|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
4.3.2006 20:54:45   
sarazan
Sveže mamice so prišle na forum user posted image user posted image  user posted image .
Naj vam še enkrat čestitam in izrečem dobrodošlico na tem forumu. Ene smo že kar stare mačke user posted image  user posted image  user posted image  
Vprašanja, ki jih postavljate, so delno že odgovorjena v postih, ki smo jih pisale, ko smo same imele "vaše" probleme ali dileme.

Striženje nohtkov... jaz sem jih že postrigla, ker smo bili vsi spraskani - Sara po obrazu, jaz po prsih, ker me je "božala" med dojenjem, user posted image  pa tudi, ko sta podirala kupčke. Seveda sem postrigla samo špice, da ni imela vsega zatrganega.

Popek... nam je odpadel po 5 dneh, potem pa je bilo potrebno čistiti tisto kri in sokrvico, ki se je nabirala v popkovni gubi. Jaz sem namočila sterilni zloženec s fiziološko raztopino in ga položila na popek, da se je tista "krasta" malo odmočila, potem pa sem jo podrgnila stran. Jok je bil vedno, ker je bila fiziološka mrzla. user posted image  naj ne bi čiščenje popka prav nič bolelo.

Kopanje... naša je čist fuč po kopanju. Takoj zaspi in tudi dlje spi, kot ponavadi. Ni ji pa preveč všeč umivanje lasišča. To vedno naredimo nazadnje.

Ursa_p, za bradavice ti ne vem svetovati. Jaz bi poklicala najprej G, potem pa osebnega zdravnika. Bi mi že povedali, kaj narediti oziroma na koga se obrniti.

Opletanje... včasih tudi Sara opleta, če jo silim v dojenje, ko je že sita. Meni se zdi, da še ni dovolj časa vlekla, pa ji rinem dojko v usta. Takrat opleta, dokler ne dam miru in jo pustim zaspati user posted image .

Mozoljčki.... normalno je, da se novorojenček čisti maminih hormonov in zato dobi mozoljčke. Če so več ali manj samo na obrazu in niso kot rdeči flekci, ampak taki, kot pubertetniški mozoljčki, potem ni nič hudega. V nasprotnem primeru pa lahko gre za alergijo. Sara jih ima kakšen dan več kašen dan manj.

Suky, Taja27... tudi jaz sem jo na začetku budila, da je sploh kaj jedla. Zdaj imava ritem, da se zbudi na 3-4 ure, tudi ponoči. Tako se 2x ponoči dojiva, previjava pa ne (tudi če je pokakana ne), ker potem jo preveč zbudim. Ritko pa zvečer namažem z Bepanthenom, da naredi film na koži in jo urin in blato ne "razžirata". Sicer mažem z lekarniškim hladilnim mazilom.
Mi smo šli ven že po 10. dneh, ampak v sonček, ne tak dež in sneg, kot ga imamo sedaj.

Punce, kar smilite se mi, ker morate toliko paziti pri prehrani. Jaz jem vse, kar potencialno ne bi povzročalo alergij. Pred dvemi dnevi sem jedla celo grah, ki je stročnica in napenja, pa naši Sari ni bilo nič.

Lp

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 176
5.3.2006 10:05:20   
Kami
Dobrodošle nove mamice in user posted image !
Evo, jaz pokonci od 7h, še kar naspana, glede na to, da je imel zvečer krče od 8h do 12h in da se mi je že mešalo. Včeraj sem namreč naredila napako - nisem mu da kapljic Lefax popoldne in zvečer, ker se mi je zdelo, da ga je čez dan ful manj napenjalo, pa tudi jaz sem jedla samo krompir in ribo. Napaka!!! Zdaj vidim, kako je, če mu ne dam kapljic. Za umret. Dans jih dobi, pa četudi jaz nič ne jem. user posted image  
Včeraj sem veliko naredila za šolo, upam, da mi tudi danes še kaj uspe. Po eni strani mi je kar všeč, da je takšno gnilo vreme, me vsaj ven ne vleče.user posted image
Srečnice mamice, ki lahko jeste vse. Meni se sveže sadje in zelenjava že pred očmi prikazujeta, že 7 tednov NIČ..user posted image  Aja, Ursa_p a nisi videla, ko sem pisala o dieti: mleko in mlečni izdelki ene ful napenjata (mojega absolutno). Jaz razen en požirek v jutranjo kavo sploh nič mlečnega ne konzumiram. Zadnjič sem mal štrudla s skuto, pa je odreagiral kot da bi fižol jedla. user posted image
Jaz ga ponoči tudi nič več ne previjam, je pa res, da tudi sračka ne ponoči. user posted image  Dokler je, sem ga previjala tudi ponoči. 
Bodte pridne in lepo se cartkajte, grem se učit.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 177
5.3.2006 10:58:15   
pika-poka
dobro jutro!
se sploh nisem uspela oglasiti, ker naš Klemen je res bogi, bogi. poleg tega da so ga napadli krči in napenjanje...je še huje ker hlasta kot norec ko se dojimo..moramo podirati kupčke kar se da pogosto...upam da bosta ta dva meseca šla hitro mimo...da bo potem bolje in ne bo več bolečin.

user posted image bravo za nošo Eviii...!in seveda dobrodošle novopečene mamice na ta forum!

tu na primorskem je izredno grdo vreme in mi je kar žal, ker ne moremo ven. ker nam je rekla pediatrinja..da je treba čimbolj pogosto hodit ven. upam da se vreme v kratkem poboljša da bomo spet šetali naokoli.
mi smo šli ven točno po enem mesecu..je pa res da sem ga par dni prej privajala na zunanji zrak...sva bila par minutk na verandi in tako vsak dan minutko več..dokler nismo šli za 15min..pol pa pol urce...in tako. se mi zdi da ni tak šok za otročka.

jaz tudi ponoči ne zbujam in ne previjam. previjam ne zato da se mali navadi kaj je noč in kaj je dan. tudi preko dneva ga imam  v ležalniku tako da ga navadimo na hrup..ponoči pa je tišina in spi v posteljici.
jaz čokolado jem...ne vem zakaj je ne bi?user posted image ..sicer ne pretiravam...samo en košček...sicer pa je Klemna in mene bolj napenjalo ko sem jedla samo prekuhano kot zdaj , ko dodam še kako banano in jabolko v prehrano...

nohtki-jaz sem mu jh postrigla po enem mesecu...je dovolila pediatrinja..ker je imel res že dolge...ampak samo š****

marty5-imam eno vprašanje zate..kako si bila zadovojna z bolnico Izola?..je bilo kaj narobe..so te v čem razočarali?
pa še...user posted image čestitke za novega članauser posted image

to bo vse od mene..lep pozdrav

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 178
5.3.2006 13:08:49   
jasnica
Ojla!
Jaz sem tako srečna, da vam sploh ne znam povedat! Rebeka je tak srček! Sicer je na žalost zamenjala dan za noč. Podnevi samo spi in je nekje na 3-4 ure, zvečer okrog 23h pa se ji učke odprejo na široko in najraje ne bi nič spala. Danes ponoči jo je moj dragi imel v oskrbi, ker je bila 3 ure zbujena, jaz pa sem lahko spala.

