ursa_p
|
Dan, punce! jaz na zalost nimam cisto nic casa ... Gal je cele dneve buden, pa se po hranjenju ga moram imeti vsaj pol ure cist pokonc ... tako da ga, ce ni res nujnom sploh nikamor ne odlagam. No, da najprej povem kako in kaj je bilo z Galom. Prisla sva v bolnico, kjer sva na sprejem cakala 3 ure (bila sva predzadnja med vsemi, ki so prisli, ceprav smo bili med prvimi tam in to zato, ker so nama zagotovili, da se ni potrebno narocit!!!!!) .... so nama vsaj sobo odprli, da sva se lahko sla podojit. Po pogovoru so nama rekli, da bova morala kar lepo ostati tam na opazovanju. Takoj so naju namestili v sobo. Najprej smo imeli posvet z zdravnikom in so se odlocili, da mu bodo za danes vzeli urin (na sreco takoj polna vrecka). Potem so mu vzeli se kri in to dvakrat, ker je prvic nehalo tect. Je bil Matic z njim noter (ne smeta bit oba) in je tako jokal, da me je kar bolelo pred vrati ... pa bolj drzanje, kot bolecina ob piku (prvic so mu vzeli kri kar iz roke, ne iz prsta). No, potem je bil spet cas za hranjenje, ko sva se mogla podojit pred polno sobo ljudi in na tistem starem solskem stolu ... jaz sem mislila, da mi bo hrbet odpadu. Gal je potem zaspal od utrujenosti, saj so ga ves cas hodili gledat, .... potem so mu prisli se enkrat vzet urin in je na sreco spal. Sestra ga je spiknila, Gal se je zbudil in pogledal z debelimi ocmi, potem na hitro zajokal in zaspal nazaj. V glavnem sva tisti dan bolj kot ne gledala v luft. Pa sva prosila, ce greva lahko kaj ven (pred bolnico - ze to bolj neradi spustijo) in sva lahko sla, pa smo sli kar do trznice ... smo imeli pol ure casa. No, zvecer sva ostala sama v sobi, ker so ostali sli za cez noc domov. Na sreco. Smo pa dobili v sosednjo sobo novega dojencka ene od forumovk in nje, seveda, s podobnimi tezavami. Jaz sem prosila, ce lahko Gala zvecer skopam, da bo imel tak ritem kot doma in so mi na sreco pustili. Tako da je zvecer zaspal, potem pa sva imela bujenje ob pol petih zjutraj, da je bil potem tesc za UZ. Na sreco je skoraj takoj zaspal nazaj. No, potem so naju pa ze ob 7-ih spet zbudili za jutranje umivanje. In so prisle punce iz zdravstvene sole na prakso. No, Gala smo pocasi zbudili in je bil zeloooo dobre volje. So rekli, da ze dolgo casa niso imeli tako pridnega fantka. So ga sicer hotli skopat, ampak sem rekla, naj ga samo umijejo. In se jim je ves cas samo smejal in se z njimi pogovarjal. Potem sem jaz sibala na zajtrk in so ga hotele imeti punce v narocju, ampak se ga nobena ni upala vzet k sebi ... no, potem ga je vzela sestra, ko pa sem prisla nazaj, ga je ze drzala ena punca in vsa zalostna pride do mene ... a vam ga moram ze dat nazaj .... pa sem rekla, naj ga se kaj ima ... hehe ... vsaj mene ne bojo roke bolele. No, potem smo komaj docakali tisti UZ ob 9-ih oziroma malo prej ... Gal je bil ze cist lacen, pa so nama prinesli caj .. in potem sem ga morala med UZ filat s tistim cajem .... cist je bil bogi ... sej pil je, sam ni bilo to to. No, na UZ so ugotovili, da je vse OK (pa sem vprasala kaj je ok, pa je rekla dohtarca samo .. ja tist k smo gledal ... to je vse kar sem slisala od dohtarce!!!). Ko sva prisla nazaj sva se sla samo na hitro dojit ... je komaj cakal .... in po prvem kupcku mi je pobruhal cel cas, s katerim sem ga mogla nafilat na UZ. Vse je bilo rjavo ... se dobro, da je bil zdravnik v sobi, da me je potolazil, da je to vse ok, ker je od caja. Potem sem se pogovorila z zdravnikom, ki je predlagal, da mu delajo ph-metrijo, ampak sem rekla, da grem raje prej domov in naj