muki1
|
Hej, vidim da ste pri seznamih . Jaz sem kao že izkušena, pa bom vseeno kar malo preletela, da česa ne pozabim. V porodno dvorano nikar ne pozabite labele. Jaz sem je med predihavanjem kakšne četrt ziher porabila. Pit ne smeš, samo ustnice si lahko vlažiš z vodo, jaz sem imela totalno suhe in popokane. Potem za dojenje: Modrc - jaz jih v prvo sploh nisem imela za dojenje, sem kar navadne uporabljala. Zdaj študiram, da je bolj praktično imeti modrc za dojenje, pa si bom ene dva kupila. Sem si stare vse nategnila z povečanimi joški, da sem potem itak morala vse zavrčti. Črpalke - tega res ne kupujte vnaprej. V večini porodnišnic si jih lahko sposodiš( električne) za simbolični znesek, pa potem že vidiš, kako stari potekajo. Mnogo žensk si mleka sploh ne rabi črpati, pa mimogrede 20 jurjev vržeš stran, ko si že vnaprej nabaviš črpalko. Jaz sem jo sicer uporabljala kar nekaj časa, sem si pa dosti lažje kot z električno načrpala mleko z navadno ročno. Blazinice za dojenje. Tega sem jaz porabila ogromno. V začetku mleko med spanjem kar teče, sem se zmeraj zjutraj zbudila s popolnoma premočeno majco, pa sem si po dve ali tri naenkrat nabasala v modrc. Hladilne blazinice oz. gel za bradavice - nujno potrebno !!!! Jaz sem potem še naknadno ugotovila, da rabim nastavke za dojenje, ki sem jih uporabljala dva meseca, ampak to so stvari, ki jih imaš na razpolago v porodnišnici, če rabiš. Flaške in cuclje in kaj vem kaj še. Če dojiš, jih ni potrebno kupovat, jih vsaj pol leta ne rabiš. Polno dojen otrok ne rabi nobenega čaja in dodatnih tekočin. Pozimi, če bo ful suh zrak v stanovanju, bomo itak morale nabavit vlažilce, ampak katera se bo resno spravila dojit, ne rabi čaja in cucljev. Če bi slučajno dojenje ne steklo, ali bi bilo premalo mleka, lahko partner nabavi stvari medtem, ko smo še v porodnišnici. Spodnje perilo za mamico - hlačke, je brezveze imeti zraven, ker itak dobiš tiste mrežaste, ki so po porodu ful udobne, saj nikjer ne držijo in jih na vsakih par ur menjaš. No, razen, če jih moraš prinesti s sabo. Pri vložkih pa tudi jaz prisegam na Vir. Tega pa res v ogromnih količinah porabiš, saj čišča traja 6 tednov, naenkrat si daš not vsaj dva, ali celo tri....... Za dojenčke: poleg vseh hladilnih kremic, je fino imeti doma še tudi Praško pasto ( dobi se v lekarni). Če je slučajno malo vneta ritka, potem hladilne kreme ne pomagajo. Vsaj jaz sem imela zmeraj pri roki, čeprav je imela vneto ritko samo enkrat, pa še to v porodnišnici, ker je pri prvem previjanju nisem dobro namazala . To ne moreš verjeti, kak to grozno izgleda. O oblačilih ne bom pisala, ker to je res poljubno.Tetra majčk sem jaz dobila ogromno, pa jih nisem uporabljala, sem rajši dala bodi, je bolj vse skupaj držalo na mestu. Plenice za široko povijanje - najmanj 20. Paski za široko povijanje - najmanj 5. Da potem stroj nonstop ne laufa. Za kopanje sem uporabljala tetra krpico in navadno trdo milo ( Nivea) - tudi za laske. Termometri: za vodo, zrak in vročino. To sem imela vse. Za kopanje sem imela banjico, čeprav bom zdaj verjetno nabavila čebriček, ker otroci dosti bolj uživajo, ker dobijo občutek, da so v maternici . No evo, tak na brzino. Ti seznami so eni res zelo potratni. Najnujnejše itak da bomo imele, potem pa sproti. Recimo kombinezonček za zimo; jaz ga bom šla kupit, ko ga bomo rabili. Bom videla, kakšno bo vreme, kako bo velik otroček.... Z malim pikepokecom je super iti v trgovino, res. Popokaš ga v avto, večinoma itak spijo, pa se zapelješ v kakšen večji center. Atek potem fino mašira z vozičkom gor in dol, mama si pa da duška . Tudi obiskovalci bodo veliko prinesli ( pri nas je bilo tak, dobiš plenice, oblačila, bone za otroške trgovine...vse sorte ). Pa še taki ljudje ti pridejo otroka pogledat, o katerih si res ne bi mislil, da bodo prišli. Meni so včasih že pošteno šli na živce, kar pripeljejo se, brez da bi se najavili. Mislim..... eni res nimajo manir. Ampak o tem bomo ziher še kaj rekle drugič. Počutje.... Bolj slabo. Krči, slabo spanje..... Kar se tiče Skip, jaz sem ji tudi poslala ZS, naj se nam javi, pa nič. Res upam, da je vse v redu.