|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
13.5.2006 22:32:07   
Bonnie_RR
Zdravo punce!

Mi smo bili danes na dolgem sprehodu do mesta in nazaj. Mi je prav pasalo eno kavico spit, pa tudi sladoled sva si privoščila. Sicer je bilo toplo, vendar je skoz ful pihalo, tako da je imel Nik kar lepo kapico gor.

Sem danes že mislila, da je spet začel normalno jesti, pa ga je spet biksal preden smo se odpravili ven. 15 do 4h je pojedel samo 75ml (prej je jedel pa ob 12h) in ga nikakor nisem mogla pripravit do tega, da bi še malo pojedel. Se mi je smejal nazaj...user posted image V glavnem, zaradi tega sem bila prepričana, da bo med sprehodom nuja za jest, vendar sem s seboj vzela samo čaj (sicer sem ga naredila kar 100ml). Za vsak slučaj... Pa sem ga lahko prejle vsega stran zlila. Je bil na sprehodu ful priden, vmes je malo spal, pa se z rokicami in ropotuljico igral, pa malo je iz vozička opazoval... Skratka, o lakoti ni bilo ne duha ne sluha. Nazaj grede je spet malo zadremal in ko smo prišli ob pol 8h domov, sva ga še skopala. Pa ni bilo nič problemov. Potem je 15 čez 8 pojedel 140ml in čez nekaj časa na meni zaspal. In sedaj bo verjetno do enih pol 5, 5h mir.
Res ne vem, kaj mu je zadnje čase, ker drugače je vse normalno. Eh, bo že...

voziček... Pred časom sem jaz tudi spraševala, do kdaj boste uporabljale košaro. No, jaz ga imam za sprehode še vedno v košari (je malo stiščan, pa vseeno), naklon pa dvignjen za 1 stopnjo. Imam pa Hocov voziček (kupila sva ga v Avstriji) in je večnamenski, tako da se ga da spreminjat za različne namene in glede na starost otroka. Nekajkrat sem ga imela zunaj (za hišo) tudi že brez košare, vendar mi v trenutku zbrca dekico, ki mu jo podložim pod noge (tako je v podobnem položaju kot v lupinici) in zleze dol. Je namreč zelo težko pri miru. Če se umiri, takrat vem, da je zaspan, drugače pa samo da nekaj miga...
Kako pa ve podložite nogice svojim user posted image ? Če jih seveda daste v takšen položaj.

kami... Glede na to, da si vedno v pogonu in ti uspe narediti res ful veliko stvari, mislim, da ti bo vseeno kar zlaufalo. Boš videla, da bo šlo...user posted image

evii... Skoraj vedno napišeš, kje vse si letala in kaj vse si opravila tako, da mislim, da ti res ne primanjkuje energijeuser posted image . No, glede na to, da si opremljaš stanovanje, je to čisto logično. Bi tudi jaz dobila zagon in dodatno energijo...user posted image

kopanje... Zanima me, kako kaj pri vas zgleda, ko (če) vaše dojenčke kdaj namilite. Midva sva pred kratkim začela prakticirati, da mu 1x na teden dava v vodo malo baby bath otroškega mila, vendar sva zraven oba čisto "trda", ker je mali ful spolzek, zraven pa še veselo binca in se bojiva, da se bo izmuznil iz prijema. Jure ga sicer trdno drži, vendar se je že enkrat zgodilo, da se mu je obrnil in dobil malo vode v obraz. No, ni bilo nič hujšega (sva se midva bolj ustrašila kot Nik) in se od takrat tudi normalno brez strahu kopa, vendar si ga od takrat naprej ne upava več militi. Kako ve to naredite? Midva sva študirala, da bi Jure Nika držal, jaz pa bi ga umivala. Se mi zdi to edina rešitev...user posted image

Še nekaj me zanima: Se vašim user posted image kdaj zgodi, da se jim (slinauser posted image ) zaleti in se začnejo dušiti? Niku se je že ene parkrat zgodilo, da je začel nekaj ful požirati, zraven je postal rdeč v obraz, pa zraven se je obnašal kot bi se začel dušiti. Sreča sem bila vedno (vsaj mislim da) zraven tako, da sem hitro skočila in ga obrnila na bok. Pa je bilo vedno v trenutku spet vse normalno in Nik nasmejan zraven.user posted image Se je pa to še vedno zgodilo, ko je pri miru ležal ali celo spal. Ve katera, kaj bi to lahko bilo?
No, definitivno moram to omeniti pediatrinji na pregledu, ker me skrbi.

Zdaj bom šla pa počasi spat. Jure je šel s kolegi na pivo in ne vem, kdaj bo kaj prišel. No, rekel je da kmalu...

Aja, še prej moram pa Niku nohtke na nogicah postrižit, ker ima že prave krempeljčkeuser posted image !

Lahko noč!

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 1001
14.5.2006 15:02:12   
petrina28
Halo!

Čisto na kratko. Kami - če se ne motim, si spraševala, kdaj bomo dali otrok spat v drug prostor oz. sobo? Pri nas velja, da takrat, ko bo Božiček prinesel še kakšno sobo user posted image , he, he. Zaenkrat spadamo med "povezane" družine. Na eni strani je Domen v posteljci (otroški), na sredini družinska postelja za naju z možekom, na drugi strani pa otroška postelja za Mijo. Proti jutru, okrog šestih potem izgleda takole: najprej leži ati, potem Domen, ki proti jutru hoče k nama, potem jaz, na koncu pa Mija, ki po jutranjem dojenju ostane v postelji, k postelji pa potegnem otroško posteljico, da Mija slučajno ne bi ven padla user posted image .  Čez leto ali dve pa načrtujemo prizidek, tako da ....Verjetno bova midva prej pobegnila v dnevno spat user posted image .

LP, P.

Mija - moj sonček - 23.2.2006

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 1002
14.5.2006 20:33:45   
tinkatonka
Dober večer!

najprej na teme....

urša_p...lepo da si se javila. Upam da se vaše težave s polivanjem čimprej končajo. Držimo pestke za Gala in upamo da mu bo kmalu bolje. user posted image

mišični tonus...ja Anej je čedalje bolj napet. Pa bolj kot ga previdno in pravilno (handling) vzamem v naročju, previjam, kopam, crklam, bolj se mi zdi napet. Ne vem zakajuser posted image user posted image  Očitno bo potrebna fizioterapija. V bližnji prihodnosti bom imela v RA (razvojna ambulanta) eno seanso, da mi pokaže še par for, kako Aneja prepričati, da ne bo tako trd. Prej je imel povečan mišični tonus v levem delu telesa, zato ga je tudi vleklo bolj na desno. Zdaj ko je čedalje bolj napet v obeh rokicah, pa ga ne vleče več na desno niti na levo. Bonnie...omeni epdiatrinji pri pregeldu kaj opažaš, pa ti bo ona vedela svetovati glede na ugotovljeno stanje pri Niku.

