 stopinj, ker nogice res čutim samo v spodnje desno rebro, včasih še nižje. Pa tudi po obliki trebuha vidim.

Prejle sem se morala smejat, sem na enem drugem forumu brala - ena nosečka sprašuje, če je varno it v nosečnosti v kino, če kaj škodujejo otročku glasni zvoki. Saj ne morem verjet, no! user posted image

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 3051
2.10.2006 21:47:54   
Anonimen
Monika79, jaz sem jo vprašala če mi slučajno kaj manjka in sva šli skozi tisti seznam, kaj pač rabim za dojenčka in za mene, pa sem šla po:
- lanolin kremico (za mene)
- hlačke (za v bolnico tiste za enkratno uporabo 3 kom)
- čaj za dojenje Bebival
- krema za ritko Bebival
- mandljevo olje Bebival
- trdo milo

tako,...rekla je, da mi bo večinoma sproti povedala sploh o dodajanju hrane po mesecih (o tem res nimam pojma user posted image ), pa pač, karkoli bom vprašala, rekla je, da ne bo komplicirala, prav videlo se je, da je res totalno nezakomplicirana in res prijetna oseba user posted image .

Zdaj pa sem se tako najedla, da ne morem več sedeti in grem kar ležat pred TV, pa upam, da kmalu zaspim, ker sem že precej utrujena user posted image .

nočka novembrke!

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 3052
2.10.2006 21:54:40   
Lana_s
Matejka pa na 70% alkohol ne pozabi, ga boš rabila za čiščenje popka.

Jaz grem tudi zdaj malo pred tv. Mala je končno zaspala in grem zdaj še jaz malo lenarit.

Lahko noč.

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3053
2.10.2006 21:55:13   
Aja1
Je pa zanimivo, da pride patronažna že pred porodom na obisk. Pri nas pride šele po porodu. No, še dobro, da obstajajo forumi in izvem marsikaj koristnega. Zdaj pa kupujm že tiste hlačke za enkratno uporabo najmanj en mesec, pa vedno pozabim. Jutri jih moram pa res. A so to kaj po številkah ali so vse enake?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3054
2.10.2006 22:44:38   
Anonimen
A katera ve, a v Ljubljani tudi hodi patronazna na nenapovedane obiske? Na mojem uradnem naslovu me ze vec let ni in bodo moji starsi najbrz precej zacudeno pogedali - ona pa tudi. Kaj res ne morejo enkrat prej poklicat?

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3055
3.10.2006 4:29:47   
kaja11
Seenamojca.... nisem še slišala, da bi v LJ patronažna pred porodom prišla na obisk, pa poznam že dosti punc, ki so rodile.

Poglejte na mojo uro.... očitno so hormoni začeli delat in sem se KONČNO začela gnezditiuser posted image . Malo pospravljam, zlagam,.... Če čez dan ni cajta, bom pa ponoči zadeve zrihtalauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3056
3.10.2006 6:51:54   
Anonimen
Dobro jutro! user posted image

Tudi jaz že strašim tu naokoli. Sem pa danes spala celo do petih zjutraj, tako da malo napredka je pa le, običajno sem se namreč prebudila že ob 4.ih.
Tudi meni kar pogosto otrdeva trebuh in po malem me že panika grabi glede poroda, včeraj zvečer pred spanjem sem imela kar manjšo krizo, pa ko je itak brezveze, ker nič ne pomaga, ampak vseeno ne morem iz svoje kože.
Kakšni so pa kaj vaši občutki glede poroda?
Jaz imam take bedaste ideje v glavi, da ne bom znala dihat prav, pa da ne bom imela dost moči itd. Sem smotana, kaj?user posted image

Lep dan želim vsem skupaj! user posted image

(odgovor članu kaja11)
  Neposredna povezava do sporočila: 3057
3.10.2006 11:12:47   
Anonimen

Dan,...
punce, ste imele prav, otrdevanje se je umirilo samo od sebe. Hvalabogu, sem ga pa sploh prvič začutila včeraj ponoči zato taka panika user posted image .

