|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberke
15.8.2006 12:44:02   
beki24
Ojuser posted image !

Ker je moj spomin zadnje čase na dopustu, kar se pozna tudi pri izpitihuser posted image , moram zdejle prav premisliti kaj vse moram že napisat!

Naja78- prosim če popraviš še moj PDP na samo 22.10, mam občutek ko vidim moja PDPja da bom mogla it 2x rodituser posted image !

Cotike imam jst  nekaj v št 56- za iz porodnišnice in še 2 pajacka za lepše, imam pa tudi nekaj sposojenih cunjc od fantove sestre tako da smo založeni!
Tudi meni vsi pravijo da 56 hitro preraste cca. 2-3tedne, razen če se rodi majhen in suhcen.
Če pa je majhen in debel- npr. jst sm bila ob rojstvu 49 cm in 3720g- pravi debelušček in me skoraj niso mogli stlačit v št 56, pa še 62 mi je bila baje samo do božiča pravuser posted image !

Za iz porodnišnice bom jaz imela body, dolge hlačke, pajacek in jaknico, ok kapo in copatke, pa še en zimski pajacek al pa vrečo moram kupit- no jst mam datum 22.10- računam, da bom do 26.10 rodila-takrat imam datum po morfologiji- sej vem da sem optimistuser posted image !
Drugače je pa takole kar se tiče oktoberskega vremena- to vem ker imam 27.10 roj. dan in sem ga kot mala pupa vedno hotela praznovati s prijateljicami zunaj, pa to ni bilo več mogoče, ker se tam okoli 20.10 približno vreme že kar poslabša in je lahko mrzlo- sej veste včasih smo imela za 1.november že sneguser posted image ! Ampak danes res ne veš več kakšno bo vremeuser posted image , lahko bo sneg, lahko bo pa 20 stopinjuser posted image , jst bom imela pajacek pripravljen za vsak slučaj!!!

Gaya upam da ni kaj hujšega in da bo kmalu bolje! Veliko pij!!!! Pa ne samo vode!!! Kakšen čaj in vitaminčke- da si nazaj zaloge napolnišuser posted image !

lep praznik še naprej

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 1951
15.8.2006 16:00:41   
mtina
Hej!

Torej oblečemo:
- bodi
- majčko dolgi rokav
- žabice
- zimski pajac (kao kombinezon)
- copatki
- kapica
- v voziiček dekica

Ali ni tisti zimski pajac preveč? Kaj ni dovolj jaknica? sprašujem, ker ne vem.

LP, Tina 

Sonce!!!

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 1952
15.8.2006 16:09:00   
gaya

Sam da se vam mal javim, sem se spet komaj prvlekla do računalnika, samo moram mal hodit, ker mi bo drgač križ vn vrglo. Stanje se je pomoje umirilo. Bruhala sem nazadnje ob 6 zjutraj. Pijem zeliščni čajček za otroke user posted image , baje pomiri trebušček. Meni ga je. Jest pa ne morem, ker me je ful strah, da bom spet pr školjki. Zdajle sem pojedla eno banano pa bomo vidl kako bo. K dežurnemu še ne bom šla, ker je zdaj za enkrat bolje, razen izčrpana sem še, ampak se bom že sestavila. Zdaj si bom še krompirček v kosih skuhala, pa mislim, da bo ok.

Glede cunjic, mam pa jst večinoma vse še od mene in mojga brata in to v vseh cifrah. Sama pa sem kupila 2 bodija 50, ampak sta mi tko micena, da ne vem če ju bomo kdaj dal gor. Kompletek iz bolnice bom kupila 56 cifro. Ostalo pa pol po potrebi, ker za prvo silo mamo vsega dovolj.
Edin mal ste me zdaj zmedle s temi jaknicami. Ali res mislite da bo oktobra tko mraz, da bi mogla dat jaknico al pa kombinizionček gor user posted image . Jst sem mislila samo kompletek iz pliša kupit in en mal bl debel puloverček oz jopčko, če bo res ekstremno mraz. Pa dekco. Itak greva pa samo v avto in direktno domov. No bom še premislila.
A nam bodo v materinski kaj o tem povedal? K jst sem res bl lesena v tem user posted image , materinsko pa začnem šele začetek septembra, ker pr nas majo julij in avgust počitnice.

No zdaj grem pa spet mal počivat,.....

