|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberke
8.9.2006 16:29:14   
naja78
punce,jest še kr vztrajam doma,ker pomoje je vse ok.pomoje se je res tko namestil,da samo trza in malo pomigne.
samo res čudno-bul ni več,...premišljevala pa sem,da je verjetno res bolj močan fantek(boga jaz pr rojevanju....moj je bolj športne-atletske postave),in da nima placa.vsekakor sem bla par dni nazaj brihtna,o štetju gibov,pa se jih bom mogla poslužit,......že mora tko bit.....user posted image user posted image

punce...a se vam je trebušček že spustu??? jaz ga mam res še čist gor......

vava:ti ga maš nižje,....se ti je spustil,ali ga imaš skos tko???

se pa definitivno bolj počutim,celo oba,ker se je malo shladilo.......matr pomoje moj fantek ne bo mel rad poletja-vročine tko kot jaz,se pa bo rad kopal,vsaj upam.....

vsekakor bom pozorna in upam,da bo vse ok,nočm panike zganjat....

pa še to:
a se vam tudi dogaja,da ne marate več tok obiskov.....???user posted image jutr sem kjr enga skenslala,učeri sem komi 1 preživela,ko se mi je obetal drug in sem se zlagala da odhajam od doma-po nakupih.....user posted image sem žleht,...

sem zelo družaben človek,ki ima rada svoje prijateljce in obožujem čvekanje,samo zadnje čase pa sem raj z user posted image user posted image user posted image .
sem glupa???

pa tud jest skos scat hodim....muki1 veš.....komi se pošč....pa opet...kr neki mi dol tišči....no sem že bol vole

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 2326
8.9.2006 16:56:41   
vava
lucika - meni so rekli, da spalne vreče ne smeš od začetka uporabljati, ker lahko otroček notri zleze in pol ni fajn
no naja78  hvala - jaz sem se pa ravno spraševala, kaj pomeni trebuh imeti dvignjen ali spuščen. Meni se zdi, da ga imam že ves čas približno tako. Mogoče če se je spustil za kakšno malenkost, ampak meni se je bolj zdelo, da je zrasel in ga zdaj, če sedim lahko na noge naslonim.
A bi se mogoče še katera fotkala, da bi lahko videli kaj pomeni dvignjen ali spuščen trebuh?
Po današnji dekompresiji še vedno ne vidim kosti na levem nartu.
gaya ti kar počakaj - naj najprej septemberke opravijo svoje

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 2327
8.9.2006 18:34:55   
gaya

ah, sej jst še nikamor ne bi šla, ampak naš user posted image  je pa očitno že res sit tega tesnega treebuščkauser posted image , ampak danes mamici nič ne nagaja, tko da je kr v redu.
Punce rabim vzpodbudo, nekako se ne morem spravit k pucanju kuhinjskih omaric, pa bi blo fajnče bi jih user posted image , pa kr mimo hodim in se delam da so ful čiste user posted image .

Jst sem tud skoz sama, no več al manj, ampak sem se že mal navadla, je pa zato toliko bolj sladko ko mava končno vikend samo za sebe. Aja, no moj vsaj domov hodi spat user posted image . Sem pa danes varuška ta priženjinih otrok user posted image , dobr da sta že tolk veliki, da ju ni treba več pedenat. Ta mlajša pa take biksa, da se moram prav nasmejat, prej je latala po balkonu z metlo med nogami in se delala da je čarovnica. In če jo kdo vpraša kdaj pride bratec oz sestrica pravi, sam še tolk in pokaže 1 cm med palcem in kazalcem user posted image user posted image ,.... Ravn prej je trebuhu razlagala, kaj je počela v vrtcu in a mi verjamete, da je mali res brcal, kakor da ji odgovrajauser posted image ,....

No zdaj bom šla pa na kavč gledat dnevnik, pol bom otroke sporavla spat, pol je pa vrjetn že kaki fajni film.

Aja meni se trebuh tud še ni nič spustil, ampak ostali pa pravjo da se mi kao je user posted image , ampak jst mam še vedno težave z dihanjem.

Aja pa še nekaj me zanima, vse otroške trgovine sem pretaknila, pa nisem dobila posteljninice za kovterček za zibko. Vsa posteljnina je prevelka. A katera ve, kje bi to staknila user posted image .

Škoda, k ste nekatere tko daleč, k tud samevate, bi lahko kofetkale. Aja še vedno nimamo datuma srečanja. Dajmo user posted image , bo treba pohitet, da bomo še vse v enem kosu user posted image .
No zdaj pa res grem.

lep večer

30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 2328
8.9.2006 19:04:13   
moci
čav puce, kaj ga pa serjete s popadki???
sem slišala, da je v porodnišnici nora gneča, ne morem verjet. že zadnjič mi je en razlagal, da sta z ženo porodno čakala.user posted image kako je to možno. mene je straaaah
naja, jaz se kar ljudem izogibam. ker se hitro skregam, pa kar na živce mi grejo.
pol so pa še vsi neki pametni.
ravno sem bila pri sorodnikih, ki so me na vsak način hotli prepričat, (že 100.) da mora moj mačkon nujno stran, če nočem met bolanega in ne vem kaj še user posted image
sem čist znorela, po mojem so se me kar mal ustrašliuser posted image
drugač sem pa dons zadnjič delalauser posted image je kar mal čudno za 1 leto zapustit službo
pol bo pa še bolj čudno nazaj prit...user posted image
čakam dež....
tale sopara je groooozna. sem se žee 2x stuširala, pa ne pomaga

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2329
8.9.2006 19:25:05   
Arabela
Lucika, jaz imam takšen ležalnik, da sem ga lahko slekla, tako kot lupinico in sem sušila na soncu.. oprala zjutraj, do popoldneva je bilo suho...

Gaya, a si pogledala v trgovini Odeja... vem da sem jih videla v trgovini v Mb, drugje pa ne vem kje je.. tudi na internetu imajo spletno stran, vendar ni tako podrobna...

