|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberke
11.8.2006 9:12:43   
beki24
beki24- 22.10.2006

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 1901
11.8.2006 9:17:17   
Maxica
user posted image Hvala Naja, kako si me mogla pozabiti, da me nisi dala na seznam, bueeeee?!user posted image  Imam pa 12.10.2006 PDP! Jej, jej, jej.user posted image
Eh, spet ta dež. Nimam nič proti malo hladnejšemu vremenu, ma ta dež mi gre pa na živce, res. Pa še vikend bo ravno tak, pravijo, tako da jaz sem že rekla možu, da se bomo jutri malo zapeljali do Italije in do Nove Gorice, pa malo zapravljali, ker res ne vem, kaj bi lahko počeli cel dan v stanovanju.
Naja78, držim pesti, da bo s psičko čimprej vse v redu. Vem, kako hudo je gledati ubogo živalco, ki trpi, pa ne veš, kako ji pomagati.user posted image  Saj bo, boš videla. Kako pa misliš, da bosta psički reagirali na novega družinskega člana, bo kaj ljubosumja?
Na dekompresijo sem hotela jaz iti v prvi nosečnosti, vendar so imeli v Ljubljani ful polno, kadar sem se hotela naročiti, je bilo vse zabasano. Tako da potem nisem šla niti enkrat, me je pa mikalo.
Muki, hormončki, nič bat. Mene je tudi zadnjič pojezilo, ker se mi je zdelo, da se mož lih tako obnaša, kot da nisem noseča. Vse je bilo na meni, se mi je zdelo. Ampak pol pa mal boljš pogledam, pa vidim, da mi ogromno pomaga, Maxu se ful posveča, tako da ga moram konec koncev kar pohvaliti, so eni precej slabši.user posted image  Drugače pa moški kot moški, ne komplicirajo tako kot me, po moje je to to.
Pikabu, mene tudi kdaj tako zareže, vse od trebuha, pa skozi nožnico ven. Kr neki, pa prvič se res ne spomnim, da bi se mi to dogajalo. No, me je kr potolažilo, da se večim to dogaja. Kakšne svečke si pa dobila? Jaz imam kr skoz ta smotan izcedek, k sreči me po Canestenu ne srbi in peče več, je pa še. Upam, da se mi kmalu izboljša, sicer me res čaka antibiotik. Po moje res premalo pijem, ponavadi sem več. Samo pol pa skoz hodim lulat.user posted image  A je katera že probala namočiti tampon v probiotični jogurt? To baje tudi pomaga proti vnetju, tako da jaz tuhtam, da bi se poslužila še te variante, pred antibiotiki, ampak kr nekaj oklevam.user posted image
En lep sončen pozdravček iz deževnega konca Slovenijeuser posted image !

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 1902
11.8.2006 9:40:12   
@lina
Ej, muki! Veš kolikokrat sem že jaz zatežila, da moram vse sama, da se obnaša kot da nisem noseča, da bi mi lahko več pomagal... Nazadnje danes zjutraj - jutri gremo na morje, jaz sem si vzela dopust, malega dala v vrtec, da lahko pakiram. On pa dopusta ne more vzet še danes in rezultat - spet moram vse sama! Ampak OK, stvar organizacije,mislim da mi bo ratalo! Sej pol tud jaz pomislim, kolikokrat on s tamalim odluta popoldne, pa na parcelo, pa malo okrog, da si jaz malo spočijem. Saj sem si sama kriva če pol raje visim za računalnikom na forumu kot da bi šla res spat user posted image

Naja, upam da je kužka danes že bolje!

Pikabu, mene sicer ne prav špika (no ja, prejšnji teden me je ornk rezalo, ko sem kašljala), ampak mene skrbi, ker gibe čutim tako zelo nizko (tako nizko, kot je npr. rob spodnjih hlačk pod trebuhom ali še za prst ali dva nižje), včasih mam občutek da bo kar ven padla rokica ali nogica. Pa naj bi bil že na glavici?user posted image

Mis in beki24, da vam ne bodo user posted image  kar ven padle, če se že zdaj tako pripravljajo vajine kosti? user posted image

Sem se pa včeraj mal zasekirala, ampak potem ugotovila, da bo ta naš user posted image  ena velika samosvoja  trmulja. Namreč, čez cel popoldne je bil tako umirjen, da sem se že ustrašila. Pa se uležem, malo božam buši, malo potrepljam pa nič. In nič in nič. Sem pa potem pred spanjem dobila konkretne porcije, tako da sem res ugotovila, da se sploh ne pusti motiti ampak se oglasi ko mu paše...user posted image

Tako, zdaj sem pomalicala pred računalnikom, grem naprej pakirat. Verjetno se ne bom več oglašala danes in naslednjih 10 dni. Imejte se skrajno lepo, držite pesti, da bomo imeli na morju kaj sončka, pa tudi vam ne želim, da vas doma kaj preveč pere ta dež. Potem konec avgusta pa sledijo novi pregledi, a ne? Čau, čau! 