Gosta hrana...Začela bom tam nekje okrog 5 meseca. 

Marty 5 in voziček..midve imava isti voziček, mensezdi da tud isto barvo. user posted image  Jaz sem ga že dala v športni del in sicer ima vzglavje najnižje, pa je ful vesel, da malo vidi ven iz vozička. V globokem delu za novorjenčke se mi je skoz zdelo, da mu glava visi malo nazajuser posted image , zato sem ga kar hitro dala v športni del. Važno je da je hrbtenica ravna, sicer pa v vozičku ne preživi ravno ne vem koliko časa še zdaj, tko da mislim da ni problem če je vzglavje malo dvignjeno. Kaj pa npr. tisti, ki morajo imeti vzdignjeno vzglavje tudi v vozičku zaradi refluksa. Očitno to že ni tako narobe.

kopanje in miljenje...Jaz Aneja milim 2× na teden oz. po potrebi. Vedno ga namilim na previjalni, preden ga da v banjo in mi nikoli ne polzi iz rok. Tudi če dam v banjo malo olja, za lepšo kožo, nikoli ne pretiravam, tko da mi ne drsi iz rok. Mogoče bonnie dajeta preveč mila, da vama tako polzi iz rok. Al pa zamenjata milo. Jaz imam od DM otroško milo in nimam problemov.

slina..ja tudi Aneju se dostkrat zgodi, da ne ve kaj bi s slinouser posted image . Al bi jo pogoltnil al bi jo plunil ven. No ponavadi je to med spanjem, ampak zdaj se zna že odkašljat če ga kaj zmoti, tko da je lažje.

in drugače....sem slabe volje. Ta teden se bom znebila ene 400 jurjev samo v prvih parih dneh, pa ne da bi jaz denar pobirala po tleh, so stroški, ki jih ne morem prezreti. Registracija, nove leče za očala, pa še tlaki v hiši. user posted image user posted image  Take stvari me kr razžalostijo, ampak kaj moram.

Drugače se imamo pa fino. Vsak dan se imamo raje, če je to sploh mogoče. Res se vsakega dneva znova bolj veselim, ker mi Anej vsak dan pokaže kaj novega. Pa ko je zaspan in sitkan, se tko lepo stisneva drug k drugemu in pocrklava,da mi kr solze stopijo v oči. Na koncu dneva ko sem utrujena od vseh prčkarij, ki jih počnem čez dan in ko mi Anej ponavadi zaspi med zadnjim hranjenjem, ter ga potem še nekaj časa držim v naročju in se v sanjah začne smejati na glas, sem prav vesela, ker vem da sanja nekaj lepega kar se mu je dogajalo čez dan. Takrat vem da je srečen na tem svetu. Oh ja, spet sem se malo raznežila.

Lahko noč punce, pa da bi otročki mirno prespali vso noč.  

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 1003
14.5.2006 23:02:56   
sarazan
Čao mamice!

Meni je uspelo dodat nekaj novih slikc v album Sara in naložit eno slikco s krsta v zaklenjen album (geslo je moje pravo ime - tista, ki ga še ne ve, pa bi ga rada vedela, naj pošlje Z.S.).

Drugače pa vse po starem. Pravzaprav mi nekaj ful živce žre. Dajte tiste, ki ste že dobile M in dojite, povejte ali so vaše M redne. Jaz sem jo dobila enkrat (2,5 meseca po porodu), zdaj pa še nič. Zaščitenih odnosov nimava - razen, da paziva user posted image . Saj kakšnih znakov nosečnosti nimam, ampak jih že v 1. nosečnosti nisem opazila, razen, da ni bilo M.
Ma, čist sem že panična. Pa še strah me je narest test. Nov dojenček ravno ni v planu user posted image . Pa moje telo tud ne vem, če je že dovolj spočito, pa dojim, pa Sara je še tko majhna, pa.... en kup razlogov, da ne bi imela tako hitro user posted image . Pol pa videm kakšen trebušček, pa spet čist noter padem.
Kuraaaa , a ne? Sploh ne vem kaj je na stvari, pa si same probleme delam user posted image .

No, ko bo kaj novega, vam takoj povem. Zdej grem pa še mal tuhtat, a bi jutri šla po en "baby check".

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1004
14.5.2006 23:52:58   
Bonnie_RR
Zdravo!

Na hitro še par vrstic preden grem spat...

sarazan... Jaz sem sicer že dobila menstruacijo in ne dojim, vendar jemljem tabletke tako, da so mi te skrbi malo prihranjene. Glede na to, da si po porodu je ena varianta, da imaš še bolj neredne, glede druge (nosečnosti) pa bi jaz na tvojem mestu stopila do lekarne. Meni so po porodu vsi ful govorili, da je ženska kljub dojenju ful bolj dovzetna za zanositev in poznam kar nekaj primerov, ki se jim je "ponesrečilo" kmalu po porodu. Ena bivša soseda je v prvo zanosila celo z umetno oploditvijo (ker jima nikakor ni ratalo po naravni poti), potem pa je že čez 2 ali 3 mesece zanosila po naravni poti, ker tako nista pazila. No, jaz bi se na tvojem mestu prepričala in če bi bil test negativen, bi si hitro priskrbela kakšno zaščito (verjetno pridejo v poštev samo kondomi), ker tole res ni zanesljiva zaščita.
Pa lepo bi te še prosila za geslo tvojega albuma.

tinkatonka... Ma naš ni nič kaj napet ali kaj podobnega, samo pogosteje se obrača v desno kot v levo. Zdaj sem ga začela hranit na levi roki in se mi zdi, da je malo bolje. Bom videla, kaj mi bo rekla pediatrinja v četrtek. Upam, da samo malo pretiravam...
Sem pa prepričana, da bo Anej kmalu postal manj napet! Boš videla... Sem nekje brala, da se da to z vajami ful zrihtat!user posted image

kopanje... Jaz sem do zdaj kar v vodo vlila malo tega mila. Imam pa baby bath otroško kopel za kopanje od Bubchena (se mi ne ljubi it pogledat, kako se pravilno napiše). Imam drugače celotno kozmetiko od te firme - hladilno mazilo, otroški losijon, baby bath, kremo proti vetru in mrazu in še kremo za suho kožo. Moram pa priznat, da drugega kot hladilno mazilo sploh ne uporabljam, razen še tu in tam to otroško kopel. V vodo sem dala pa samo par kapljic te kopeli...user posted image Zgleda, da bo pač treba biti res ful ful pazljiv in previden...