Jaz se bom slikala jutri... bo dragi naložil slikice, ker meni ne uspeva....

Zdaj si grem po pizzo!!!!! NJAM....

Lep večer in mirno noč vam želim

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 2330
8.9.2006 20:15:29   
vava
gaya - jaz sem dala posteljnino (prevleko za odejo, vzglavnik in polnjen ščitnik za posteljico) sešit v Art pletu v Kočevju in me je vse skupaj prišlo 5.000 SIT, sicer je za posteljico, ampak bi gotovo tudi manjše sešili. Ti prilagam fotko za vzorec (blago je tudi njihovo), imajo pa še par vzorcev in ko porabijo balo, nabavijo nove. Če želiš jih pokliči, pa se poskusi zmenit, mogoče ti celo pošljejo 01/895 45 06 - ga. Darinka - zelo prijazna gospa. Aja pa še to bombažna jogi rjuha me je prišla 1.200 SIT (120x60)
user posted image

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 2331
8.9.2006 21:28:52   
štorkljica
Večer punce!
Par dni me ni pa sem 1 uro brala kaj ste napisale...pa to je za znort...sploh več nevem kaj vse sem hotla napisatuser posted image user posted image  Res ste pridne, če bi dajali kake nagrade za trač glede user posted image  bi oktoberke 100% zasedle prvo mestouser posted image user posted image user posted image
Pa še ta počasen internet...user posted image

No v glavnem, v torek v Grazu nakupila vse za posteljico razen jogi prevlek ker v AVT očitno ne poznajo mere 120x60 ampak samo 140x70, potem nakupila skoraj vse cunjice (en blazno srčkan kompletek za zimo, št.68- edino kar se sprašujem je če ni to malo prevelika ŠT. za od decembra dalje???) in še ostale drobnarije take srčkane pa uporabne.
Pol v sredo GIN pregled, končno tudi z UZ-jem. Jaz mam vaginalni pregled na čisto vsakem pregledu (to je blo do zdaj 9x) in to je bil zdaj 4 UZ. user posted image  tehta 2600g, nevem koliko je velik ker mi ni povedalauser posted image  Ta kilaža se mi zdi vredu, mi je rekla da bo mel cca. 3kg, kar pomeni lažji porod...UPAM DA RES!!!!!user posted image  Sam koliko vidim po vas izkušenih to sploh še nič ne pomeni ker ti podatki očitno niso bogsigavedi točniuser posted image  Torej zaprta sem še ful, visoko dvignjeno je vse skupaj (biba očitno ne namerava še tko hitro iz brlogecauser posted image ), trebuh se mi še ne spušča, drugi teden začnem 38. teden mam pa po novem filing da bom šla krepko čez rok, tam okoli 3-7 dniuser posted image  Sam jaz se ne dam in bom probala to malce vzpodbudit, recimo danes sva si z user posted image  privoščila en ornk user posted image  In to po dooooolgem cajtuuser posted image user posted image user posted image  Drugi teden pa začnem še pospešeno trimčkat in un malinov čaj pit. Aja spola pa nismo 100% definirali, ker je bil čist skupi zložen, sam je GIN rekla da po bežnem pregledu predvideva da je bolj podoben meni kot mojemuuser posted image  Torej kar moj že dolgo sumi, da bo user posted image  
Obseg trebuščka mam pa 107cm, teža +17kg (mi je kar user posted image  ko o teži pišem user posted image )
No potem včeraj me je napadla depresija (polna lunauser posted image ), cel dopoldan semuser posted image user posted image user posted image ...brez pravega razloga seveda, po 13 uri pa sem se spravila k sebi in počistila celo stanovanje od stropa do tal. Zvečer pa ležala na kovču ko en invalid ki medenice ne more premikatuser posted image
Danes pa smo meli na obisku neke tastove sorodnike iz Kanade in iz nekih SLO predelov, pa je blo zlo fajn, vsi so eni taki veseljakiuser posted image
Zdaj pa je večer, moj je v službi (nočni šiht), aja prej sem še neki speglala za user posted image , pa jutri še neki za speglat pa za oprat, pralni stroj zadnje cajte dela 100/h, upam da bo še neki cajta zdržal ta tempouser posted image user posted image
No med vsem tem pa še zmeraj otekam ko slon, prsti na roki drevenijo, mam zmanšano moč, večino kar primem mi pade iz rok, noge oz. stopala...brez komentarjauser posted image user posted image  na obrazu se mi že kaže utrujenost, začela sem pospešeno izkoriščati mobilne zmogljivosti dragega in ga niti slučajno ne šparam več, zdaj on meni streže in mi vse k "riti" nosi, naj se malo navadi user posted image
Pa še to:
kje kupujete te malinove čaje za popadke (lekarna??)

Lep vikend vsemuser posted image user posted image  pa kaj lepega počnite

Nočko

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 2332
8.9.2006 21:48:58   
Pikicapokica6
Gaya definitivno se ti splača pogledat v Odejo. Tam sem jaz dobila prekrasne stvari. Imajo res dobro izbiro. Jaz sem šla kar v Šk. Loko v tovarniško trgovino, kjer imajo mogoče še mal cenejše stvari, pa velikokrat tudi kaj v akciji.
Naja78, se ti pridružujem. Kadar je moj možek v službi in sem doma sama, sploh ne hodim več odpirat vrat. Se ponavadi potem zmislim, da sem bila v shopingu. Kadar pa drugače ne gre, pa ratam ful živčna in komaj čakam, da se skidajo. Sploh nimam več potrpljenja in kljub temu, da sem veliko sama, kar moram biti sama. Če mi pa zapaše družba, pa koga pokličem in si privoščim kakšen skupen kofetek.
Imam slikico mojega trebuščka, toda men je nikakor ne rata pripeti sem. Bom mogla možeka prosit za pomoč. Se mi je pa mejčkeno že spustil. Čutim, da lažje diham, ker prej me je včasih res dušilo, oz. sploh do zraka nisem mogla.
Drugače pa pri meni nobenih popadkov, do sedaj še niti enegauser posted image  Ko vas takole berem, vas veliko že to doživlja, pa čeprav ste tudi nekaj tednov za mano! A to boli?