Aja, naja, če boš popravljala kaj seznamček, pri meni je potrjen PDP 16.10.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 1903
11.8.2006 10:16:36   
Arabela
Hojla user posted image !

@elina, želim ti čim več sončka na morju, pa maksimalno se spočij... meni je morje ful pasalo, vse bolečine so izginile...
Muki1, to so hormončki... nič ne bodi slabe volje, te pa popolnoma razumem... jaz sem bila prejšnji vikend ful zatežena, nič se mi ni dalo, stanovanje v razsulu....
V torek pa kot da bi dobila inekcijo v rit.... generalno sem se lotila pospravljanja stanovanja.... in do danes mi je uspelo vse zrihtati.... za bebiko je sedaj skoraj vse pripravljeno, le posteljica mi še manjka, čakam da jo dobim od svakinje..... vse ostalo sem si že nabavila, razen nekih malenkosti.... zadnje čase imam občutek da me čas preganja in da ne bom uspela vse urediti, sem pa le skoraj v 34. tednu.... še malo in čas bo za porod.... po seznamu sodeč sem jaz prva, a ne? HAHA:.. po pravici povedano komaj čakam, pa resnično me ni nič strah... kar se mora se mora.... le da bo dete zdravo...
Jaz sem na CSD že vse uredila, so mi rekli naj grem v 30.tednu in sem tudi že dobila domov odločbo za denarno pomoč, ker sem se odločila za denar in ne za paket....
Včeraj sem bila pri g. in ker sem dobila izcedek, mi je predpisala Betadine... ampak piše na navodilih da ni ravno ok za nosečnice... zdaj pa ne vem ali naj vzamem svečke ali počakam da se mogoče izcedek sam popravi?! Kaj svetujete...
Mi je pa naredila UZ, pa je že najprej naznanila da imamo user posted image , nato pa se je beba premaknila in ni več vedela ali vidi lulčeka ali popokovnico... tako da mislim da bomo morali počakati do poroda za 100% rezultat....
Tako kot sem bila prejšnji vikend slabe volje, me zdaj kar razganja od energije in dobre volje... Pošiljam jo tudi vam... Držite se sonosečke....

P.S. Ali mi lahko poveste kaj je dekompresija... nisem še zasledila... 

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 1904
11.8.2006 10:17:26   
beki24
No še jst na hitro mal pokomentiram, pol moram pa naprej likatuser posted image !

Mam tudi jaz občutek da bo kdaj kakšna rokica ven pogledala, pa brce čutim tudi nizko, ja pa tudi naš je ena trma trmasta, ja mal pa more počivatuser posted image . a ne? Sej sm že enkrat pisala, da ko spi, bi lahko atomsko bombo vrgel pa se ne bi zbudil, zvečer je pa vedno akcija. Upam, da bo potem mal boljš ko ven pride, pa da ne bo še slabš in bomo ponoči pokonci! Pa upam da ne bo kot moj bratec, ko mami prve 3 leta ni ene cele noči prespala, no pa tudi ostali smo bili za marsikatero noč prikrajšaniuser posted image

Ja moj dragi tudi še ni dobil materinskega nagonauser posted image , no mal že trebušček poboža to je pa tudi vse! Sva včeraj oba na kavču ležala in gledala film, je neki prehlajen tko k jst in mu rečem naj se pod nosom namaže z eno mažo, da mu bo pomagala! Kaj dobim v odgovor, da se njemu pa ful ne da vstat, če bi mu jo lahko jst prnesla- ja kdo je zdej pr nas nosečuser posted image user posted image user posted image user posted image ! Jst sm optimist, da se bo v porodni vse mal zasukal!!!