Zgleda, da so navade s patronažno res zelo različne po Sloveniji,...user posted image , ali pa je prišla samo k meni, ker je pač imela čas user posted image ,... Meni se je zdelo kar fajn, da je prišla že prej no. Da v bistvu "poskrbijo" tudi za mamice že pred porodom user posted image .

Lana_s hvala,...da si me spomnila, tega 70% alkohola pa niti nimam na seznamu. Ga bom jutri nabavila user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: MucaMaca
Jaz imam take bedaste ideje v glavi, da ne bom znala dihat prav, pa da ne bom imela dost moči itd. Sem smotana, kaj?user posted image

Oja,...to se meni skoz dozdeva, da ne bom znala dihat, pa da sploh če bom ponoči rodila, ne bom imela moči user posted image  user posted image , samega poroda me ni strah, ampak mi take stvari hodijo po glavi user posted image .

< Sporočilo je popravil matejka81 -- 3.10.2006 11:15:37 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3058
3.10.2006 11:37:56   
adelinna
Matejka81 in Lana_s - pri nas tudi še nisem slišala, da bi patronažna kaj prej prišla na obisk. No, nam je v šoli za starše naredila eno predavanje o negi novorojenčka in svetovala kaj portebujemo. Je pa večkrat poudarila, da patronažne iz različnih občin različno svetujejo. Tako npr. pri nas popka ne čistijo več z alkoholom ampak s fiziološko,saj upoštevajo neka nova dognanja. user posted image  Glede na to, da se še stroka ne more zediniti kaj je prav in kaj ne, je po moje najbolje, da bomo vsaka zase našle najboljšo rešitev za naše pikce.
Tudi glede Bebival kreme sem slišala že mnogo pohval s strani mamic, pa je naša patronažna sploh ni omenila.

Kar pa se tiče napotnice za rešilca sem jo jaz dobila na pregledu po 32. tednu, skupaj s potrdilom o PDP in napotnico za porod.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3059
3.10.2006 12:00:29   
urška76
Evo mene s pregleda. Mi je naredila UZ in bo punca, tako da lahko tud kaj rozastga kupim user posted image  in pozabim na sanje in lulija. user posted image  Pa pravi, da ne bo velika, tako da bom probala po naravni poti rodit. Pa eno slikico naše bejbe sem dobila, sam jo je full slabo vidt. V bistvu se vidi samo nosek in ena našobljena usta. Je pa obrnjena na glavico in se pridno pripravlja na november. Naslednji pregled imam čez 14 dni in takrat imam tudi že CTG.
V lj patronažne ne hodijo na obisk pred porodom. Pride šele potem. Pa če te ni doma, ti pusti obvestilo v nabiralniku, da jo pokločeš in se zmenita za obisk.
Za našega Miha sem pa jaz za rito uporabljala samo Ribodermin in ni imel niti enkrat vnete rite. Lažem, enkrat jo je imel, ker se je naši mami na sprehodu pokakal in je trajal skoraj pol ure, predno ga je lahko previla. Ima pa zelo občutljivo kožo, se mu tud vsak gumbek al pa gubica prec na koži pozna.Smo na začetku skoz gledal kaj za ene žvali ga grizejo pol smo pa ugotovil da je to od dekice pa od plenice. ga pa hodim kupovat direkno k proizvajalcu v Dob pri Domžalah, ker v lekarni so tiste male tubice svinjsko drage, jaz ga pa vzamem v 250 g škatlicah, ki jih v lekarnah ni za dobit. Pa še veliko ceneje je.
Zdej pa šibam neki pojest ker sem že sestradana.

(odgovor članu adelinna)
Neposredna povezava do sporočila: 3060
3.10.2006 12:11:38   
kaja11
Urška76.... a mi zaupaš Mihove porodne mere. Kdaj so pa ugotovili, da je prevelik za naravni porod. Mene kar malo panika grabi odkar sem primerjala Urbanove mere s "ta novimi". Še en naj mi omeni velikega otroka, pa bom začela skandirat pred porodnišnico, da hočem carski rezuser posted image

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 3061
3.10.2006 12:13:33   
kaja11
Urška 76.... pa čestitke za punčkouser posted image user posted image user posted image . Moramo na vezi ostat, mi bomo dve rabili, med kolegi je pa totalno pomanjkanje (12 fantkov, 1 punčkauser posted image )