30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 1953
16.8.2006 8:24:01   
psaša
Dobro jutro user posted image .
Sem imela podaljšan vikend, je bilo prav super. Kolk ste napisale, sem rabila kar nekaj časa, da sem vse prebrala.
Se že pogovarjate, v kaj boste oblekle vaše user posted image  , jaz sem pa šele včeraj dobila nekaj oblekic na posodo, nekaj jih pa še dobim, tako, da še pojma nimam v kaj bom oblekla našega user posted image .
Se mi zdi, da me zadnje čase čas kar preganja in da mi bo zmanjkalo časa za vse. Z user posted image  še urejava stanovanje, tako, da nimam ravno veliko prostora za vse stvari. Kakšen dan pridem prav panična.

gaya: upam, da je danes s teboj že vse OK
muki1: hvala za nasvete

pleničke: jaz bom uporabljala pleničke za enkratno uporabo in pa 1.mesec široko povijanje

dobrodošle vse nove user posted image

se beremo

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1954
16.8.2006 9:02:02   
lucika
helou bejbe!
ja, hitro gre tale cas. se malo nazaj smo mele, uuu,m se tri mesece, zdaj pa ze dva. ene od vas se to ne.  in ta dva meseca, ce vzames malo rezerve, sta lahko kar en dober:)
jaz imam tudi akcijo, sva sestavila posteljico in previjalno. seveda je se vedno sred dnevne, moj se vedno nori, jaz pa sem se vedno cela zalublena:) smo meli vceri guzvo, pa ni slo. sicer pa, pocaaaasi je bolj fino.

cotk imam tri police, sem dobila. to so ze prebrane do st 68; tak da zgleda da bo dost. to mi vse mamice pravijo. mene pa se vedno vlece v trgovine. samo hvala bogu imamo pri nas samo eno trgovino, tak da ni velike skode:) bo treba malo v mb...nekaj bo ze treba kupit, tako za duso.

mi je pa vceraj nekaj groznega prislo na misel. res grozno, prav spat nisem mogla... razmisljam in gledam sezname, kaj vse je potrebno. vecino sva itak dobila, jupi. in imamm seveda malo slabo vest..pol pa razmisljam naprej. pa si mislim, joj, to se ja nic ni. tud ce bi kupila vse..kaj pa pol vrtec, pa sola, pa vsak mesec kup cot, ki jih preraste, pa pol srednja sola in....in to aaaaaaaaaaaaa do kakega mojega 60 leta! in to se nikol ne neha, do takrat bomo gledli kaj se vse rabi in kolk stane. aaaaaaaa, kaj je tako razmisljanje normalno. ker mi je kar mal slabo ratalo zraven.
pa si naso bibo fuuul zelim, ne vem kak preblisk je tole bil, ampak sem se ful slabo pocutla.
ima vsak kdaj tako krizo? ces, da je to nekaj tako dokoncnega, pa da ti spremeni zivljenje, pa...ne samo denar, ampak vse skupaj. tak je in ni poti nazaj? mislim....bi blo boljs da tole niti ne objavim...ampak sama sebe sem sokirala. zdaj v teh 7 mesecih ne vem ce sem razmisljala o tem:( sem mal nora?

gaya, upam, da si boljse. se pa spomnim ene kolegice, ki je veliko bruhala, v zacetku. kot ti, ce se ne motim. pa je bilo pol ok, pol pa se je proti koncu spet zacelo. no, samo ti itak ves, ce je to podobna slabost, kot takrat, ali je to od zelodcka. kakorkoli, pozdravi se.

muki, hvala za nasvete. je ful fino brat take iz prve roke... kar se tice modrckov za dojenje , sem jaz gledala malo po katalogih, pa imajo tam do 95 stevilke. jaz imam zdaj ene cisto tacenejse, so pa ful udobni; je pa stevilka..hm, cez 100. no, zdaj razmisljam, da te razturim ko kraja, pa kar te uporabljam za dojenje. kaka je razlika, ce onga za dojenje odpnes, al pa tega dol zavihas? bom videla; ce bom nasla kaj pametnega po trgovinah, ok, drugac pa ne bom pol slovenije zarad tega preletala.

pa se odgovor anonimni: jaz tocno vem, da sem zanosila 2.2. ali 3.2, ker mi je 1.2. ovulacijski test kazal pozitivno. hja, tak je to blo, samo kaj ko prej dve leti ni uspelo, in sem se pred konkretnim tezenjem pri g odlocila za cisto matematiko. no,m tale cista matematika zdaj skace po trebuscku, in mamica in ati jo obozujeta! samo, brrrrr, da ne ves kdo bi bil ata...no, se zgodi ocitno, samo, se enkrat, brrrr, otrocki bi naj bili plod ljubezni. pa malo matematike:)