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 1905
11.8.2006 11:11:06   
štorkljica
Čao vse oktoberke!
Jest sem pa vaša čisto nova članicauser posted image , k pričakujem svoj prvi naraščajček oktobrauser posted image  Sem vas pa komaj pred par dnevi odkrila in tut tale forum, sem mal bl počasna, ampak bolje pozno kot nikoli. Pa vidim da se tukaj vse mogoče pogovarjate, sem mal preletela tale vaš forumček in približno videla kaj vse ste že skozi dale, pa vidim, da si ful pomagate med sabo, kar bi tut meni včasih prav pršlo, k so taki bl težki dnevi zmes.
Sam me pa neki res ful zanima, nevem če ste že predebatirale kaj tole v zvezi z masažo presredka, k sem ga sedaj hotela začet prakticirat ( sedaj v 32 tednu) pa se nekak nevem zraven spravtuser posted image  A mogoče katera ve kako se tole izvaja, mislm tko strokovno? Pa to sploh zares pol pomaga da se stvar ne pretrga med porodom?
Drgač sem pa tkole večinoma doma že sedaj, v službo še ne hodim ker sem študentka, pol pa mam ful cajta pa sem se spravla zdej diplomo pisatuser posted image , hočem do konc avgusta dispozicijo prijavt. Da pol diplomiram enkrat do pomladi drugo leto, če mi bo seveda user posted image  pustla kej prostega cajtauser posted image
Maxica, tole s probiotičnim jogurtom in tamponom je po mojem slaba ideja, ker tile jogurti vsebujejo čisto neke posebne bakterijske kulture in pol k tole vstaviš v nožnico je tukej taka flora, ki je idealna za še večji razvoj bakterij, zato po mojem to nebi blo glih preveč pametno, raje ostani pr Canestenu, jest ga tut uporabljam občasno, k me drgač včasih ful srbi in špikauser posted image  prav neprijetno, ko se to dogaja na javnem mestu in se ne moreš tega na hitro otrest.
Drgač se pa naša user posted image danes ne oglaša glih dost, kot da je ful utrujena, k njena mami user posted image  k ponoč nč ne spim in sem že ratala kot kak vampir, se zjutraj ponavad vstanem z podočnjaki do ustnic. Sej pol k mau zalaufam u dan je že OK, sam ponoč pa ne gre in ne gre spat. Ma kera tut take težave? Kako si pomagate? Včasih sem ponoč že čisto živčna in pol še bl ne morem zaspatuser posted image
No grem zdej dipl. dalje pisat, da se čisto ne polenimuser posted image
Lep dan vam želim vsem user posted image  skupaj!!

BY BY

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 1906
11.8.2006 12:12:44   
nanica
nanica, 15.10.2006 user posted image

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 1907
11.8.2006 12:32:37   
mtina
Hej!

Amazona dobrodošla med nami. user posted image   Ja, tukaj je kar fletno, saj veš in dobiš občutek, da nisi sam.

Muki, ja, ja se mi zdi, da smo že vse v obdobju tečnobe. Če niso naši fantje pozorni do nas toliko kot si me predstavljamo, da bi mogli bit, nam že ni po godu. user posted image  Bo minilo. Menda.

Ej ti imaš že izkušnje - ena je že na prejšnji strani spraševala, pa vprašanje ponavljam, ker tudi jaz ne vem. KAKO OPRAT CUNJICE ZA BEBO? Z MEHČALCEM ALI BREZ? JAz sem kupila LENOR sensitive, je narisan otrok gor, pa vseeno ne vem, ali ja, ali ne.  user posted image

Včeraj sem iskala v Dm-u olje za masažo presredka, pa ga nisem našla. A to prodajajo samo v lekarnah? user posted image

Baje bo naslednji teden lepši. Upam, ker drugače bom morala razmišljat o jesenski garderobi. Uh, pa ne bi glih!!! user posted image

LP, Tina

< Sporočilo je popravil mtina -- 11.8.2006 12:33:49 >

Sonce!!!

(odgovor članu nanica)
Neposredna povezava do sporočila: 1908
11.8.2006 13:30:02   
Maxica
Mtina, jaz jih prvič nisem prala z mehčalcem tja do ene 6.meseca starosti user posted image . Tako tudi tokrat nameravam postopati. Se mi zdi škoda, da bi dobil kakšno alergijo, ker znajo biti eni mehčalci res preagresivni za to nežno kožico. Pa tudi cunjice so vse bombažne, meni se sploh niso zdele kaj bolj trde brez mehčalca. Kaj pa vem, vsak po svoje.user posted image
Amazona, dobrodošla med nami.user posted image  Zaradi jogurta sem spraševala, ker sem brala na Pušenjakovem forumu, da ga on kar priporoča, kot domače "zdravilo" proti vnetju.user posted image  Pol pa ne vem...

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 1909
11.8.2006 13:36:15   
mtina
Hvala za odgovor; se mi je kar zdelo glede mehčalca.

Glede jogurta (navadnega) sem jaz slišala, da je to dobra rešitev, samo vseeno ne vem, če bi si upala sedaj v nosečnosti. Res pa je, da sama nisem nikoli probala.

LP

Sonce!!!

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 1910
11.8.2006 13:39:32   
psaša
mtina: nam so V MŠ rekli, da naj se ne bi pralo z mehčalcem, pa da se da praška čim manj, pa da 1.mesec še dodatno daš na izpiranje.
Kakšen prašek pa boste uporabljale, v tekočem ali navaden?
Jaz tudi čutim otročka čisto nizko, mam tak čuden občutek.

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 1911
11.8.2006 14:02:37   
Pikabu
Mene tudi ni na seznamu. 3. 10. Maxica, pomojem nas ni, ker smo se na začetku "skrivale". user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Amazona, dobrodošla med nami. user posted image user posted image user posted image

Glede jogurta sem pa tudi sama hotela napisati, da ga Pušenjak priporoča, tako da... Jaz tega še nisem poskusila. Zdaj sem pa dobila sem pa sedaj Gyno-daktarin. user posted image Zdaj je dva dni čisto v redu z izcedkom, tako da sploh ne vem, kaj naj. Čakam, da ga dobim nazaj, pa potem začnem dajati svečke.