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 3062
3.10.2006 12:26:01   
urška76
 Kaja Miha je imel 52 cm, 4190 g in 35,5 obseg glavice. Da pa ne bo šlo po naravni poti so mi pa povedali po skoraj 12 urah v porodni sobi. Hvala tistemu, ki se je spomnil na EA user posted image .  Ja na vezi pa  bomo ostale, pa z Viv se je treba zmenit, ona bo mela dve pupe, pa mi tud eno rabmo. Sam ona ma eno že oddano, se bo treba za to bolj zagrebst user posted image . Pa sej je še kar nekaj novembrk, ki bodo mele punčke.user posted image  Pa mal še po kasnejših mesecih pokukaj, pa kaj rezerviraj za tvoje fante user posted image . Naš Miha si že v vrtcu dela harem. Je včeraj predno sva šla domov, tako objemal eno punčko, da ji je blo že nerodno.user posted image

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 3063
3.10.2006 12:29:44   
viv_
kaja11 - mal se umiri user posted image  morava še kakšnih 10 dni počakat, pol bo pa že počasi OK. Aja, pa še to, mi imamo 2 punce na zalogi. Morte pridet enkrat v KR - na naših srečanjih je mislim da ene 8 punc in samo en poba user posted image

Mi še vedno rihtamo stanovanje... Za znoret. V enem tednu se je sicer kar veliko premaknilo, zdaj se mi pa zdi, da spet vse stoji.

Dones imam še tamalo doma, mal se crklja, pa neki kašlja, ampak je rekla, da gre jutri v vrtec. Jaz imam pa popoldne svet staršev. Joj, kok sem pomembna... Ha ha user posted image

Pa na ebayu morim tipu, naj mi pošlje koš in se je končno vdal. Baje ga bo poslal naslednji teden. Pa moja mati je vsa iz sebe, pravi, da jo nerviramo, ker še nimamo vse zrihtano user posted image . Sem ji rekla, da je prav srečna, če je to njen edini razlog za skrbi user posted image .

Tako, hitro javljanje... saj sploh ne vem več kaj naj še pišem... user posted image

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 3064
3.10.2006 12:31:01   
**Petra**
Matejka, hvala bogu, da je vse ok in da se je otrdevanje umirilo. Malo še naj počaka user posted image user posted image user posted image user posted image

Jst sem od vsega začetka uporabljala Bübchen kremo za rito, kr tisto veliko 500 g sem kupila in je bla za dolg časa. Pa še full dobra je, res. Drgač pa nobene druge. Če je bla rita kdaj vneta, sem mičken bolj namazala in je vse zginlo. Aha, edin enkrat sem kupila od Babylove ognjičevo kremo, ko je mela fejst pikasto rito, al pa tud kasneje, ko so že kakšne ranice, odrgnine je ta krema full dobra.

Vidim, da vas že veliko razmišlja o popadkih, dihanju, porodu... no, vsaj nisem edina, ki me begajo te misli user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!

Grem dat tamalo spat, pa pridem nazaj.

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 3065
3.10.2006 15:32:26   
taya76
Dan punce...
Jst sm pa danes bla prvic v materinski soli v Velenju...Nam je predavala o dojenju...Dobili smo en mali paket,revijo mama,eno malo kremico Nivea in ene robcke osvezilne...in se nekaj nasvetov o dojenju in prehrani..Je blo prov fino...Matr jst ze komej cakam,da rodim k me kriz boli iz dneva dan bl,pa krce mam ze tud...Mam jutr pregled pr ginekologu,pa bomo vidl kako in kaj...Mene tud matra to nocno spanje,dans sm se zbudla ob stirih zutri pa sm tv.gledala do petih...Se pet tednov pol bo pa bols..
L.p.

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 3066
3.10.2006 16:27:31   
Anonimen
user posted image  Je še kateri danes tak zoprn dan?
Meni do konca. user posted image , saj ne, da spet jokam, ker je minilo že 3 mesece odkar ni več mojega lubija. 3 mesece!!!! Saj ne morem verjet user posted image  user posted image . Čas beži s svetlobno hitrostjo,...