(odgovor članu psaša)
Neposredna povezava do sporočila: 1955
16.8.2006 11:02:39   
Maxica
user posted image Pridne, pridne, pridne, kolk ste se razpisale, zdaj sem eno uro sam brala.
Sem mislila, da se bom že v ponedeljek kaj oglasila, ker sem pričakovala, da bo v službi bolj na easy, ja, seveda, sem delala kot nora, še pol ure več kot bi morala.user posted image  Kdaj imam res občutek, da ljudi čisto briga, a si noseč ali ne, samo da garaš.user posted image  Tako da sem bila pošteno utrujena, ko sem prišla domov, smo morali pa še nujno v Ljubljano po nakupih, saj sva z možem v nedeljo ugotovila, da je naš dvoletnik čisto vse hlačke in majice z dolgimi rokavi, ki so mu bile pred dvema mesecema še čisto prav, prerastel in ga nisva skorajda imela v kaj obleči, pa od doma smo morali na obiske. Tako da smo potem šli v H&M, kjer sem zapravila skoraj 30000 sit, da sem ga oblekla. No, ampak zdaj mislim, da bo pa mir za letos, kar se oblačil tiče. Uf, ko pa tako hitro prerastejo. Pol so pa tu čeveljčki. Presneto, kaj znajo izkoristiti nas starše s temi cenami za otroške oblekce in ostalo opremo. Sem gledala trenirkice, saj je ne dobiš izpod 6000 sit. Še dobro, da ne hodi v vrtec, bi jih rabila vsaj enih 5.user posted image  Grozno no. Baby Center je pa sploh poglavje zase. Vsak puloverček je 3000 sit. Zadnjič sem mu pa v Benettonu vzela 2 majički, je bila pa ena malo čez 2000 sit. Pol pa vedi, kje jim je logika.user posted image
V soboto smo bili malo v shopingu v Italiji. Sem našemu user posted image  kupila eno tako bolj debelo jaknico (v svetlomodri barvi, pol pa kar bo, bouser posted image ), v H&M sem že nabavila en bolj tak cute kompletek za iz porodnišnice, pol moram pa še potuhtati, kaj mi še manjka za domov. Itak ga bom zavila v kakšno dekico, pa saj se itak pelješ v avtu domov, tako da mislim, da ga ne bi smelo zebsti, kakršnokoli vreme že bo.
Banjico imam jaz kar v previjalni mizi, tako da bomo tudi tokrat to prakticirali. Sicer sem malo razmišljala o slavnem čebričku, ampak po eni strani ga pri prvem tudi nismo imeli, pa je lih tako zrastel, tako da verjetno bomo ostali samo pri banjici.
Posteljnino sem jaz nabavila kar na Brezovici v Odejci (mislim, da je njihova spletna stran www.odejca.si), je kar ceneje kot npr.v BC, imajo pa kar precej za izbrati.
Tetra plenice sem jaz pred dvemi leti nabavila kar v BC, enih 30, so bile pa od različnih proizvajalcev, ampak so vse čisto ok, še sedaj. Tako da jih bomo vse kar ponucali.
Črpalke za mleko jaz nisem vnaprej kupovala, mi jo je pa šel mož kupiti par dni po prihodu iz porodnišnice po nasvetu patronažne sestre. Smo nabavili Aventovo, ki je res luštna (za razliko one iz porodnišniceuser posted image ) in sem jo res ful uporabljala. Imela sem ogromno mleka, tako da sem si po vsakem podoju še spraznila dojke in potem zamrzovala to mleko.
Blazinice sem imela Fixies in tudi tokrat sem si nabavila te. So se mi najbolj obnesle.
Modrce za dojenje  sem uporabljala kar lep čas, saj je fino, da samo odpneš sponko, pa že otrok pije. Hm, kje sem jih pa nabavila, pa pojma nimam. Prav verjetno, da v BC.user posted image
Nastavke za dojenje sem tudi jaz uporabljala par mesecev, ker sem imela tako vdrte bradavice. Najbolj so se mi obnesli Nukovi. Ampak to itak nabaviš naknadno, ne rabiš prej. Bradavice sem si pa mazala po potrebi kar z Bepanthenom.
Sedaj sem si tudi že kupila spodnje hlače za 1x uporabo, kar v Sanolaborju. V porodnišnici jih sicer dobiš, mislim da ene tri komade, ampak je tista čišča lahko tako močna, da imaš brž vse popackano, tako da sem jih jaz kar metala sproti stran. Cimra jih je sicer prala, ampak meni se je zdelo to brezveze. Pa še doma sem jih potem uporabljala en čas, tolk da tisti prekluser posted image  šivi nehajo tolk boleti.