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 2333
9.9.2006 7:02:53   
muki1
Dobro jutro.

Joj, jaz sem pa že od 5.00 pokonci. Uganite, kaj me je prebudilo. Poln mehur, valda, potem pa še napad nadležnega muskitoja user posted image .

Naja 78, meni tudi ni več za obiske. Ne da se mi pedinat drugih, še posebej ne, če pridejo z otroki, ker potem z našo malo šefico naredijo takšena kaos, da eno uro pospravljam. Pa tudi kam iti se mi ne da preveč.
AMAZONA, za tabo sem pa hotela danes že izdati tiralico, ker te že nekaj časa nisem brala. Sem si te že predstavljala, kak čakaš na vrsto za tuš v soboški porodnišnici user posted image . A si bila mogoče v sredo v Šparu? Ker sem pri vhodu videla eno punco, ki jo na videz poznam, pa ji je isto ime kot tebi. In glede na to, da imaš bolj redko ime, pa tudi tista je bila noseča, sem posumila, da bi lahko bila ti. Sva se srečali pri izhodu. Jaz sem ravno telefonirala, mala je letela pred mano, pa se mi ni izšlo, da bi še tebe pobarala, pa tudi malo mi je bilo nerodno, da bi kar eno ogovorila: Si ti mogoče Amazona?
Jaz sem pa taka debela user posted image  s kratkimi lasmi in polmetrskim narastkom, ker mi še zmeraj ni uspelo do frizerja.

Tiste ki se pritožujete, da ste veliko same, pa vam je hudo - v tolažbo; jaz nikoli nisem sama in me spet to moti. Ko bi rada počivala, se podim za Nežo, včasih sem tak zmatrana, da bi zaprla oči in zaspala v sekundi, pa ne morem. Nonstop imamo razmetano, cotike kamorkoli pogledaš, igrače kamorkoli pogledaš. Igra se 10 minut eno stvar, potem že drugo. Tudi ko pride mož iz službe mi ni kaj veliko v pomoč, ker ima poln kup dela zunaj. Imamo blazno veliko trave za pokositi, potem je veliko dela z preurejanjem, kakšen dan potegne v službi....... zmatraaaaaanaaaaaaaaaaa user posted image  user posted image  user posted image

Drugače pa sem slabe volje. Včeraj sem ju malo spakirala od doma, češ da bom počivala, potem pa sem se spravila omare praznit, ker v naslednjem tednu jih selimo. Potem pa mi je prišla še ena gospa, ki se ukvarja z meritvami - sevanj in podobnih stvari. Moram reči, da nisem ravno vraževerna, vendar sem si že preden sem rodila Nežo, dala od iste gospe izmerit položaje, ki so ugodni za namestitev postelje, pa tudi zdaj sem jo prosila, naj mi izmeri sobo, ki bo naša bodoča spalnica. Glede na to, da sem v mislih imela že narejeno celo spalnico moram reči, da mi je totalno porušila načrte. Ravno tam, kjer sem nameravala imeti otroške postelje, potekajo neka stičišča ne vem kakšnih točk in vodne žile. Bljak.
Mi je pa gospa to izmerila zastonj, ker se z mamo poznata, tak da mi ni ničesar ponujala naj kupim, kot to počnejo eni bioenergetiki, pa ji kar verjamem, čeprav je mož skeptičen. Moram se malo izobraziti v tej smeri, pa malo na internetu pobrskati. Ampak sem slabe volje, nobena stena ni primerna, da bi nanjo naslonili postelje. Kvečjemu 30-50 cm od stene. Kak bo to zgledalo user posted image

No, ker sem včeraj tak pridno delala, sem seveda vstala z občutkom, da mi bo zdaj zdaj dete direkt ven padlo.
Pa o popadkih pišete. Jaz sem jih sicer imela že enkrat, tak, da zdaj vem, da jih še nimam, ampak me nekam čudni krči pestijo in me bolijo nekje pri zadnjici. A katera ve, kaj je to? Mogoče tudi kakšna vrsta popadkov.
Danes grem kupit malinov čaj. Sem že malo pozna. Če pa sem dekle z vasi, pa nisem velikokrat v mestu user posted image .

Katera že piše, da ji večina stvari pade iz rok? Hvala enako. Jaz sem se že navadila, da jih pobiram z nožnimi prsti, ker mi je nekak lažje, kot pa se 50 x dnevno pripogibat. Sem že kar izurjena. Pa nonstop bosa user posted image .

Lep pozdrav.

< Sporočilo je popravil muki1 -- 9.9.2006 7:03:43 >

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2334
9.9.2006 7:58:53   
Arabela
Dobro jutro user posted image !

Jaz sem spet edina auf pri nas, user posted image  in user posted image  še prijetno dremata.... jaz pa sem že internetizirana, hahaha...  Danes sem vstala že ob 4.45, pojedla zajtrk, bla gor do 6ih in nato nazaj spat...  Grozen ritem.... le kdaj se bom prav naspala?! Verjetno nikoli več....

Amazona, ko berem tvoje poste, kot da gledam mene... čisto isti se dogaja meni... no edino depresija me še ni napadla... punce držte se...

Danes gremo pa na "službeni" piknik z user posted image ... njegovi sodelavci in družine... saj se kar veselim, upam le da ne bom preveč utrujena...