Zdaj grem pa res v posteljo. Sem že ful utrujena... Smo bili prej popoldne pri kolegih, ki imata 5,5mesečno punčko in je bilo super, ampak zdaj sem pa kot cota...user posted image

Lahko noč! Naj vam bo res lahka...user posted image

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 1005
15.5.2006 15:18:15   
tinkatonka
Hoj!

Jaz imam samo eno vprašanje, ki me je ravnokar prešinilo..

Mamice, ki NE dojite in vam dojenčki spijo vso noč...

Koliko vaši otroci popijejo mleka čez dan???? Ali je možno, da moj Anejček popije premalo čez dan in se zato tudi zbudi lačen ponoči???? Mislim si da bi moral potem Anej popiti v 5 obrokih toliko kalorij, kot jih mora čez dan dobiti, potem bi pa mogoče sam ukinil nočni 6.obrok. user posted image user posted image user posted image

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 1006
15.5.2006 16:54:10   
Bonnie_RR
Dober dan, mamice in user posted image !

Nik poje (včasih tudi kaj pusti - se vmes kar na lepem začne s cucljem igrat in se smejat in to pomeni končan obrok) 140ml/obrok in je 5x/dan.
Ima pa takšen urnik:
1. obrok: ok. pol 5h - 5h zjutraj
2. obrok: ok. pol 9h - 9h zjutraj
3. obrok: ok. 12h - pol 1h popoldne
4. obrok: ok. pol 4h - 4h popoldne
5. obrok: ok. pol 7h - pol 8h zvečer.

Na dan tako poje približno 700ml (to je maximum). Prej sem mu včasih vmes popoldne dala še malo čaja (20 - 30ml, redko je spil tudi več), vendar mu ga že ene 3 tedne nisem nič dala (pa ga imam skoraj vsak dan pripravljenega), ker se mi zdi, da ga s čajem samo razdražim, ker potem misli, da bo dobil jesti, včasih pa tudi kar pozabim na čaj.
Zdaj, ko je pa malo topleje postalo, mu bom pa bolj zavestno začela dajati tekočino (čaj po steklenički ali vodo po magičnem lončku). Razmišljam tudi, da bi mu tudi čaj dajala kar po magičnem lončku, tako da ne bo imel občutka, da bo dobil mleko (po flaški). Bom še videla.
Pred nekaj časa sem mu pa ene parkrat naredila tudi 150ml/obrok, vendar je potem skoraj vedno višek nazaj zbruhal. Zdaj, ko dobi pa 140ml, pa redkeje poliva, čeprav še vedno. Baje pa, da je to normalno.

Meni se je na začetku zdelo, da je ponoči ful predolgo brez hrane, vendar si je pač ustvaril takšen ritem. Je pa tako, da kasneje kot je zvečer, prej se ponoči oz. zjutraj zbudi, kar mi sploh ni jasnouser posted image .

No, glede hranjenja in vstajanja ponoči se res ne morem pritoževati in močno upam, da tako tudi ostane....

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 1007
15.5.2006 23:07:05   
taja27
pozdravljene mamice in user posted image

v nedeljo je bila Ava stara 3 mesece, danes pa je imela prvo cepljenje. je sicer jokala, ampak je blo za prežvet. še v čakalnici je potem zaspala, kot mali hrček tako, da sva šla midva lahko še v miru na kosilo. ima pa 6,5 kg in dolga je 61 cm (čeprav jo je sestra spet merila s pokrčenimi nogicami user posted image ).

smo pa pri nas čist veseli zaradi Avinega spanja. prej se mi je tudi ponoči velikokrat zbujala na dve uri za hranjenje, najdaljše spanje pa je bilo tam okoli 4 ure. sedaj pa nam že tri noči spi po 7 do 8 ur, potem jo zjutraj okoli 7 ure nahranim in spi še do 9 ali 10. user posted image  naša mala princeska. upam, da bo ta ritem ostal.

sarazan naša Ava ima enak klobuček, kot vaša Sara. Si naredila test??? Me je kr stisnlo, ko sem prebrala. Pa saj sama veš, da za tvoje telo ne bi blo glih najboljše, če bi ... Čeprav bi jst tud kr mela še enga dojenčka, ampak moramo počakat vsaj še eno leto zaradi CR. Javi kaj bo!!

grem spat

Neposredna povezava do sporočila: 1008
16.5.2006 8:28:39   
marty5
Dobro jutro,

kar začnem, ker ste bile spet pridne user posted image

Tinkatonka - jaz še ugotavljam, kaj je tisto, kar prepriča Jerneja, da prespi celo noč. Mi namreč nimamo nekega pravila - včasih se zbudi enkrat, včasih prespi skoraj 12 ur v kosu, najbolj pogosto pa nekje 7-8 ur, pol hranjenje in še par ur. Tudi jaz predvidevam, da je odvisno od količine hrane zaužite čez dan. Kot sem pisala, mi ga zadnjih nekaj dni malo biksa s to hrano in poje malo na obrok. Čim sem ga malo v red spravila, da je pojedel cel obrok in je čez dan bilo skupaj okrog 750 ml, mi je prespal noč. Včeraj mi spet ni uspelo, da mi je pojedel toliko (komaj 500 ml čez dan) in glej ga zlomka - to noč se je 2× zbudil! Bo kr držalo, le da imam jaz težave, kako mu dat to količino hrane čez dan...zlivat vanj pa ne morem. A ja - pa spat ne sme veliko čez dan oz. vsaj ne po 17. uri (jaz ga dam spat ob 20ih). Pa hvala za info glede vozička - jaz rada malo paničarim user posted image .

