ursa_p
|
Uf ste se spet razpisale! Najprej pozdrav vsem novinkam na tem forumu ... koncno ... samo se Eviii pocakamo, pa smo v kompletu, ne (ali se katera manjka)? Jaz sem danes cist crknjena, ceprav je bil Gal zelo priden. Malo problemov sva imela s krcki, ampak ni bilo krize. Sem pa cel dan spet nekaj pocela ... pospravljala ali pa pse vozila na sprehod in jih hranila! Marty5 ... ce jaz prav vem ti pumpica ne vzpodbudi produkcijo mleka. Vsaj tako so ene pisale ... baje da bolj pomaga stiskanje. Naj katera druga kaj o tem napise, samo toliko, da opomnim ... upam, da sem prav razumela. Rejenje ... ne obremenjuj se ... jutri oziroma danes pride patronazna in bos videla kako se redi. Tehtanje bo edini pravi pokazatelj rejenja. Ce ti spi se ne sekiraj ... ti bo ze patronazna povedala ce je kaj narobe. Karin412 ... cokolada ... ta baje povzroca alergije ... jaz sem dosedaj ze 3x pila kakav, pa Gal nima nobenih flekov .. na sreco. Radic ... ta pa povzroca krce, ker je grenak ... jaz bi bila pa tako vesela, ce bi lahko vsak dan pojedla 2 skledi radica s krompirjem ... mmmmmmmmmmmmm! Glede kopanja ... ce jo kopas v kopalnici ti priporocam, da za probo s kaloriferjem dobro segrejes kopalnico, preden se gresta kopat ... pa bos potem videla ali bo stanje enako! Suky ... meni se ne zdi, da se prevec zbujata ponoci ... glede na to, da se morata dojiti na 2 uri se mi zdi kvecjemu premalo. Prvic sva ga ven peljala pri skoraj enem mesecu. Sarazan ... mislim, da si edina, ki s Saro in s sabo nimas cisto nobenih problemov. Kami ... jaz sem mislila, da ne smes, ne smemo mleka zaradi alergije, ne pa zaradi krckov! Ja, to bo pa bolj tezka ... jaz sem tudi nora na mleko, ze to, da sem omejila na najvec pol litra na dan mi obcasno dela probleme. Sojino mleko je pa baje (in celo zelo verjamem) noro zanic! Pika-poka ... si napisala, da upas, da bosta 2 meseca hitro mimo ... verjetno si mislila, da imajo otrocki krcke samo do 2 meseca, glede na to da si napiala, da bo potem mer. No, ti zelim, da bo tako, ampak ni nujno ... nekateri jih imajo zelo dolgo. Cokolada ... je zelo alergena, zato naj je ne bi jedle. Jasnica ... hmmm ... jaz jajca na oko raje ne bi jedla, ker rumenjak ni "predelan" ... raje pojej trdo kuhanjo ali pa umesano jajce, da tako beljak kot rumenjak zakrkneta ... zaradi salmonele, ce ne se zaradi cesa drugega. Poli salama ... kakor vem jo lahko jes ... ce pa bi rada le najboljse, pa ti je ne priporocam, ker je notri vse zivo ... drugace pa piscancje salame lahko jes. Sazi ... sem videla, da si pred dnevi pohajkovala na forumu, oglasila pa se nisi nic .. kako vama gre??? Taja27 ... vem da ni smesno, ampak sem se kuhanju vode mogla nasmejati! Podiranje kupckov ... nam pomaga, ce ga dam na ramo, potem pa se malo nagnem naprej, da je on bolj na hrbtu pa spet nazaj ... ali pa da ga dam v lezece stanje za par sekund ... potem ga vzamem v narocje in ga podre. Ponavadi, ne pa vedno. Ce je nic ne moti, potem ni nujno, da mora kopcek podreti ... Gal spusca smesne zvoke, ko ga moti zrak v trebuscku. Kilogrami ... jaz sem jih imela +9 pa mislim, da sem nekje na +2 - vsaj nazadnje je bilo tako, ce se nisem slucajno zredila, ker pojem toliko sladkarij. Ah ... se grem kar stehtat, ampak to bo vecerna teza ... no, sem na +1! Praska pasta ... ene ste rekle, da so vam jo odsvetovali ... smem vprasas kaksen je razlog? Strije ... jih je katera dobila kaj na novo??? Jaz ZAENKRAT ne in upam, da bo tako tudi ostalo ... jih imam dovolj. Mozoljcki .. Gal