Umivanje ritke- kadar se ponoči pokaka ji ritko obrišem kar z robčki, čez dan pa z vodo. Za enkrat se njena koža nad robčki od Pampersa nič ne pritožuje.

Kilogrami- kako je pri vam? Jaz sem jih imela +16, sedaj pa je po enem tednu še +7.

Hrana- zanima me če lahko jem posebno salamo? Se kar pazim pri hrani ker želim Rebeki samo najbolje. Tolk kuhane zelenjave kot sem jo v enem tednu pojedla, jo prej celo življenje nisem. Kaj pa kakšen jajček na oko?

Dovolj za sedaj, se grem malo k moji mali stisnit!
Lepo se imejte in čim več veselja s svojimi user posted image !

Rebeka je najlepše kar se mi je zgodilo v življenju!

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 179
5.3.2006 14:27:31   
taja27
Pozdravljene mamice in user posted image .

Pri nas tako pada sneg, da je noro! Včeraj naj bi začeli hodit ven, pa je bil tako močan veter, da ni blo mogoče. Res ne bi rada, da se mi Ava prehladi. No danes pa ta sneg. Zgleda, da bomo še neki časa samo v hiši - se mi že kar mal blede.

Mi smo pa to noč prespali od 12:00 pa vse do 4:20. Še zdej ne morem verjet! user posted image user posted image user posted image  Ava, user posted image  mi. Potem smo se nahranli (nič previjanja - hvala za nasvet!!) in je spala še do 7:30. Čez dan so nas pa zmotli obiski in pedenanje ... tko, da je bil moj user posted image   na koncu že čist zmešan. Ko mi je šel delat čaj je natočil vodo v grelec/vrč za vodo, ki je na elekrtiko in namesto, da bi postavil vrč na podstavek z elektriko ga je dal na ploščo štedilnika in nažgal ... rezulat = grelec za vodo je scvrt! Hvala bogu je vsaj ploščo na štedilniku lahko sčistu. Revež se ja kar tresu. Ga mormo še mal potolažit in pocartat.

Naš Max (beri pes) tako lepo skrbi za našo Avo. Če začne jokati, pa naju ni v dnevni (kjer spi podnevi) naju pride takoj iskat. Eno noč ko revca ni spala in je kar precej jokala, je tudi Max jokal z njo. Še zdaj ne morem verjeti, saj je spuščal skoraj iste zvoke kot je mala jokala user posted image .

In mi še vedno ne podiramo kupčkov user posted image . Zdaj nam sploh ne uspe več. Ampak bruhne pa ne user posted image  

Uživajte na toplem.

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 180
5.3.2006 14:35:31   
taja27
aja, sem pozabla ... še za kilograme je ena spraševala ... jaz sem jih imela +15, zdaj jih imam samo še +4 in v torek bo tri tedne kar sem rodila.

pa tudi rana po CR se mi izredno lepo celi, user posted image  za G, ki mi jo je tako lepo zašil. mi je pa patronažna svetovala naj pijem Floradix Floravital, ker sem imela ob odpustu iz bolnice Hmg samo 101 in temne kolobarje pod očmi. zdaj je dosti bolje in tudi utrujena nisem več tako, samo je pa težko, ko grem na WC.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 181
5.3.2006 15:38:18   
karin412
Naša Ajla ima danes 1 mesec in smo se mal slikali. Drugače pa spi kot polhec, že ponoči je spala 5 ur!
Jaz je med polnočjo in jutrom tudi ne previjam, razen če je pokakana, kar pa itak izrazi z jokom in noče zaspat. Ima pa pogosto vneto ritko, zato jo hitro previjem, mažem pa s praška pasto, ki pomaga - edina krema.

Učko je boljše, odkar ji mažem s svojim mlekom, le solzni kanalček je še zamašen, to pa moram vprašati pediatra, kaj je za naredit.

Moji se že pozna, da je zrasla, prav ta mali pajacki in bodiji št. 50/52 so ji premajhni. Pa nogavičke tudi, ima prav veliko tačko!

Kopanje - potrebujem pomoč! Ne vem kako bi jo skopala ne da bi jokala?! Ko jo slačim, joče; ko jo milim tudi in šele v vodi je v redu, potem spet jok. Tudi nerodna sva oba z mojim, tako da je na pol odkrita, ker tako brca in jo verjetno zebe.

Jaz imam zdaj +5kg, prej sem imela +18kg.

Sicer pa jem solato, danes tudi z jajčkom noter, pa surovo jabolko. Najbolj pogrešam limone.

Taja jaz imam tudi slabo kri in odkar jem železo se boljše počutim.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 182
5.3.2006 16:11:48   
marty5
Pika-poka: za izolsko porodnišnico bom rekla tako - dokler je vse poteka normalno, je vse ok, če pa se kaj zakomplicira.....je najbrž druga zgodba. Na splošno pa bi dala oceno kar se mene tiče, dobro. Pozitivno, in to zelo, so me pa presenetile sestre. Za te sem namreč slišala ogromno slabega, izkazalo pa se je ravno obratno. So pravi angeli. kadarkoli sem pozvonila, so priletele, izjemno prijazne, tudi ko sem prosila za dodatek, ker nisem imela mleka.
Ginekologi in babice tudi ok, s tem, da sem jih nekaj slišala od G zaradi epiduralne - da zdaj bodo samo za mene 3 dodatni ljudje, da bom vse pokvarila, ker sicer porod tako lepo napreduje ipd.....No, epiduralno sem dobila ob 14ih, čez dobro uro pa sem že rodila. In pritisk za potiskanje sem zelo dobro čutila....
Naj pa dodam, da moj dela v bolnici in je bil pri porodu kar v uniformi (sem ga zjutraj poslala kar delat, ker nisem mislila, da bo kaj user posted image ) in najbrž je tudi to imelo kaj učinka, ker je bil eden "njihovih"......

Kile - jaz sem se zredila za 16kg, domov sem prišla z 10imi manj. Očitno je bilo res ogromno vode v meni. Najhuje so pa strije - se mažem z vichyjevo kremo, ampak terapija traja 3 mesece. Upam, da bo pomagala.

Drugače pa se mi navajamo na skupno življenje. Po nasvetu sester, ga navajamo na hrup podnevi in ga imamo kar v dnevnei sobi. Danes smo kuhali, gledali TV, imeli nono na obisku, pa je kar spal. Upam, da tako ostane. Prve dneve ni spal nič, zdaj pa ga budim za nahranit na vsake 3 ure.

Eno vprašanje imam - na plenički, ko se je polulal, sem opazila pikico krvi. Za kri v kakanju, so nam rekli, da ni nič hudega, ker poči kaka žilica, ko se napenja. Kaj pa v lulanju? Sicer pride jutri patronažna, ampak vseeno, če katera morda ve....Pa za popek me malo skrbi - rekli so nam, da nič ne tikat do patronaže.....malo sem paranoična, vem.