naredijo eno stvar do konca in ce tista ne bo v redu naj se potem odlocijo za nadaljne preiskave ... se pravi naj najprej dobijo rezultate od alergije. No, je rekel, da se bo zmenil pri njihovi viziti. Konco je bil cas vizite, ko je prisel zdravnik in se strinjal z mojim mnenjem ... da pocakamo na izvide, pa se to, da bojo delali preiskave samo, ce ne bo dovolj pridobival na tezi ali ce bo z njim slabse ... ker ni prijetna zadeva za otrocke. Pa se gastro bi mu delali, kar je sploh tezko. No, tako da sva dobila dovoljenje za domov ... in se dobro, da sem povedala svoje mnenje ... drugace bi naju sigurno se obdrzali tam in delali nadaljne preiskave. Da vam ne povem kaksno je stanje na kliniki ... to je katastrofa!!! Spala sem na lezalniku ... ce vas zanima na kaksnem ga imate v Leclercovi ali Intersparovi reklami (par dni nazaj je prisla), tak zelen lezalnik ... no, sam da je bil cist strgan!!! No, da ne boste mislile, da sva dobila hladilno mazilo ... "ja a ga nimate s sabo, so mi rekli!!!" ... sej sem ga imela, samo bolj malo. Sem si ga sla potem sposodit v sosednjo sobo. Za pit ... ah kje ... zvecer sem dobila caj, pa so mi ga zjutraj ze odnesli! Hrana .... se kar. Osebje ... uh, to je pa veliko za povedat ... sestre sitne kot sami hudici, zdravniki pa na sreco zelo zelo prijazni in prijetni. Sigurno sem se kaj pozabila napisat ... na primer to, da se je Gal v bolnici spomnil, da ce ne smes imeti rokice v ustkih in ce dudice ni zraven, so pa znabeljcki dobi .... in je lepo zacel cuzat spodnji znabeljcek. Pa to, da mu je ogromno pomenilo, da sva imela s sabo rozico ... tisto ki sem jo zadnjic ze omenila ... ves cas, ko je bil sam v posteljici jo je gledal in se z njo pogovarjal! Aja, pa kakamo se vedno na 3, 4 dni. Ko sva prisla pa domov je pa Gal samo jokal ob dojenju, kljub temu, da tam ni tega naredil nikoli! Potem sem pa stol gor prinesla ... takega kot sva imela tam za dojenje, pa je zdej vsaj priblizno v redu ... le redko se zajoka med dojenjem. Kar se pa polivanja tice je pa tako, da je enkrat veliko bolje, vcasih pa noro slabse ... vceraj in predvcerajsnim sem bila 2x tako pobruhana, da mi je do spodnjih hlac prislo!!! Sicer se mi zdi, da vec bruha (ne samo poliva), ampak obcasno pa ne bruha in poliva nic, kar sem zelo vesela. Sem ga pa tehtala parkrat in poje vedno vec kot sto, v vecini vsaj 150 (ampak to je tisto, kar po bruhanju noter ostane!!!) ... tako da je verjetno samo tak pozeruh in se samo nazira in da je to edina tezava, ki jo ima. V bolnici je enkrat pojedel 170 ... so se sestre kar za glavo prijele ... pa seveda je bilo to tehtano po bruhanju in podiranju kupckov. No, punce ... tole pisem ze od petka!!! Res nimam nic casa ... cez vikend smo bili samo na obiskih ... sta imele moja mami in mama rojstni dan ... potem pa vsak dan kaj ... vceraj smo sli na maturantski ples Maticeve necakinje (sej je blo bolj svoh vse skupej) ... pa prej je blo treba cevlje kupit, pa obleko najt, pa vse zivo ... v glavnem res nimam kej dost casa ... sploh ko so lepi dnevi sem raje z Galom zunaj, pa ceprav samo pred hiso. Zdej grem se mal odspat (je Gal tud zaspal nazaj), potem pa upam, da se kaj napisem ... a se danes kaj dobite .... ce ja, naj mi prosim ena napise ZS, ker imam ogromno za prebrat. Toliko zaenkrat .... pa se telefona ne najdem, tako da ce si mi Eviii kaj pisala, SMS-ja nisem dobila. Ce ne bom nasla telefona, vas bom pa se enkrat za stevilke prosila. Vec napisem kasneje ali pa jutri ... ko bo cas. Upam, da ste ostali vsi OK!!! Lp, Ursa
|