ima samo 3 in zelo lepo kozo ... upam, da bo tako tudi ostalo. Jaz se bom pa spet malo posvetila plenickam ... Plenicke Fixes ... no, sedaj smo malo vecji, pa smo hoteli porabiti te plenicke ... in ... spet smo skoraj vedno mokri. Tako da sem ze cisto obupala nad njimi in mu jih dam gor samo takrat, ko vem, da se bo cez par minutk pokakal ali pa preden se bomo kopali, ko ima za tisto urco gor svezo plenicko. Pa obvezno podnevi. Do se daj imamo se vedno 2-5 kg plenicke in so ravno prav velike ... se mi zdi, da bi mu bile une od 3-6 se prevelike, ceprav ima ze blizu 4-im kilogramom (ali pa celo 4). No, kmalu bomo porabili zalogo ta malih, pa bomo videli za naprej. Plenicke Pampers ... res, da so zelo vpojne ampak mi gre noro na zivce, ker se mu tista zgornja "luknjasta" plast cisto prilima na rito, ne glede na to koliko je namazan s kremico. Plenicke od Tosame ... te so naslednje za probo in so tiste, ki smo jih imeli v porodnisnici in so se mi zdele super ... pa se poceni so. Plenicke Beauty Baby od Muellerja ... te so pa zakon ... smo zelo zadovoljni z njimi. Trenutno imam samo se 2 od 2-5, potem bomo pa videli kako bo z eno stevilko vecjimi. Cunje ... mi smo vse ta male, ki so nam bile na zacetku celo velike, ze vse prerasli. Se mi zdi, da je ze ogromno zrasel .. se 3 dni pa bomo videli koliko smo zrasli in koliko smo se poredili. Podloga za previjalno ... kaj imate na podlogi ... tetra plenicko, cunjico, brisacko, ... ? Ko mu dajem gor povijalko se vse zaplete med strikce, tako da imamo eno malo tetra "plenicko", ki pa jo pred povijalko kar odmaknem in pustim samo pri glavi. Previjanje ponoci ... nekje od 11-ih do 1-ih imava prvo nocno dojenje in takrat ga obvezno previjem ... ampak ce takrat ni pokakan pomeni, da bo ob naslednjem dojenju zato ga vedno previjam. Vceraj ni bil pokakan in ga nisem ... pa da ne boste mislile, da se vseeno ni CISTO zbudil. Samo potem ni problem ... sem tako zaspana, da ga polozim v posteljico in pocasi zaspi (ce ga ne mudi "nepodrti" kupcek je zelo priden in nic ne jamra, drugace ga moram se enkrat vzeti iz posteljice, da podreva se zadnji kupcek). Nasvet kako pomiriti dojencka ... upam, da boste razumele kako mislim ... je pa bilo to ze pred nekaj casa v eni oddaji o dojenckih ... obe roki imate iztegnjeni pred sabo. Z eno ga drzite ze rito, z drugo pod glavico. Se pravi otrocek gleda proti vam. Potem pa ga "zibljete" oziroma premikate naprej in nazaj ... od sepe, pa proti sebi ... tako v "loku" ga zibljete. Pa pocasi, ker se hitrega "spusta" lahko ustrasijo. No, to pri nas pomaga in to skoraj vedno!!! Ce ne razumete pa vprasajte bom se enkrat napisala al pa se bom slikala, da boste razumele. Vedno kadar joka ga tako zibanje pomiri ... problem je samo v tem, da te hitro zacnejo boleti roke! Cuko je sprasevala kaj pocnemo v takem vremenu ... jaz sem bila danes kar 3x s puncami zunaj na sprehodu in norenju ... je tako lepo ... zadnjic sem bila ob 23-ih, ko smo se zadnjic pred spanjem noreli po snegu ... zunaj je res precudovito ... Gal bo moral pa se nekaj casa pocakati, da bo sel ven. Med pisanjem sem ga sla ze podojit ... previla se nisva, ker ni bil pokakan. Sedaj pa Matic gleda Oscarje jaz grem pa samo se spat ... jutri oziroma danes bom imela pa malo vec casa zase, ker bo Matic doma in bo on lepo kaj doma naredil, pa se Gala bo imel kar cel dan cez (upam) ... danes je bil tako priden, da je zlikal po moje ene 5 zeht. PS: Spet cel roman! Lahko noc vsem ... oziroma kar dobro jutro! Ursa
|