Dojenje - gledala sem nekaj strani nazaj, vaše prve izkušnej z dojenjem. Tudi midva se dojiva z nastavki, ker kar ne more zagrabit bradavic. Dojim ga na cca 2,5 - 3 ure, ampak me je strah, da ne poje dovolj. Kako naj vem, da je sit? Kupčka ne podere vedno. Spi pa - nekako predvidevam, da ne bi spal, če bi bil lačen user posted image

Skratka, pestro, ampak čudovito, ni kaj user posted image

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 183
5.3.2006 18:47:44   
čuko
Taja 27: tudi mi nismo znali podirat kupčka,paje zdaj boljše, se bosta že našla. Probaj user posted image dat na ramo, pa ne direktno na trebušček, in ga nežno božaj po hrbtu gor in dol. Mi jih sedaj moramo podirat po 6x na podoj (zaradi bruhanja) in nam kar uspeva in tudi krčev je sedaj malo manj, ker ima manj zraka v trebuščku.

Glede sitosti: mislim, da če se ne jokajo, da so siti, ker ko jaz mojemu med podojem vstran vzamem in še ni sit, se joče. Glede tega koliko rabijo, pa je težko rečt. Mi se tehtamo in skozi poje drugače, včasih 80 včasih 150 ml, tak da mislim, da ko so siti, tak sami nehajo jest inne jočejo.

Včeraj smo porezali nohtke, ker so res že bili oštri in se je skozi pokrampal.

Kaj počnetev takem vremenu? Meni so bo že počasi zmešalo od tega, da ne morem na sprehod!

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 184
5.3.2006 19:25:56   
taja27
Čuko mi smo poizkusli že vse variante za podiranje kupčka, kar jih poznamo: polaganje na ramo, pa božanje gor/dol, ali v smeri urinega kazalca, pa trepljanje po hrbtu, pa ''kergirujčkanje'' ko otroka položiš na prsa v pokončnem položaju, pa polaganje na roko s trebuščkom navzdol ... pa nič ne pomaga. Kupčka ne podremo. Je pa res, da sem malo bolj mirna, ker mi zdaj že dva dni kar dobro spi. Najbolj mi je važno spanje ponoči, saj sem čista koma, če ne spi.

Zanima pa me ali tudi vaši user posted image  spijo z odprtimi usti, kot naša Ava? Se mi zdi, da full velikokrat spi in ima odprta usta.

V tem vremenu gledamo skozi okno in čakamo lepše vreme.

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 185
6.3.2006 1:46:00   
ursa_p
Uf ste se spet razpisale!

Najprej pozdrav vsem novinkam na tem forumu ... koncno ... samo se Eviii pocakamo, pa smo v kompletu, ne (ali se katera manjka)?

Jaz sem danes cist crknjena, ceprav je bil Gal zelo priden. Malo problemov sva imela s krcki, ampak ni bilo krize. Sem pa cel dan spet nekaj pocela ... pospravljala ali pa pse vozila na sprehod in jih hranila! user posted image

Marty5 ... ce jaz prav vem ti pumpica ne vzpodbudi produkcijo mleka. Vsaj tako so ene pisale ... baje da bolj pomaga stiskanje. Naj katera druga kaj o tem napise, samo toliko, da opomnim ... upam, da sem prav razumela.
Rejenje ... ne obremenjuj se ... jutri oziroma danes pride patronazna in bos videla kako se redi. Tehtanje bo edini pravi pokazatelj rejenja. Ce ti spi se ne sekiraj ... ti bo ze patronazna povedala ce je kaj narobe.

Karin412 ... cokolada ... ta baje povzroca alergije ... jaz sem dosedaj ze 3x pila kakav, pa Gal nima nobenih flekov .. na sreco.
Radic ... ta pa povzroca krce, ker je grenak ... jaz bi bila pa tako vesela, ce bi lahko vsak dan pojedla 2 skledi radica s krompirjem ... mmmmmmmmmmmmm!
Glede kopanja ... ce jo kopas v kopalnici ti priporocam, da za probo s kaloriferjem dobro segrejes kopalnico, preden se gresta kopat ... pa bos potem videla ali bo stanje enako!

Suky ... meni se ne zdi, da se prevec zbujata ponoci ... glede na to, da se morata dojiti na 2 uri se mi zdi kvecjemu premalo.
Prvic sva ga ven peljala pri skoraj enem mesecu.

Sarazan ... mislim, da si edina, ki s Saro in s sabo nimas cisto nobenih problemov. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kami ... jaz sem mislila, da ne smes, ne smemo mleka zaradi alergije, ne pa zaradi krckov! user posted image  Ja, to bo pa bolj tezka ... jaz sem tudi nora na mleko, ze to, da sem omejila na najvec pol litra na dan mi obcasno dela probleme. Sojino mleko je pa baje (in celo zelo verjamem) noro zanic!

Pika-poka ... si napisala, da upas, da bosta 2 meseca hitro mimo ... verjetno si mislila, da imajo otrocki krcke samo do 2 meseca, glede na to da si napiala, da bo potem mer. No, ti zelim, da bo tako, ampak ni nujno ... nekateri jih imajo zelo dolgo.
Cokolada ... je zelo alergena, zato naj je ne bi jedle.

Jasnica ... hmmm ... jaz jajca na oko raje ne bi jedla, ker rumenjak ni "predelan" ... raje pojej trdo kuhanjo ali pa umesano jajce, da tako beljak kot rumenjak zakrkneta ... zaradi salmonele, ce ne se zaradi cesa drugega.
Poli salama ... kakor vem jo lahko jes ... ce pa bi rada le najboljse, pa ti je ne priporocam, ker je notri vse zivo ... drugace pa piscancje salame lahko jes.

Sazi ... sem videla, da si pred dnevi pohajkovala na forumu, oglasila pa se nisi nic .. kako vama gre???

Taja27 ... vem da ni smesno, ampak sem se kuhanju vode mogla nasmejati! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Podiranje kupckov ... nam pomaga, ce ga dam na ramo, potem pa se malo nagnem naprej, da je on bolj na hrbtu pa spet nazaj ... ali pa da ga dam v lezece stanje za par sekund ... potem ga vzamem v narocje in ga podre. Ponavadi, ne pa vedno. Ce je nic ne moti, potem ni nujno, da mora kopcek podreti ... Gal spusca smesne zvoke, ko ga moti zrak v trebuscku.

Kilogrami ... jaz sem jih imela +9 pa mislim, da sem nekje na +2 - vsaj nazadnje je bilo tako, ce se nisem slucajno zredila, ker pojem toliko sladkarij. Ah ... se grem kar stehtat, ampak to bo vecerna teza ... no, sem na +1! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Praska pasta ... ene ste rekle, da so vam jo odsvetovali ... smem vprasas kaksen je razlog?

Strije ... jih je katera dobila kaj na novo??? Jaz ZAENKRAT ne in upam, da bo tako tudi ostalo ... jih imam dovolj.

Mozoljcki .. Gal ima samo 3 in zelo lepo kozo ... upam, da bo tako tudi ostalo.

Jaz se bom pa spet malo posvetila plenickam ...

Plenicke Fixes ... no, sedaj smo malo vecji, pa smo hoteli porabiti te plenicke ... in ... spet smo skoraj vedno mokri. Tako da sem ze cisto obupala nad njimi in mu jih dam gor samo takrat, ko vem, da se bo cez par minutk pokakal ali pa preden se bomo kopali, ko ima za tisto urco gor svezo plenicko. Pa obvezno podnevi. Do se daj imamo se vedno 2-5 kg plenicke in so ravno prav velike ... se mi zdi, da bi mu bile une od 3-6 se prevelike, ceprav ima ze blizu 4-im kilogramom (ali pa celo 4). No, kmalu bomo porabili zalogo ta malih, pa bomo videli za naprej.