user posted image  sem imela jaz čez dan kar v vozičku oziroma v košari od PP (Navetta) in je bilo prav super. Fajn je res ločiti, da ne spi tudi čez dan v postelji, ampak da ga že od začetka navadiš, da dan je dan, ponoči se spi pa v postelji.
Racman plenice sem jaz prvič sicer kupila, mislim da dvoje hlače in ene podloge, ampak so še vedno original zapakirane, tako da če katera želi, me lahko kontaktira privat, pa se zmeniva za ugoden nakup, ker jaz sem rada komot in to sem najbolj lahko s pamperskami.user posted image
Imena  imam jaz sicer že nekako zbrana, vendar je moj mož bolj izbirčen oz. tečen glede tega, tako da se morava še precej uskladiti. Glede na to, da sva za prvega izbrala ime malo pred PDPjem, bo verjetno tudi tokrat tako.user posted image  Pa še spola ne veva, tako da bo to spet dvojno delo.user posted image
Kako je potem s CSDjem? Jaz začnem porodniško 15.9., sedaj je pa šla naša obračunovalka plač na dopust in pride šele naslednji teden. Saj teh 60 dni ni tako fiksnih, kaj?! Da bi morala najpozneje 60 dni pred PDPjem to urediti? Verjetno se takrat šele lahko začne to urejati.user posted image  Kako je že s tem?
Naja78, hvala za seznam, saj se mi je zdelo, da imaš tudi mene rada.user posted image user posted image
Gaya, upam, da si že kaj bolje. Pa kaj presneto si fasala? Pazi nase, predvsem čimveč pij, jej prepečenec in banane, pa počivaj.
Nalin, lepo da si se oglasila med nami. Še kaj se oglasi, s kakšno svojo izkušnjo, predvsem povej, v kaj si ti oblekla user posted image  pri odhodu iz porodnišnice.
UZ naj bi ti res kao samo dvakrat pripadal (presneta državauser posted image ), ampak moj dobri ginekolog ga vedno naredi.user posted image  Sicer ne pregleda vedno vseh organov in vsega, ampak preveri utrip, pa kaj zmeri, da vidi, če se otroček normalno razvija. Si kar ne predstavljam, da bi samo dvakrat v celih 9 mesecih to naredil.user posted image  Valjda, ko pa vedo, da bodo mamice same plačevale, samo da bodo potolažene. Grdo!
Lucika, tvoja razmišljanja so čisto normalna. Da, ko imaš enkrat otroka, je to dokončno. Morda se ti kdaj zazdi, joj, vse bo čisto drugače, bom znala biti prava MAMA, pa en kup skrbi pride zraven, ampak ko dobiš enkrat to malo, zate najlepšo štručko v naročje, se ti zazdi, da si v nebesih. Na vse pozabiš. Seveda so potem tu tudi skrbi, pa neprespane noči, ampak ko se ti otroček prvič nasmeje, ko ti prvič reče mama, ko te objame, na vse pozabiš. Lepo je biti mama, boš videla.
No, dovolj imate, sedaj grem pa spet malo delat. Že vidim, da se bom morala večkrat pomalem kaj oglasiti, sicer vam tolk naklamfam, da je joj.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 1956
16.8.2006 12:07:27   
moci
u maxica, si se res potrudila. teli forumi so noro dobra stvar, ne vem kako so včasih pripravljale za dojenčke pa kako donosileuser posted image
super je, da se imaš na koga obrnit za nasvet in kaj vprašat, več glav več ve.
jaz sem še vedno na bolniiški, sem šla k zdravnici pa je ni bilo user posted image , potem sem šla pa kar k g, tam se najbolj domače počutimuser posted image . in je rekla, da zaradi moje astme (ki je še pred enim tednom mirovala) verjetno user posted image dobi premalo zraka in bom morala dobit kakšna zdravilauser posted image . tako da grem jutri še 1x k svoji zdravnici, da bo kaj uredila. vsaj upam.
zakaj meni drugi smeški ne delajo???