Lep vikend vam želim.. pa javite se kaj da ne bo dolgčas

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 2335
9.9.2006 8:20:33   
gaya
Jutro,

no pa da se še jst pofočkam. Spanje je bilo kar nekako v redu, kljub zabasanemu nosu in občutku, da mi bo kašelj požgal pljuča in grlo user posted image . Ko sem že mislila, da je vsega konec, me je včeraj napadel še kašelj in iz oči mi je začelo tečt. Sam k grem kam vn opažam, da je vliko ljudi prehlajenih in brehajočih, tko da očitno ne napada tole samo user posted image ....

Mene moji popadki-če so pravi nimam pojma- niti ne bolijo kot so zoprni. Boli me v križu, potem pa mi otrdi spodnji del trebuha in pa zvijanje kot pri ta user posted image , ampak bolj lahko rečem da je zoprn občutek kot pa neka huda bolečina. Moram rečt da je še masaža presredka hujša user posted image ....
Čaj iz malinovih listov sem pa jst kupla v domači lekarni in sicer 2 paketka in mi ga bo počasi že zmanjkalo, tko da če tole kaj pomaga bi moral naš otrok kuj vn padt user posted image ,....

Danes popoldne gremo pa mi pogledat enga mičkenga user posted image  od prijateljev in mam občutek, da bom spet cela user posted image  in bom še težje čakala svojega. Tamalidve pa se tud že ful veselita, da bosta mečkale user posted image . Edin mal me skrbi, k tko kašljam, da ne bi jst kake bacile raztrešala, tko da jst se mu bom vrjetno bl ognila, da ga ne bi revčka kuj okužila user posted image .

Zdaj pa šibam naredit zajtrk za mulčke, pol pa v delovno akcijo, pol pa že moj izgubljeni možek pride iz službe user posted image . In bomo skupaj cel 1 dan in pol user posted image user posted image

Se še kaj javim.

30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 2336
9.9.2006 8:51:43   
lucika
no, jaz sem pa zdaj vstala. dokoncno. vmes pa enih petkrat za lulanje:)

skoz se mi je nekja bledlo o cotkah. da pri stevilki 62 nekaj ne smem peglat. pa se zdaj ko bedim nimam pojma kaj. ampak celo noc samo o tem...

katere stevilke si boste pripravile, tiste, ki ne kupujete sproti? 56 in 62, je to ok, ali boljse se 68? jaz sem zdaj locla po stevilkah, pa posebej perem, in bom naredla posebej kupcke. imam pa en kup teh majck za zavezat, pa pri vsaki stevilki en veliiik kup pajavckov, vecina plis z nogicami, brez rokavov. par tudi z rokavi in par tankih bombaznih. a bo to ok za zacetek. ker berem o hlackah do pasu, pa bodijih... kaksno jopico za navrh se rabim, ne? pa debelejse hlacke tudi? imam se dva pajacka, bombazna, kar fino podlozena. pa ne vem, ali je to za cez, za ven, ko se ni za bundico pajaca, al je top za v pojstlo?
ono, zokni, kapice in to...to bom ze... tele osnovne stvari me bolj jezijo. ker sop cotke stare, se mi vedno zdi, da bom pol mela enga revceka v pajackih, vsi ostali otrocki bodo pa v bodijih in hlackah do pasu:) saj se moda tud ne spreminja tak ful, al ja? mislim, kaksne misli, ne?...
se mi vidi, da je prvi bejbi, ne?

uspelo mi je vceraj kuhinjske ploscice spucat. se cuje, ko da je praznik, samo ni cist tak... imamo take svetle, najemnisko stanovanje; pa sem si jih malo polepsala s servetno tehniko. in sem zdaj svoje soncnice vse dol pometala, zdaj pa pridejo nove rozice na vrsto. borduro si naredim, pa je kuhinja kar bolj prijetna. no, toliko o namenjenem pucanju eleementov.

jaaa, pa glava me ful boli, ze od vceraj. tak da mi je slabo zraven. pa ce sedim, lezim, ali hodim. ne vem kaj bi to bilo. ja, pa pritisk imam povisan. spodnji je ok, je pod 90, zgornji mi nekaj nagaja, od 140-160. to ni najbolj ok, ne? upam, da ni kaj nevarna kombinacija z glavobolom.

pisite...

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2337
9.9.2006 11:07:35   
frrrr
sam ste pa res pridne... pišite kot nore... sploh ne folgam brat user posted image

kaj dogaja pr nas? dete se počasi umirja... vsake tolk časa še kak hitr gib... drgač je pa tako kobacanje iz ene strani trebuščka v drugo stran... in cel trbušček gre z njim user posted image prav smešno se vidi...

izmerila sem obseg trebuha... sem že na 104... zdi se mi pa, da je še visoko in se ne spušča še kaj... bom pripela kakšno fotko drug teden...

včeraj oz. v četrtek ponoči sem začela s šopingom oblačilc... mal prerskala oglase in se dogovorila za nekaj oblačil - rabljenih, ki jih punce prodajajo... včeraj pa sem se v MBju odpravila še Aladina in H&M. kupila sem malce debelejši kompletek št. 62, 2 majčki št. 62, 1 trenirkico št. 68, dvoje nogavičk in ene termo naogavice, kapico za odhod iz porodnišnice. morem pa prej preverit kaj sem preko neta nabavila, saj bi sicer lahko česa bilo preveč, nekaterih stvari pa premau... bomo drug teden nadaljevali user posted image sem bla čist boga, ko sem videla vsa ta oblačilca... pa še cene mi niso ble tko blazno visoke, čeprav se potem hitr nabere user posted image ampak, ker sva se dločila za denar in ne za paket, sem rekla, da bomo tist denar namenili za oblačilca (če bo ratalo tja nekje do 6. meseca... nisem glih specialist kolk česa potrebujem user posted image )

punce, zdej morm pa šibat... imamo eno praznovanje, pa je treba še pod tuš... se zjutraj zbujam čisto prepotena in imam občutek, da zvečer sploh nisem šla pod tuš... men je še vedno vroče, ve pa nekaj o ohladitvah govorite