Plenicke Pampers ... res, da so zelo vpojne ampak mi gre noro na zivce, ker se mu tista zgornja "luknjasta" plast cisto prilima na rito, ne glede na to koliko je namazan s kremico.

Plenicke od Tosame ... te so naslednje za probo in so tiste, ki smo jih imeli v porodnisnici in so se mi zdele super ... pa se poceni so.

Plenicke Beauty Baby od Muellerja ... te so pa zakon ... smo zelo zadovoljni z njimi. Trenutno imam samo se 2 od 2-5, potem bomo pa videli kako bo z eno stevilko vecjimi.

Cunje ... mi smo vse ta male, ki so nam bile na zacetku celo velike, ze vse prerasli. user posted image  Se mi zdi, da je ze ogromno zrasel .. se 3 dni pa bomo videli koliko smo zrasli in koliko smo se poredili.

Podloga za previjalno ... kaj imate na podlogi ... tetra plenicko, cunjico, brisacko, ... ? Ko mu dajem gor povijalko se vse zaplete med strikce, tako da imamo eno malo tetra "plenicko", ki pa jo pred povijalko kar odmaknem in pustim samo pri glavi.

Previjanje ponoci ... nekje od 11-ih do 1-ih imava prvo nocno dojenje in takrat ga obvezno previjem ... ampak ce takrat ni pokakan pomeni, da bo ob naslednjem dojenju zato ga vedno previjam. Vceraj ni bil pokakan in ga nisem ... pa da ne boste mislile, da se vseeno ni CISTO zbudil. Samo potem ni problem ... sem tako zaspana, da ga polozim v posteljico in pocasi zaspi (ce ga ne mudi "nepodrti" kupcek je zelo priden in nic ne jamra, drugace ga moram se enkrat vzeti iz posteljice, da podreva se zadnji kupcek).

Nasvet kako pomiriti dojencka ... upam, da boste razumele kako mislim ... je pa bilo to ze pred nekaj casa v eni oddaji o dojenckih ... obe roki imate iztegnjeni pred sabo. Z eno ga drzite ze rito, z drugo pod glavico. Se pravi otrocek gleda proti vam. Potem pa ga "zibljete" oziroma premikate naprej in nazaj ... od sepe, pa proti sebi ... tako v "loku" ga zibljete. Pa pocasi, ker se hitrega "spusta" lahko ustrasijo. No, to pri nas pomaga in to skoraj vedno!!! Ce ne razumete pa vprasajte bom se enkrat napisala al pa se bom slikala, da boste razumele. Vedno kadar joka ga tako zibanje pomiri ... problem je samo v tem, da te hitro zacnejo boleti roke!

Cuko je sprasevala kaj pocnemo v takem vremenu ... jaz sem bila danes kar 3x s puncami zunaj na sprehodu in norenju ... je tako lepo ... zadnjic sem bila ob 23-ih, ko smo se zadnjic pred spanjem noreli po snegu ... zunaj je res precudovito ... Gal bo moral pa se nekaj casa pocakati, da bo sel ven.

Med pisanjem sem ga sla ze podojit ... previla se nisva, ker ni bil pokakan. Sedaj pa Matic gleda Oscarje jaz grem pa samo se spat ... jutri oziroma danes bom imela pa malo vec casa zase, ker bo Matic doma in bo on lepo kaj doma naredil, pa se Gala bo imel kar cel dan cez (upam) ... danes je bil tako priden, da je zlikal po moje ene 5 zeht. user posted image user posted image user posted image user posted image

PS: Spet cel roman! user posted image

Lahko noc vsem ... oziroma kar dobro jutro!

Ursa

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 186
6.3.2006 8:37:58   
AishaM
Dobro jutro,
mi pa smo precej zdelaniuser posted image . Ajda se je zadnja dva dni in noči odločila, da bo imela malce drugačen ritem. Ko jo nahranim, še kakšni 2 urci bedi. Hoče biti nonstop prisesana. Potem je mir in kao zaspi. Čim jo odstavim...pa jok. In to traja 2 uri. So mi rekli, da sem jo razvadla. Ne vem, če je to sicer možno, da je 11 dni star dojenček že razvajen... Sama sem bolj mnenja, da so jo preveč vznemirili obiski, ki so bili v teh dneh kar "intenzivni". Potem pa bi jo skoraj vsak po rokah nosil... Po moje jo je to "vrglo iz tira".  Sem rekla, da do naslednjega vikenda nič več obiskov (razen babic in dedkov), da jo malce pomirim.

Plenice Fixies - tudi sama imam bolj slabo izkušnjo s Fixies NewBorn (2-5 kg). Vedno je vse mokro. Medtem, ko pa Fixies Mini (3-6 kg) so pa zakon.

podloga za previjalno mizo - uporabljam tetra pleničko. Je pa tudi pri meni vedno podvig, da ne zapletem in zamotam vseh štrikcevuser posted image user posted image .

Sedaj pa čakam patronažno, da preveri Ajdin popek... Zdi se mi, da je malo boljši. Pa tudi tisti suhi del je že odpadel...

Lepo bodite.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 187
6.3.2006 10:08:49   
pika-poka
dobro jutro...moja dva ninata joooj kok sta luštnauser posted image tako Klemen je bil preko noči kar priden in je lepo pančal...jaz sem že šla v trgovino in zdaj lepo skočila še na RR..malo pokukat.
počasi se nam življenje umirja od tistega silnega razburjenja...je pa res da so vsak dan novi izzivi in nove dogodivščine z malimuser posted image -oh..kako poetsko sem to napislauser posted image user posted image ..

ursa_p-ne..sem računala da je Klemen že star 1 mesec in še dav meseca krčev..se pravi do njegovega 3.meseca...oz dlje...baje da se po tretjem mesecu umiri prebava in s tem tudi krčki in napenjanje..user posted image tako sem prebrala in so mi povedali v bolnici..v praksi pa vem da je vse drugače..!

kilogrami-jaz sem šla po tisti tehnici pri g. gor za 20kg...domov prišla z -15..baje..nisem se še tehtala pri g.,...vam sporočim v četrtek ko jo imam.

