Pikabu
|
Muki, držim pesti za mirno noč. Naj se hitro pozdravi. Saj pri vsem tem vremenu ni čudno, da se nas takole loteva. Naša je na srečo zdaj v redu, upam, da tudi tako ostane. Naja, a veš, da je tudi mene včeraj takole špikalo in bolelo spodaj. Jaz zase kar vem, da vem pretiravala s pospravljanjem. Me je mož kregal, naj raje čez teden kaj naredim, da bo ob sobotah manj, pa ne morem. Vedno sem bila kampanjska, pri vseh stvareh. Ko sem se nečesa lotila, sem delala toliko časa, da sem imela vse narejeno. Tako mi ni zneslo z orglami kam dlje pridet, ker mi ni zneslo vsak dan vaditi, tako mi ne znese pospravljanje, ker je enostavno vsega preveč za naenkrat. Rada imam tisti občutek, ko imaš vse narejeno, da sem frej. Če si pa to razporedim čez cel teden, me pa skoz preganja tisti občutek, kaj še moram narediti, pa da ne morem biti frej. Problem imam predvsem v tem, da se lotim, ko pa enkrat se lotim, potem se pa ne znam ustaviti. Pa bom počasi morala tudi na tem področju se malo umiriti, ker takega tempa od včeraj ne bom več dolgo zmogla. Pa še ena težava se mi je pojavila. Očitno mi že kar malo pritiska na želodec. Če preveč pojem, me vse boli, pa prav čuden občutek imam. včeraj sem bila zvečer taaaaakooooooo lačna, kar mašila bi vase vse, kar mi je prišlo pod roke, pa enostavno nisem imela kam. Malo se moram vzeti v roke tudi glede tega, sicer pa, če se bom pridno držala diete, ne bom imela težav s tem. Drugače imamo pa za seboj en lep vikend. Včerajšnji dan je bil sicer precej deloven, danes smo si pa privoščili kopanje v Bohinju. Ema je uživala sto na uro. Komaj sva jo spravila ven iz vode in prepričala, da je dovolj kopanja. Sva morala kar nekaj fint in obljub uporabiti, da je šla ven, sicer bi se drla, da bi vsi gledali, kaj delava z ubogim otrokom. Je pa res zelo nora na vodo. dopoldne sva se samo pogovarjala, da bi se šli kopat. Ko se je zbudila, je bila prva stvar, da se gremo kopat. Tako sploh nisva imela izbire. včasih morava prav paziti, kaj se pogovarjava pred njo, ker si vse tako zapomni in nama hitro "servira" nazaj. Naš 'pa vsak dan bolj pridno brca. Tiste, ki ste bile že na morfologiji, a so vam kaj povedali, v kakšni legi je vaš ? Meni ni nič rekla, je mož rekel, da je v prečni. Potem sem pa naslednji dan prav čutila, kako se je premaknil, ena taka velika gmota se mi je premaknila v trebuhu, prepričana sem, da je bila to glava. Zdaj pa samo ne morem ugotoviti ali je na glavci ali na ritki. Pri Emi se spomnim, da je tak čas že bila v glavični vstavi in si ni več premaknila do poroda. Vsak dan bolj pa tudi ugotavljam, da si bo res potrebno nabaviti kakšne nove hlače. Do sedaj sem nosila še vse stare. Dopoldne so še v redu, popoldne me pa že kar fino tiščijo. Danes sem si dala gor ene hlače, ki jih imam še iz prve nosečnosti in sem ugotovila, da je prav super, ker nič ne tišči. Imam pa te edine, pa niso ravno primerne za vsak dan. Pri Emi sem namreč tak čas ostala na bolniški, tako da nisem nič rabila, ko pa je bilo konec bolniške, je bilo že pravo poletje in sem vse do poroda nosila samo obleke. Tudi sedaj imam tak namen, a kaj, ko še zdaleč ni dovolj toplo za tiste oblekice. Verjetno si bom šla ta teden kar po ene nove hlače, da zdržijo do konca službe. Toliko za danes. Uživajte jutri v novem dnevu, novem tednu. Jaz že odštevam. Samo še tri tedne in..... DOPUST..... Bodite v cvetju...
|