lucika, ne preveč delat! pa naj ti ne bo dolgčas! aja, drugače imam pa jaz še nekaj svojih oblačil... pa me je tut skrbelo, da bo dete v njih tak klošar... bom drug teden malce pripravila in videla kk kaj zgledajo.
gaya, počakaj še mau... pa čimprej se pozdravi!
muki1, ti tut šemau počak... se e ne mudi
amazona, sej 17 kg ni tolk... js bom v tvojem obdobju tut verjetno na tej številki.. mi zadnje čase full pašejo mlečni izdelki... v knjigi pa piše, da se jih je potrebno izogibat v večjih količinah, če teža narašča user posted image
naja78, men gredo obiski večkrat na živce, če jih je preveč nankrat in vmes nimam dneva ali dveva zase, za moža in pričakovano user posted image tko, da jih ponavadi kar lepo razvrstim na določeno obdobje user posted image če je v enem tednu več kot 3x neka obveznost (poleg službe), se počutim čist izčrpano, zato raje več planiram.

no, zdej pa res šibam...  pridne bodite!

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 2338
9.9.2006 12:06:16   
mis
Mene pa caka precej aktiven vikend. Vceraj sem bila se v sluzbi, drug teden ne grem vec, ker pride kolegica ki sem jo nadomescala nazaj. Ce me bodo ta teden se kaj rabili me bodo pa poklicali.
Vceraj sem bla pol cel teden v LJ, sem sla pogledat 2 meseca starega dojencka, pa pr eni kolegici sem bila, vrnila sem se ob enajstih. Cel dan... Sem bla kar utrujena.
danes pridejo k nama prijatelji na srecanje, ki ga imamo 1x na mesec, pa je treba vse pospravit in pripravit...
Jutri praznujemo 2. roj. dan necaka... Skoz nekaj. Superuser posted image user posted image user posted image

Vidim, da nekatere resnicno ze matrajo popadki. Me prav zanima katera bo prva. Mislim, da ko bo rodila prva oktobrka me bo pa zvilo, da zdaj gre pa zares. komaj cakamuser posted image

Uzivajte na soncku in nic slabe volje. Mene pa kar razganja od energije in dobre volje. Vsi me smo gledajo, kako se lahko tako dobro pocutim in kar zarim. Sej, upam, da me ne bo pol tok bl usekaluser posted image

Imejte se!

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2339
9.9.2006 12:27:00   
Evik
bro jutro vsem skupaj. paše bil malo sam, se počasi kobacati iz sanj, prebrati mal knjige, povedat muci, da je zbirčna... ko pride vikend se kar težko še prisilim da bi kaj delala. ampak moram še en tekst napisat... in to čim prej. samo kadar se mi tako ne da, kot zdajle, mi to preveč časa vzame, tako da bolj verjetno da se bom lotila tega zvečer.
danes me je pa krč zgrabil, ko sem se v spanju nekaj pretegovala...še zdaj čutim.
pa malinov čaj še tudi nisem kupila, olje za presredek pa sem samo še nisem začela z masažo.
kako hitro bežijo tedni! do torka še intenzivno delam, potem pa ne več in takrat po še čisto malo do roka. danes je 35 teden. in zna bit da me bo tudi malo zvilo...
včeraj sem imela prijatelje na obisku - saj je bilo luštno, ampak res je drugače, nek drugačen odnos in atmosfera je. najbrž sem jaz njim druga, ko se noseča in ne vejo čisto kako in kaj z mano pa tudi meni so neke stvari postale nezanimive.
ta-mauček pa se tudi pri meni tako premika čez cel trebuh, sem včeraj kar obsedela in gledala, kam odhaja moj trebušček. merila se pa nič nisem, ker imam samo obrtniški meter.
vreme je super in jaz grem na kosilo z nečakom, ki je imel pred kratkim rojstni dan - odrašča mulc...

lepo se imejte čez vikend!
Evik

SVAKOGA DANA U SVAKOM POGLEDU SVE VIŠE NAPREDUJEM...

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 2340
9.9.2006 13:19:09   
naja78
hay.
rižota kuhana,čakam še da moj lubi prnese peso iz štacune,obisk mi je uspelo skenslatuser posted image ,sem si pa prvoščla spanje do 8h.
matr res da sem se parkrat(4xnajmanj)zbudila ponoč,ampak kr nazaj zaspim.user posted image
D roka je v ku.......user posted image ,mi ful mravlinč,ampak bo verjetno s porodom bolj.user posted image moti me pa ful.

morm si še jest poslikat vampek.....user posted image
mali moj fantek je kr neki priden,se kobaca,vemdar so gibi kar definitivno fdrugačni,pomoje ima manj placa,kot sem že rekla.

lucika:jaz imam večinoma št.56 in 62,potem pa bomo vidli,itak če se široko povija malo pobere plenica in povijalna.jaz računam da bo velik tam okol50-53cm.
pod pajacke,take plišaste z naramnicami,bom jaz dala 2mako majčki ali benkici(za not),pod pajacek še žabice,če pa kam greš pa definitivno še kaka topla jopica ali pulaverček in seveda če bo še bolj mraz itak računam da konc oktobra bo,še kak pajacek iz flisa...ali pač podobnega čez,.....notri itak ni zdravo preveč kurit,ker je pl suh zrak,tam do 22-24 stopinj.

jojjj naj me kera poprav če narobe razmišljam.
tiste,ki pa bote rodile prej,je pa druga pesem.....

gaya:kupi si GRANOBIL pastile,lahk jih ližeš
muki1:nehi s temi sevanji,kje lahk spiš,kje pa ne

matr ko sem jaz delala na šihtu(rtg-ju)sem spala ko ubita,..res ker sem mela stalno eno in isto dozo sevanja v sebi....ko sem bla na dopustu sem slabo spala,.....