čišča-meni se sploh še ni ustavila...katastrofa..pa je že toliko časa od poroda. včeraj mi je začela spet teči kri..kot pri menstruaciji....zdaj se bojim da do četrtka ne bo še minilo in bom mogla prestavit...brezveze...mojuser posted image  pa je že čist zmešan..in jaz z njim seveda..user posted image ..sej se pomečkava ampak ni isto a ne?!?

marty5-a tako...ja sej maš verjetno prav...če je vse ql je v redu če pa se zakomlicira je pa kažin...me pa veseli da smo primorke imele samo lepe izkušnje...no sicer pamoramo počakati še na Eviii, da pove svojo.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 188
6.3.2006 11:40:08   
sazi
Pozdravljene
Se oglašam bolj na kratko, ko me je že ursa_p pokarala, da se nič ne oglasim. Prebrem že kaj vsake tolko časa, za prav veliko napisat si pa ne vzamem časa. Smo doma še vsi tako zmešani, da mi enostavno zmanjkuje časa za marsikaj in se mi potem zdi škoda časa za pisanje, čeprav bi si ga lahko vzela, če si ga že vzamem za branje.
Skratka naš Lev ima še vedno zamenjana dan in noč. Danes je bil do 3-h zjutraj čisto buden in je jokal - najprej zaradi prebave, potem pa, ker mu je bilo dolgčas (sklepam), čez dan pa večinoma spi. Dojiti se mu ne da in imam mleka čedalje manj, zdaj imam pa še z dojko težave - sem imela včeraj 39 vročine, ampak mi je do danes padla, imam pa precej bolečo zatrdlino, pa nobena masaža ne zaleže - upam, da se ne razvije v kak mastitis.
Glede hrane - jaz jem večinoma vse - tudi mleko in čokolado, je pa res, da malega nekaj prebava daje user posted image , tako da bi bilo mogoče fajn preveriti, kaj mu škoduje.
Najin tudi zajokca, ko ga dava iz banje, ko pa vklopiva fen pa začne naravnost uživat (vedno, tudi če ga grem lačnega previjat in se res dere, ga fen takoj utiša in se začne pretegovat ali pa semo rito toplemu zraku nastavljat).
Glede previjanja ponoči - Lev kaka samo ponoči, tako da ga moram previjat.
Smo pa prejšnji teden pri pediatru ugotovili, da se ne redi dovolj in mu moram dodajat (sem mu že prej - samo ponoči), zdaj mu pa še podnevi. Rezultat je, da se mali kar redi, na žalost pa pri meni vleče čedalje manj - sploh se mu ne da, ker ve, da bo dobil še flašo, jaz imam čedalje manj mleka (včeraj sem si ga načrpala vsega skupaj iz 40 ml) in kot rečeno probleme z zamašenimi mlečnimi vodi.
Naj omenim še, da se poleg vsega še nekaj trudim študirat, ker imam jutri izpit - ha, ampak vseeno bi ga raje naredila zdaj, kot da se potem težko zmenim za poseben rok (nas je zelo malo) in še enkrat študiram spomladi, ko bo res škoda časa za posedanje za knjigami.

No, toliko na kratko, pa se vam še kaj oglasim.
Aja, pa me veseli, da ste že vse tu zbrane.

Neposredna povezava do sporočila: 189
6.3.2006 12:03:26   
ursa_p
Pozdravljene!

Jaz sem ravnokar prisla od zdravnika zaradi bradavic. In mi je svetovala naj dojim kar z nastavkom, da se bradavica malo pomiri. Zaenkrat ni nic kriticnega, ampak ce bi slo tako naprej pa vprasanje. Bomo videli kako bo.

Sem ji povedala da Gal obcasno dobi Aptamill ... no, pa sem dobila nova navodila glede dojenja (mogoce pridejo prav tudi tebi, sazi!!!)... je rekla naj ga CIM VECKRAT pristavljam, da se mi bo kolicina mleka povecala. Tako da ... vsak rece drugace. Jaz ne vem vec ... ampak glede na to, da je obcasno lacen, bom res naredila tako. Je pa rekla, da obcasno zelijo samo cucelj in tako tudi je. On bi dudico. Ga pa nikakor ne pustim, da samo cuclja ... ali naj je ali pa ne ... samo crkljal se ne cuclju ne bo, ker se potem tako navadi.

Sem pa sla se napoti domov v Tosamo po prsne blazinice, ki so za cca 300 sit cenejse kot v BC in stanejo 500 SIT. Kupila sem pa se 2 povijalki, ki stane le 500 SIT ena ... sploh nisem vedela, da je to tako poceni ... ker imam se svoje, ampak so obupne za povijanje.

AishaM ... ti povem, da se dojenkci razvadijo TAKOJ. In ko se tega zaves, je ze prepozno. No, nikoli ni prepozno!
Naj povem primer iz porodnisnice. Zenska zraven mene tudi jest ni mogla, ne da bi tamal jokal oziroma se drl ali pa da bi ga imela ob sebi. Takoj, ko ga je polozila v njegovo posteljico je bil jok in stok. In je naredila napako, ko ga je vedno, ko je zastokcal vzela k sebi ... vsak dan pa je bilo huje. Ponoci je mali spal na njeni postelji poleg nje ... o tem raje ne bi zgubljala besed, saj se ocitno ni zavedala vseh nevarnosti ... cez dan prav tako ... v svoji posteljici v casu, ko sta bila v porodnisnici ne vem, ce je bil 2 uri - brez heca!!! Pa je rekla, da doma pa ne bo tako ... ja ja. No, s "cimro" sva ji enkrat med kosilom rekli, naj ga pusti, da se dere ... se bo ze umiril ... ker tudi pojest ni mogla ... in ga je pomoje samo zaradi naju pustila jokar (ker prej ga je brez izjeme vzela k sebi) ... in se je umiril in celo za kako uro zaspal v svoji posteljici. Ampak kaj pomaga, ce je naslednjic spet popustila in ga vzela k sebi. No, toliko o tem, kako hitro se razvadijo!!!
No, najinega Gala so scrkljali samo obiski ... mi je prav zal, ker ga na racun obiskov midva toliko manj crkljava ... ker ves cas pa tudi ne more biti po rokah!!!

Sazi ... glede zatrdlin ... spumpaj si dojko do konca ... to je edino, kar je meni pomagalo, pa je bila ogromna bula ... drugace lahko pride do mastitisa!!! Kaj pa res vroca voda skupaj z masazo?

Pika-poka ... ce prav vem imajo eni krcke tudi se po 3 mesecu ... nekaterim se nehajo sele takrat enkrat, ko se zacne uvajati gosta hrana!

Sedaj pa cakam, da si Matic spece kruhke in da se Gal zbudi, potem gremo pa ven ... ni nic kaj prevec mrzlo in soncek sije, pa se na prvi snegec bo sel.

Zunaj je pa prava zimska pravljica ... ce odstejemo kidanje ... hehe!

Lp, Ursa

Neposredna povezava do sporočila: 190
6.3.2006 12:30:28   
sarazan
Čao mamice!

Mi smo bili danes pri pediatru. Vse je super. Naša bajsika se je zredila za 1,3kg od odhoda iz porodnišnice in zrastla za 1,5 cm (je rekla zdravnica, da verjetno več, ampak so jo v porodnišnici malo nategnili in preveč izmerili user posted image user posted image ).
Čez 10 dni imamo že UZ kolkov in mogoče ne bo več treba široko povijat.
Dobila sem tudi AD3 kapljice. Sem že nekaj pisala o tem... no user posted image  se ni strinjal z mojo odločitvijo in sva naredila kompromis. Začela ji bom dajati kapljice. Čim se pojavijo krči, neham. Če krčev ne bo, jih bomo normalno dajali.

Jaz imam na previjalni peno, na njej brisačo in na brisači še tetra plenico, ki jo zavijem okoli brisače. Tako se mi ne zapleta med oblačenjem user posted image .