Sarazan - upam, da si rešla dilemo in da je kot si želiš. Mene tudi včasih kar na lepem zgrabi - "Joj, takoj bi še enega". Na srečo pa zdrava pamet prevlada....na nosečnost imam prelepe spomine in komaj čakam, da bom spet user posted image

Sem se pa odločila, da grem čez kak teden po KT. Dojim itak ne, le malo se crkljava na dojki. Mene pa daje konstantna paranoja, da se ne bi kaj ponesrečilo......pa še M nimam, da bi vsaj vedla za orientacijo user posted image . Bi bil že čas, da kaj pride, ne?

Miljenje - meni tudi nikoli ne polzi z rok. Vedno ga kopam sama in namilim v njegovi sobi an previjalni, pol pa nardim par korakov do kopalnice. Milim ga 1-2× tedensko, drugače pa tudi jaz vedno kanem par kaplic Bubchen kopeli v vodo. jerneja pa držim tako kot so me učili - eno roko okrog vratu in pod pazduho, z drugo ga pa umivam.

Ok, moram it, ker je moj Jernejček mali tečko....bi mogla mama bit, ker sem danes po dolgem času spet 2× vstala user posted image

Se beremo še kaj!

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 1009
16.5.2006 9:01:11   
Kami
No, evo, kje sem spet namesto za knjigami! user posted image
Se samo na hitro javim - krst je uspel, smo bili pa vsi do amena utrujeni. Oba fanta sta bila zelo pridna  in žlahta zadovoljna, da spoštujemo družinsko tradicijo (v tej cerkvici se je namreč krstilo že prejšnjih 5 generacij mojega moža), čeprav hodijo v cerkev samo za pogrebe, krste in poroke user posted image . Javim, ko naložim slikce.
Sicer pa smo zdravstveno tako tako. Evan je totalno prehlajen, tudi kašlja in iz nosa mu teče. Zaradi katarja mi je včeraj 4x bruhal in to tako, da smo bili vsi pobruhani. Ga peljem popoldne k zdravniku. Vročine nima in je dobre volje. Ampak je pa tole sranje, ker bi moral imeti v četrtek drugo cepljenje. Po moje ne bo nič.... Pa tudi Liam mi je danes spet za uho tožil, čeprav njega zjutraj pogosto kaj boli (da ne bi šel v vrtec user posted image ).
Tinkatonka... mi jemo 5x dnevno: ob cca 7h, 10h, 13, 16, 19h. Sedaj pri štirih mesecih spije od 120-180 ml. Je pa pri njemu tako, da do 80ml gre brez problema, pol pa on ne bi več. Potem neha in začne ven pljuvat cucelj, zato ga dvignem za kupček. Če sem mu potem dala ponovno cucelj, mu je vedno šlo kar na bruhanje. Zato imava zdaj novo finto.  Vmes grem flaško še za 4 sekunde v mikrovalovko dat, da se preostanek še mal pogreje. Potem, ko je spet lepo toplo mleko, ga pa večinoma zmaže do konca. Jep, očitno bo tečen kar se temperature hrane tiče. user posted image  Zdaj mu v večerno mleko dajem polovico merice rižolinota. In zaenkrat lepo spi do jutra.
Zdaj grem še fasngo nakupit (kar na mercator.si), pol pa za knjige, če bo moj fantič dopuščal, seveda. Eh, komaj čakam poletja!

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 1010
16.5.2006 10:49:28   
ursi
Ojla punce!

Tak lep sonček je, da smo bolj malo za računalnikom, pa bom mal obdelala teme.

Sarazan...prosim za geslo na ZS. Včasih se tudi jaz sprašujem, če nismo mogoče že kaj "zakuhali", saj M še vedno nimam, pa sem dojila samo dober mesec. Včasih me kar prime, da bi si nabavla kašn test. Ampak ne delam kašnga cirkusa še zaenkat.

kakec...naš fantek ima skoraj vedno tekoč kakec. Ali se še pri katerem to dogajauser posted image . Redno jemljeva AD3 kapljice. Ali je mogoče, da bi blo to od tega? Drugače s kapljicami nimamo problemov. Ni pa driska in tudi zelen ni.

hranjenje... tudi pri nas zadnje dni malo manj poje. Prvo hranjenje je ob 6 zjutraj, zadnje pa okoli 7.30 zvečer. Zadnje dni se je namreč začel zbujat ob 6, prej je vstajal ob 5. Zaenkrat imamo res super noči, spi od 8 zvečer do 6 zjutraj.user posted image

položaj pri spanju... zadnje dni ga vedno večkrat dobim, da se mi z boka prevali na hrbet, čeprav ga zvečer fajn podložim z obeh strani.

Tinkatonka...jaz bi bila pa zelo vesela, če bi lahko dala tisti denar v hišo. To naju še čaka, saj sva trenutno v podnajemniškem stanovanju in moja največja želja okoli tega je, da si zgradiva lastno hiško. Upam, da nama enkrat uspe. Je pa čisto res, da denarja ne pobiramo po tleh.

Naš fantek ima pa danes spet eno oko čist zalimano, gnojno. Se že borimo proti temu z kamilicami.

Uživajte v teh krasnih dneh, saj sem ravno zadnjič razmišljala, da bomo mogle it kmalu nazaj v službe. se naši otročki nekam hitro starajo.user posted image

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 1011
16.5.2006 12:35:56   
Eviii
dobro jutro user posted image .
jst sm te dni v pravi norišnici. samo norim naokoli. je treba vse zrihtat za stanovanje, da se bomo lahko čez približno en mesec preselili. julija bomo šli pa na švedsko in iščem letalske karte...
drugače je dejan res priden. mislim, da sva našla najin ritem. spat gre okoli enajstih (je pač ponočnjak) in spi neprekinjeno do petih in pol v svoji postlci v dnevni (kmalu bo itak dubu svojo sobico). pol je treba joško za ene pol urce in zaspi nazaj do osmih in pol. res priden fant, ni kaj rečt user posted image .
tudi dejan ima še vedno bolj tekoč kakec. je pa take zdrave barve. sicer pa kaka vsaj dvakrat na dan. ima pač dobro prebavo user posted image . me pa molze ko kravo. se mi zdi, da je zadnje dni non-stop na joški. ga niti ne uspem dobro podojit, ko je spet lačen... pa je jedu že na tri ure, pa smo spet pristali pri dveurnem hranjenju.
se strinjam, da se naši user posted image  hitro starajo. dejan je najmlajši in ima že dva mesca in pol. ja, kmalu bo treba spet nazaj delat... sm glih zadnič razmišljala, da bi kr pustila službo in se cele dneve samo z dejanom ukvarjala. to mi je res najlepša služba. ampak žal ne gre tako. še vedno upam, da bom zadela na loteriji in mi ne bo treba več delat user posted image user posted image user posted image .
ja, res je lep dan. jst morem še neki za službo nardit in pol bova šibala se vozičkat.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 1012
16.5.2006 20:42:19   
Bonnie_RR
Zdravo!
Včeraj je imel Nik že 3 mesece!user posted image A ne, da čas ful hitro beži...
Pa še čestitke za Avine 3 mesece!user posted image

