Maxica
|
Pridne, pridne, pridne, kolk ste se razpisale, zdaj sem eno uro sam brala. Sem mislila, da se bom že v ponedeljek kaj oglasila, ker sem pričakovala, da bo v službi bolj na easy, ja, seveda, sem delala kot nora, še pol ure več kot bi morala. Kdaj imam res občutek, da ljudi čisto briga, a si noseč ali ne, samo da garaš. Tako da sem bila pošteno utrujena, ko sem prišla domov, smo morali pa še nujno v Ljubljano po nakupih, saj sva z možem v nedeljo ugotovila, da je naš dvoletnik čisto vse hlačke in majice z dolgimi rokavi, ki so mu bile pred dvema mesecema še čisto prav, prerastel in ga nisva skorajda imela v kaj obleči, pa od doma smo morali na obiske. Tako da smo potem šli v H&M, kjer sem zapravila skoraj 30000 sit, da sem ga oblekla. No, ampak zdaj mislim, da bo pa mir za letos, kar se oblačil tiče. Uf, ko pa tako hitro prerastejo. Pol so pa tu čeveljčki. Presneto, kaj znajo izkoristiti nas starše s temi cenami za otroške oblekce in ostalo opremo. Sem gledala trenirkice, saj je ne dobiš izpod 6000 sit. Še dobro, da ne hodi v vrtec, bi jih rabila vsaj enih 5. Grozno no. Baby Center je pa sploh poglavje zase. Vsak puloverček je 3000 sit. Zadnjič sem mu pa v Benettonu vzela 2 majički, je bila pa ena malo čez 2000 sit. Pol pa vedi, kje jim je logika. V soboto smo bili malo v shopingu v Italiji. Sem našemu kupila eno tako bolj debelo jaknico (v svetlomodri barvi, pol pa kar bo, bo ), v H&M sem že nabavila en bolj tak cute kompletek za iz porodnišnice, pol moram pa še potuhtati, kaj mi še manjka za domov. Itak ga bom zavila v kakšno dekico, pa saj se itak pelješ v avtu domov, tako da mislim, da ga ne bi smelo zebsti, kakršnokoli vreme že bo. Banjico imam jaz kar v previjalni mizi, tako da bomo tudi tokrat to prakticirali. Sicer sem malo razmišljala o slavnem čebričku, ampak po eni strani ga pri prvem tudi nismo imeli, pa je lih tako zrastel, tako da verjetno bomo ostali samo pri banjici. Posteljnino sem jaz nabavila kar na Brezovici v Odejci (mislim, da je njihova spletna stran www.odejca.si), je kar ceneje kot npr.v BC, imajo pa kar precej za izbrati. Tetra plenice sem jaz pred dvemi leti nabavila kar v BC, enih 30, so bile pa od različnih proizvajalcev, ampak so vse čisto ok, še sedaj. Tako da jih bomo vse kar ponucali. Črpalke za mleko jaz nisem vnaprej kupovala, mi jo je pa šel mož kupiti par dni po prihodu iz porodnišnice po nasvetu patronažne sestre. Smo nabavili Aventovo, ki je res luštna (za razliko one iz porodnišnice ) in sem jo res ful uporabljala. Imela sem ogromno mleka, tako da sem si po vsakem podoju še spraznila dojke in potem zamrzovala to mleko. Blazinice sem imela Fixies in tudi tokrat sem si nabavila te. So se mi najbolj obnesle. Modrce za dojenje sem uporabljala kar lep čas, saj je fino, da samo odpneš sponko, pa že otrok pije. Hm, kje sem jih pa nabavila, pa pojma nimam. Prav verjetno, da v BC. Nastavke za dojenje sem tudi jaz uporabljala par mesecev, ker sem imela tako vdrte bradavice. Najbolj so se mi obnesli Nukovi. Ampak to itak nabaviš naknadno, ne rabiš prej. Bradavice sem si pa mazala po potrebi kar z Bepanthenom. Sedaj sem si tudi že kupila spodnje hlače za 1x uporabo, kar v Sanolaborju. V porodnišnici jih sicer dobiš, mislim da ene tri komade, ampak je tista čišča lahko tako močna, da imaš brž vse popackano, tako da sem jih jaz kar metala sproti stran. Cimra jih je sicer prala, ampak meni se je zdelo to brezveze. Pa še doma sem jih potem uporabljala en čas, tolk da tisti prekl šivi nehajo tolk boleti. sem imela jaz čez dan kar v vozičku oziroma v košari od PP (Navetta) in je bilo prav super. Fajn je res ločiti, da ne spi tudi čez dan v postelji, ampak da ga že od začetka navadiš, da dan je dan, ponoči se spi pa v postelji. Racman plenice sem jaz prvič sicer kupila, mislim da dvoje hlače in ene podloge, ampak so še vedno original zapakirane, tako da če katera želi, me lahko kontaktira privat, pa se zmeniva za ugoden nakup, ker jaz sem rada komot in to sem najbolj lahko s pamperskami. Imena imam jaz sicer že nekako zbrana, vendar je moj mož bolj izbirčen oz. tečen glede tega, tako da se morava še precej uskladiti. Glede na to, da sva za prvega izbrala ime malo pred PDPjem, bo verjetno tudi tokrat tako. Pa še spola ne veva, tako da bo to spet dvojno delo. Kako je potem s CSDjem? Jaz začnem porodniško 15.9., sedaj je pa šla naša obračunovalka plač na dopust in pride šele naslednji teden. Saj teh 60 dni ni tako fiksnih, kaj?! Da bi morala najpozneje 60 dni pred PDPjem to urediti? Verjetno se takrat šele lahko začne to urejati. Kako je že s tem? Naja78, hvala za seznam, saj se mi je zdelo, da imaš tudi mene rada. Gaya, upam, da si že kaj bolje. Pa kaj presneto si fasala? Pazi nase, predvsem čimveč pij, jej prepečenec in banane, pa počivaj. Nalin, lepo da si se oglasila med nami. Še kaj se oglasi, s kakšno svojo izkušnjo, predvsem povej, v kaj si ti oblekla pri odhodu iz porodnišnice. UZ naj bi ti res kao samo dvakrat pripadal (presneta država ), ampak moj dobri ginekolog ga vedno naredi. Sicer ne pregleda vedno vseh organov in vsega, ampak preveri utrip, pa kaj zmeri, da vidi, če se otroček normalno razvija. Si kar ne predstavljam, da bi samo dvakrat v celih 9 mesecih to naredil. Valjda, ko pa vedo, da bodo mamice same plačevale, samo da bodo potolažene. Grdo! Lucika, tvoja razmišljanja so čisto normalna. Da, ko imaš enkrat otroka, je to dokončno. Morda se ti kdaj zazdi, joj, vse bo čisto drugače, bom znala biti prava MAMA, pa en kup skrbi pride zraven, ampak ko dobiš enkrat to malo, zate najlepšo štručko v naročje, se ti zazdi, da si v nebesih. Na vse pozabiš. Seveda so potem tu tudi skrbi, pa neprespane noči, ampak ko se ti otroček prvič nasmeje, ko ti prvič reče mama, ko te objame, na vse pozabiš. Lepo je biti mama, boš videla. No, dovolj imate, sedaj grem pa spet malo delat. Že vidim, da se bom morala večkrat pomalem kaj oglasiti, sicer vam tolk naklamfam, da je joj.