mamica81:mislim da ni nujno da imaš lažne popadke,so zoprni,ampak baje ne bolijo,no jaz jih še nimam,...bom pol filozofirala

vava:mislim da b BC stane postelnina za zibko,seveda ne una najbolj draga.......okoli 4.000 sit

jaz sem v BC kupila ful lepe postelnince po 3.500 sit imaš jih pa tudi po 20.000 sit in več,.....

mojceca:reč jim da boš z mačka klobase nardila,ko boš rodila,da jim zapreš šnoflo,mene to tud podkur,matr kaj so eni pametni,.....jaz take kr ignoriram....

se še pišemo....aja novemberke so nas prehitele.....user posted image user posted image

(odgovor članu Evik)
Neposredna povezava do sporočila: 2341
9.9.2006 15:27:06   
moci
joj babe, pazte kaj je men dons od mojga sestra izjavla. če lahko pridem k njeni prjatlci, ker bi ona ful rada vidla user posted image pa trebuh pošlatala! halo!!! sem čist znorela. pa kaj je s temi babncami, a mislijo da sem na raztavi. sem rekla, da pol pa najbolš da grem v živalski vrt, da si me fino ogledajo. me zanima vaše mnenje. a ni to ponižujoče???
je že čez 20, pa je čista pubertetnica. sprašuje me če bo lahk user posted image pokazat nosila, pa kar naprej me šlata, če brca. meni gre pa to fuuul na živce. sem povedala, pa ne pomaga

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 2342
9.9.2006 15:51:13   
štorkljica
Novemberke so že začele?? Uuuuu...pol smo pa me definitivno kmalu na vrstiuser posted image
Muki1 sem bla pa v sredo res v Šparu, tam med 13 in 14 uro sam se ne spomnim nobene nosečnice s polmetrskimm narastkom, ki telefonira in otroka loviuser posted image user posted image  Saj moj narastek ni dosti manjši, si bom ta teden lase pobrvala. Res pa je škoda da se nisve končno spoznale, lahko da sem bla jaz (lasje v čop, vijolično rožičasta majica s tričetrt rokavi, črne hlače, otečena, utrujena, z velikim trebuhom...)
Arabela midve bi se pa tudi mogle videti in primerjati kera je bolj hin, ker mislim da sve si že ko sestriuser posted image  Depra pa me je napadla po mojem zaradi polne lune + hormoni = user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...itd. Noro v glavnem...
Gaya jaz sem tud cela raznežena ko vidim kakega user posted image  in to vse bolj in bolj. Pol si vedno samo mislim joj komaj čakam na mojega malikega.

Aja kaj so to mako majčke?? A je to tista ki se ob strani z trakeci zaveže? Pa zakaj boste nekatere po dve oblačile, a se to tako dela, pa pol še pajacek goruser posted image  Glede oblačenja pa me zanima še to, kako boste user posted image  oblačile pozimi oz. ko bo že bolj mrzlo. Nam so v MŠ rekli, da samo eno cunjico več ko sebi. Je to dovolj za zunaj?
Frrr midva pa sva zdaj že tok potrošla za detece, da bova verjetno s tistim denarjem od soc. kar račune plačala, no pa še nekaj bo ostalo za najnujnejše, komaj že čakam 15.9user posted image  Drugače pa meni tudi ful mlečno paše, sam nisem vedela da glih to ni vredu, jogurt rulz zjutraj in popoldne, pa mlečni namazi, mmmmm. Baje pa da bo šla zdaj po 38. tednu dol, bomo videli....so rekli slepiuser posted image
Glede obiskov pa druženja sem pa jaz tudi vedno bolj občutljiva, najraje mam da nikogar ne vidim oz. da jih vidim čim manj, pa dame nihče ne gnjavi. Najbolj pa mi grejo na živce družinska srečanja z bližnjimi, bi jih najraje prespala. Rada mam svoj mir, zdaj ko si ga še lahko privoščimuser posted image user posted image  Naja78 jaz se tudi včasih počutim glupo zaradi tega sam prav boli me user posted image  za druge če jih vidim ali ne, pa sem drugače tudi izredno čvekaste narave.
Aja še to sem hotla vprašat!! A se še depilirate, tam spodaj? Jaz sem se zadnjič pred pregledom v sredo in mislim da je blo zadnjič, sploh nič več nisem vidla, niti pod kotom in sem šla total na blef in po občutku!! Zdaj se pa res več ne morem pa kaj me briga kaj si bo GIN mislila, če si bo sploh kaj. Po mojem to razumejo, da pač nisi neurejen samo ne moreš se urediti. Mojemu pa tud britvice ne dam v roke...kako bi šele to zgledalouser posted image user posted image user posted image
Ok lepo soboto vsemuser posted image

ČAU BAU

ps: a ma kera kaki predlog kaj naj lubiju kupim za roj. dan, nimam nobene ideje. Predlogi naj bodo tam do 10.000 SIT. Moj žep ne zmore več trenutnouser posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 2343
9.9.2006 15:57:18   
beki24
oj!

Men gre tud na živce ko kakšno sosedo srečam pa me kr vse po trebuhu šlataja- pa o kolk je že velik, pol pa še kakšne svoje male otroke zraven privlečejo, dej pošlati , te bo brcnu- pa če kdo kej šlata tako nikol ne brcauser posted image !

Punce še ene 15 dni počakite, tiste, ki res mislite da ne bo šlo do oktobra, drugač bo preveč dela hodit na drug forum vas bratuser posted image !

Men se zdi da mam še ful časa- jutri bo polnih 34. tednov, no pa če je mal manjša še par dni bonusauser posted image - ampak, ko pa pomislim, da je samo še 6 tednov do 40. tedna in da se lahko zgodi ,da grem kaj prej, me pa kr mal stisne! Tedni kar hitro minevajo!
Pa tolk mam enga dela- MŠ, pa še na dekompresijo bi hodila, ker ti baje pospeši cirkulacijo in prekrvavitev tudi v posteljici- pa da mal pomagam našiuser posted image , da bo bolj rasla!!
V pon. grem na fax, da absolventa podaljšam- pa 3/4 sošolcev bo tam, ki se jim sploh ne sanja, da sem user posted image user posted image user posted image - to bo še zabavno!