Mi smo bili danes večji del dneva kar za hišo. Je bil mali nekaj časa v vozičku, pa v ležalniku in tudi košari od vozička. Opažam pa, da se v vodoravnem položaju že ful hitro naveliča in hoče, da ga dvignem. Čisto leže uživa samo še v igralnici in na previjalni. No, pa ponoči tudi ne dela problemov v posteljici.user posted image Drugače pa postane kar malo siten, če si ne more ogledovati stvari naokoli. On bi se seveda najraje nosil čez ramo (to mu je ful fajn), ampak menda to ni dobro za hrbtenico, zato je bolj redko v tem položaju (samo, ko podira kupček).
Danes sem mu v vozičku dvignila naklon na 2. stopnjo in mu noge podložila z dekico. Mi je pa ful dol lezel, zato sem ga kar pripasala in je blo. Je bil v podobnem položaju kot bi bil v lupinici. Mislim, da bo košara kmalu postala odveč...

Že nekaj časa pa se spravljam kupiti stolček za hranjenje tako, da bo lahko gledal naokoli, pa še direkt zraven nas bo lahko za mizo.

Punce, jaz sem pa danes malo zaskrbljena. Imava pojutrišnjem pregled in sem kar tako, malo za orientacijo, malega stehtala (najprej sem sama stopila na tehtnico, potem pa še s tamalim, ki je bil nagec).
Pokazalo mi je, da ima Nik samo 5400g!!! Sem bila ful šokirana in sem "vajo" ponovila. Je bilo isto. Potem je še moja sestra naredila isto in je bil enak rezultat. Zdaj pa ne vem, ali je naša (sicer kar nova) digitalna tehtnica zanič ali pa Nik res ni v enem mesecu skoraj nič pridobil na teži. Ko ga pogledam, se mi zdi, da napreduje...user posted image Sem zdaj malo živčna ratala in vsakega sprašujem, če se mu zdi, da se je Nik kaj zredil ali ne. Danes sem mu za večerjo kar 160ml naredila.
Močno upam, da je tehtnica kriva, ker drugače ne vem, kaj se dogaja...user posted image

sarazan... Kako je kaj s teboj? Si že dobila menstruacijo? Jaz imam pa ravno obraten problem. Sem dobila menstruacijo kar med jemanjem tabletk...user posted image To se mi še ni zgodilo in moram jutri poklicat svojo ginekologinjo, da mi pove, kaj naj naredim...

Se mi pa kar neki nabira zadnje dneve... Pojavila se mi je menstruacija, pa je še ne bi smelo biti. Prst na nogi se mi, kljub antibiotikom, ni zacelil. Še več: sploh ni nič bolje tako, da moram jutri popoldne k svoji zdravnici, ker se mi tole že kar nekaj časa vleče.
No, za vrhunec sva pa še oba z Juretom ful prehlajena in nama kar iz nosa teče. Se pa bojim, ker je začel še Nik malo smrkat in ima v četrtek cepljenje. Ne vem, kako bo kaj s tem. Upam, da se mu do takrat nosek uredi.
Sem kar malo slabe volje...user posted image

No, lepo se imejte in pocartajte svoje user posted image !

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 1013
16.5.2006 21:06:03   
čuko
Pozdravljene!

kako ste kaj, ko imamo tako lepo vreme, jaz ga kar dobro iskoristim in sem skoraj skozi zunaj!

Mi imamo strašne krče, da kar cele dneve samo joka. sploh več ne vem če bo kdaj boljše. Vsaki dan čakam, da bi mojega sončka nehalo =šraufat=, pa tega dneva ni in ni. Sedaj sem mu tudi začela davat d3 kapljice in mislim, da je to tudi krivo, da ga tak fejst dajejo krčki. Pa kaj naj naredim, če pa imam slabo vest, da mu nisem dajala, kaj pa če bo pol kaj narobe?!

Spanje: mi imamo takšen ritem: spat gre od 20 do 21 ure, potem jemo od 3 do 4 potem pa okoli 8, pa ob 11, pol ob 14h, pol ob 17 h in spet ob 20h.
Glede ležanja, ga jaz več ne podlagam, ker se tak vedno prevali na hrbet. Imela sem ga v baby sleep in se je s tistim premikal po postelji, ker ima take krče in sem ga skozi dobila na hrbtu in baby sleep pod njim, revček, ga je samo tiščalo v hrbet. Imam pa vzdignjeno vzglavje in agel care blazino, tak da ne more bit nič narobe. Sem tudi pediatrinji omenila, da se obrača na hrbet in je rekla, da če je vzglavje vdignjeno, nima kaj bit, ker je pa že tak dovolj velik in se obrne na stran avtomatsko.

Naš Gal se kar dosti nosi na rami, ker nam edino to pomaga pri krčih. Pa še zdaj ima neko muho in bi se samo noso, jaz pa tiščim prazni voziček, sem kot kaka mulauser posted image .

Zamina me tudi ali imate probleme pri oblačenju? Gal se po vsakem kopanju začne tako jokat, oziroma kričat, da ga sploh ne morem namazat in oblečt. Se tak dere, da kar kašlja in bruha in nič ga ne pomiri! user posted image Postal je pravi mali ipik!

V soboto sem postala teta!user posted image Dobili smo malo Lano! Še je nisem vidla, ker je sestra šla rodit v Postojno. Jutri prideta domov in se grem malo cartat. Sem že pozabla kak so mali, ko naši tak hitro rastejo!user posted image

Danes smo stari tri mesece in pol!user posted image

Kami: kak zgleda ta rižolino, ki ga daješ v melko in kje si ga kupila! Sem že slišala za to in bi jaz tudi probala zvečer to dajat. Ali se že sme?

Lepo bodite moje februarčice in user posted image ! Bol malo pišem, ker hočem iskoristi ta prelepi sonček! Se čitamo!

