@lina
|
Ojla! Po nekaj dneh se tudi jaz oglašam. Vam povem, kaj sem ugotovila ta vikend? Da sem totalna odvisnica od interneta. Sploh ne znam več funkcionirat brez njega. V neurju, ki smo ga imeli iz petka na soboto, nam je vrglo ven linijo. Ni delal telefon in seveda tudi ADSL ne. Kljub temu, da sva napako prijavila že v soboto zjutraj, je nama niso uspeli odpraviti in sva bila cel vikend brez. Veste, kakšno abstinenčno krizo sem mela? Roka je z miško kar šla na ikono Internet explorer, se na pol poti ustavila, ko je dojela, da ne bo nič! Kar tresla sem se na momente! No, sedaj smo spet priklopljeni, jaz pa doma. Tako nahodna, da ni za povedat. Včeraj sem imela tako zabuhle oči, kot bi cel dan jokala (običajno se mi ob prehladu ful solzijo oči). Danes sem zato kar doma ostala. Sva oba z možem prehlajena, edino sine je zdrav, zaenkrat. Upam, da ne bo še on pokasiral, sva ga v vrtec dala, da ne bo toliko z nama v stiku. In to sredi poletja, lepa reč!! Muki1, moj je v prvo tudi izkoristil očetovski dopust, samo kolikor ni v službo letal, je pa doma za računalnikom previsel, tako da je tudi bilo to bolj tako-tako. Nisem prepričana, da se mi letos kaj bolje obeta. Sicer sem pa računovodja. In lahko odgovorim vavi, da se regres ne šteje v osnovo za porodniško, če od njega niso bili plačani prispevki (to pomeni, da je bil izplačan do max višine, po kateri ni dodatno obdavčen, to pa preveriš tako, da pogledaš na plačilko od regresa, in če je gor obračunana samo akontacija dohodnine, brez prispevkov, potem se ti ne bo štel v osnovo). Se ti pa vpiše npr. 13. plača, stimulacije ali bonusi (kar ima naravo plače, torej da so plačani prispevki od tega prejemka). Jaz bom papirje odnesla na CSD 11. avgusta, ker gremo 12. avgusta na morje za 10 dni, predviden datum, kdaj naj bi papirje dostavila, je pa 17.8.. Glih bom ujela izplačilo julijske plače (10-tega), bom že požokala v službi, da mi podpišejo prave zneske, saj sem pri koritu Upam samo, da bom papir od G dobila že ta četrtek, sicer ga bom kar spomnila... Maxica, želim vam lepo praznovanje, ti pa polagam na srce, da se čuvaj. Jaz sem bila tam nekje v 18. tednu, ko smo praznovali drugo svečko, ampak ti povem da sem bila naslednji dan taka, da sploh vstat nisem mogla - bolečine v križu, utrujena za umret, groza. Pazi nase! Naj ti pomagajo - pa saj so meni tudi prijateljice (gostje), ampak priprave tisti cel dopoldan, pa malo stresa, pa si tam, kjer ni muh! mis, ali imaš ti tudi pregled ta četrtek? Meni je sestra naročila, naj pridem ob 13h. Tako! Zdaj grem spet malo počivat, se mi solze nabirajo in vas ne morem več gledat! (hec, hec, ekrana ne morem več gledat)
|