Glede cunjic: jaz sem pri Emi od začetka prala z mehčalcem in sicer Silan sensitive, s tem, da sem nekje do 5. - 6. meseca dvakrat spirala, pa manj sem ga dajala. Zdaj bom pa tudi naredila isto. Je pa to res stvar vsakega posameznika.

Tole z masažo presredka pa tudi mene zanima. Dobi se ga v DM-ju sem ga včeraj že držala v roki, pa sem si premislila. Sem si rekla, da počakam še na kakšno mnenje. Glede tega je Pušenjak pisal, da kao to nič ne pomaga, da je od drugih stvari pomembno, tako da ne vem. V prvo nisem nič masirala, bila sem pa prerezana, ker sem imela vakum, sicer bi menda šlo brez, za v drugo je že takrat zdravnica rekla, da ne bo potrebno rezati. Jo moram na enem od naslednjih pregledov malo povprašati, kaj ona misli. Glede na to, da je bila pri prvem porodu zraven, pa srčno upam, da bo tudi pri drugem ravno tako naneslo, bo verjetno kar znala kaj svetovati.

Glede nizkega brcanja sem tudi spraševala G, ker jaz včasih tudi čutim zelo nizko čeprav je že na glavci, pa je rekla, da ima nogo tako, da čutim bolj spodaj. Ga pa sedaj spet enkaj dni čutim bolj zgoraj. Imam pa včasih isti občutek, kot da mi je že roko dal ven, se mož heca, da ga gre pozdravit.

Špikanje sem pa podobno doživela tudi v prvi nosečnosti, samo ne tako pogosto kot sedaj. Najbolj mi je grozno, ko me med hojo in to tako zaboli, da se kar skrčim, mož se je v prvo ful ustrašil, kaj je bilo. Zdaj me pa včasih tudi med ležanjem, ampak takrat čutim, da me brcne. Kar naj se fino vse raztegne, da bo potem manj bolelo.

Jaz moram pa mojega možka zelo pohvalit. Mi pri vsem zelo pomaga, čeprav pride dokaj pozno domov iz službe, potem še marsikdaj naredi tudi kaj namesto mene. Sama se trudim, da mu ne jamrma preveč, on se pa tudi, da mi čim bolj olajša vse skupaj. Pa Ema je sploh največja faca, je ful pridna, tudi, ko sva sami. Če počivam, prinese knjigice ali pa hoče žebljičke ali pa riše, samo da je bo meni, če kaj delam, se pa tudi zelo sama zamoti. Upam, da bo tak cuker tudi potem, ko bomo imeli dojenčka.

Hvala vsem glede nasvetov za darilo naši Emi. Traktorja bi pomojem bila zelo vesela in čisto navdušena, pa bomo raje pustili, če bomo imeli user posted image , da bo tudi on dobil kaj novega, da ne bo imel vse od Eme. delavnica mi je pa tudi super, nad tem verjetno ne bi bila tako navdušena, kuhinjo pa že ima in jo pridno uporablja. Sem pa ravno včeraj ugotovila, da so pri nas zaprli otroško trgovino, kjer sem imela ogledano super likalno desko z likalnikom. Sploh ne vem, zakaj so jo. Še tik pred morjem sem bila v njej, pa ni nič zgledalo, da bi jo zapirali. Upam, da za jutri nahecam možka, da greva še v BTC, pa da tam najdeva kaj primernega zanjo. Sicer greva pa jutri izbirat in kupit poden za v Emino sobo. Me pa kar malo paranoja daje, kdaj bom prala in likala cunjice za user posted image , ker se na sobo čaka en mesec, dokler pa ne dobimo pohištva, nimam kam prestaviti Eminih oblek in s tem nimam kam pospraviti cunjic za dojenčka. Ah, bomo že. Zdaj moram predvsem malo po seznamu pregledati, če mi kaj manjka, da dokupim, ostalo bom pa potem, ko bo čas. Upam, da me kaj ne prehiti, da mi bo uspelo vse narediti.

Zdaj grem pa malo počivat. Našemu user posted image tudi ni preveč všeč tole moje tipkanje, me kar naprej nekam v rebra suva.

Uživajte.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 1912
11.8.2006 14:22:43   
mtina
Hej!

Napisala si, da greš pogledat po seznamu. A po tem iz Ringaraja? Ali je to res dovolj cunjic? 

Lep počitek!

Sonce!!!

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 1913
11.8.2006 14:34:15   
Pikabu
Ne po tem. Imam svojega, ki sem si ga naredila že za Emo. Glede cunjic moram predvsem pregledati vse od Eme, če so v redu, teh vem, da imam dovolj.