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 1957
16.8.2006 12:11:24   
vava

joj punce, koliko čtiva!
ponedeljkove info iz bežigrajskega CSD ja: tam sem bila točno 60 dni pred PDP, pa mi je prijazna gospa dala naslednje obrazce
-vloga za uveljavitev pravice do starševskega nadomestila  (obrazec S-2/1) - izpolniš sam
s prilogo št. S-6 (izpolni delodajalec)
- vloga za uveljavitev pravice do porodniškega dopusta (obrazec S-1/1) s prilogo št. S-2 in
- vloga za uveljavitev pravice do dopusta za nego in varstvo otroka (S-1/3) s prilogama S-2 in S-5
vse tole izpolniš (obrazci so tudi na internetu) - nekaj sama, nekaj delodajalec (ja to velja samo za zaposlene, za ostale so drugi obrazci) in s potrdilom ginekologa o PDP odneseš na CSD. Torej ni potrebno točno 60 dni pred porodom, mislim pa da ne moreš prej.
Pred porodom lahko tudi oče prizna očetovstvo. V glavnem - veliko papirjev, ampak kar se mora...
Sicer pa - tudi midva še ne veva za spol, zato se tudi z imeni še ne mučiva (sva imela na začetku precej neusklajene predloge). Naslednji teden imamo še zadnjI (tretji poleg NS, ki sem jo doplačala) UZ in upam, da bova zvedela, kaj mi brca in se kobaca v meni.
Vsak dan se težje premikam, najhuje je ponoči prekotaliti se iz enega na drug bok. Me vse kosti, vezi, mišice, sklepi in ne vem kaj še vse okoli medenice bolijo.
Midva sva kupila "veliko" banjico z ravnim dnom - kar nekaj nasvetov sva slišala proti tistim z narejenimi sedali, ročaji in v/izboklinami...
posteljico gremo kupiti naslednji teden (tašča časti), midva pa potem še jogi in posteljnino (ali se je katera ukvarjala z vzmetnicami??? kokos : pena : dormeo???)
Cunjice za iz porodnišnice: ali ne mislite, da bi bila čez kompletek dovolj kakšna spalna vreča?!?
Zadnje čase ful zoprno sanjam (danes, da sem imela dojenčka že dva dneva doma in sem se spomnila, da ga še nisem nahranila, ker je ves čas spal:( in takšne bedarije...)
A katera ve, zakaj mi vedno na začetku mojega pisanja (pa mislim, da Gayi tudi) naredi najprej nekaj vrstic praznih, ki jih ne morem zbrisati???
lepo bodite
lp
v

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 1958
16.8.2006 12:22:11   
vava

maxica samo manjši popravek - www.odeja.si bo čisto ta prav naslov (na odejca.si ni nič).
pa še eno vprašanje - tista lepi okrasni, mislim da se reče ščitniki, ki pridejo na zgornji del posteljice - a katera ve kje jih delajo, oz. ali se jih dobi še kje drugje, kot v klasičnih (dragih) otroških trgovinah (BC, Ariel, Pikapolonica...)?

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 1959
   [Brisano sporočilo]
16.8.2006 12:24:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1960
   [Brisano sporočilo]
16.8.2006 12:28:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu vava)
  Neposredna povezava do sporočila: 1961
16.8.2006 12:31:47   
vava

al pa tale?
http://www.odejca-sp.si/

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 1962
16.8.2006 13:10:58   
beki24
oj!

Vem da imajo obrobe za posteljice tudi v Leclercu v Lj, pa so malo cenejši!