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

Neposredna povezava do sporočila: 1014
16.5.2006 21:24:23   
tinkatonka
Hoj!

No današnji prelep dan sva z Anejem preživela na gradbišču naše nove hiše. No ni ravno več gradbišče, saj hiška že stoji, centralna, voda in elektrika so že napeljane, zdaj čakamo še tlake. Ja kar hitro napreduje ta gradnja, če samo pomislim da smo ravno te dni eno leto nazaj podrli staro hišo in začeli z gradnjo nove. Pa še vse smo sami zidali (moj oče, tast, mož in svak). user posted image user posted image user posted image

No potem sem šla naročit nove leče za očala. Glede nato, da sem na pol slepa, imam namreč kar -4,25 dipotrije na obeh učih, pa še cilinder, moje leče pridejo kar drago. No s popustom pa s prispevkom od zavarovalnice bom plačala "samo" 20 tisoč SIT, kar je v bistvu še zelo malo.

No potem me je pa zdele zvečer obiskal še moj "privat" zavarovalniški agent, da sem zavarovala avto, ker ga grem jutri registrirat, mi je že včeri potekla registracija user posted image . No in sem danes zapravla celo premoženje. user posted image user posted image user posted image user posted image

sarazan...sporoči, če si delala test. Smo vse zelo zelo firbčne. Aja pa upam, da bo negativen, tko kot si želiš.

menstruacija...ma ja jaz je tud nimam in se prav nesrečna, ker še ne morem jamati tabletk. Z možem sicer paziva in kdaj pa kdaj uporabiva tudi kondom, ampak sem čist presrana, da se ne bi kaj zalomilo. 

čuko...upam da krčki čimprej minejo.  

in drugače...naš Anej ga malo srčka s spanjem. Zdej ko ni več veliko krčkov ga večinoma pustim, da se zjoka (ponavadi traja samo 5 minut) in potem prec zaspi in ko se zbudi je spet pravi mali veseljaček. Zvečer za nočno spanje pa ponavadi ni problem (trkam ob les) za zaspat.

No zdaj pa šibam še moža mal ob živce spravt. Sem namreč kr mal tečna danes on pa tud, pol se pa tko "ljubkovalno" mal drug druzga ob živce spravljava. user posted image user posted image user posted image

Lp Tina  

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 1015
16.5.2006 21:28:34   
sarazan
Čao punce moje user posted image !

No, jaz sem malo razčistila v glavi, kar se tiče "izostanka" menstruacije. Če sem slučajno noseča, bom z največjim veseljem sprejela v našo družinico novega člana (mož bo itak čist srečen user posted image ). Testa še nisem naredila in bom počakala do naslednjega tedna. Namreč naslednji teden ima mož rojstni dan in mu bom ob darilu dala še test, če bo seveda pozitiven. Pomoje bo samo na rit padel user posted image .
Če pa bo test negativen, pa kaj več za kontracepcijo ne morem narediti dokler dojim. Kondomi, ki so edini način, da preprečimo nosečnost, odpadejo, ker imam po odnosu bolečine in pekoč občutek (pa sem ful različnih kondomov sprobala). Brez njih pa nimam problemov. Bomo morali pač čim bolj paziti. user posted image

Mi se še vedno vozimo v košari in zaenkrat je Sara kar pridna. Ko je že zelo nemirna, jo vzamem v naročje za ene 10 minut, da se razgleda, potem gre pa nazaj in je mir. Košaro bomo uporabljali vsaj do 4. meseca oziroma dokler nam bo prav.

Tudi pri nas nekaj smrkamo in kašljamo, vključno s Saro, ampak za enkrat še ni panike. Sem spet ugotovila, da tamalo čist preveč oblačim. Ko kam greva z avtom, ima čist prešvican hrbet v lupinici, kjub klimi. Potem se pa cunje na njej sušijo in se verjetno tako prehladi user posted image .

Mi se ponoči enkrat zbudimo za hranjenje. Spi nekako od večera 6 ur v kosu, potem pa še 4 in potem je že jutro. Meni je to kar ok. Če bi spala dalj časa v kosu, bi se malo sekirala, saj sem mnenja, da mora dojenček v nekih normalnih intervalih dobivati tekočino, da ne dehidrira. Torej, če bi mi spala 8 ali več ur skupaj, bi jo verjetno prej zbujala. Ko bo jedla pa gosto hrano za cel obrok, pa lahko spi več časa v kosu, saj se mi zdi takrat že dovolj stara za kaj takega.

uvajanje goste hrane ... jaz že dajem Sari malo pire krompirčka, kruh, špinačo, korenček, kolerabico, na koncu pa vodo po žlički za poplaknit. Količine so zelo majhne. Mogoče za žličko vsega skupaj, potem se še fino podojiva. Sara je navdušena. Ne kaže nobenih težav. Zelenjavo vedno fino pretlačim - ne miksam.

miljenje ... jaz enkrat dam kapljico ali dve šampončka (bubchen s sivko) v vodo, drugič pa jo namilim s trdim milom na previjalni, jo zavijem v plenico in dam v vodo.  Ostali dnevi v tednu so brez mila. Držim jo tako, da je moja leva roka pod njeno glavo - vrat naslanja na mojo spodnjo laket, s prsti jo držim pod njeno levo pazduho. Na ta način mi nikoli ne drsi iz rok. Ko jo obrnem na trebušček, pa si pomagam z obema rokama. Tudi tako mi ne drsi.
Kopam jo vedno sama, saj si sploh ne predstavljam, kaj bi lahko počel še mož. On se ta čas ukvarja s pripravo brisače, pižame,... in klepeta s Saro user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1016
17.5.2006 7:25:53   
Eviii
jutro...
mene je danes spet zbudila moja joška. ponavadi dejan vstane okoli petih in pol in sprazne joško, danes je pa malo zamudu. sm ga mogla kr s postle jst dvignit, ker me je leva joška čisto bolela. in sm mu jo samo zabulala v usta in on je napol v spanju samo vleku user posted image user posted image user posted image . zdej sta s tatijem še kr v postli in imam nalogo, da ju ob osmih zbudim...
sarazan, a ti nas boš kr en teden pustila na trnih user posted image ????????????? sej veš, da smo radovednice user posted image ...
jst morem it danes spet na csd. sm zamenjala banko, ker smo vzeli kredit in jim morem it sporočit novo številko računa. ma se mi tko ne da... pa bo treba it.
mi planiramo it julija na švedsko, k nonotom. in sm malo zračunala, da bi mogla drugi teden it dejana cepit. pa še ne bo star tri mesce (v bistvu bi blo to en teden prej). upam, da bo tudi tko okej, ker mi v nasprotnem primeru podre vse plane. namreč, 15. julija ga bomo krstili (pa čeprou sm rekla, da ga ne bomo, pa je možek reku, da bi bli njegovi zelo veseli ob tem in sm podlegla, pa tudi pol sm si rekla, da je bla poroka pr nas, pa nej bo krst pr njih).
jst tudi menstruacije še nism dobila. to pa vrjetno zato, ker dojim. vam povem, da je niti najmanj ne pogrešam user posted image . sm se tko razvadla v tem letu...
grem jst počasi začet dan, vi pa kr lepo vstante, zvezdice zaspanke user posted image .