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 1914
11.8.2006 14:37:11   
muki1
Jaz sem v začetku prala brez mehčalca, pa dvakrat smo spirali. Ne vem, vsaka po svoje, ampak bombažne cunjice so pa itak mehke, ne potrebujejo mehčalca.
Kar se tiče brcanja se pridružujem ostalim. Včeraj zvečer se mi zdi, da so imeli tekmo user posted image . Dve uri nabijanja, jaz res ne vem, kaj dela tam notri. Trebuh je kar plapolal sem ter tja. Na zadnjem UZ ki je bil pred 100 leti, je bila lega kao glavična, samo se je po mojem od takrat že 1000 x prestavila naša bebica, tako da sedaj sploh pojma nimam kak je nameščena. Naslednji UZ pa šele 18.septembra. Brezveze user posted image .
Amazona, dobrodošla med nami, malo pozno, pa vseeno bomo še imele čas poklepetati.
Nanica, očitno nas bereš, ker si videla, da obnavljamo sezname, ampak nič ne napišeš. Oglasi se nam kaj user posted image .

Jaz zdaj grem, mi že počasi kruli v želodcu...spet dilema...kaj kuhat user posted image

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 1915
12.8.2006 8:17:14   
naja78
user posted image EVO,SEZNAMČEK!
ZDAJ PA PO ZAČETKU SEPTEMBRA,MORMO TOLE KR FAJN SPREMLJAT!!!!user posted image user posted image user posted image

AMAZONA:  user posted image    PDP:1.10.06
arabela       user posted image  PDP:2.10.06
Pikabu         user posted image   PDP:3.10.06
muki1          user posted image  PDP:11.10.06
skip             user posted image  PDP:11.10.06
Mayya         user posted image   PDP: 12.10.06

Maxica         user posted image   PDP: 12.10.06
gaya           user posted image  PDP:13.10.06
vava            user posted image  PDP:14.10.06

nanica         user posted image   PDP:15.10.06
natja           user posted image  PDP:16.10.06
@lina           user posted image  PDP:16.10.06

mis              user posted image   PDP:18.10.06
muki1          user posted image   PDP:18.10.06
A-A              user posted image  PDP:20.10.06

beki24         user posted image  PDP:22.10-24.10.06
adeja          user posted image   PDP:23.10.06
mTina          user posted image   PDP:24.10.06 
lucika          user posted image   PDP:25.10.06
naja78        user posted image   PDP:28.10.06
tasha23      user posted image   PDP :28.10.06
psaša         user posted image   PDP:31.10.06

Frrr             user posted image   PDP:31.10.06

ČE SEM ŠE KERO POZABLA,NAJ ME POPRAVI.
MAXICA IN PIKABU:
ve ste ble na začetku-anonimne,zato vaju ni blo gor.saj vaju mamo vsi radi......user posted image user posted image

BEKI24:

dobila je antibiotik,proti driski in bruhanju.zdaj je že ok a ima dieto(uglavnem pusto meso in riž,in pa d&d konzervo),čugdno se mi zdi,ker je prej isto jedla,zdej ali je bilo res akutno vnetje,ali pa pravjo da je pojedla,kaj takega!!!

drugač:
PUNCE VSAJ 1 MESEC PRATI BREZ MEHČALCA IN DATI NA 2X IZPIRANJE.TAKO KOT PRAVI psaša.
no ene verjetno ste že bolj izkušene in ste prale kot ponavadi in ni bilo nič narobe.
mislim da je v gelu pralni prašek bolši,ker se bolj spere!!!

punce imam en fajn prispevek o dojenju in vam ga tekom dneva butnem gor!!!to morte prebrat!!!!!

učeraj sva v tosami zapravili 40.čukov.vse za user posted image user posted image
(tetra plenice30kom,podloga za na jogi,ki diha in je antialergijska,nepremočljiva,žabice,4 bombažne kompletke,vato,krpice za umivat,kapice,kopalno brisačko,......)imajo vse in poceni.se splača.

se beremo in napišem tud neki o dekompresiji!!!!

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 1916
12.8.2006 10:00:41   
gaya

Jutrček user posted image

no pa spet tko prijetno dežuje. Sej vem, da boste verjetno hude, ampak meni pa res paše. Edino tamali dve sta tečni, k ne morta vn in pol pridejo še sosedovi in je konec mojega miru ob branju knjig user posted image ,... Itak se moram pa navadit, baje.
Moj možek dela po cele dneve, tko da me resno skrbi, da ko bo prišel čas za rodit, bo nekje veselo bagrček prevažal user posted image ,....

Aja, Amazona dobrodošlauser posted image , boš vidla kako fajn je med nami, k smo same ta velke goflje user posted image  in nauš verjela s popolnoma podobnimi težavami user posted image ,...
Jst vedno bolj odštevam dneve do zadnjega preživetega dne v službi. Zdaj mam do torka frej. Pol pa še 10 delovnih dni user posted image user posted image ,...
Pol sem se pa namenila, da se lotim stanovanja. Danes bomo s tamalimi peljale našo muco k taščici, ker je še nismo uspeli peljat, ker kr odlašamo, ampak zdaj pa res more it, ker pride previjalna in moram v kopalnici plac naredit. Pa pe huda sem bla, ker mi je zadnjič ušla v splanico, pa sploh nisem vedal in k pridem not, da bom brala knjigo, gospa leži v zibki, me je skor kap user posted image  in zdaj lahko spet vse na novo supcam in preperem user posted image ,... no ja , bo vsaj čas minil.