Sazi, sem tudi jaz že mislila na tebe. Pazi, da ne boš staknila vnetja. Če boš imela vročino, kar pojdi v porodnišnico, da ti dajo nekaj, kar ti bo pomagalo, da ne stakneš mastitisa. Baje dobiš nekaj, kar si špricaš v nos.
Bi ti pa z veseljem dala malo svojega mleka, če bi šlo. Jaz se kar utapljam v njem. Komaj čakam, da je na vrsti dojenje, da se malo spraznim. Ker večinoma dojim le na eno dojko na en podoj, se v drugi do naslednjega podoja res nabere ful mleka.
No, upam, da se bodo težave kmalu nehale in boste našli ritem, ki bo vsem ustrezal.

Plenice... Jaz uporabljam Fixies in sem z njimi zelo zadovoljna. Res pa je, da so tiste za 2-5kg res majhne in ne vpijejo dovolj. Jaz že uporabljam tiste za 3-6 kg, pa zdržijo od 23h do 7. zjutraj. Pa Sara celo noč v njih lula in kaka. Zaenkrat jih ne mislim menjat.

Čokolada... jaz jo sicer samo ne maram, ampak čokoladno pecivo ali piškote pa vseeno pojem. 

Kg.... jaz se še nisem tehtala od poroda. Doma sploh nimam tehtnice user posted image , ker nikoli nisem bila preveč obremenjena s kg. Glavno, da se dobro počutim, pa tudi, če imam kilogram ali dva preveč ali premalo.
Naslednji teden imam G in bom videla, koliko mi je ostalo.

Obiski.... se popolnoma strinjam, da so za naše user posted image  ful utrujajoči. Tudi pri nas so jo hoteli vsi malo popestvat,... pa samo, da oči odpre, jo že drezajo in hecajo (sploh dedki in babice) - čist neprimerno za njeno starost. Zdaj sva tudi midva omejila obiske ali pa Saro "zapreva" v spalnico in je ne pustiva dvigovati iz postelje.

Handling... a so vas patronažne ali pediatri kaj poučili, kako je potrebno otroka dvigovati, obračati in pestvati? Moram rečt, da smo mi skoraj vse narobe delal. No, razen pri previjanju sem ji prav dvigovala nogico. Zdaj se moramo disciplinirat in upoštevat navodila, saj se lahko v najslabšem primeru zgodi, da bomo obiskovali razvojno ambulanto, kjer nam bodo razgibaval "zategnjenega" otroka user posted image . Največji problem je ravno pestvanje, saj se naša punca rada steguje in je ravna k dila. Pa to sploh ni prav!!! Mora ležati, kot v lupinici. Sem jo že do zdaj vedno upogibala, pa noče bit tako. Najtežje je pa to dopovedat drugim, ki potem pametujejo, da je otrok tako, kot mu paše.

Praška pasta... je čist dobra, samo baje, da peče otroka na vneti koži, zato je dobro, da jo zmešaš s hladilnim mazilom in potem namažeš.

Strije.... sem že napisala, da sem čist nesrečna, ker sem dobila še nekaj novih user posted image  user posted image  user posted image . Pa prav grdo izgledajo, ker so še vedno vijolične.

Vreme...KATASTROFA. Jaz sem že na sprehode hodila in se prav luštno imela, zdaj pa nikamor ne morem z vozičkom. In še ta sneg...pri nas v Lj. pločnike splužijo, ko so skoraj že kopni user posted image  in sploh ne bom nikamor mogla. Tako pa bluzim po stanovanju, visim na RR, pedenam user posted image  in user posted image , pa pripravljam eno video projekcijo za 50. letnico moje mami. Prikazala bom njenih 50 let preko slik, ki jih imamo v naših albumih. Njeno otroštvo je bilo kar naporno dobit, ker slike je imela njena mama, ki pa je žal v domu za ostarele. No ja, malo se igram user posted image .

Zdaj bo pa dost, lepo se imejte....

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 191
6.3.2006 14:17:35   
taja27
urša_p sej je res smešno kako pri nas grejemo vodo. no včeraj mi še ni blo do smeha, saj sva bla oba z dragim k risa. danes se temu že smejeva. je pa moj user posted image  na poti da kupi nov grelec za vodo...

previjalna ... na previjalni imam podlogo, na podlogi sem imela samo en dan pleničko. že v bolnici mi je šlo blazno na živce, ker sem jo vsakokrat zavila med povijalno. zdaj imam na previjalni podlogi kar kopalno brisačko, ki je dosti bolj 'stabilna' od navadne tetra pleničke. predno Avi odstranim pampersico, pa ji dam pod rito tudi navadno pleničko zloženo na štiri dele, ker se mi velikokrat med previjanjem polula in tako preprečim, da bi bila brisačka polulana.

plenice ... čez dan uporabljam pampers new born 2-5 kg (do porabe zalog) ponoči pa ji že zdaj dajem tiste 3-6kg, ker imam občutek, da je tako manj možnosti, da bi prišlo kaj ven in bo mokra.

kopanje ... zanima me kako pogosto ve kopate svoje dojenčke/dojenčice? ali uporabljate olivno ali mandljevo olje?

prvi obisk pri pediatru ... ali so vas spremljali vaši dragi ob prvem obisku pediatra? zanima me kako zgleda prvi obisk oz. kaj pregleda pediater in na kaj je pozoren? sarazan a kontrolirajo ali se izvaja handling? Mi imamo prvi obisk pediatra v ponedeljek, 13.03.

obiski ... mi je kar muka, saj se ta teden pri nas odpira sezona obiskov (takih, ki pridejo samo ob porokah in rojstvih). spet bomo samo pedenali, pa dobivali nepogrešljive nasvete, kako ravnati z dojenčkom, ... se mi prav ne da!! čisto drugače je, ko pridejo na obisk ljudje, ki jih želiš videti, s katerimi ne moraš nehat klepetati ...

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 192
6.3.2006 18:09:52   
ursi
Lep pozdrav vsem februarčicam!!! Seveda smo tle vse iz naše prejšne druščine, ne glede na to, kdaj smo rodile.

No, jaz se danes samo na hitro oglašam. Nisem še uspela prebrati vaših sporočil na tej strani, zato nikar ne bodite hude, ker bom usekala čisto mimo sedaj.

Glede na težki porod ter okrevanje po tem sem se s situacijo počasi pač sprijaznila. Prav ubija pa me dojenje. Nič  mi ne pomaga, ne topli obkladki, ne čaji ( takšni in drugačni), ne dojenje na vsake 3 ure, ne pivo, mleka ni in ni. Mogoče bi ga blo dovolj samo za eno ta kratko kavo user posted image . Problem je v tem, da se oba trudiva, ampak napredka pa ni. In kar ne bi blo dost, mi vsi težijo, da moram dojit! kt da bo v nasprotnem kaj narobe z user posted image . Ali ste poizkusile še kaj drugega, da se vam je kaj povečala količina? Tudi jaz bi rada dojila, pa če ni, pravjo, da še vojska ne more vzet.user posted image

Obljubim, da si bom v kratkem vzela čas in prebrala vaša sporočila ter se vam pridružila v debatah.

Ob koncu naj še enkrat čestitam kar vsem mamicam na tem portalu ( da slučajno katero ne izpustim). Čimveč lepih trenutkov z vašimi sončki ter čim manj težav.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 193
6.3.2006 18:22:51   
sarazan
Taja27!