Sicer imam pa jst že dolgo občutek, da se s prijateljicami, ki nimajo otok in nisouser posted image  in jim to še ene par let ne misli na pamet hoditi, drugače razumemo- nekak teme pogovorov so drugačne- npr. one se pogovarjajo o faxu, pa izpitih in prif., men je pa to zdajle zadnja briga. Dobr da sta 2 kolegici tud user posted image - pa smo na isti valovni dolžiniuser posted image ! Naši moški zraven pa tud- lahko jamrajo eden drugemu!user posted image

lp

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 2344
9.9.2006 18:12:52   
Pikabu
Oj.

Trenutno uživam sama doma. Mojedva user posted image sta šla na piknik, jaz sem pa ostala doma, da se lahko malo relaksiram. Sem veliko boljše kot v četrtek in včeraj. Je očitno res luna vplivala, danes se spet počutim kot user posted image . Sicer me trenutno že vse boli, ker že kar nekaj časa sedim za računalnikom, sem morala odpisati na nekaj mailov, ampak vam se moram tudi še malo javiti, potem grem pa uživat na kvač naprej.

Meni tudi ni preveč všeč, če me kdo, razen moža in Eme boža po trebuhu, pa na srečo se to ne zgodi velikokrat, tako da kar preživim.

A je katera novembrka že rodila? jaz sem mislila, da je naja mislila, da so nas prehitele po straneh pisanja. user posted image

Glede oblačilc. Jaz sem pri Emi imela samo 62 številko, zdaj imam nekaj malega tudi v 56, da ne bo tako vse preveliko. Mako majčke so tiste, ki se ob strani zavežejo. Jaz sem dajala ali dve taki majčki ali pa bodi in majčka ali pa bodi in čez pliš z rokavčki oz. kakšen kompletek. Vedno sem pazila, da je imela za noter dva dolga rokava, potem sem pa kombinirala različne stvari. Za ven sem dala navadno čez trenerko, oz. zgoraj jopico. Pozimi sem jo pa oblekla kot za notri, čez jopo in še kombinezon, tako da je vključno s kombinezonom imela v bistvu 4 rokave. Punce, čim manj komplicirajte. SProti boste videle, kako in kaj. Jaz imam sedaj pripravljeno samo za jesenski čas, za zimski še nič. Sicer bo Emin kombinezon primeren tudi za drugega, ampak ga tudi oprala še nisem. Ga bom, ko bom rabila.

Zdaj grem pa res počivat, me križ že pošteno mori. Pri nas se je sonček že skril, upam, da jutir spet pride. Uživajte v teh lepih dnevih, pa jutri lepo nedeljo.

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 2345
9.9.2006 19:29:52   
naja78
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
matr,ste me resn vzele,mislila sem po straneh,sem šla prav gledat....no ne bi blo nič čudnega,kaj,vse se dans dogajauser posted image ne vem,če sem kaj zasledila da je kera šla rodit.....

mako majčke:une ja s trakci,...nam so tko rekli v mat.šoli v porodnišnici,da po 2 oblačmo pol pa še pajacek na naramnice čez za notr,za ven pa še dodatno,....in če je še bolj mraz,še dodatno,......
pa to se spomnim,da je rekla babca,...24 ur copatki,ker dojenčki,nimajo razvitga termoregulacijskega sistema,ki bi uravnaval tel.temperaturo,...imajo modre nogice,ker so slabo prekrvljene,vedno ga je treba šlatat pod vrat in ne na nogice,tudi štumfke ne smejo tiščat,morjo bit pa tople

ah upam da bo šlo,......user posted image tako kot pravi Pikabu...tko sem mislila,kombiniraš,.....

ej se jutr beremo....

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2346
9.9.2006 19:34:37   
Maxica
Kukuc, sotrpinke.user posted image
Joj, jaz sem tako vesela, ker mi je ta teden uspelo vse oprati in zlikati, čeprav mi je včeraj šlo prav na bruhanje že od tistih plenic.user posted image Sem pa oprala tudi vso posteljnino, pa voziček, pa lupinico, tako da smo že v polni pripravljenosti. Pripravila sem si tudi že kovček za v porodnišnico (čeprav se kar ne vidim biti stran od mojih dveh sončkov teden dni ali celo več, se mi bo verjetno zmešalo, kar vem, da bo jok in stok non stopuser posted image user posted image user posted image ), pa za user posted image  sem pripravila oblekce, da mi jih bo mož prinesel zadnji dan. Tako da več ali manj je res vse pripravljeno.
Jaz pa prav fino spim zadnje čase, no, edino to noč sem pa težko zaspala in enkrat sem se zbudila ponoči za na WC in je spet trajalo eno uro, da sem zaspala. Ampak vem, da je za to kriva premočna kava, ki sva jo z možem pila dopoldne. Danes bo bolje.user posted image
Toliko zaenkrat, grem še malo posurfat po RR, potem pa vse štiri od sebe na kavč, en dober film pogledat pa grozdja se najesti. Joj, ta prebava moja me spet zajeuser posted image , spet sem bolj zaprta kot ne, kljub isti prehrani. Verjetno, da je vse manj prostora tam notri, pa ne gre vse skozi.user posted image
Aja, za srečanje sem jaz za, v Ljubljani, kakšno dopoldne bi jaz lahko, ampak verjetno bi z mano prišel Max, ker nimam varstva.
Lep vikend, pa pa.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2347
9.9.2006 22:58:37   
frrrr
amazona, depilacija pr men samo še pred ogledalom... možu tut ne pustim glih z britvico okol skakat, ker to čist preveč erotično vzame... men se pa ne da tolk dolg za dobro frizurco nastavljat user posted image

kar se obiskov tiče... js sm že pred nosečnostjo imela določeno kvoto obiskov ali obveznosti ala kofetki tedensko... enostavno mi je preveč družabno življenje odveč... rabim svoj mir inkonc... če me kdo noče sprejet takšne in ne šteka, da pač nimam vsak dan časa za čvek, pač njegov problem... sama se ne obremenjujem s tem... včasih sm pa kr mela mau slabo vest... sem kak vikend ostala v ljubljani, da sva lahk cel vikend poležavala in se spočila od tedenske službe, študija... pol sm se pa kolegicam opravičevala, ker me ni blo domov, da bi se na drinku dobile... tega ni več!