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 1963
16.8.2006 13:11:44   
štorkljica
Sem bla mal dlje odsotna pa tok gradiva za prebratuser posted image  user posted image  user posted image
Arabela, nevem kaj je blo zadnjič s tem trakecom sam jaz sem zdaj, tudi danes pri GIN potrjeno v 33. tednu, torej 33 4/7. Pa sem videla da je pri tebi podobno, mave sam en dan razlike user posted image
Torej danes nisem mela UZ-ja user posted image , pa sem bla kar žalostna, da ne vidim našega malega user posted image , pa še za spol nisem mogla vprašatuser posted image . Gin mi je rekla, da ga bom mela čez tri tedne, ko mam spet pregled. Sam da je pa malika biba ful lepo obrnjena, glavica gleda dol (upam da se mu ne vrti), hrbtenica je na desni strani, nogice pa na levi (pred enim tednom sem ga pa čutila glih obratno). Pa da mam trebušček vredu in da sem zaprta, tko da so bli to kao tehtni razlogi, da UZ sedaj še ni potreben, naslednjič bo pa obvezen.
Vidim da pišete kaj že vse mate, predvsem tiste, ki ste po 2-3 tedne za mano, pa jaz še 10% teh stvari nimamuser posted image  Voziček smo zdaj naročili, k je bla neka akcija in ga dobimo v pond, pol previjalno sva že tut naročila (naredu jo bo tast ki je mizar, načrt pa sva vzela v IKEI, tko da tuki prišparava 190 EUR).
Pa mava enga pajaceka 56 št in en par zoknov, majčko in kapico, to je pa to!!!!! Katastrofa kako zaostajava, me kar malo panika grabi. Posteljico morava čimprej naročit pol pa še posteljnina, joj.... pa še banjico (sem mislila naj babica časti to, k bo zdaj postala prababica!), pa vse za oblečt za malega, pa kozmetiko za mami in user posted image , joj...user posted image  
A še kaj manjka????
Aja saj res, avtosedež (lupinica), sem mislila kar uno v paketu na socialnem vzeti pol pa sem videla na eni drugi sliki un tavelik avtosedež, zdaj pa nevem katerega dajo. A je kera že vzela tale paket, da mi pol lahko pomaga?? Zanima me kakšen avtosedež je not( lupinica ali un tavelik?), pa al se sploh splačajo tile paketi al se bolj splača vzet denar?  Ker pol to tut morva kupit!
Grem zdej neki jest, sem čist slabe volje user posted image

LP

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 1964
16.8.2006 14:28:22   
mis
Punce, mene je pa danes kar na rit vrglo. Sla sem na CSD in dobila vse papirje. Zenska mi razlaga in nekaj ze vnaprej obkroza... pa rece, tole 28 dni pred porodom, 42 dni ne obstaja vec... Ups. Jaz sem kar zazijala. O tem smo ze mele enkrat debato in meni je dohtar rekel da ni nobene spremembe. No, pa je. Samo 28 dni lahko pred rokom nastopis porodnisko. Saj meni je cisto vseeno, ker se dobro pocutim in lahko delam, ampak najvecja stala je zato, ker delam v soli. Potem sem sla takoj v solo, so ze z dopustov in ravnateljico je tud vrglo. Tko da zdej bom sla verjetno se za 14 dni v septembru delat, pol pa spet pridem sredi septembra nazaj. Cista stala. Dve leti bom pol septembra delala, glih tolk da naredim zmedo. V soli je pac tako. Zdej edina sansa je, da mi dohtar da bolnisko, da resimo vsaj letosnje leto. Pa mi ne bo dal, ker mi nima na osnovi cesa dat. Kvecjemu splosnemu zdravniku lahko malo zajamram zaradi kasljanja...

Pa zob me boli ze kaksen teden. Ga mal cutim, pa spet ne... Jutri grem k zobarju. Sem hotla it ze marca enkrat, pa so rekli naj poklicem po 20. avgustu, da pridejo z dopustov, do takrat pa je vse zasedeno. Halo, 6 mesecev??? Pa zdej jih se zmeri ni, tako da bom sla privat. Pa tud bolj mu zaupam, glede na to da sem 7 mesecev noseca.

Gaya, srecno pri okrevanju.

Za posteljnino pa mene zanima ce kera ve, kje se da kupi bombazen in ne poliestrski kovtercek. Mi nekako bolj pase naraven material. Jutri bom v LJ in bom sla verjetno pogledat v Odejo v BTC. A v Odejci tud prodajajo komplete al tudi posebej posteljnino?

Kje se poleg H&M dobi cenejse majcke, zabice, bodije, pajacke? Pri nas, v Sloveniji.

Uzivajte te lepe poletne dni. Spet je bolj toplouser posted image .