Zdaj komaj čakam, da se Zala rodi, potem mi bo pa že ona odfrčala kam user posted image .

Pa še samevam doma, imam pred sabo kup cot za zlikat user posted image , ki se mi jih niti približno ne da,...šla bi v mesto, pa ne vem kam user posted image  user posted image ,...denarja ne smem več zapravljat, ker sem ugotovila, da mi tisti denar ki ga imam v kuverti nič kaj ne raste ampak, ga je vedno manj - kaka ugotovitev, ne? user posted image  user posted image

Odločila sem se, da bom na volitvah volila tistega, ki bo uvedel tudi nosečniški dodatek in ne samo starševskega user posted image .

Jutri imam pregled in bom zvedela ali imam diabetes ali ne. Upam, da sem imela povišan sladkor res samo zaradi pretiranega žrtja sladkarij prejšnjo noč user posted image .

(odgovor članu taya76)
  Neposredna povezava do sporočila: 3067
3.10.2006 18:06:26   
danaja1
ja res je en zoprn dan Matejka81. Ni samo tebi tudi meni. Jaz sem tud čisto depresivna ob tem vremenu, pa nimam za kaj biti ampak tale vreme jeuser posted image user posted image user posted image . Sem lih včer mojmu rekla zakaj ne bom rodila polet ampak v tem zimskem depresivnem vremenu, potem bomo pa še vse uboge in neprespane, zunaj bo hitro tema, v glavnem kriza po celi črti, pa še ven bomo šle lahk bolj mal!!!!!!!!!!!!  Jaz vem da mi bo prav grozno, že zdaj mi je. Tebe pa čisto razumem, da pogrešaš svojega lubija, saj hvala bogu da gre čas tako hitro, saj veš tisto 'čas celi rane' tebi bo pa zagotovo še dodatno pomagala mala Zala!!!!!!!!!!!!
Moj je včeraj prebarval poteljico z belo barvo, danes sva pa kupla še plavo in rumeno barvo, tako da bova malo še s tema barvama pobarvala. Potem sem pa kupla še tako luštne nalepke v BC od Disneya in jih bom potem na posteljco napopalauser posted image user posted image user posted image  Kva bo lepo!!!!!
Potem dobiva še eno previjalno od kolegice, taka lesena je, pa bo treba še to prebarvat, potem pa imava počas vse.
V glavnem punce imejte se lepo in ne pustite vremenu, da nam ukrade še zadnjo voljo!!!!!!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3068
3.10.2006 18:56:30   
Anonimen
Ojla punce...
jaz imam pa najbrz spet eno bedasto vprasanje, ampak ali imam lahko preveč oblek za tamauga? Ta vikend sem dobila tri ogromne vreče od žlahte, pa nekaj imam se od prijateljice in od drugih sorodnikov... Skratka - imam cele kupe bodijev, majčk, pajacev, že dva zimska pajaca za ven... vseh velikosti oblik in barv. Glede na to, da imam dovolj prostora za shranjevanje (obleke so ksreči majhne), ali je kakšen razlog, da jih ne bi imela toliko? A to samo pomeni manj pogosto pranje in da res lahko izberem samo tisto, kar mi je všeč in vrnem ostalo? Ali naj bom enostavno srečna in hvaležna, da imamo tako ogromno familijo, polno naraščaja user posted image

< Sporočilo je popravil seenamojca -- 3.10.2006 18:58:49 >

(odgovor članu danaja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3069
3.10.2006 19:22:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: danaja1

ja res je en zoprn dan Matejka81. Ni samo tebi tudi meni. Jaz sem tud čisto depresivna ob tem vremenu, pa nimam za kaj biti ampak tale vreme jeuser posted image user posted image user posted image . Sem lih včer mojmu rekla zakaj ne bom rodila polet ampak v tem zimskem depresivnem vremenu, potem bomo pa še vse uboge in neprespane, zunaj bo hitro tema, v glavnem kriza po celi črti, pa še ven bomo šle lahk bolj mal!!!!!!!!!!!! 

Ja, pa še to, to sem jaz tudi mami jamrala danes, pa je rekla, da se pač vsi user posted image  ne morejo rodit spomladi ali poleti. Kar je res, ampak jesen pa zima je že sama po sebi tak depresivna, da konec user posted image .