mojceca, povej jim, da zastonj ne gre in morajo vstopnino plačat user posted image swašta, ej... kje jih folk pobira? je res treba eno hudo prijavit, da te pol pr miru pustijo... una ideja naje78 za mucka je tut dobra... mogoče bodo potem dali mir, če jih enkrat zabiješ... držim pesti user posted image

beki24, js sm edina v družbi user posted image ... v vseh družbah... in tut prva user posted image mi prav sede tt forum, da lahk s kom čvekam... sicer je nekaj znank nosečih in nekaj jih je že rodilo, ampak z njimi nisem nikoli imela kakšnega prijatelstva... mogoče se bo zdaj obrnilo... se prepuščam toku

Pikabu, lahk bi se pa kdaj dobile in bi nam ti ali še katera od mamic pokazala kaj in koliko oblečt... men full pomagajo takšni nasveti... bom verjetno pol nzaj iskala te vrstice, ko bom naletela na problem user posted image še sreča, da imamo internet... no,drgač pa upam, da si se fajn spočila...

Maxica, ti kr pripelji sinčeka zravn... bomo mal povadili user posted image dejte povedat kje in kdaj za srečanje... js bi vas res rada spoznala... s ponedeljkom moje delo prevzema drugo dekle in jaz spedenam le še moje projekte do konca in urihtam nekaj stvari, ki sem si jh zadala... vmes lahk skčem ven in dopustujem lahk kolkr me je volja... torej kadarkol in kjerkol

aja, noči... pr men full različno.. včasih grem tut po 4x lulat... približno na uro in pol... včasih pa celo noč prespim user posted image sam zutr je kr mau panika kk vstat, ker je mehur čist poln in se težko skobacam iz postelje user posted image
drgač se mi je pa v četrtek sanjalo, da sem rojevala... in prebudila sem se na hrbtu (nikoli ne spim na hrbtu) z nogami narazen user posted image

lepo spite!

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2348
10.9.2006 5:39:17   
beki24
Jutro!

Ne, da ne boste mislile, da ne morem spat- no to tuduser posted image , ampak je blo od ene 2-4ih zjutraj kruto in nezaspano- zdelje bi pa spala, pa moram po user posted image  na železniško, danes pride domov- komaj čakam!!

Napišem še več pozneje, da me revež ne bo čakaluser posted image , jst pa tuki klepetam!!

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2349
10.9.2006 6:03:40   
beki24
No sm že nazaj!

Mi je sms poslal, da bodo šele čez 40 min vLJ!
No zdej imam pa čas!!

Ja jst mam že dve kolegiciuser posted image , ampak sta obe za mano, ena ma januarja, druga marca PDP, tako da jst brez vas bi bolj težko preživela, zdaj ko vas imam že v krviuser posted image ! Me imata bolj oni dve za nasvete kaj ju čaka!! No vsaj toliko, da jima povem , da so vse čudne stvari, ki se ti dogajajo normalne!user posted image

Ta vikend sem varuška- no pasja varuška, naši pudlici! Sta šla starša na dopust in sta mi jo pripeljala! Sej je lepo imeti pasjo družbo, čeprav, po pravici povedano, sem se jo že kar malo odvadila! Bi pa takoj imela enega svojega peseka (dalmatinca ali pa dobermana), me je lansko leto tak čas prav metalo, da bi psa kupila!!
No zdaj bo najprejuser posted image , potem služba, potem bomo pa še domačo živalco kam stlačiliuser posted image , mogoče se pa že po poletju za psa odločimo!

Sem se pa nekaj odločila in to to noč, ko nisem mogla spati! Tole našo kužiko smo precej razvadili, zmeraj spi v postelji, no zdaj pri meni ne, je kar lepo na tleh, na dekici in se sploh ne pritožuje večuser posted image - je že navajena! Ampak kako ta pes smrči- punce to je hujš kot kakšen star atauser posted image user posted image ! Sem se zbudila in potem nisem mogla zaspat, ker je pes tako smrčal!!! Ene 3x sm jo mogla prov zbudit, da je nehala in da sm šla jst lahko spat!!!
Tako da sem se odločila, da psa ne bom imela nikoli več v postelji- se skoz neki čoha in premetava.., niti ne v spalnici- sej smrčanje ni problem, ko so majhni, ko so pa stari....user posted image - katastrofa!!
Upam, da nekatere, ki imate doma živalce, ne boste hude, drugače jst živali obožujem, sej bom veterinarka, ne!!user posted image

Ja dejmo se dobit, predlagam nekje v BTCju, da bomo lahko parkirale naše konjičke! Dopoldan je v redu, zaradi mene tudi popoldan... samo povejte še dan, ko bomo tam se bomo pa že odločile, kater "bife" bomo zasedle!!user posted image  Lahko gremo na tortice v zvezdo- se mi že zdej sline cedijo- al pa tudi ne, če jih katera ne sme, da ne bo preveč boga, ob pogledu na drugeuser posted image !
Pa vsi otroci so dobrodošli, bomo vsaj videle kaj nas čakauser posted image !

Zdej grem pa jest, ker je dragi sporočil, da ga še 30min ne bo v LJ!

lp

Zde

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 2350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajal
Zaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?