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 1965
16.8.2006 14:42:00   
Maxica
IZVIRNO SPOROČILO: vava

al pa tale?
http://www.odejca-sp.si/

user posted image Hvala vava, to je tole, ja.
Jaz sem tukaj tudi kovtrček kupila, pa mislim, da je bombažen. Bom prav doma za zihr pogledala. Imajo pa cele komplete, pride notri ta obloga za posteljice, pa prevleka za kovtrček in za blazino. Sicer pa tudi v BC prodajajo njihovo robo, seveda po precej višji ceni. Tako da se kr splača iti pogledat, če si kje blizu doma.
Amazona, nikar se ne sekiraj zaradi nabave. Jaz sem prvič z nakupi začela šele v kakšnem 35.tednu. Ker sem se v redu počutila, sem rekla, da ne bom nič prehitevala. Sicer sem precej reskirala, ene namreč že tudi rodijo takrat, ampak meni je uspelo.user posted image  Posteljico sem nabavila šele kakšne tri tedne pred PDP-jem. Zdaj pa le počasi in sproti malo dokupujem, kar mi manjka. Pa morda je tudi bolje, da tako nakupuješ, ker ti ni treba dati naenkrat toliko denarja, ampak malo porazdeliš. Imaš pa še čisto čas, brez panike. user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 1966
16.8.2006 15:24:29   
mis
Maxica, sedaj sem sla na njihovo internetno stran in jih tudi poklicala. Res so prijazni. Imajo bombazno posteljnino (80% bombaza). Zanima pa me, katero vrsto imas ti in kater vzorec... Pa malo tvoje izkusnje glede posteljnine... Verjetno bom sla tudi jaz tja kupit. Hvala.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 1967
16.8.2006 15:24:50   
Arabela
Hojla user posted image !

Zjutraj še ni bilo nič za brat, zdaj pa ste se res razpisale... kako fajni....
Jaz sem danes ves dopoldan študirala vozičke... ker sem dva dobila od svakinje, sem jih lepo oprala, sedaj pa sem jih morala sestaviti nazaj.. . za nekatere mala malca, jaz pa sem se precej namučila, hahhaha...

Hvala za nasvete glede oblačilc... sem že boljše volje... Moram se pohvaliti, da pa imam jaz že vse zrihtano... manjka mi le še posteljica in pa kozmetika za bebico ter par malenkosti.... sem imela prejšnji teden ful energije in sem si vse uredila, ker sem imela občutek da mi kar zmanjkuje časa.... tako da sem sedaj mirna in mi je ostal čas za učenje, saj sta mi ostala za september še dva izpita... upam da mi bo uspelo....

lepo se imejte....

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 1968
16.8.2006 16:05:27   
gaya

Dannnn,

evo mene, danes spet cvetoča ko rožica user posted image , nimam pojma kaj me je napadlo, hvala bogu je minilo. Včeraj mi je možek dajal še kisove obkladke(bljak), ampak vročino sva zbila in danes sem ko nova user posted image . Sicer apetit še nimam taprav, ampak sem pa že kra nekaj pojedla, tko da ni za bat. Mali user posted image  se tud skoz veselo oglaša, tko da me nič kaj dost ne skrbi več.

Posteljnino je meni kupila mami in sicer sem dobila kar v kompletu še z oblogicami za zibko. Zdaj le ne najdem za obleč posteljnine, k je tko majhna, pa majo povsod samo ta velike za posteljico. Ampak bom že, mam še čas.

Vava meni tud pušča vrstice prazne, pa tud ne morem zbrisat, pa ne me vprašat kaj naj bi to blo, ker sem že vse poskuisla pa nič ne pomaga. Nagaja mi pa to samo doma, v službi mi normalno dela.

Jst sem papirje za CSD oddala v pon in zdaj študiram kok časa bo trajalo, da dobim odločbo, ker me resno zanima, kdaj dobiš denar, če se nisi odločil za paket.

Evo zdaj se pa otroci spet pobijajo med sabo in moram red delat user posted image , naporno je biti varuška, sploh noseča user posted image

Se kmal javim

30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 1969
16.8.2006 16:13:25   
Aja1
Pozdravljene oktobrke! Kar velikokrat poškilim še k vam, čeprav sem novembrka.
Vidim, da vas je že kar precej oddalo papirje na CSD. Zanima me, kaj se upošteva v porodniško....tudi nadure?

Pridne bodite, pazite nase in na svoje user posted image

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1970
16.8.2006 16:41:48   
Anonimen
Glej jo vohunko user posted image , zdaj sem se pa nasmejala, Aja1 se hočes zasigurat, da ne boš slučajno oktoberka? user posted image  Faca si. Jap,...upam, da jaz tudi ne pristanem tukaj, če rodim 10 dni prej je vse mogoče user posted image

< Sporočilo je popravil matejka81 -- 16.8.2006 16:42:25 >

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 1971
16.8.2006 17:11:44   
naja78
IZVIRNO SPOROČILO: naja78

user posted image EVO,SEZNAMČEK!
ZDAJ PA PO ZAČETKU SEPTEMBRA,MORMO TOLE KR FAJN SPREMLJAT!!!!user posted image user posted image user posted image