Počutje je kr v redu. Mali/a je včasih noro živahna včasih pa cel dan dremucka in se samo preteguje, ampak veliko rajš vidim da ornk zabaše, kot pa da se lenobno pretegne, ker to me pa ful zaboli user posted image  in pol hitim božat tidto izboklinico na trebuhu da se mal premakne user posted image ,...

Danes ima rok ena prijateljica pa se baje še nič ne dogaja, tko da se kmalu obeta žurka, pol 22 sep je še nea iz naše družbe in pol sem že jst na vrsti user posted image , madona, se pozna da je bla dolga in mrzla zima user posted image

Aja berem eno fajno knjigo- dojenje in materisntvo iz srca. In jo ful priporočam če mate čas brat, ker meni je nekako približala vse skupaj, ker so notri opisane tud težave in ne oh in sploh kako je fajn in simpl dojit user posted image . Jst verjemem da se bom ornk mogla potrudit, vsaj tko sem se prprvla, na najhujše, user posted image , ampak sem se tud odločla, da bom vztrajala user posted image ,..

Ok zdaj pa dost. Grem mal pospravljat, pol pa s tamalima na eno user posted image  v hiperkarket k majo igrala, da se mal zjagatauser posted image

Aja, Pikabu midve bi pa skor mogle tud enkrat na en kofetek, da bova pol lahko veselo vozke šofirale skupaj user posted image

30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 1917
12.8.2006 11:55:11   
mtina
Pozdravljene!

Včeraj sem brala eno temo na tem forumu o plenicah. Ali tetra plenice, ali racmanke (sploh nisem vedela, da to obstaja), ali kao pamperske (enkratna uporaba). Sem videla, da se je Muki tam že kar razpisala.  user posted image

Ali ste že kaj razmišljale o tem? Te racmanke so 100% bombaž, se perejo, a ne likajo. Na tej strani najdete več, če ste slučajno tako za luno glede tega kot jaz.  user posted image

http://www.pleniceracman.com/ 

Pa čim lepše preživite ta deževen dan.

LP, Tina

Sonce!!!

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1918
12.8.2006 15:44:19   
Anonimen
lucika            PDP:25.10.06
naja78           PDP:28.10.06
tasha23        PDP :28.10.06
psaša        

Punce, čist informativno me zanima, glede na to, da imate PDP proti koncu meseca , kdaj ste imele v januarju zadnjo M in na koliko dni,ter kdaj naj bi takrat približno zanosile,kdaj naj bi imele ovulacijo. Zanima me pa zato, ker sem že na enem forumu spraševala, ker sm se znašla v dvomih, kdaj naj bi točno zanosila in s kom. Vem da je to zlo čudno in zakomplicirano za razložit, zato bi vas samo prosila če mi lahko odgovorite na vprašanje, ker me žre že 6.mesecev. Hvala!!! Sem pa drgač tudi oktobrka, bolj proti koncu!!!

(odgovor članu mtina)
  Neposredna povezava do sporočila: 1919
12.8.2006 16:42:45   
štorkljica
O, vidim, da me bo mogoče doletela čast in bom mela otvoritev oktoberske rojevalne sezoneuser posted image  Me prav zanima koliko user posted image  se dejansko rodi na PDP, po mojem kak procent al dva, več ziher ne. Sicer pa bi bla raje kak teden prej kot pa kasneje, sam pol bi postala septemberka user posted image  Tole naše rojevanje bo še zanimivo.
Tale moj mali user posted image je pa pravi user posted image , do pred dvema dnevoma je bil tko živhen da sem mela občutek da nosim malega žogobrca ali pa potencialnega akrobata, zdej se pa že dva dni skor nič ne premika. Čist narahlo tupatam čutim kak premikec ali brcico, na momente se kar prestrašim da ni kej vredu, pol pa ga včasih tko narahlo potrepljam ali božam, da se kaj premakne da se pol spet mal bolje počutim user posted image  Upam da bo zvečer kaj bolj živahen ker to je ponavadi njegov cajt v dnevu da se razživi.
Ej punce saj res, a že kaj veste kaj boste mele - fantke al punčke?! Jest mam zdaj v sredo 16.8 GIN pregled in verjetno tudi UZ, čeprav mi G nazadnje ni nič rekla al ga bom zdej tut res mela al ne (pred tem sem ga mela 12.5). Pa nevem al naj vprašam al ne?!!? Mojuser posted image  bi zlo rad že enkrat vedu, ker nazadnje ko sva bla nama GIN ni hotla povedat oz. govorila je kot da ne ve oz. da se ne vidi točno in pol je moj kar zaključu da je punčka. Jaz mu ne verjamem ker to je blo v 5 mes in baje se takrat res še ne more zagotovo vedeti.
A mogoče katera ve al je to res al ne, da ti na nosečnost pripadata samo 2  UZ-ja? To je meni rekla moja GIN ko sem jo nazadnje vprašala če mi bo delala UZ. Jaz bom zdaj mela že četrtega.
Anonimna, glede tega da neveš kdaj in s kom si zanosila, ti predlagam da greš pogledat na internetno stran www.mama.si in tam boš našla v zgornjem levem kotu napisano kako izračunat datum poroda. Tam se ti bo odprla tabela in pol sam vneseš podatke (zadnje menstruacije) in ti pol izračuna tvoj datum poroda, tam pa se pol tut vidi kdaj pribl. bi naj mela ovulacijo. To po mojem ni 100% sploh če je vprašanje kakih par dni razlike, 100% bi vedela če bi dala narediti očetovski test.
Mtina, jaz sem glede plenic še mogoče bl za luno kot ti user posted image  Zdaj si grem pogledat to stran. Sicer so nam v MŠ rekli da je za začetek bolje če uporabljamo navadne plenice (nevem, a so to racmanke??), sam so pol tut rekli da so one za enkratno uporabo OK.