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 1017
17.5.2006 18:12:24   
tinkatonka
Eno kratko vpršaanje....

Danes ko je bilo tako vroče, ali ste imele svoje otročke v kratkih rokavih??? Anej je imel dolge in ko sva prišla domov je bil čist prešvican, sem ga takoj preoblekla, ko sem mu sezula nogavičke je imel pa tud nogice čisto potne. Zdaj pa ne vem al je pametno tromesečne otročičke že oblačit v kratki rokav al neuser posted image user posted image . Men osebno je bilo danes še v kratkih rokavih prevroče. 

--------
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 1018
17.5.2006 18:52:31   
ursi
Ojla!

Mi smo se pa danes znebili odvečnih plenic!!!!user posted image user posted image user posted image  Smo bili na pregledu kolkov, pa je vse ok. Sedaj pa tamali tko brca, da še spat nima časa.user posted image user posted image user posted image

Jaz imam še vedno oblečenega v dolge rokave. Sicer tanke bombažne, ampak sedaj ne mislim še it na kratke. Tudi do sedaj še ni bil preveč moker. Tle pr nas rado mal popiha zadnje čase in je hitr bolj hladno, tko da zaenkat ostajamo na enih dolgih rokavih.

Neposredna povezava do sporočila: 1019
17.5.2006 20:27:51   
ninaki
Helou punce,

kako ste? Pa sej vidim, da ste super, saj forum cisto sameva user posted image Sej je prav tako, tudi midva pohajkujeva naokoli. Vceraj in danes sva bila zunaj ob nemogocih urah, tako da bova to ukinila. Sva se cisto stopila od vrocine. Jaz sem vceraj imela tamalega v bodiju s kratkimi rokavi. Sem cekirala koliko je topel, pa je bil cisto vroc, roke je imel cisto vroce, zato sem mu slekla majcko z dolgimi rokavi. Danes tudi, sem pa non stop cekirala kako vroce roke ima in pa, bila sva zunaj, ko je bilo res ZELO, ZELO vroce. Prejle popoldne, ko sva sla spet ven, sem bila jaz se vedno v kr. rokavih, tamalemu sem pa oblekla dolge, saj se mi je zdelo, da ni vec zanj za kratke. V avtu v lupini pa vedno zasvica. Zdi se mi, da ga prevec oblacim, zato sem mu dala dol zgornjo majcko. Pa ni nic protestiral. Si mislim, da bi jokal, ce bi ga zeblo. Velikokrat se mi je pa ze zgodilo, da je cmerkal, ker mu je bilo prevroce.

Mi smo dobro. Cedalje manj spi cez dan, prakticno skoraj nic in sem posledicno veliko bolj utrujena od celodnevnega skakanja in animiranja. Ponoci je priden in se zbuja 1x na noc.  Jaz sem zadnje dni brez energije. Se vedno ne jem svezega sadja in zelenjave, tako da sumim, da je zaradi pomanjkanja vitaminov. Zdaj bom pocasi tudi jaz zacela s svezimi stvarmi, da vidim kako vpliva nanj in ali ga bo se vedno zvijalo.

V ponedeljek sva kupila kengurujcka, tistega, ki je sedaj v akciji v BC. Sva ga malo sprobala po stanovanju. Meni je fajn, Eneju ne ravno ne vem kako, saj nima prevec manevrskega prostora. Se mi zdi prakticen za dezevne dni, saj ne bi rada vlacila gor na vozicek tisto plasticno prevleko. Bi sla rajsi s kengurujckom in marelo ven. Ceprav bom morala zelo paziti, saj me grozno hrbet boli. In to od sprehodov. Eneja prakticno nic ne nosim, samo dvigujem ga. Boli pa kot hudic.

Stvari in ockati...jaz sem zadnjic sprobala kako je, ko jaz ne pripravljam. Na koncu je bilo tako, da sem govorila kaj vse mora biti v torbi user posted image Je ze kao bilo vse, pol se je pa izkazalo, da ni tega, pa tega, pa tega... Aja, kje pa je to, pa to, pa to. S tem, da je vse, kar mora biti v torbi, v dveh predalih, samo itak, da se ne ve kje.

Ursa_p, super, da sta z Galom spet doma!!! Upam, da vama ne bo treba vec nazaj in da bo Gal cedalje manj polival in bruhal.

Kopanje...jaz ga milim kar v banji. Se mi zdi najbolj enostavno. Ce sva pa dva, gre pa se toliko hitreje.

Slina...tudi Eneju se vcasih zaleti.

Sarazan...res smo radovedne user posted image

Oblacenje...Cuko, tudi Enej tuli kot sraka, ko se je treba obleci. Po vsakem kopanju in pri vsakem previjanju, ce mu oblacim rokave. Zjutraj, ko mu oblacim dnevne cunje, popoldne, ko greva ven in mu oblacim karkoli z rokavi. Samo ne rokavov gor dajati, pa je OK. Po kopanju pa vedno tuli, cim mu zacnem plenico gor dajati. On bi bil kar cele dneve nagec user posted image

Tinkatonka, si kaj razmisljala o operaciji oci? Jaz sem to dala skozi in moram reci, da je bila to najboljsa investicija v mojem zivljenju.

Zdaj pa moram sibat, me ze mali klice. Gremo se kopat, danes nekoliko pozneje, saj smo bili do malo prej zunaj. Punce, uzivajte in se beremo,

Nina

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 1020
17.5.2006 22:44:52   
natalia
zdravo,

na hitro:

smo stari 3 mesece in 10 dni, smo bili pri pediatru:

7130 kg in 64 cm.