AMAZONA:  user posted image    PDP:1.10.06
arabela       user posted image  PDP:2.10.06
Pikabu         user posted image   PDP:3.10.06
muki1          user posted image  PDP:18.10.06
skip             user posted image  PDP:11.10.06
Mayya         user posted image   PDP: 12.10.06

Maxica         user posted image   PDP: 12.10.06
gaya           user posted image  PDP:13.10.06
vava            user posted image  PDP:14.10.06

nanica         user posted image   PDP:15.10.06
natja           user posted image  PDP:16.10.06
@lina           user posted image  PDP:16.10.06
mojceca       user posted image   PDP: 16.10.06
mis              user posted image   PDP:18.10.06
muki1          user posted image   PDP:18.10.06
A-A              user posted image  PDP:20.10.06

beki24         user posted image  PDP:22.10.06
adeja          user posted image   PDP:23.10.06
mTina          user posted image   PDP:24.10.06 
lucika          user posted image   PDP:25.10.06
naja78        user posted image   PDP:28.10.06
tasha23      user posted image   PDP :28.10.06
psaša         user posted image   PDP:31.10.06

Frrr             user posted image   PDP:31.10.06 

če sem kaj falila.......

živjo drgač.
zadnje čase pa mi slabo spimo.bolijo me kolki in kr čutim kok se mi medenica širi.user posted image mleka za izvoz-je še na rjuhi.user posted image pol pa kužke imajo dev......user posted image user posted image

definitivno je neki treba oblečt za odhod domov čez kompletek,pomoje dekica ne bo dovolj.otrok nima še razvitega termoregulacijskega sistema,ne smemo pa pretiravat.
aja1:čist prav razmišljaš da se nam kdaj javiš,.......mogoče ......tako kot za nas v zadnjih dneh vela,da se vidmo novembra!!!upam da smo dobrodošle.user posted image

pridne bodte....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1972
16.8.2006 19:18:21   
mtina
Hej!

Naja - moj NOV datum po današnjem pregledu je 22.10.

Mali je težek že 1,5 kg in je pravi mali korenjak, ki je obrnjen na glavo.  

Mis, tudi jaz delam v šoli in s tem nimamo nikakršnega problema. Šla bom par dni prej na bolniško: 6. 9. čeprav porodniško nastopim kasneje. Naslednje leto, če bom imela službo, bom pa tako in tako začela prej, s 1.9.

LP, Tina

Sonce!!!

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 1973
16.8.2006 20:28:56   
Pikabu
Se samo na hitro javim, da odgovorim mis. Kaj več bom pa kakšen drug dan pisala, malo težko sedim za računalnikom.

Mis, pomojem nima smisla, da greš za 14 dni delat, kaj le ti bodo pa dali? Pa tudi drugo leto verjetno ne bo dobro, da prideš le 14 dni kasneje, še posebno, če boš razrednik. Mani fali sicer le nekaj dni in sem se zmenila, da letos ne pridem nič delat, drugo leto pa začnem že avgusta skupaj z ostalimi in se pač čisto lepo pokrije. Je vse odvisno do ravnatelja, pri nas ne komplicira. Drugače ti bolniško do enega meseca tako da tvoj osebni zdravnik in ni potrebno nobenih papirjev od G. Jaz vem, da ne bi šla zdaj nič delat, ker res narediš samo zmedo.

Punce, fino se imejte, se še kaj oglasim.

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 1974
16.8.2006 21:12:51   
Aja1
IZVIRNO SPOROČILO: matejka81

Glej jo vohunko user posted image , zdaj sem se pa nasmejala, Aja1 se hočes zasigurat, da ne boš slučajno oktoberka? user posted image  Faca si. Jap,...upam, da jaz tudi ne pristanem tukaj, če rodim 10 dni prej je vse mogoče user posted image

Hahaha, ja veš da moram prebrati tudi kaj se dogaja oktobrkam...nikoli se ne ve. Sicer mi pa kar prav pride tudi kakšna njihova informacija user posted image user posted image user posted image

Naja78, seveda ste tudi ve dobrodošle pri novembrkah, čeprav si verjetno nobena od vas ne želi postati novembrka....po moje bi vse rade rodile kar na rok ali pa kakšen dan prej, ne pa kasneje. Čeprav je v praksi pa vse mogoče user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?