Handling so mi pokazali danes pri pediatru. In nič ne preverjajo, vsaj pri meni niso.
Šli smo vsi trije in je bilo prav fino, da je tudi očka videl zdravnico, pa kje sploh je ordinacija, da ne bo k kura brez glave user posted image , ko bo šel sam s Saro k zdravniku.
Obisk pri pediatru je izgledal tako, da smo najprej dali vse podatke za izpolnitev kartona, potem je sestra malo zvonila z zvončkom okoli Sarinih ušes, pa en rdeč cof ji je kazala in preverjala, če mu sledi - tako je ugotavljala, če sliši in vidi. Dala jo je še "kravce past". Potem jo je sestra še stehtala in izmerila dolžino. Preden smo šli k zdravnici, nam je sestra pokazala še handling.

Pri zdravnici tudi ni bilo nič posebnega. Najprej je poslušala srček, potem je pretipala trebušček in glavo. Nato je preverila reflekse na podplatih, na dlaneh, prijela jo je za roke in dvignila v sed, pa še refleks hoje, Morojev refleks in to je bilo to. Dala mi je napotnico za UZ kolkov in recept za AD3 kapljice.

Pri sestri sem dobila še navodila glede dojenja -> samo dojenje do 6. meseca user posted image , brez dodatkov adaptiranega mleka (razen, če ne bi napredovali na teži) in čaja (razen, če bi se mi zdelo, da s tem blažim krče, ki jih pa itak za enkrat nimamo).

To je bilo to, zdaj greva pa čez en mesec na kontrolo teže.

Slišala sem, da so nekateri pediatri precej "občutljivi" in naprej preverijo čistočo gubic in kože za uhlji. Tam se nabirajo kožne celice in umazanija in je treba še posebej pazljivo čistiti te predele, pa seveda jih mazati z oljem. Moja pediatrinja tega ni gledala.

Jaz uporabljam mandljevo olje in Bubchen Baby olje.
Kopamo se vsak drugi dan, vmes se samo umivamo s krpo.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 194
6.3.2006 18:31:39   
tinkatonka
Hojla punce!

Jaz zaenkrat še ne najdem časa, da bi vam napisala kaj več o tem, kaj se pri nas dogaja in kako smo se navadili na novega družinskega člana. Bom to poskušala v parih minutah napisati zdaj. Pa tudi vaše poste nisem uspela prebrati, tko da se opravičujem, če bom pisala in spraševala o kaki stvari, ki ste jo že obdelale. No.....Anej je blazno priden otrok, veliko spi, zbudi se samo ko je lačen, zadnje dva dni ga matrajo tudi krči, tko da ga takrat malo ponosim po rokah da mi zaspi, potem pa ga dam v posteljico kjer spi naprej še kake 2 ali 3 ure. Drugače se pa že na veliko smeje, pa tudi buden je že med hranjenji, tko da se moram takrat veliko ukvarjati z njim. Ponavadi mu pojem murnčke ali pa druge pesmice od Romane Kranjčan in res uživa v tem, je čisto tiho, gleda naokoli in posluša. No vse pa tudi ni tako krasno. Dojenje.... Jaz namreč nimam mleka, tko da je Anej na umetnem mleku (Novolac). Težava je bila v tem, da imam jaz ploske bradavice, Anej je "slab sesalec" pa še jeziček ma kr dosti zadaj in še po flaški piti je imel na začetku probleme. user posted image  je tudi preveč zgubil na teži in so mi rekli, naj prvo se malo zredi, potem se bo pa mogoče tudi dojenje vzpostavilo. Jaz zdaj jemljem tablete za mlečnost(Tamitil) in srčno upam, da se bova z Anejem v prihodnjih 14 dneh začela dojiti. Če to uspe mamam, ki imajo svoje otroke nekaj časa na intenzivni ali v inkubatorjih, upam da bo tudi meni. Sem si kupila pumpico,  da bi vzpodbujala nastajanje mleka, pa je sploh ne znam uporabljati. Tist vakuum se mi zdi popolnoma nemogoče da ga naredim, pa si joško skor sploščim. user posted image  kakšen praktičen nasvet mogoče. user posted image user posted image Enkrat, dvakrat mi uspe, potem pa vakuum popusti.user posted image  Začela pa sem mu dodajati že v porodnišnici, ker sem ga dojila tudi po 1 uro pa je bil še vedno lačen in ko sem mu dala dodatek je popil tudi po 30 ali 40 ml. Tko da to pokaže, da je pri meni dobil samo kako kapljico ali dve.user posted image  Pa še zaradi stresa sem pomojem izgubila mleko. Ker je bil bolan in ker so mi en dan govorili samo slabe novice, da je preveč shujšal, da ima zlatenco in da so odkrili šum na srčku, sem pomojem tudi zaradi tega izgubila mleko. Sem namreč v bolnici ravno zaradi teh slabih novic veliko veliko prejokala. No zdaj sem bolje in optimistična. Anej se pridno redi, čeprav ne ob mojem mlekuuser posted image , rumen ni več, glede šuma na srčku sem se pa tudi že malo pomirila, ker vem da je to pogost pojav pri dojenčkih. Upam na najboljše, da se zaceli, če se pa ne bo, pa vem da bodo strokovnjaki že vedeli in znali pomagat mojemu sončku Aneju. Že k zdravniku....no v soboto pa je bil Anej že prvič pri zdravniku. Po prsih, vratu in celih rokah je dobil izpuščaje. Ker je veliko alergij na kravje mleko, sem ga takoj odpeljala k pediatru. Aneja moram umivati s kamilcami, če pa po 1.tednu ne bo bolje, pa še enkrat pridt nazaj.  Pa še vnet uček ima, tko da ima že kapljice in mazilo. No upam da je to konec zdravstvenih težav za našega malega Aneja.
in drugače......jaz sem se v tega mojga user posted image  sončka prov zaljubila. res sem srečna in ponosna na svojega sinka. V petek ponoči mu je odpadel popek in jaz sem se od sreče in ponosa skoraj razjokala. Mali Anej ima zelo zelo čustveno mamico. user posted image user posted image   Malo ima še probleme z usklajevanjem časa, ker medtem ko on spi jaz likam, delam kaj za firmo pri možu, kuham,.....Nič ne počivam, kar se mi pozna, saj sem totalno bleda, šivi me bolijo, pa še "pišuka" se mi je vnela. Kakšen nasvet kako naj se rešim te nadloge. user posted image

No to je na dolgo napisano malo o dogajanju pri nas. Upam da se uspem kaj večkrat javiti vsaj na kratko.

urša_p...ker vem da imata z Galom v sredo kardiologa te lepo prosim če mi potem opišeš kako je to izgledalo.  Midva imava 23.3. kardiologa in sicer bom šla k dr.Briclju v ZD Center na Metelkovi.  

Vsem februarčicam en lep pozdravčekuser posted image user posted image . Polubčkajte svoje user posted image in jih čuvajte da bodo zdravi in zadovoljni otročički.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 195
6.3.2006 18:42:01   
taja27
sarazan hvala za res izčrpen odgovor glede prvega obiska pri pediatru. mi je tko fino, če vem kaj nas približno čaka.
je pa res, da imam sama en problem - vse kar delam mora bit v 0. je blo tko v službi, pa doma, pa zdej z Avo ... pa vem, da ni to dobr in da ne bo šlo tko vedno. se počasi ''zdravim'' perfekcionizma. mi ena gospa lika plenice in ko sem jih prvič dobila zlikane sem seveda takoj preverla ali so vse zložene na rob in v linijo. mislim, hallllooo? sej sem res mal prtegnjena! ampak sem se na hitro skulirala in zdej vidim, da tud če niso složene k iz škatlce jih lahko vseeno uporabljam ... no zdej me pa prstki bolijo, k sem vam napisla svoj ''problem''. je kar težko priznat take stvari. pa vam jih nekako lažje ... pst ... pa nobenem povedat ...