AD3 kapljice mi je rekla, da naj ji dajem 7 kapljic na dan, ne dam pa še ji nobene- kaj naj?!!

Pediatrinja je tako zadovoljna z njo, da je rekla, da po sposobnostih zgleda kot 5 mesečnik, se mi že obrača iz trebuha na hrbet, glavico samostojno drži, glavo dviguje tako visoko, da naju je včeraj iz posteljice pogledala user posted image , non-stop bi sedela ali pa bila v družbi, smeji se non-stop, imamo samo probleme pri dnevnem spanju, ker skupaj ne spi več kot 20 minut in jo moti vsak hrup!! zato pa moram biti non-stop z njo, jo cartat in animirat - zvečer samo padem v posteljo!!

Omahujem glede uvajanja goste hrane, ima katera kakšen jedilnik sestavljen?

danes je bila cepljena, nobenega jokanja, sam smeh jo je bil, sem bila ponosna na njo!!

želim nam lep spanec!!

lp

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 1021
17.5.2006 23:22:17   
taja27
čer

kaj početi z dojenčkom - nekaj časa nazaj je ena spraševala, kaj vse naj počne z dojenčkom čez dan. mislim, da je že tekla debata o knjigi IGRE Z DOJENČKOM od Cicikluba, ki nas jo je večina dobila v porodnišnici. super knjigica. no naj vam povem, da imam jaz že kar nekaj časa knjigo BISTRO DETE; Kako razumeti in spodbujati otrokov razvoj; dr. Richard C. Woolfson.
meni se zdi knjiga čudovita in v njej je ogromno idej kaj počeni z dojenčkom v določenem starostnem obdobju (vse od 15 mesecev) in s katerimi ''vajami'' spodbujamo v določenem starostnem obdobju razvoj gibanja, koordinacijo oči in rok, razvoj jezika, spodbujanje učenja, socialnega in čustvenega razvoja.

če ste že pisale o tej knjigi se opravičujem, ampak sem vedno znova navdušena nad njo in sem to želela deliti z vami.

Tinkatonka saj nisi tko slepa, verjamem pa, da te moti tako dioptrija, kot tudi strošek povezan s tem. moj možek ima dioptrijo na enem očesu 9 na drugem pa 10 user posted image . včasih me je kr strah tega. zelo intenzivno razmišlja tudi o operaciji, na katero je že mislil iti, potem pa sva zvedela, da bova dobila dojenčka in je za nedoločen čas prestavil. ko se malo bolj uletimo bo pa verjetno res šel. kaj pa ti, kaj razmišljaš v tej smeri?

lepe sanje vam želim in veliko spanja vašim user posted image

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1022
17.5.2006 23:25:21   
taja27
upsssssss tipkarska napaka;

ne '' vse od 15 mesecev''

ampak '' od rojstva pa vse DO 15 mesecev''

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 1023
18.5.2006 7:23:19   
tinkatonka
HoJ!

Moj Anejček zdele spančka. Zdaj smo že dosegli da spi od 21h do pol petih zjutraj, potem se hrani in ponavadi za kako urco ali dve zaspi še nazaj. No danes pa nikakor ni hotel spati. Očitno je hotel počakati da gre oči v službo, kajti takoj ko je mož odšel je Anej zaspal. Danes imam moj možek rojstni dan. Pa gruntam kaj naj mu dobrega skuham, da ga malo presenetim. user posted image  

No popoldne grem pa k župniku se menit za krst. Me je kr strah, pa ne vem zakaj. Se bojim da ne bo hotel krstit Aneja, zato ker jaz nimam zakramentovuser posted image user posted image

operacija oči....sem že premišljevala o tem. Moram zbrat pogum. Kok pa to kej košta??? Sicer pa zdele tko in tko ni denarja, bom rajš tolarčke investirala v gradnjo, da smo čimprej na svojem. Ko se bomo pa losal kreditov, čez kakih 5 let, se bom pa najbž tud zato odločila. Do takrat bom mogla pa še par stvari naštudirat in mogoče se mi vid še kaj poslabša vmes.

No zdaj pa hitro šibam še kaj zlikat, preden se Anejček zbudi, da se bova šla lahko spet potepat. Danes grem s svakinjo v center Ljubljane. user posted image

Lp Tina 

--------
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 1024
18.5.2006 8:09:28   
Eviii
čaw, mamice in user posted image .
mi smo super pridni. dejan hodi spat okoli enajstih. danes je potegnu do sedmih. bravo mi user posted image . zdej pa s tatijem še malo počivata user posted image .
tinkatonka, naš dejan je v kratkih rokavih že kr neki cajta. če je malo slabše vreme, mu dam čez še eno majčko oziroma proti vičiru ga oblečem v dolge rokave. res, da smo z obale in da imamo tle grozno vroče... ko sm bla na začetku maja na kontroli, je bla zraven še ena mičkina punčka (en mesec stara) in je bla oblečena ko severni medved. je pediatrinja poklicala zraven dejana mamo od te punčke in ji je rekla, da more bit otrok tko oblečen (dejan je imel bodi s kratkimi rokavi in trenirkico, pa sm mu zgornji del slekla). in res sm opazla, da čim ga preveč oblečem, začne tečnarit.
natalia, eva zala je pa res velika pupa!!! kar se tiče ad3 kapljic, ti priporočam, da začneš počasi. jst sm dajala najprej eno, naslednji dan dve in tko naprej. zdej mu jih morem dajat devet. sicer ne vem, zakaj tolko, ampak zdravnica že ve. mogoče zaradi mojih ledvic, ker imam probleme s presnavljanjem kalcija, ki nej bi vezal d vitamin. nism pametna v tej smeri user posted image .
taja, jst mam tudi knjigico bistro dete. sicer se je še nism uspela pošteno lotit (sm jo samo preletela) in vedno rečem, da jo bom prebrala. mene je že tisto listanje pošteno navdušlo, samo kaj ko zdej nimam cajta...
tinkatonka, kaj pa tvoj mož rad je? meni je full všeč ena polentina zadeva, ki jo nardi moja mama. najprej skuha polento. počaka, da se ohladi in popolnoma strdi. pol pa vzame sir, ki se topi in nardi take krogle iz polente, v sredini pa sir. in potem vse spoha (kot za zrezke, jajca, moka in drobtine). meni je to full všeč. seveda si lahko zamisliš in daš v sredino še kak kos pršuta...
lep sončen dan vsem user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?