No pa lep deževen da vsem!

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1920
12.8.2006 17:51:27   
moci
IZVIRNO SPOROČILO: naja78

user posted image EVO,SEZNAMČEK!
ZDAJ PA PO ZAČETKU SEPTEMBRA,MORMO TOLE KR FAJN SPREMLJAT!!!!user posted image user posted image user posted image

AMAZONA:  user posted image    PDP:1.10.06
arabela       user posted image  PDP:2.10.06
Pikabu         user posted image   PDP:3.10.06
muki1          user posted image  PDP:11.10.06
skip             user posted image  PDP:11.10.06
Mayya         user posted image   PDP: 12.10.06

Maxica         user posted image   PDP: 12.10.06
gaya           user posted image  PDP:13.10.06
vava            user posted image  PDP:14.10.06

nanica         user posted image   PDP:15.10.06
natja           user posted image  PDP:16.10.06
@lina           user posted image  PDP:16.10.06
mojceca       user posted image   PDP: 16.10.06
mis              user posted image   PDP:18.10.06
muki1          user posted image   PDP:18.10.06
A-A              user posted image  PDP:20.10.06

beki24         user posted image  PDP:22.10-24.10.06
adeja          user posted image   PDP:23.10.06
mTina          user posted image   PDP:24.10.06 
lucika          user posted image   PDP:25.10.06
naja78        user posted image   PDP:28.10.06
tasha23      user posted image   PDP :28.10.06
psaša         user posted image   PDP:31.10.06

Frrr             user posted image   PDP:31.10.06

sem se dopisalauser posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 1921
12.8.2006 18:02:42   
moci
samo punce, ste pa pridne, mal me ni pa me čaka za eno uro branjauser posted image
naša user posted image že kar pridno brca, samo ne tako močno.
tud jaz bi ful rada hodila na dekompresijo, pa me skrbi da bo gneča in ne bom prišla na vrsto, po mojem tud nebi bilo slabo če bi šla spet malo na telovadbo. sem že malo zrjavelauser posted image
masaža presredka - jaz sem olje kupila že nekaj časa nazaj, čaka v kopalnici, zraven so priložena tudi navodila, pa se jim še nisem posvečala... zdaj bo počasi treba začet. čez nekaj tednov bom pila tudi čaj iz malinovih listov. vse, samo da ne bo pretežak porod. slišim vse sorte zgodbuser posted image
racmanke so nekaj med pampers in navadnimi, ane? so precej bolj ekološke, iz tega vidika sem tudi jaz razmišljala o njih, pa sem se premislila. čez komot ga ni, aneuser posted image
midva še vedno nisva izbrala imena... ojoj.
anonimna, datum se izračuna na podlagi prvega dneva zadnje menstruacije. mislim da+10 mesecev in - 1 teden??? drugač pa, na na prvi strani je izračun. samo ata pa ne bo našeluser posted image
jaz bom tud šla v tosamo, nisem pa vedela da imajo toliko stvari. včeraj sva malo nabavljala v baby centru. ful je drago. pol stvari lahko dobiš drugje ceneje.
aja, weleda olje je v dm-u ponavadi med otroško kozmetiko. micena steklenička. jaz bom tam nakupila tudi otroško kozmetiko in plenice - 10, ker so ful cenejše

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 1922
12.8.2006 22:20:53   
lucika
mojceca, a nam bos vsem zaupala seznam, kaj vse se rabi za male bibeke? jaz berem in brskam, pa pri enih seznamih se mi zdi vsega pol prevec, pri drugih pa premalo...zaj pa vedi kaj je prav:)

drugace se sestavljam. malo me je skrbelo, ker sem si na trenutke namerila pritisk direkt za v bolnico; se je pa na sreco tudi nizal...
teden smo nekako preziveli, lusno ni bilo, samo zdaj se je potrebno sestavit nazaj. verjetno bo najlazje s kakim malo bolj temeljitim pucanjem, pa prestavljanjem pohistva..kar bo pocasi itak treba...