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 196
6.3.2006 18:45:47   
natalia
Punce,

jaz nujno rabim vaše mnenje!!

ali se vam tudi dogaja, da jočejo brez razloga? Eva je sita, previta, okopana, pa kar joče čez cel dan. podnevi zelo težko zaspi, ponoči pa kar. Ima kar precej krčev, vendar pa to ni možno, da se dogaja čez cel dan, kajne?

ali mislite, da je sedaj v kakšnem prehodnem obdobju ali pa je kaj drugega? ima katera podobne izkušnje?

hvaležna vam bom za odgovore...

lp

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 197
6.3.2006 19:10:32   
sarazan
Joj, natalia, ne vem, kaj naj ti svetujem. Jaz take izkušnje nimam. Če bo tvoja Eva dalj časa taka, je mogoče razlog, da greš do zdravnika. Mogoče jo muči kakšna alergija (pri mojem nečaku je bilo tako, ko je bil alergičen na krvje mleko). pa bodi pozorna na spremembe na koži!
Verjetno pa samo rabi tebe oziroma občutek varnosti. Pa, če si ti živčna in nemirna, ona to čuti.
Jaz bi jo vzela k sebi, ji šepetala kaj pomirjujočega - lahko kar nekaj nakladaš, saj te še ne razume. Pa umaknila bi se v kakšno sobo, kjer ne bi prihajalo do nenadnih zvokov - v kuhinji kaj hitro pade žlica po mizi ali pultu...
Tako bi jo poskušala pomiriti in uspavati.
Ko bi zaspala, jo pa ne bi takoj dala z rok, ampak bi počakala, da res dobro zaspi in se počuti varno v tvojem objemu.

Pa še zavila bi jo v odejico, da bi imela občutek, da jo nekaj objema.

No, kaj pa vem, naj še druge kaj bolj pametnega povejo...

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 198
6.3.2006 19:39:44   
Kami
Evo še par vrstic od mene! Sem že od jutra divjala okoli, najprej sem z Evanom v avtu kidala parkplac, valda, ker nihče ni šel z avtom v službo, samo nora mama z dojenčkom divja okoli!user posted image user posted image  Sem šla k fizioterapevtu, ker me totalno hrbet in roka bolita.
Sarazan, imata pa ful kmalu UZ kolkov! Mi ga imamo šele 14.4., ampak bojda ga imamo kasneje tudi zato, ker se je mali rodil z ritko naprej. Bi si ga želela prej, ker mi tole široko povijanje preseda.
Taja27, ja perfekcionizma se pa čimprej odvadi, ker ni realen ob otroku. Sej se moraš sam mal v roke vzet, ker če ne prej - boš ta malemu presedala, ker mogoče ne bo kaj naredil tako, kot boš ti pričakovala, pa boš imela konflikt sama s sabo in z njim. Te pa razumem, ker sem jaz v veliko stvareh zelo podobna. Ampak se da kontrolirat tako, da ne frustriraš svojih bližnjih s svojimi obsesijami. Se razumeva, ne?!user posted image
Natalia: a si zihr, da je sita? Pravijo, da dojenčki RES največkrat jočejo zarad lakote. Tudi, če je malo prej jedla, lahko pristaviš še enkrat, boš videla, morda spet potegne. Našega pogosto šraufa tudi veliko čez dan. Včasih pa nič. Včasih prdi in se napenja po 4 ure skupaj. Obvezno je to sicer zvečer, samo tudi čez dan ga šraufa, samo je joka tolk (bolj sam zase prejamra)
Vakuum v črpalki: z njim imam tud jaz težave, pa si nastiskam kar velik mleka. Nimam žal recepta, enostavno je treba prav "zadet", da zagrabi in potem vleče. Probite potisnit bradavico čimbolj naprej notri, pri meni to včasih vžge.
Jokanje: včasih ful pomaga sprememba položaja oz. ležišča. Punce, jaz ga ob faxu in vseh stvareh doma, enostavno nimam časa po rokah imet. Pa tudi s hrbtenico imam težave. Zato sem že pri Liamu ratala totalno iznajdljiva glede tega. Npr. daš mu deko na tla, pa ga daš kar gor na deko ležat. Če ga res nič ne boli in če res ni lačen, bo zagotovo utihnil. Al pa mu zasukaš ležalnik. Al pa ga daš v ležalniku na mizo. Al pa hodnik. Zdaj, ko postaja vse bolj radoveden, ga bo to gotovo pritegnilo (če mu sicer nič ne manjka). 10 minut, pa 10 minut. Ta čas imam že pol žehte zlikane (je dans Evan kar ene pol ure na tleh ležal user posted image user posted image user posted image , da sem zlikala do konca).
Evan, kliče, mislim, da hoče večerjo. user posted image  Al ga pa že navija, ja, ura je prava. Ojoj!  Pa fanta se končno kmalu vrneta. user posted image

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 199
6.3.2006 19:50:01   
marty5
Tudi jaz sem le preletela vaše odgovore. Ti prvi dnevi so še malček kaotični in se še lovimo...

Danes je bila patronažna. Ker imava nekaj težav z dojenjem in težo, mi je svetovala, da mu od popoldneva dalje dodajam po vsakem podoju aptamil - od 10 do 20 ml (po brizgi, da se ne navadi na flaško). Tako naj bi počasi pričel pridobivat na teži in postal tudi  bolj močan pri sesanju. Mi pa to dojenje dela same preglavice.....ne vem, koliko poje in če je mleka dovolj. Najbolj pa se bojim, da mi pade s težo - v bolnicio je šel dol za skoraj 300g, ker nisem imela mleka.

Drugače je še kar priden - zbija se na cca 3 urce, le vsak večer okrob 20ih imamo "hudo uro", ko kar ne neha in ne neha jokat......Pa kaka ful - jaz sem že mislila, da ima drisko, ker je bilo tako zelo tekoče.
Skratka - stalno me nekaj skrbi in večinoma po nepotrebnem......me je še patronažna okregala, da se preveč sekiram.

Imam pa tudi podoben problem kot Tinkatonka - ne znam si črpat s črpalko oz. ne znam narest pravega vakuuma. Imam pa aventovo črpalko....za nasvet se tudi jaz priporočam.

Ursa_p  - glede črpalke za povečanje količine mleka, so mi svetovali v porodnišnici.....Je pa problem, ker je očitno ne znam uporabljat. Meni pa je patronažna rekla, da podoji morajo biti najhitreje na 2 ure in ne manj, ker baje dojke rabijo vsaj 1,5 ure, da tvorijo mleko user posted image . res je teh nasvetov z dojenjem malo morje in več človek ne ve, kaj je prav....

Toliko na kratko. Upam, da bo čez kak teden kaj več časa.....samo, da se navadimo na vse skupaj user posted image

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?