No naša zibka je pa že gotova, je dobila še baldehinček, jo moram poslikat pa dat v album user posted image . Za oprat imam še en stroj cunjic, ostalo kar imam je pa že za večjega user posted image , tam št. 68 in več.

Zdaj pa res že komaj čakam, da se ulije dež, ker me hudičevo boli glava user posted image  user posted image .

(odgovor članu danaja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3070
3.10.2006 19:43:04   
ema79
hoj,hoj,hoj
JST SM BLA PA DANES ZADNJIČ V SLUŽBI!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image
Jutri zadnji dan dopusta pokoristim in se začne porodniška! Je blo kr mal hudo danes. Sem mal zakuske naredila pa smo tak fajn kolektiv, da mi je blo kr mal hudo!
Ampak jutri se začnejo intenzivne zadnje priprave na prihod mojga dojenčkota (cunjce ipd.).
Kupit moram še kozmetiko,peno za previjalno, ker mi jo je dragi sam naredu in pa pleničke. Aja, pa torbo zame moram še pripravit.
Danes sem tudi imela pregled. CTG je ful lepi, je rekla G, kri mam super, vodo tudi, zaradi moje teže(16+) nič ni težila, je rekla da sploh ni panike. Dobila sem napotnico za porodnišnico, za prevoz z rešilcem, vse izvide mi je dala zraven, zdj pa še čakam na izvide od tokse in hepatitisa.Bila pa sem tudi pohvaljena, da sem zdržala do konca v službi.
Naslednji pregled imam že naslednji torek in sedaj bodo tako pogosti.
Komaj čakam, da se znebim trebuha.
Eno vprašanje- ali je res boljše, če ti voda odteče doma, da pokličeš rešilca, kot pa da te kdo od tvojih pelje?
Mejte se babe!
Aja, krfjolca, ti si moj idol (zarad šole)!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3071
3.10.2006 20:07:25   
adelinna
Matejka81 in Danaja1 - pa takole poglejta: rodile bomo novembra, potem bomo en mesec itak notri, da si tudi me malo opomoremo, potem pridejo prazniki in ko bo tukaj pomlad, bodo naši otročki ravno toliko veliki, da bo pravi užitek z njimi hoditi na sprehode in se nastavljati nežnemu pomladanskemu sončku.

Ema79 - nam je babica v materinski šoli rekla, da je v primeru, če nam odteče voda, pomembno to, da pridemo čimprej v porodnišnico. Včasih je hitreje, če te peljejo tvoji kot pa da čakaš na rešilca. Če te peljejo tvoji, daš pač tvoj sedež v ležeč položaj in je.

(odgovor članu ema79)
Neposredna povezava do sporočila: 3072
3.10.2006 20:32:35   
viv_
Ojoj punce, a ste videle, že ena decemberka je rodila... Me bomo še čakale, a ne?

Jutri ima moj dopust user posted image user posted image , bomo spet malo doma rihtal. Pa prav vesela sem, da se bo vreme poslabšalo, da bom imela obstanek doma, da zrihtam par zadev. Ampak moram po ene stvari na občino user posted image . Kok to sovražim!!!

Zdej grem pa ta veliko dat spat user posted image

(odgovor članu adelinna)
Neposredna povezava do sporočila: 3073
3.10.2006 20:54:44   
Anonimen
DECEMBRKA???? KJE?? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3074
3.10.2006 21:08:37   
Aja1
U...sem šla zdej brat še decembrke in res je Zasanjana rodila (rok je imela 1.12.) sina Alekseja 44 cm in 2200g. Sem zdaj to naglas mojmu prebrala in je rekel..."Dej pejt ruzak zrihtat, da ne bom cele omare moral prinesti v porodnišnico" user posted image  Šele zdaj sva dojela, da gre zdaj lahko pa tudi pri nas že zares....mašina, me je kar strah.

Sicer pa sem bila danes malo pri frizerju, potem sem imela še predavanja za EA in se 100% odločila, da jo bom vzela. V Nm je zastonj in 99% zanesljivo jo dobiš. Super....me je zdaj vseeno malo (ampak res čisto malo) manj strah poroda.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?