ko smo glih pri pucanju: v kleti v bloku sem danes odkrila celo vreco zimskih cevljev, ki so mi tak lepo splesneli. neka voda je ocitno prisla v klet..sma pa midva tak redko dol, da sma jo malo spregledala:) a je dost, da jih z vodo in kakim praskom scoham, al jih dam v pralni stroj, ali so za stran vrect? sem jih namocla, pa je slo dol, samo bo to ok, al bo plesnelo naprej:)? lepa tema za med nosecke, ne? no, glih sem se spomnila...

drugace pa sem sredi 30 tedna. samo se 10, se zavedate? al pa one, ki se vodite, samo se kakih 7 ali 8; pol pa rodis se malo prej..pa je lahko to cez par dni!

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 1923
13.8.2006 0:07:16   
mis
Res pridne! Moram kar mal razmislit, kaj vse sem se vmes spomnila da moram napisat.

Midva sva danes sla v Pikapolonico in narocila prvo stvar: posteljico (od Lip Poljcane-Eva s predalom in vzmetnico). Potem sem sprasevala se za posteljnino. Pa me je malo presenetilo, da imajo samo poliestrsko, nic bombaznega. Kaksne imate ve izkusnje s tem? Pa kolk velika mora bit posteljnina za 120x60 poseljico?

Glede plenic sem se jaz ze nekaj mesecev nazaj odlocila za bombazne pralne plenice. Pa so mi Bambinomio bolj vsec kot Racmanke. Te prve imajo v Arielu, verjetno bom na teh pristala.

Glede seznama, bi tud jaz rada vidla da ga da kaksna izkusena gor. Res samo tiso kar se rabi. jaz sem si sicer napisala, ampak izkusnje so pa le izkusnje. Pa ce veste kje se zadeve najceneje dobi bi bla tud vesela...user posted image

Zanima me glede velikosti tetra plenic. Baje sta dve dimenziji. Katere kupit?

Mene tudi skrbi za naso Skip. Takrat sem ji napisala naj se javi ko pride s pregleda, pa se niuser posted image

Kaksne imate izkusnje z banjicami? Kaksno kupit in kam jo postavit?

Na seznamu mam napacen datum, samo za en dan. Pravi je 17.10.user posted image

Vem veliko vprasanj mam, pa koliko jih sele bo...user posted image

Uzivajte se pisemo.

Aja, dobrodosle nove med namiuser posted image

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 1924
13.8.2006 8:11:46   
Arabela
Dobro jutro user posted image !

Vidim da se vse že skrbno pripravljamo na naše user posted image .... Kar se tiče nakupovanja plenic in drugih potrebščin vam toplo priporočam Avstrijo (vsaj tiste ki imate možnost iti gor).... Tetra plenic sicer nisem našla so pa te za enkratno uporabo ful cenejše.... pa npr. košek za plenice - v Baby centru 13.000, v Toys'r'us o. 7.000!!!... pa npr. nahrbnik od Nivee (sicer malce manjši) pri nas o. 8500 Sit, gor 19,90EUR!!!! pa tudi banice in druge stvari so gori cenejše, da ne govorim o otroških oblačilih....
Glede plenic sem se jaz odločila in tako so nam tudi svetovali v MŠ, da bom v začetku široko povijala s tetra plenicami, spodaj pa pleničko za enkratno uporabo.... bomo videli kako se bo obneslo... so pa cene tetra plenic izredno različne... zadnjič sem kupila en paket 10kom v Rutarju (2800 Sit) pa so kar v redu... mislim pa da je velikost le 80x80, vsaj jaz sem vsepovsod tako zasledila... pa tudi za dm-ove pleničke pravijo da so ok... no jaz bom kupila tudi ene dm, pa ene tosamine, pa bomo videli katere se bodo najbolj obnesle...
Kar pa se kozmetike tiče bom vse nabavila v Mariborskih lekarnah in sicer njihovo znamko Bebival.. tu pri nas jo ful cenijo.... za enkrat bom kupila mandljevo olje in pa za ritko pri nas priporočajo Lamprehtovo mazilo... na začetku tako ni treba preveč pretiravati s kozmetiko, potem pa bom že videla kaj bo malemu/mali ustrezalo...
Glede seznama za novorojenčka sem ga jaz zasledila na naši spletni strani, vendar se ne spomnim več linka... če ga najdem vam pošljem...
Mi pa vsi pravijo da ne smem pretiravati in res sem  svoj seznam, ki je bil na začetku ful dolg kar konkretno skrajšala....

Lepo nedeljo vam želim... pri nas je končno nehalo deževati.... včeraj sem samo poležavala in bila brez energije, danes pa  spet v akcijo... moram oprati otroška oblačilca (kupila gel za pranje Pril sensitive?!) in pa lupinico ki sem jo dobila od kolegice.... pa še se bo kaj našlo za delat...

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 1925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?